View Full Version : TBL Transfer Dosyası
Revolution
29.Temmuz.2012, 17:13
Shipp'i bırakmamız saçmalık.
last breath
29.Temmuz.2012, 17:26
"Feneronline" diye bi facebook grubunda gördüm. Bakalım resim fake değil gibi duruyo ama resmi açıklamada daha gelmedi :/
last breath
29.Temmuz.2012, 21:29
Eurosport'ta açıkladı heralde doğru. Buradan bakabilirsiniz. (http://tr.eurosport.com/basketbol/tbl/2011-2012/bo-fenerbahce_sto3366413/story.shtml)
0xjasaitis
30.Temmuz.2012, 03:46
Bo Fenerbahçeye gelir umarım.Bir Galatasaraylıyım ama artık bir takımımızın Eurolig de FinalFour oynamasını çok istiyorum.Anadolu Efes de Fenerbahçe Ülker de bu sene kadrolarını sağlam kurdular inşAllah iyi yerlerde olurlar bu sene.Lig de baya çekişmeli olacak...
GodfatheR
30.Temmuz.2012, 17:08
Resim sahte haber gerçektir inşallah.
Revolution
30.Temmuz.2012, 17:11
Türk basketbolunda da büyük paralar dönmeye başladı. Gözü kapalı verilen bonservisler, ederinden fazla maaşlar. Allah sonumuzu hayıretsin.
furkan58
30.Temmuz.2012, 17:31
Bo gerçekleştiyse güzel transfer olur lig çekişmeli olucak baya.
E.Cartman
30.Temmuz.2012, 17:54
aBOoooo McCaleb :D cidden çok iyi transfer. Fenerbahçe ve Efes çok iyi kadro kuruyor artık bu ikilinin Final Four'u görmesi lazım en azından birisi görmeli. Ama Kaan'ında dediği gibi baskettede fazla para harcamaya başladık. Para harcamadan başarı gelme ihtimali düşük fakat inşallah futboldaki gibi plansız değildir bu harcamalar.
C h A o S
30.Temmuz.2012, 18:23
Para harcanmaz eleştirilir,para harcanır eleştirilir:D
Başarı isteniyorsa ve avrupanın önde gelen kulüpleriyle rekabet sağlanıcaksa parayada kıyacaksın.Tabi maddi durumunu gözeterek ve kulübü zora sokmayarak şekilde.
Türkiye ligi şu anda Nba ve İspanya'dan sonra en cazip lig.
Bo'da şu anda basketbolun Messi'si konumunda.Onun ligimize gelmesi çok önemli.Bilmiyorum ligimiz avrupaya pazarlanıyor mu ancak bu sene çok takip edilir BBL.Bu mutlaka değerlendirilmeli.
Bir an önce ligin başlamasını bekliyorum.Acayip zevkli hale gelicek lig.Düşünüyorum derbileri ve playofları ne maçlar olucak.
GodfatheR
30.Temmuz.2012, 19:01
Playofflarda kan gövdeyi götürücek şu an İspanyadan sonra en iyi lig BBL açık.
Hugo
30.Temmuz.2012, 19:19
Oyak Renault geçen sene küme düşüp kapanmayaydı da her hafta Bursa'da bir basket maçı izleyeydik..
Stan13
30.Temmuz.2012, 20:55
Milan Macvan ile 2 yıllık anlaştığımız söyleniyor. İnşallah doğrudur, pota altında ribaundlarda çok ihtiyaç var dominant bir uzuna.
Edit: Menejeri Goran Savic açıklamış bizimle 2 yıllık imzaladığını. Serbest kalma ücreti olarak da 250.000 € ödenecekmiş Maccabi'ye, harika iş.
Gordon - Domercant - Hawkins - Macvan ve gelecek bir pivotla beraber çok can yakarız önümüzdeki sezon. Ben bu kadar kaliteli transferler yapılabileceğini düşünmüyordum açıkçası ve pek beklentim yoktu ancak bu oyuncularla beraber genç ve kaliteli bir yerli rotasyonuna sahibiz. İyi değerlendirilirse iyi bir sezon geçirmemiz muhtemel.
Yabancı pivot için de masada 3 isim var sanırım, N'Dong - Dorsey - D'or Fischer. Üçü de pota altında çok etkili uzunlar. N'Dong ve Fischer uzun boylarıyla, Dorsey de atletikliğiyle ön planda daha çok. Bu 2 oyuncudan biriyle beraber oldukça iyi bir rotasyona sahip oluyoruz.
PG: Engin - Ender - Gordon
SG: Göksenin - Domercant
SF: Hawkins - Cenk
PF: Macvan - İlkan
C: Ersin - Furkan - N'Dong/Dorsey
2 ve 3 numara 2 kişilik bir rotasyon gibi görünse de İlkan'ın 3 numarada oynayabilmesi ve Gordon'la Engin'in de 2 numarada oynayabildikleri düşünülürse baya iyi bir rotasyona sahibiz. Pivot için gönlümden Dorsey geçiyor ama N'Dong'a da asla hayır diyemem tabi :) Buckman içinse Macvan transferinden sonra iptal edileceğini düşündüğüm için eklemedim kadroya ama o da gelirse 3-4 numara için sağlam bir şutöre sahip olacağız ve ligde baya faydalanabiliriz ondan.
Sirius Black
30.Temmuz.2012, 22:21
Macvan süper oldu. :)
E.Cartman
30.Temmuz.2012, 22:59
Jamont, Domercant, Hawkins, Macvan, Pivot. Maşallah :D
Sirius Black
30.Temmuz.2012, 23:03
Pivot da D'or Fischer olsa keşke. :p Çok mu çok abarttık :p
C h A o S
31.Temmuz.2012, 00:45
Bu sene kombine almayı düşünüyorum.150 tl felandı heralde tribün kombinesi.İnşallah İpekçi'den çıkmayız.Sinan Erdem'e geçilirse almam.İpekçi ile iyi bir tribün yaratıldı.Bozulmaması lazım.Gerçi bir ara Sinan Erdem'e geçiceğimiz söylensede şu anda bir hareket yok.
En çok Domercant'i bekliyorum.O olacak bizim bu sene büyük maçlarda taşıyıcımız.İnşallah gelir.
Sirius Black
31.Temmuz.2012, 15:36
Pivota N'Dong diyorlar. :)
Gordon-Engin-Ender-Domercant-Göksenin-Hawkins-Cenk-Macvan-İlkan-Ersin-N'Dong-Furkan
Fena olmaz. :)
vego
31.Temmuz.2012, 19:29
Basketbolda Transfer
31.07.2012
http://www.bjk.com.tr/images/news/kk_518.jpg
Erkek Basketbol Takımımız, Amerikalı oyuncu Patrick Christopher ile sözleşme imzaladı.Geçen yıl coachumuz Erman Kunter'le birlikte Fransız takımı Cholet’in başarısı için ter döken Patrick Christopher, bir dönem Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde de görev yapmıştı.
2010/2011 sezonunda 15.7 sayı, 4.3 ribaund ve 1.6 asist ortalamalarıyla oynayan guard, geçen sezon Fransa’da 13.2 sayı, 2.1 ribaund ve 0.8 asistle görev yaptı.
A.FaruK
01.Ağustos.2012, 15:35
Bo McCalebb bitmiş, Allah utandırmasın (:
Revolution
01.Ağustos.2012, 15:37
McCalebb yılın transferidir açık bir şekilde. Lokavt mevzusu olmasa son bilmem kaç yılın bile diyebilirdim. Çok çok iyi bir takım kurdu Fenerbahçe.
eGowiCh
01.Ağustos.2012, 16:41
Bo McCalebb transferinde pürüz çıkarsa alternatifi Will Bynum imiş.
LaigLeNoiR
01.Ağustos.2012, 17:49
Cevher Özer ve Muratcan Güler yuvaya geri dönüş yapmışlar. Muratcan transferine çok sevindim :)
Estranged
01.Ağustos.2012, 18:54
Bo McCalebb transferinde pürüz çıkarsa alternatifi Will Bynum imiş.
Vay be alternatife bak :n: Bir iki Türk takviyeden sonra bu takımı Final Four'dan aşağısı paklamaz.
IcedEarth
02.Ağustos.2012, 13:31
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=30149
McCalebb Fenerbahçe'de.
RasAnt
02.Ağustos.2012, 13:37
Hayırlı olsun basket tamam sıra futbolda artık :)
0xjasaitis
02.Ağustos.2012, 13:39
Bo transferinde emeği geçen herkesi tebrik etmek lazım.Her koç onun gibi bir guard ister takımınında.Ligin kalitesini artıracağı kesin.
furkan58
02.Ağustos.2012, 14:04
Bo takıma 2-3 sınıf atlatır. Artık F4 görme vakti geldi.
eng1n
02.Ağustos.2012, 15:48
Avrupa'nın en iyi guardını aldık. transferde emeği geçen herkese teşekkürler bir de Andersen gelirse http://inciswf.com/z0r-de_3714.swf
eGowiCh
02.Ağustos.2012, 16:51
Bo McCalebb harika bir transfer oldu. Bu sene kadro inanılmaz güçlendi. Ciddi bir basketbol yatırımı yapıldı. McCalebb, Batiste, Sato gibi üç önemli yabancı oyuncu alındı, Barış Ermiş gibi değerli bir yerli oyuncu alındı.
Sizce yeni sezonda ilk beş nasıl olur?
last breath
02.Ağustos.2012, 18:11
"Mccaleb - Ömer - Sato - Emir (veya transfer) - Batiste" bence ilk beş böyle olur bi süpriz olmassa :)
Estranged
03.Ağustos.2012, 00:39
"Mccaleb - Ömer - Sato - Emir (veya transfer) - Batiste" bence ilk beş böyle olur bi süpriz olmassa :)
Transferlerin yedek bırakılacağını düşünmesem de Bogdanovic gibi bir oyuncu var takımımızda. Euroleauge maçlarında o as başlar, lig maçlarında Emir, ama en az Sato kadar süre alacaktır Bogdanovic.
GodfatheR
03.Ağustos.2012, 00:58
Andersen transferi umarım olur tek eksik iyi bir 4 numara şimdi.
eGowiCh
03.Ağustos.2012, 01:37
FINAL-FOUR YOLUNDAYIZ bu kadro ve hocayla. Ciddi bir iş yaptı bizim yönetim bu sene basketbolda. Şu an bence en iyi olduğumuz dal basketboldur, sonra voleybol gelir, sonra da futbol.
last breath
03.Ağustos.2012, 03:21
Transferlerin yedek bırakılacağını düşünmesem de Bogdanovic gibi bir oyuncu var takımımızda. Euroleauge maçlarında o as başlar, lig maçlarında Emir, ama en az Sato kadar süre alacaktır Bogdanovic.
Bogdanovic 6. adam gibi oynar sanırım. Tabi form tutarsa ilk 5'te başlayabilir.
Sirius Black
03.Ağustos.2012, 19:58
N'Dong teklifimizi kabul etmiş diyorlar.
uAburak89
05.Ağustos.2012, 11:28
Bir klasik yine, Ndong ile anlaşmışız, duyuran taraf Barcelona.
http://www.fcbarcelona.cat/basquet/barca-regal/detall/noticia/ndong-no-continuara-al-barca-regal
C h A o S
05.Ağustos.2012, 13:27
Yaşından dolayı Dorsey ve Fischer'ı felan tercih ederdim.Ancak Ndong hücumda ikisindende üstün.Tecrübesi ve kalitesi belli oyuncu.Katkısı çok olucaktır.Hayırlı olsun.
Sırada Domercant,Hawkins ve Macvan kaldı.
uAburak89
05.Ağustos.2012, 14:12
Basketboldan pek anlamam. Bu sezon Galatasaray'ın kadrosu için şu şekilde olacak denmekte;
G.Saray 2012-13: Jamont - Engin - Ender Arslan/ H.Domercant - Göksenin/ Hawkins - Cenk/ Macvan - Dudley - İlkan/ N'Dong - Furkan - Sertaç.
İş yapar mı bu kadro, Lig, kupa ve Eurocup üçlüsünde ?
C h A o S
05.Ağustos.2012, 14:21
Basketboldan pek anlamam. Bu sezon Galatasaray'ın kadrosu için şu şekilde olacak denmekte;
G.Saray 2012-13: Jamont - Engin - Ender Arslan/ H.Domercant - Göksenin/ Hawkins - Cenk/ Macvan - Dudley - İlkan/ N'Dong - Furkan - Sertaç.
Şu kadro kurulursa 3 kulvarda da Ergin Ataman ile bir süpriz olmazsa şampiyonluğa oynarız.Belkide tarihimizin en güçlü kadrosudur bu.
Yerli oyuncu kıtlığını düşünürsek bizim İlkan-Furkan-Göksenin-Engin-Cenk-Ender ve Ersin çok çok iyi bir yerli kadro.Valla bu sezonda hayal kırıklığı yaşarsak şu kadroyla dahada doğrulamayız:)
vego
05.Ağustos.2012, 14:47
GS yurokapı alır artık.
Corpus
05.Ağustos.2012, 15:43
ndong
............................
C h A o S
05.Ağustos.2012, 17:03
ERGİN ATAMAN: "Unics Kazan, Domercant’ın transferi ile ilgili olarak sorun çıkartıyor. Biz de konuyu FIBA’ya taşıdık. Onlar 10 gün içerisinde bir karar verecek, ona göre de transferi gerçekleştireceğiz. Ancak büyük ihtimalle Henry Domercant, Galatasaray’a gelecek”
Walter Sakana
05.Ağustos.2012, 17:38
Son 2 sezondur Galatasaray'ın kadrosu -bana göre- oldukça sıradan bir kadroydu, ancak buna rağmen takım kapasitesinin çok çok üstünde mücadele ederek başarılı oldu. Bundada en büyük demeyeyim "tek" pay Oktay Mahmuti'ye aitti.
Bu sezon ise kadro eskisinden daha güçlü fakat ligdeki rakiplerimiz de çok çok iyi transferler yaptılar. Beşiktaş'ın oldukça iyi bir kadrosu vardı geçen sezon. Ersin Dağlı'nın Türk vatandaşı olması 4 yabancıyla oynayabilmelerini sağladı. Ayrıca Efes ve Fenerbahçe beklentilerin çok altında kötü bir sezon geçirdiler. Bir tek Galatasaray vardı önlerinde ve bizide elediler. Ataman için bence asıl sınav şimdi başlıyor.
LaigLeNoiR
05.Ağustos.2012, 18:01
Son 2 sezondur Galatasaray'ın kadrosu -bana göre- oldukça sıradan bir kadroydu, ancak buna rağmen takım kapasitesinin çok çok üstünde mücadele ederek başarılı oldu. Bundada en büyük demeyeyim "tek" pay Oktay Mahmuti'ye aitti.
Bu sezon ise kadro eskisinden daha güçlü fakat ligdeki rakiplerimiz de çok çok iyi transferler yaptılar. Beşiktaş'ın oldukça iyi bir kadrosu vardı geçen sezon. Ersin Dağlı'nın Türk vatandaşı olması 4 yabancıyla oynayabilmelerini sağladı. Ayrıca Efes ve Fenerbahçe beklentilerin çok altında kötü bir sezon geçirdiler. Bir tek Galatasaray vardı önlerinde ve bizide elediler. Ataman için bence asıl sınav şimdi başlıyor.
Tabi canım 3 kupayı alırken herkes formsuzdu :)
Bu sene de siz birşeyler yaparsanız biz de öyle deriz, çok formsuzduk diye.
İşin esprisi bir tarafa, geçen sezon Beşiktaş'ın kadrosu çok iyiydi demişsiniz.
Arroyo haricinde Hawkins'İ mi ? Bonsu'yu mu ? Erceg'i mi ? tanıyordunuz gelirken ve bizde oynarken. Bizde isim yaptı bu oyuncular en azından Türk taraftarlar tarafınca. Ancak şöyle bir durum var Beşiktaş'I geçen sezon şampiyon yapan olay sezonu De-Will ile açmak oldu. Takım o varken apayrı oynuyordu ve bu şekilde oynayabildiklerini gördüler. De-Will'den sonra Arroyo gibi tecrübeli bir isimde geldi yokluğunu aratmadı desek yeridir oyun kurma açısından.
Beşiktaş'ta geçen sezon çok çok kısıtlı oyuncu vardı, genelde her maçı 6 oyuncuyla oynadık. Bu zorluklara rağmen rakipleri çok kötüydü falan demek bana yanlış geliyor.
di canio
05.Ağustos.2012, 18:29
Arroyo haricinde Hawkins'İ mi ? Bonsu'yu mu ? Erceg'i mi ? tanıyordunuz gelirken ve bizde oynarken. Bizde isim yaptı bu oyuncular en azından Türk taraftarlar tarafınca. Ancak şöyle bir durum var Beşiktaş'I geçen sezon şampiyon yapan olay sezonu De-Will ile açmak oldu. Takım o varken apayrı oynuyordu ve bu şekilde oynayabildiklerini gördüler. De-Will'den sonra Arroyo gibi tecrübeli bir isimde geldi yokluğunu aratmadı desek yeridir oyun kurma açısından.
Beşiktaş'ta geçen sezon çok çok kısıtlı oyuncu vardı, genelde her maçı 6 oyuncuyla oynadık. Bu zorluklara rağmen rakipleri çok kötüydü falan demek bana yanlış geliyor.
