View Full Version : A Milli Takım Sohbet Alanı
GeNç KaRTaL
03.Eylül.2011, 16:07
Genel konuların konuşulacağı alandır.
hakankor
03.Eylül.2011, 16:12
Türkiye çok umut vermiyor oynadığı futbolla. Umarım takım biribirine alışır.
GeNç KaRTaL
03.Eylül.2011, 16:15
Arkadaşlar kadro tartışmalarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz artık.Ama lütfen yorum yaparken fanatiklik yapıp,seviyeyi düşürmeyin.
Gökhan Töre'ye hayran kaldım.
europeanconquer
03.Eylül.2011, 16:25
Gökhan Töre'ye hayran kaldım.
Aynen ya Gökhan Töre süper bir oyuncu olacaktır.Arda gelecekte ilk 11 e girmeye bile zorlanabilir.Gerçi şu son dönemde Milli Takım'a kazandırılan genç oyuncuların hepsi yetenekli hepsinde iş var.Ama neredeyse hepsi yurtdışında yetişmiş.
RT @hyurekli: Emre kadrodan cıkartıldı yekta cagrıldı
europeanconquer
03.Eylül.2011, 16:30
Emre'nin olmaması çok büyük bir eksi.Yekta iyi bir oyuncu ama Emre'nin yerini doldurmaz.
hakankor
03.Eylül.2011, 16:37
Ben de Gökhan Töre'yi beğendim.
SAİT71
03.Eylül.2011, 16:37
G.Töre bu sene kendini dahada geliştirecek. Henüz henüz A takım seviyesinde oynayacak...
uAburak89
03.Eylül.2011, 16:47
Necip, Mehmet Topuz veya Alper Potuk çağrılabilirdi Yekta yerine. Kendisi oldukça formsuzdu kamp döneminde.
yekta iyi seçim bence top taşıma açısından necip mehmet topuz ve alper potukla kıyaslaştırmam şahsen
Trabzonspor
03.Eylül.2011, 17:06
Topal kesin oynayacak bu maçta ama bakalım yanında kim olacak.Oda muhtemelen Selçuk olur o nedenle de Ekici de kadroda olur herhalde.
europeanconquer
03.Eylül.2011, 17:20
Türkiye-Kazakistan maçının konusunda biri Gökdeniz'i sormuştu.FM'de gördüm şimdi Gökdeniz 26 Haziran 2008'de milli takımı bırakmış :)
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
03.Eylül.2011, 17:25
Necip, Mehmet Topuz veya Alper Potuk çağrılabilirdi Yekta yerine. Kendisi oldukça formsuzdu kamp döneminde.
Şu ''Necip çağrılmalıydı'' mevzusu beni rahatsız ediyor şahsen. Hepimizin bildiği üzere Necip Milli Takım seviyesinde bir oyuncu değil.Hatta o bir Selçuk Şahin bile değil. :)
Şu ''Necip çağrılmalıydı'' mevzusu beni rahatsız ediyor şahsen. Hepimizin bildiği üzere Necip Milli Takım seviyesinde bir oyuncu değil.Hatta o bir Selçuk Şahin bile değil. :)
bu hiddink sarpinho yu çağırır necipi çağırmaz bu gidişle
Zekirdek
03.Eylül.2011, 17:51
Artık şu Cenk şans bulmalı. Takımda forvet olmadan maça çıkıyoruz.
Fearless Coward
03.Eylül.2011, 17:52
Topal
Selçuk-Ekici 3'lüsü oynar Avusturya maçında büyük ihtimal...
europeanconquer
03.Eylül.2011, 17:54
Selçuk oynamasın arkadaş.Yekta alındıysa Yekta oynasın.
byariff
03.Eylül.2011, 18:17
topal-yekta-ekici 3"lusu oynuyabilir yekta ileriye top tasiyabilen bir oyuncu ve ortasahanin heryerinde oynadigi icin cagirmistir hiddink demiyorum oguz cetin cagirmistir
selcuk inan"da kadrodan cikartilmis onun yerine oyuncu olarak mehmet topuz"u alabilirdik
attirson
03.Eylül.2011, 18:19
Cidden harikaydı Gökhan Töre Burak'ta canla başla oynuyor o yönü olmasa hiç sevmiyorum .
Varonil
03.Eylül.2011, 19:17
Mehmet Topuz veya Necip gibi daha iyi isimlerle tercih yapabilme şansı varken oldukça gereksiz olmuş Yekta'nın çağrılması.
uAburak89
03.Eylül.2011, 20:06
:) Bir de çağrılıp oynatılmayanlar var, Mehmet Topal..
besiktas1903
03.Eylül.2011, 20:30
Gökhan Töre sag açikta oynayabilirmi? verimli olurmu?
ShevAnil
03.Eylül.2011, 20:35
Fazla tanımıyorum oyuncuyu ama gördüğüm kadarıyla sadece sol ayaklı bir oyuncu, dikine ve süratli koşular yapıp orta açıyor. Sağ açıkta bunu yapamıyacağı için verim alamayız.
byariff
03.Eylül.2011, 20:51
hamburgda bir macinda gormustum sag acik oynuyordu
SAİT71
03.Eylül.2011, 21:02
Gökhan'ın asıl mevkisi sol açık. Bildiğim kadarı ilede her iki ayağını kullanabiliyor. Forvet arkasıda oynayabiliyor.
eng1n
03.Eylül.2011, 21:04
Oynar, Hamburg'da izlemiştim bende yalnız sol ayaklı olduğundan sağdan içe doğru kat ediyor.
besiktas1903
03.Eylül.2011, 21:15
hmm aslinda Arda ile maç içinde kanat degistirip oynayabilirler.
Redrum
03.Eylül.2011, 21:17
Bu başlığın sırf Gökhan Töre için açılması gerektiğini düşünüyorum :) Gerçekte ilk defa izledim, FMde de AMRLC ve iki ayağını da kullanabiliyordu. Bence sağda da verimli olur, en azından Kazım'dan verimli olur.
Sağda Arda oynar.Değiştirirler kanatları onun bir yolu bulunur.
Since-1907
03.Eylül.2011, 21:49
Herkesin dediğine katılıyorum.Necip,Mehmet Topuz gibi oyuncularımız varken Yekta'nın çağırılması saçma olmuş.
besiktas1903
03.Eylül.2011, 22:02
Herkesin dediğine katılıyorum.Necip,Mehmet Topuz gibi oyuncularımız varken Yekta'nın çağırılması saçma olmuş.
Katiliyorum bildigim kadariyla Yekta'nin defansif özellikleri okadar iyi degil daha çok ofansif. Necip ve Mehmet Topuz daha çok mc ve böylece orta saha Mehmet Ekici, Necip/Topuz ve Topal olurdu (gerci Topal yerine Selcuk S oynar)
besiktas1903
04.Eylül.2011, 00:09
ben son maçlarda Serdar Kesimal'i pek begenmedim ama bana kalirsa sürekli oynamali ve teçrübe kazanmali. Ersan sakatliktan sonra eski performansina dönerse Serdar ile uzun süre milli takim'da beraber oynarlar.
Varonil
04.Eylül.2011, 00:16
Kazakistan maçında pek olumlu bir performans sergileyemedi doğru.Fakat daha çok genç,21 yaşında bir stoperden bahsediyoruz.Serdar Kayseri'de potansiyelini gösterdi bence.Şimdi yeni bir takımda ve bunun heyecanı yaşıyor.Hazırlık kampında oldukça beğendim ben Serdar'ı.Gerek Fenerbahçe'de gerekse Milli Takımda düzenli ilk 11 oynar ve gerçek potansiyeline ulaşır diye düşünüyorum.
besiktas1903
04.Eylül.2011, 00:30
Kazakistan maçında pek olumlu bir performans sergileyemedi doğru.Fakat daha çok genç,21 yaşında bir stoperden bahsediyoruz.Serdar Kayseri'de potansiyelini gösterdi bence.Şimdi yeni bir takımda ve bunun heyecanı yaşıyor.Hazırlık kampında oldukça beğendim ben Serdar'ı.Gerek Fenerbahçe'de gerekse Milli Takımda düzenli ilk 11 oynar ve gerçek potansiyeline ulaşır diye düşünüyorum.
Evet potansiyeline bende inaniyorum, Fenerbahçe'nin hazirlik maçlarindaki performansini bilmiyorum. Lugano gittigine(yobo'da gelseydi ara sira yedekte bekleye bilirdi) göre artik sürekli ilk 11'de oynar.
Zekirdek
04.Eylül.2011, 00:42
ben son maçlarda Serdar Kesimal'i pek begenmedim ama bana kalirsa sürekli oynamali ve teçrübe kazanmali. Ersan sakatliktan sonra eski performansina dönerse Serdar ile uzun süre milli takim'da beraber oynarlar.
Ersan bundan sonra Milli Takımı değil Beşiktaş'ta formayı bulamaz. 2 kez diz sakatlığı geçirmek ne demek?
besiktas1903
04.Eylül.2011, 00:48
Ersan bundan sonra Milli Takımı değil Beşiktaş'ta formayı bulamaz. 2 kez diz sakatlığı geçirmek ne demek?
Zor ama imkansiz degil zaten o yüzden diyorum eski performansina ulasirsa
Deus Dominus
04.Eylül.2011, 16:47
Sol ayaklı stoper yetişmiyor Türkiye'de. Ersan iyileşir ve form tutabilirse milli takıma da çok büyük faydası olur. Beşiktaş'ta forma şansı bulduğu dönemde hayran kalarak izlemiştim kendisini. Öyle stoper yok Türkiye'de. Ama sakatlığı gerçekten ciddi, döner mi, ne kadar sürer, yine aynı seviyede futbol oynayabilir mi soru işaretleri var.
Şu Euro 2012 elemeleri bir bitse ondan sonra daha aktif olmasını bekliyorum ben Hiddink'in. Belki daha ciddi bir revizyon gerçekleşebilir o zaman. Risk almak istemiyor, baskı var üzerinde, Euro 2012'ye katılmak zorundayız ve bu yolda milli takım tecrübesi olan oyuncuları seçmesini normal karşılıyorum. Gerçi olurda şansımız yaver gider finallere kalırsak 2012'de de bu tip bir kadro olacak yine mücadele eden, asıl can sıkıcı yanı da burası :) Daha çok izlicez Selçuk Şahin'i, belki Gökhan Zan'ı, Kazım'ı, Hakan Balta'yı :)
SAİT71
04.Eylül.2011, 16:49
Banada sanki şu eleme grupları dönemine kadar olağan düzeni fazla bozmak istemiyomuş gibi geliyor. Çünkü bir hoca bir takıma geldikten sonra hiç mi değişiklik yapmaz? Hep mi aynı düzende devam eder. Euro 2012'yi garantilersek hazırlık dönemlerinde yeni isimleri monte eder belki. Yani öyle umuyorum. Orayada böyle gidersek işimiz var. F.Terimde yok valla takımın başında ateşlemek için.
Night_Mare17
04.Eylül.2011, 17:12
Kadro yazan olmamış ben bir kadro yazayım . Tam kadro olduğumuz zaman şu takım sahaya çıkmalı :
---------------------------- Volkan --------------------------
Gökhan ---------- Serdar ------------ Servet ------- İsmail
----------------------------- Emre ----------------------------
--------------------- Hamit ---------- Nuri -----------------
Kazım -------------------------------------------------- Arda
-------------------------------- Burak -----------------------
Bu kadro çok can yakar .
SAİT71
04.Eylül.2011, 17:17
Benim kadromda şöyle olurdu:
---------------------------- Volkan ---------------------------
Gökhan ------- Serdar --------- Servet ------- İsmail
---------------------Nuri ---------- Gökhan -----------------
Hamit ------------------------------------------------- Arda
-------------------------- Cenk(Semih) ---------------------
Orta saha düzenini Selçuk ve benzeri oyuncularla maçtan maça göre şekillendirirdim.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
04.Eylül.2011, 17:38
Bu da benim hayalimdeki Milli Kadromuz. Bu kadroyla bence Euro 2012'de yine bir Yarı Final görebiliriz ama Hiddink Amca yine Hakan Balta,Selçuk Şahin,Kazım,Gökhan Zan gibi oyuncuları oynatacağı için fazla da kasmaya gerek yok :)
http://i54.tinypic.com/1z1d9uq.jpg
RasAnt
04.Eylül.2011, 18:34
Gökhan ------- Serdar --------- --Egemen ------- İsmail
---------------------Hamit ---------- Nuri -----------------
Burak------------------------------------------------- Arda
-------------------------- --Mevlüt ---------------------
Benim idealim olan kadro bu
eng1n
04.Eylül.2011, 18:42
Bu da benim hayalimdeki Milli Kadromuz. Bu kadroyla bence Euro 2012'de yine bir Yarı Final görebiliriz ama Hiddink Amca yine Hakan Balta,Selçuk Şahin,Kazım,Gökhan Zan gibi oyuncuları oynatacağı için fazla da kasmaya gerek yok :)
http://i54.tinypic.com/1z1d9uq.jpg
Bu kadro çok güzel 4-4-2 oynar. Arda-Nuri-Topal-Hamit
Benimde kadrom
-------Mevlüt-----Semih(Cenk)
Arda-----Nuri---Topal(Topuz)--Hamit(G.Töre)
İsmail-----Serdar-----Servet-----Gökhan
---------------Volkan
İsmail'i adam olmadığından koydum hala düzgün bir Türk sol bek yok. Bu sene umarım ligde bir kaç sol bek kendini gösterir.
sui generis
04.Eylül.2011, 19:28
semih
töre arda
hamit nuri
emre
h.ali servet serdar gg
volkan
Suicider
04.Eylül.2011, 19:33
Burağı hala ilk 11 lerinize koymuyorsunuz adam canla başla savaşıyor yazık yahu.
byariff
04.Eylül.2011, 19:37
bu takimda kesici adam olmazsa is yapmaz mehmet topal tarzi.
Benim dusuncem bole
Volkan(Onur)
Gokhan-servet-Egemen-Hasan ali(ismail)
M.Topal
Hamit - Nuri
Gokhan Tore Arda Turan
Burak(ne kadar kacirsada canla basla mucadele ediyor)
byariff
04.Eylül.2011, 20:00
Gokmen Ozdemir ; Milli takım Viyana'ya geldi.. Orta sahada selçuk inan-emre ikilisinin yerine topal-selçuk şahin hazırlanıyor..
Heroon
04.Eylül.2011, 20:20
hem seçuk hem topal mı oynayacak ?
Night_Mare17
04.Eylül.2011, 20:25
Ne Selçuk Şahin'i abi . 4-4-2 oynayalım Mehmetler oynasın .
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
04.Eylül.2011, 20:48
Selçuk Şahin adamım ya :) Türkiye'deki en kaliteli ön libero olmasa oynamaz heralde,Hiddink haklı :)
deniz.91
04.Eylül.2011, 21:13
Anlaşıldı hiddink yine beraberliğe razı
Trabzonspor
04.Eylül.2011, 21:23
Burağı hala ilk 11 lerinize koymuyorsunuz adam canla başla savaşıyor yazık yahu.
Kazım varken Burak Yılmaz'ın adının esame listesinde işi olmaz aslında,yokluk işte mecburen oynatıyorlar.
europeanconquer
04.Eylül.2011, 23:03
Selçuk Şahin yerine Servet'i koy oraya hiç değilse bir iki top kapar da hücümlara engel olur ama Selçuk orta sahada sapkın sapkın dolanıyor artısı yok eksisi çok.Yekta-Mehmet yap işte derdin ne Hiddink.
E.Cartman
05.Eylül.2011, 13:49
http://img845.imageshack.us/img845/6121/adszmim.jpg
Trabzonspor
05.Eylül.2011, 14:40
http://img845.imageshack.us/img845/6121/adszmim.jpg
Selçuk yerine Nuri koyarsak daha güzel olur.Bu kadro çokta iyi olur o zaman.
sananes
05.Eylül.2011, 14:45
Gökhan ------- Serdar --------- --Egemen ------- İsmail
---------------------Hamit ---------- Nuri -----------------
Burak------------------------------------------------- Arda
-------------------------- --Mevlüt ---------------------
Benim idealim olan kadro bu
işte en olması gereken kadro bu bana kalırsa.Servet'i de sayarsak 3lü kombinasyondan herhangi 2li denenebilir göbekte.Orası çok fark etmez.Birbirine yakın kalitede oyuncular.
byariff
05.Eylül.2011, 14:55
Bolede olabilir
Volkan
Gokhan - Serdar - Servet - Egemen
Emre
Hamit - Nuri
Burak - Arda
Mevlut
sananes
05.Eylül.2011, 14:58
Aynen kadroda bi kaç farklı oyuncu denenebilir.Özellikle orta saha da çok alternatifimiz var.Çekirdek belli olduktan sonra maçından maçına yan isimler değişebilir.Sonuçta FM oynamıyoruz form durumu da önemli.Selçuk İnan önemli bir oyuncudur sürekli kulübede oturacak diye bir şey yok.Değiştire değiştire oynatacaksın,birbirini aratmaz bir çok oyuncumuz.
http://www.fotomac.com.tr/Genel/2011/09/05/arkadaslarimdan-en-degerli-organini-bile-yirtmasini-bekliyorum
en değerli organ..
europeanconquer
05.Eylül.2011, 16:00
Beyler ayvayı yedik.
