Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 55 sonuç

Konu: OSS ye giren veya girmis uyelerin ogutleri

Default OSS ye giren veya girmis uyelerin ogutleri

Allah in izniylen bu sene oss ye gircem, girecek arkadaslarin da olcagini dusunerek konuyu actim..Giren abilerimizin abla da olur yasadigi tecrubeleri, keske soyle yapsaymisim dedikleri seyleri bizlerle paylasmasini istiyorum..Ders olsun; sosyal hayat olsun; ne olursa olsun.Amac ayni hatalara bizlerin de dusmemesi..Vesselam
    Turksportal ahalisinden oss tavsiyeleri
    1)İt gibi çalışın
    2)Sistemli bir şekilde çalışin
    3)Kendinize guvenin
    4)zeki olmaya çalışın
    5)Soğukkanlılığı elden bırakmayın
    6)Dersane sinavlarina fazla kafanizi takmayin
    7)Kizlardan uzak durun
    8)Planli programli calisin

Nesil
    2006

Mahoocum. Deyim yerinde ise biraz argo olacak. İt gibi çalışın. Çalışmayana ÖSS kapısı yok. Bu yıl avantajın var. Az giren olacak. Ben çalışmadım ama şansı yanımda. Sayısalı bitirdim gazeteci olacam.

Tek kazanma yolu var çalışmak. İnterneti felan kapat. Geçici heves hepsi. Çalışan kazanır. Arada bir sinemaya felan gidersin. Bunları yap.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Batuhana katılmıyorum ben, net hep vardı ama çok rahat kazandım.. Bana göre hiç bir zevkten taviz vermeye gerek yok.. Öyle saatlerce çalışmayada.. Sistemli bir şekilde çalışan, alt yapısı sağlam olan herkes kazanabilir..

bugun birincileri dinledim de hepsi fedakarliktan soz ediyo..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by mahoo View Post
    bugun birincileri dinledim de hepsi fedakarliktan soz ediyo..
    Dereceye girmek için tabiki daha fazla çalışmak lazım ama öyle bir hedefin yoksa da ineklemeye gerek yok bence.. Sağlam bir alt yapı, özellikle dershaneye düzenli gitmek, yeteri kadar soru çözmek.. Bunlar önemli.. Günde -atıyorum- 5 saat nete giriyorsan bunu 2 saate indirebilirsin.. Ama tamamen kapatmak çok saçma bence..

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

çok soru çözmeye gerek yok konuları çok iyi bilin yeter yani günde 1000 soru filan çözüyorum diyorlar ben günde 30 soru anca çözüyordum ama konu çalışıyordum onlarla yaklaşık aynı puanlar aldım

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Batuhana katılmıyorum ben, net hep vardı ama çok rahat kazandım.. Bana göre hiç bir zevkten taviz vermeye gerek yok.. Öyle saatlerce çalışmayada.. Sistemli bir şekilde çalışan, alt yapısı sağlam olan herkes kazanabilir..
    burağa katılıyorum ben yapmadım ve çok pişmanım demek istemiyorsan çok çalış ve kendini kasma
    I'm back...

Dereceye girmek için tabiki daha fazla çalışmak lazım ama öyle bir hedefin yoksa da ineklemeye gerek yok bence.. Sağlam bir alt yapı, özellikle dershaneye düzenli gitmek, yeteri kadar soru çözmek.. Bunlar önemli.. Günde -atıyorum- 5 saat nete giriyorsan bunu 2 saate indirebilirsin.. Ama tamamen kapatmak çok saçma bence..
    Ist da en iyi 3. A.L de okuyorum cevremin ve benim beklentilerim var..

net i kesmeyip azalttigimi dusunelim:misal: calistim bilmem ne kadar soru cozdum dinlenmek istiyorum kisa bi ara gerekiyor..yarim saat net e girdim diyelim sonuc nolcak:bas agrisi netten ciktiktan sora rehabilitasyon gerekcek vaktim bosuna israf olcak....O yarim saatte roman okudugumu dusunursek bu dunyadan sorulardan sikintilardan kendimi soyutlayip kitaba dalcam, yenilenmis dinlenmis olarak yarim saat sora dersime geri donebilcem..ayrica sozel 1 de iyi yapabilmem icin tek care bol kitap okumam.. yani anlicaginiz ikinci secenegi secersem bi tasda bissuru kus vurmus olcam..tabi sunu da atlamamak lazim aklim 2. secenek diyor fakat nefsime bunu kabullendirmem biraz zor olcak..