Beşiktaş kısıtlı kadrosu var diye rakiplerin (Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes) kötü olmasını değiştirmiyor ki Murat. Geçtiğimiz sezonla ilgili neler hissettiğimizi yaşadığımızı Fenerbahçeli olarak bilmemeniz normal. Ama Fenerbahçe Ülker'in geçtiğimiz sezon çok çok kötü bir sezon geçirdiği de aşikar. Anadolu Efes için de benzer şeyleri söyleyebiilirim önceki sezonlarına bakarak. Ha bu durum Beşiktaş'ın 3 kupasını değersizleştiriyorsa sizin için bilemem ama bir sezonda 3 kupayı da kazanmak rakipler çok iyi de olsa çok kötü de olsa, bu durumdan bağımsız olarak önemli bir başarıdır.
Walter Sakana
05.Ağustos.2012, 18:33
Başarıyı küçümsemiyorum elbette ancak geçen sezon Efes ve Fenerbahçe iyi daha doğrusu normal kendi standartlarında bir sezon geçirselerdi Beşiktaş'ın bu kadar rahat şampiyon olabileceğini sanmıyorum.
Kadro iyi derken ligin en iyi kadrosuydu anlamında söylemedim, başarı elde etmeye yatkın bir kadro olduğunu dile getirdim. Saydığın isimlerin hepsi transfer döneminde kapış kapış alınmaya çalışıldı, diğer yandan Galatasaray'ın bazı oyuncularının durumu da farklı değildi ancak hiçbirine rağbet olmadı aynı şekilde. Bu neden olabilir? Gordon Efes'e gitti, Mahmuti yanında götürdüğü için. En iyi oyuncumuzdu fakat ben kimseden bir teklif geldiğini duymadım. Yani bizim en iyi oyuncumuzun sizin ilk 5'inizde herhangi bir oyuncu kadar albenisi olamadı. Bu yüzden kadronuz iyiydi diyorum.
Bilmiyorum ya, Oktay Mahmuti'yi acayip sevdiğim ve Ergin Ataman henüz içime sinmediği için bu şekilde değerlendiriyor olabilirim :)
Edit: Hawkins'i ne alakaysa Mire Chatman ile karıştırmışım, düzelttim.
eGowiCh
05.Ağustos.2012, 22:08
Bu sene Euroleague'de Final-Four oynamamız lazım. Ligi ikinci plana atmalıyız, ligde bir yıl olur diğer yıl olmayız, ama Final-Four oynarsak tarihe geçeriz.
Bu kadroyla da Final-Four mucize değil. Bu sene olmazsa seneye Final-Four'a yürürüz diye düşünüyorum.
Hugo
05.Ağustos.2012, 22:39
Avrupa basketbolunu biraz takip eden herkes Hawkins'i de Erceg'i de Pops'u da tanıyordu abi merak etmeyin :)
Serhat Çetin beklenenin çok üstünde katkı vermişti bunun etkisi büyüktür bence. Beklenmedik bir isim enteresan şeyler yapınca yıldızlar da kendine çekidüzen veriyor genelde.
di canio
05.Ağustos.2012, 22:41
Bu sene Euroleague'de Final-Four oynamamız lazım. Ligi ikinci plana atmalıyız, ligde bir yıl olur diğer yıl olmayız, ama Final-Four oynarsak tarihe geçeriz.
Bu kadroyla da Final-Four mucize değil. Bu sene olmazsa seneye Final-Four'a yürürüz diye düşünüyorum.
Bogdan Tanjevic hamlesi olmasaydı büyük ihtimalle Aydın Örs'le çoktan yaşamış olurduk o duyguyu. Mahmut Uslu'ya fazlasıyla selam ve sevgiler o yüzden. Neyse, önümüze bakalım artık.
Fearless Coward
05.Ağustos.2012, 22:59
Barça Ndong'u açıklamış sanırım
http://www.fcbarcelona.cat/basquet/barca-regal/detall/noticia/ndong-no-continuara-al-barca-regal
byariff
05.Ağustos.2012, 23:18
NDONG"u cok istiyordum umarim kesin gelir.
BleedingMoon
06.Ağustos.2012, 23:20
avrupa'nın en iyi oyun kurucusunu almışız daha yeni haberim oldu :)
erdem344
06.Ağustos.2012, 23:21
avrupa'nın en iyi oyun kurucusunu almışız daha yeni haberim oldu
http://www.fenerman.com.tr/images/fenerman_Bo%20McCalebb.jpg
IcedEarth
07.Ağustos.2012, 00:42
Takımlarımız basketbolda çok iyi yerlere geldi. Sonunda basketbola gereken önem veriliyor, bu bence Türk sporu açısından çok önemli bir şey. Kısa vadede (1-2 yıl) Euroleague zor bir hedef olsa da, aynı yatırımlar devam ederse 5 yıl içinde bir şampiyon çıkarabiliriz.
furkan58
07.Ağustos.2012, 04:27
David Andersen bitmiş sanırım. Bo , Sato , Batiste , Andersen çok iyi kadro oluyor.
Hugo
08.Ağustos.2012, 11:12
Caner Topaloğlu Karşıyaka'ya gitmiş.
C h A o S
10.Ağustos.2012, 20:50
Gstv son dakika olarak Macvan'ın bu gece İstanbul'a geliceğini söylemiş.İstatistikleri gayet iyi.Tam aradığımız adam ribaund konusunda.
Ndong,Macvan,Ersin,İlkan,Furkan.4 ve 5 numaralarımız baya sağlam oldu.
Yeni transferimiz Milan Macvan geçen sene Euroleague'de 15.3sayı , 8.2 ribaund , 2.2 asist ortalaması tutturdu.
Ayrıca Milan Macvan Euroleague normal sezonunda toplamda 82 ribaund alarak bu alanın birincisi olmuştu.
C h A o S
11.Ağustos.2012, 00:52
Macvan İstanbul'da.Ayrıca Gstv,Boniface N'Dong'da Galatasaray'da dedi.
http://i.imgur.com/q2E2J.jpg
Hugo
11.Ağustos.2012, 14:15
Salsa Basket @salsabasket (https://twitter.com/salsabasket) Gasper Vidmar, sene sonunda F.Bahce'ye bedelsiz geri donme opsiyonuyla Besiktas'ta.
BU nasıl bir saçmalık?
attirson
11.Ağustos.2012, 14:20
Bedelsiz kiraya vermek gibi birşey çokta ilginc degil.Orda kötü oynarsa almayız iyi oynarsa alırız.
Hugo
11.Ağustos.2012, 14:47
beşiktaş bu kadar zor durumda mı ya adam iyi oynarsa gidecek kötü oynarsa mı kacak. çok enteresan.
uAburak89
11.Ağustos.2012, 14:53
Beşiktaş Kulübü Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer, Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı'nın Gasper Vidmar'ı transfer etmesinin ardından Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığı açıklamalar üzerine HABER1903'e açıklamalarda bulundu.
Sözer, HABER1903'e yaptığı açıklamada;
"Gasper Vidmar'ı transfer etme opsiyonu bizde. Önümüzdeki sezon 150.000 Euro vermemiz durumunda oyuncunun mukavelesini uzatabiliyoruz. O şartlardaki bir oyuncuyu yoksa biz alır mıyız? Yanlış bir açıklama yapmışlar. Fenerbahçe, bizden oyuncuyu geri alamaz. Fenerbahçe Kulübü'ne transfer ücreti de vermedik. Ayrıca Vidmar'ın önümüzdeki sezon takımımızda Türk oyuncu statüsünde oynayabilmesi için çalışmalara başladık." dedi.
Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER
Ralph
11.Ağustos.2012, 15:28
Saçma sapan bir transfer! Pilot takım muamelesi yapılıyor ve bizde buna izin veriyoruz bu daha acı bir şey.
C h A o S
11.Ağustos.2012, 16:01
Vidmar tabiri caizse kalas gibi adam.Fenerbahçe'de kaldığı süre içinde bir halta yaramadı.Bonsu'dan sonra Vidmar'ı izlemek onlar için çile olur.Beşiktaş taraftarına Allah kolaylık versin.
Ayrıca Curtis Jerrels'da sanırım Beşiktaş'a geliyormuş.Oda Arroyo'nun verdiği katkının yarısını belki verir.Beşiktaş'ın kadrosu geçen seneye göre 2-3 gömlek alta düştü.Yerli rotasyonu güçlendi sadece.
uAburak89
11.Ağustos.2012, 16:07
Boniface Ndong Galatasaray Medical Park'ta
Galatasaray Medical Park, Boniface Ndong ile bir senelik anlaşmaya varmıştır.
Milan Macvan Galatasaray Medical Park'ta
Galatasaray Medical Park, Milan Macvan ile iki senelik anlaşmaya varmıştır.
Hugo
11.Ağustos.2012, 16:11
Domercant kaldı. Hawkins'i hala istiyor mu bizimkiler?
RasAnt
11.Ağustos.2012, 18:33
Vidmarın gidişi iyi oldu
byariff
11.Ağustos.2012, 19:35
Domercant gelirse muthis takim oluruz.
C h A o S
11.Ağustos.2012, 20:44
Hayırlı olsun yeni uzunlarımız.2 adam kaldı Domercant ve Hawkins.Bakalım onlarada olumlu deniliyor.Gerçekten bu 2 oyuncuda gelirse fena kadromuz oluyor.
vFor
12.Ağustos.2012, 01:21
Valla kim ne aldı bilmiyorumda McCalebb zaten tek başına harika işler yapıyo yaparda.
Batiste ve Sato'da geldi.
Ayrıca bu yeni gelen hocamızda takıma çok iyi savunma yaptıran bir hoca bizle çıtayı dahada yükselticektir.
Efesde çok iyi kadro kurdu GS'de gerçekten Avrupanın en iyi ligi olduk.
Bu arada kim ne derse desin yılın transfer McCalebbdir :)
IcedEarth
12.Ağustos.2012, 01:25
Hawkins yerine şöyle 20-25 yaş aralığında patlayıcı bir 3 numara fena olmaz mıydı?
vFor
12.Ağustos.2012, 01:55
Arkadaşlar biraz daha ligin seviyesi artsa 1-2 seneye gençlerede ciddi yatırımları yapılsa avrupanın NBAyi olamazmı ligimiz :)
footballer33
12.Ağustos.2012, 22:05
Biz, adamlara Hawkinsleri, Ersinleri verelim; Bonsu'yu kovalasınlar; ama biz gidip Vidmar'ı, Jerrels'i alalım, hem de Euroligde oynayacağımız sezonda. :) Vidmar yerli statüsüne geçmezse çok ama çok gereksiz bir transfer olur. Jerrels oldu bile.
C h A o S
14.Ağustos.2012, 02:00
Hawkins'ide aldık.Ergin Ataman açıkladı.Çok önemli bir transfer oldu.
Domercant kaldı bir tek.Özyer'in dediğine göre dava bizim lehimize sonuçlanacak.Domercant bizde büyük ihtimal.
Sekopej
14.Ağustos.2012, 13:25
Fenerbahçe Ülker, Montepaschi Siena'da oynayan David Andersen ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.
Kaynak: Hürriyet
Ne yapıyor bizim takımlar yahu? Şunları Final Four İstanbul'dayken geçen sene yapsaydınız ya...
furkan58
14.Ağustos.2012, 15:15
David Andersen müthiş transfer. Bu transferleri geçen sene yapsalardı F4 İstanbul'dayken ne olurdu sanki :)
murat taşlı
14.Ağustos.2012, 15:28
kadroda kimler var kadro nasıl oldu bilen varmı?
furkan58
14.Ağustos.2012, 15:37
kadroda kimler var kadro nasıl oldu bilen varmı?
Bo, Barış Ermiş, Ömer Onan, Emir Preldzic, Bogdanovic, Sato, Mirsad Türkcan, David Andersen, Kaya Peker, James Gist, Oğuz Savaş, Batiste
İyi , derin ve kaliteli bir kadro oldu. Tahminen ilk 5: Bo, Ömer Onan, Sato, Andersen, Batiste şeklinde olur.
murat taşlı
14.Ağustos.2012, 15:56
Bo, Barış Ermiş, Ömer Onan, Emir Preldzic, Bogdanovic, Sato, Mirsad Türkcan, David Andersen, Kaya Peker, James Gist, Oğuz Savaş, Batiste
İyi , derin ve kaliteli bir kadro oldu. Tahminen ilk 5: Bo, Ömer Onan, Sato, Andersen, Batiste şeklinde olur.
tşk ler
gerçekten iyi olmuş kadro bitanede Antalya b şehirden bi adam geldiydi heralde bu sene basket e doyacağız kesin
IcedEarth
14.Ağustos.2012, 16:37
Mirsad bıraktı diye biliyorum, yanlış mı biliyorum?
C h A o S
14.Ağustos.2012, 16:43
Evet bıraktı.Hatta Eylül'de CSKA ile jubile maçı var diye hatırlıyorum.
Revolution
14.Ağustos.2012, 16:57
Fenerbahçe Ülker neler yapıyor yahu?
anil luque
14.Ağustos.2012, 20:08
David Andersen ile epey bir güçlendi Fenerbahçe. Geçen sezonun izlerini silmek istiyorlar belli.
vFor
15.Ağustos.2012, 20:33
Bence bu sezon lig avrupadan daha zor ve çekişmeli geçicek.
Galatasaray Eurocupu kazanır bence.
Fenerbahçe Efes f4 bilmem ama yüzde %80-90 top 8 oynarlar.
E.Cartman
15.Ağustos.2012, 22:05
F4'ün yakın zamanda İstanbul'a gelmesi lazım tekrardan, kadrolar harbiden süper oldu
Suicider
16.Ağustos.2012, 17:41
Son Dakika: Galatasaray Medical Park, Beşiktaş'tan David Hawkins ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Son Dakika : Hawkins Istanbul'da.
C h A o S
16.Ağustos.2012, 17:45
Hawkins çok iyi oldu.Domercant'da gelince çok güçlü bir kadromuz olucak.Hayırlısı olsun.
C h A o S
16.Ağustos.2012, 17:50
Geçen sezonun en iyi oyuncusuydu Hawkins.Komple bir oyuncu.Tanker gibi maşallah.İnşallah bizdede kupalar kaldırır.Muhtemelen Ergin hoca yine ona verir kaptanlığı.
http://i.imgur.com/DtS0d.jpg
byariff
16.Ağustos.2012, 17:52
Tarihinin en guclu kadrosunu kurdu galatasaray galiba.
Edit : tarihinin.
Estranged
16.Ağustos.2012, 19:38
Tarihin en guclu kadrosunu kurdu galatasaray galiba.
Tarihinin* en güçlü kadrosunu kurdu.
last breath
16.Ağustos.2012, 19:39
Kendi tarihinin doğrudur evet.
byariff
16.Ağustos.2012, 19:52
evet kendi tarihimizin eksik yazmisim
KaRaBükLü KraL
16.Ağustos.2012, 20:28
Futbolda Trabzonluları topluyoruz,baskette Beşiktaş'tan önemli isimler gelmeye devam ediyo oooh.Şimdi de Fikret Orman demesin klüp dostluğumuz zarar görür falan:zuhaha
uAburak89
16.Ağustos.2012, 20:30
Futbolda Trabzonluları topluyoruz,baskette Beşiktaş'tan önemli isimler gelmeye devam ediyo oooh.Şimdi de Fikret Orman demesin klüp dostluğumuz zarar görür falan:zuhaha
Dudley ve Hawkins geldi BJK'den, onlarda bizden Tutku ve Cevher'i aldı.
GeNç KaRTaL
16.Ağustos.2012, 20:34
Yönetimin çok da umrunda değilki basket takımı.Tarihi başarılar yakalayan kadro göz göre göre dağıldı.Bu sene rakiplerimiz çok güçlenirken,biz ise tam tersi çok güç kaybettik.Gerçi yıllardır hep başarılı olan kadrolar dağılıyor basketbol takımımızda.
vFor
16.Ağustos.2012, 20:49
Beşiktaşın o borçları olmasa güç kaybetmek yerine dahada güçlenirlerdi yıldırım demirören tüm problemin kaynağı adam sıyrıldı gitti.
KaRaBükLü KraL
16.Ağustos.2012, 21:38
Dudley ve Hawkins geldi BJK'den, onlarda bizden Tutku ve Cevher'i aldı.
Ergin Ataman'ı da sayarsak 3-2 öndeyiz:zuhaha
eng1n
16.Ağustos.2012, 22:03
Beşiktaşın o borçları olmasa güç kaybetmek yerine dahada güçlenirlerdi yıldırım demirören tüm problemin kaynağı adam sıyrıldı gitti.
Yıldırım Demirören asıl suçlu doğrudur da. Bu yönetimin de suçu var, 3 kupalı bir takıma sponsor bulamamak başarıdır herhalde ayrıca Basketbol futbol gibi değil bir sponspor bulursun iyi bir para girer o parayla geçen seneki takımı tutar üstüne ortalama - iyi transferler yapabilirdi BJK yönetimi.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 00:12
Domercant'te yarın İstanbul'a geliyormuş.
uAburak89
17.Ağustos.2012, 01:06
Başka da transfer olmayacak herhalde basketbol takımında, Ergin Ataman'dan 3 kupa bekliyoruz. :)
C h A o S
17.Ağustos.2012, 01:34
Başka da transfer olmayacak herhalde basketbol takımında, Ergin Ataman'dan 3 kupa bekliyoruz. :)
Aynen kadro Domercant ile tamamlanacak.Çokta iyi olacak.:)
Murat Özyer
- Domercant yarın İstanbul'da olacak. Bayramda tam kadro olarak çalışmalara devam edeceğiz.
- FIBA'nın Unics Kazan'a verdiği süre bu aksam 18.00'da sona eriyordu. Unics Kazan bizi arayarak anlaşmak istediklerini söyledi...
GeNç KaRTaL
17.Ağustos.2012, 03:01
Yıldırım Demirören asıl suçlu doğrudur da. Bu yönetimin de suçu var, 3 kupalı bir takıma sponsor bulamamak başarıdır herhalde ayrıca Basketbol futbol gibi değil bir sponspor bulursun iyi bir para girer o parayla geçen seneki takımı tutar üstüne ortalama - iyi transferler yapabilirdi BJK yönetimi.
Katılıyorum.Tamam YD mahvetti kulübü de,bu yeni yönetimin acemiliği yüzünden takımın gücünün çok düştüğü gerçeğini değiştirmiyor.
MeliksahAydogan
17.Ağustos.2012, 03:24
Açıkcası basketboldan çok fazla anlamam Domercant transferi ile birlikte Galatasaray nasıl bir kadro kurdu anlayan biri yorumlayabilir mi ?
Neler yapılabilir bu kadro ile ?
ShevAnil
17.Ağustos.2012, 03:30
Açıkcası basketboldan çok fazla anlamam Domercant transferi ile birlikte Galatasaray nasıl bir kadro kurdu anlayan biri yorumlayabilir mi ?
Neler yapılabilir bu kadro ile ?
Eurolig seviyesinde bir kadro kurdu Galatasaray, Eurocup'u alabilecek kapasiteye sahip. Ligde ise Fenerbahçe Ülker 1 adım önde , Arkasından Galatasaray ve Efes geliyor. Bana göre tabii.
E.Cartman
17.Ağustos.2012, 12:50
Jamont, Domercant, Hawkins, Macvan, N'dong yok artık daha neler :D
NTV SPOR @ntvspor
SON DAKİKA... Fenerbahçe Ülker, geçen sezon Karşıyaka'da oynayan İlkan Karaman ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 12:58
Nasıl olur yahu İlkan daha bizim kampa gelmeden Fenerbahçe Ülker'e gider.Neler dönüyor acaba.
http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/7597.php
5 senelik sözleşme imzalamıştık.Ortalık çok karışıcak.
E.Cartman
17.Ağustos.2012, 13:05
Acaba isimler mi karıştı n'oldu. Bir tek NTVSpor verdi haberi. Diğerlerinin kaynağı da NTVSpor.
Sekopej
17.Ağustos.2012, 13:08
O haber eski ama, haberde Karşıyaka'dan hiç bahsedilmiyor, İlkan geçen sezon Karşıyaka'daydı.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 13:11
İlkan ile özel sözleşme yapmışız resmi değil.Oda Fenerbahçe'ye serbestim beni alın demiş.Fenerbahçe'de Federasyona sözleşmeyi gönderip almış.
İlkan böyle yaptıysa yazık valla.Fenerbahçe'de oynamaya can atıyorsa gitsin oynasın.
Ayrıca bizde gereken itirazları yaparız.Bu kadar kolay değil.Bonservisine ödediğimiz para ne olacak?
Madem sözleşmemiz resmi değil o zaman 2 yıldır nasıl kiralıyoruz adamı?
Böyle bir şey İlkan'ın isteğiyle dönüyorsa kendisine yazık edecek.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 13:13
Ergin Ataman:İlkan Karaman'ın bizimle sözleşmesi var.Kendisini bırakmak gibi bir niyetimiz yok. Önem verdiğimiz Türk oyuncularımızdan.
Fenerbahçe’de basketbol şube sorumlusu Semih Özsoy, NTV SPOR’a yaptığı açıklamada imzayı doğrularken “İlkan, menajerleri aracılığıyla bizde oynamak istediğini söyledi. Teknik ekibimizin onayından sonra sözleşme durumunu araştırdık ve serbest olduğunu öğrendik. Bunun üzerine kendisiyle anlaşarak kontratı imzaladık. Camiamıza hayırlı olsun” dedi.
Bu imza sonrası İlkan Karaman ile özel sözleşmesi bulunan Galatasaray’ın TBF’ye itiraz etmesi bekleniyor.
Kendisi Fenerbahçe'de oynamak istiyorsa zaten bir dakika durmasın gitsin.Bundan sonra Galatasaray spor kulübüne ayak basmasın.Yalnız çok büyük tepki var İlkan'a.Kendisi İpekçi'deki maçta nasıl bir hal alıcak merak ediyorum.
Zaten bir kere bile Galatasaray lafı çıkmadı ağzından.Buda çok tepki alıyordu.Bizimle ilgili bir hevesi yoktu.Kendisinin hayali NBA'imiş.2 sene Fenerbahçe Ülker'de kalır gider NBA'e.Tutunamadan geri gelir.Artist seni...
ommix
17.Ağustos.2012, 13:15
NTV SPOR ÖZEL HABER- Fenerbahçe Ülker’den transfer bombası. Sarı-lacivertli kulüp, 22 yaşındaki forvet İlkan Karaman ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Anlaşmaya göre bu yıl draft edilen Karaman, kontratın ikinci yılından sonra NBA’e gitme hakkını elinde bulunduruyor.
Sirius Black
17.Ağustos.2012, 13:21
Kendi bilir istiyorsa eğer, kapı orada. :)
vFor
17.Ağustos.2012, 13:23
bomba transfer derken ilkan karaman kim :D
bu adamlar nerden çıkıyo anlamak güç enes kanteride hiç bilmiyodum
Sekopej
17.Ağustos.2012, 13:23
Milli Basketbolcu İlkan Karaman ile Fenenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız 3 yıllık kontrat imzaladı.
Kaynak: Fenerbahçe Resmi Sitesi
Sirius Black
17.Ağustos.2012, 13:28
İlkan da bu yaptığıyla kendisinin nasıl bir insan olduğunu kanıtladı, yolu açık olsun.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 13:32
İlkan da bu yaptığıyla kendisinin nasıl bir insan olduğunu kanıtladı, yolu açık olsun.
Aynen.Karakteri buna müsaitmiş.
Adamı 5 seneliğine al Tofaş'a ve Karşıyaka'ya kirala pişmesi için.Artist sonra Fenerbahçe Ülker'e gelin beni alın de.Armamıza layık değilmiş gitsin istediği yere.
İtiraz edeceğiz kesin.Bakalım ne kararlar çıkacak.İnşallah bizim lehimize çıkar İlkan'da ortada kalır.
Birde olayın şu boyutu var.Etik etik diye ortada dolaşanlar buna ne diyecek acaba?Bizimle hiç görüşme yapmadan oyuncuyu kendi kulübüne al.Çok etik...
LaigLeNoiR
17.Ağustos.2012, 13:33
Yahu neden insanların hemen karakteri hakkında yorum yapıyorsunuz anlamadım.
Biz Ergin Ataman, Dawid Hawkins veya Ersin Dağlı için böyle birşey söylüyor muyuz ?
Sekopej
17.Ağustos.2012, 13:35
Ortada net bilgiler yok ama Galatasaray'ın yaptığı sözleşmeyi resmileştirmemesi kendi hataları ki geçen sezon 2 senelik sözleşme imzalamış İlkan Karşıyaka ile ve bu sezon bitiminde de sözleşmesini fesh edip boşa çıkmış.
Galatasaray ile bir bağlayıcılığı yokken, Galatasaray oyuncusuyla alakalı takipte bulunmuyorsa, oyuncu gidebilir.
Enes Kanter de bu şekilde gitmek istediği için ayrılmış Fenerbahçe'yi bırakıp gitmişti ama geri dönme durumu olmadı ne kadar itirazlar edilse de ve oynamaya devam ediyor NBA'de.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 13:35
Biz Ergin Ataman, Dawid Hawkins veya Ersin Dağlı için böyle birşey söylüyor muyuz ?
Sence şu yaşanan olayla senin yazdığın olay aynı mı?Hawkins'i felan bonservis parasını vererek kulüple anlaşarak yaptık transferleri.
Şu yukarıda yazdıklarımızı tekar oku zaten farkı anlarsın.
Transfer ettiğimiz oyuncu Fenerbahçeye gel beni al diyorsa olay bitmiştir.
Şöyle diyim.Mesela Serhat Çetin şu anda sizde.Sizin haberiniz olmadan bize gelin beni alın dese sen ne diyeceksin merak ettim.
Sirius Black
17.Ağustos.2012, 13:38
Belki federasyon nezdinde resmi bir sözleşme olmayabilir ama oyuncu ve kulüp arasında yapılmış 5 senelik "SÖZ"leşme vardır yani karşılıklı söz verme diyorlar sanırım buna.
Sözünden dönenin de karakteri hakkında konuşabiliriz gayet.
Sekopej
17.Ağustos.2012, 13:39
Aynen.Karakteri buna müsaitmiş.
Adamı 5 seneliğine al Tofaş'a ve Karşıyaka'ya kirala pişmesi için.Artist sonra Fenerbahçe Ülker'e gelin beni alın de.Armamıza layık değilmiş gitsin istediği yere.
İtiraz edeceğiz kesin.Bakalım ne kararlar çıkacak.İnşallah bizim lehimize çıkar İlkan'da ortada kalır.
Birde olayın şu boyutu var.Etik etik diye ortada dolaşanlar buna ne diyecek acaba?Bizimle hiç görüşme yapmadan oyuncuyu kendi kulübüne al.Çok etik...
Net bilgi gelmeden yorum yapılmaması gerektiğini söylemiştim, oyuncunun Galatasaray ile bir bağı yok, bunu öğrenmek kolay, o zaman Galatasaray'ı bağlayan bir durum var mı?
Oyuncu ile Galatasaray arasında ne görüşmeler geçti, belki resmiyete dökülmesini istedi Galatasaray bunu ciddiye almadı, belki kiralık gönderilirken hoş olmayacak şeyler sergilendi.
Sözleşmesi devam eden oyuncuyu almaya çalışırken hatta alırken sıkıntı yok, bak bizi seçti diye gururlanma var hatta ama bu durumda bakış açısı 180 derece değişiyor...
sui generis
17.Ağustos.2012, 13:40
Fenerbahçe'ye niye sallıyorsunuz adamın resmi sözleşmesi yokmuş. gidip Galatasaray'a sizin sözleşmeniz yok ama size bonservis ödeyelim mi deseydi ?
Sirius Black
17.Ağustos.2012, 13:41
Net bilgi gelmeden yorum yapılmaması gerektiğini söylemiştim, oyuncunun Galatasaray ile bir bağı yok, bunu öğrenmek kolay, o zaman Galatasaray'ı bağlayan bir durum var mı?
Oyuncu ile Galatasaray arasında ne görüşmeler geçti, belki resmiyete dökülmesini istedi Galatasaray bunu ciddiye almadı, belki kiralık gönderilirken hoş olmayacak şeyler sergilendi.
Sözleşmesi devam eden oyuncuyu almaya çalışırken hatta alırken sıkıntı yok, bak bizi seçti diye gururlanma var hatta ama bu durumda bakış açısı 180 derece değişiyor...
"Enes Kanter de bu şekilde gitmek istediği için ayrılmış Fenerbahçe'yi bırakıp gitmişti ama geri dönme durumu olmadı ne kadar itirazlar edilse de ve oynamaya devam ediyor NBA'de."
Enes Kanter olayını bu kadar basite indirgemek de bakış açısının 180 derece değiştiğinin kanıtı. Fenerbahçe taraftarının o olay sırasında ne kadar bağırıp çağırdığını hatırlıyoruz şimdi bizi itidale davet ediyorsunuz, hiç samimi değil.
@benbenim: Fenerbahçe'nin yaptığına bi salladığım yok, İlkan Karaman'a sallıyorum ben.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 13:43
Öyle yada böyle resmi siteden duyurduk bu transferi.Adamı biz 2 yıldır kiralıyoruz.Anlamadığım olay madem TBF'de resmi sözleşmesi yok bunlara nasıl izin verildi?Olaylar olaylar...
Ismail Senol @ismailsenol
İlkan'ın GS ile özel sözleşmesi devam ediyor, ancak TBF'ye göre serbest. Bu durumda GS 2010'daki özel sözleşmeyi gösterip itiraz edecek.
ommix
17.Ağustos.2012, 13:45
bomba transfer derken ilkan karaman kim :D
bu adamlar nerden çıkıyo anlamak güç enes kanteride hiç bilmiyodum
Basketbolu az da olsa takip eden kişiler bilir.En son milli takıma da çağrıldı.Adamların nerden çıktığını anlamadım demekle neyi kast ettin :)
Sekopej
17.Ağustos.2012, 13:49
"Enes Kanter de bu şekilde gitmek istediği için ayrılmış Fenerbahçe'yi bırakıp gitmişti ama geri dönme durumu olmadı ne kadar itirazlar edilse de ve oynamaya devam ediyor NBA'de."
Enes Kanter olayını bu kadar basite indirgemek de bakış açısının 180 derece değiştiğinin kanıtı. Fenerbahçe taraftarının o olay sırasında ne kadar bağırıp çağırdığını hatırlıyoruz şimdi bizi itidale davet ediyorsunuz, hiç samimi değil.
Kimseyi bir yere davet ettiğim yok.:p
Enes örneğini, itirazlar edilse de oyuncunun menfaati doğrultusunda uygulamalar oluyor demek için verdim, evet o dönemde Enes bir süre basketbol oynayamadı ama yine de dönmedi Fenerbahçe'ye ve şu anda NBA'de oynuyor.
İlkan Karşıyaka ile nasıl bir anlaşma imzalamış, bu da önemli, Galatasaray ile Karşıyaka arasında anlaşma var mı yoksa sadece İlkan ve Karşıyaka arasında mı anlaşma var? Denilene göre İlkan ile Karşıyaka anlaşmışlar 2 senelik ve bu anlaşmayı bozmuş İlkan.
Galatasaray itiraz etse de, haklı olsa bile düşük bir miktar bonservis için bedel ortaya çıkar muhtemelen ve ödemesi durumunda gerçekleşir transfer. Basketbol piyasasına da bakarsak, oldukça düşük bir bedel olur bu, ödenir bir şekilde.
Sirius Black
17.Ağustos.2012, 13:51
Kimseyi bir yere davet ettiğim yok.:p
Enes örneğini, itirazlar edilse de oyuncunun menfaati doğrultusunda uygulamalar oluyor demek için verdim, evet o dönemde Enes bir süre basketbol oynayamadı ama yine de dönmedi Fenerbahçe'ye ve şu anda NBA'de oynuyor.
İlkan Karşıyaka ile nasıl bir anlaşma imzalamış, bu da önemli, Galatasaray ile Karşıyaka arasında anlaşma var mı yoksa sadece İlkan ve Karşıyaka arasında mı anlaşma var? Denilene göre İlkan ile Karşıyaka anlaşmışlar 2 senelik ve bu anlaşmayı bozmuş İlkan.
Galatasaray itiraz etse de, haklı olsa bile düşük bir miktar bonservis için bedel ortaya çıkar muhtemelen ve ödemesi durumunda gerçekleşir transfer. Basketbol piyasasına da bakarsak, oldukça düşük bir bedel olur bu, ödenir bir şekilde.
Eminim Fenerbahçe karşı tarafı kırmamak için doğru olanı yapacaktır zaten ama bizim asıl öfkemiz mi diyeyim hayal kırıklığımız mı diyeyim işte o duygularımız İlkan'a.
Sekopej
17.Ağustos.2012, 13:57
Eminim Fenerbahçe karşı tarafı kırmamak için doğru olanı yapacaktır zaten ama bizim asıl öfkemiz mi diyeyim hayal kırıklığımız mı diyeyim işte o duygularımız İlkan'a.
Onu da bir şeyler açıklanmadan bilemeyiz, bazen o kadar küçük bir olay, küçük bir tavır olur ki, senin soğumanı sağlar. Benimkiler varsayım, belki değer verilmedi ya da bu hissettirilmedi bir şekilde kalbi kırıldı ve dönmek istemiyor.
2 senedir bir yerlere kiralıyorsun ama kendi adına resmen lisans almıyorsun mesela oyuncuya. Yapacağından değil ama oldu da bu adam sakatlandı diyelim uzun süre, Galatasaray'ın lisanslı sporcusu olmadığı için ortada kalacaktı.(Sanmıyorum Galatasaray'ın öyle bir durumda orada bırakacağını yanlış anlaşılmasın) Bu tarz endişelerinden dolayı belki de istekte bulundu vs vs vs.
Sonuçta insanoğlu, ne yaşadığını, yaşadıklarının etkisini bilemezsin. Belki de parayı seviyor, iyi takım kuruldu, kaliteli yabancıların arasında Fenerbahçe'yi sıçrama tahtası olarak görüp, az çok Euroleague'de süre alırım, reklamımı yapar kaçarım düşüncesinde de olabilir, bunu bilemeyiz, eğer kişiyi yakından tanımıyorsak, karakteri, kişiliği hakkında kesin hükümler veremeyiz.
vFor
17.Ağustos.2012, 15:11
Ya oyuncu bize geldi sonuç olarak hayırlı olsun.
furkan58
17.Ağustos.2012, 15:18
Yerli rotasyonu için çok iyi transfer. Ayrıca İlkan'a sallayanlar yok 2 sene bizde oynadı şimdi gidip Fener'e gidiyor felan geçin bunları. Biz Engin'i 2 sene sakatken bekledik yarım sezon oynadı şimdi size gitti salladık mı ? Yok. Bunlar profesyonel olur böyle şeyler.
eng1n
17.Ağustos.2012, 15:26
Pek bilgim yok acaba Gs normal bir sözleşme imzalayıp bu adamı kiralıyamaz mıydı ? ne için bu adama özel sözleşme yapılıyor ?.
MeMo
17.Ağustos.2012, 15:30
Pek bilgim yok acaba Gs normal bir sözleşme imzalayıp bu adamı kiralıyamaz mıydı ? ne için bu adama özel sözleşme yapılıyor ?.
Çünkü en fazla 2 tane oyuncu kiralık yollanabiliyor senede.
Estranged
17.Ağustos.2012, 15:46
İlkan adına hiç etik bir hamle değil, fakat rotası NBA olan bir oyuncunun yaptığı bir hamle olarak bakınca mantıklı. Fenerbahçe çok güçlendi, Final Four'a oynuyor bu sene. Galatasaray'sa Eurocup'ta mücadele edecek. İlkan Kaya'nın ve Gist'in önüne geçip yedek 4 numara olacaktır diye düşünüyorum, şu durumda, böyle önemli bir senede etik olmadığı için kimsenin de İlkan'a "gelmesin" diyebileceğini sanmıyorum.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 15:54
Eyüp Yıldız:
-Öğrendiğim kadarıylar İlkan Karaman'ın TBF e bildirilen bir sözleşmesi olmadığı için TBF nezdinde FB forması giymesine engel yok.
-Fakat İlkan Karaman'ın GS ye 3 yıllık daha oynama vaadi var bu sözleşmeyi ihlal ettiği için iş mahkemelerinde açılacak davayla tazminat ödemek zorunda kalabilir kendisinden istenecek tazminat rakamları da 3-5 yıllık kontratına tekabül edecek büyüklükte. Son durum budur.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 16:05
Kadromuz bu olacak bu sene.Arma için savaşacak ve ortaya ruhunu koyacak oyuncularla devam edicez.Armaya yakışan bir oyuncu değilmiş.Bir yandan sevindim İlkan'ın bu davranışına.Bizi istemeyen adamdan hayır gelmezdi zaten.
Jamont Gordon / Engin Atsür / Ender Arslan
Henry Domercant / Göksenin Köksal
David Hawkins / Cenk Akyol
Milan Macvan / Ersin Dağlı
Furkan Aldemir / Boniface N'dong / Sertaç Şanlı
@ismailsenol
Galatasaray Medical Park'ın yeni transferi Henry Domercant bu akşam İstanbul'a geliyor.
byariff
17.Ağustos.2012, 16:07
Oktay Mahmuti"nin "MENTAL" eksiklikleri sebebiyle ilkan"i 2 yil boyunca takimda istememesi kiralamasi sebepsiz degilmis bunu anladik.
nese kadroya gelirsek guzel kadromuz var hoca zaten kaliteli Domercantta gelirse muthis olcak.
Revolution
17.Ağustos.2012, 16:35
Kiralama hakkımız dolduğu için İlkan 1 senelik kontrat yapmış Karşıyaka ile. Bu durumu Federasyon'a bildirmemişiz ve İlkan'ın kaçacağını düşünmediğimiz için alelacele kontrat yenilediğimizi TBF'ye bildirmemişiz İlkan'la. İlkan da menajeriyle FB'ye haber uçurmuş ve kendini aldırmış ya da Fenerbahçe devreye girdi aldı ikisini de söyleyenler var şubeye yakın insanlardan.
Ama şöyle bir durum var İlkan'la aramızda yazılı bir belge olduğu için bildirmesek de biz hak iddia edebiliyoruz. O belgeyle başvurduğumuz takdirde İlkan'ın Türkiye'de oynaması yasaklanabilirmiş.
Açıkçası İlkan Karaman yediği kaba tükürdü. Fenerbahçe de gücüne güç katmış oldu böylelikle.
Revolution
17.Ağustos.2012, 16:42
Beşiktaş da Vidmar'ı açıklamış. FB İlkan'ı alınca Vidmar konusunda pürüz çıkarmadılar anlaşılan.
Sekopej
17.Ağustos.2012, 17:20
Beşiktaş da Vidmar'ı açıklamış. FB İlkan'ı alınca Vidmar konusunda pürüz çıkarmadılar anlaşılan.
Vidmar'ın transferini Fenerbahçe geçen hafta açıklamıştı zaten resmi siteden.
eGowiCh
17.Ağustos.2012, 18:42
Engin Atsür koca sene (ilk geldiği yıl) sakat olmasına rağmen F.Bahçe onu göndermedi ama kendisi gitti G.Saray'a imzayı attı. Bu da etik değil. İlkan'ın yaptığı da etik olmayabilir. Demek ki basketbolcular, daha doğrusu sporcular için etik pek de önemli bir kavram değil. Adamlar kariyerlerini, parayı düşünüyorlar. O yüzden tartışmanın pek anlamı yok diye düşünüyorum.
Revolution
17.Ağustos.2012, 18:49
Vidmar'ın transferini Fenerbahçe geçen hafta açıklamıştı zaten resmi siteden.
Benim hatam o zaman, pardon.
Bu arada Engin'le Ilkan'i kiyaslamak cok sacma ikisi de bambaska olaylar. Ilkan'la yapilmis bir sozlesme var hangi sebeple bilmiyoruz TBF'ye henuz bildirilmemis. Engin'in kontrati bitti ve serbest kaldi. Ilkan'in durumundaysa olusan bir bosluk var ve bu boslugu firsat bilip kacan Ilkan mi oldu, yoksa bu boslugu firsat bilip Ilkan'i almak isteyen Fenerbahce mi oldu bilmiyoruz. Buyuk ihtimal sikayette bulunacagizdir zaten elimizdeki sozlesmeyi sunarak. Insallah Ilkan'in Turkiye'de oynamasi yasaklanir da yedigi kaba tukurmek neymis anlar.
C h A o S
17.Ağustos.2012, 20:30
Domercant İstanbul'da.Böylece kadromuz tamamlandı.
Domercant, gecen sezon Euroleague'de 15.5 sayi, 3.7 ribaund ve 1.6 asist ortalamalariyla oynayip yilin en iyi ikinci 5'ine secilmisti.
http://i.imgur.com/i3vDG.jpg
eng1n
17.Ağustos.2012, 20:36
Gist'e Malagadan teklif varmış ama maaş Fenerbahçe de aldığının çok altıymış, orta yol bulunacak deniyor yakında Gist'ten kurtulacağız gibi
Revolution
17.Ağustos.2012, 20:36
Çok önemli transfer, hayırlı uğurlu olsun camiaya.
PG: Jamont Gordon, Engin Atsür, Ender Arslan
SG: David Hawkins, Cenk Akyol
SF: Henry Domercant, Göksenin Köksal
PF: Milan Macvan, Ersin Dağlı
C: N'Dong, Furkan, Sertaç
Şu anki kadromuz bu. 5 yabancımız da koysan ilk 5 oynayacak oyuncular. Nasıl bir rotasyon yapacağız merak ediyorum.
Fearless Coward
17.Ağustos.2012, 20:39
Gordon - Hawkins - Domercant - Ersin - Furkan yaparız bence ligde...Güzel de olur Ndong,Macvan'da sonradan girerler...Eurocupta 5 yabancı başlanabilir ya da 4...
E.Cartman
17.Ağustos.2012, 21:20
Her spor türünde her transferden sonra etik muhabbeti yapılıyor. Yok öyle bir şey beyler. Sonuçta bu işi yapanlar hobi olarak yapmıyorlar adamların mesleği bu. Eğer bi işi yapıyorsanda ortada para ve hedefler konuşur etik metik hepsi hikaye. Düşünün bir şirkette çalışıyorsunuz iyi bir para alıyosunuz her şey iyi gidiyor ama daha yüksek seviyedeki bi şirketten daha iyi bir paraya iş teklifi geliyor n'apcaksınız etik değil diyip ret mi edeceksiniz.
byariff
17.Ağustos.2012, 22:10
zorunlu Açıklama
Bugün bir kulübün resmi sitesinde, basketbolcumuz İlkan Karaman ile 3 yıllık sözleşme yapıldığı açıklanmıştır.
Sporcu ile tam bilgi sahibi olmadan ilgilenen bazı kulüplerin konunun hem ahlaki hem de hukuki boyutlarının neticesini bilmemesi tehlikesine karşı bu duyuruyu yapma zorunluluğu doğmuştur.
Haziran 2011 tarihinde Kulübümüz ile İlkan Karaman arasında 2011-2016 dönemini kapsayan sözleşme imzalanmıştır.
Sporcumuzun bonservisi 2011-2012 sezonunda Karşıyaka Spor Kulübü’ ne bir sezonluğuna verilmiş ve Türkiye Basketbol Federasyonu nezdinde yapılan sözleşme uyarınca bonservisi 12 Temmuz 2012 tarihinde tekrar Kulübümüze intikal etmiştir.
Konu ile ilgili gerekli bildirim Türkiye Basketbol Federasyonu ‘na da yapılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu
http://www.galatasaray.org/kulup/haber/14178.php
Night_Mare17
17.Ağustos.2012, 22:16
İlkan'la zaten biz sözleşme imzalamışız bugünkü neyin kafası :D
uAburak89
17.Ağustos.2012, 22:16
Ben farklı bir açıdan bakıyorum bu olaya, öncelikle Galatasaray açısından bakıyorum, bu olay Ribery vakasına benziyor. Yine bir iş bilmezlik yapılmış gibi, yapılan resmi açıklama net olsa da, olayda boşluklar olmasa bu iş bu noktaya gelmezdi. Sorumluları kimse, hesabını vermeli.
İlkan açısından bakıyorum, Eurolig veya daha fazla para kendisini cezbetmiş olabilir, fanatik Fenerbahçelidir belki bilemeyiz. Transferde ETİK diye bir şey yoktur, siz bir açık arttırma da önce kimi düşünürsünüz ?
Fenerbahçe açısından bakıyorum, oyuncu menajerleri aracılığıyla bize gelmek istediğini bildirdi demişler, adam Türk, 90 doğumlu, gelecek vadediyor ve sanıyorum Fenerbahçe'nin eksik olduğu bir pozisyonda oynuyor. Almayız mı desinler ?
Toparlayalım, tam manasıyla çözülene kadar kimseyi asıp kesmemek gerek. İlkan da gerçekten Fenerbahçe'de oynamak istiyorsa, bize ondan daha hayır gelmez, Galatasaray'dan büyük değil hiç kimse, kendisinin yolu açık olsun. Sözleşme gereği varsa ödenecek bir bedel, Fenerbahçe mi öder, kendisi mi öder bilemeyiz. Sözleşmeye göre taraftlar yükümlülüklerini yerine getirmek durumundalar.
Revolution
17.Ağustos.2012, 22:20
İlkan kendi ipini kendi çekti böylelikle.
uAburak89
17.Ağustos.2012, 22:54
İlkan kendi ipini kendi çekti böylelikle.
Öyle dememek gerek, Galatasaray'ın açıklamasına bakıp emin olmamak lazım. Bu konularda vukuatlı bir kulübüz ne yazık ki. Menajeri en yetkili kişidir, bu tarz bir olaya girdiklerine göre haklı çıkma ihtimalleri yüksek demektir.
İlkan gitti diye Galatasaray hedeflerinden sapmış değil, İlkan geldi diye Fenerbahçe Eurolig şampiyonu olacak değil. Bize kafası Galatasaray'da olan oyuncu lazım, istemeyen adam için açıklama yapılmasını dahi yakıştıramadım kulübüme. Keşke -varsa bir hakkımız- gerekli mercilere başvurarak maddi yönden tazminatını almaya çalıssaydık.
Bu dakikadan sonra İlkan transferi iptal olsa bile, Galatasaray'da oynaması çok zor bence. Çok tepki çekti. Fenerbahçe'de de çok durmaz bu düşünce yapısıyla, kulüplerimizi basamak olarak gören bir yapısı var demek ki, yine de kötü düşünmemek lazım, inşallah başarılı olur.
Revolution
17.Ağustos.2012, 22:58
Haklıysak İlkan'ın Fenerbahçe'yle olan anlaşması iptal edilecektir ancak kesinlikle bu kulüpte daha fazla barınmamalı.
sui generis
17.Ağustos.2012, 23:21
Bonservis 1 sezonluguna nasıl verilir yahu. Oyle seyin mümkün olduğunu sanmıyorum.
uAburak89
17.Ağustos.2012, 23:23
Aynen, o kısmı bende anlamadım. Ayrıca son sözleşme geçerli olmalı mantıken, özel sözleşme düşer bu durumda. Bizimkiler tepkilerden korkup yapmış gibi duruyor bu açıklamayı.
footballer33
17.Ağustos.2012, 23:42
Basketbolda, futboldaki olaylar pek olmuyor. Orada profesyonellik daha farklı. Muratcan Güler, Cevher Özer, Engin Atsür, Kaya Peker, Ergin Ataman, Oktay Mahmudi... Gider de gider bu liste. Saydıklarımın hepsi birbirlerine rakip olan takımların neredeyse hepsinde görev alan kişiler. O yüzden İlkan olayının üzerinde fazla durmaya gerek yok bence. G.Saray haklıysa, itirazı kabul edilir zaten.
C h A o S
18.Ağustos.2012, 00:08
İnşallah itirazımız kabul edilir.İlkan'ın bu saatten sonra taraftar tarafından kabullenmeyeceği belli.Ortak dileğimiz şudurki inşallah bu sene hatta 3 sene forma giymesin.O zaman anlar arkadan iş çevirmenin ne demek olduğunu.
Durup dururken kendini sansasyonel bir ortamın içine attı.Zaten adamın hayali Nba.2 sene sonra atacak kendini ABD'ye.Kendine yazık etti.Şöyle yüklü birde tazminat almak lazım.Muhtemelen alırız tazminat.
vFor
18.Ağustos.2012, 00:24
Engin Atsürede aynısını diliyorum bizde sakatken bilmem ne kadar yattı parasınıda aldı iyileştiği gibi Gsye gitti kimse etikden falan bahsetmesin.
Estranged
18.Ağustos.2012, 00:30
Engin Atsürede aynısını diliyorum bizde sakatken bilmem ne kadar yattı parasınıda aldı iyileştiği gibi Gsye gitti kimse etikden falan bahsetmesin.
O olayın etikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Basketboldaki FB-GS fanatikliği futboldaki kadar büyük değildir, takımla ismi bağdaşlaşmış Mrsic gibi oyuncular dışında oyuncunun P.Karşıyaka'ya gitmesiyle Galatasaray'a gitmesi arasında çok da büyük bir fark yok. Engin Atsür'ün kontratı bitti ve takımdan gitti, bundan sonrasının, nereye gittiğinin çok da önemi yok.
uAburak89
18.Ağustos.2012, 00:34
Haklı çıkmak, üste çıkmak, laf sokmak adına elma ile armutlar karışmasın. Ayrıca etik diye bir şey olsa rakip takımların birbirlerinden oyuncu alıp vermemeleri lazım.
Fearless Coward
18.Ağustos.2012, 00:46
Engin Beşiktaş'a gidecekti Ergin hoca bize geçince bize geldi...Gordon'da mesela Oktay hoca Beşiktaş'a gitse Beşiktaş'a giderdi...
MeMo
18.Ağustos.2012, 00:49
O olayın etikle alakası olduğunu düşünmüyorum. Basketboldaki FB-GS fanatikliği futboldaki kadar büyük değildir, takımla ismi bağdaşlaşmış Mrsic gibi oyuncular dışında oyuncunun P.Karşıyaka'ya gitmesiyle Galatasaray'a gitmesi arasında çok da büyük bir fark yok. Engin Atsür'ün kontratı bitti ve takımdan gitti, bundan sonrasının, nereye gittiğinin çok da önemi yok.
Engin'in olayı daha farklı bence. Kendisi 1 sene sakat yattı yarım sene falan yarım yamalak katkı verdi. Kendisine o kadar şans verilmişken ilk fırsatta çekip gitmesi sıkıntı.
Estranged
18.Ağustos.2012, 00:52
Engin'in olayı daha farklı bence. Kendisi 1 sene sakat yattı yarım sene falan yarım yamalak katkı verdi. Kendisine o kadar şans verilmişken ilk fırsatta çekip gitmesi sıkıntı.
Benim düşüncem verdiği yarım yamalak katkı nedeniyle takımdan gitmesi konusunda zorluk çıkarılmadığı yönünde, bilmiyorum siz ne düşünürsünüz ama bana mantıklı geldi. Türk rotasyonumuz da gelişmeye ve büyümeye devam ediyor, Engin'in eksikliğini hissetmeyeceğimizi düşünüyordum.
Bunun yanında, değinmek istediğim bir diğer nokta, ilk fırsatta gitmesinin çok hoş bir şey olduğunu söylemiyorum, fakat Galatasaray'a gitmesi durumu daha kötü, daha etik dışı bir konuma sokmuyor bence.
Bugün çok mu etik kelimesi kullanıldı bu konuda ne :)
uAburak89
18.Ağustos.2012, 01:15
Burda çok güzel özetlenmiş durum;
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=29844510
Doğruysa bu yazılanlar, oyuncunun niyeti bizde oynamak olsa böyle bir olayın olmayacağı aşikar. Kimseye suç bulmayın, önce kendi yükümlülüğünü yerine getireceksin, sonra başkasını eleştireceksin. Ribery vol.2 camiamıza hayırlı olsun.
C h A o S
18.Ağustos.2012, 14:39
Ergin Ataman : Menajerlerin ve başka kulüplerin bu şekilde İlkan’ın kafasını karıştırması, Türk basketbolu ile milli takım için çok ciddi bir sabotajdır. İlkan’ın ve milli takımın durumunu düşünerek, hiçbir şekilde milli maçlar bitmeden İlkan’la görüşmeyi düşünmüyorum. Maçlar sona erdikten sonra, İlkan zaten bizim oyuncumuzdur, oturur ve Galatasaray’daki durumunu konuşuruz
uAburak89
18.Ağustos.2012, 14:45
Artık üzerine konuşmanın bir anlamı yok;
Oğuz YENİHAYAT - Fenerbahçe Ülker'in Galatasaray Medical Park'tan kadrosuna kattığı İlkan Karaman, NTVSpor.net'e özel açıklamalarda bulundu.
Sarı-Lacivertli takımın milli basketbolcu ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını duyurmasının ardından basketbol gündemi sarsılmış ve gözler İlkan Karaman'a çevrilmişti.