SAİT71
05.Eylül.2011, 16:01
Şu şartlarda belki biraz sıkıntıya düşülebilir ama tam olarak oyuncular müsait olunca çok alternatif çıkarabiliriz.
Elimizdeki oyuncuları maçtan maça göre değişik şekillerde oynatabiliriz. Mevkiler için özellikle orta saha ve önlibero için oldukça kaliteli oyuncularımız var. Kadro kurarken burada zorlanılabilir bile.
http://i.imgur.com/YJiqa.jpg
http://i.imgur.com/SxnKy.jpg
http://i.imgur.com/EbBjz.jpg
http://i.imgur.com/0Cpfc.jpg
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
05.Eylül.2011, 16:14
Sonuçta 40 yapar deseydin tam olacaktı Sait :D Baya hesap yapmışsın,kafam karıştı :/
BleedingMoon
05.Eylül.2011, 16:17
burak'ın tek santrafor, hakan balta'nın sol bek, selçuk şahin'in emniyet subabı olduğu hiç bir maçtan hayır gelmez.
eğer mehmet ekici'nin arkasında 2 orta saha oyuncusu ile oynuyorsak selçuk inan ve emre'nin birinden vazgeçilmesi gerekir. hatta nuri ve necip de bu bölge için oynaması gerekenlerden. 3'ünden 1'inin oynaması lazım. ön libero bölgesinde mehmet topal'dan yanayım. eğer üçlü orta saha oynayacaksak emre, selçuk, nuri ya da necip'in yanında mehmet topuz ya da hamit oynamalı. ön libero yine mehmet topal'a kalacak. mehmet topal bizim açımızdan her durumda en stratejik oyuncu. çünkü defansif orta saha mevkisine son 10 yıldır yetiştirdiğimiz adamlar: hüseyin çimşir, deniz barış ve selçuk şahin. mehmet topal bu yüzden önemli.
ayrıca mehmet ekici yerine o bölgede nihat misali gökdeniz gibi pırpır bir 2. forvetin oynamasından yanayım. mevlüt pırpır kategorisine sokulamaz ama ben semih-mevlüt ikilisinin iyi bir ikili olabileceğine inanıyorum. semih mehmet ekici'nin rolünü de üstlenebilir. iyi bir asistçi. kullanabilinirse semih'ten çok iyi faydalanılabilinir.
SAİT71
05.Eylül.2011, 16:19
Ya elimizde çok alternatif var demek istiyorum. Neden bir Selçuk Şahin'e takılı kalmak zorundayız. Koskoca ön liberoların var. Koyarsın NEcip'i, koyarsın Topal'ı, koyarsın İnan'ı... Forvet konusunda yine keza Burak yerine Cenk'i Semih'i hatta Mevlüt'ü koyarsın. Burak'ı alma demiyorum ama adamıda alıyorsan koy sağa en kötü adam koşar orta keser içeri. Rezil etmezsin millete adamı tek forvet oynatıp. Gerekirse Orta saha bolluğumuz çok bunu rakibin gücüne göre 2 kesici koyabilirsin yada bir ön libero koyup önüne daha ofansif yada Nuri gibi iki yönünü oynayabilen bir orta saha koyabilirsin. Arda'yı serbest oynatabilirsin. Stoper olarak Toraman, Egemen gibi adamlarında var. Sol Bek Hasan Ali'n var. Yine Tuncay gibi form tutmaya aday oyuncuların var. Vs vs bence kadro olarak şimdi bile rahat olabilir orta sahamız. Zaten orta sahamızı iyi kurarsak bu sıkıntıları atlatabiliriz.
RaSenGan
05.Eylül.2011, 16:31
Onların en değerli organı farklı sanırım :D
Deus Dominus
05.Eylül.2011, 21:51
[B]herkes bir hayalindeki kadroyu yazmış :) bir tanede ben patlatayım :D
kaleye Cenk Gönen
sağa Kamil Çörekçi
sola Hasan Ali Kaldırım
defans ortasında Serdar Aziz ve Ersan Adem Gülüm. Ersan sol stoper, Serdar sağ.
önlerinde Alper Potuk ve Necip Uysal
bu ikilinin önünde Nuri Şahin
Sol açık Arda turan, sağda Gökhan Töre (zaten ikisi de rahat durmaz, sık sık kanat değiştirir :))
En uçta Muhammet Demir.
Bir gün olabilir :) Hepsi gelecekte milli takım formasını taşıyabilecek potansiyele sahip.
footballer33
05.Eylül.2011, 22:04
[b]herkes bir hayalindeki kadroyu yazmış :) bir tanede ben patlatayım :D
kaleye Cenk Gönen
sağa Kamil Çörekçi
sola Hasan Ali Kaldırım
defans ortasında Serdar Aziz ve Ersan Adem Gülüm. Ersan sol stoper, Serdar sağ.
önlerinde Alper Potuk ve Necip Uysal
bu ikilinin önünde Nuri Şahin
Sol açık Arda turan, sağda Gökhan Töre (zaten ikisi de rahat durmaz, sık sık kanat değiştirir :))
En uçta Muhammet Demir.
Bir gün olabilir :) Hepsi gelecekte milli takım formasını taşıyabilecek potansiyele sahip.
Yedeklerini de ben yazayım. :)
Fehmi Mert Günok, Sakıb Aytaç, Orhan Gülle, Cenk Tosun, Burak Kaplan, Emre Çolak, Ömer Kahveci, Furkan Özçal, Gökay İravul, Muhammed Demirci, Özgür Çek, Musa Nizam, Berk Elitez, Sefa Yılmaz, Atınç Nukan, Sezer Özmen vs. vs. vs. vs. :)
europeanconquer
05.Eylül.2011, 22:06
Alper Potuk yerine Muhammet Demirci olabilir ilk 11 de :)
Volkan
Sabri-Egemen-Servet-Balta
Topal-Yekta
G.Töre - M.Ekici - Arda
(Kazım - Burak - Umut) Cenk
cenk artık ısınmalı milli takıma adamı çağırdılar yedekten bile sokmuyolar arkadaş ya
SAİT71
07.Eylül.2011, 00:33
Almanya'ya bakınca hiç bir şekilde umudum yok o maçtan. Biz kendi işimizi kendimiz yapamayız. Mecburen Almanya'nın Belçika'yı yenmesini bekleyecez. Başka türlü play-offlara gidemeyiz. Almanya'nın daha hiç mağlubiyeti yok şu grupta. Üstelik bizim milli takım kadınlar matinesi gibi her hafta değişiyor. Bir oturmuşluk yok.
europeanconquer
07.Eylül.2011, 00:38
''Hiddink kovulsun diyen 999.999.999 kişi arıyoruz''
Facebook'a böyle grup açmalı :p :n:
kalemci
07.Eylül.2011, 00:40
''Hiddink kovulsun diyen 999.999.999 kişi arıyoruz''
Facebook'a böyle grup açmalı :p :n:
Hiddink değil O.Çetin gitmeli.
SAİT71
07.Eylül.2011, 00:42
Şimdiye kadar hiç bir sorumluluk almayan, kadroyu oyuncu seçimlerini Oğuz Çetin'e yaptıran Hiddink'te gitsin.
europeanconquer
07.Eylül.2011, 00:43
Bu ne ya Oğuz Çetin,Oğuz Çetin Hiddink Oğuz Çetin'in çocuğumu ? Oğuz Çetin öneri verebilir ama son kararı Hiddink verir.
ThersoN
07.Eylül.2011, 00:44
yanlız hala belçikanın altında kalma ihtimalimiz var, neden bugun 1 puana yatıldı anlamış değilim.
SAİT71
Yahu bizim Hiddink'in, FM'de maçı yardımcıya bırakıp tatile çıkan menajerden bir farkı yok. Herif öyle rahat ki... :S
deniz.91
Hiddink Oğuz çetinin lafını dinliyosa hiç durmasın zaten
kalemci
07.Eylül.2011, 00:45
Bu ne ya Oğuz Çetin,Oğuz Çetin Hiddink Oğuz Çetin'in çocuğumu ? Oğuz Çetin öneri verebilir ama son kararı Hiddink verir.
Eminsin yani bunu söylerken kesinlikle böyledir diyorsun.Bence çok emin konuşma.Hiddink'in umurunda bile değiliz.
BaFraLı
07.Eylül.2011, 00:46
yanlız hala belçikanın altında kalma ihtimalimiz var, neden bugun 1 puana yatıldı anlamış değilim.
Onu geçtim en iyi 2.lik bile zor. Yani her şey olabilir sanırm.
kalemci
07.Eylül.2011, 00:46
Şimdiye kadar hiç bir sorumluluk almayan, kadroyu oyuncu seçimlerini Oğuz Çetin'e yaptıran Hiddink'te gitsin.
işte buna imzamı atarım.
europeanconquer
07.Eylül.2011, 00:47
Hiddink muhteşem dehasıyla bir plan yaptı;
''Avusturya ile berabere kal.Almanya ile berabere kalmaya çalış.Yenilirsen Almanya Belçika'yı yenecektir.Azerbaycan zaten kolay lokma.Play-Off'lara git efsane ol ve istifa et''
Hiddink'in muhteşem planı bu işte.
Eminsin yani bunu söylerken kesinlikle böyledir diyorsun.Bence çok emin konuşma.Hiddink'in umurunda bile değiliz.
Oğuz Çetin'de gitsin de asıl suçlu Hiddink'tir onu demek istedim :)
kalemci
07.Eylül.2011, 00:47
Hiddink Oğuz çetinin lafını dinliyosa hiç durmasın zaten
niye durmasın ki sana bana o kadar para versinler nerede duracağımızı şaşırırız.
eng1n
07.Eylül.2011, 00:58
Aynen öyle düşünüyorum.Hiddink bi liste yapıyor işte Servet, Arda, Volkan, GG gibi 6-7 banko oyuncu söylüyor gerisini O.Çetine bıraktığını düşünüyorum.Olur olur ama bu kadar da olmaz kadro seçiminde bariz saçmalıklar.
Peki gerçekten böyle yaptığını biliyor muyuz ? bilmeden bi adamı suçlamak bu kadar basit olmamalı.
hadi diyelim Hiddink oğuz çetine seçtiriyor adamları Selçuk Şahin, Hakan Balta, Gökhan Zan falan filan Hiddink bu adamları Milli takımda antremanda veya maçlarda kötü olduğunu göremiyor mu ? Herhalde o zamanda Oğuz Çetin kalsınlar diye ısrar ediyor.
kalemci
07.Eylül.2011, 01:01
Kendi düşüncem bu benim başka mantıklı bir açıklama üretemiyorum.
europeanconquer
07.Eylül.2011, 01:18
http://www.footballuser.com/Formations/2011/09/218040_Turkey.jpg
Yokmu şöyle bir ilk 11 yapan ? :p :n:
europeanconquer
07.Eylül.2011, 01:30
Bence Almanya maçından puan alırsa bu 11 puan alır :)
http://www.footballuser.com/Formations/2011/09/218040_Turkey.jpg
SAİT71
07.Eylül.2011, 02:15
Bence kalan maçlara şu şekilde çıkarsak daha sağlama alırız orta sahayı...
Dünyada eşi yok ben buldum taktiği, adı ise: Süngüleri takın
http://www.footballuser.com/Formations/2011/09/218104_Turkey.jpg
Selcuk İ. daha cezası devam edecekse yerine Mustafa Sarp'ı almak lazım...
SAİT71
07.Eylül.2011, 02:23
Duygusal ağırlıklı olmuş olabilir, (Şu anki duruma göre) :)
http://www.footballuser.com/Formations/2011/09/218108_Turkey.jpg
RaSenGan
07.Eylül.2011, 03:10
Fatih Terim zamanında kazansak da kaybetsek de zevk alırdık maçları izlemekten bir heyecan olurdu.Ya atardık ya yerdik.Ama bu maçlar insanı futboldan soğutur.Bizim milli takımın durumu Hiddink'in zerre umrunda değil.Maç bitmiş berbat bir futbol var sahada adam çayını almış eline yüzünde gülücük soruları yanıtlıyor.Hiç umut vermiyor milli takım.
byariff
07.Eylül.2011, 03:16
yilmaz vural diyorum baska birsey demiyorum bu adam gelsin ozlemle bekledigimiz atak futbolunu bize kazandirir hop oturruz hop kalkariz...
EndoplazmiK RetikuluM
07.Eylül.2011, 03:24
Oğuz Çetin'e de, maçları izlemeye tenezzül bile etmeyen Hiddink'e de helal olsun valla. Söyleyecek başka bişey yok.
zemlinskis
07.Eylül.2011, 03:27
yilmaz vural diyorum baska birsey demiyorum bu adam gelsin ozlemle bekledigimiz atak futbolunu bize kazandirir hop oturruz hop kalkariz...
Aynen katılıyorum.
SAİT71
07.Eylül.2011, 03:38
Bunlar gidip Almanya'yı şans kaza yenebilirde. Ama böyle nereye kadar gideceğiz orası çok çok düşündürücü. Biz niye normal değiliz, niye böyleyiz insan çok snirleniyor. Ya güçsüz olalım ya güçlü olalım bi standardımız olsun. Türkiye şöyle diyebilsinler. Bizde her maç sinir stres olmayalım. Bir gün İspanya'ya kafa tutup, öbür gün Avusturya ile beraberliğe oynamayalım. Biz günlük işlerle, boş işlerle kurtarmaya çalıştıkça batıyoruz. Çok ciddi atılımlar olmalı.
Mesela ilk önce A takım seviyesinde bir taktik düzen oturtmalıyız. Bunu cidden ne pahasına olursa olsun yapmalıyız ki geleceğimiz kurtulsun. Bu taktik düzeni alt takımlarımızda da uygulayalım. Tüm milli takımlarımız aynı stil futbolunu oynamalılar. Alttan bu şekilde gelen oyuncular milli takımda yabancılık çekmezler. A takımdan bir oyuncu çıkarsa yerine gelen oyuncunun şablonu aşağı yukarı belli olur ve saçma sapan işler yapmayız. Mustafa Sarpıda koysan ne yapması gerektiğini antrenmanda çalıştırınca görevini yapar.
Bence en önce kulüp takımlarımızın alt yapılarındaki eğitim sistemi düzenlenmeli. Her aptalca sonuçtan sonra klasikleşmiş, alt yapı şöyle olmalı şu yapılmalı moduna giriyoruz. Ama ne yazıkki yine aynı sonuç yine aynı sonuç...
Yada vazgeçtim; En iyisi biz nasıl kafamıza eserse öyle oynayalım...
europeanconquer
07.Eylül.2011, 03:51
Bunlar gidip Almanya'yı şans kaza yenebilirde. Ama böyle nereye kadar gideceğiz orası çok çok düşündürücü. Biz niye normal değiliz, niye böyleyiz insan çok snirleniyor. Ya güçsüz olalım ya güçlü olalım bi standardımız olsun. Türkiye şöyle diyebilsinler. Bizde her maç sinir stres olmayalım. Bir gün İspanya'ya kafa tutup, öbür gün Avusturya ile beraberliğe oynamayalım. Biz günlük işlerle, boş işlerle kurtarmaya çalıştıkça batıyoruz. Çok ciddi atılımlar olmalı.
Mesela ilk önce A takım seviyesinde bir taktik düzen oturtmalıyız. Bunu cidden ne pahasına olursa olsun yapmalıyız ki geleceğimiz kurtulsun. Bu taktik düzeni alt takımlarımızda da uygulayalım. Tüm milli takımlarımız aynı stil futbolunu oynamalılar. Alttan bu şekilde gelen oyuncular milli takımda yabancılık çekmezler. A takımdan bir oyuncu çıkarsa yerine gelen oyuncunun şablonu aşağı yukarı belli olur ve saçma sapan işler yapmayız. Mustafa Sarpıda koysan ne yapması gerektiğini antrenmanda çalıştırınca görevini yapar.
Bence en önce kulüp takımlarımızın alt yapılarındaki eğitim sistemi düzenlenmeli. Her aptalca sonuçtan sonra klasikleşmiş, alt yapı şöyle olmalı şu yapılmalı moduna giriyoruz. Ama ne yazıkki yine aynı sonuç yine aynı sonuç...
Yüzde yüz katılıyorum ama bir kaç ekleme yapıyım.
-Milli Takımlar'da eski kafalı alt yapı sorumluları yerine bu işin eğitimini görmüş kişiler çalıştırılmalı :)
-Milli Takımlar'da yabancılar ortadan kalkmalı.Çünkü ruh denen bir şey kalmıyor.
-Avrupa'da ki Türkler genç yaşta Milli Takım'a alınmalı - ki şimdiden başlandı bile-
Milli takımda senin dediklerin ve bu dediklerim yapılırsa dengeyi kurarız.Tabi bunun hiç bir zaman olamayacağını biliyorum :)
SAİT71
07.Eylül.2011, 03:59
Bu söylediklerim banada, işçi maaşıyla Ferrari F-458 almak kadar güzel bir hayal gibi geliyor...
urwrdskkn
07.Eylül.2011, 10:06
Fatih Hocadan Gerçekten özür Dilemeliyiz O En Azından Heyecan Nedir Biliyordu
sui generis
07.Eylül.2011, 10:10
kimseden özür dilemiyorum. evet onun zamanında daha iyiydik ama yeterli değildi. şenol güneş milli takım için efsanem olmuştu. o maçlar için okul tatil edilmişti.. yılmaz vural a şans verilmeli..
urwrdskkn
07.Eylül.2011, 10:14
kimseden özür dilemiyorum. evet onun zamanında daha iyiydik ama yeterli değildi. şenol güneş milli takım için efsanem olmuştu. o maçlar için okul tatil edilmişti.. yılmaz vural a şans verilmeli..
Türk Milli Takımının sonunu getirmek istiyorsan Yılmaz Vural'ı koyarsın başına doğru değil mi?
sui generis
07.Eylül.2011, 10:20
evet doğru...
Zekirdek
07.Eylül.2011, 10:24
Milli Takım için Yılmaz Vural'ı düşünenleri söylüyorum. Milli Takımımız bu kadar ucuz mu? Yılmaz Vural'a sıra gelesiye kadar onlarca kişi var.
europeanconquer
07.Eylül.2011, 12:03
Yılmaz Vural doğru bir seçim olmaz.Ama Hiddink'den daha iyi işler çıkartır o ayrı.Gelecekse Ertuğrul Sağlam,Tolunay Kafkas veya Abdullah Avcı gelsin :)
Oghuse
07.Eylül.2011, 12:06
yine mi gönderdik hocayı, ne sabırsız milletiz. :)
europeanconquer
07.Eylül.2011, 12:38
Hiddink ilk Kazakistan maçına çıktı çıkalı ben sevmiyorum o adamı.Takımın ruhunu bozdu.Bir Fatih Terim olsaydı ''Haydi Aslanlarım göreyim sizi alın şu maçı'' derdi gaz verirdi ama bunda oda yok.
okumus
07.Eylül.2011, 13:17
Bence Paf liginin değeri arttırılmalı maçlar televizyondan verilmeli eğer gerçekten iyi oyuncular varsa klüp taraftarları yani bizler iyi oynayanın A takıma çıkarılması için tuttuğumuz klüplere baskı yapmalıyız veyahut altyapıdaki oyuncular kötüyse neden böyle olduğunu neden değer verilmediğini sorgulamalıyız.Altyapılara paraya kıyılıp iyi antrenörler getirilmeli sonuçta 1 oyuncu bile çıksa Arda gibi tüm gideri karşılıyor zaten.Milli takımın en azından ilk 11'deki en azından 7 oyuncu belli olmalı her maç farklı 11 çıkmamalı başarı için süreklilik önemli. Altyapılara torpille oyuncu seçilmemeli altyapılara alınacak oyuncuların her türlü ihtiyaçları klüp tarafından karşılanmalı.(Benim 4-5 arkadaşım sırf paraları olmadığı kalacak yerleri olmadığı için Gençlerbirliği-Ankaragücü gibi klüplere gidemediler ki bu arkadaşlar Genç Milli takıma çağırılmışlardı ama şimdi hepsi futbolu bıraktı )
byariff
07.Eylül.2011, 14:41
Yılmaz Vural doğru bir seçim olmaz.Ama Hiddink'den daha iyi işler çıkartır o ayrı.Gelecekse Ertuğrul Sağlam,Tolunay Kafkas veya Abdullah Avcı gelsin :)
emin ol onlarin arasinda en iyi yilmaz vuarl ertugrul saglam,kafkas,avci,bunlar kontrollu defansif oynuyan adamlar 1-0 2-0 olsun benim olsun havasinda cikiyor ben milli takimda senol gunes zamanini istiyorum gole doymucak takim atak ustune atak yapicak bunuda turkiyede en iyi yapan bana gore yilmaz vural ve senol gunes.
Diamantes
07.Eylül.2011, 14:46
Yılmaz Vural'ın çalıştırmadığı bi milli takım vardı oda olsun, rekor tamamlansın. :) Ben Abdullah Avcı'yı beğeniyorum.
Fearless Coward
07.Eylül.2011, 14:50
Hoca işini boşuna konuşuyoruz aslında :D MAA olduğu sürece kalır Hiddink 2-3 yıl daha :D
byariff
07.Eylül.2011, 15:29
Yılmaz Vural'ın çalıştırmadığı bi milli takım vardı oda olsun, rekor tamamlansın. :) Ben Abdullah Avcı'yı beğeniyorum.
bana sunu soleyin sadece yilmaz vural"a iyi takim verdilermi ? bu adama hep nerde dusucek olan takim varsa onu verdiler dost hatrina falan gel iste su takimin basina yilmaz vuralin dusurdugu tek takim konyaydi, 1 kez iyi takim verdiler"di eskiden oda trabzon basarili olamadi diye adamin adi sonra yilmaz hoca buyuk takimlarda calisamaz dediler.
adam kasımpaşaya ilk senesinde 4-3-3 oynatarak 0 puanla sonunculuktan alıp ortasıra takımı yapmıştı hatırlatırım :) ayrıetten milli takımın küme düşme şansı olmadığı için denemeye değer :D
Fearless Coward
07.Eylül.2011, 16:05
Yılmaz hoca hiç bi zaman iyi takım almadıki yüklenmek yanlış olur...
SAİT71
07.Eylül.2011, 19:30
A.Avcı vizyonu geniş bir insan. Oldukçada sakin ve soğukkanlı. Tam milli takımın yükünü çekebilecek bir isim. Y.Vural felan bunlar boş işler. Bu şekilde sadece günü kurtarırız önemli olan A.Avcı gibi hocalarla başarıya ulaşabilmek.
GeNç KaRTaL
07.Eylül.2011, 19:33
A.Avcı vizyonu geniş bir insan. Oldukçada sakin ve soğukkanlı. Tam milli takımın yükünü çekebilecek bir isim. Y.Vural felan bunlar boş işler. Bu şekilde sadece günü kurtarırız önemli olan A.Avcı gibi hocalarla başarıya ulaşabilmek.
Hiddink'in milli takıma oynattığı sistemden farklı bir sistem mi oynatıyor sanki İBB'de?
Addolorato
07.Eylül.2011, 19:41
Hiddink'in milli takıma oynattığı sistemden farklı bir sistem mi oynatıyor sanki İBB'de?
İBB ile Türk Milli Takımı'nı bir tutmamak lazım.
byariff
07.Eylül.2011, 19:42
abdullah avci sogukkanli ama istenilen hoca degil korkak demiyelimde kontrollu oynatiyor 1-0 olsun uzerine yatalim futbol tarzi italyan sistemi yani. Devrim sart arkadas getir yilmaz vural veya senol hocayi veya ersun yanal"i ozman gor sen bu takimi :)
SAİT71
07.Eylül.2011, 19:42
İBB ile milli takım bir değil. Milli takımda daha pozitif futbol oynayacaktır bana göre. Üstelik İBB Türkiye Ligi'nde mücadele ettiğine göre bu şekilde bir strateji her zaman daha doğrudur türk takımları adına... (kulüp)
GeNç KaRTaL
07.Eylül.2011, 19:44
Evet haklısınız.İBB ile Milli takımın şartları aynı değil.İBB'de çok rahat bir ortama sahip ama buna rağmen tercih ettiği futbol anlayışı kontratak.
Sirius Black
07.Eylül.2011, 19:45
Yılmaz Vural'la mı yapacağız devrimi Allah aşkına? :D Devrim yapılacaksa başımızda bu işin ustası var ama bize yemiyor devrim işte anlamak lazım. Türkiye kaotik futbol oynuyor sadece.
SAİT71
07.Eylül.2011, 19:47
Bence Türk olması nedeniyle takımı ateşleyebilme olasılığıda daha fazla. Alacağı maaşta daha düşük ve oynayacağı oyunda şu oynadığımız oyundan kötü olmaz. Her halukarda daha karlı oluruz. :)
ShevAnil
08.Eylül.2011, 15:04
Milli takımımızın yapısının Barça'nın taktiğini oynayabilicek şekilde olduğunu düşünüyorum.
--------------- Volkan
Gökhan - Servet - Egemen - Hakan( İsmail, hucuma çıktığı için )
------- Mehmet Topal
------ Selçuk -- Emre
Burak ----- Nuri ----- Arda
Şeklindeki kadroyla en azından Almanya, İspanya gibi üst düzey takımlara karşı kapalı savunma, pas yüzdesi iyi bi takım yaratılabilir. Gol bulmakta sıkıntı yaşanabilir biraz ama bu riske değer bence.
Bizim seviyemizdeki takımlara ise
----------- Emre
---- Selçuk --- Nuri
Burak --- Arda --- GökhanTöre
şeklinde hucum da daha etkili ve daha da yaratıcı bi takım yaratılabilir.
Bu dizilimleri Hollanda'lı olan Hiddink hiç düşündümü acaba, belki bu turnuvayı feda edebiliriz ama bu sistem alt taraftan gelen oyunculara da çok uygun bence.
okumus
08.Eylül.2011, 15:16
Hiddink kaç tane oyuncumuzu sürekli takip ediyor acaba merak ediyorum o gelmeden önce Tuncay kendi takımında oynamasa bile Milli takımda oynuyordu.Gökdeniz her sene şampiyonlar liginde ve Rus liginde iyi işler çıkarıyor bu ikili neden hiç tercih edilmiyor bence gökdeniz Kazım'dan daha iyi oynar Tuncay'da Umut'tan kat kat iyidir bence.Hiddink aldığı maaşı hiç haketmiyor. 2-3 ayda 2 maç yapıyoruz onun dışında gezip tozuyor.Türk ligi'ni bile doğru düzgün seyretmiyor.İnanın bizden biri bile daha iyi bir kadro çıkarır.Yılmaz Vural'a gelince tabikide riskleri çok fazla ama en azından Türk oluşu yıllarca edindiği deneyimler birde sürekli büyük klüp beklentisini düşünürsek şans verildiğinde gecesini gündüzüne katar normal klüp yönetir gibi çalışır.Kendi değerlerimizi buruşturup çöpe atmayalım.
di canio
08.Eylül.2011, 18:23
Eğer Hiddink'in yerine bir hoca gelecekse Ersun Yanal'ı isterim. İlk döneminde başarısız sonuçlar alsa da oynanan futbol umut vericiydi bana göre. Yine bana göre Hakan Şükür meselesi nedeniyle fazlasıyla yıpratıldı. Bu da daha fazla tepki görmesine neden oldu. Hiddink'ten sonra, başka birisi ile bir kaç sezon daha gecikmeden Ersun Yanal'ı getirmeliyiz takımın başına.
okumus
08.Eylül.2011, 18:27
Ben Türk hocaların daha verimli olduğunu düşünüyorum yıllardır Yabancı teknik adamlar pekte başarılı olamadı klüp bazında .Oyuncuları daha iyi tanıyan biri her zaman avantajdır. İşin kötü yanı kamuoyu hiç şans tanımıyor en ufak beraberlikte bile adamın ipini çekiyorlar.Yabancılar bu konuda daha rahatlar
byariff
09.Eylül.2011, 01:12
umarim bu sahis gercektede kovulur :D
http://ressim.net/8/upload/a3004f70.jpg
byariff
26.Eylül.2011, 22:04
Sporx Yazari Fatih Demireli ;
Ekim 2010'da Erdal Keser bana Ömer'in Türkiye'yi seçtiğini söylemişti. Son dönemde tekrar çok uğraştı ve ikna etti. Tebrik etmek lazım.
europeanconquer
26.Eylül.2011, 22:06
Ömer ? Ömer Toprak mı ? Eğer o ise İnşallah haber doğrudur :) Çok sevinirim :)
kalemci
26.Eylül.2011, 22:12
http://www.kicker.de/news/fussball/bundesliga/startseite/558437/artikel_toprak-entscheidet-sich-fuer-die-tuerkei.html
Almancası olan arkadaş özetlerse sevinirim :)
1 yıl önce http://www.cezasahasi.net/2010/10/omer-toprak-da-turk-milli-takmnda.html Türk milli takımını seçtiği söylenmiş zaten.
Serdar Kesimal, Ömer Toprak, Serdar Aziz, Eren Güngör, Ersan Gülüm ile uzun yıllar defans sıkıntısı yaşamayız inşallah fakat takımdaki 1-2 oyuncu benden bu kadar dese..
SAİT71
26.Eylül.2011, 22:20
Kickerdeki haberde google translateden anladığım kadarıyla kalbinin türk gibi hissettiğini ve türkiyeyi seçtiğini söylüyor. İnşallah şaşmaz kararından.
kalemci
26.Eylül.2011, 22:35
Bu saatten sonra biraz zor diye düşünüyorum kararından dönmesini.
sananes
26.Eylül.2011, 22:37
İlk milli maça çağırılıp kısa da olsa oynatılmalı. o çocukda büyük potansiyel var.
Fearless Coward
26.Eylül.2011, 22:39
Azerbeycan maçında oynatılmalı bence...
kalemci
26.Eylül.2011, 22:40
Evet katılıyorum.2008 yılımıydı 2009 yılımıydı neydi eğer o go-card kazasını yapmasaydı Denizli onu Beşiktaş'a getirecekti bizde daha yakından izleme fırsatı bulacaktık.
RasAnt
27.Eylül.2011, 00:50
İyiki yapmış o kazayı Leverkusende izlemek daha hoş :)
anil luque
27.Eylül.2011, 00:54
Bu yorumu çözemedim.
Ömer'in bu seçimi gerçekten harika oldu. Serdar-Ömer ikilisini oturtursak en az 10 yıl sıkıntı yaşamayız.
kalemci
27.Eylül.2011, 02:16
Bence sen bu sene Ömer'i hiç izlememişsin.Yeteneğine lafım yok fakat bu sene Leverkusen'de pek uyumlu olamadı. Geçen seneki Ömer ile aralarında dağlar kadar fark var.Oynadığı son 3 maçta savunma olarak kötüler ve 8 gol yediler bunlara artı olarak çok şık bir kendi kale golü var Ömer'in.İnşallah en kısa zamanda toparlar kendini ve takıma adapte olur.Milli takım olarak kendisine çok ihtiyacımız var.
Ve ayrıca dediğin şey hoş değil."İyi ki kaza yapmış." Biraz araştırmanı tavsiye ederim o kazayı.Sonra kendi dediğine pişman olacağını umuyorum.
Düzeltme : Zaten hiç izlemediğini başka bir mesajda belirtmişsin buraya izlemek daha hoş yazdığın için izlediğini düşünmüştüm :)
KanaKe
08.Ekim.2011, 13:04
yeri degil belkide ama, milli takim ile basari felan gecelegi yok bari su yabanci sinirini komple kaldirsalarda kulüp takimlarimiz en azindan avrupada iyi yerlere gelebilse... calisan formayi hakeden türk oyuncular yine forma giyer calismayanda yok olup gider hatta milli takimi bile ileriye tasiyabilir bu sistem.
SAİT71
08.Ekim.2011, 16:59
Hamit 2-1'de 2-2 yi atacakken orda birlik olmamız lazımdı felan diyor. Buda gösteriyorki milli takımda bir ruh yok. Sadece sahada koşuyorlar öylesine. Zatende belli oluyor öyle olduğu.
europeanconquer
08.Ekim.2011, 17:26
Milli Takım'da belli bir düzen yok ki.İstersen şu 24 kişilik kadroda en kötü oyuncuları ilk 11 e al aylarca aynı 11 le oyna bir birlik düzen yakalarlar.Takımın ne oynayacağını biliriz.Ama böyle dengesiz olursan en rahat maçında bile stres olursun.
Günlerdir söylüyorum şu an bu milli takımın en iyi 11 i budur.
GK-Volkan Demirel
DR-Gökhan Gönül
DL-Hakan Balta
DC-Egemen Korkmaz
DC-Ömer Toprak
DM-Selçuk İnan
DM-Emre Belözoğlu
AMR-Burak Yılmaz
AMC-Hamit Altıntop
AML-Arda Turan
ST-Mevlüt Erdinç
footballer33
08.Ekim.2011, 18:24
Volkan Demirel kadrodan çıkarılmış ve yerine Fehmi Mert Günok çağrılmış. Demek ki Cenk bu ülkede, Hakan Arıkan'dan ve Mert Günok'tan bile daha kötüymüş. Bunu da öğretmiş oldular bize, sağolsunlar! :mad:
sui generis
08.Ekim.2011, 19:28
Milli Takım'da belli bir düzen yok ki.İstersen şu 24 kişilik kadroda en kötü oyuncuları ilk 11 e al aylarca aynı 11 le oyna bir birlik düzen yakalarlar.Takımın ne oynayacağını biliriz.Ama böyle dengesiz olursan en rahat maçında bile stres olursun.
GK-Volkan Demirel
DR-Gökhan Gönül
DL-Hakan Balta
DC-Egemen Korkmaz
DC-Ömer Toprak
DM-Selçuk İnan
DM-Emre Belözoğlu
AMR-Burak Yılmaz
AMC-Hamit Altıntop
AML-Arda Turan
ST-Mevlüt Erdinç
bu kadro su anki durum için gayet iyi. ama hakan-hasan ali değişikliği daha iyi olur. tabi forvet hattında semih-mevlüt ikilisi bizi götürür gibi.. nuri de bu takımda oynar. gerektiğinde selçuk gerektiğinde emre kesilir. zaten hiçbir zaman tam kadro olamıyoruz.
ama anlamamız gereken bize pivot santrafor lazım. burak kanatta oynamalı..
Volkan Demirel kadrodan çıkarılmış ve yerine Fehmi Mert Günok çağrılmış. Demek ki Cenk bu ülkede, Hakan Arıkan'dan ve Mert Günok'tan bile daha kötüymüş. Bunu da öğretmiş oldular bize, sağolsunlar! :mad:
Zaten gelecek kaleci yedek olacaktı bu Cenk olmuş Mert olmuş pek fark etmez bence ama genel olarak ben Cenk'i milli takım kalesi için yeterli görmüyorum zaten Beşiktaş'ın da 1.kalecisi değil.
GeNç KaRTaL
08.Ekim.2011, 20:14
Zaten sıkıntı milli takım için en iyi oyuncularımızın çağrılmaması.Tamam 3.kaleci milli takım için çok stratejik bir pozisyon olmayabilir ama sadece bu pozisyondaki tercihler yanlış olsa,hiç kimse gelip burada bu durumu eleştirmez.Mert Günok'un ne tecrübesi varmış ki Cenk tercih edilmiyor da,Mert tercih ediliyor acaba? Şimdiki söyleyeceğim genel seçimlerle alakalı.Bir sistemimiz olsa,diyeceğiz ki bu çağrılmayadan adam sisteme uymuyordur,bu yüzden çağrılmıyordur.Ortasahada Sabri oynatılıyor,geçen yılın en istikrarlı adamlarından M.Topuz (her ne kadar sevmesemde) kadroya bile çağrılmıyor.
DenizlispoR
08.Ekim.2011, 20:20
Cenk bence gelecekte Volkan'ın cüssesiz hali olacak. En kötüsünden Tolga Zengin(Sakat mı bilmiyorum ama :D )'i çağırmak bu kadar mı zor?
Cenk bence gelecekte Volkan'ın cüssesiz hali olacak. En kötüsünden Tolga Zengin(Sakat mı bilmiyorum ama :D )'i çağırmak bu kadar mı zor?
Tolga kadroda zaten maçta da o oynar herhalde
Evet Genel seçimler konusunda sıkıntı var, bir sistemimiz de yok zaten. Sabri orta saha oynuyor onun yerine Mehmet Topuz, Necip veya bir başkası seçilebilirdi ama 3.kaleci seçimini tartışmak bana mantıksız geliyor.
sui generis
08.Ekim.2011, 21:06
hayır ben ciddi ciddi düşünmeye başladım sabri de ne gördüler de orta sahaya koydular. Fatih Terim'e mi özendiler anlamadım.
ForsakeN
08.Ekim.2011, 21:25
GK-Volkan Demirel
DR-Gökhan Gönül
DL-Hakan Balta
DC-Egemen Korkmaz
DC-Ömer Toprak
DM-Selçuk İnan
DM-Emre Belözoğlu
AMR-Burak Yılmaz
AMC-Hamit Altıntop
AML-Arda Turan
ST-Mevlüt Erdinç
Selçuk yerine Nuri oynamalı. Onun dışında kadro çok güzel. Selçuk geçen seneki Selçuk değil.
Trabzonspor
08.Ekim.2011, 21:54
Tolga kadroda yok bu maçta Sinan yer alır kalede yedek olarak Hakan yerini alır kulübede.
Tolga kadroda yok bu maçta Sinan yer alır kalede yedek olarak Hakan yerini alır kulübede.
Ben kadro seçimleri konusun da listede görünce kadro da sanmıştım halbuki o da çıkarılmış sakatlıktan dolayı.
Trabzonspor
08.Ekim.2011, 22:20
Ben kadro seçimleri konusun da listede görünce kadro da sanmıştım halbuki o da çıkarılmış sakatlıktan dolayı.
Evet son maçta sorun yaşadı sanırım.Neyse Onur iyileşti Tolga oynamassa Onur formasını geri alır.Tolga idmanlarda da takımdan ayrı çalışıyor.
Varonil
08.Ekim.2011, 23:06
GK-Volkan Demirel
DR-Gökhan Gönül
DL-Hakan Balta
DC-Egemen Korkmaz
DC-Ömer Toprak
DM-Selçuk İnan
DM-Emre Belözoğlu
AMR-Burak Yılmaz
AMC-Hamit Altıntop
AML-Arda Turan
ST-Mevlüt Erdinç
Ömer Toprak yerine Serdar Kesimal,Selçuk İnan yerine de Nuri Şahin geldi mi tam ideal 11 olur.
Ömer Toprak yerine Serdar Kesimal,Selçuk İnan yerine de Nuri Şahin geldi mi tam ideal 11 olur.
arda yerinede özer gelsin tam olsun
Fearless Coward
09.Ekim.2011, 01:19
Selçuk'suz 11 mi olur Allah için Türkiye'de onun gibi kaç tane pasör var adam adrese atıyor hep toplarını adam Hamit'e ne güzel pas attı maçta Hamit sağa sola bıraksa goldü gitti ortaya attı...Hem Nuri ve Emre aynı stilde oyuncular zaten AMC'li oynamamız imkansız ya 4-1-2-2-1 oynarız ya da 4-5-1...
Varonil
09.Ekim.2011, 10:43
arda yerinede özer gelsin tam olsun
Kulüpçülük filan yaptığımı düşünmüşsünüz sanırım.Elimden gelse hiçbir Fenerbahçeli futbolcunun milli takımda oynamasını istemem son yaşananlardan sonra,tabiki öyle birşey mümkün değil.
Beğendiğiniz Ömer Toprak'ı kaç maçta canlı izlediniz de ben Serdar Kesimal ilk 11'de oynamalı dediğimde suç oldu?
KanaKe
09.Ekim.2011, 11:42
Kulüpçülük filan yaptığımı düşünmüşsünüz sanırım.Elimden gelse hiçbir Fenerbahçeli futbolcunun milli takımda oynamasını istemem son yaşananlardan sonra,tabiki öyle birşey mümkün değil.
Beğendiğiniz Ömer Toprak'ı kaç maçta canlı izlediniz de ben Serdar Kesimal ilk 11'de oynamalı dediğimde suç oldu?
fm de izlemistir
futureless
09.Ekim.2011, 13:01
fm de izlemistir
Aynen , bu sene Leverkusende facia.Umarım toparlar tabiki kötü olsun istemem ama işin doğrusu bu.
Deus Dominus
09.Ekim.2011, 13:36
Aslında güzel başlamıştı lige, ilk 2-3 maçı izleme fırsatı bulmuştum. Uyumlu, adapte olmuş görünüyordu Ömer Leverkusen savunmasında.
futureless
09.Ekim.2011, 13:39
Ben beğenmedim açıkçası.Kötü bir oyuncu değil ama formsuz görüşündeyim.
fm de izlemistir
herkezi kendin gibi sanma kaldıki bu adamı hiç izlememiş olsam bile freiburg tan leverkusen e transfer olmuşsa bu adamda iş vardır ki ömer toprak ı izlemeyi bi kenara atalım sadece serdar kesimali izlemek bile yetiyo
europeanconquer
09.Ekim.2011, 14:11
Yahu şu adam milli takımda oynamadan yorum yapmayın.Kulübünde ayrı oynar milli takımda ayrı oynar.
byariff
09.Ekim.2011, 14:14
Yahu şu adam milli takımda oynamadan yorum yapmayın.Kulübünde ayrı oynar milli takımda ayrı oynar.
yani hak veriyorum kulubde ayri oynar milli takimda ayri oynar
sahsen sabri milli takimda iyi kulupde iyi degil. gokhan gonul kulubunde iyi milli takimda iyi degil bana gore ornek vericek olursak.
Deus Dominus
11.Ekim.2011, 00:49
Yahu grubunu 2. bitirme şansı olan 4 ülke Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan...Eski Yugoslavya takımları. İsveç büyük ihtimalle en iyi ikinci oldu, onu geçtik. Danimarka-Portekiz maçına göre bir takım bu ikiliden gelecek. İskoçya'nın durumu bizim gruptaki Belçika gibi, İspanya'yı ispanya'da yenecekte çıkacak, yaş iş :) Oradan Çek Cumhuriyeti gelir. Birde İrlanda-Ermenistan var bu ikiliden biri play-off'ta. Bizim durumumuz nedir seri başı olma şansımız var mı? Bu takımlara baktığımda Danimarka belki, birde İrlanda-Ermenistan'dan hangisi gelirse... kolay başa çıkabileceğimiz takım yok :)
Play-off'a kalsakta iş yaş, durum vahim :)
europeanconquer
11.Ekim.2011, 01:28
Zaten şu halimizle Ermenistan gelse bile rahat eleyebileceğimizi düşünen kişi yok.Zaten diğerleri gelirse biz kafadan elendik.
GeNç KaRTaL
11.Ekim.2011, 20:26
Beşiktaş'ın as kalecisi olmasına rağmen milli takıma çağrılmazken Fenerbahçe'nin yedek kalecisinin her fırsatta çağrılması adamın zoruna gitmiş belli ki haklı da bence kesinlikle.Üçüncü kaleci,beşinci kaleci,en iyi kimse onu çağıracaksın arkadaş.
Cenk Gönen'den Milli Takım açıklaması
Beşiktaş'ın kalecisi Cenk Gönen, A Milli Takım aday kadrosuna neden çağrılmadığı sorusuna internet sitesinden cevap verdi.
Beşiktaş'ın kalecisi Cenk Gönen, A Milli Futbol Takımı'nda oynayacak düzeyde olduğunu söyledi.
Cenk Gönen, kendisine ait ''cenkgonen.com'' adresli internet sitesinde yer alan açıklamasında, A Milli Takım aday kadrosuna neden çağrılmadığı sorusunu ve milli takımda oynayabileceği düşüncesini içeren pek çok e-posta almanın yanında, günlük yaşantısında da bu tarz yaklaşımlarla karşılaştığı için bu açıklamayı yapma ihtiyacını duyduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:
''Rüştü ağabey ile Beşiktaşımızın kalesini 1,5 sezondur başarı ile koruyorum. İnşallah başarımız artarak devam edecek. Bu süreçte neden A Milli Takım aday kadrosuna çağrılmadığım ile ilgili bana ulaşan bir bilgi bulunmamakta... Değil aday kadroya çağrılmak, A Milli Takım kalesini koruyacak kadar yeteneğe, tecrübeye ve mental güce sahip olduğumu biliyorum. Ben de çeşitli yaş gruplarında pek çok defa giydiğim formayı A Milli Takım'da da giyip ülkeme en iyi şekilde hizmet etmek istiyorum. Umarım bundan sonra A Milli Takım kamplarında ben de düşünülen futbolcular arasında yer alırım.''
sananes
12.Ekim.2011, 12:54
O kadar çok kaleci var ki şu dönemde Cenk'inde işi zor aynı şekilde Onur'unda, Volkan'dan sonra kalemize geçmesi beklenen Mert'inde. Yinede bu dönemde yapılacak ilk üç tercihi hep Volkan-Tolga-Sinan olacaktır. Biri eksilirse eğer hiç oynamayan Mert yerine Rüştü ile değişerek oynayan Cenk'in çağırılması daha doğru geliyor bana, bazen ülkedeki kulüp dengelerini de kurmak gerek. Zaten yıllardır İbrahim Toraman takıntısı yüzünden bjk taraftarı tepkili aynısını Cenkte'de yapmalarını engellemek gerek. Haksız değiller çünkü ve milli takım taraftarlığını geri getirmek istiyorlarsa bu tarz işleri dengeli yapmaları gerekiyor.
Gncl1905
12.Ekim.2011, 13:49
Cenk'te aslında hakediyor formayı ama hakeden çok fazla o formayı :) Bir Casillas'ımız yok ama Volkan, Tolga, Onur, Sinan, Cenk; 5 tane birbirine yakın performans sergileyen kaleci var(hatta Rüştü yaşı çok olduğu için yazmadım).Bunların içindede doğal olarak devamlı oynayanlar ve tecrübeliler seçilir; Volkan, Sinan(Tolga veya Onur, Onur iyileşince kim as olacaksa artık).Cenk'e gelene kadar...
Cenk formayı istiyorsa ilk önce Beşiktaş'ta devamlı 11 oynamalı(Rüştü hala 11 bildiğim kadarıyla, yanlışsam özür).Sonrada çok ciddi bir performans sergilemeli ki formayı kapabilsin...
Naçizane düşüncelerim...
onur eski formunu yakaladığı takdirde volkan dan formayı kapabilcek potansiyele sahip onun dışında kaleye sinan veya tolga geçer ondan sonra cenk anca ondan sonra merte gelmelidir sıra
sui generis
12.Ekim.2011, 19:06
onur eski formunu yakaladığı takdirde volkan dan formayı kapabilcek potansiyele sahip onun dışında kaleye sinan veya tolga geçer ondan sonra cenk anca ondan sonra merte gelmelidir sıra
çok erken konuşuyorsunuz. ilerleyen yıllarda ne olacağı hiç belli olmaz. tartışmaya girmeyeceğim ama şunu belirtmek isterim Mert çok küçümseniyor şimdiye kadar okuduğum kadarıyla burada. o adam olmasa geçen sene şampiyon olmayabilirdik...
Kaka Leite
13.Ekim.2011, 03:40
Keşke şu günlere dönebilsek :) Ama malesef bu oyunla çok zor :icon_mad:
Yapma Volkan!!
KaPaLı
13.Ekim.2011, 11:42
Cenk As kalecimi ? Ben yanlış maçlarımı izliyorum acaba. Her oynadığı maçta canlı bomba gibi hatalar yaptı. Avrupa'da Rüştü oynamadımı Beşiktaş'ta ? İlginç. Şu anda hakeden adamlar kadroda zaten. Mert'in alınmasını bende anlamsız buluyorum ama çağırılan kalecilerin arkasında 3. kaleci olacak zaten Cenk. Volkan bırakınca ortaya çıkacak kaleci açığı ancak.
murat taşlı
13.Ekim.2011, 12:20
Mert kaleyemi geçti?:)
KanaKe
13.Ekim.2011, 12:40
onur'un cok eksigi var örnegin yan toplarda daha cok calismasi lazim ayrica defans ile iyi anlasamiyor.. bana kalirsa tolga onur'dan daha iyi bir kaleci.. fakat ikiside volkani kesemez.
europeanconquer
13.Ekim.2011, 13:10
Almanya maçında ki olayla ilgili ''Maçlar Anadolu'da oynansın'' demiş Volkan.Bence son derece haklı Anadolu milli takıma aç.Müthiş bir destek var Anadolu'da.Kusura bakmayın ama İstanbul seyircisi içinde kendini bilmezler var.Milli takımı kulüpmüş gibi görüyor.Sen kendi milli takımına küfredersen her oyuncu çıldırır.Artık milli maçlar Anadolu'ya taşınmalı.Avni Aker olur,Ankara 19 Mayıs olur,Kadir Has olur,İzmir Atatürk olur.Ne olursa olsun herhangi bir Anadolu stadında olsun artık milli maçlar.
Edit:Ve şimdi öğrenmiş oluyorum play-off yine Arena'da :/ Yapmayın işte bunu.
Trabzonspor
13.Ekim.2011, 13:18
Almanya maçında ki olayla ilgili ''Maçlar Anadolu'da oynansın'' demiş Volkan.Bence son derece haklı Anadolu milli takıma aç.Müthiş bir destek var Anadolu'da.Kusura bakmayın ama İstanbul seyircisi içinde kendini bilmezler var.Milli takımı kulüpmüş gibi görüyor.Sen kendi milli takımına küfredersen her oyuncu çıldırır.Artık milli maçlar Anadolu'ya taşınmalı.Avni Aker olur,Ankara 19 Mayıs olur,Kadir Has olur,İzmir Atatürk olur.Ne olursa olsun herhangi bir Anadolu stadında olsun artık milli maçlar.
Edit:Ve şimdi öğrenmiş oluyorum play-off yine Arena'da :/ Yapmayın işte bunu.
İstanbul varken,bu ülkede başka memleket kimsenin aklına gelmez.Boşuna bunu tartışmanın bir alemi yok.
sui generis
13.Ekim.2011, 13:50
Bence de her mac farklı bir sehirde farklı bir statta olmalı. İstanbul dısına çıkmaz oldu milli takım...
Bursaspor
13.Ekim.2011, 14:06
Daha önce yapılan turnuvalarda milli takımın uğurlu stadyumları haline gelmiş stadyumlar vardı. Bursa Atatürk bunların başında gelirdi (Hâlâ mağlubiyetimiz yok sanırım Bursa'da) keza Ankara'ya da milli maç verilmemesinin altında bir milli maçta alınan mağlubiyetten sonra uğursuz olduğuna inanıldığı vs. gibi şeyler söylenirdi.
Tabii şehrin ve stadyumun fiziksel durumu da önemli ama futbol biraz da uğurdur, şanstır bunlara çok açık bir oyun, aslında her maç farklı bir şehirde oynanabilir. Ankara, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Samsun, Trabzon gibi şehirlerde yapabiliriz grup maçlarını tabii o şehirlerdeki stadyumların da elden geçmesi lazım öncelikle. Olursa güzel olur.
Trabzonspor
13.Ekim.2011, 14:13
Birçok şehirde stad yapımına başlanıyor bakalım stadlar yapıldığında değişecekmi bu düzen.
SAİT71
13.Ekim.2011, 15:19
Bence Bursa milli maç için şuanda en uygun şehir. Hem ateşleyici taraftarlarımızda var. Bence play-off maçı Bursa'da oynanmalı.
GeNç KaRTaL
13.Ekim.2011, 18:01
Almanya ve Azerbaycan maçlarındaki tribün performansını beğenmedim.Zaten İsviçre ile oynadığımız play-off maçından beri öyle aklıda kalan bir atmosfer hatırlamıyorum.Anadolu'ya açılması iyi olabilir bu açıdan ama o zaman da zemin sıkıntısı ortaya çıkacak.Bir çözüm bulunması lazım bu konuya.
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
13.Ekim.2011, 18:21
Avni Aker'de oynansa keşke. O stada hep sempatiyle bakmışımdır. :)
attirson
13.Ekim.2011, 19:08
Zamanında nasıl ağlattıysak yine ağlatabiliriz Hırvatları.Umarım eksiksiz çıkarız maçlara.
Volkan , Serdar K. , Ömer Toprak , İsmail , Gökhan Gönül , Emre , Selçuk İ. , Mehmet Topal , Hamit , Burak , Mevlüt
Bu 11le çıkarsak Hırvatları geçeriz bence.Bunların yanında Tuncay ve Semih'i milli takıma çagırıp onlara şans vermeli Hiddink.
C h A o S
13.Ekim.2011, 19:39
Volkan , Serdar K. , Ömer Toprak , İsmail , Gökhan Gönül , Emre , Selçuk İ. , Mehmet Topal , Hamit , Burak , Mevlüt
Bu 11'in çıkma olasılığı bana göre çok düşük. Daha önce şans vermediği oyunculardan Ömer,İsmail,Mevlüt ve Topal'ın aynı anda sahada olması çok zor.Ayrıca sağlam olurlarsa Servet,Arda ve Hakan Balta mutlaka oynar.Nuri'de form tutarsa kesin yer alır 11'de.
goosfraba
13.Ekim.2011, 19:46
anadolu yıllardır milli takımını izleyemiyor.
C h A o S
13.Ekim.2011, 19:50
Bursa'da yada Eskişehir'de oynanmalı.Arena gibi yerde bile boğucu ortam oluşmuyor.Özellikle Bursa'da iyi bir atmosfer oluşucağını düşünüyorum.
Fearless Coward
13.Ekim.2011, 19:53
Kesinlikle Kaos'a katılıyorum bu Galatasaray maçı değilki boğucu ortam oluşsun Anadolu'da olmalı bencede zaten Timsah Arena yapıldığında oraya mutlaka bir maç ayarlanır...
TR.CaPTaiN
13.Ekim.2011, 22:25
MAA çıkıp, "milli maçlarda kendi oyuncularımıza problem çıkarılan, kulüpçülük yapılan statlara 5 yıl milli maç yok" dese bu olaylarda büyük azalma olur. Azalmazsa da zaten o stada maç verilmez, hedefe yine ulaşılır.
GeNç KaRTaL
14.Ekim.2011, 00:42
-MİLLİ TAKIMA YAPILAN ELEŞTİRİLER-
Oğuz Çetin, milli takımın oynadığı oyuna ilişkin olarak da şunları söyledi:
''Türk Milli Takımı ortaya koyduğu hedefi yakalamış, grup ikincisi olmuştur ve play-off'u da inşallah geçecektir. Oynanan futbol açısından eleştirileri kabullenmek gerekir. Bu eleştirileri belli sınırlar içinde, iyi niyetli, doğru ve dürüst şekilde yapan herkesin eleştirisini saygıyla karşılıyoruz. Ancak eleştiriler yapılırken Türk futbolunun ne kadar zorlu bir süreçten geçtiğini, kulüplerimizin ve oyuncularımızın içinde bulunduğu durumu hiçbir zaman göz ardı etmemeliyiz. Tatmin edici futbol ortaya konmamış olsa da amaç netice elde etmekti ve elde edildi. Yaşanan süreçle ilgili eleştirileri futbol adına kabullenmekle birlikte arka plandaki art niyetli düşüncelere karşıyız.''
Milli takıma yeni isimlerin katılıp katılmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Oğuz Çetin, şunları kaydetti:
''Milli takımın geniş kadrosu belli. Oynayacağımız rakip ve oyuncularımızın performans durumunu göz önünde bulunduracağız. Genellikle dünyada milli takımlar çok stabil bir kadroya sahip. Ülkemizde oyuncularımızın devamlılığı ve istikrarı açısından bir takım sıkıntılar olduğu için çok çabuk kadro değişebiliyor. Aslında milli takımda kadro çok değişmemeli. Daha stabil olmalı. Elimizde çok önemli yetenekler var. Biz boş durmuyoruz, her geçen gün bazı gençleri milli takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Bu süreç yine o şekilde devam edecek.''
-İbrahim Toraman'ın eleştirisi-
A Milli Futbol Takımı Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, ''İbrahim Toraman'ın milli takıma çağrılmamasıyla ilgili bazı eleştirileri vardı'' şeklinde bir gazetecinin sözleri üzerine de şu ifadeleri kullandı:
''Kişiler ve isimler hiç önemli değil. Bu konuda konuşmayı sevmiyorum ancak bu konuda şöyle bir örnek verebilirim. Türk futbolunda önemli yer almış bir kişiyim. 19 yıl Türkiye liginde oynadım, 26 yaşında ilk kez A milli formayı giydim ve 70 kez milli oldum. Milli takım kaptanlığı yaptım. 1999'da Sayın Mustafa Denizli'nin milli takımın başında olduğu dönemde milli takıma alınmadım ve hiçbir zaman da konuşmadım. Dolayısıyla duygulara hakim olmak lazım. Kimin hakkında konuştuğuna dikkat etmek lazım. Ama ben her zaman bu tip gençlere hoşgörülüyüm. Gençler, heyecanlılar, istekleri, arzuları var. Ama öncelikli olarak kendi performanslarına bakmaları gerekiyor ve bu tarz eleştiri yapan oyuncuların o mevkide oynayan oyunculara bakması gerekiyor. Uygun görülen, inandığımız oyuncuları bünyemize alıyoruz. Tabii ki Toraman gibi oyuncular da performansını yükseltirlerse, üstün başarı gösterirse, özellikle takımında oynamaya başlayıp orada gözümüze girerse o da milli takıma tekrar girebilir.''
SAİT71
14.Ekim.2011, 12:39
Arkadaş bu takımın stoperinde Servet olacak. Olmaması dezavantaj olur.
ForsakeN
14.Ekim.2011, 13:01
Arkadaş bu takımın stoperinde Servet olacak. Olmaması dezavantaj olur.
Mario Gomez'den yediği o çalım, Servert'i Hiddink'in gözünden düşürmüşe benziyor
SAİT71
14.Ekim.2011, 14:36
çoğu oyuncumuz formsuz ancak Servet 1 aya oynarsa formunu bulur. Defanstaki çoğu adam hata yapıyor. Eğer Hiddink 1 hatada birilerini silerse oyuncu kalmaz. Bana göre Servet'in sert savunması Hırvatları yıldırabilir. Bunun yanında onun yanına daha atik birisi konabilir. Ö.Toprak nasıl oynuyor özellikleri nedir bilmiyorum ama 1 aya kadar formunu bulursa ve uygun olursa o denenebilir belki.
BleedingMoon
14.Ekim.2011, 15:12
artık servet ve gökhan zan'a teşekkür edilip stoper hattının modern stoper anlayışına uygun olan genç isimlerden; ömer toprak, serdar kesimal, ersan gülüm ve serdar aziz arasından ikililerle oluşturulması lazım.
orta saha'da ise emre ve aurelio'ya teşekkür edilip nuri, selçuk inan, necip gibi aynı tip genç oyuncuların birinden ve sağlam (şimdilik mehmet topal) bir defansif orta saha oyuncusundan oluşması gerek.
kalede (30-35 yaş kaleci için en iyi dönem olduğundan ilk tercih olarak hala volkan'dan yanayım.), kanat beklerinde (aynı zamanda hakan balta'ya da teşekkür edilmeli.), kanatlarda ve forvette iyi oyunculara sahibiz. stoper ve orta saha hattı gençleşir ve dinamikleşirse forvet ve kanat oyuncularımız iş bitirebilir.
ForsakeN
14.Ekim.2011, 15:15
Emre bu takımın ortasahasının vazgeçilmezidir. nuri-topal-emre en ideal üçlü bana göre.
byariff
14.Ekim.2011, 16:08
Orta gobekde 2 sol ayakli oyuncu olmasini sevmiyorum kendi fikrim BleedingMoon"a katiliyorum gokhan,ve servet aurelio balta"ya tesekur edip ayrilmalari istenmeli devrim istiyorsak 19-20-21-22-23-24 yasindaki oyuncularla kurmaliyiz savunma hattini
eXcitinG
14.Ekim.2011, 16:12
ALmanLar 2002 Dünya Kupasından sonra radikaL bir karar iLe takımı kompLe gençLeştirdi ve şimdi bunun meyveLerini aLıyorLar. Biz ise takıma bir genç oyuncu ya da iLk defa oynayacak ama o sezon müthiş formda oLan oyuncu ( Serdar Aziz, Ozan İpek, OLcan Adın, Necip vs ) gibi adamLarı monte etmek için yok daha acemi, yok daha miLLi takım uyumu vs diye aLmayıp, oynatmıyoruz. Tamam tecrübe önemLidir ama biz bir oyuncudan en formda döneminde yararLanamayacaksak ne zaman yararLanacağız. Geçen sezon sonLarına doğru Cenk Tosun en formda forvet oyuncusuydu ama adamı o yeniLdiğimiz ve berabere kaLdığımız maçLarın hiçbirisinde kuLLanmadık. Adam müthiş formdaydı, ama şimdi de formsuz meseLa. Bu tarz adamLArı kaçırmamız ve bir oyuncu müthiş potansiyeLindeyken o adamı kuLLanmamız gerekiyor bence. Ayrıca gençLere çok daha fazLa önem vererek geLecekte daha sağLam bir kadro yu oLuşturmamız gerek.
KanaKe
14.Ekim.2011, 17:21
ALmanLar 2002 Dünya Kupasından sonra radikaL bir karar iLe takımı kompLe gençLeştirdi ve şimdi bunun meyveLerini aLıyorLar. Biz ise takıma bir genç oyuncu ya da iLk defa oynayacak ama o sezon müthiş formda oLan oyuncu ( Serdar Aziz, Ozan İpek, OLcan Adın, Necip vs ) gibi adamLarı monte etmek için yok daha acemi, yok daha miLLi takım uyumu vs diye aLmayıp, oynatmıyoruz. Tamam tecrübe önemLidir ama biz bir oyuncudan en formda döneminde yararLanamayacaksak ne zaman yararLanacağız. Geçen sezon sonLarına doğru Cenk Tosun en formda forvet oyuncusuydu ama adamı o yeniLdiğimiz ve berabere kaLdığımız maçLarın hiçbirisinde kuLLanmadık. Adam müthiş formdaydı, ama şimdi de formsuz meseLa. Bu tarz adamLArı kaçırmamız ve bir oyuncu müthiş potansiyeLindeyken o adamı kuLLanmamız gerekiyor bence. Ayrıca gençLere çok daha fazLa önem vererek geLecekte daha sağLam bir kadro yu oLuşturmamız gerek.
yanlisin var 2004 avrupa sampiyonasindan sonra degisime girdiler..
GeNç KaRTaL
19.Ekim.2011, 19:18
Hırvatistan maçının yeri belli oldu!
Hırvatistan ile oynayacağımız EURO 2012 Elemeleri play-off mücadelesi Bursa'da oynanacak.
SPORX ÖZEL - Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan iki milli maç sonrası zeminde meydana gelen bozulmaların ardından “Hirvatistan maçı nerede oynanacak?” sorusu sonunda cevap buldu. Milliler EURO 2012 Elemeleri play-off turu kapsamında karşı karşıya geleceği Hırvatistan ile Bursa'da mücadele edecek.
Türk Telekom Arena Stadı'nda zemini yenileme çalışmaları başlayacak olmasından dolayı Hırvatistan ile oynanacak olan baraj maçı konusunda Fİ Yapı İnönü Stadı ile Bursa Atatürk Stadı arasında kararsız kalan TFF sonunda kararını verdi.
Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'ten Bursa konusunda onay alan TFF yönetimi bugün maçın Bursa'da oynanması konusunda temaslara başladı. Futbol Federasyonu Bursa'da konaklama ve diğer konularda aksi sürpriz bir durumla karşılaşmaması halinde play-off maçının ilk ayağı 11-12 Kasım'da bu şehirde oynanacak.
europeanconquer
19.Ekim.2011, 19:57
Doğru karar.Sonunda sesimizi duydu TFF.
http://www.goal.com/tr/news/3394/euro-2012/2011/10/19/2718793/h%C4%B1rvatistan-ma%C3%A7%C4%B1-da-arenada
?
http://www.ligtv.com.tr/Default.aspx?r=1&hid=100377
2 tane haber olduğuna göre maç tt arenada
Maç tt arenadaymış orası uğursuz geliyor ya takım kötü oynuyor orada :D
Gerçi milli takımın durumu uğurla düzelecek gibi değil ama
GeNç KaRTaL
19.Ekim.2011, 20:32
Sporx'teki habere girerken kesin TT Arena'dadır diye girmiştim.Bursa'da olduğunu görünce sonunda doğru bir karar vermişler diye düşünmüştüm ama yanlış habermiş herhalde.Bu stadda tribün desteği olmuyor abi işte.(İstanbul'daki diğer stadlarda da durum farklı değil) Desteğin önemli olduğu şu maçı vermesinler bari oraya.
Bursaspor
19.Ekim.2011, 20:42
Bizim stada ve şehre verilmesini istemiyorum. Zemini vs. boşuna yormaya gerek yok, İstanbul'da stadyum sayısı fazla hatta Olimpiyat stadına verilsin biletlerde de indirime gidilsin çığ gibi insan olsun, başka türlü size işimiz düştü deyip bu maçı bize vermek saçmalıktır ve birkaç kişinin lafıyla iyi madem oraya verelim denmemelidir.
Bu işi bir prosedüre sokarsın grupta 10 maç mı 8 maç mı oynanıyor bunun 5'i ya da 4'ü iç sahada bir tane de play-off maçı var. Bunların hepsini farklı şehirlerde oynarsın bütün kitleye yayarsın bu milli maç meselesini.
RaSenGan
19.Ekim.2011, 20:44
Arena'da olursa bizim okul servis kaldıracak maça belki giderim :D
TR.CaPTaiN
20.Ekim.2011, 01:25
Yine TT Arena'ya verilmiş maç. TFF'nin Telekom'la reklam anlaşması var herhalde. Üst üste bu kadar TT Arena ısrarına başka bir açıklama bulamıyorum.
zemlinskis
20.Ekim.2011, 02:23
artık servet ve gökhan zan'a teşekkür edilip stoper hattının modern stoper anlayışına uygun olan genç isimlerden; ömer toprak, serdar kesimal, ersan gülüm ve serdar aziz arasından ikililerle oluşturulması lazım.
orta saha'da ise emre ve aurelio'ya teşekkür edilip nuri, selçuk inan, necip gibi aynı tip genç oyuncuların birinden ve sağlam (şimdilik mehmet topal) bir defansif orta saha oyuncusundan oluşması gerek.
kalede (30-35 yaş kaleci için en iyi dönem olduğundan ilk tercih olarak hala volkan'dan yanayım.), kanat beklerinde (aynı zamanda hakan balta'ya da teşekkür edilmeli.), kanatlarda ve forvette iyi oyunculara sahibiz. stoper ve orta saha hattı gençleşir ve dinamikleşirse forvet ve kanat oyuncularımız iş bitirebilir.
tamamiyle katılıyorum .
barahir
20.Ekim.2011, 03:07
Serdar Aziz'in kesinlikle milli takımda olması gerekiyor..
Trabzonspor
20.Ekim.2011, 03:11
Serdar Aziz'in kesinlikle milli takımda olması gerekiyor..
Servet varken ne işi var orda onun otursun evinde aşağa.
Trabzonspor
23.Ekim.2011, 13:05
Rubin Kazan maçını izlerken Gökdenize dikkat ettim adam süper oynadı Tottenham deplasmanında ki maçta.Açtığı her orta yerini buldu ve çok iyi işler yaptı bu adam Play-of'da milli takımda olmalı.
Fearless Coward
23.Ekim.2011, 13:15
Gökdeniz bıraktı milli takımı Musti...Bende ne zamandır çağırılmıyor bu adam diye düşünüyordum çünkü döktürüyor hem ligde hem Avrupa'da ama araştırdım bırakmış...
Mevlüt'ten Hiddink'e salvolar
A Milli Takım'ın Hırvatistan ile oynayacağı maç hakkında Fransa'nın L'Equipe gazetesine demeç veren Mevlüt Erdinç, Guus Hiddink hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
11 Kasım 2011 Cuma - 11:13
AA
Fransa (http://www.sporx.com/futbol/dunya/fransa/)'nın Paris Saint Germain (http://www.sporx.com/paris-saint-germain/) takımında forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç (http://www.sporx.com/mevlut-erdinc/), Hırvatistan (http://www.sporx.com/hirvatistan/)'ın oyununun A Milli Takım (http://www.sporx.com/futbol/millitakim/)'ınkine benzediğini, ancak Hırvatistan (http://www.sporx.com/hirvatistan/)'ın daha atletik bir takım olduğunu söyledi.
Erdinç, Fransa (http://www.sporx.com/futbol/dunya/fransa/)'nın L'Equipe (http://www.sporx.com/lequipe/) gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Hırvatistan (http://www.sporx.com/hirvatistan/) ile 2012 Avrupa Futbol (http://www.sporx.com/futbol/) Şampiyonası elemeleri play-off turunda oynayacağı ilk maçı değerlendirdi.
Mevlüt Erdinç (http://www.sporx.com/mevlut-erdinc/), ''Hırvatların oyunu bizimkine benziyor, sadece daha atletikler. Karakteri olan bir takım. Maç muhteşem bir statta oynanacak. Türk Telekom (http://www.sporx.com/turk-telekom/) Stadı'nın tasarımı bana biraz Arsenal (http://www.sporx.com/arsenal/)'in Emirates (http://www.sporx.com/emirates/) Stadı'nın tasarımını anımsatıyor. Stat, kazan gibi. Seyirci stadı dolduracak. Elbette ben de sahada olmak isterdim. Türkiye'nin bu maçı 2-1 kazanacağını sanıyorum'' dedi.
Takımın kaptanı Emre Belözoğlu (http://www.sporx.com/emre-belozoglu/)'na övgüler yağdıran Mevlüt, ''Emre takımın en sözü dinlenen, en saygı duyulan ismi. Herkes için bir rehber. Takımın yenilerine, en genç oyunculara tavsiyelerde bulunuyor. Takım için çalışıyor'' diye konuştu.
Emre'yi ''Türkiye'nin büyük futbolcularından biri'' olarak tanımlayan Mevlüt, taraftarların genç yaşta Inter (http://www.sporx.com/inter/) forması giyen Emre'ye saygı duyduğunu ve Emre'nin takımda ağabey gibi olduğunu söyledi.
-Hiddink-
A Milli Takım (http://www.sporx.com/futbol/millitakim/)'ın Hollandalı teknik direktörü Guus Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/) ile ilgili de yorumda bulunan Mevlüt, ''Hiddink, elemelerden hemen önce Fatih Terim (http://www.sporx.com/fatih-terim/)'in yerine geldi. Terim Türkiye'de bir efsane. Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/) de dünya çapında tanınmış bir isim. Hiddink (http://www.sporx.com/hiddink/), rakibin sistemine göre önlem alabilen iyi bir taktik adamı, ancak takım üzerinde Fatih Terim (http://www.sporx.com/fatih-terim/) kadar etkili değil. Fatih Terim (http://www.sporx.com/fatih-terim/) oyuncularına karşı duyarlıydı ve oyuncular onun için sahada ellerinden geleni yapıyordu. Biz, bu sayede 2008'deki Avrupa Futbol (http://www.sporx.com/futbol/) Şampiyonası'nda yarı finale çıktık'' dedi.
Şu an milli takımdaki durumunun karışık olduğunu söyleyen Mevlüt, ''Hiddink bana, (Sadece kulübünde oynarsan seni takıma alırım) dedi. Beni takıma çağırmak için PSG'de ilk 11'de oynamamı bekliyor. Play-off'u geçeceğimizi umuyorum, çünkü Avrupa Futbol (http://www.sporx.com/futbol/) Şampiyonası'nı yaşamaya çok ihtiyacım var. Avrupa Futbol (http://www.sporx.com/futbol/) Şampiyonası benim için olağanüstü bir olay. Dünya Kupası (http://www.sporx.com/dunya-kupasi/) gibi bir şey. Kariyerin zirvesi. Play-off'ları geçersek, PSG'de ilk 11'de oynamak ve milli takımı hak etmek için 6 ay sürem olacak'' diye konuştu.
sarianet
13.Kasım.2011, 01:44
ekşi sözlükte gördüm de bakalım bizim üyelerimiz nası kadrolar kuracak sizden yaratıcı kadrolar bekliyorum :D
europeanconquer
13.Kasım.2011, 01:47
Casillas
Alves
Marcelo
Puyol
Pique
Xavi
Iniesta
Ronaldo
Mesut
Messi
Villa
Yani Real&Barca karışımı gelirse eler.
Kaka Leite
13.Kasım.2011, 02:01
Adam gibi oynarsak elemesekte kazanarak dönebiliriz.
Ancak önce takımın başını adam etmek gerek :0:
ForsakeN
13.Kasım.2011, 02:02
Sabri cezalı olmasaydı elerdik.
Kaka Leite
13.Kasım.2011, 02:09
Bunu dalga mayetinde söylediysen gerçekten ayıp edersin :)
ForsakeN
13.Kasım.2011, 03:09
Ayıp edicek birşey yok ortada. Sabri sağa sola bolca koşuyor,mücadele ediyor diye takımın göbeğinde oynatılıyor. Öyle bir takım haline geldi ki Milli takım, 10 tane daha Sabri olsa kaleye bile geçirecekler adamı.
Kaka Leite
13.Kasım.2011, 03:27
Ayıp edicek birşey yok ortada. Sabri sağa sola bolca koşuyor,mücadele ediyor diye takımın göbeğinde oynatılıyor. Öyle bir takım haline geldi ki Milli takım, 10 tane daha Sabri olsa kaleye bile geçirecekler adamı.
Açıkcası yapılan doğru sende diyosun koşuyor :)
Bu yüzden orada oynuyor hızı ile rakibe hata yaptırıyor.
byariff
13.Kasım.2011, 06:25
G.gonul gibi kendi takiminda oynayip milli takiminda oynamazlik yapmiyor sabri hic yoktansa Forma ve arma aski ;)
Dennis Bergkamp
13.Kasım.2011, 06:33
G.gonul gibi kendi takiminda oynayip milli takiminda oynamazlik yapmiyor sabri hic yoktansa Forma ve arma aski ;)
Bu sene Gökhan'ı hiç Fenerbahçe'de izledin mi?
Yada Euro 2008'e gitmemizi sağlayan Norveç maçındaki Gökhan Gönül'ü??
Hangi oyuncu milli takımda oynamamak ister.Adam futbol hayatında elinde olsa geçmişte değiştirmek istediğin olaylar neler olurdu sorusuna Chelsea maçında son dakikalarda Chelsea savunmasının çizgiden çıkarttığı şutun gol olmasını ve Euro 2008 kadrosunda olabilmeyi isterdim diye cevap verdi.
Eğer Gökhan'ın milli takımda hep böyle performans sergilemesinden şikayetçiyseniz önce yanında ve önünde oynayan Sabri Servet gibi değil milli takım Galatasaray gibi büyük bir kulübün kapısından içeri girecek kapasitede olmayan oyuncuları oynatmak yerine adam gibi yetenekli futbolcular koysun milli takım teknik ekibi sonra Gökhan'ı eleştiririz...
byariff
13.Kasım.2011, 06:47
valla sabriyide gokhani goruyoruz milli takimlarda gokhan begendigim oyuncu ama benim gorusum bu arkadasim kendi takiminda cok iyi oynuyor milli takimda o istenilen gokhani oynuyamiyor sabride galatasarayda cok iyi oynamiyor ama milli takimdadada iyi oynuyor bana gore. herkes kendi yorumunu yapmakda ozgur taraftarciliga kacmadan.
Dennis Bergkamp
13.Kasım.2011, 07:03
valla sabriyide gokhani goruyoruz milli takimlarda gokhan begendigim oyuncu ama benim gorusum bu arkadasim kendi takiminda cok iyi oynuyor milli takimda o istenilen gokhani oynuyamiyor sabride galatasarayda cok iyi oynamiyor ama milli takimdadada iyi oynuyor bana gore. herkes kendi yorumunu yapmakda ozgur taraftarciliga kacmadan.
Şu Sabri konusunu da anlamış değilim.Maçtan önce bir arkadaşımla Sabri konusunu tartıştığımız için oturdum dikkatle ne yaptığının istatistiğini tuttum ve sonuç 13 dakikada 8 hatalı pas 4 diğer oyuncumuzun çabasıyla ayağına alabildiği pas 3 top kaybı ve sadece 4 başarılı pastı.Daha sonra arkadaşım tamam bırak dedi saymadım.İyi oynayan Sabri buysa ve bu Sabri Türkiye'nin en çok oyuncu çıkardığı alternatifin en bol olduğu orta sahada oynatılıyorsa vay haline.
Gökhan zaten çoğu milli maç döneminde sakat oluyor ne yazık ki 5 sezondur sadece 27 milli maça çıkabildi bunların ortalama 10 u hazırlık maçı olsa yaklaşık olarak 15 resmi maç oynamış demektir.Bu 15 maçta da taş çatlasın 5-6 maçında kötü oynamıştır.Bunlardan biride dün akşamki maçtı.Yani Gökhan'ı milli takımda oynamıyor diye eleştirmek için fazla bir argüman yok.
Görüşünüze de saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum farklı görüşteki iki futbol düşkünü insan medeni bir şekilde seviyeyi düşürmeden futbol tartışıyor diye bakıyorum olaya :)
Kaka Leite
13.Kasım.2011, 07:46
Açıkcası bende Gökhan'ı iyi buluyorum.
Ama şöyle bişey var rakibi presi ile yıpratıyor ve ben herşeyi geçtim o hırsı armaya olan saygısı ayrı bir güzel.
Bir Fenerbahçe'li olarak söylüyorum baksak Gökhan özellik olarak daha iyi olabilir ancak o hırsı bile yeter Sabri'nin.
En azından saygı duyulması gerekir dalgaya vurulmak yerine :)
ForsakeN
13.Kasım.2011, 12:04
Açıkcası yapılan doğru sende diyosun koşuyor :)
Bu yüzden orada oynuyor hızı ile rakibe hata yaptırıyor.
Zaten sırf bunları yapıyor diye bir oyuncu Milli takımın göbek tandemine konuluyorsa o takım bitmiştir. 2012 hayalleri falan maç kadrosu açıklandığında sona ermişti benim için.
europeanconquer
13.Kasım.2011, 12:08
Sabri'nin oynadığı yer yanlış ama kimse Sabri için Milli Takım düzeyinde değil diyemez.
SAİT71
13.Kasım.2011, 14:10
Yok arkadaş Sabri felan hikaye. Yenisi geliyor mu alt yapıdan? Gelmiyor. Bizim Türkiye'nin darphanenin para bastığı gibi oyuncu çıkarması lazım. Alt yapıda kafalarına futbolun gerekli elementlerinin işlenmesi lazım. Yoksa bir arpa boyu yol katedemeyiz.
2002 sonrası bizde büyük turnuvalara katılmak değil oralarda 2002'deki gibi kaydadeğer başarılar yakalamak önemli hale gelir olmuştu. Ardından kaçırılan 2 büyük organizasyonla bu çıta aşağı düştü ve Sadece büyük turnuvalara katılmak bizi tatmin eder oldu. 2008 ile bu çıta yükselir gibi olsada şuan gelinen noktada play-offlara bile kalmak artık başarı sayılı hale geldi. Takımlarımız hem kulüp hem milli takım bazında eskiden olduğu gibi şerefli mağlubiyet dönemine giriyor gibi geliyo artık bana. Milli takım en uyduruk takımlara karşı bile zorlanıp maç kazanımıyor. Milletin 7-8 attığı takımlara biz son dakika golleriyle yeniyoruz. Bu iş böyle gitmez. Daha bunlar bence iyi günlerimiz. Şu şike soruşturması sonucunda Türk futbolu son yıllarda hiç inmediği kadar yerlere inecek hatta bence yerlerde sürünecek. Takımlar maddi anlamda gerileyip kaliteli oyuncular getiremeyecek. Bu durumdan çıkmanın tek yolu Alt yapıdan kendi oyuncunu çıkarıp başarılı olmak ve prestijini yeniden kazanmak olacak. Başka yol yok.
TR.CaPTaiN
15.Kasım.2011, 16:14
nurisahin05 Nuri Şahin
Bugün benim agzimdan yazilan Haberin tamami yalandir! Hocamla hicbir sorunum yok, olmazda! Milli forma benim icin gururdur!
byariff
15.Kasım.2011, 16:43
Nurinin hocasi ile sorunu yok ama sole birsey var mourinho ozel istek uzerine nurinin milli takima gitmesini istemedi
anil luque
16.Kasım.2011, 02:25
Bugün Sinan , Ömer ve İsmail'in iyi oyunlarından sonra aklıma şu olay geldi ;
--------------Sinan Bolat----------------
GG---S.Kesimal----Ö.Toprak---Köybaşı
----------Topal------Necip---------
--------------Nuri Şahin------------
--G.Töre-------------------A.Turan--
---------------Mevlüt------------
İlerde böyle bir kadroyu oturtabilirsek nasıl olur ?
Daha bunun yedeğinde Ersan Gülümler , Serdar Azizler , Furkan Özçallar , Hasan Aliler , Orhan Gülleler , Cenk Tosunlar ve nicelerinin olacağını düşünürsek..?
GeNç KaRTaL
16.Kasım.2011, 02:41
Benim kafamdaki ideal 11 şu şekilde,kalede ve forvet bölgesinde kim formdaysa o oynar.
http://www.footballuser.com/formations/2011/11/272753_Turkey.jpg
anil luque
16.Kasım.2011, 02:46
Ben Hamit'in bu saatten sonra toparlayabileceğini düşünmüyorum şahsen. Ya da aklımda illa gençlere yönelmek olduğundan görmezden geliyorum kendisini. Ama bir yerde bunu denemek lazım artık. Miyadını doldurmuş oyuncularla olmuyor bunu anladık yani. Euro 2008'de Allah'a emanet birşeyler yaptık ve o da sondu. Devir değişti. Gençleri hazırlamamız lazım.