Nesil
    2006

Burak ona bakarsan sen birinci bölümden girdin. Birinci bölüm benimde çok yüksek. O yüzden birinci bölümden gireceksen zaten fazla çalışma gerek yok.Ama Boğaçiçinde dört yıllık bir okul istiyorsan İnternet olsun Televizyon olsun daha az kullanman gerekiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Benim çevremde anadolu lisesine veya düz liseye giden bir çok arkadaşım var.. Büyük çoğunluğu benim kadar çalıştı ve kazandı.. Evet sıkı çalışmak lazım ama ot gibi yaşamakta saçmalık..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Adaşım en önemlisi kendine olan güvenin,onu hiç yitirme.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Bende bu sene gireceğim yaw İyi oldu bu konu.

Nesil
    2006

Benim çevremde anadolu lisesine veya düz liseye giden bir çok arkadaşım var.. Büyük çoğunluğu benim kadar çalıştı ve kazandı.. Evet sıkı çalışmak lazım ama ot gibi yaşamakta saçmalık..
    Ben ot gibi çalışın mı dedim?

polemige gerek yok beyler.. herkes tavsiyesini mantiga hitaben aciklasin..biz uygun olani seceriz merak etmeyin..

bu arada bizim okul sayisal 1 de 1. cikarmis..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Batuhan Önder View Post
    Ben ot gibi çalışın mı dedim?
    Öyle birşey dedin, dedim mi ? Ortaya yazıyorum ben ne yazacaksam..

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

heyecan yapmayın beyler..seçimden sonraki yeni hükümet össyi kaldıracak..bütün siyasiler öyle söylüyoiş kaldırmakla da bitmiyo ya neyse.

2kez öss ye giren biri olarak size tavsiyem şu:çok çalışmayın,zeki olmaya çalışın yeter..

Nesil
    2006

-Oturup konu çalışmayın,test çözün,eksikleriiniz varsa o konulara bakın ve tekrardan o konuyla ilgili testler çözün,okuldaki sınavlara çalışır gibi yaparsanız ÖSS'de hüsrana uğrarsınız

-Soğukkanlılığı elden bırakmayın

-Dersane sınavlarına fazla kafası takmayın,son bir ayda ÖSS'de geçen yıllarda çıkmış soruları çözün,o tarz sorulara kendinizi alıştırın

Ve en önemlisi

-KIZLARDAN UZAK DURUN!!!

Ben bunları yaptım,öyle aşırı bir çalışmaya da girmedim,hergün 1-2 saat çalıştım ve İstanbul'u kazandım.Umarım verdiğim öğütler size faydalı olur
    Forumlarımızda küfür etmek yasaktır. Küfürlü mesaj yazdığı için hesabı kapatılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Kızlardan Uzak Durma konusunda sana katılmıyorum Bengisucum.. Ben kızı görmek için dershaneye düzenli gittim, sayesinde dersi dinledim.. Katkısı yadsınamaz yani..

Nesil
    2006

İstisnalar kaideyi bozmaz
    Forumlarımızda küfür etmek yasaktır. Küfürlü mesaj yazdığı için hesabı kapatılmıştır.

Arkadaşım en iyisi sistemli çalışmak eğer dersaneye gidiceksen rehber hocandan al program tamamen ona uy ;yok gitmiyorsan okulunda ki hocalarından yardım alıp bi program al onu uygula halledersin.Ben geçen sene fm de oynadım ders de çalıştım kızla da gezdim hiç fark etmez.Ve istediğim yeri de tutturdum.Puanım da hatırı sayılır bi puan.Yeter ki sistemli ol kesinlikle sınavdan çıkınca "oh be işte bitti" diye gönül rahatlığıyla bağırabileceksin.Herşeye zaman ayırabilirsin.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by tardelli11 View Post
    heyecan yapmayın beyler..seçimden sonraki yeni hükümet össyi kaldıracak..bütün siyasiler öyle söylüyoiş kaldırmakla da bitmiyo ya neyse.