Gündemdeki isim İlkan Karaman, transferi hakkında net konuşurken, "Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, Sarı-Lacivertli kulübe imza attığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.
En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istediğini dile getiren İlkan, "Uzun süredir Fenerbahçe'den Semih Özsoy ile görüşüyordum, benimle devamlı ilgilendi. Sürekli kendisiyle konuşuyorduk, bir derdim olduğunda da benimle ilgilendi, oturduk, dertlerimi paylaştı, yardımcı oldu. Başkan Aziz Yıldırım da benimle ilgileniyordu, ben zaten orada olmak ve oynamak istiyordum. Fenerbahçe'ye imza attığım için çok mutluyum. En başından beri Fenerbahçe'de oynamak istiyordum, gerçekten çok istiyordum" diye konuştu.
reklam
Uzun süredir milli takım kampında olan İlkan Karaman, bu sürecin önemli maçlar öncesinde kendisinde konsantrasyon eksikliğine yol açtı mı sorusuna ise, "Milli takım açısından ve benim açımdan bir sıkıntı yok. Uzun süredir milli takım kampındayım ve buraya konsantre olmuş durumdayım, kafam burada ve karışık değil. Medyada çıkan haberlere bakmıyorum, takip etmiyorum. Milli takıma ve önümüzdeki maçlara bakıyorum" dedi.
Galatasaray ile bugüne dek kimseyle konuşmadığını söyleyen milli oyuncu, Sarı-Kırmızılı kulüpten aldığı ücretin geri verilmesiyle ilgili olarak da "O konulara ben karışmıyorum, ilgilenmiyorum. Menajerim bakıyor" dedi.
semih99999
18.Ağustos.2012, 15:08
bu ilkan fazla heyecanlı bi şekilde galatasaraya dönerse söylediklerinin sonuçlarını düşünüyo mu acaba ,bu arada Macvan dan çok ümitliyim hucum anlamında bize çok şey katacak :) bide pero antic i alsak valla 3 lük şov yaparız
Estranged
18.Ağustos.2012, 17:13
bu ilkan fazla heyecanlı bi şekilde galatasaraya dönerse söylediklerinin sonuçlarını düşünüyo mu acaba ,bu arada Macvan dan çok ümitliyim hucum anlamında bize çok şey katacak :) bide pero antic i alsak valla 3 lük şov yaparız
Pero Antic'in mevcut kadroya bakıldığında gerekli olduğunu düşünmüyorum şahsen.
İlkan zaten bu konuyu menajeriyle konuşmuştur, böyle bir durum olsaydı sanırım daha temkinli konuşurdu.
C h A o S
18.Ağustos.2012, 19:17
Olaylar bizim lehimize döndü.Kulüpte elinde sağlam belgeler olmasa bizim oyuncumuz demezdi.Ergin hocada aynı şekilde.
Bora Hun Paçun Karşıyaka'ya gidiyormuş.Arkada pis işlerin döndüğü belli.Dilerim bu işleri çevirenler hak ettiği cezayı alır.
İlkan Karaman Olayı Detayları
1- KSK, normal bir şekilde İlkan Karaman'ın bonservisini Galatasaray'a sezon sonunda göndermiştir.
2- Yaklaşık 15 gün önce FB yöneticisi Semih Özsoy, İlkan Karaman’a menejeri olan BEO Basket'in fikirleriyle haber gönderiyor. "Galatasaray'da önünde 2 oyuncu var, bize gelirsen seni oynatacağız. Ayrıca Galatasaray'dan aldığı paradan fazlasını vereceğiz, eğer sen tamam dersen seni transfer etmenin de bir yolunu bulduk." diyor. İlkan Karaman da bunun üzerine bu teklife evet diyor.
3- KSK'yle çok iyi ilişkileri olan BEO Basket, KSK'den İlkan Karaman'ın sözleşmesini feshettik diye TBF'ye yazı yollamasını istiyor. Normalde yapılan anlaşmaya göre KSK'nin böyle bir fesih yapmasına gerek yok, fakat KSK bir şekilde bu fesih için ikna ediliyor. Bu fesihle beraber TBF nezdinde İlkan Karaman boşa düşmüş gözüküyor ve Fenerbahçe'ye imza atıyor. Fakat unutulan bir nokta var ki, bu fesihden önce KSK, İlkan Karaman'ın bonservisini Galatasaray'a iade ediyor, yani fesih işlemini yalanlayan bir hareket yapıyor.
4- Galatasaray, bu oyuncuyla ilgili Tofaş'a ödediği bonservis bedelini, KSK ile yapmış olduğu anlaşmaları, oyuncuya yatırdığı paraları ve KSK'nin iade etmiş olduğu bonservisi ekleyerek dosyayı TBF'ye sunuyor.
5- TBF bunun üzerine Fenerbahçe'nin yapmış olduğu transfer bildirimini askıya alıyor ve onay vermiyor. Muhtemelen de ilk fırsatta bu dosya, disiplin kuruluna sevk edilecek. Zira hatalı bir kararda Galatasaray yüklü miktarda tazminat kazanabilir. Bu nedenle TBF bu transferi en üst kurula onaylatmaya çalışacak.
6- Galatasaray, eğer TBF bonservisi Fener'e verirse elindeki dosyalar ile FIBA'ya başvuracak. Ayrıca Galatasaray'ın avukatlarının FIBA ile yapmış olduğu ön görüşmelerde, Galatasaray'ın haklı olduğu yönünde bir görüş alınmış durumda. Eğer durum FIBA'lık olursa Fenerbahçe, İlkan ve BEO Basket cezai yaptırımla karşı karşıya kalacaklar. TBF de büyük ve yanlı bir hataya imza atmış olacak.
7- İlkan Karaman'ın Galatasaray forması giymesi kulüp tarafından mümkün değil artık. Bu transfer Galatasaray'ın büyük tazminat kazanmasıyla muhtemelen sonuçlanacak. Ancak Fener bu tazminatları ödemek istemezse İlkan Karaman Galatasaray'a büyük bir maddi ceza ve yaptırım ile dönmek zorunda kalacak.
sananes
18.Ağustos.2012, 21:48
Bir sezonda 2 oyuncu kiralama hakkınız varken transfer yapabilmek adına oyuncuyu bonservisi ile yolluyorsunuz ama aslında kiralık bir anlaşma bu. Çünkü karşılıklı özel bir anlaşma yapılmış. Bu kafadan ahlaki bir hareket değil ama zaten bu beni ilgilendirmiyor.
Benim bildiğim federasyonlar özel anlaşmaları dikkate almadan harekete geçiyor. Yani İlkan Fenerbahçe Ülker'in oyuncusudur. Bunun karşılığında da tazminat ödeneceğini sanmıyorum.
Ama belki Galatasaray transfer usülsüzlüğü yüzünden ceza alabilir.
sananes
18.Ağustos.2012, 21:53
http://www.basketdergisi.com/ozel-ankarada-kritik-ilkan-zirvesi.html
şunu da verelim ki yukarıda söylediklerimizin doğru olduğu belgelensin.
uAburak89
19.Ağustos.2012, 03:14
Ya İlkan yalan söylüyor, ya da Fenerbahçe yöneticisi. Birisi diyor ki menajerler aracılığıyla bize önerildi, diğeri diyor ki benimle ilgilendiler başından beri. Veya üçüncü ihtimal var, menajer sağlam iş çeviriyor.
Biz İlkan'ı silah zoruyla almadık, imza attığına göre yükümlülüğünü yerine getirmek zorunda. İş baya bi karışık gözükse bile aslında net, Galatasaray'ın ihmali var. Bu saatten sonra İlkan her türlü Fenerbahçe'de oynar. Sonuçta Galatasaray'ın kendisini istemeyen, bunu dile getiren veya başka kulüp adını telaffuz eden oyuncuları oynatmak gibi bir alışkanlığı yok.
Bu transferin Domercant transferinden farkı var, orada menajer eurolig şartını göz ardı ediyordu, ama sonuçta oyuncunun oynamak istediği takımda oynamasına karar verildi. Yine öyle olacaktır, doğrusu da budur.
İlkan boşa çıkıyorsa TBF'ye göre, tek mesele kalıyor yapılan 5 yıllık özel denilen sözleşmeden doğan yükümlülük var mı ? Onun dışında kalkıp bize transferde usülsüzlük falan diye ceza geleceğini hiç mi hiç sanmıyorum. Bir de lisans mevzusu var, biz lisans çıkarmadık diye oyuncu boşta oluyorsa, burda kuralda saçmalık var demektir. Oyuncuya takıma katarsın ama lisans çıkarıp çıkarmamak seni bağlayan bir şeydir. Parayı veren kulüp, ister oynatır ister oynatmaz.
Aslında bu konuda daha yazmayacaktım ama gündüz yine muhabbet dönmüş, bir an önce kapansa da bu konu herkes yoluna baksa.
eng1n
19.Ağustos.2012, 03:59
Ya İlkan yalan söylüyor, ya da Fenerbahçe yöneticisi. Birisi diyor ki menajerler aracılığıyla bize önerildi, diğeri diyor ki benimle ilgilendiler başından beri. Veya üçüncü ihtimal var, menajer sağlam iş çeviriyor.
.
Şöyle de olabilir biz İlkan'la ilgileniyorduk ama tabi GS'de olduğu için bir girişim söz konusu değildi, menejeri de İlkan şu anda boşta işte şartları anlatmıştır bizde boşta olduğu için almışızdır.
RaSenGan
19.Ağustos.2012, 11:56
Ee ne demişler "Karaman'ın koyunu sonra çıkar oyunu" :D
Sekopej
19.Ağustos.2012, 16:59
Yüklü tazminattan bahsediliyor ama basketbolda dönen paraları düşünürsek, İlkan için çıkabilecek en yüklü tazminat 400-500 bin civarı olur ki Galatasaray etikten bahsederken, kurallara aykırı transferlerle bu şekilde garip işlere kalkışması da tartışılsın. Kurallara uygun olsa, zaten böyle durumlar ortaya çıkmaz.
Sanmıyorum herhangi bir tazminat durumu oluşsun ama olur da oluşursa, Tofaş'a ödenen bedel ve oyuncuya Galatasaray'ın ödediği bedel karşılanır ve iş kapanır. Sonuçta oyuncu, oynamak istediği kulüpte oynar, Howkins gibi Domercant gibi.
last breath
20.Ağustos.2012, 17:29
Buyrun (http://tr.eurosport.com/basketbol/tbl/2011-2012/papaloukas-fenerbahce-ulk_sto3393377/story.shtml). Çok mu çok abarttık :n:
barahir
20.Ağustos.2012, 18:18
Yok artık...
semih99999
20.Ağustos.2012, 19:42
Ne oluyu yav bide Spanoulis,Diamantidis,Navarro bu üçlüden birini alsınlar fener forması alırım :n:
Revolution
20.Ağustos.2012, 20:53
Yüklü tazminattan bahsediliyor ama basketbolda dönen paraları düşünürsek, İlkan için çıkabilecek en yüklü tazminat 400-500 bin civarı olur ki Galatasaray etikten bahsederken, kurallara aykırı transferlerle bu şekilde garip işlere kalkışması da tartışılsın. Kurallara uygun olsa, zaten böyle durumlar ortaya çıkmaz.
Sanmıyorum herhangi bir tazminat durumu oluşsun ama olur da oluşursa, Tofaş'a ödenen bedel ve oyuncuya Galatasaray'ın ödediği bedel karşılanır ve iş kapanır. Sonuçta oyuncu, oynamak istediği kulüpte oynar, Howkins gibi Domercant gibi.
Kiralama hakkı dolduğu için 1 sene bonservisiyle Karşıyaka'ya oyuncu gönderip, daha sonra kulüple oyuncu arasında imzalanan sözleşme TBF'ye bildirilmediği için bu transfer kurallara aykırı olmaz Serkan abi.
Sekopej
20.Ağustos.2012, 21:11
Kiralama hakkı dolduğu için 1 sene bonservisiyle Karşıyaka'ya oyuncu gönderip, daha sonra kulüple oyuncu arasında imzalanan sözleşme TBF'ye bildirilmediği için bu transfer kurallara aykırı olmaz Serkan abi.
Kural kadrondan 2 oyuncuyu kiralayabilirsin diyor, sen 3. bir oyuncu için böyle değişik yollar deniyorsun, bunu denerken de başına gelebileceklere hazırlıklı olman gerekir.
Eğer Galatasaray'ın oyuncusuysa, 3 oyuncu kiraladığı için kurallara aykırı bir durum olur, yok Galatasaray kurallara uymak için kendi oyuncusu olmadığını söyleyerek, böyle garip şekilde yolluyorsa, Galatasaray ile bağı yoktur, transferde de sorun çıkmaz.
uAburak89
20.Ağustos.2012, 21:18
Peki bizimkiler ihmali yapmasalar ve İlkan'ın lisansını çıkarmış olsalardı o zaman ne olacaktı ? İlkan'ın kiralanması yada Karşıyaka'ya geri alınmak üzere verilmesi olayı geçen sene herkesin gözünün önünde olmuş bir olay, aykırı bir durum olsa Cemal Nalga olayı gibi bu işin takipçisiyiz diyenler çok olurdu eminim.
Ortada en başta Galatasaray'ın ihmali, unutkanlığı, iş bilmezliği var ve gerekenler cezasını çekmeli. Sonrasında Eurolig faktörü ile Fenerbahçe'ye gitmek isteyen İlkan, oyuncu verilerek devreye sokulan Karşıyaka, uyanık menajerler ve ihtiyacı olduğu pozisyona oyuncu ararken birden ayağına gelen Fenerbahçe takımı ve yöneticileri var.
Bence suç tamamen bizde, kimseyi suçlamaya gerek yok. İlkan artık Fenerbahçe'nin oyuncusudur, öyle ya da böyle, artık merak edilen tek şey var biz İlkan'dan maddi anlamda bir şeyler alabilecek miyiz alamayacak mıyız onun dışında konu kapandı diye düşünüyorum.
Sekopej
20.Ağustos.2012, 21:23
Ben de baştan beri öyle düşünüyorum, herhangi bir yaptırım beklemiyorum ama olur da bir yaptırım uygulanacaksa da, bu Galatasaray'ın Tofaş'a verdiği ücret ve İlkan'a verdiği ücretin toplamı kadar olur.
Basketbolda yıldız dediğimiz isimlerin transferlerinde dönen ücretler ortadayken bu miktar da 500 bini bile bulmaz diye düşünüyorum, bunu da TBF değil, muhtemelen özel anlaşma gereği mahkemeye gidilirse orası belirler.
Çünkü federasyonun kurallarına baktığımızda usulsüzlük doğuracak bir durum yok, İlkan'ın sözleşmesi fesih edilerek Karşıyaka'ya gitmesi sağlanıyor çünkü.
Yok imzaladıkları sözleşmede, fesih edilse de bizim oyuncumuz olmaya devam eder gibi bir madde varsa zaten direk kurallara aykırı bir sözleşme olduğundan kabul edilmesi mümkün olmadığı gibi cezai yaptırımlar da uygulanabilir.
barahir
23.Ağustos.2012, 16:53
Fenerbahçe Ülker'in İlkan için yaptığı başvuruda TBF İlkan'ın sözleşmesini tescil etti..
vego
23.Ağustos.2012, 17:10
İlkan'ın sözleşmesinda NBA çıkış maddesi varmış.
http://www.bballheadlines.com/cms/wp-content/uploads/2012/08/karaman_comic02.jpg
http://www.bballheadlines.com/the-ilkan-karaman-case-a-cartoon/
sui generis
23.Ağustos.2012, 19:35
@Drmhs: Evet, hazırsanız İlkan olayında dun akşam ve bu sabah yaşanan bu gelişmeyi ilk benden dinleyin.. Yorumsuz anlatacağım, yorum sizin...
@Drmhs: 1) Tüm basketbol kamuoyu İlkan hakkındaki kararın dun akşam F.Bahçe lehine sonuçlanacağını bekliyordu. Ben de sizinle paylaşmıştım zaten
@Drmhs: 2) TBF dün akşam toplandı ve İlkan'ın sözleşmesini F.Bahçe lehine onaylama kararını aldı ve açıklama için hazırlıklar yapılmaya başlandı
@Drmhs: 3)tam bu sırada G.Saray tarafından bir tlf geldi."Açıklamayı yapmayın, elimizde İlkan'ın bizim oyumcumuz olduğunu kanıtlayalan belge var"
@Drmhs: 4)Bu belgeyi bu sabah TBF ye bildireceklerini soylemlerine üzerine TBF dün açıklama yapmayarak bu sabahi bekledi ve belge ellerine ulaştı..
@Drmhs: 5)TBF yetkileleri belgeyi okumuşlar merakla.O belge İlkan'ın,E.Ataman ile çalışacak olmaktan dolayi mutluluğunu belirten bir roportaj çıkmış
@Drmhs: 6) G.Saray yönetimi bakın oyuncu Ataman'la çalışmak istiyorum diyor, bu bizim oyuncumuz olduğunu kanıtlar diye de yorum düşmüşler sonuna..
@Drmhs: 6) G.Saray yönetimi bakın oyuncu Ataman'la çalışmak istiyorum diyor, bu bizim oyuncumuz olduğunu kanıtlar diye de yorum düşmüşler sonuna..
@Drmhs: Basketbol konusunda kaynaklarım sağlamdır bilirsiniz.. Anlatan güvenilir bir kaynak ve kahkalar içinde anlattı. Ben yorum yapmıyorum.. :)
murat taşlı
23.Ağustos.2012, 19:57
eğer doğruysa galatasaray böyle belgelerle savunuyorsa daha çok oyuncu kaybeder.
murat taşlı
23.Ağustos.2012, 20:01
Galatasaray Medical Park'ın 2 sezon önce 5 yıllık özel sözleşme imzalattığı 22 yaşındaki İlkan Karaman'ın Fenerbahçe Ülker'le anlaşması iki büyük kulübü karşı karşıya getirmişti.
Konuyla ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu son kararını verdi. Fenerbahçe ile Galatasaray'ın arasını açan İlkan Karaman konusunda gelişmeler Sarı-Lacivertli ekipten yana oldu.
Türkiye Basketbol Federasyonu, İlkan Karaman'ın Fenerbahçe Ülker ile imzaladığı sözleşmeyi onayladı.
HAYALİ F.BAHÇE'YDİ
Fenerbahçe'nin 3 yıllığına renklerine bağladığı Milli basketbolcu İlkan Karaman, transferi sonrasında ilk açıklamasını yapmıştı. Tek isteğinin Fenerbahçe Ülker'de oynamak olduğunu belirten Milli basketbolcu, hayalinin gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getirmişti.
TBF'DEN YAPILAN AÇIKLAMA
"Sporcu İlkan Karaman hakkında Federasyonumuza ibraz edilen evraklar ve sporcunun durumu mevzuat çerçevesinde değerlendirilmiş olup, ilgili birimlerce incelenmesi sonrası; sporcunun Fenerbahçe Spor Kulübü ile imzalamış olduğu TBF Tek Tip Sözleşmesi'nin tesciline karar verilmiştir.
Fenerbahçe, Galatasaray ve Karşıyaka Kulüplerinin dâhil olduğu ve kamuoyuna yansıyan transfer işlemleri konusunda TBF konunun daha iyi anlaşılabilmesi amacı ile aşağıdaki açıklamaların yapılmasını gerekli ve yararlı görmüştür.
-Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Yönetmeliği çerçevesinde Karşıyaka Kulübü 24.08.2011 tarihinde sporcu İlkan Karaman ile TBF kurallarına uygun iki yıllık "Tip Sözleşme" yapmış ve tescil ettirmiştir.
-Karşıyaka Kulübü 12.07.2012 tarihinde bahse konu sözleşme şartlarında yazan hususları değerlendirerek ve yönetmeliklerde öngörüldüğü şekilde sporcunun bonservisini imzalamak sureti ile sözleşmeyi sonlandırmıştır. Durum, KSK tarafından TBF'ye de bildirilmiştir.
-Bu şekilde serbest kalan sporcuların, oyunculuk yapabilmeleri için, Sözleşmeli Sporcular Lisans, Tescil ve Transfer Yönetmeliği'ne uygun olarak herhangi bir kulüp ile TBF resmi 'Tip Sözleşmesi'ni imzalaması ve Federasyona tescil ettirilmesi gerekmektedir.
-Serbest kalan sporcu İlkan Karaman, bu şekilde mevzuata uygun Tip Sözleşmeyi, Fenerbahçe Kulübü ile 16.08.2012 tarihinde imzalayarak, Federasyona 17.08.2012 tarihinde ibraz etmiş ve anılan sözleşme yapılan incelemeler sonucunda bugün tescil edilmiştir.
Bilindiği üzere; Mevzuat ve Tahkim Kararları gereğince, Federasyon tarafından tescil edilmeyen ve tarafların kendi aralarında 'özel' olarak imzaladıkları, 'Özel sözleşme, özel fesihname ya da özel nitelikteki her türlü evrak', Federasyon tarafından hukuken dikkate alınmamaktadır. Bugüne kadar bu yönde pek çok uygulama TBF tarafından yapılmıştır. İlgili taraflardan GS Kulübü de buna örnek bir durumu yaşamıştır.
Diğer taraftan T.C. Anayasası'nın, Sporun Geliştirilmesi ve Tahkim başlıklı 59. maddesinin 29.03.2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Ek Fıkrası' çerçevesinde, taraflar arasında ortaya çıkacak 'Özel Sözleşmelere' dayalı maddi ihtilaflarda, Federasyonlar ancak tarafların tamamının yetki vermesi halinde konuyu inceleyerek karara bağlayabilmekte, bunun dışındaki parasal ihtilaflar, özel sözleşmeye aykırılık, özel sözleşmelerdeki taahhütleri ihlal vb. konularda 'Adli Yargı Mercileri' yetkili bulunmaktadırlar.
Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.
Türkiye Basketbol Federasyonu"http://spor.internethaber.com/spor/basketbol/fbahce-gsarayin-elinden-kapti-135045.html
Suicider
23.Ağustos.2012, 20:17
Ortada çok büyük ihmal var bizim yönetimimizden.Murat özyer ve diğer yöneticiler biran önce kıvırmak yerine açıklama yapmalılar.
Revolution
26.Ağustos.2012, 22:00
Karikatür iyiymiş. :D
Duyumcular yerine İlkan Karaman konusunda resmi sitemizin daha güvenilir olduğunu düşünüyorum :)
E.Cartman
27.Ağustos.2012, 22:09
TBL'de transfer büyük oranda bitti sanırım, ne güzel çok hareketli günler yaşıyorduk McCalebb'ler, Gordon'lar, Domercant'ler falan :D
LaigLeNoiR
05.Eylül.2012, 00:20
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s480x480/418964_425612790807584_953797191_n.jpg
Vladimir Dasic Beşiktaş’ta
Erkek Basketbol Takımımız, Karadağlı yıldız oyuncu Vladimir Dasic’i kadrosuna kattı.
Erkek Basketbol Takımımız, 24 yaşında ve 2.08 boyunca olan Karadağlı başarılı oyuncu Vladimir Dasic ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
Budućnost Podgorica, Real Madrid, Gran Canaria takımlarının formalarını giyen Dasic geçtiğimiz sezon ise Lottomatica Roma takımında oynadı. Karadağ milli takımıyla, Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele eden Vladimir Dasic, 12.3 sayı, 5.1 ribaunt, 2.3 asist ve 1.7 top çalmayla oynuyor.
footballer33
05.Eylül.2012, 01:51
Transfer iyi, güzel de; bir de 1 yıllık anlaşılmasa... Sezon sonu gelince sıkıntı yaşıyoruz işte, bu tek senelik sözleşmelerden.
besiktas1903
05.Eylül.2012, 14:15
Aynen iyi oynarsa seneye gider
eXcitinG
05.Eylül.2012, 14:20
Transfer iyi, güzel de; bir de 1 yıllık anlaşılmasa... Sezon sonu gelince sıkıntı yaşıyoruz işte, bu tek senelik sözleşmelerden.
Erman Kunter; Oyuncu potansiyeL bir oyuncu ve çok fazLa taLibi oLan bir oyuncu oLduğu için 2 yıLLık anLaşma yapamadık. MiLLi takımda da şu anda çok formda ve bir çok önemLi kuLüp kendisine tekLif yaptı dedi. Ama bize önceden vermiş oLduğu bir söz oLduğundan doLayı bize oLan sözünü tutup 1 yıLLık ta oLsa bize katıLmayı kabuL etti dedi. BeLki sezon ortasında gidişata göre 1 yıL daha uzatabiLecekLeri beLirtti.
darkkobal123
05.Eylül.2012, 22:33
Potansiyeli olan adamlarla 1 yıllık kontrat yapmayın artık. Hayırlı olsun.
footballer33
06.Eylül.2012, 00:55
Erman Kunter; Oyuncu potansiyeL bir oyuncu ve çok fazLa taLibi oLan bir oyuncu oLduğu için 2 yıLLık anLaşma yapamadık. MiLLi takımda da şu anda çok formda ve bir çok önemLi kuLüp kendisine tekLif yaptı dedi. Ama bize önceden vermiş oLduğu bir söz oLduğundan doLayı bize oLan sözünü tutup 1 yıLLık ta oLsa bize katıLmayı kabuL etti dedi. BeLki sezon ortasında gidişata göre 1 yıL daha uzatabiLecekLeri beLirtti.
En azından verdiği sözü tutmuş. Buna da şükür. Teşekkürler Dasic. :) Sezon ortasında sözleşmesini uzatırız umarım.
Randal Falker Beşiktaş’ta
http://www.bjk.com.tr/media/photos/1200X900_1108815673.jpg
27.09.2012
http://www.bjk.com.tr/media/photos/1200X900_1625949081.jpg
Erkek Basketbol Takımımız, Amerikalı oyuncu Randal Falker’i kadrosuna kattı.
Erkek Basketbol Takımımız, 27 yaşında 2.01 boyunda ve 115 kilo olan başarılı pivot Randal Falker ile anlaşmaya vardı.
Daha önce 4 sene Fransa’nın Cholet Basket takımında forma giyen deneyimli oyuncu, bu sabah Acıbadem Fulya Hastanesi Sporcu Sağlığı Merkezi’nde sağlık kontrolünden geçti. Bir dizi testten geçirilen oyuncumuzda herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadığı bildirildi.
Yeni transferimiz Randal Falker, internet sitemize açıklamalarda bulundu:
“Dün İstanbul'a geldim. Daha henüz tam anlamıyla gezme fırsatım olmadı. Ama gördüğüm kadarıyla çok büyük şehir. İlk tanıştığım trafik oldu. Kendisi kadar trafiği de büyük bir şehir İstanbul.”
‘Başarılı Olmaya Geldim’
“Ben başarılı olmak için basketbol oynuyorum. Basketbol benim için çok şey ifade ediyor. Buraya da başarılı olmak için geldim. Elimden ne geliyorsa sahada takımımın başarısı için ortaya koyacağım.”
‘Erman Kunter Başarılı Bir Antrenör’
“Erman Kunter'le daha önce de çalıştım. Bana göre çok başarılı ve iyi bir antrenör. Kendisi oyuncularına karşı çok sıcak kanlı ve iyi niyetli, bu da onun başarısının parçalarından biri. Onunla çalışmak bana mutluluk veriyor.”
‘Takım iyi oyunculardan kurulu’
“Dün takımımın hazırlık maçını izleme şansım oldu. Gördüğüm kadarıyla iyi bir kadroya sahibiz. Güçlü oyuncularımız var. Ben de onlara katkı sağlayacağım.”
http://www.bjk.com.tr/tr/haber/53309/
Revolution
27.Eylül.2012, 20:48
Falker'ı tanımıyorum ama Euroleague'de kısa boylu pivot sıkıntı yaratabilir.
footballer33
27.Eylül.2012, 23:18
Atletik bir yapıya sahip değilse, bence de boyu dezavantaj sağlar birçok maçta. Umarım faydalı olur. Hayırlı olsun.
semih99999
27.Eylül.2012, 23:35
Cholet den geldiyse sıkıntı yok hoca tanıdıgı oyuncuyu almış :)
LaigLeNoiR
27.Eylül.2012, 23:46
Bence hala yabancı bir skorer ihtiyacı var takımın.
darkkobal123
28.Eylül.2012, 16:36
Savunma direncini attırmak için iyi bir hamle. Umarım en üst düzeyde katkı sağlar.
uAburak89
28.Eylül.2012, 23:40
İzzet Türkyılmaz ---> Galatasaray deniyor.
RasAnt
07.Ekim.2012, 13:15
http://www.euroleague.net/rs/36841/26bd4481-b158-4149-974c-6a6a43c9d5e0/bf8/filename/j-r-bremer-krasnye-krylia.jpg
Oyun kurucu bölgesinde Barış Ermiş ve Bo McClebb opsiyonu bulunan sarı-lacivertliler, geçtiğimiz sezon Olimpia Milano'da oynayan JR Bremer'i kadrosuna kattı.
Oyuncunun bağlı bulunduğu menajerlik şirketi Higher Vision Sports AMG, F.Bahçe ile anlaştıklarını açıkladı. 31 yaşındaki ve 1.91 boyundaki Bremer geçen sezon ligde 8.4 sayı ve 2.4 asist ortalaması yakaladı.
Walter Sakana
23.Kasım.2012, 01:48
Gaziantep BŞB'den bomba transfer!
http://img-ntvspor.mncdn.com/C/I/323/dorsey_UXVS0.jpg
Beko Basketbol Ligi'ne bu sezon yükselen Royal Halı Gaziantep BŞB, kadrosunu Joey Dorsey ile güçlendirdi. THY Euroleague'de Olimpiakos ile geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşan NBA patentli Dorsey, takımının hafta sonu oynayacağı Tofaş maçında sahada olacak.
Royal Halı Gaziantep BŞB, kadrosunu Olimpiakos'tan ayrılan 2.06 boyundaki pivot Joey Dorsey ile güçlendirdi.
Geçtiğimiz sezon Olimpiakos'un lig ve Avrupa şampiyonluklarında büyük rolü olan Dorsey, Euroleague'de ortalama 14 dakika süre alırken 4.2 sayı ve 4.4 ribaund ortalamarıyla mücadele etti.
NBA'de Houston Rockets, Sacramento Kings ve Toronto Raptors formalarını giydikten sonra Caja Laboral'a transfer olan 29 yaşındaki ABD'li pivot, ardından da Olimpiakos'un yolunu tutmuştu.
Öte yandan ABD'li pivot geçtiğimiz sezon Yunan liginin en iyi savunma oyuncusu seçilmişti.
Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Yunanistan'ın Olympiakos takımı Joey Dorsey ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.
DEVAMI... (http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/76779/gaziantep-bsbden-bomba-transfer)
footballer33
23.Kasım.2012, 02:01
G.Antep BB çok iyi bir transfer yaptı gerçekten.
Biz de Eurolig'i düşünerek NBA'de boşta kalan basketbolculara ve Eurolig'den elenen takımların oyuncularına yönelsek fena olmaz. 1-2 isim dışında yabancılarımızı hiç beğenmiyorum şahsen.
uAburak89
01.Aralık.2012, 17:21
Domercant'in sakatlığından sonra transfer yapacakmışız. Nocioni ve Arroyo isimleri söylendi Ergin Ataman tarafından.
IcedEarth
02.Aralık.2012, 12:43
Dandik NBA oyuncularının yıldız olduğu Avrupa piyasasında Nocioni oldukça iyi olacaktır.
uAburak89
07.Aralık.2012, 00:01
Cemal Nalga --> Beşiktaş.
footballer33
07.Aralık.2012, 00:11
Ermal Kurtoğlu'yu tercih ederdim. Şartlar bunu gerektiriyorsa da, yapacak bir şey yok. Hayırlısı olsun.
uAburak89
14.Aralık.2012, 01:33
Fenerbahçe için iddialar var, Bremer gidecek Arroyo gelecek şeklinde.
Walter Sakana
15.Aralık.2012, 23:06
Fenerbahçe için iddialar var, Bremer gidecek Arroyo gelecek şeklinde.
İddiaların ilk kısmı doğruymuş, Bremer ile yollar ayrıldı:
Fenerbahçe'de beklenen ayrılık
Basketbol THY Avrupa Ligi’nde Top 16’ya son maçta kalan Fenerbahçe Ülker, bu turdaki zorlu mücadeleler öncesi kadrosundaki ilk değişikliği yaptı ve ABD’li oyun kurucu Ernest Lenell Bremer ile yollarını ayırdı.
Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamada, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı ile Ernest Lenell Bremer (J.R Bremer) arasında yapılan sözleşmenin karşılıklı olarak feshedildiği bildirildi.
Yapılan açıklamada, ”J.R Bremer’e takımımıza verdiği katkılardan dolayı teşekkür eder, basketbol hayatında başarılar dileriz” ifadesine yer verildi.
uAburak89
15.Aralık.2012, 23:12
İddialar değişti, Kaukenas FB, Arroyo GS şeklinde son durum.
footballer33
15.Aralık.2012, 23:54
Arroyo bize gelemeyecek belli ki, hiç değilse Türkiye'den bir takıma gitsin de, biz de bir miktar para alalım. 800 bin dolardı yanlış bilmiyorsam. Bu paraya da iyi bir transfer yapabiliriz böylece.
uAburak89
16.Aralık.2012, 00:17
700 bin deniyor, Beşiktaş'ın 170 bin $ dolar borcu varmış, bunu Galatasaray ödeyecekmiş yani bizim teklif bu şekildeymiş. Üzerine ödenecek miktarda pazarlık sonucu belirlenir herhalde, Beşiktaş'lı bir yönetici doğrulamış bunları.
E.Cartman
16.Aralık.2012, 01:05
Domercant sakatlanmayaydı iyiydi ama bence Arroyo'yu almayalım. Tamam iyi falanda daha dinamik daha genç birini alsak geleceğe yatırım maksatlı en azından 3-4 sene rahat götürebilecek biri ama Arroyo'da gelsin kabulümüzdür. Bir de Tofaş maçında Jamont Gordon napmış öyle ya, durmuş durmuş son çeyrekte vurmuş :n::n:
uAburak89
24.Aralık.2012, 21:19
Shelden Williams & Uros Tripkovic -> Fenerbahçe Ülker
vego
24.Aralık.2012, 22:02
Shelden Williams'ın bonservisi 350.000 euro
furkan58
24.Aralık.2012, 22:24
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Avrupa’nın en iyi oyun kurucularından biri olan Uroš Tripković ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.
Uroš Tripković kimdir?
Profesyonel kariyerine 2002 yılında KK Partizan takımında başlayan Uroš Tripković, 1986 yılında doğdu.
2009 yılında ACB Ligi’ne transfer olan 1,96’lık yıldız oyuncu, DKV Joventut takımında sportif yaşantısını sürdürdü. 2010-2011 sezonunda Unicaja Malaga’ya transfer olan ve Ocak 2012’ye kadar kariyerine orada devam eden Tripkovic, 2012 Eylül ayında Blancos de Rueda Valladolid takımı ile anlaştı.
Bu başarılı oyuncunun Milli takım kariyerine bakıldığında ise, Sırbistan-Karadağ ile U18 ve U20 Milli takımlarıyla, Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. 2005 yılında U-20 Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya kazanırken, 2006 Dünya Şampiyonası’nda da yer aldı. 2009 yılında gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda ise gümüş madalya kazanan sporcuya formamız altında başarılar dileriz.
http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=32486
uAburak89
30.Aralık.2012, 00:17
FB Williams olayı iptal olmuş, Batiste kaldığı için.
Bizim için de Arroyo bitti gibi deniyor..
Beşiktaş yöneticisi açıklamış, 420 bin dolar karşılığı bitmiş transfer. Hayırlı olsun, aynı yönetici 800 binden aşağı vermeyiz isterlerse 10 taksit yaparız diye dalga geçiyordu, bu şekilde bitmesi enteresan oldu..
footballer33
30.Aralık.2012, 00:26
SON DAKİKA: Beşiktaş Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer: 420 bin dolar karşılığında Carlos Arroyo'yu Galatasaray'a verdik.
Aferin Abdullah Sözer, helal sana! 800 bin dolarlık adamı yarı fiyatına yolladın, büyük yöneticisin vesselam!
Bilmiyorsan, anlamıyorsan çek git yaa, menfaatlerimiz için bırak Allah aşkına! Hawkins'i de özel bir indirimle göndermiştiniz, Arroyo'yu da aynı şekilde!
Alicanfmfan
30.Aralık.2012, 00:27
Arroyo hayırlı olsun.
Mamadou
30.Aralık.2012, 00:30
Sözer için yazılacak çok şey var. Bu adam Basketbol şubesinde durdukça ucu Fikret Orman'a dokunacak. Galatasaray'ın stat meselesinde takındığı tavır ne çabuk sineye çekildi öyle. Başlarım nezaketinize falan bir Milangaz eksik kaldı şu an geçen seneki takımdan.
uAburak89
30.Aralık.2012, 00:32
SON DAKİKA: Beşiktaş Basketbol Komitesi Başkanı Abdullah Sözer: 420 bin dolar karşılığında Carlos Arroyo'yu Galatasaray'a verdik.
Aferin Abdullah Sözer, helal sana! 800 bin dolarlık adamı yarı fiyatına yolladın, büyük yöneticisin vesselam!
Bilmiyorsan, anlamıyorsan çek git yaa, menfaatlerimiz için bırak Allah aşkına! Hawkins'i de özel bir indirimle göndermiştiniz, Arroyo'yu da aynı şekilde!
Bu yönetici bu şubeyi bitirir bu kafayla, pazarlık esnasında 400'e anlaşılıyor, özel şart eklemek istiyor, Arroyo bize karşı oynamasın diyor. :icon_confused: Bunun üzerine görüşmeler tıkanıyor. Sonra 420'ye anlaşıyorlar. Bu arada Arroyo alacağından vazgeçmiş.
darkkobal123
30.Aralık.2012, 00:32
Şaka gibi ya, 800 binlik adamı gittiler 420'ye sattılar.
footballer33
30.Aralık.2012, 00:35
Bana kalırsa; bu yönetim bizimle eğleniyor, dalga geçiyor. Kapalı konusu, Q7 konusu, Samet Aybaba, Hawkins ve şimdi de Arroyo. Hepsi demeyeyim; ama taraftarın çoğunluğu kimi ya da neyi isterse tersini yapıyorlar. Sabır da bir yere kadar! :icon_evil:
LaigLeNoiR
30.Aralık.2012, 01:00
Arroyo bizim oyuncumuz mu niye biz satıyoruz adamı onu anlamadım ?
Eğer bizim oyuncumuz ise neden oynatmıyoruz ?
C h A o S
30.Aralık.2012, 01:05
Domercant ve Göksen'in sezonu kapaması koç ve taraftar açısından şevk kırıcı ve yaralayıcı bir etki yaratmıştı.Arroyo tekrardan hedefler açısından heyecan yaratır.Geçen sene neler yaptığı ortada.Uzun süre basketbol oynamasada playoflara kadar form tutucağını düşünüyorum.Zaten önemli olanda playoflar.Ligi ve hocayı tanıyor.Arroyo'nun,Hawkins'inde performansını arttırıcağını düşünüyorum.Bence her açıdan yerinde bir transfer.
footballer33
30.Aralık.2012, 01:06
Bizim oyuncumuz değil, bizden ayrıldı; fakat Türkiye'deki basketbol kuralları gereği, bir basketbolcu yurtdışından bir takıma giderse bedava gitme şansı var. Aynı durumda ise; Türkiye'den başka bir takıma giderse, önceki takımından aldığı yıllık ücret kadar bonservis ödemek zorunda kalır, basketbolcuyu alan takım.
uAburak89
30.Aralık.2012, 01:06
:) Başka liglerde var mı bilmiyorum ama TBL'de böyle bir kural varmış. Sözleşmesi bitse bile oyuncunun lig içinde transfer olurken kulübün onayı şart, söz konusu bedel de oyuncunun önceki takımından aldığı yıllık ücret oluyormuş. Saçma ama durum bu.
Mamadou
30.Aralık.2012, 01:30
'Arroyo, Beşiktaş'a karşı oynarsa ekstra 20.000 dolar para ödenir' ibaresi yer alıyormuş. Adamı illa aciz durumuna düşürüyorlar. Acaba kimden nasıl talimat aldı da söylediği sözü yuttu. Bu yönetimin yaptığı bu yanlış unutulmaz.. He bu arada futbolda ve baskette copy - paste yapıldı resmen.
GeNç KaRTaL
30.Aralık.2012, 14:20
Tamam maddi imkansızlıklar söz konusu ama yönetim geçen sezon zirve yapan basket takımını yerin dibine soktu resmen.Yazık oldu.
C h A o S
04.Ocak.2013, 21:39
http://www.galatasaray.org/
Arroyo resmen açıklandı.1+1 sözleşme.Zaten antrenmanlara katılıyordu.Muhtemelen yarın Hacettepe maçında sahada.Bence bizim açımızdan sezonun akışını değiştirecek bir transfer oldu.
E.Cartman
04.Ocak.2013, 22:08
Bizim oyuncumuz değil, bizden ayrıldı; fakat Türkiye'deki basketbol kuralları gereği, bir basketbolcu yurtdışından bir takıma giderse bedava gitme şansı var. Aynı durumda ise; Türkiye'den başka bir takıma giderse, önceki takımından aldığı yıllık ücret kadar bonservis ödemek zorunda kalır, basketbolcuyu alan takım.
Ben bu kuralın mantığını çözebilmiş değilim, bu kadar gereksiz bi kural görmedim.
sukass53
04.Ocak.2013, 23:53
Arroyo gibi kaliteli bir oyuncuyu kadromuza katmamız iyi oldu hele ki Domercant'ın yoklugunda ilaç gibi geldi denilebilir
Mamadou
05.Ocak.2013, 00:55
Yarı fiyatına sattılar oyuncuyu ya şaka gibi. Neyse hayırlısı artık.
Caglar Torun @caglartorun (https://twitter.com/caglartorun) Bir transfer haberi de basket takımından: Manuchar Markoishvili G.Saray'da. Haber İtalyan medyasından.
çok güzel olur, çok da iyi olur.
E.Cartman
28.Ocak.2013, 02:23
İtalyan medyasında baya dillendi bu Markoishvili transferi. Cantu'yla Galatasaray'ın anlaşması bekleniyormuş yanlış anlamadıysam haberlerden.
Ismail Senol @ismailsenol (https://twitter.com/ismailsenol) Cantu 500 bin Euro bonservisi iki taksite bölmeyi kabul etti. Manuchar Markoishvili Galatasaray'da.
C h A o S
21.Şubat.2013, 18:03
Beşiktaş,Jerrels'ı gönderdi.Yeni transferi ise Rick Minard.
byariff
20.Haziran.2013, 04:21
cok ciddi beyler spanoulis galatasaray haberleri var..
Cengo
20.Haziran.2013, 06:25
cok ciddi beyler spanoulis galatasaray haberleri var..
Spanoulis için Fenerbahçe'nin 3 Milyon Euro teklif ettiği, menajerinin İstanbul'da olduğu haberi dışında başka bir haber görmedim. Ergin Ataman da yalanladı ihtimalini bile.
byariff
20.Haziran.2013, 06:41
ataman yalanlamadi , istedigimiz fiyatlarda anlasabilirsek olabilir dedi.
Cengo
20.Haziran.2013, 07:13
ataman yalanlamadi , istedigimiz fiyatlarda anlasabilirsek olabilir dedi.
Bu meblağları veremeyeceklerini, buna karşı olduğunu, bütçenin bu sene de aynı olacağını söyledi. İstedikleri koşullara uygun olmasından ne anladığınızı size bırakıyorum.
Spanoulis 3 Milyon Euro kazanıyordu Olympiakos'tan. Olympiakos küçülmeye gidiyor. Para için her takıma gider kendisi. Müthiş paragözdür.
Bu yarışa bu meblağlar ile girmediği sürece Galatasaray bu transfer haberlerinin içinde olmayacak.
Barcelona, Teodosic ile, CSKA Moskova da Spanoulis ile görüşüyor. Spanoulis de istekli olacaktır. Bu paranın 1 kuruş altına imza atmaz. CSKA Moskova da istediği parayı rahatlıkla karşılayacak yüksek bütçeye sahip. Para için Panathinaikos'tan Olympiakos'a gelen biri kendisi. Ayrıca Ettore Messina faktörü var.
Ergin Ataman'ın uygun bedellere inilerse neden olmasınından nasıl buraya geldiğinizi gerçekten merak ettim.
Buna ciddi diyorsunuz ama hiç de ciddi değil.
zeck17
20.Haziran.2013, 14:42
Spanoulis için Fenerbahçe'nin 3 Milyon Euro teklif ettiği, menajerinin İstanbul'da olduğu haberi dışında başka bir haber görmedim. Ergin Ataman da yalanladı ihtimalini bile.
Koç kim fenerbahçede ve bildiğim kadarıyla daha transfer yasağı kalkmadı fenerbahçenin
Tabi bir de yabancı kontenjanı var fenerin ve yüksek maaşlı sözleşmeler..
E.Cartman
20.Haziran.2013, 15:14
Ergin Ataman spor aktüelde Spanulis'in Oly'den net 1.8 milyon kazancının olduğunu, Spanulis'in gündemde olduğunu ve mantıklı rakamlar içinde olursa anlaşılabileceğini söyledi. Ya da ben çok çok çok yanlış anladım :D
byariff
20.Haziran.2013, 20:26
ciddi yaziyorum sayin aboo herkesin guvenilir kaynaklari vardir kendine gore benimde var sureç su an olumlu gidiyor olacak diye birsey yok ama ilgilendigimiz cok net.
kaynagim cimbom34 adli arkadas degil ama oda bugun yazmis basket Kyle Hines ilede ilgileniyoruz diye
Fearless Coward
20.Haziran.2013, 21:26
Hines ve Spanoulis hayal değil inşAllah alırız bu 2 ismi. 4 Numara için 4 isim varmış listemizde bu isimler olmazsa bize önerilen Shorçanitis'i alacağız büyük ihtimalle.
E.Cartman
20.Haziran.2013, 21:52
Schortsanitis ne kadar yararlı olur bilemem ama o fizikle elbet iş yapacaktır az da olsa. Gönül isterdi ki Ndong bi sene daha kalsın ama olmadı. Spanoulis bence hayal, maddi olarak CSKA'yla falan baş etmemiz pek mümkün değil ancak olurda bir sürprizle Spa gelirse net olarak F4 garanti diyebiliriz. Olurda bir de Arroyo kalırsa, aman Allah'ım :zuhaha:zuhaha
Cengo
20.Haziran.2013, 22:23
Koç kim fenerbahçede ve bildiğim kadarıyla daha transfer yasağı kalkmadı fenerbahçenin
Tabi bir de yabancı kontenjanı var fenerin ve yüksek maaşlı sözleşmeler..
Transfer yasağını kaldırmak 5 dakikalık mesele.
TBF sigorta primlerini yatırmadığı için davalık oldu. Engin Atsür parasını istiyor ama Milli Takım'da sakatlandığı için parayı TBF'nin ödemesi gerekiyor. Fenerbahçe'de kimsenin alacağı kalmaz, kalmadı da. Mesele ödeme yapmak değil. Bu ödemeyi Fenerbahçe'nin yapmaması gerekiyor. Milli Takım'daki sakatlıklarda ödemeleri Federasyon yapar, kulüpler değil. İtiraz edilmiştir, cevabı açıklanır yakında.
Fenerbahçe'de bütçe sorunu yok. 3-4 ay önce yine 350 bin Euro yine bonservise ödenecek bir pivot transferi yapılacaktı ama sonradan Batiste gitmeyince vazgeçildi.
Yabancı kontenjanı sorunu mu var? Futbol ile karıştırıyor olmayasınız? :)
Batiste'in sözleşmesi bitti. Andersen, Sato ve Tripkovic ile sözleşme fesihleri konusunda anlaşıldı ve eşyalarını toplayıp gittiler.
Bojan Bogdanovic ve Bo McCalebb dışında sözleşmeli yabancısı kalmadı. Vidmar için sözleşmeyi tek taraflı sonlandırma hakkına sahip.
ciddi yaziyorum sayin aboo herkesin guvenilir kaynaklari vardir kendine gore benimde var sureç su an olumlu gidiyor olacak diye birsey yok ama ilgilendigimiz cok net.
kaynagim cimbom34 adli arkadas degil ama oda bugun yazmis basket Kyle Hines ilede ilgileniyoruz diye
Sizin kaynağınızın size gerçek bir haber verdiğini söylemek mümkün değil.
Hines mümkün ama Spanoulis hayal. Geçen sezon 3 Milyon Euro, önceki sezon 2.4 Milyon Euro maaşı vardı. Barcelona da ilgileniyor onunla ama bu bütçe konusunda CSKA Moskova 1 adım önce.
Daha önce söyledim hem Ergin Ataman yalanladı bu transferi, bu bütçeyi vermeyeceğini söyledi, hem de yıllık 10 Milyon Euro bütçesi bulunan Galatasaray kalan 11 oyuncuya 7 Milyon Euro'yu dağıtamaz, apaçık ortada.
Fenerbahçe'nin 20 Milyon Euro'luk bütçesi var. Spanoulis konusunda Galatasaray'dan bir kaç adım önde olacaktır. A lisansı var, salon farkı, bütçe farkı, Dusan Ivkovic ile görüşülüyor.
Schortsanitis ne kadar yararlı olur bilemem ama o fizikle elbet iş yapacaktır az da olsa. Gönül isterdi ki Ndong bi sene daha kalsın ama olmadı. Spanoulis bence hayal, maddi olarak CSKA'yla falan baş etmemiz pek mümkün değil ancak olurda bir sürprizle Spa gelirse net olarak F4 garanti diyebiliriz. Olurda bir de Arroyo kalırsa, aman Allah'ım :zuhaha:zuhaha
Sofoklis Schortsanitis artık Euroleague için dahi yetersiz bir pivot. Çevikliğini iyice kaybetti. Zaten çok ağır bir oyuncudur. Pivot hareketleri hâlâ iyi gelebilir, fundamental konusunda iyi ama pota altını dolduramadığı için hareketli hücumlara karşı savunmada iyice çuvallıyor. Sezonu bitiremez. Ndong ondan kat kat iyi bir pivottu.
Geçen sezonun başından beri menajeri neredeyse her takıma önerdi. İyi çalışıyor valla.
zeck17
20.Haziran.2013, 22:37
Fenerbahçe'nin salonu iyi güzel de pek dolmuyor herhalde ve o salonda atmosfer diye bir şey de olamaz mimarisi tamamen hata
Yabancılar hakkında fesih ile bir haber var mı yoksa ben mi görmedim şimdiye kadar ve o sözleşmeler baya büyük bedeller var
Bu arada Joey Dorsey'in devre arası gelmemesinin sebebi ne onu da açıklarsanız bir
Bildiğim kadarıyla basketbolda 3+2 yabancı olabilir 12de
Cengo
20.Haziran.2013, 22:54
Fenerbahçe'nin salonu iyi güzel de pek dolmuyor herhalde ve o salonda atmosfer diye bir şey de olamaz mimarisi tamamen hata
Yabancılar hakkında fesih ile bir haber var mı yoksa ben mi görmedim şimdiye kadar ve o sözleşmeler baya büyük bedeller var
Bu arada Joey Dorsey'in devre arası gelmemesinin sebebi ne onu da açıklarsanız bir
Bildiğim kadarıyla basketbolda 3+2 yabancı olabilir 12de
Fesih haberi olmasına gerek yok. Basketbolda KAP gibi zorunluluk olmadığı için basına haber verilmeyebiliyor. Gerçi Andersen ayrılıyor haberlerini gördüğümü hatırlıyorum.
Fenerbahçe'nin salonunun dolduğu maçlar oldu. Barcelona maçında bile havlu atılmasına rağmen ciddi bir kalabalık vardı. İstenmeyen sonuçlar ciddi tepki doğurdu. Salonun doldurulmasında hiç bir sıkıntı yok. Seyirci takıma küstürüldü, o yüzden gelmemeye başladılar sezonun 2. yarısında.
Açılışına bile gittim. Bir çok maça gittim. Mimarisinden yana sıkıntı yok. Hatta ses Sinan Erdem gibi kaçmıyor. Yankı ile geri dönüyor. Abdi İpekçi'den daha yoğun çıkıyor. Sadece GFB bağırırken bile tüm salon bağırıyormuş gibi geliyordu. Salon mimarisinden hiçbir sıkıntı yok. Aksine çok iyi durumda. Konulan ses sistemi de Avrupa'da hiçbir salonda yok, çok net söyleyebiliyorum.
NBA salonunlarından hiçbir farkı yok. NBA salonları baz alınarak ABD'de mimari çizimleri yapıldı zaten.
3+2+1 kural. Sezon içinde toplam 8 oyuncu ile sözleşme imzalanabilir toplamda (lisans bildirimi). 7. ve 8. oyuncular Euroleague'de oynayabilirler sadece.
Olympiakos ile geçen sezon başı görüşüldü ama oyuncu ile kavga etmek noktasına kadar gelip satmadı Fenerbahçe'ye. Ayrılmak istedi Dorsey. Olympiakos fesih sözleşmesine Euroleague'de oynayan bir takıma transfer olamaz maddesi koydurttu. Dolayısı ile sezonu tamamlamak zorundaydık. Gaziantep'e transferini de menajeri ile konuşarak Kemal Dinçer ayarlamış zaten.
zeck17
21.Haziran.2013, 01:09
İşte sorun orda Nba salonu gibi yapılmış ortam olmuyor ses çıkar ama taraftar yan yana maç izleyemiyoruz ve ön koltuklarda nba'deki gibi tribün tabiriyle çekirdekçi tayfa oturuyor bir abdi ipekçi değil bir belgrad arena değil bir nokia arena değil bir oaka yine değil rakip deplasmanda gibi hissetmiyordur kendini
Tabi yapılışı da ayrı bir olay bahsetmiyorum bile onu
Transfere gelince de ben fenerbahçe ülkerin sitesine baktım hala aynı oyuncular gözüküyor yani değişim olsa herhalde fotoğrafları kaldırılır ve haber verilirdi siteden hem fenerbahçe de yerli olarak oğuz-kaya ayrılıyor haberleri de var takıma türk oyuncu da gelmeli eğer bu sezon da yüksek maaşlı bir takım kurulur ve başarısız olunursa ben halini iyi görmüyorum şubenin
Cengo
21.Haziran.2013, 01:28
İşte sorun orda Nba salonu gibi yapılmış ortam olmuyor ses çıkar ama taraftar yan yana maç izleyemiyoruz ve ön koltuklarda nba'deki gibi tribün tabiriyle çekirdekçi tayfa oturuyor bir abdi ipekçi değil bir belgrad arena değil bir nokia arena değil bir oaka yine değil rakip deplasmanda gibi hissetmiyordur kendini
Tabi yapılışı da ayrı bir olay bahsetmiyorum bile onu
Transfere gelince de ben fenerbahçe ülkerin sitesine baktım hala aynı oyuncular gözüküyor yani değişim olsa herhalde fotoğrafları kaldırılır ve haber verilirdi siteden hem fenerbahçe de yerli olarak oğuz-kaya ayrılıyor haberleri de var takıma türk oyuncu da gelmeli eğer bu sezon da yüksek maaşlı bir takım kurulur ve başarısız olunursa ben halini iyi görmüyorum şubenin
Koltuklar o kadar rahat ve konforlu ki localarda yoktur öyle koltuk. Dolayısı ile taraftar keyifle izliyor, tezahüratı takım seri tutturursa yapıyor.
Türkiye'de basketbol kültürü yok zaten. Futbol seyircisi gelir ve saçma sapan şarkı türkü bağırır. Biletler 2 katına çıkınca sadece basketbolu gönülden seven taraftar geldi ama o kültür olmadığı için rakibi baskı altına almıyorlar. Diğer takımlar da almıyor zaten, her dakika şarkı türkü bağırmak rakibi etkilemez. Oyuncuya sıradan geliyor, kulağını tıkıyor işine bakıyor. Seyirci basketbolu bilmeli, öyle bir yerde öyle bir tepki göstermeli ki oyuncuların sinirini bozmalı. Başka türlü pek bir önemi yok o yüzden.
Sitenin editörü Allah'lık. Sitede yazması yeni sezonda varolması anlamına gelmeyecek.
Ivkovic ile maddi şartlarda anlaşıldığı dedikoduları var. Önemli olan koç. Sonrası gelir. Transferde sorun çıkacağını zannetmiyorum.
AurelienChedjou
21.Haziran.2013, 15:19
Amkspor'un haberine göre ; GSMP , Spanoulis'e 2.2 Mn € yıllık teklif etmiş cevabı bekleniyormuş.
byariff
21.Haziran.2013, 15:42
aysalda soyledi ligtvde.
Ünal Aysal: Spanoulis ve Zaza Pachulia ile ilgileniyoruz.Spanoulis ile ilgiliyiz ama fiyatı yüksek ya pazarlıkla bir yere geleceğiz ya da başka imkanlara bakacağız"
C h A o S
21.Haziran.2013, 15:51
Spa zor şu aşamada.Ancak kaynak yaratırlarsa neden gelmesin?
Spa ve Zaza hayali bile güzel.
Ayrıca olmazsada önemli kişiler gelicek belli ki.İddaalı geliyoruz basketbolda.Ergin Ataman gibi bir koç başımızda.EL için çok çok ümitliyiz.
byariff
21.Haziran.2013, 15:54
zazayi bir tek benmi begenmiyorum ya ? :D
ayrilda gel kabasakal...
http://www.youtube.com/watch?v=034YqnAMuOM
europeanconquer
21.Haziran.2013, 17:18
Zaza gelmesin sevmiyorum ben :( Spanoulis efsane olur ama.
uAburak89
24.Haziran.2013, 11:47
Sinan Güler Galatasaray'da şeklinde haberler var.
Bazı sitelerde de Fenerbahçe'de şeklinde haberler var. Yeni gündem hayırlı olsun. :D
mpaker66
24.Haziran.2013, 12:51
Sinan Güler aşşağı Sinan Güler yukarı :D
Biz Spanoulis istiyok. Ender götürür orayı yerli kontejanından zaten. ona verecekleri parayı spanolis'e versinler.
byariff
24.Haziran.2013, 13:52
Ya Spanoulis Ya Ölüm
C h A o S
24.Haziran.2013, 14:54
Sinan Güler gelirse Gordon yolcu olur gibime geliyor.İnşallah Gordon gider dengesiz adam.Ben sevmiyorum öyle 5'e 1 oynuyan adamı.Bir gün maç kazandırırır,bir gün kaybettirir.EL için daha takım için oynuyan biri lazım.
Macvan'da umarım gider.Hayal kırıklığıydı.4 numaraya şutu olan birini alırsak Chuck Davis tarzı 10 numara olur kadro.
Domercant'ta umarım yapılanmada yer alır.Dom dom reyizi taraftar sabırsızlıkla bekliyor.
europeanconquer
24.Haziran.2013, 20:57
Sinan Güler Galatasaray'da,hayırlı olsun.
https://twitter.com/sinanguler/status/349207234921771008
Corpus
24.Haziran.2013, 21:08
Sinan Güler' e çok sevindim. Takım adına güzel transfer
uAburak89
25.Haziran.2013, 15:23
FB Ülker Mirza Begic'i transfer ediyormuş.
attirson
25.Haziran.2013, 16:53
Çok iyi transfer oldu.35 yaşında kariyerinin sonunda yıldız almakla birşey olmaz bu adamları alıcaksın işte.
Cengo
25.Haziran.2013, 19:08
FB Ülker Mirza Begic'i transfer ediyormuş.
Fenerbahçe ve Galatasaray'a menajeri tarafından önerilmiş. Transferin gerçekleşme durumu yok. Sadece önerilmiş.
europeanconquer
25.Haziran.2013, 21:32
Zoran Planinic deniyor Galatasaray için.
C h A o S
27.Haziran.2013, 23:26
Ergin Ataman:
"Başkanımız Spanoulis'le ilgileniyoruz dediyse doğrudur. Başkanımız ayrıca Avrupa'da şampiyonluk istiyor. Bu yüzden Spanoulis'i başkanımız da istiyor. Menajeri yakın bir zamanda İstanbul'a gelecek. Ancak CSKA Moskova ve Barcelona ile görüşmek için de temaslar yapacak. Mantıklı ölçülerde onu transfer etmek istiyoruz tabii ki. Spanoulis'i transfer etmek Messi'yle eşdeğerdir bana göre."
byariff
28.Haziran.2013, 14:16
Çildirt bizi unal baskan
G.Saray M.P Arroyo, Planinic, Spanoulis'in yanı sıra,
Aleks Maric,Chuck Davis ve Wallace ile görüşüyor.
(AMK)
E.Cartman
28.Haziran.2013, 18:36
Arroyo - Spanoulis 2'lisi bizi NBA'de bile şampiyon yapar :n::n:
sakary Ali
28.Haziran.2013, 22:37
Galatasaray ciddi bir Euroleague hazırlığı yapıyor gibi.
byariff
29.Haziran.2013, 16:30
Orhun Ene is now one of the leading candidates for head coaching job in Fenerbahce Ulker Istanbul, I am told
https://twitter.com/SportandoBasket/status/350952921384497154
Cengo
29.Haziran.2013, 21:25
Fenerbahçe, Ivkovic ve Zan Tabak ile görüşüyor.Zan Tabak tamam demişti, Ivkovic de parasal konuda tamam demiş deniliyor. Ivkovic'in imzası bekleniyor. (Yıllık 800.000 Euro. 1+1 yıl)
Resmi açıklama var, başka bir antrenör adayı yok.
Orhun Ene gündemde yok. Doğru değil.
Obradovic, kendisine 3 Milyon Euro, teknik ekibe 1 Milyon Euro istedi. Tamam denilseydi imzalamıştı.
uAburak89
01.Temmuz.2013, 13:29
Ismail Senol @ismailsenol 2 sa
Galatasaray ile Carlos Arroyo görüşmeleri devam ediyor. Arroyo kendine Bo McCalebb'ı hedef koymuş. Onun kadar (yıllık 2 milyon $) istiyor.
Ismail Senol @ismailsenol 2 sa
GS o bütçeye çıkmak yerine Spanoulis ve Planinic alternatiflerini değerlendiriyor. Pivot için Jawai ile anlaşmaya yakın.
Moussa Sow7
01.Temmuz.2013, 22:03
SON DAKİKA: Fenerbahçe Ülker, Sırp antrenör Zeljko Obradovic'le 2 yıllık anlaşmaya vardı.
byariff
01.Temmuz.2013, 22:08
obradovic ilede basarili olamazlarsa kapatsinlar bence subeyi hayirli olsun iyi hoca.
E.Cartman
01.Temmuz.2013, 22:10
Obradovic geldiyse hayırlı olsun. Bana kalırsa Obradovic etkisiyle Spanoulis'te gelir Fener'e. Artık F4 oynar heralde Fener umarım bi Pianigiani faciası yaşamazlar ya da yaşasınlar Galatasaraylıyım arkadaş ben biz şampiyon olcaz :n::n:
Cengo
01.Temmuz.2013, 23:09
Rüyada mıyım? Biri dürtsün beni.
sananes
01.Temmuz.2013, 23:24
Obradovic net bir şekilde avrupa'nın en iyi koçudur bana kalırsa dünya'nın en iyi koçu hatta. NBA'in en iyisi denen adamın final serisini Miami'ye nasıl hediye ettiğini izledik. Çok güzel oldu. Artık Eurolig'i kazanmak için transfer yapılmalı. Bu adamı almanın başka açıklaması olamaz.
OrcunFB
02.Temmuz.2013, 00:06
İvkovic'in gelmesini daha çok isterdim ben de hayal kırıklığı oluştu ama Obradovic'de tartışılamaz bir koç tabii hayırlı olsun.
Cengo
02.Temmuz.2013, 00:23
Obra > Ivković. Tartışmam bile. Birinci tercih her zaman Obradović olmalı. Avrupa'nın en iyisi kendisi.
Geçen sezon başından beri Ettore Messina, Željko Obradović, Dušan Ivković üçgeninde gidip geldik. Listedeki 4. seçim Simone Pianigiani gelmişti. Sonunda o üçlüden biri geldi bu sezon.
Orhun da yem oldu. Hatta Semih Özsoy bile bizi yemlemiş Ivkovic ile görüşüyoruz diyerek :)
byariff
02.Temmuz.2013, 00:58
kupa maçini merakla bekliyoruz ozman =)
TeNaciOUS MidFieLdeR
02.Temmuz.2013, 01:13
obradovic euroligin efsane kocudur, inanilmaz bir transfer olmus. artik kadroyu da revize eder adam gibi bir sezon geciririz umarim. kac yildir husran oluyor. TBL icin sampiyonluk umutlari artik cok yuksek, euroligdeyse en azindan bir ceyrek final goruruz diyorum. tabi hedef mutlaka final 4 dur, obradovici getirdiklerine gore (:
byariff
02.Temmuz.2013, 01:44
SON DAKİKA: Vassilis Spanoulis, CSKA Moskova ile 10 milyon euro bedelinde 3 senelik sözleşme imzaladı. (Pamesports.gr)
https://twitter.com/Trend_Basket/status/351817031781318657
http://www.pamesports.gr/249110/sthn-tsska-me-10-ekatommyria
ah be kabasakal insallah yalandirda gelir bize cok isterim takimimda
E.Cartman
02.Temmuz.2013, 02:15
Spa gelseydi muhteşem bir lig izlerdik, basket kombinesi alırdım şahsen sırf Spa için.
Sirius Black
02.Temmuz.2013, 10:52
Spanoulis baba yapma ya. :(
byariff
02.Temmuz.2013, 13:36
Ergin Ataman "Obradoviç buyursun gelsin. Kimseden çekinmiyoruz"
Ergin Ataman: "Pianigiani gelince de benzer söylemler vardı. Şamipyonluklarından bahsedilmişti. Çekişmeli bir lig olacak"
AMK diyorsa dogrudur Ya Spanoluis Ya Olum...
FLAŞ FLAŞ... Spanoulis'in menajeri Raznatovic sabah G.Saray'ı aradı ve 'CSKA ile anlaşmadık. Sizinle görüşmeden karar vermeyeceğiz' dedi
https://twitter.com/Amkspor/status/352001722572476417
europeanconquer
02.Temmuz.2013, 14:03
Beyler meşaleleri yakın...
uAburak89
02.Temmuz.2013, 21:01
Sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Euroleague öncesinde kadrosunu güçlendirmek isteyen Galatasaray Liv Hospital, iki Sırp ismi gündemine aldı.
Carlos Arroyo ile pazarlıkları sürdüren Sarı – Kırmızılılar, Darko Milicic ile Zoran Erceg’i transfer etmek istiyor.
Sırp medyasında yer alan haberlere göre; Galatasaray Liv Hospital, Boston Celtics forması giyen Milicic’e 2 yıllık sözleşme önerdi. 28 yaşındaki 2.13′lük pivot Avrupa’ya döneceğini açıklamıştı.
Şutör bir 4 numara isteyen Galatasaray, CSKA Moskova’dan ayrılması gündemde olan Zoran Erceg ile de görüşmeleri sürdürüyor.
KAYNAK – BASKETDERGİSİ
LaigLeNoiR
02.Temmuz.2013, 21:47
Beşiktaşın şampiyon kadrosunda olan Erceg'i gecikmeli de olsa alıcak sanırim Ataman.
byariff
03.Temmuz.2013, 15:30
Raznatovic hem atamanin menajeriymis hemde spanoluisin dogrumu acaba bu ?
E.Cartman
03.Temmuz.2013, 16:15
Raznatovic hem atamanin menajeriymis hemde spanoluisin dogrumu acaba bu ?
Spa, Engin Atsür, Can Korkmaz ve Ermal Kuqo'nun menajeri. Ergin hoca konusunda bir şey göremedim ilk bakışta.
http://www.fiba.com/pages/eng/fc/expe/fibaAgen/agenSear/p/langlc/en/personnumber/18138/persontype/A/prof.html
Edit: Evet Ergin Ataman'ında menajeri ayrıca Obradovic ve Mahmuti'ninde menajeri.
http://www.beobasket.net/page/coaches/en.html
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 15:06
http://s1.directupload.net/images/130704/89txup8j.swf
Spa geliyor Spa :(
E.Cartman
04.Temmuz.2013, 15:12
http://s1.directupload.net/images/130704/89txup8j.swf
Spa geliyor Spa :(
Gülüşüne kurban koç :D Yalnız öyle bi gülmüş ki "Spa benim olacak, binicem üstüne, vurucam kırbacı vurucam kırbacı" demiş sanki :n::n:
byariff
04.Temmuz.2013, 18:48
Ftw gazi verdi spanouluiss ayrilda gel kabasakal be
europeanconquer
04.Temmuz.2013, 18:55
Ftw gazı falan vermemiş bildiğin motor takmış abi :n
byariff
05.Temmuz.2013, 20:17
spanouluis gel be abi :D
europeanconquer
05.Temmuz.2013, 20:19
Ne Zeus ne Perseus ne de Yunan golcü Theofanis Gekas :(
Gel be kabasakal :(
Abi fake hesap ya :(
Cengo
05.Temmuz.2013, 20:34
Bugün saat 20:00'de Olympiacos'un başkanları Angelopoulos kardeşler (Panagiotis Angelopoulos, Giorgos Angelopoulos), Vassilis Spanoulis'in menajeri Misko Raznatovic'i Vassilis Spanoulis'in takımda kalması için yapacakları toplantıda ikna etmeye çalışacaklarmış. Görüşmenin yapılacağı ofisin önünde Olympiacos taraftarları günboyu toplanmışlar. #MEINESPANOULI hashtagi ile Twitter'den organizasyon yapıyorlar.
Edit: Doğrudan Spanoulis ile görüşüyorlarmış. Misko Raznatovic yokmuş. Görüşme başlamış. Misko Raznatovic'in olmaması ilgi çekici. Duygusal davranıp imzalar mı acaba?
Spanoulis'in ofise girişinin videosunu buldum: https://www.facebook.com/video/embed?video_id=540775285959204