Bordo61Mavi
16.Kasım.2011, 02:47
Simdi biz kimi desteklememiz lazim kupada :)
anil luque
16.Kasım.2011, 02:56
Simdi biz kimi desteklememiz lazim kupada :)
Gönlünden ne geçiyorsa abi takıl kafana göre :D
BaGa TaRKaN
16.Kasım.2011, 02:58
Ben İrlandayı Desteklicem :D Bizi İçimizdeki İrlandalılar Mahvetti, Bari İrlandayı Destekleyelim :)
Onur(Sinan)
GG(Sabri)_Ö.Toprak_X(Egemen,Serdar Aziz , Kesimal , Böyle Devamederse S.Kaya)_Hasan Ali (Ö.Çek)
G.Töre(X)_Nuri_X(Hamit , S.İnan , Topal , Necip )_Arda(X)
___Burak___X(?)
Ben Hollandaya devam diyorum :D
Bordo61Mavi
16.Kasım.2011, 03:31
Gönlünden ne geçiyorsa abi takıl kafana göre :D
Valla benim gonlumden Almanya geciyor, baska bayrak altindada olsa Mesutun o turnuvanin en iyi oyuncusu olmasini istiyorum.
GeNç KaRTaL
16.Kasım.2011, 03:38
Ben Hamit'in bu saatten sonra toparlayabileceğini düşünmüyorum şahsen. Ya da aklımda illa gençlere yönelmek olduğundan görmezden geliyorum kendisini. Ama bir yerde bunu denemek lazım artık. Miyadını doldurmuş oyuncularla olmuyor bunu anladık yani. Euro 2008'de Allah'a emanet birşeyler yaptık ve o da sondu. Devir değişti. Gençleri hazırlamamız lazım.
Kim formdaysa o alınsın diye düşünüyorum ben zaten.Genç,yaşlı fark etmez.Eğer Hamit formdaysa,bu takımın orta sahasında Hamit oynamalıdır.
sui generis
16.Kasım.2011, 08:03
Volkan bu takımın birinci kalecisi. Adamı bir kaç maçla böyle silmek acimasizca.
urwrdskkn
16.Kasım.2011, 11:30
Arkadaşlar şöyle bir durum var Volkan ve Emre Belezoğlu bu takımın gediklileri haline geldi ama yaşları 30 ve 31 oldu bu oyuncular büyük bir ihtimalle euro 2016 fransa elemelerinde olmayacaklar bunları düşünerek hazırlık maçlarından başlayarak bu milli formayı hakkıyla taşıyacak oyuncular bulmamız gerekir ezbere iş yapıyoruz her defasında ve sonucunu euro 2012 yi kaybederek alıyoruz
GeNç KaRTaL
16.Kasım.2011, 18:28
Volkan bu takımın birinci kalecisi. Adamı bir kaç maçla böyle silmek acimasizca.
Eğer Volkan Fenerbahçe'de formda değilse,alternatifler çok.Mesela dün akşam Sinan çok iyi performans gösterdi.
sui generis
16.Kasım.2011, 18:44
Eğer Volkan Fenerbahçe'de formda değilse,alternatifler çok.Mesela dün akşam Sinan çok iyi performans gösterdi.
ona elbette lafım yok. hatta ilk maçta formayı tolga daha çok hak ediyordu bana göre. benim karşı çıktığım milli takım kalesi sinan ve tolga nın olmalı tarzı yorumlar. yoksa seninde dediğin gibi; volkan formsuzsa tabii oynatmayacaksın..
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
16.Kasım.2011, 18:44
Daha bunun yedeğinde Ersan Gülümler , Serdar Azizler , Furkan Özçallar , Hasan Aliler , Orhan Gülleler , Cenk Tosunlar ve nicelerinin olacağını düşünürsek..?
Oldukça iyi kadro gibi duruyor :)
EmReLie
16.Kasım.2011, 19:05
Şahsi düşüncem Türkiye iyi bir takım ve oyunculardan oluşuyor. Yapmamız Gereken Doğru hamleler. Genç ve Altyapıya önem verilmeli ve de oyuncular iyi analiz edilmeli.
ForsakeN
16.Kasım.2011, 20:09
Defans hattinda oynayan oyuncular daha cok Avrupa'dan secilmeli. Turkiye'deki defans oyuncularinin da mental ve fiziki gelisim icin oralara transfer olmasi gerekiyor. Superlig'teki defans anlayisinin Bankasya'dan pek bi artisi yok.
urwrdskkn
16.Kasım.2011, 20:26
gelecek senelerde doğru hoca ile brezilya ya bile ecel telleri döktürürüz
Zekirdek
16.Kasım.2011, 21:03
@anil luque
O forvete Mevlüt olmaz hatta hiçbir Türk futbolcu olmaz. Regen desek veya boş bıraksak daha hoş olur sanki. :) :)
anil luque
16.Kasım.2011, 21:26
@anil luque
O forvete Mevlüt olmaz hatta hiçbir Türk futbolcu olmaz. Regen desek veya boş bıraksak daha hoş olur sanki. :) :)
Hakan Şükür'den Benjamin Button olmasını beklemeliyiz ya da :)
kalemci
16.Kasım.2011, 21:34
O forveti çok uzaklarda aramaya gerek yoktu zamanında.
Eğer Batuhan, Sercan hatta İlhan Parlak biraz daha disiplinli olsalardı şuan eksiksiz bir Milli takım vardı.
Şimdi M.Demire güveniyoruz inşallah o hepsinden daha iyi bir "forvet" olur.
ForsakeN
16.Kasım.2011, 21:41
Ben de Muhammet Demir'i aday görüyorum orası için. Çok büyük potansiyeli var.
anil luque
16.Kasım.2011, 21:42
Çok iyi dedin. Muhammet'in de kendini bozacağını sanmıyorum ben. Abdullah hoca iyi bakar O'na.
GeNç KaRTaL
20.Kasım.2011, 02:58
Hoca güzel konuşmuş.
"Milli takım turnuva takımı olacak"
A Milli Futbol Takımımızın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı, NTV'ye milli takım ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü Abdullah Avcı, milli takımın istikrarlı bir şekilde turnuvalara katılmadığını, ekip olarak öncelikle turnuvalara istikrarlı şekilde katılan bir takım yaratmak istediklerini söyledi.
Avcı, NTV'de katıldığı programda, milli takımın hedefleri ve yapacakları konusundaki soruları yanıtladı.
Turnuva takımı olmadıklarını ifade eden milli takımın yeni çalıştırıcısı, ''İstikrarlı katılan ülke değiliz. Öncelikle istikrarlı katılan bir ülke olma adına adımlar atmalıyız. Eğitim ile ilgili sıkıntıları masaya yatıracağız. Tabana yaymak lazım. Temeli doğru atıp karşılığını uzun vadeli almak daha doğru olacaktır'' dedi.
Ekip olarak futbolun tüm paydaşlarıyla doğru iletişim kuracaklarını anlatan Abdullah Avcı, ''Herkesle iletişim doğru olacak. Kulüplerle, teknik direktörlerle, mevcut futbolcularla ve yurt dışındaki futbolcularla doğru iletişim kuracağız. Genç milli takımdan A milli takıma kadar futbolun paydaşlarıyla ortak bir çalışma yapacağız. Beyin fırtınası estireceğiz. Fikir alışverişi yapacağız. Herkesin doğru enerjisini alarak gideceğiz'' diye konuştu.
"ÖZGÜVENLİ OLARAK ÇALIŞACAĞIM"
Üzerinde bir baskı olup olmadığı yönündeki soru üzerine Abdullah Avcı, ''Çok rahat bir kulüpte çalıştığımı söylüyorlardı. Milli takım önemli. Rahatım ve özgüvenliyim. Kamuoyunun ve medyanın desteği oldu. Bundan sonra da destek olacaklardır. Biz bir aileyiz, seyirci de destek olacaktır'' dedi.
Son maçlarda oyunculara taraftar tepkisinin hatırlatılması üzerine Avcı, şunları söyledi:
''Her türlü Anadolu şehrinde oynayabiliriz. Taraftar tepkisi daha önce olmuyordu. Son dönemde oluyor. Belki Türk futbolunun son dönemde yaşadığı gerginlikten kaynaklanıyor. Olmaması lazım. Seyirci baskısı milli takımda olmayacaktır.''
A Milli Takım teknik direktörü, oyunu doğru oynamakla ilgili çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
Başarı için doğru temel atmanın önemli olduğunu vurgulayan tecrübeli çalıştırıcı, ''Son iki turnuvaya katılmamış bir takım var. Gelecek oyuncular var. Kulüp teknik direktörü gibi belki oyuncularla fazla beraber olamayacağım. Ama bir maç sonrası sabahında tesislere gidip oyuncuyla iletişimi devam ettireceğim. Potansiyeli olan, yetenekli oyuncularımız var. 'Türk futbolu dibe vurdu' diyorlar. Buna katılmıyorum. A Milli Takım'da oynayacak 7-8 yetenekli oyuncular var. Takımda yaş sınırı yok.''
TÜRK FUTBOL DÜNYANIN VE AVRUPA'NIN NERESİNDE
Türk futbolunun dünyanın ve Avrupa'nın neresinde olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Avcı, ''Sıralamaya baktığımızda İngiltere, İspanya, Hollanda, Fransa, İtalya'nın arkasından geliyoruz. Nasıl bunların önüne geçebiliriz bunun çalışması içindeyiz'' dedi.
Milli takımın başında ilk tecrübesini 29 Şubat'ta hazırlık maçıyla yaşayacağını kaydeden Abdullah Avcı, şöyle konuştu:
''29 Şubat'ta bir hazırlık maçı var. Ligin bitmesinin ardından bir kamp dönemi olabilir. Ligin sonunda bunu yapmak çok doğru olacak. 29 Şubat'ta Rusya ile hazırlık maçı olabilir.''
Oyuncu tercihleri konusundaki soruyu yanıtlayan Avcı, ''Günümüz futbolunda stoper düzgün topu oyuna sokmuyorsa, topu kullanamıyorsa sıkıntı var. Mevkisel oyuncu profilini deneyeceğiz. Oyuncuları bunu yapmaya zorlayacağız. Öncelikle yapabilen oyuncuları tercih edeceğiz'' diye konuştu.
Türk statüsünde oynayan yabancı kökenli oyuncular konusundaki düşüncesinin sorulması üzerine milli takımın teknik direktörü Avcı, ''Her şeye açığız. Önemli olan doğru oyuncu olması ve yaşı. Uzun vadeli katkı yapması önemli. Buna kapalı olamayız'' dedi.
PLAY-OFF SİSTEMİ
Futbol Federasyonun bu sezon uygulamaya soktuğu play-off sistemi ve ilk sekizde yer alamayacak takımlarla ilgili bir önerisinin olup olmayacağı yönündeki soruyu ise Avcı, şu şekilde yanıtladı:
''Bu konuda düşüncelerimiz var. Mayısın sonunda lig bitiyor. 4 haftalık süreç var. İlk sekizin dışında 10 takım var. 3 takım düşecek. Sponsoru olan bir turnuva, para ödülü olan bir kupa olabilir. Futbol Federasyonun bununla ilgili çalışmaları var. Kaç takım katılacaksa para ödülü koyup bir turnuva veya kupa organizasyonu çalışması var. Sürecin boş geçmesini istemiyoruz. Play-off sisteminin artıları ve eksilerini görmek için çok erken. Sonuçlarını gördükten sonra değerlendirme yapmak daha doğru.''
YABANCI OYUNCU SAYISI
Avcı, yabancı oyuncu sayısı ile ilgili görüşlerini de aktardı.
A Milli Takım teknik direktörü olarak yabancı oyuncu sayısının azalmasının avantaj olacağını ifade ederek, ''Bu düşüncemizi federasyonla paylaşacağız. 5 artı 3 sisteminde 18 takımda yedek oyuncuyu da sayarsak 36 yerli oyuncunun oyuna girmesi demek olur. Oyuncu ihtimali artıyor. Altı yabancı ve beş yerli oyuncu sıkıntı yaratıyor. Yabancı oyuncu sayısını bir aşağı indirdiğimizde 36 oyuncu ortaya çıkıyor. Yabancı oyuncu konusunda kriterden yanayım. Millilik, yaş gibi kriterler Türk futbolu adına konulabilir'' diye konuştu.
OYUNCU TERCİHLERİ
Abdullah Avcı, milli takım oyuncu tercihleri konusunda ise şunları söyledi:
''Milli takım bünyesinde yaş gruplarında aday ve potansiyel oyuncular var. Burak tek forvet oynuyor. Mustafa Pektemek gibi bir oyuncu var. Bu mevkiye aday ve A2 milli takımında oynuyor. Beşiktaş'ta da oynamasından yanayız. Sırtı kaleye dönük oynayabilecek, iki forvetten biri olabilecek bir oyuncu. Savunmanın merkezinde ise adayların yanı sıra arkadan gelen oyuncular var. Ömer Toprak önemli bir oyuncu gibi gözüküyor. Serdar Kesimal, Serdar Azizler arkadan geliyor. Bundan önce oynayanlarla beraber en fazla kimden verim alıyorsak onları milli takıma katmaya çalışacağız.''
2014 DÜNYA KUPASI ELEMELERİNDEKİ RAKİPLER
2014 Dünya Kupası elemelerindeki rakipleri değerlendiren Avcı, ''Macaristan çıkışta olan ülke. Estonya da çok iyi işler yaptı. Hollanda'nın ekolü ortada. Avrupa'nın önemli ülkelerinden biri. Romanya arayışta. Macaristan bu ülkenin önünde gibi gözüküyor. Kolay grup değil. İki turnuva aradan sonra takım ruhunu, birlikteliğini ve coşkusunu sağlayarak turnuvada olacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.
Abdullah Avcı, milli takım teknik direktörlüğünü yavaş yavaş alışacağını belirterek, ''Dün tesislerde futbolcularla vedalaştım. Sonra İstinye'ye geçtim. Mersin İdmanyurdu-Trabzonspor maçını izlerken, 'İnşallah berabere biter, biz de yarın kazanır' diye düşünürken kendimi gördüm. Bulunduğumuz ortama alışıyoruz'' derken, federasyonun Riva tesisleri konusunda düşünceleri olduğunu genç milli takımların eğitim yeri yapabileceklerini sözlerine ekledi.
SaLviO
20.Kasım.2011, 03:04
Bizi turnuva takımı yapabilecek tek isim apo hocadır inşallah başarı gelicek biraz sabır
enesemin53
19.Aralık.2011, 14:40
Uzun zaman sonra ilk defa stoper mevkimize böyle güzel adaylar görüyorum ; Ömer, Serdar ve Semih. Umut ve mutluluk verici tablo , şansız sakatlıklar yaşamazlar inşallah.
footballer33
20.Aralık.2011, 00:47
Kaleci ve orta saha mevkileri için de geriden çok sağlam gençler geliyor. İsim çok olduğu için tek tek yazmak istemiyorum. Yalnız şu forvet sıkıntısını nasıl yapacağız, o açığı kimlerle kapatacağız, onu çok merak ediyorum. M.Pektemek dışında çok belirgin bir aday ne yazık ki göremiyorum ben.
byariff
20.Aralık.2011, 01:53
Kaleci ve orta saha mevkileri için de geriden çok sağlam gençler geliyor. İsim çok olduğu için tek tek yazmak istemiyorum. Yalnız şu forvet sıkıntısını nasıl yapacağız, o açığı kimlerle kapatacağız, onu çok merak ediyorum. M.Pektemek dışında çok belirgin bir aday ne yazık ki göremiyorum ben.
Muhammet Demir ;)
ReaList
20.Aralık.2011, 02:03
Sercan Yıldırım, Mustafa Pektemek, Batuhan Karadeniz, Muhammet Demir ve Cenk Tosun
Bunlar Milli Takımda oynama potansiyeli olan oyuncular ama gerçekten çok çalışmaları gerekiyor, Allah vergisi yetenekleri var ama bu cevheri işlemedikten sonra işe yaramaz.
byariff
20.Aralık.2011, 02:23
Sercan Yıldırım, Mustafa Pektemek, Batuhan Karadeniz, Muhammet Demir ve Cenk Tosun
Bunlar Milli Takımda oynama potansiyeli olan oyuncular ama gerçekten çok çalışmaları gerekiyor, Allah vergisi yetenekleri var ama bu cevheri işlemedikten sonra işe yaramaz.
batuhan belki ama cenk kesinlikle milli takim oyuncusu degil.
ReaList
20.Aralık.2011, 02:28
batuhan belki ama cenk kesinlikle milli takim oyuncusu degil.
Ben Cenk'i 1-2 defa çıplak gözle izledim,Cenk genç yaşına rağmen kaleye sırtı dönük oynayabilme yeteneğine sahip, Milli takımda da en fazla sıkıntı çektiğimiz oyuncu tarzı bu. Umarım kendini toparlar ve tekrardan yükselişe geçer çünkü böyle oyuncuları kazanmamız gerekiyor. Bu sezon Gaziantep'in beklenilenin çok altında kalması onunda performansını sekteye uğrattı, 91 doğumlu ve daha 20 yaşında. Şuan olmuş mu ? tabi ki daha olmamış, ama diğer mesajda dediğim gibi yetenek mevcut ama bu cevherden yararlanmak için iyi çalışmak onu iyi işlemek gerek.
Sekopej
04.Ocak.2012, 22:18
Kesimal'ın ne yaptığını gördünüz acaba.Gözle görülen bir şey yapsında ondan sonra konuşalım.Semih gün geçtikçe kalitesini ortaya çıkarıyor.
Neyse kırmızı karta gelirsek Webo ile Elmander'in pozisyonunu karşılaştırmayın ikisi çok farklı pozisyonlar.Her ikisi de kırmızı kart tabi ki.
Gençliğinin vermiş olduğu heyecan güzel ama Serdar'ın ne yaptığını gördünüz demek de, sonrasında Semih bazı şeyler yapmış, onun gibi birşeyler görelim demek talihsizlik olmuş.:)
O iyidir, yok bu ötekinden daha iyidir gibi bir karşılaştırmaya girmeyeceğim, sadece Serdar'ın daha Fenerbahçe'ye gelmeden önce milli takıma seçilen bir oyuncu olduğunu hatırlatayım. Kayseri'de gösterdiği performans da ortada, çizgisini bozmayan bir oyuncu ve senelerdir oynuyor. Daha bir kaç aydır oynayan bir oyuncu ile bu şekilde kıyaslamayı benim mantığım almıyor.
Semih daha iyi midir, olabilir. Umarım neye cevap verdiğim anlaşılmıştır.:)
europeanconquer
04.Ocak.2012, 22:22
Semih ve Serdar arasındaki tek farkın fizik gücü olduğunu düşünüyorum.Semih Serdar'dan 2 yaş küçük olduğuna göre de 2 yılda bu farkı kapatacağına inanıyorum.
semih99999
04.Ocak.2012, 22:22
o değil keşke forvet konusunda da böyle tartışsak :D
Sekopej
04.Ocak.2012, 22:26
Semih ve Serdar arasındaki tek farkın fizik gücü olduğunu düşünüyorum.Semih Serdar'dan 2 yaş küçük olduğuna göre de 2 yılda bu farkı kapatacağına inanıyorum.
Bu bir görüştür, katılırım ya da katılmam sonuçta saygı duyarım. Ama ilk yazdığınız, Serdar ne yapmış ki demenizi bir mantığa sığdıramadığımdan cevap yazdım. Serdar 2 senedir oynuyor, Semih daha yeni başladı, 2 sene devamlı oynarsa Serdar'ı geçebilir, milli takımda Serdar'ın yerini alınabilir şeklinde bir yorum, mantığıma yatan bir yorum.
Kim iyi tartışmasından ziyade, iyi oyuncuların çokluğundan takımda kimin oynayacağı tartışmasının yapılması, futbolumuz için olumlu bir durum elbette.
europeanconquer
04.Ocak.2012, 22:28
''Serdar Fenerbahçe'de gözle görülür ne yaptı ?'' diyeyim o zaman.Neyse ikiside ülkemiz futboluna bir artı.
Sekopej
04.Ocak.2012, 22:47
''Serdar Fenerbahçe'de gözle görülür ne yaptı ?'' diyeyim o zaman.Neyse ikiside ülkemiz futboluna bir artı.
Mevcut stoperler arasında en iyisi olduğunu gösterdi takımda. Uzun süren sakatlığının ardından zorluk çekmedi ve oynadığı ilk maçtan itibaren de farkını hissettirdi, fiziksel anlamda yetersiz olmadığını gösterdi maç eksikliğine rağmen.
Oyununun üzerine koyması gerekiyor ve savunmada gözle görülür bir toparlama yaptığı ve bunu da ilerleterek sürdüreceği sinyallerini verdi.
RaSenGan
04.Ocak.2012, 23:19
Serdar'ın zamanlama sorunu var.Müdahale yaparken sıkıntı yaşıyor bu yüzden de çok kart görüyor.Bunu düzeltmedikçe işi zor Serdar'ın.
kalemci
04.Ocak.2012, 23:29
Aynı sorun Semih'te de var malesef. Kartlarının çoğu zamanlama hatasından.
E.Cartman
05.Ocak.2012, 00:27
Serdar mı Semih mi şu an karar vermek çok zor. Çünkü stoperler oynadıkça, bol bol pozisyon gördükçe kalitelerini belli eder. Bu bi kaç sene içinde Serdar-Semih tartışması yapmak gereksiz olur, bu ikiliye de zarar verir zannımca. Benim şu anda milli takımın stoperlerine 4 tane adayım var. Ömer Toprak, Semih Kaya, Serdar Kesimal, Serdar Aziz. Bunlardan 2si oynadığı sürece aman efendim bunu değilde şunu niye oynatmadı demem.
TeNaciOUS MidFieLdeR
05.Ocak.2012, 02:43
Tum yorumlanan oyunculari uluslararasi platformda degerlendirmek gerekir bence. Superligdeki maclari kistas olarak almiyorum acikcasi. Avrupa kupalarinda daha cok mac yapabilirsek oyuncularimizin duzeyini gorebiliriz. Trabzonspor ve BJK takimlarindaki milli oyuncularin performanslarini Avrupada ilerleyen turlarda bu yuzden merak ediyorum. Keske GS ve FB de Avrupada oynayabilselerdi de Semih, Emre ve Serdar gibi genclerin neler yapabileceklerini gorebilseydik. Gerci Serdar Kesimal icin iyi-kotu bi fikir edinebildik Euro12 elemelerinde.
di canio
02.Şubat.2012, 15:15
Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın Cüneyt Köz'ü milli takımımızda oynaması için ikna ettiği haberleri var.
Ayrıca Atila Turan'ı da ikna etmeye çalışılıyormuş.
byariff
11.Şubat.2012, 15:00
Arsenalli Oguzhan Turk Milli Takimi'ni secmis..
sananes
11.Şubat.2012, 16:25
nasıl bir 11 yapacak acaba abdullah hoca çok merak ediyorum.Benim tahminim:
volkan-gökhan-serdar-egemen-hasan ali-selçuk inan-mehmet topal-emre(nuri)-mehmet topuz(hamit)-arda-burak yapacağı şeklinde.
Aslında Hamit ve Nuri banko oyunculardır ama neredeyse hiç oynamadıkları için ben karşıyım milli takımda oynamalarına.
anil luque
11.Şubat.2012, 16:29
Abdullah Hoca çok iyi işler yapıyor , çok akılcı gerçekten.
sananes
11.Şubat.2012, 16:35
Abdullah Hoca çok iyi işler yapıyor , çok akılcı gerçekten.
bir de uzun zamandır olmayan bir bütünlük sağladı bence. Mesela bundan 5 ay önce kaleci seçimi Volkan olmasaydı ben kızardım ama şimdi Abdullah Hoca'da bu hava yok,o ne yaparsa haklıdır gibi geliyor. Çok güven veren bir isim. Umarım eski milli takım bütünlüğünü tüm ülkeye kazandırabilir.
leventb12
11.Şubat.2012, 16:38
Aynen Anıl çok akıllıca müdahaleler yapıyor Atila Turan gelirse defans ona emanet olur.
anil luque
11.Şubat.2012, 16:48
bir de uzun zamandır olmayan bir bütünlük sağladı bence. Mesela bundan 5 ay önce kaleci seçimi Volkan olmasaydı ben kızardım ama şimdi Abdullah Hoca'da bu hava yok,o ne yaparsa haklıdır gibi geliyor. Çok güven veren bir isim. Umarım eski milli takım bütünlüğünü tüm ülkeye kazandırabilir.
Bence bu tamamiyle takım adına birşeyler yapıyor olmasının verdiği güven. Yani insan "bir bildiği vardır" gözüyle bakıyor olaya :) Hiddink sağolsun aklına estikçe ve maç oldukça (aklına da hiç esmiyordu ya) ülkemize gelip Milli Takım adına birşeyler yaptığı için şimdi böyle gecesini gündüzüne katıp bu takıma önem veren içimizden bir TDmiz gerçekten sevindirici.
Aynen Anıl çok akıllıca müdahaleler yapıyor Atila Turan gelirse defans ona emanet olur.
Aynen öyle kardeşim. İsmaille ikisi yıllarca götürürler solu.
byariff
11.Şubat.2012, 16:56
ismail hmm ? hasan ali varken ismaili dusunmem o kadroda.
abdullah hoca 4-3-3 oynatcaktir diye dusunuyorum
nekop
11.Şubat.2012, 18:01
Arsenalli Oguzhan Turk Milli Takimi'ni secmis..
Ben bu çocuğun biraz abartıldığını düşünüyorum. Böyle düşünmeme sebep olan şey ise Wenger gibi bir hocayla bile henüz forma şansı yakalayamaması.
anil luque
11.Şubat.2012, 18:54
Ben bu çocuğun biraz abartıldığını düşünüyorum. Böyle düşünmeme sebep olan şey ise Wenger gibi bir hocayla bile henüz forma şansı yakalayamaması.
O'nun şanssızlığı oynadığı pozisyonun Arsenal'in en alternatifli yeri olması. Chamberlain yetenek olarak fersah fersah üstündür belki ama Gervinho Afrika'ya gittikten ve Arshavin form düşüklüğü yaşadıktan sonra direk Chamberlain oturdu oraya. Oğuzhan bildiğim kadarıyla ortasahanın ortasında oynuyor ve orada normal olarak Song-Arteta-Wilshere üçlüsü var.Bunlardan biri olmadığında Rosicky-Denilson-Diaby-Ramsey ve hatta Frimpong bile geliyor. Bu yüzden şimdilik şans bulamaması bence normal.
goosfraba
12.Şubat.2012, 01:20
abdullah avcı farkı...
fatih terim futbolcularla erman toroğlu aracılığıyla görüşürdü. avcı kendisi görüşüyor. helal olsun.
byariff
04.Mart.2012, 17:37
Emre Aşık genç milli takıma antrenör olmuş hayirli olsun
http://spor.mynet.com/haber/emre-asik-gencleri-kesfedecek/47027
byariff
17.Nisan.2012, 13:36
yeni formalar boyle olcak galiba
http://i.imgur.com/KAMiH.jpg
sarianet
17.Nisan.2012, 14:11
http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/556161_10150700267978859_90175173858_9350898_40503 641_n.jpg
yeni iç saha formamız
ReaList
17.Nisan.2012, 14:22
Şu formanın farklı modeli gibi olmuş
http://g1204.hizliresim.com/w/k/4k88y.jpg
kasım akdemir
17.Nisan.2012, 18:40
Çok hoş bir kırmızı fakat formaları tasarlayanlar biraz kolaya kaçıyor sanki.
GeNç KaRTaL
17.Nisan.2012, 20:37
Fena değil bence.
Heroon
17.Nisan.2012, 21:07
Eski formalar daha iyiydi.
Trabzonspor
17.Nisan.2012, 22:01
Kolaya kaçılmıyordu sade olması isteniyordur diyelim.Birsürü model üretiyorlar bir model için neden kolaya kaçsınlar.
sarianet
18.Nisan.2012, 01:01
ben beğendim hatta bi tane alasım var :)
byariff
15.Mayıs.2012, 17:25
Rüştü Reçber, A Milli Takımın kamp kadrosuna dahil edildi. Tecrübeli oyuncu hazırlık maçında Ay-Yıldızlı formaya veda edecek
GeNç KaRTaL
15.Mayıs.2012, 17:42
EURO 2008'den sonra zaten bırakmamışmıydı milli takımı? Futbolu bırakacak diyenler de var.
GeanyGS
15.Mayıs.2012, 17:48
Türkiye'nin ilk maçında ve sonraki 40 yıl boyunca giydiği formanın tasarımının geliştirilmiş bir modeliymiş.
Ralph
15.Mayıs.2012, 18:01
http://e1205.hizliresim.com/x/h/5xfsp.png (http://bit.ly/c25MCx)
ommix
15.Mayıs.2012, 18:27
Rüştü Reçber, A Milli Takımın kamp kadrosuna dahil edildi. Tecrübeli oyuncu hazırlık maçında Ay-Yıldızlı formaya veda edecek
Futbolu bırakacak Rüştü
byariff
15.Mayıs.2012, 18:56
Ümit Milli Takıma Gs'den Sercan Yıldırım,Serkan Kurtuluş,Emre Çolak, Fb'den Özgür Çek,Gökay İravul, Bjk'den ise Burak Kaplan çağırıldı..
Universal
15.Mayıs.2012, 19:36
EURO 2020'de rakibimiz üçlü düzenlemek isteyen İskoçya-Galler-İrlanda oldu.
Şahsen 16 takımın 3ünü turnuvaya direkt almak zor olabilir. Bu durumda güçlü olduğumuzu düşünüyorum.
EURO 2020'de rakibimiz üçlü düzenlemek isteyen İskoçya-Galler-İrlanda oldu.
Şahsen 16 takımın 3ünü turnuvaya direkt almak zor olabilir. Bu durumda güçlü olduğumuzu düşünüyorum.
O turnuvada takım sayısı 24 olacak.Sıkıntı olmaz.
ommix
16.Mayıs.2012, 10:45
Ben yanlış duymuşum , milli takımı bırakıyormuş futbolu değil
Alicanfmfan
27.Mayıs.2012, 23:13
Avsuturya kampında, Volkan Demirel ile Habertürk foto muhabiri birbirine girmiş.
2014 Dünya Kupası Eleme Grubu maçlarına Avusturya'da hazırlanan A Milli Futbol Takımı'nın, bu sabah yapılması planlanan antrenmanın iptal olması nedeniyle futbolcular ve teknik ekip şehir turuna çıktı. Tur sırasında tatsız bir olay yaşandı.
Futbolcular ve teknik ekibin şehir turunu görüntülemek isteyen HaberTürk Gazetesi foto muhabiri Vedat Danacı ile milli takım kalecisi Volkan Demirel arasında tartışma yaşandı.
Vedat Danacı'nın görüntü almasına sinirlenen milli kaleci, "Ben seni yazdım oğlum, seni evden aldırmazsam ben de Volkan Demirel değilim" diyerek foto muhabirinin üzerine yürüyünce araya takım arkadaşları ve yardımcı antrenör Tayfun Korkut girerek olayın büyümesini engelledi.
---
Biri çıkıp, Volkan'a sen kimsin diyememişse, yazıklar olsun.
Biri çıkıp "Biri çıkıp, Volkan'a sen kimsin diyememişse, yazıklar olsun." demezse yazıklar olsun.
attirson
27.Mayıs.2012, 23:22
Sadece Volkan konusmus maşallah.Kameraman sesini çıkarmamıs hiç.Tüm suç Volkan'ın.Muhakkak vardır o adamla önceden yaşadıgı birşey.
Alicanfmfan
27.Mayıs.2012, 23:25
Hayır, bir yemek çıkışı olsa mesela eşiyle görüntülense tamam, veya alkollüyken saçma sapan sorular sorsalar yinede tamam. Ancak şehir turunda fotoğrafını çeken muhabire ''Seni yazdım olum, seni evinden aldıracağım'' demek ne demek. Bu kadar agresiflik niye, mafyacılık oynamak istemiş canı herhalde.
attirson
27.Mayıs.2012, 23:26
Volkan Demirel @1VolkanDEMIREL
Bugün Tatsız Bir Olay Yaşandı... Gazeteci Bir Arkadaş İzin Günümüzde Fotoğraf Çekiyordu.
Takım Arkadaşlarım Söylemesi İle Bende Arkadaştan Beni Çekebileceğini Onların İstemedigini Söyledim..
Dilediği Gibi Başta Çekebileceğini Sonra Rahatça Hareket Edebilmemiz İçin Çekmemesini Rica Ettim...
Gazeteci Arkadaş Diğer Gazetecilere Haber Verdi ve Kalabalık Oldular. Daha Sonra "Çekmek Nasıl Olur Gör" Der Gibi Tahrik Etti Kendisi..
Bana Birisi Saygısızlık Yapmadığı Sürece Ben Kimseye Saygısızlık Yapmam...
Bugüne Kadar Düzgün İşini Yapan Kimseye Saygısızlık Yapmadım. Ancak Ben de Aynı Saygıyı Karşı Taraftan Bekliyorum...