2kez öss ye giren biri olarak size tavsiyem şu:çok çalışmayın,zeki olmaya çalışın yeter..
    İşte asıl mesele orda başlıyo kaldırıcak , sonra 4 sene geçicek ve al sana şap ortada milyonlarca boş gezen üniversite mezunu.O zaman da işsizlik maaşı verirler nasılsa çoğu insan hiç emek harcamadan bi yerlere gelmeyi çok seviyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

Quote Originally Posted by fatih akin View Post
    işte asıl mesele orda başlıyo kaldırıcak , sonra 4 sene geçicek ve al sana şap ortada milyonlarca boş gezen üniversite mezunu.O zaman da işsizlik maaşı verirler nasılsa çoğu insan hiç emek harcamadan bi yerlere gelmeyi çok seviyor.
    öss kaldırılacak,ama isteyen herkes üniversiteli olmayacakki.bu kez üniversiteler sınav yapacaktır.öss yi kaldırmak iyimi kötümü bekleyip görecez.

biraz da derslere yonelik konussak..mesela ben FM ogrencisiyim okl baslayincaya kadar geo bio konularini bitirmeye calisiorm.. Sosyal yapamiyorum mesela onun icn ne yapabilirm felan filan..?

Nesil
    2006
    Yer
    Juventus Arena-Turin

sosyal için şunu yapabilirsin:
    konuları okurken;olayları tasvir etmeye çalış..dersanedeki tarih hocan dersi nsl anlatıyo..hocanın anlatımı çok önemli..çünkü tarih öğrencilere masal gibi geliyo.

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Geometriyi ne yapacam ben yaw???

Quote Originally Posted by spider3784 View Post
    Geometriyi ne yapacam ben yaw???
    Geometri hakkında biraz uğraşman lazım , sana tavsiyem gidip formül ezberleme ;tabi bazı önemli şeyleri bilmen gerekli ama mesela Menalous Teoremi'ni ezberlemeye çalışma.Görmeye çalış o zaman geometri en zevkli ders haline gelir.Dersi iyi dinle ve birazcık soru çöz(Günde yaklaşık 80-100 arası).Görüceksin yapamadığın soruları 1 ay içinde gözün kapalı halde çözebileceksin.Bi de çözümlü soru bankası var onu tavsiye ederim.Adını vermiyim burda reklam olmasın, ama tüm kitapçılarda bulabilirsin.Onun da çok faydasını görürsün

Nesil
    2006
    Yer
    Okul

Bende çalışma işi yok işte. Başka türlüde olmuyor. Şu yaz dönemi içinde sence geometriyi bitirebilirmiyim?

biraz da derslere yonelik konussak..mesela ben FM ogrencisiyim okl baslayincaya kadar geo bio konularini bitirmeye calisiorm.. Sosyal yapamiyorum mesela onun icn ne yapabilirm felan filan..?
    Sosyal için ben denemeleri öneririm kesinlikle faydası çok oluyor.Ben bu sene son bir ay kala bi deneme aldım ve kesinkle bu sene yaptığım tarih sorularını ona borçluyum.Oturur saatlerce tarih çalışırsan sıkılır kitabı camdan atarsın.Soru çözerek halledilir.Ama coğrafya yapıcaksan ona biraz vakit ayırıp çalışman lazım.Her gün 1 saat ayırsan kesinlikle 25-26 netten aşağı çıkmaz sınavda.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by spider3784 View Post
    Bende çalışma işi yok işte. Başka türlüde olmuyor. Şu yaz dönemi içinde sence geometriyi bitirebilirmiyim?
    Yaz döneminde biraz vakit ayırıp üstüne düşsen kesinlikle çember in sonuna kadar gelebilirsin.Bu da zaten geometrinin yaklaşık %70 i demek.İşte soru çözdükçe rahat görmeye başlarsın yoksa ne yapsan boş.Bence yazın yazın geometrinin yanında bi de mat 2 nin kolay konularını halledebilirsin bu sana sene ortasında çok zaman kazandırıcaktır.

Sosyal deneme tavsiyen cok mantikli geldi..en kisa zamanda alicam..

Sosyal deneme tavsiyen cok mantikli geldi..en kisa zamanda alicam..
    Kesinlikle çok faydasını görürsün ama adını duyurmuş dersanelerin kitabını al.Adamlar o sorulardan birini tuttursa nasıl reklam yapıcaklar.Onun için de hep sınava sorularına yakın sorular hazırlıyorlar.

Acaba simdi alip cozsem cok mu erken olur? Yoksa ikinci donem beklemeli miyim?

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri