PDA

View Full Version : TBL Transfer Dosyası

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7

KaPaLı
18.Haziran.2010, 13:24
http://4.bp.blogspot.com/_z3jic9EVfvM/TBsoqWyBZ4I/AAAAAAAAHyk/aQ5kfv-Yoo4/S348/tbl-transfer-dosyasi-2010-2011.PNG

Aliağa Petkim

Gelenler: Erdem Türetken (Kepez Bld), Levent Bilgin (Kepez Bld), Barış Güney (Kepez Bld), Polat Kaya (Darüşşafaka CT), Önder Külçebaş (Antalya BŞB), Darlon Lamar Johnson

Gidenler: Berkay Sahillioğlu, Hazer Avcı, Ceyhun Altay, Quinton Hosley, Reha Öz

Antalya BŞB

Gelenler: -

Gidenler: Altar Tunçkol, Caner Şentürk, Umut Yenice, Önder Külçebaş

Banvit

Gelenler: Bora Hun Paçun (Darüşşafaka CT), Mutlu Akpınar (Türk Telekom), Antonio Graves (Hapoel Holon)

Gidenler: Goran Cakic, Barış Hersek, Yunus Çankaya, Ufuk Gürgen

Beşiktaş Cola Turka

Gelenler: Cüneyt Erden (Bornova Bld)

Gidenler: Brad Newley, Engin Atsür, Haluk Yıldırım, Muratcan Güler, Adem Ören, Kerem Özkan, Kevin Fletcher

Bornova Belediyesi

Gelenler: Ümit Sonkol (Türk Telekom)

Gidenler: Cüneyt Erden

Efes Pilsen

Gidenler: Ergin Ataman, Ermal Kuqo

Erdemir

Gelenler: Altan Erol (Mersin BŞB)

Gidenler: Leon Williams, Alex Gordon, Hakan Köseoğlu, Leon Williams, Mohammed Kone, Ümit Türkoğlu

F.Bahçe Ülker

Gelenler: Aydın Örs (Koordinatör), Neven Spahija (Koç), Engin Atsür (Beşiktaş Cola Turka)

Gidenler: Bogdan Tanjevic, Rasim Başak

G.Saray Cafe Crown

Gelenler:Oktay Mahmuti (Koç), Ermal Kuqo (Efes Pilsen), Tutku Açık (Türk Telekom)

Gidenler: Simas Jasaitis, Evren Büker, Can Akın, Polat Kocaoğlu, Darius Washington, Mike Wilkinson, Tufan Ersöz, Eren Beyaz

Medical Park Trabzonspor

Gelenler: Evren Büker (G.Saray CC), Ersin Görkem (Kepez Bld), Derrick Obasohan (Toulon), Michael Wright (Turow), Mutlu Demir (Oyak Renault), Vuk Radivojevic (Kızılyıldız)

Gidenler: Eddy Fobbs, Ramazan Öksüz

Mersin BŞB

Gelenler: Valentin Pastal (Pınar Karşıyaka)

Gidenler: Altan Erol, İnanç Koç, Onur Aydın

Olin Gençlik

Gidenler: -

Oyak Renault

Gelenler: Umut Yenice (Antalya BŞB), Kerem Özkan (Beşiktaş Cola Turka)

Gidenler: Mutlu Demir, Josh Heytvelt, Olumuyiwa Famutimi, Alex Scales, Ahmet Erdoğan

Pınar Karşıyaka

Gelenler: Ahmet Erdoğan (Oyak Renault), Jovo Stanojevic (Al-Kuwait)

Gidenler: Valentin Pastal, K'Zell Wesson, Ryan Toolson

Tofaş

Gelenler: İnanç Koç (Mersin BŞB), Onur Aydın (Mersin BŞB)

Gidenler: Sean Denison, Marko Kolaric, Lamar Butler, Brandon Bowman, Nezih Özbakır, Mehmet Yağmur

Türk Telekom

Gelenler: Faruk Akagün (Koç), Ümit Türkoğlu (Erdemir), Yunus Çankaya (Banvit), Ceyhun Altay (Aliağa Petkim), Orhan Hacıyeva (Darüşşafaka CT), Adem Ören (Beşiktaş Cola Turka), Rasim Başak (F.Bahçe Ülker)

Gidenler: Ricky Davis, Tutku Açık, Hüseyin Beşok, Bekir Yarangüme, Erwin Dudley, Kris Lang, Lamayn Wilson, Demond Mallet, Ümit Sonkol, Soner Şentürk, Goran Jeretin, Mutlu Akpınar

Kaynak: Salsa Basket
(http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fsalsabasket.blogsp ot.com%2F2010%2F05%2Ftbl-transfer-dosyas-2010-11-sezonu.html)

Zekirdek
18.Haziran.2010, 13:29
Rasim Basak sonunda Fenerden ayrilmis. Kac yil oldu az az sure ala ala paralari aliyordu.

KaPaLı
19.Haziran.2010, 01:06
Orhan Hacıyeva, Türk Telekomda

Geçtiğimiz sezonu Pertevniyal forması ile ikinci ligde geçiren ve sezonu 22 maçta ortalama 38 dakika sahada kalarak 21.9 sayı - 12.8 ribaund - 1.5 asist - 2.9 top çalma gibi oldukça başarılı rakamlar yakalayarak tamamlayan Orhan Hacıyeva'ya da imzayı attırmış bugün Türk Telekom. Sezonun dikkat çeken yerlilerini bünyesinde toplayan ve bu isimlere şans vermek isteyen bir koçla yeni sezona girecek olan Türk Telekom'da gereken şansı bulacaktır Orhan.

CeNTeR_TR
19.Haziran.2010, 01:37
Beraber top oynadığım adamlar transfer oluyor bende yorum yapıyorum işe bak ya :0:

Vay anasını Karadeniz !

KaPaLı
21.Haziran.2010, 12:09
Aliağa Petkim

Gelenler: Alex Gordon ( Erdemir )

Beşiktaş Cola Turka

Gelenler: Serhat Çetin ( Fenerbahçe Ülker ), Bekir Yarangüme ( Türk Telekom ), Mustafa Abi ( İTÜ ), Mire Chatman ( Sözleşme Yeniledi ).

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 12:31
Dört gün öncesine ait bir haber... Henüz resmi siteden açıklanmadı:

"Fenerbahçe Ülker, ilk dış transferini gerçekleştirmek üzere. Sarı-Lacivertliler, yeni coach Neven Spahija’nın da ısrarla istediği Matt Nielsen’le her konuda anlaştı.

Basketbol Şubesi’nin başına deneyimli Aydın Örs’ü ‘genel direktör’ sıfatıyla getirdikten sonra, coach olarak da Avrupa’nın önde gelen isimlerinden Hırvat Neven Spahija ile kesin anlaşmaya varan Fenerbahçe Ülker, transfer görüşmelerini de yoğun şekilde sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler, geçen yıl İspanya’nın Power Electronics Valencia takımında forma giyen Avustralyalı forvet oyuncusu Matt Nielsen’le anlaşmaya vardı. Coach Spahija ile birlikte önceki sezon Litvanya ekibi Lietuvos Rytas, geçen yıl da İspanyol Valencia’da beraber çalışan Nielsen, önümüzdeki yıl da Sarı-Lacivertli forma altında ter dökecek. Avustralyalı oyuncu 32 yaşında ve 2.07 boyunda…"

Kaynak:Basketdergisi.com

Bugüne ait bir başka haber:

Yeni sezon için Hırvat coach Neven Spahija ile anlaşan kadrosundan da Serhat Çetin'i bırakan son şampiyon Fenerbahçe Ülker'de Lynn Greer de ayrılıyor.

Fenerbahçe Ülker formasıyla ligde 38 maçta (ort 19.7 dak), 10.9 sayı, 2.2 asist, 1.6 ribaunt, % 59.6 iki sayı, % 36.1 üç sayı, % 82.3 serbest atış, Euroleague'de ise 8 maçta (ort 21 dak), 11.6 sayı, 2.0 asist, 1.0 ribaunt, % 47.5 iki sayı, % 20 üç sayı, % 94.9 serbest atış ortalama ile oynayan Lynn Greer 'e İspanya ve Yunanistan'dan teklifler geldiği öğrenildi.

Greer, Fenerbahçe Ülker'e transfer olduktan sonra Sarı-Lacivertliler 'sorunlu' oyuncusu Will Solomon'ı gönderme kararı almıştı.

Kaynak:Turkbasket.com

CeNTeR_TR
21.Haziran.2010, 12:38
Ömer'İn kesin gittiğine dair söylentiler var varmı bir bilgisin olan ?

KaPaLı
21.Haziran.2010, 12:44
Ben Serhat Çetin'in yanlış yaptığını düşünüyorum. Zamanında Barış Güney yapmıştı aynı hatayı. Şu anda TBL'de olan tüm takımlarda oynadı herhalde. Her takımda yarım sezon geçiriyo. O zamanki kadroda anahtar oyunculardan biriyken Beşiktaş Cola Turka'ya gitmeyi tercih etmişti.

Valencia'lı Nielsen transferini çok istiyorum. Mirsad'ı rahatlatacak bir oyuncu Nielsen. Mirsad'a göre daha sert bir oyuncu. Ayaklarıda hızlı. Lyn Greer'in ayrılmasını istemiyodum ben açıkçası. Greer'e savunma görevi vermediğinizde ardı ardına şut sokabilecek potansiyeli var. Ortalamalrıda fena değil zaten. Ukic geldikten sonra isabetli atmaya başlamıştı.

GodfatheR
21.Haziran.2010, 12:46
Greer'ın gitmesine sevindim. Savunma yapmayan adama tahammülüm yok.

Kaptanın durumu ne acaba? Bırakacak mı yoksa 1 sezon daha devam mı?

CeNTeR_TR
21.Haziran.2010, 12:59
Mrsic 1 sene daha kalacak diye biliyorum ( ben. )

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 13:04
Ömer ve Semih şu anda Amerika'da... Semih Celtics, Ömer ise Bulls'la görüşme halinde... Ömer'in bir yıl daha kontratı var. sadece NBA'e gitmesi durumunda geçerliliği yok. Şu anda Ömer Fenerbahçe ile mahkemelik... NBA'e gidememesi durumunda dahi takımda süre alacağını sanmıyorum. Çünkü Fenerbahçe yönetimi milli takıma davet edilmesine bile karşı çıktı. (Bunu tekzip ettikleri açıklamanın son cümlesi oldukça manidardır.) Ben şahsım adına Ömer'e af çıkmasını isteyenlerdenim ama bunun için ilk adımları kendisinin atması lazım. Önce menejerini azledecek, davayı geriye çekecek ve özür dileyecek. Bunlar zor ihtimaller... NBA işi yatarsa belki...

Semih'in de aynı şekilde bir yıl kontratı var. 500.000 dolar karşılığında ve NBA'e gitmek şartıyla feshedebiliyor. Ama ben bir şekilde Semih'in ikna edileceğini ve kadroda tutulacağını umuyorum. İstiyorum. Aydın hoca bunun için çabalayacaktır.

Canımı sıkan Oğuz savaş'la henüz kontrat yenilenmemesi... Niye bekletirler anlamadım. Efes'le adı geçiyordu, şimdi Galatasaray ilgileniyor diye söylentiler başladı... Güya Oğuz yerine Kaya Peker'le anlaşılacakmış. İnanmak istemiyorum. Kaya'dan fenerbahçe taraftarı nefret ediyor. Ondan vazgeçtim; Oğuz daha 23 yaşında ve gelişime açık... Malum; uzunlar geç olgunlaşır ve 25'inden sonra en dominat halleriyle sahne alırlar. Oğuz'a inanmalı ve güvenmeliyiz.

Lynn Greer'e gelince... 2009 final-four'unda koskoca Olimpiyakos'un en etkili hücum silahlarından birisiydi. Geldiğinde çok sevinmiştim. Ölüsü bile Marcus Green'den iyidir demiştim; ki bu konuda yanılmadım. Ama yeterli verimi alamadık. Savunma zaafları var ve çok sık düzen dışına çıkan birisi... Ama skor opsiyonu olarak önemli bir silahtı; biz fazla kullanamasakta... Yerine belki yabancı bir uzun daha alınır; Oğuz ve Semih'in durumuna göre... Ve o bölgede Engin daha fazla süre alabilir. Oğuz ve Semih'in kalması durumunda ise Greer gibi hem 1, hem 2 oynayan birisi yerine hem 2, hem 3 oynayan bir başka kısa alınır. Çünkü daha iyisini planlamışlardır ki, Greer'den vazgeçiyorlardır.

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 13:06
Mrsic 1 sene daha kalacak diye biliyorum ( ben. )

Emir Preldziç Türk vatandaşı olacağı için ve kadroda sadece bir devşirme hakkımız olduğundan Mrsiç kalsa bile -çoğunlukla- trübünde oturacak. Bunu ister mi bilinmez... Ama KAPTAN ne zaman bırakmak isterse o zaman bıraksın? Hangi kararı alırsa biz yanındayız.

CeNTeR_TR
21.Haziran.2010, 13:07
Oğuz ve Semih'in üstüne Türkiyede Şuanda bir uzun yok.Bu kategoriye Ömer'i almıyorum bile.

En azından birinin takımda tutulması çok büyük artık olur takımımız için.

CeNTeR_TR
21.Haziran.2010, 13:09
Emir Preldziç Türk vatandaşı olacağı için ve kadroda sadece bir devşirme hakkımız olduğundan Mrsiç kalsa bile -çoğunlukla- trübünde oturacak. Bunu ister mi bilinmez... Ama KAPTAN ne zaman bırakmak isterse o zaman bıraksın? Hangi kararı alırsa biz yanındayız.

Abi zaten Mrsic'in artık süre alması çok zor gibi (: Tribünde oturması bile yeter.İdmanlarda katacakları bile takıma fazlasıyla yeter.En kötü ihtimal final serisinde şov amaçlı bir maç oynar o da yeter bize :p

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 13:31
Evet; ama Mrsiç bu durumu kabul eder mi? Yoksa bizim gönlümüzde 50 yaşına kadar kontenjanı var. Yani kenarda takım elbiseyle otursun diye iki yıl Griçek'e neredeyse 5.000.000 euro ödeme yapanlar Mrsiç'e gelince mi pintilik yapacaklar? (Ki belki şu durumda Griçek'e verilenin onda birini alacak.) Zaten Mrsiç'in ekonomik olarak birşeye de ihtiyacı yok. Yazlıkları, evleri, teknesi, son model arabaları, herşeyi var. Sadece motosikleti bile dudak uçuklatır. Yani paranın ne Fenerbahçe için ne de Mrsiç için sorun olacağını sanmıyorum. O istediği müddetçe oynamasa bile takımda kalır. Kalmalıdır. O bizim idol'ümüzdür. Ama KAPTAN basketbol oynamak istiyor. Belki bu sebeple çok sevdiği ve yazlıklarının olduğu İzmir'de bir takıma gidebilir. Öyle olursa salonumuza adım attığında yine ayakta onu alkışlar ve yine "büyük kaptan" diye herkesten fazla ona destek veririz. Onun alacağı her kararda yanındayız. Ben isterim ki; takımda kalsın... Trübünde bile olsa aramızda bulunsun.

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 14:16
Fenerbahçe Ülker’in başarılı pivotu Oğuz Savaş serbest kaldı. Genç oyuncunun Sarı – Lacivertliler ile olan sözleşmesi sona ererken milli oyuncunun hangi takıma transfer olacağı merak konusu oldu. Oğuz transferiyle ilgili olarak, “Şuanda serbestim. Fenerbahçe Ülker sözleşmeyi uzatmak istiyor. Bunun yanında Galatasaray Cafe Crown, Efes Pilsen ve yurtdışından da teklifler var. Ben fazla beklemek istemiyorum. Bu nedenle her şeyin birkaç gün içerisinde netleşmesini bekliyorum” dedi. Oğuz, Beko Basketbol Ligi’ni 8.3 sayı 4.1 ribaunt ortalamasıyla tamamladı.

kaynak:basketdergisi.com

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 21:10
Ve bugün Oğuz Savaş'la ilgili çıkan son haber:

Fenerbahçe Ülker ile 4 yıllık sözleşmesi sona eren Oğuz Savaş'ın yeni sezon oynayacağı takım belli oldu. Sarı-lacivertlilerin elinde tutmak istediği milli pivota yurtiçinden Efes Pilsen ve Galatasaray Cafe Crown'dan teklif gelirken, Avrupa'da İspanya ve İtalya'dan teklif geldiği öğrenildi. 23 yaşındaki başarılı oyuncu, Fenerbahçe'de 1.1 milyon dolar alırken, Efes'in önerdiği yüksek rakama sıcak baktığı ileri sürüldü. Lacivert-beyazlıların 2.13'lük dev pivota Fenerbahçe'de aldığı rakamın yaklaşık 2 katını teklif etttiği iddia edildi. Astronomik rakamlar nedeniyle ne Fenerbahçe'nin ne de Galatasaray'ın bu rakama çıkamayacağı ve Oğuz Savaş'ın 2 yıllık sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Bu yıl BEKO Basketbol Ligi'nde normal sezonda 28 maçta forma giyen Oğuz Savaş, 8.43 sayı, 4.43 ribaund ve 1.04 asist ortalamalarını yakalarken, play-off'da ise şu istatistikleri tutturdu: (12 maç, 8.00 sayı, 3.25 ribaund, 1.08 asist).

kaynak:turkbasket.com

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 21:16
Ne yani? Şimdi Efes Oğuz'a Fenerbahçe'nin verdiğinin iki katını, yani 2.000.000 dolardan fazla bir para mı verecek? Hayırlı uğurlu olsun Efes Pilsen'e... Bize de Kaya Peker yolu göründü... Oğuz'a... 2.000.000 dolar?.. Avrupa'da bu paraya oynayacak o kadar uzun varken... Panatinakos'un harika Amerikalısı Batist bile en fazla bu kadar alıyordur. Adam tek başına Olimpiyakos'u dağıttı final serisi son maçında; hem de o yaşına rağmen...

Oğuz'un kalmasını isterim, hemde çok isterim ama yıllık 2.000.000 dolar vererek değil... Ona verirsen Semih başta diğerlerine de aynı kontratı vermeye mecbur kalırsın ve bu geleceğimizi dinamitlemek olur. Ama madem büyük hedefler belirlendi buna göre oyuncular alınacaktır, alınmalıdır. Belki Avrupa'dan süper bir pivot alınır ve belki bu olanlar Fenerbahçe adına hayıra vesile olmuş olacak.

Bu haberin yalan olmasını temenni etmekle birlikte; doğruysa bile en azından Semih Erden'i takımda tutarak ve Avrupa'dan süper bir pivot alarak sorun çözülür. Kaya Peker mi? Onlar Oğuz'u bizden alıyorsa, biz onlardan Kaya'yı niye almayalım?

KaPaLı
21.Haziran.2010, 23:01
Efes bol buldu herhalde yağı sürecek yer arıyo. 2 milyon $ çok yüksek bir para. O paraya o kadar çok oyuncu gelirki. Sırf Fenerbahçe Ülker zayıflasın diye yapıyolar.

KaPaLı
21.Haziran.2010, 23:04
Efes Pilsen koç Perasovic'le anlaşmış. Açıklamışlar bu transferi..

Efes Pilsen Hırvat coach Velimir Perasovic ile anlaştı.Başarılı bir basketbol kariyerinin ardından 2003-04 sezonunda KK Split’de spor direktörü olarak görev alan Perasovic, bir sezon sonra İspanya’nın Sevilla takımının teknik patronu oldu. 2005-06’da Tau Ceramica’nın başına geçen Hırvat teknik adam burada iki sezon göre aldıktan sonra, yine İspanya’da Estudiantes’in yolunu tuttu. 2008-09 sezonunda Cibona Zagreb’in başına geçen Velimir Perasovic iki sezondur burada görev yapıyordu.

Cibona Zagreb bu sezon Adriyatik Ligi’nde normal sezonu 20 galibiyet ve 6 mağlubiyet ile averaj ile Partizan’ın ardından ikinci sırada tamamlarken; çeyrek finalde Union Olimpija’yı saf dışı bırakan Hırvat ekibi, final mücadelesinde Partizan’a 75-74 kaybetti.
Hırvatistan Ligi’nde ise finalde Zadar ile karşılaşan Cibona Zagreb 2-0 geride iken, finalin kalan üç maçını da kazanaran şampiyonluğa ulaştı.

Cibona Zagreb’te görev yaptığı son iki sezonda da Avrupa Ligi’nde takımını Top 16’ya taşıyan Perasovic, 2009-10 sezonunda normal sezonu üç galibiyet ve yedi mağlubiyet ile dördüncü sırada tamamlayarak Top 16 vizesi aldı. Top 16’da ise bir galibiyet alan Hırvat ekibi Avrupa Ligi’ne veda etti.

Tau Ceramica ile 2006 yılında İspanya Kupası’nı kazanan Perasovic aynı sezon İspanyol ekibini Avrupa Ligi’nde final four’a taşıdı ve Barcelona’yı mağlup ederek Avrupa Ligi üçüncülüğünü elde etti. Perasovic ayrıca Cibona ile 2009 yılında Hırvatistan Kupası’nı ve 2009-10 sezonunda Hırvatistan şampiyonluğunu kazandı.

Efes Pilsen Velimir Perasovic ile -gelecek yılı opsiyonlu olmak üzere- 2011-12 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Efes Pilsen’de Genel Menajer Engin Özerhun uzun bir arayıştan sonra Perasovic ile anlaştıklarını belirterek: “Takımımızı çok değerli bir isme emanet ediyoruz. Perasovic son dönemlerin en başarılı coachlarından biridir. Efes Pilsen’de de başarılı olacağına inanıyorum.” dedi.

yaman76hakanFB
21.Haziran.2010, 23:10
Perasoviç haberine en çok Rakoçeviç sevinmiştir. Eski koçu ve araları çok iyiydi. (Caja Laboral'in Tau Ceramika adını taşıdığı yıllardan...) Bu demek oluyor ki; Rakjoçeviç Efes'le devam edecek. Sinan Güler takımdan ayrılabilir. Daha çok süre almak için... Şu durumda Galatasaray onu alabilir.

CeNTeR_TR
22.Haziran.2010, 12:45
Baktılar Doping yaparak olmuyor başka türlü oynuyorlar :)

Neyse Fenerbahçe Basketbol Takımı > Efes Pilsen son seneler için durum budur böyle olmayada devam edecektir ;)

yaman76hakanFB
22.Haziran.2010, 13:08
Oğuz Savaş konusuyla ilgili basında çıkan son haber:

Bir süredir basında adı Efes Pilsen'le yazılan Oğuz Savaş ile görüştük bu sabah, transferindeki durumun ne olacağı ile ilgili. 'Şu anda hiçbir şey yok, ben de bekliyorum' oldu cevabı. Ve '1-2 gün içinde netleşir ama' diye de ekledi. Sözleşmesinin bittiği F.Bahçe Ülker'den kesin olarak ayrılma durumunun olup olmadığını sordum, hani oradan kesin ayrıldın ama nereye gideceğin mi belli değil gibisinden. 'Hayır, takımımda da kalabilirim' dedi. Son kontra sorum ise 'Peki seni yurtiçi pazarından isteyen takımlar hangileri? Efes? G.Saray?' oldu. Ama Oğuz yine güzel bir cevap verip 'Yurtdışı dahil birçok teklif var, ama işler netleşsin, öyle konuşuruz' dedi ve konuşmayı noktaladık. Bekliyoruz biz de Oğuz'un kararının ne yönde olacağını?

kaynak:salsabasket.net

Oğuz kendisini çok iyi pazarlıyor. Cüssesinden beklenmeyecek bir ticaret zekası var. Açık arttırmaya çıkmış vaziyette, bekliyor. "Var mı arttıraaaan..."

Onun makul bir rakamla takımda kalmasını çok isterim. Ama kalmadığı takdirde onun istediği rakama çok daha dominat ve çok yönlü bir yabancı center alabiliriz ve belki böylesi daha hayırlı olur.

yaman76hakanFB
22.Haziran.2010, 13:23
Bugün bir haber sitesinde "Ezeli Rekabette Son Cephe: Kaya Peker" başlığı ile verilen bir haber:

Fenerbahçe Ülker’in istediği Kaya Peker’e teklif götüren Galatasaray, Oğuz Savaş ve Domercant’la da ilgileniyor
Ezeli rekabet basketbolda da transfer piyasasını kızıştırdı. Fenerbahçe Ülker’in renklerine bağlamak istediği Kaya Peker’e talip olan Galatasaray, ayrıca sarı-lacivertliler ile sözleşmesi biten milli pivot Oğuz Savaş’a da teklif götürdü. Engin Atsür transferinde ezeli rakibine yenik düşen, Ömer Aşık’ı da ikna edemeyen Galatasaray’ın Oğuz-Kaya ikilisinden birini mutlaka almak istediği belirtildi. Fakat Oğuz’un kendisine çok yüksek bir rakam öneren Efes Pilsen ile 1-2 gün içinde sözleşme imzalayacağı belirtildi. Galatasaray’ın ayrıca Siena ile sözleşmesi biten Henry Domercant ile de temasta olduğu belirtildi. Ancak Domercant’ın 1 milyon Euro’luk yıllık ücretinde indirim yapmaya yanaşmaması işi zorlaştırıyor.
KİMİ SEÇECEK?
Fenerbahçe Ülker’in ardından Galatasaray’ın da teklif götürdüğü Kaya Peker’in hangi formayı seçeceği merakla bekleniyor. Milli pivotun Efes pilsen’de kalıp kalmayacağı ise şu anda meçhul.

Sporda duygusallığa yer yok. Ömer Aşık göz göre göre elimizden kaydı. Geçen yıl aynı şekilde Enes Kanter... Semih'in durumu belirsiz... Oğuz kendini naza çekiyor ve açık arttıtrmada piyasa yapıyor.
Ne kadar kızarsam kızayım, şu şartlarda Kaya'yı isterim. Onlar bizden Oğuz'u alıyorsa, biz niye Kaya'yı almayalım? Yani bütün bir sezon Vidmar'ın eline mi bakacağız? (Final serisini ne kadar iyi oynadığını unutmadım ama kocaman bir sezon sözkonusu...)

KaPaLı
22.Haziran.2010, 15:54
Ergin Ataman Gerilmiş yine : )

Efes Pilsen ile yolları ayrılan Ergin Ataman, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabı üzerinden Velimir Perasovic ve Neven Spahija'yı eleştirdi. Milli Takım'da Tanjevic'le yaşanan hayal kırıklığının ardından şimdi de 2 orta sınıf Hırvat koçun Efes Pilsen ile F.Bahçe Ülker'in başına geçtiğini belirten Ataman'ın açıklamalarının tam metni şöyle:

'Yıllardır Türk koçları kötüleyenler için bayram zamanı. 6 yıllık Milli Takım faciasından sonra şimdi de 2 orta sınıf Hırvat koç Türkiye'de. Türk basketbolu Avrupa'da en büyük başarıları Aydın Örs, Ergin Ataman, Oktay Mahmuti, Erman Kunter, Murat Didin, Çetin Yılmaz ve Murat Özyer ile kazandı. Ufuk'ları, Harun'ları, Hidayet'leri, Mirsad'ları, Ersan'ları, Ömer'leri, Kerem'leri ve bu ekolü onlar yarattı. Tüm dünya kendi insanına, hocasına değer verip onları korurken, basketbolumuzu yönetenler bu değerlere sırt çevirdi. Obradovic, Ivkovic, Vujosevic, Ivanovic, Messina, Pianigiani, Pasqual gibi birinci sınıf koçlar tabiki fayda getirir ama ya bunlar? Evet Türk koçları yok sayanlar, sürekli kötüleyenler, gün sizin gününüz ama her günün bir de yarını olduğunu unutmayın. Yıllardır ellerindeki sınırsız imkanlarla Avrupa'da bir başarı yakalayamayanların kim olduklarını çok yakında herkes anlayacaktır.'

KaPaLı
22.Haziran.2010, 15:55
Türk Telekom

Gelenler: Berent Kavaklıoğlu ( Hacettepe )

yaman76hakanFB
22.Haziran.2010, 16:33
Ergin Ataman Gerilmiş yine : )

O benim bu ülkede açık ara en antipati duyduğum spor adamlarından birisi... Bunu inkar edemem. Ama yukarıda söylediklerine de bütünüyle haksız diyemem. Bu yabancı merakıdır ki, Aydın Örs'ü bizden koparıp Tanjeviç'i başımıza bela etti. Ben isterdim ki, mesela Aydın hocanın menejerliğinde Orhun Ene'ye koçluk yaptıralım. (Tabii bir Messina'yı, yahut Phili Gerson'u getirme şansımız yoksa... Ki böyle bir şans ve imkan yok.Onlar basketbol koçu olmasına rağmen bizim Daum'a ödediğimizden fazlasını kazanıyordur.)

vego
23.Haziran.2010, 00:22
Efes Terrell McIntyre'ın peşinde

22 Haziran 2010 12:17 | NTV Spor
Antrenörlüğe Velimir Perasoviç'i getiren Efes Pilsen, Avrupa'nın önemli oyun kurucularından biri olan Birleşik Amerikalı Terrell McIntyre'ı transfer etmeye hazırlanıyor.
http://media1.ntvspor.net//C/I/44/efes600_1D80F.jpg
İspanyol gazetesi Diario Sur'un haberine göre Montepaschi Siena ile sözleşmesi devam eden 32 yaşındaki guard, buna karşın İtalyan ekibinden ayrılmak üzere. 250 bin euro'luk sözleşme fesih bedeli bulunan yıldız için Unicaja Malaga, Olimpiakos ve Efes Pilsen devrede. Velimir Perasoviç'in yönetiminde final-four hedefiyle yola çıkan Efes, son üç sezondur İtalya ligi final serisinin en değerli oyuncusu seçilen McIntyre ile anlaşmak üzere.
Clemson Üniversitesi'ndeyken Willie Solomon ve Trabzonsporlu Harold Jamison'ın takım arkadaşı olan McIntyre, 2008 ve 2009 yıllarında Euroleague'in en iyi beşine seçilmişti. McIntyre, geçtiğimiz sezon Euroleague'de 12.5 sayı, 5.1 asist ve 1.9 top çalma ortalamaları tutturmuştu.

KaPaLı
23.Haziran.2010, 18:51
Marko Tomas Fenerbahçe Ülker’de

http://content.draftexpress.com/gallery/MarkoTomas/1115156596.jpg

Beko Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımız kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor.

Takımımız Hırvatistan Milli Takımı’nın başarılı oyuncularından Marko Tomas’ı renklerine bağladı.

2010-2011 sezonunda da şampiyonluğu ve Euroleague’de Final-Four’u hedefleyen Fenerbahçe Ülker, Cibona Zagreb takımında forma giyen Marko Tomas ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Marko Tomas kimdir?

Erkek basketbolunun önemli isimleri arasında yer alan Marko Tomas 3 Ocak 1985 tarihinde Hırvatistan’da dünyaya geldi. 2.01 boyundaki basketbolcu guard pozisyonunda görev yapıyor.

Hırvat Milli Takımı’nın da değişmez oyuncuları arasında yer alan Marko Tomas, 16.4 sayı, 3.1 ribaund, 1.9 asist, 1.1 top çalma, yüzde 46.5 iki sayılık, yüzde 33 üç sayılık ortalamalarına sahip.

Marko Tomas’ın sporculuk kariyeri Cibona Zagreb altyapısında başladı ve 2000-2001 sezonunda ilk profesyonel maçına çıktı. 2005-2006 sezonunda Real Madrid de İspanya’da kiralık olarak oynayan başarılı guard, daha sonda yeniden Hırvatistan’a dönerek Cibona Zagreb de kariyerine devam etti.

2007 sezonunda Real Madrid ile önce ULEB Cup ardından İspanya Ulusal Şampiyona Kupası’nı kazanan Marko Tomas 2008-2009 sezonunda da Cibona Zagreb ile Hırvatistan Ulusal Şampiyona Kupası’nı kazanma başarılarını gösterdi.

Hırvatistan Milli Takımı’nın da değişmez ismi olan Marko Tomas artık Fenerbahçe Ülker’in başarısı için ter dökecek.

KaPaLı
23.Haziran.2010, 18:55
http://2.bp.blogspot.com/_z3jic9EVfvM/TCIfh5Um12I/AAAAAAAAH3c/ygZ11-6TzsQ/s1600/tomas-ukic.jpg

Tanıdık 2 yüz : )

yaman76hakanFB
23.Haziran.2010, 18:58
Yaklaşık 20 gün önce haberi duyulmuştu. Anlaşılacağı söylenmişti. Hem 1, hem 2 oynayan Lynn Greer yerine tahmin ettiğim gibi hem 2, hem 3 numara oynayan bir kısa aldık. (Böylece bugün basına yansıyan eski Efes'li Domercant söylentileri de boşa çıkmış oldu.)

Bugün bir başka haber: Semih Erden'e Boston Celtics'in "okey" verdiği yönünde söylenti... Umarım yanlıştır. Geçtiğimiz yıllarda uzun rotasyonumuzla övünürdük ama kısa rotasyonumuz nisbeten zayıftı. Şimdi ise kısadan bol birşey yok; uzun olarak bu gidişle kala kala Gasper Vidmar'a kalacağız.

KaPaLı
23.Haziran.2010, 19:20
Partizan'dan 2 oyuncu diye başlıklar açıyolarmış Antu'da. Bu isimlerinde Alex Maric, Bijelica ve Marko Tomas'dan biri olduğunu söylüyolar. Marko Tomas geldi takıma Maric alınırsa çok iyi olur. Nedense Vidmar sahadayken bana hiçbirşey yapmıyomuş gibi geliyo (:

Siskauskas adıda dolaşmaya başladı.. Müthiş olur Siskauskas.

yaman76hakanFB
23.Haziran.2010, 19:29
Siskhauskas mı? Mübalağa etmiyorum: Avrupanın en iyi small-forveti...

Siskhauskas'ın NBA standartlarındaki karşılığı kendi pozisyonunda en azından bir Carmelo Anthony... (Oyun özelliği değil, değer bakımından söylüyorum.) Ama sanmam. Bir: Çok zor. İki: Oğuz ve Semih'in durumu belli olmadığı için rotayı uzunlara çevirmek zorundayız. Kısa rotasyonu şişti.

Marko Tomas transferi -antu'yu bilmem ve takip etmem ama- basketbol haber sitelerinde ve tartışma forumlarında açıkça duyrulmuştu. İkinci veya üçüncü isimler verilmeden; bizzat Marko Tomas... Çok iyi bir hamle... Bir zamanlar Hırvat milli takımının 2 ve 3 numarasında efsane Drazen Petroviç oynardı. Sonra onun yerini Gordon Griçek aldı. (2000'lerin başında çok büyük oyuncuydu Griçek...) Şimdi Marko Tomas adlı bu genç Hırvat takımının 2 ve 3 numarada yeni gözdesi... Ülkemizdeki dünya şampiyonasında da göreceğiz zaten. Çok nokta transfer... Sanırım bu sezon euroleague'de bize karşı 28 sayı attığı bir maç var.

KaPaLı
23.Haziran.2010, 19:47
Gezerken bir haber takıldı gözüme. Yunan Diamantidis 2 milyon € alıyomuş yıllık. Eğer Efes bu parayı Oğuz'a verecekse helal olsun derim. Dökecek paraları çok herhalde. Miroslav Radujlica'yıda alacaklarmş. Paradan başka hiçbirşeyler ikna edemezlerdi bu oyuncuyu. Onada verirler yıllık 2-3 milyon €.

Ukic 2 yıl için 3 milyon €, Marko Tomas 2 yıl için 2 milyon € aldığı bir yerde Oğuz'a bu kadar para vermek saçmalıktan öte değildir.

yaman76hakanFB
23.Haziran.2010, 19:54
Gerçi Efes Oğuz'a 2.000.000 euro değil, 2.000.000 dolar teklif etti ama o bile dehşet... tabii bu bir menejer palavrası da olabilir. Oğuz'da iyi pazarlıyor kendisini. Açıkçası gıcık oldum. Şu durumda -eğer Semih'te giderse- Kaya Peker bizim "denize düşünce sarıldığımız yılan" olacak... Olsun varsın; malesef başka alternatifimiz yok. (Perkins'in iyileşmesi gecikir diye Celtics Semih'i rotasyona dahil edecekmiş. Semih bizde kalsın; biz Perkins için tütsü yakalım, yatırlara çaput bağlayalım... Bir an önce iyileşsin.)

KaPaLı
23.Haziran.2010, 20:40
http://www.galatasaray.org/images/haberler/18/B_7172_b.jpg

Taylor Rochestie Galatasaray Cafe Crown’da

Galatasaray Cafe Crown, geçtiğimiz sezon Almanya'nın Göttingen takımında forma giyen basketbolcu Taylor Rochestie ile anlaşmaya varmıştır. Daha önce dış transferde Ermal Kurtoğlu ve Tutku Açık’la anlaşan Galatasaray Cafe Crown, Taylor Rochestie’yi kadrosuna katarak ilk yabancı transferini gerçekleştirdi.

GodfatheR
23.Haziran.2010, 20:44
Hırvat MARKO TOMAS'ı bitirmişiz sanırım. Eğer doğruysa 2 numara pozisyonuna çok iyi bir transfer olur.

GodfatheR
23.Haziran.2010, 21:38
Marko Tomas Fenerbahçe Ülker’de

Beko Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımız kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor.

Takımımız Hırvatistan Milli Takımı’nın başarılı oyuncularından Marko Tomas’ı renklerine bağladı.

2010-2011 sezonunda da şampiyonluğu ve Euroleague’de Final-Four’u hedefleyen Fenerbahçe Ülker, Cibona Zagreb takımında forma giyen Marko Tomas ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Marko Tomas kimdir?

Erkek basketbolunun önemli isimleri arasında yer alan Marko Tomas 3 Ocak 1985 tarihinde Hırvatistan’da dünyaya geldi. 2.01 boyundaki basketbolcu guard pozisyonunda görev yapıyor.

Hırvat Milli Takımı’nın da değişmez oyuncuları arasında yer alan Marko Tomas, 16.4 sayı, 3.1 ribaund, 1.9 asist, 1.1 top çalma, yüzde 46.5 iki sayılık, yüzde 33 üç sayılık ortalamalarına sahip.

Marko Tomas’ın sporculuk kariyeri Cibona Zagreb altyapısında başladı ve 2000-2001 sezonunda ilk profesyonel maçına çıktı. 2005-2006 sezonunda Real Madrid de İspanya’da kiralık olarak oynayan başarılı guard, daha sonda yeniden Hırvatistan’a dönerek Cibona Zagreb de kariyerine devam etti.

2007 sezonunda Real Madrid ile önce ULEB Cup ardından İspanya Ulusal Şampiyona Kupası’nı kazanan Marko Tomas 2008-2009 sezonunda da Cibona Zagreb ile Hırvatistan Ulusal Şampiyona Kupası’nı kazanma başarılarını gösterdi.

Hırvatistan Milli Takımı’nın da değişmez ismi olan Marko Tomas artık Fenerbahçe Ülker’in başarısı için ter dökecek.

www.fenerbahce.org

KaF KeF
24.Haziran.2010, 01:10
Kaya Peker & Oğuz Savaş F.Bahçe Ülker'de (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fsalsabasket.blogsp ot.com%2F2010%2F06%2Fkaya-peker-oguz-savas-fbahce-ulkerde.html)

Yeni sezonda hangi takımda oynayacakları fazlasıyla merak edilen iki yerli uzunun da tercihi F.Bahçe Ülker oldu. Dün (Çarşamba günü) kulüpte yapılan uzun görüşmeler sonucunda hem Kaya Peker hem de sözleşmesi sona eren Oğuz Savaş için anlaşma sağlanmış. Sözleşmelerin kaçar yıllık olduğu konusunda net bir bilgi alamadım ancak kesin anlaşmanın sağlandığı bilgisi şimdilik herkes için yeterli bir haber olsa gerek. Yarın ya da önümüzdeki günlerde resmi siteden yapılacak açıklamadan sonra detayları öğreniriz en geç. Semih Erden'in Boston, Ömer Aşık'ın ise Chicago ile anlaştığı dedikoduları ayyuka çıkmışken uzun rotasyonu için 2 isimle anlaşmak önemli bir hamle kuşkusuz, ama Kaya Peker'e neredeyse her maç özel olarak tepki gösteren F.Bahçe taraftarı bu transfere ne der bilinmez. Salsabasket özel haberidir.

MeMo
24.Haziran.2010, 01:13
Kaya'yı ben şahsen istemiyorum bu takımda...

di canio
24.Haziran.2010, 05:07
Yazıklar olsun Kaya'nın geçmişte yaptıklarını unutup ya da sineye çekip transfer edenlere. Mahmut Uslu gitti diye sevinip, umutlanmışken çok yanlış oldu bu transfer.

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 10:44
Fenerbahçe Ülker transferde hız kesmiyor. Sarı-Lacivertliler son olarak Efes Pilsen'in pota altı
oyuncusu Kaya Peker ile anlaştı.
Hırvat yıldız Marko Tomas'ı kadrosuna katan Fenerbahçe Ülker, Oğuz Savaş'ın sözleşmesini de iki yıllığına uzattı.
Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker, transfer atağını sürdürüyor. Sarı-Lacivertliler son olarak Efes Pilsen'in yıldızı Kaya Peker ile iki yıllık anlaşmaya vardı.
Sportif direktörlüğe Aydın Örs'ü getiren Fenerbahçe Ülker, baş antrenör olarak da Hırvat koç Neven Spahija ile anlaşmıştı. İlk dış transferini milli basketbolcu Engin Atsür'ü renklerine katarak gerçekleştiren Fenerbahçe, kadrosunu güçlendirmeye Hırvat Marko Tomas ve Kaya Peker ile devam etti.
Geçtiğimiz sezon Cibona Zagreb'de forma giyen 25 yaşındaki Tomas, şutör guard ve kısa forvet pozisyonlarında oynuyor. Şutör kimliğiyle tanınan Tomas, 2005 ve 2007 Avrupa Şampiyonaları'nda Hırvatistan Milli Takımı'nda da yer almıştı. Tomas, yeni takımıyla iki yıllık sözleşme imzaladı.
Karşıyaka altyapısından yetişen 29 yaşındaki Kaya Peker ise, başarılarla dolu bir kariyere sahip. Toplamda sekiz sezon formasını giydiği Efes Pilsen ile beş kez lig şampiyonluğu yaşayan Peker, bir sezon da İspanya'nın Tau Ceramica takımında forma giydi. Uzun yıllar milli takımda yer alan Peker, Ay-Yıldızlı formayla 2001 Avrupa Şampiyonası'nda ikinci, 2006 Dünya Şampiyonası'nda da altıncılık sevinci yaşadı.
Peker ile iki yıllık anlaşma sağlayan Fenerbahçe Ülker, ayrıca sözleşmesi biten Oğuz Savaş'ın kontratını iki yıl daha uzattı.

KaPaLı
24.Haziran.2010, 10:51
Kaya Peker çok iyi oldu. Şimdi Ömer Onan'ı rahatlatacak sadece savunma yönüyle güçlü bir 3 numara alınmalı. Hucumu olmasada olur.

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 10:56
Ben isterdim ki; Ömer, Oğuz, Semih üçlüsüyle devam edelim. Ama Ömer Aşık'ın bu takıma yaptığını o kadar kızdığımız Kaya bile yapmadı. En azından Fenerbahçe'yle mahkemelik olmadı.

Semih'in durumu belirsiz... Kendric Perkins yeni sezona yetişemeyeceği için Celtics onu kadrosuna katmayı düşünüyor. Semih'in bu fırsatı kaçıracağını sanmıyorum. tek umut: Celtics'in onu yetersiz bulup bu hamleden vazgeçmesi... Ama bence takas malzemesi olarak ta bulundurmak isteyebilirler kadroda...

Kaya'yı biz almasaydık Galatasaray alacaktı. Ömer Aşık artık yok. Bir de şöyle düşünmek lazım. Hem Oğuz, hem Semih, hem Ömer Aşık aynı tip oyunculardı. Üç tane aynı tip oyuncu lüx kaçıyordu. Onları asli pozisyonlarında oynatamıyorduk. Bu da dışarıdan şutu olan dört numaraları savunmada büyük problem yaşatıyordu. Gerçek anlamda tek dört numaramız Mirsad'dı. (Ki Mirsad'da ribaunt kovalama derdine düşüp dışarıya çıkmaz; defansta...) Şimdi Kaya daha farklı bir uzun... O bölgede yaşlı ve artık daha çok sakatlanan Mirsad'a da iyi bir alternatif olacak... (Bu bölgeye bir de yabancı düşünülüyor...)

Duygusallığı bir tarafa bırakırsak... Bence harika bir haber...

KaPaLı
24.Haziran.2010, 11:16
1-Roko Ukic - Engin Atsür
2-Marko Tomas - Terrance Kinsey
3-Ömer Onan - Emir Preldzic
4-Mirsad Türkcan - Kaya Peker
5-Oğuz Savaş - Gasper Vidmar

Kadroya daha eklenecek oyuncular var. Yabancılar alınacak daha takıma. Semih - Ömer Aşık kalsa iyi olacaktı ama büyük ihtimalle ayrılacak. Ayrıca Aydın hoca altyapıdan 3 oyuncunun ekleneceğinide söylemişti.

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 11:50
Şimdi SEMİH ERDEN'den MÜJDELİ BİR HABER BEKLİYORUZ.

Valencia'dan Mat Nilsen'le anlaşıldığı haberi çıktı; bundan iki hafta önce... Ama resmi site henüz açıklamadı. Gerçi Tomas haberini de 15-20 gün geciktirmişlerdi. Hatta kaya Peker haberide henüz resmi sitede yok. Kaya ve Oğuz haberi...

Bakalım... Bize asıl sertliği Semih-Kaya ikilisi getirecek. Semih'ten müjdeli haber bekliyorum; ama Boston isterse orada kalır. Dua edelim; istemesin...

CeNTeR_TR
24.Haziran.2010, 13:05
Bayanların transfer dosyasıda hızlı gelişiyor.

Melike Bakırcıoğlu,Esra Şencebe,Yasemin Horasan Beşiktaş ile anlaştı.

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 13:12
Melike için söyleyeceğim: Hiç olmazsa bu şansı çok iyi değerlendirsin. Bayanlar Ligimizde kaliteli ve uluslararsı standartta yerli oyuncu o kadar az ki... Bu sebeple Melike gibi patlama yapamayan ve kendini hiç geliştirmeyen oyunculara çok kızıyorum. "Bana şans verilmedi" diyemez. her bulduğu şansı eline yüzüne bulaştırdı. Onun kadar hiçbir altyapı oyuncusunun üstüne düşülmedi. İlk keşfedilip, Van'dan mı nereden hatırlamıyorum, Fenerbahçe altyapısı için İstanbul'a getirildiğinde "14-15 yaşında; bayan basketbolu için harika bir fiziğe sahip, tek eksiği fundementalı, geleceğin Nevriye Yılmaz'ı olabilir" diye söyleniyordu kendisi hakkında. Ama bir arpa boyu yol almadı.

Melike; aklını başına al ve hiç olmazsa Beşiktaş'ın verdiği şansı iyi değerlendir. Basketbolumuzun yeni yıldızlara ihtiyacı var. Tembelliğe ve yerinde saymaya hakkın yok.

CeNTeR_TR
24.Haziran.2010, 17:14
Hakan abi Burda Bayanlar All-Star maçları olduğunda saha içi organizasyonlarınga görevliydim ben Melike'de 3 sayı yarışmasında yer aldı.O süreçte bir nebze olsun muhabbet etme şansı yakaladım kendisiyle.Zaten Fenerbahçeli diye tribünden bir sürü tepki geldi kendisine.Küfürler falan vs vs.

Bende gidip hani takma gibisinden moral vermeye çalıştım.Önce teşekkür etti falan benim bulunduğum yerden baya 3 sayı atışı denedi.Bende yardım ettim kendisine top vererek vs vs.

Sonra sıra Melikeye geldi ilk benim bulunduğum yerden başlıyordu hadi başarılar dedim ve verdiği cevap '' Sağol canım teşekkür ederim ama umrumda değil açıkçası '' bu psikolojiyi taşıyan bir genç yetenek heralde akıllanır.Zaten akıllanırsa adını ilerde çok duyarız.

KaPaLı
24.Haziran.2010, 17:34
Turgut öylede kaç senedir Melike Bakırcıoğlu kadroda. Kaç senedir sürekli olarak destekleniyo ama bir türlü patlamadı. Final serisinde 7 kişilik rotasyonda bile kullanmayı denemedi Melike'yi. Beşiktaş'a gitmesi Fenerbahçe açısından iyi oldu. Kadroda şişkinlik yaratmayacak.

Beşiktaş'ta ne kadar ıskartaya çıkmış oyuncu varsa toplamış. Esra fena oyuncu değil aslında ama sadece hucum yaptırırsanız dış atış yaptırırsanız etkili olur. Ne savunması var ne rakibini kovalıyo. Panküp Kayseri'de hucum yönüyle ön plana çıkıyodu. Tam heh işte Esra oldu derken Galatasaray'a gidip yine oyununu geriye götürdü.

Yasemin'i Galatasaray'ın bırakmasına şaşırdım ben açıkçası. Takım kaptanıydı Yasemin. Türk oyuncuları zaten vasat olan bir takım, nasıl bırakır iyi oynayan bir oyuncusunu ilginç. Yönetimini bir türlü oturtamadı Galatasaray. Geçen sene Fenerbahçe'nin 1,5 katı büyüklüğünde bütçeleri olmasına rağmen Fenerbahçe'nin bütçesi haber olmuştu. Galatasaray'ın getirip götürdüğü oyuncuları kimse konuşmamıştı. Bu senede aynısını yaparlar. Alıştık her sene aynı haberler.

CeNTeR_TR
24.Haziran.2010, 18:00
Yazımı orada yanlış yazmışım.

'' bu psikolojiyi taşıyan bir genç yetenek heralde akıllanır '' yerine '' bu psikolojiyi taşıyan bir genç yetenek heralde aklı başında değil ama elbet akıllanır olacaktı '' bir anlık dalgınlığıma gelmiş kusura bakmayın.

Bizden gitmesi hem kendisi için hemde bizim için iyi oldu.Kendisi şimdi gittiği takımda süre alabilecek biz ise her sene bir ümitle benche yolladığımız oyuncunun yerine belkide takıma katkı yapacak bir oyuncu alacağız veya alt yapıdan çıkaracağız.

CeNTeR_TR
24.Haziran.2010, 18:02
Kısacası Melike için vurdumduymaz diyebilirim yani.Düzenleme butonu olmadığından sürekli arka arkaya yazıyorum ama ilk mesajımdaki yanlış yazımdan sonra son iki mesajımda aynı noktaya çıkıyor.

Kendisi yetenekli fakat vurdumduymaz.

Düzenle butonu geri getirilmeli ;)

TR.CaPTaiN
24.Haziran.2010, 18:36
Yeni sezonda Avrupa’da Final-Four hedefleyen geçtiğimiz sezonun BEKO Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker’de transfer atağı sürüyor.

Genel koordinatörlüğe Aydın Örs’ü, takımın koçluğuna da Neven Spahija’yı getiren Fenerbahçe Ülker Hırvat Milli oyuncu Marko Tomas ve Engin Atsür’ün ardından çok önemli bir yıldızı daha kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ve A Milli Basketbol Takımı’nın başarılı ismi Kaya Peker’i 2 yıllığına renklerine bağladı.

Takımımız ayrıca Hırvat yıldızı Roko Ukic’in ardından bir başka yıldızı Oğuz Savaş’la da 2 yıllık sözleşme yeniledi.

2006 yılında Fenerbahçe Ülker forması giymeye başlayan 23 yaşındaki milli oyuncu, geçtiğimiz sezonu Beko Basketbol Ligi’nde 8.28 sayı, 3.9 ribount, 1,1 asist, 0.5 blok ve 0.4 top çalma istatistikleriyle tamamladı.

KAYA PEKER KİMDİR?

Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi Kaya Peker, 1980 yılında Ankara’da dünyaya geldi.
Basketbola Pınar Karşıyaka alt yapısında başlayan Kaya Peker uzun boyu ve geniş yapısına rağmen atletik olması ve dış atışlarda ki başarısı ile dikkat çekiyor. Milli basketbolcu 1996 - 2000 yıları arasında Pınar Karşıyaka forması giydi.

Pınar Karşıyaka’daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Kaya Peker 2000/2001 sezonunda Efes Pilsen’e transfer oldu.

Efes Pilsen’de 6 sezon geçiren Kaya Peker buradan rotasını yurt dışına çevirdi ve İspanya’nın TAU Ceremica takımına transfer oldu. İspanya’da bir sezon forma giyen milli basketbolcu Tau Ceramica’dan Beşiktaş Cola Turka takımına geçti.

Bir sezon Beşiktaş Cola Turka forması giyen yıldız basketbolcu siyah beyazlı ekipten 6 sezon formasını giydiği Efes Pilsen takımına transfer oldu.

Kariyerinde bir çok kupayı kaldıran Mili basketbolcu Ay-Yıldızlı formayla 2001 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci, 2006 Dünya Şampiyonası’nda da altıncılık sevinci yaşadı.

Son olarak Efes Pilsen forması giyen Milli basketbolcu artık Fenerbahçe Ülker’in başarısı için mücadele edecek.

Fenerbahce.org

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 18:41
Melike'nin henüz burnu sürtülmedi. Bir musibet bin nasihattan iyidir derler. Yani köyünden çıktı ve doğru Fenerbahçe'nin muhteşem imkanlarıyla karşılaştı. Birgün bir Anadolu kulübüne gidecek, üçbeş ay parasını alamayacak, taksitleri ensesine binecek ve o zaman teptiği fırsatlar için ah çekecek. (Hatta o parasını alamama durumu çok yakında başına gelebilir...)

Umarım başarılı olur, kendine gelir, Türk bayan basketbolu adına bir kazanım olur. Buna çok ihtiyacımız varTürk bayan basketbolunun gelişimi için... Zaten beklentileri karşılayacak seviyeye geldiği gün ona yeniden kapımız açılacak ... Ve o koşa koşa gelecektir. Önemli olan yeni yıldızların yetişmesi... Şu şartlarda erkek basketbolundan daha fazla mutlu eder beni Türk bayan basketbolunun yeni yıldızlara kavuşması... Çünkü topu topu bir avuç oyuncu; üst düzey potansiyeli olan...

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 18:45
Yeni sezonda Avrupa’da Final-Four hedefleyen geçtiğimiz sezonun BEKO Basketbol Ligi şampiyonu Fenerbahçe Ülker’de transfer atağı sürüyor.

Genel koordinatörlüğe Aydın Örs’ü, takımın koçluğuna da Neven Spahija’yı getiren Fenerbahçe Ülker Hırvat Milli oyuncu Marko Tomas ve Engin Atsür’ün ardından çok önemli bir yıldızı daha kadrosuna kattı.

Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen ve A Milli Basketbol Takımı’nın başarılı ismi Kaya Peker’i 2 yıllığına renklerine bağladı.

Takımımız ayrıca Hırvat yıldızı Roko Ukic’in ardından bir başka yıldızı Oğuz Savaş’la da 2 yıllık sözleşme yeniledi.

2006 yılında Fenerbahçe Ülker forması giymeye başlayan 23 yaşındaki milli oyuncu, geçtiğimiz sezonu Beko Basketbol Ligi’nde 8.28 sayı, 3.9 ribount, 1,1 asist, 0.5 blok ve 0.4 top çalma istatistikleriyle tamamladı.

KAYA PEKER KİMDİR?

Fenerbahçe Ülker’in yeni transferi Kaya Peker, 1980 yılında Ankara’da dünyaya geldi.
Basketbola Pınar Karşıyaka alt yapısında başlayan Kaya Peker uzun boyu ve geniş yapısına rağmen atletik olması ve dış atışlarda ki başarısı ile dikkat çekiyor. Milli basketbolcu 1996 - 2000 yıları arasında Pınar Karşıyaka forması giydi.

Pınar Karşıyaka’daki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Kaya Peker 2000/2001 sezonunda Efes Pilsen’e transfer oldu.

Efes Pilsen’de 6 sezon geçiren Kaya Peker buradan rotasını yurt dışına çevirdi ve İspanya’nın TAU Ceremica takımına transfer oldu. İspanya’da bir sezon forma giyen milli basketbolcu Tau Ceramica’dan Beşiktaş Cola Turka takımına geçti.

Bir sezon Beşiktaş Cola Turka forması giyen yıldız basketbolcu siyah beyazlı ekipten 6 sezon formasını giydiği Efes Pilsen takımına transfer oldu.

Kariyerinde bir çok kupayı kaldıran Mili basketbolcu Ay-Yıldızlı formayla 2001 Avrupa Şampiyonası’nda ikinci, 2006 Dünya Şampiyonası’nda da altıncılık sevinci yaşadı.

Son olarak Efes Pilsen forması giyen Milli basketbolcu artık Fenerbahçe Ülker’in başarısı için mücadele edecek.

Fenerbahce.org

Teşekkürler... sabahtan beri bu resmi açıklamayı bekliyorum. Siteye defalarca girdim. Hatta 15 dakika önce yine yokladım. Tomas haberi vardı girişte... Bu haber henüz yoktu. Hayırlı olsun.

barahir
24.Haziran.2010, 19:17
Kaya Peker'i İstemiyorum!!

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 19:44
Kaya Peker'i İstemiyorum!!

Fenerbahçe taraftarına şunu söylemek istiyorum: Emre Belezoğlu ve Tümer'e gösterdiğiniz anlayışı Kaya'ya da gösterin ve onu performansına göre değerlendirin. Kaya geçen yıl giydiği formanın kazanması için çok agresif ve yer yer provakartif davranışlar sergiledi; kabul... Ama unutmayalım; Ömer Aşık gibi Fenerbahçe'yle mahkemelik olmadı. Geçen yıl final serisi oynanırkan Mirsad Efes'le gizlice transfer görüşmeleri yapmıştı. gerçi sonradan pişman olup seri devam ederken bunu yönetime iletiyor ve kontratı apar topar uzatılıyor. Ama öncesinde Efes'e imza atmış. O Mirsad'ı bile affeden taraftarımız Kaya'ya bir şans vermeli...

barahir
24.Haziran.2010, 19:48
Fenerbahçe taraftarına şunu söylemek istiyorum: Emre Belezoğlu ve Tümer'e gösterdiğiniz anlayışı Kaya'ya da gösterin ve onu performansına göre değerlendirin. Kaya geçen yıl giydiği formanın kazanması için çok agresif ve yer yer provakartif davranışlar sergiledi; kabul... Ama unutmayalım; Ömer Aşık gibi Fenerbahçe'yle mahkemelik olmadı. Geçen yıl final serisi oynanırkan Mirsad Efes'le gizlice transfer görüşmeleri yapmıştı. gerçi sonradan pişman olup seri devam ederken bunu yönetime iletiyor ve kontratı apar topar uzatılıyor. Ama öncesinde Efes'e imza atmış. O Mirsad'ı bile affeden taraftarımız Kaya'ya bir şans vermeli...

Abi tamam dediklerin mantıklı ama istemeyince istemiyo insan birisini.. Ben istesem de bu adamı kabullenemem ki..

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 19:51
Ayrıca şunu da eklemek istiyorum: Eğer hedeflenen başarılar gelir ve bunda Kaya'nın da payı olursa herkes onu bağrına basacaktır. Amaç başarı değilse Rasim Başak gibi "ölümüne" Fenerli ama vasat oyuncularla devam edeydik?

Emre'nin bir Galatasaray-Ankaragücü maçında hakemin üstüne yürüyüşü vardı: "Hoca, sen Fenerli misin; ne biçim düdük çalıyorsun?" diye... Sene 2001... Genç nesil sevindi ama bizim kuşak Emre'ye hep mesafeli durdu. Fakat o sahada herkesten fazla çabalayarak kendisini affettirdi. Şu anda benim için Alex'den daha değerli bir oyuncudur. (Laf aramızda Alex'i sevmem zaten.) Ama asla formasını sırtıma geçirip gezmem. Benim kuşak -en azından benim gibi fanatikler- gezmez diye düşünüyorum. Ama en fazla takdir ettiğim oyuncu şu durumda Emre'dir..(Lugano-Gökhan Gönül ve Emre...Bunların yeri ayrıdır benim için. Fakat asla bir Emre fan'ı olmam. Çünkü...Çünkü... O "çünkü" benim çocuksu fanatikliğimdir.) Tümer mi? Parasını aldı ve çekti, gitti.

BÜTÜN BUNLARIN BASKETBOLLA İLGİSİ NE?

KAYA hangisi olacak? Aldığı paranın hakkını vermek için Emre gibi canını dişine mi takacak? Tümer gibi parasını almaya mı bakacak? Bu saatten sonra kriter bu olmalı...

Haklısın... Hepimiz beşeriz. Bazen duygularımıza yenik düşeriz. Fakat dediğim gibi... Bu saatten sonra performansına göre değerlendirmek en mantıklısı...

di canio
24.Haziran.2010, 19:55
Hakan Abi, Emre, Tümer ve Fatih Akyel transfer edilirken de taraftar tepkiliydi bu transferlere. Bu 3lüden sadece Fatih taraftarın gözüne, gönlüne girememiştir. Galatasaray'a edilen küfüre eşlik etmesiyle 3-5 kişinin gönlüne girmiş olabilir. Ancak Emre ve Tümer takım için oynadıkları futbol, gösterdikleri hırs ve mücadele ile birçok taraftarın gönlüne girmişlerdir. Ama daha önce yaptıkları hala yüreklerde bir yaradır. Aynı bu saydığım 3'lü de olduğu gibi Kaya transferine de karşıyız. Kaya müthiş mücadele gösterir forma için hırsını azmini ortaya koyar, taraftarın bakışı da değişir olumlu yönde. Ancak daha önce yaptığı terbiyesizlikler unutulmaz, hep kanar yürekte. Emre ve Tümer'de de olduğu gibi.

di canio
24.Haziran.2010, 19:57
Düzenleme butonu olmadığı için tekrar yazayım, ben son yazını görmedim Hakan Abi. Aynı düşüncedeyim, üstteki yazıda da hemen hemen aynı şeyleri yazmışız.

KaPaLı
24.Haziran.2010, 19:58
http://www.galatasaray.org/images/haberler/18/B_7181_B1265.jpg

Haluk Yıldırım Galatasaray Cafe Crown'da

Galatasaray Cafe Crown, basketbolcu Haluk Yıldırım ile anlaşmaya varmıştır. Haluk Yıldırım'a sarı kırmızılı forma altında üstün başarılar diliyoruz.

Bilgi: Haluk Yıldırım

Beko Basketbol Ligi’nin en tecrübeli oyuncularından biri olan Haluk Yıldırım, 1972 yılında Bursa’da doğdu. Basketbola Adana’da Güney Sanayi takımında başlayan Yıldırım, ilk transferini 1989 yılında Beslen’e geçerek yaptı. Bir sezon Beslen forması giyen Haluk Yıldırım, 1990 yılında transfer olduğu Ankara TED Koleji’nde üç sezon forma giydi.

1993 yılında kurulan Ülkerspor’un kurduğu güçlü kadroda yer bulan Haluk Yıldırım, 10 sezon boyunca Ülkerspor formasını taşıdı. Ülkerspor forması altında (1995, 1998, 2001) üç lig şampiyonluğu yaşayan Yılıdırım, 2004 yılında kanser hastalığına yakalandı ve tedavisi sürecince basketboldan ayrı kaldı. 2004-05 sezonunda basketbola Beşiktaş forması ile dönen tecrübeli oyuncu, Beşiktaş’ın play-off finali oynamasında büyük katkısı oldu.

2005-06 sezonu başında Türk Telekom ile anlaşan Haluk Yıldırım, sezonu 10,1 sayı ortalaması tamamlayarak kariyerindeki en iyi sezonu yaşadı. 2007-08 sezonunda bu kez Türk Telekom forması ile play-off finali oynayan Haluk, üç farklı takımla final oynama başarısını göstermiş oldu. 2008-09 sezonu başında Beşiktaş Cola Turka’ya dönen tecrübeli oyuncu aynı sezonu 8,0 sayı, 2,7 asist ortalaması ile tamamladı. Geçtiğimiz sezon da Beşiktaş Cola Turka forması giyen Haluk Yıldırım, süre aldığı 30 maçta 7,5 sayı ve 3,5 asist ortalamasını yakaladı.

Özellikle yaptığı sert savunma ile rakiplerini yıldıran Haluk Yıldırım, kısa forvet pozisyonunda oynuyor. 2.00 metre boyundaki başarılı sporcu, bugüne dek 250’nin üzerinde milli maça çıkmayı başardı.

yaman76hakanFB
24.Haziran.2010, 20:04
Hakan Abi, Emre, Tümer ve Fatih Akyel transfer edilirken de taraftar tepkiliydi bu transferlere. Bu 3lüden sadece Fatih taraftarın gözüne, gönlüne girememiştir. Galatasaray'a edilen küfüre eşlik etmesiyle 3-5 kişinin gönlüne girmiş olabilir. Ancak Emre ve Tümer takım için oynadıkları futbol, gösterdikleri hırs ve mücadele ile birçok taraftarın gönlüne girmişlerdir. Ama daha önce yaptıkları hala yüreklerde bir yaradır. Aynı bu saydığım 3'lü de olduğu gibi Kaya transferine de karşıyız. Kaya müthiş mücadele gösterir forma için hırsını azmini ortaya koyar, taraftarın bakışı da değişir olumlu yönde. Ancak daha önce yaptığı terbiyesizlikler unutulmaz, hep kanar yürekte. Emre ve Tümer'de de olduğu gibi.

Bir basketbol forumuna aynen şunu yazdım:

"Her yıl bir forma kendime, bir forma çocuklarıma alırım. Asla ve asla bu formaların ardında Emre Belezoğlu ismi yazmaz; Tümer ismi yazmaz. Ama trübünde ve ekran başında mücadelesini alkışlarım. Aldığı paranın hakkını vermesini isterim sadece... Performansına göre değerlendiririm. Şu durumda protesto etmenin kime ne faydası var?

Yani şimdi "Kaya sen bizim herşeyimizsin" diye onu çağıracak, omuzlara alacak değiliz. Ama yuhalamanın da anlamı yok; bu saatten sonra... İhtiyacımız olan bir transferdi; bundan sonra performansına göre değerlendireceğiz."

Aynı forumda bir başka konuya da şunu yazdım:

"Duygularım: Onunla gelecek başarı şöyle dursun...

Aklım, mantığım, kazanma arzum: "En doğru hamleyi yaptık. Amaç başarıysa, Rasim Başak gibi "ölümüne" Fenerli ama vasat oyuncularla değil, Kaya gibi özel bir yetenekle hedefimize ulaşabiliriz."

Universal
24.Haziran.2010, 21:40
Kaya Peker Fenerbahçe'ye geldi, hayal kırıklığı yaşıyorum.

yaman76hakanFB
25.Haziran.2010, 00:35
Kaya Peker Fenerbahçe'ye geldi, hayal kırıklığı yaşıyorum.

Kaya'dan daha önemlisi Oğuz Savaş'la yeniden kontrat yenilenmesi oldu. Çıkan bir ton olumsuz haberden sonra artık Oğuz elimizden gitti gözüyle bakmaya başlamıştım. Yani Oğuz yeni bir transfer gibi keyif verdi.

Eğer Semih Erden'den de -tıpkı Oğuz gibi- bir son dakika geri dönüş müjdesi alırsak herşey çok daha harika olacak... Bir an düşünelim:

-Enes'i geçen yıl kaçırdık.
-Ömer Aşık'la ipler koptu.
-Oğuz Savaş Efes Pilsen'e gidiyor.
-Semih Erden NBA'e gidiyor.

Ve ligde yabancı sınırlaması var. Ve biz Şampiyon ünvanımızı korumak için zorlu bir savaş vermek zorundayız. Bu da yetmezmiş gibi artık Avrupa'da başarı bekleniyor. Şimdi bu şartları gözönüne alıp, Kaya Peker ile ilgilenmemek mümkün müydü?

Tam tersi durumda bir haberi düşünelim:

-"Oğuz Savaş Efes Pilsen'e transfer oldu. Ayrıca Kaya Peker'de Efes'te kalıyor. Kulübüyle kontrat yeniledi."

Daha mı iyi olacaktı?

Duygularımızı içimize atma zamanı... Bu bir yöneticilik başarısıdır. Bugün olanların tam tersi yaşanabilirdi? Böyle bir durumda camia olarak yaşayacağımız karamsarlığı tahmin edebiliyor musunuz? Düşünmek bile istemiyorum. Hele Semih'in durumu netleşmemişken...

Hayırlı olsun. İnşallah her iki oyuncudan da gerekli katkıyı alırız.

GodfatheR
25.Haziran.2010, 14:56
Evet Kaya'yı günahım kadar sevmiyorum ama bu transfer çok iyi oldu. Hem pota altımız güçlendi hem de Efes en önemli uzununu kaybetti. Ayrıca kulübünü mahkemeye veren Ömer Aşık'dan bin kat iyidir Kaya Peker.

Universal
25.Haziran.2010, 15:06
Kaya'dan daha önemlisi Oğuz Savaş'la yeniden kontrat yenilenmesi oldu. Çıkan bir ton olumsuz haberden sonra artık Oğuz elimizden gitti gözüyle bakmaya başlamıştım. Yani Oğuz yeni bir transfer gibi keyif verdi.

Eğer Semih Erden'den de -tıpkı Oğuz gibi- bir son dakika geri dönüş müjdesi alırsak herşey çok daha harika olacak... Bir an düşünelim:

-Enes'i geçen yıl kaçırdık.
-Ömer Aşık'la ipler koptu.
-Oğuz Savaş Efes Pilsen'e gidiyor.
-Semih Erden NBA'e gidiyor.

Ve ligde yabancı sınırlaması var. Ve biz Şampiyon ünvanımızı korumak için zorlu bir savaş vermek zorundayız. Bu da yetmezmiş gibi artık Avrupa'da başarı bekleniyor. Şimdi bu şartları gözönüne alıp, Kaya Peker ile ilgilenmemek mümkün müydü?

Tam tersi durumda bir haberi düşünelim:

-"Oğuz Savaş Efes Pilsen'e transfer oldu. Ayrıca Kaya Peker'de Efes'te kalıyor. Kulübüyle kontrat yeniledi."

Daha mı iyi olacaktı?

Duygularımızı içimize atma zamanı... Bu bir yöneticilik başarısıdır. Bugün olanların tam tersi yaşanabilirdi? Böyle bir durumda camia olarak yaşayacağımız karamsarlığı tahmin edebiliyor musunuz? Düşünmek bile istemiyorum. Hele Semih'in durumu netleşmemişken...

Hayırlı olsun. İnşallah her iki oyuncudan da gerekli katkıyı alırız.

Duygularımızı içimize atmalı; ama duygusuzda hiçbir spor oyunu zevk vermiyor, endüstriyel düşünmemek lazım. Kaya Peker, Fenerbahçe'nin sporcusu Avrupa için alınabilinicek en güzel oyuncu; ama ben genede istemiyorum.

Sekopej
25.Haziran.2010, 16:19
Taraftarın bence fazla da söz hakkı yok basketbolda. Takıma ne kadar destek veriyorlar, derbilerde ve final serisi haricinde salonun ne kadarı doluyor? Euroleague maçlarında 1000-2000 seyircinin olduğu maçlar oldu. Futbol takımında mesela tepki geldiğinde anlarım çünkü en az 30 bin oluyor seyirci en iddiasız maçta bile.

Bu nedenle yönetimin ne yapsa, kimi getirse hakkıdır diyebilirim. Belki Tanjevic'ten kurtulmamız ve Aydın Örs'ün gelmesiyle salonda yer alan taraftar sayısı da artar, takımla taraftar direk etkilemşimde olur, Kaya'nın da olumlu katkılarını görerek (olursa) hakettiği desteği verir.

KaPaLı
25.Haziran.2010, 16:30
Efes Pilsen'de Shumpert - Kasun ve Charles Smith yollandı takımdan..

Mario Kasun'uda alsak hiç fena olmaz hani : )

-----------------------------------

Beşiktaş Cola Turka'dan tanıdığımız Mehmet Yağmur, Türk Telekom'la sözleşme imzaladı.

Efes Pilsen, Türk Telekom'dan Erwin Dudley ( Ersin Dağlı )'yla 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray Cafe Crown'dan Can Akın ve Murat Kaya, Olin takımıyla anlaşmak üzere.

Sekopej
25.Haziran.2010, 16:44
Mesaj düzenlme aktif olmuş olması lazım, ilk mesajı düzenleyebilirsin İsmail.

KaPaLı
25.Haziran.2010, 16:52
İlk mesajımı editleyemiyorum.. Zaman sınırı var sanırım..

Sekopej
25.Haziran.2010, 17:03
Zaman sınırı olabilir, o kadarını bilmiyorum, başka bölümlerde de uzun süre yazmayınca düzenleme kalkıyorsa, benim yapabileceğim bir şey yok.:)

nerazzuri
25.Haziran.2010, 19:24
Semih Erden Boston Celtics ile görüşüyormuş. Yönetim izin vermiş, üstüne birde - işler yolunda gitmez ise döneceğin yer yine burasıdır - demiş.

yaman76hakanFB
25.Haziran.2010, 22:00
ALINTI:

Kaya Peker... Türkiye’nin pozisyonundaki en iyi isimlerinden bir tanesi. Ama yıllardır gerek Efes Pilsen’de gerekse Beşiktaş Cola Turka’da oynarken neredeyse her Fenerbahçe maçında büyük tepkilere maruz kaldı, geçtiğimiz sezonun final serisinde, sarı-lacivertli bir grup taraftar sahaya girerek yıldız oyuncuya saldırdı. Şimdi ise çok radikal bir karar aldı, kendisini ısrarla isteyen Fenerbahçe Ülker’in teklifini kabul edip, 2 yıllık imzayı attı.

İşte bu imza Fenerbahçe taraftarlarının da ikiye bölünmesini sağladı. Bir kısım yıllardır tepki gösterdikleri oyuncunun transfer edilmesine şiddetle karşı çıktı. Taraftar sitelerindeki forumlarda ‘Nasıl alırsınız bu adamı... Bari Işıl Alben ve Kerem Gönlüm’ü de alın... Seneye Ergin Ataman takımın başına geçerse şaşırmam artık...” derken, bir kısımsa büyük hedeflere ulaşmak için bu transferin gerekli olduğunu savundu ve “Aydın Örs transfer ettiyse vardır bir bildiği... Tümer Metin ve Fatih Akyel için de bunlar söylenmişti... Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak, Kaya için de o gün geldi...” ifadelerine yer verildi.

Sırada yabancı var

Öte yandan Fenerbahçe Ülker’in transferi bir yabancı oyuncu daha aldıktan sonra bitireceği, bu ismin de Semih Erden’in durumuna göre netleşeceği öğrenildi.
Semih, Boston’da kalmaya karar verirse 5 numara, Fenerbahçe’ye dönerse ise forvet transferi yapılacağı öğrenildi.

Kaynak:TürkBasket.Com

GodfatheR
25.Haziran.2010, 22:14
Fenerbahçemi mahkemeye veren Ömer Aşık mı? Kaya Peker mi? Kesinlikle Kaya Peker. Bir gün herkes FenerbahçeLi olacak ve o gün Kaya için geldi. Biz taraftar olarak arkasında olursak çok başarılı olacaktır.

CeNTeR_TR
25.Haziran.2010, 22:40
Dopingsiz'de ne kadar iyi oyuncu olduğunu Ataman'a göster biz senden daha başka birşey istemiyoruz.

A.FaruK
26.Haziran.2010, 00:24
Enes gitti. Türk basketbolunun yıldızı olabilecek bi adam. Ki hiç uzak değil bu. Ne bir lira bi para kazandın nede bi gram fayda alabildin.

Ömer Aşık gitti. Çok geliştirdi kendini. Yaptığı bloklarla tanıdım ben onu. İlk geldiği zamanı hatılıyorum. O zamanda belliydi bi yerlere geleceği. Oda fazla kalmadı. O da gitti gider. Hiç yoktan onu izledikte faydalandık bir nebze. Ama ne kazandın. Cevap: Hiç bir şey.

Semih'de gider. Partizandan almıştık yanılmıyosam. Hiç unutmam yeni geldiği zamanları bi Galatasaray maçında 17 ribaund almıştı :). Damir'den sonra en sevdiğim adamdır takımda.Bi profesyonel basketçiden çok bi Fenerbahçeli gibi oynuyodu. Bir taraftar gibi oynuyodu.İstemem gitmesini. Ama giderse eldende pek bişey gelmez zaten. NBA istedikten sonra el kol bağlı.Ne düzendir bilinmez ama ne kazandın cevap yine hiç bir şey.

Bari Damir'de gitsinde daha baskette izlemeyeyim.

KaPaLı
29.Haziran.2010, 16:51
http://www.efesbasket.org/images/cms/images/wisniewski22.jpg

Andrew Wisniewski Efes Pilsen'de...

Efes Pilsen Maccabi Tel Aviv’in başarılı oyuncusu Andrew Wisniewski ile anlaştı. Guard pozisyonunda oynayan Amerikalı oyuncu 29 yaşında ve 1.91 metre boyunda.

Centenary Koleji’nden 2004 yılında mezun olduktan sonra Sırbistan’ın Kızılyıldız takımının yolunu tutan Wisniewski, bir sezon sonra Almanya’nın Telekom Baskets Bonn takımında görev aldı. Burada da bir sezon oynayan Amerikalı oyuncu 2006-07 sezonunda İtalya’nın Snaidero Udine takımına transfer oldu. Kasım 2006’da Hırvatistan’ın Cibona Zagreb takımına geçen Wisniewski, 2007-08 sezonunda Rusya’nın Ural Great, 2008-09 sezonunda Rusya’nın Spartak St Petersburg ve geçtiğimiz sezon da İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımlarında forma giydi.

2005-06 sezonunda 20.6 sayı ortalaması ile Almanya Ligi’nin sayı kralı olan başarılı oyuncu, 2006-07 sezonunda Cibona Zagreb ile Hırvatistan şampiyonluğu yaşadı ve Hırvatistan’da “yılın savunmacısı” seçildi. Geçtiğimiz sezon İsrail Kupası’nı kaldıran Maccabi Tel Aviv’de 11 sayı ve 9 asistlik performansı ile finalin “MVP”si seçildi.

İsrail Ligi’nde geçtiğimiz sezon 21 karşılaşmada görev alan Wisniewski 20.8 dakika ortalama süre alarak 9.7 sayı, 2.6 ribaunt, 3.1 asist ve 1.3 top çalma ortalamaları ile mücadele etti.

Avrupa Ligi’nde oynadığı 20 karşılaşmada da ilk beşte sahaya çıkan Wisniewski 8.8 sayı, 2.8 ribaunt, 2.5 asist ve 0.9 top çalma ortalamaları tutturdu.

Avrupa Ligi’nde Top 16 Turu’nda Efes Pilsen ile Maccabi Tel Aviv F Grubu’nda birlikte yer alırken; Wisniewski İsrail’de oynanan ilk karşılaşmada 5 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist, İstanbul’da oynanan karşılaşmada ise 5 sayı ve 3 ribaunt kaydetmişti.

Efes Pilsen Andrew Wisniewski ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

----------------------------------------------------------------------------------------

Efes Pilsen dün Maccabi'nin oyun kurucusu Andrew Wisniewski'yi transfer ettiğini resmen duyurunca hemen aklımıza Kerem & Ender ikilisinden birinin gidebileceği ihtimali gelmişti. Bu merakımızı gidermek için aradığımız Engin Özerhun böyle bir durumun olmadığını, koç Perasovic'in üç oyuncuyu beraber kullanmak istediğini belirtti. Kerem'i 2 numarada da kullanabileceğine inanıyormuş koç Perasovic, ki mantıklıdır. Ama Wisniewski transferinin asıl çıkış noktası elbetteki de takımın savunma parametresini arttırmak.

Kendisi 2005-06 sezonunda Almanya'da sayı kralı olmuş olsa da hemen bir sonraki sezon daha sert bir lig olan Hırvatistan'da yılın savunmacısı seçildi. Zaten son dönemde öne çıkan yönü de işin savunma tarafında hep. Hem Kerem'in hem Ender'in veremediği sertliği takıma vermesi isteniyor. Ayrıca genel anlamda düşünüldüğünde Rako, Cenk, Dudley gibi isimlerle iyice yumuşak bir takım konumuna giren Efes Pilsen için işin savunma yönüne eğilmek kaçınılmaz bir gerçek. Gerçi ben hala o pozisyonun biraz şişkin olduğuna inanıyorum. Sinan ve Rako'nun da gerektiğinde top getirebildiği bir ortamda 3 adet saf oyun kurucu fazla gibi. Salsabasket özel.

KaPaLı
03.Temmuz.2010, 13:32
Üçlük canavarı geliyor
Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Fenerbahçe Ülker, transferde de fırtınalar estiriyor. Engin Atsür, Kaya Peker ve Marko Tomas gibi starları renklerine bağlayıp gücüne güç katan, sözleşmesi biten ve Efes Pilsen tarafından da ısrarla istenen Oğuz Savaş'ı kadroda tutmayı başaran sarı-lacivertli ekip, Real Madrid ile yollarını ayıran Darjus Lavrinovic'in işini de bitirmek üzere.

Üçlük canavarı

Litvanya Milli Takımı'nın da en önemli isimleri arasında yer alan dev oyuncu ile görüşmelerde büyük aşama kaydedildiği ve küçük pürüzlerin de giderilmesinin ardından resmi açıklamanın yapılacağı öğrenildi. 31 yaşında ve 2.12 m. boyundaki Lavrinovic, kariyerine ülkesinin Alytus Alita takımında başlamış, Zalgiris Kaunas, Unics Kazan, Dinamo Moskova ve son olarak da Real Madrid formaları giymişti.

Boyalı alanı çok iyi kullanabilen ve ribauntlarda etkili olan yıldız basketbolcunun en önemli özelliklerden birisi de üç sayılık atışlardaki yüksek isabet oranı olarak biliyor.

Hakan abi Siskauskas demiştik ama Lavrinovic geliyomuş :]

KaPaLı
03.Temmuz.2010, 13:39
Tofaş forması giyen Nezih Özbakır Ted Kolejlilerle anlaşmış.

-----------------------------------------------------------------------------

Seth Deliboa Olin Gençlik'te. Skyliners takımında oynamış daha önce.

Galatasaray Cafe Crown'da oynayan Eren Beyraz, Erdemir'le anlaşmış.

Türk Telekom 4 yeni yabancıyla anlaştı. Heiko Schaffartzik, Larry Owens , Diamon Simpson, Marquis Gilstrap gelen oyuncular.

Galatasaray Cafe Crown Bornova Belediye'den Josh Shipp'le anlaştı.

Yalçın Azizmahmutoğulları Ted Kolejlilerle anlaşmış.

GodfatheR
03.Temmuz.2010, 13:44
4 numara pozisyonu için alınabilecek en büyük en iyi oyuncu Lavrinoviç. Hadi bakalım umarım gelir.

CeNTeR_TR
03.Temmuz.2010, 14:29
Şöyle Eren Beyaz gibi adamlar transfer listelerinde dönüyor ya uyuz oluyorum yahu :mad:

Senelerdir Eren Beyaz Valentin Pastal falan salın artık gidin evinizde oturun yahu !

HooijDonk07
03.Temmuz.2010, 14:30
Lavrinoviç seneye FenerBahçe'de izlicez sanırım.

yaman76hakanFB
03.Temmuz.2010, 14:41
Lavrinoviç... Muhteşem olur. İçeriden oynar, dışarıdan şut atar. Müdafaada kısanın üzerine çıkar, uzunla eşleşir. Olabilecek en iyi hamleyi yaparız. Erkek basketbolunda bu şartlarda, bu piyasada, bu bütçeyle bundan iyisi can sağlığı... Avrupanın en önemli birkaç powerforvetinden birisi... (Bir ara Nilsen ismi geçiyordu. Ama Lavrinoviç sözkonusuysa Nilsen'in esamesi okunmaz. Ki Nilsen bile çok şey katacak kapasitede birisiydi. Ama Lavrinoviç başka... Siena'da oynayan ikizini alsak da olur ama biz Madrid versiyonunu alıyoruz... Bence bu versiyonu daha iyi...Keşke, Lavrinoviç'lerden biri gelsin de...)

KaPaLı
03.Temmuz.2010, 15:09
Abi ikiziyle beraber tehlikeli olurlar :p Bizim basın şimdi bile bol malzeme çıkaracakken ikizide olsa kimbilir neler uyduracaklar. 2 oyuncu daha önce şanssız bir olaya karışıp 2 yıl hapis cezası almışlar..

Muratcan Güler Antalya Büyükşehir Belediye'yle anlaştı.

KaPaLı
03.Temmuz.2010, 15:19
Pana'lı Mike Batiste isimleride var ortalıkta.

Emir Preldzic Türk vatandaşı olmuş kesin olarak. Vidmar'ın gönderilmesi gündemdeymiş. Çok sevinirim böyle birşeye. Onun yerine skorer oyuncu alınabilir. Zaten Spahija'da 2 tane uzun oyuncu arıyoruz demiş.

Michael Batiste'nin başarıları;

* Won 7 Greek Championships (2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010)
* Won 5 Greek Cups (2005, 2006, 2007, 2008, 2009)
* Won 2 Euroleague Championships (2007, 2009)
* Won 2 Triple Crowns (2007, 2009)
* 5x Greek All Star Game (2005, 2006, 2008, 2009, 2010)
* Greek League MVP (2010)

yaman76hakanFB
03.Temmuz.2010, 15:26
Zamanında Alen Iverson'da hapis cezası almış; NBA'e gelmeden önce... Paul Pierce zamanında bir bar kavgasında boynundan bıçaklandı, felç olma riskinden döndü ve adını NBA efsaneleri arasına yazdırdı. Hatta NBA tarihinin en şaklaban ama en muhteşem efsanelerinden "sir" lakaplı Charles Barkley geçen yıl ufak bir kabahat işledi (sanırım trafik suçu) ve mahkeme galiba dört gün pembe donla dolaşma cezası verdi. Bunlar çok sorun değil...:p Ben takımla uyumuna ve sahada ne kadar kazanmaya odaklı oluşuna, limitinin ne kadarını vereceğine bakıyorum. Kendi pozisyonunda alınabilecek en iyi iki veya üç isimden birisi...

KaF KeF
03.Temmuz.2010, 16:29
Darius Lavrinovic Fenerbahçe Ülker’de
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, Real Madrid’in Litvanyalı pivotu Darius Lavrinovic’i renklerine kattı.

31 yaşında ve 2.12 metre boyundaki tecrübeli pivot, geçtiğimiz sezonu Real Madrid’de 11.1 sayı, 4.5 ribaund, 1.2 asist ve 1 top çalma ortalamalarıyla kapatmıştı.

Yıldız Basketbolcumuzun imza töreniyle ilgili bilgi, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Fenerbahçe Spor Kulübü

GodfatheR
03.Temmuz.2010, 16:32
Aman tanrım aman tanrım. En ihityaç duyduğumuz bölgeye inanılmaz bir transfer yaptık. Bu sene Final-Four oynamamamız için hiç bir neden yok =)

yaman76hakanFB
03.Temmuz.2010, 16:56
İşte İsmail... Erkek basketbolunda da mevcut transferleri beğenmekle birlikte daha flash transfer istiyordun. Al sana flash... Bu bölgeye bundan iyisi Dirk Nowitzki olur...:icon_smile:

A.FaruK
03.Temmuz.2010, 17:05
Bende Tv de gördüm haberi. Bizim koç Spahija 2 yıldız alacağız demişti. İlk bombayı patlattı. Haydi hayırlısı

GodfatheR
03.Temmuz.2010, 17:30
Ksistof'da değil direk Darius'u almışız yahu :D

Sekopej
03.Temmuz.2010, 18:27
Her branşta yıldız görüyoruz, hadi futbolda da bekliyoruz artık be.:D

Aslında Türkiye Ligi daha kaliteli olsa, NBA düşünmeyen ya da orada istediğini bulamayan avrupalıların adresi olabilir Türkiye. Tabi İspanya Ligi'ni yakalamak zor ama lig 2 takımın tekelindenkurtulup daha rekebetçi hale gelebilirse bu tüm takımlarımıza yansır. Hele bir de final four gelirse bu sene...

Bu nedenle Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen harici takımların da güçlenmesini istiyorum.

KaPaLı
03.Temmuz.2010, 18:32
İşte İsmail... Erkek basketbolunda da mevcut transferleri beğenmekle birlikte daha flash transfer istiyordun. Al sana flash... Bu bölgeye bundan iyisi Dirk Nowitzki olur...:icon_smile:

Abi bu kadarını getirsinler demedim ya :n: Avrupa'da birazcık olsun iş yapmış biri bile olsa yeterdi :D Nielsen'e bile eyvAllah diyoduk ama adamlar yok öyle dedi Lavrinovic getirdiler. Helal olsun demek düşer bizede :]

Ksistof'da değil direk Darius'u almışız yahu :D

O sakat :p

EndoplazmiK RetikuluM
03.Temmuz.2010, 20:58
Real Madrid'li Darrius Lavrinoviç FB Ülker'de.
Umarım yararlı olur.

yaman76hakanFB
03.Temmuz.2010, 23:26
Fenerbahçe Ülker’de yeni hedef Matt Nielsen… Litvanyalı Darjus Lavrinovic’i renklerine bağlayan Sarı – Lacivertliler, şimdi de Valencia’dan ayrılan Avustralyalı forveti kadrosuna katmak istiyor. Özellikle coach Neven Spahija’nın çok beğendiği bir isim olan Nielsen, Hırvat coach ile Rytas ve Valencia’da çalışmıştı.Hırvat medyası da bugün Lavrinovic transferini okurlarına duyururken Matt Nielsen’in de imzasının an meselesi olduğunu vurguladı.
Fenerbahçe Ülker’de sözleşmesi bulunan Lynn Greer ile Gasper Vidmar’ın durumlarının henüz netleşmediği son kararı coach Neven Spahija’nın vereceği öğrenildi.

GodfatheR
03.Temmuz.2010, 23:32
4 numarada 2 yabancı gereksiz olmayacak mı? Daha Mirsad var, Kaya da orda oynar. Pivot almamız lazım.

yaman76hakanFB
03.Temmuz.2010, 23:40
Gasper Vidmar'ın final serisinde takıma kattığı sertlik yadsınamaz. Bunun mükafaatı olarak bile kalmalı... En kötü günlerinde ona tahammül ettik; tam ışık vermişken göndermek olmaz... Üstelik Ömer ve Semih gibi iki SERT oyuncu gidiyor, onların sertliğini devam ettirecek yegane isim... Hücumda bir sorun yok, Lavrinoviç, Mirsad, Oğuz, Kaya gibi uzunlardan da artık hücumda katkı alabiliriz. Ama Vidmar 10 dakika bile olsa girmeli ve boyalı bölgeyi olabildiğince sertleştirmeli... Onu 10 dakika süreyle mutlu edebiliriz ama Lynn Greer mümkün değil, bunu kabul etmez. Bence Vidmar kalır, Nilsen gelirse, Vidmar yabancı kontenjanına göre bazı maçlar trübüne gider... Ama Greer'i trübüne gönderemeyiz. Bence Greer kesin gönderilir.

Nilsen'i istiyor ve bekliyordum. Ama Lavrinoviç geldi ve açıkçası şu durumda heyecanı kalmadı. Ama -Lavrinoviç öncesi gelseydi- Nilsen'e bile çok sevinecektim. Yine sevinirim ama kadroyu bu kadar şişirmeye gerek var mı? Gelirse de, hoş geldin der ve yine seviniriz. Çünkü iyi ve önemli bir oyuncu... Ama Lavrinoviç başka... (Gerçi Nilsen tam bir poverforvet, Lavrinoviç ise hem dört, hem beş oynayan bir uzun ama Mirsad ve Kaya varken bence biraz fazlalık olacak gibi geliyor.)

Lavrinoviç pivot ve forvet... Her iki pozisyonda da verim verir. Ama bence poverforvet olarak daha etkili... Onu asıl büyük kılan dışarıdan oynadıkları... O fizikle...

KaPaLı
04.Temmuz.2010, 01:04
Vidmar büyük ihtimalle gidecekkk. Greer göndermek şu yönden zor. Adamın kontratı var. Yeni birisini almak istediğinizde hem Greer'in kontratı için para vereceksiniz hemde yeni gelen adam için ayrı bir ücret ödenecek. Zaten Vidmar kiralanacak 1 yıllığına. Eğer bu gelişim sürerse kesin olarak kalacak takımda.

yaman76hakanFB
04.Temmuz.2010, 01:58
Greer'in kalmasında bence bir mahzur yok. Sanırım 3+3 kuralı bu yıl devreye girecek. Emir'in vatandaşlığı da onaylandı. Zaten normalde takımlar 7 kısa, 5 uzundan oluşan kadro kurarlar... (Yani 1-2-3 numara için yedi oyuncu, 4 ve 5 numara için beş oyuncu...) Bizde Greer giderse 1-2-3 rotasyonunda toplam altı oyuncu kalıyor. Olur da, biri sakatlanır, biri cezalı olursa, üçü ilk beş başlayacak ve sadece bir tane kısa kalacak kenarda... (Ukiç,Engin,Ö.Onan,Kinsey,Emir,Tomas) Bu altılıya Greer'de eklenebilir. Kısa sayısının yedi kişi olması iyi olur. -Can Maksim Mutaf?-

Uzun rotasyonuna bakacak olursak: Kaya,Oğuz,Mirsad,Lavrinoviç,Vidmar... Muhtemelen birde Nielsen gelecek olursa altı uzun... Her maç Greer ve Vidmar ikilisinden birisi trübüne gider. (Toplam 13 kişi oluyor çünkü...) Her ikisi de kalabilir. Vidmar gibi kalın bir kasap kalsın... Şu durumda her eve, pardon, boyalı bölgeye lazım...

KaPaLı
04.Temmuz.2010, 18:07
Şube Direktörümüz Nedim Karakaş, yeni transferlerimizden Darius Lavrinovic'le ilgili bugünkü gazetelerde çıkan haberlerle ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Real Madrid'in pivotu Darius Lavrinovic'in sportif başarılarının önüne geçen haberler nedeniyle şaşkınlık içindeyim. Oyuncunun sportif başarılarının ve kariyerinin ön plana çıkarılmasını; takımımıza ve ülke basketboluna sağlayacağı katkıların konuşulmasını temenni ederdim. Litvanya Milli Takımı'nın formasını da giyen Lavrinovic'in 1999'da yaşadığı ve sonucu evlilikle sona eren olayın bazı gazetelerdeki şekliyle gündeme getirilmesini istemezdim.

Ortaya konan hedefler doğrultusunda amatör branşlara yapılan bu kadar yatırımın, verilen bu kadar emeğin karşısında, büyük katkılar beklediğimiz oyuncumuz hakkında daha ülkemize gelmeden bu tür yayınlar yapılması bir anlamda basketbola verilen bir cezadır. Darius'un takımımıza önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz."

Dün söylemiştim hemen haber yaparlar diye geç kalmamşlar :]

A.FaruK
04.Temmuz.2010, 18:48
Gasper Vidmar'ın final serisinde takıma kattığı sertlik yadsınamaz.

Aynen abi katılıyorum. O fian serisinde aldığı Hücüm ribauntlarıyla takıma can verdi desek yeridir. Vidmar bi ışık verdi gerçektende ilerisi hakkında. Takımda kalmalı bence.

yaman76hakanFB
04.Temmuz.2010, 18:52
Günün birinde -olmaz da- bir Türk takımı Kobe Byrant gibi muhteşem bir basketbolcuyu transfer etse demek ki şerefli(!) Türk medyasının ilk yazacağı 2003 Ağustos'undaki o meşhur tecavüz davası olacak? Yahut Iverson'ın annesine dair iğrenç haberler yapacaklar. Carmelo Anthony'i' transfer etsek, en yakın arkadaşlarının uyuşturucu işiyle ilgilendiğini filan kapak yapacaklar. Paul Pierce'ı transfer etsek bir bar kavgasında boynundan bıçaklandığını filan... Kimse demez mi; yahu Kobe'dir bu gelen, Iverson'dır bu gelen, Carmelo bu gelen... Daha ne istiyorsunuz?

KaPaLı
04.Temmuz.2010, 19:23
Biraz araştırıp buldum haberi :] Sizde gazeteciyseniz.

Fener'e 'sabıkalı' yıldız!
Tecavüzden 2 yıl hapis yattı Sarı-Lacivertliler’in anlaştığı Darius Lavrinovic’in geçmişi Türkiye’de tartışma yaratabilir.

HTSPOR

Lavrinovic, 2000 yılında, halen İtalya’nın Siena takımında görev yapan ikiz kardeşi Ksistof ile birlikte Natalja Tomasevic adlı bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle 2 yıl hapis yatmıştı. Tomasevic ile evlenmesine karşın hapis cezasından kurtulamayan Lavrinovic cezaevinde kardeşi Ksistof ile basketbol oynamaya devam ederek spordan kopmadıysa da NBA rüyası ‘tecavüz sabıkası’ nedeniyle gerçekleşmemişti.

BaGa TaRKaN
04.Temmuz.2010, 19:24
Eeee! Burası Türkiye. Burada Akıl İşlemez Tamamen Duygusaldır Herşey... O Yüzden Çok Özel Bir Milletiz. Bizi Diğer Milletlerle Bir Görmek ve Kıyaslamak Bizim Ruhumuza Ters...

nerazzuri
06.Temmuz.2010, 11:53
Semih Erden Boston'a transfer oldu, haberiniz mi yok yoksa sevinmediniz mi.:D Bu güzel bir olay değil mi yada.:D

Tek bir haber, veya - güzel oldu - gibisinden basit bir yorum görmediğim için şaşırdım doğrusu.

Sekopej
06.Temmuz.2010, 11:56
Semih'ten NBA konusunda bahsediliyor.:)

Fenerbahçe açısından, böyle bir oyuncunun bu kadar ucuz bir fiyata gitmesi kötü oldu tabi ki ama bencil olup Fenerbahçe'yi düşünmezsek, Türk Basketbolu için harika.:)

KaPaLı
06.Temmuz.2010, 12:06
Karşıyaka'lı Furkan Aldemir için Galatasaray'ın 2 milyon TL teklif ettiği ve bu teklif karşısında Fenerbahçe'nin 1,5 milyon $ karşılık verdiği dolaşıyo.. Galatasaray'ın daha önceki teklifi komedi zaten. 1-2 futbolcu + küçük bir miktar para karşılığında alacaklardı ama gelen baskılardan sonra vazgeçmiş KSK yöneticileri.

Sekopej
06.Temmuz.2010, 12:16
Karşıyaka zaten basketboldan gelen parayı futbola harcayarak götürüyor işi. Basketbol branşı hep daha başarılı olmuştur ama artık işler değişti, basketbol takımı da sıradan bir takım olma yolunda ilerliyor. Alttan iyi oyuncular hep çıkıyor, zaman zaman kaliteli yabancılar da alınıyor ama bunları birleştirip, hedefi olan bir takım oluşturmuyorlar nedense.

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2010, 12:24
Furkan'a 2.000.000 Tl. veya 1.500.000 dolar çok büyük bir kumar... Çünkü hücumda çok ham... Sadece müthiş bir hücum ribauntu sezgisi var ve kaçan şutu havada yakalayıp basıyor. Ribaunt konsantrasyonu bana Mirsad'ın gençliğini hatırlatıyor. Kesinlikle gelişimini devam ettirmek kaydıyla yıllarca euroleague'in ribaunt krallığına adaydır. Tabii bunun için alacağı dakikada önemli... Ama baştan sona bütün bütçesi 2.000.000 lira olan takımlar varken, Furkan'a bu parayı vermek... Bana çok fantastik geldi. Futbol takımı gibi değil ki bu; elinde 100.000.000 dolarlık harcama bütçesi olsun? O zaman böyle kumarlar oynarsın? Gerçi biz üç yıl önce Sehat Çetin'i yine Karşıyaka'dan üç yıllığına toplam 1.000.000 liraya transfer etmiştik. Yıllık 333.000 Tl.ödedi. Toplamda 333 dakika süre ya almış, ya almamıştır.

Galatasaray'a gelmesi kendi gelişimi açısından daha olumlu olacaktır. Tek handikapı, eğer gözünde NBA'e gitmek varsa, NBA scotları daha ziyade euroleague üzerinde yoğunlaşıyor. Belki euroleague için Fenerbahçeyi tercih edebilir ama fazla süre alamayacak olduktan sonra bence bunun anlamı yok. Tanjeviç olsaydı ona bir şekilde, bir yerlerden en az 15 dakika süre çıkarırdı. (Tanjeviç'in yaptığı en iyi iş...) Ama yeni koçun Türk basketboluna yeni yıldızlar kazandırmak gibi bir kaygısı olmayacaktır. O sadece taraftarın beklediği başarıya odaklanacaktır. Bu sebeple Furkan için Galatasaray en iyisi... Ama hücum opsiyonları üzerinde daha çok çalışması lazım... Sadece hücum ribauntlarından sonra tip yaparak skor üretilmez. Yoksa çok değerli ve atletik meziyetleri üst düzeyde bir oyuncu olduğu muhakkak...

A.FaruK
06.Temmuz.2010, 13:18
Karşıyaka yönetimi Furkan'ı satmayacaklarını açıklamışlardı.

HooijDonk07
06.Temmuz.2010, 13:34
FenerBahçe bi tane daha yıldız alıcak bekleyin ve görün.Bu kadroyla Final-Four oynanmazsa koçta sorun var demektir.

GodfatheR
06.Temmuz.2010, 13:36
FenerBahçe bi tane daha yıldız alıcak bekleyin ve görün.Bu kadroyla Final-Four oynanmazsa koçta sorun var demektir.

O yıldız uzun olucak büyük ihtimalle.

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2010, 14:13
Daha erkek basketbolunda final-four konuşmak için bence biraz erken... Yani bir Olimpiyakos'un, CSKA'nın, Barcelona'nın kadrosu ortada... Hatta Panatinakos'un... Evet; çok muhteşem bir takım olduk ama en fazla bu takımların ayarına yaklaşabiliriz. Buna rağmen, -geçen yıl Panatinakos'un Top-16'da takılması gibi- bunlardan birisi sürpriz şekilde tökezler ve bize dörtlü final yolu açılıverir... (Mesela CSKA'yı düşünüyorum: J.R.Holden, Trajen Langdon, Siskhauskas, Smodis... Say say bitmiyor. Hangisini alsak olay olur. Olimpiyakos'un kadrosu aynı şekilde... Macabi TelAviv bu sene hamle yapmaya ve eski günlerini canlandırmaya niyetli...)

Yani arkadaşlar; ilk yıldan final-four beklentisi olmaz değil, ama olmadığı zaman başarısızlıkla suçlamak bence haksızlık olur. YALNIZ, EN AZINDAN TOP-16'dan MUTLAKA ÇIKMALI ve BU KADROYLA BİR ÇEYREK FİNAL OYNAMALIYIZ. Orada çapraz gruptan kimin geleceği, kiminle eşleşeceğimiz belirleyici olacak. Mesela grubumuzda CSKA var ve biz grubu 2.bitirerek çeyrek final vizesi aldık. Yan gruptan da Barcelona geldi. O zaman geçmiş olsun... Ama yan gruptan sürpriz ve dişimize göre bir takım gelir; final-four neden olmasın?

Cengo
06.Temmuz.2010, 19:22
O yıldız uzun olucak büyük ihtimalle.

Hocamız Neven Spahija söylemişti bunu, -popüler bir isim- 4 numara alınacak.

http://www.euroleague.net/rs/25683/95e4e809-63e6-4a8c-8253-eeb54a815126/3e9/filename/viktor-khryapa-cska-moscow-sportingbet-mvp-of-the-month.jpg
Hayalim Viktor Khryapa.

Lakin Teodosic, Lorbek, Kleiza olur, olur da olur sorun yok :)

Cengo
06.Temmuz.2010, 19:25
Daha erkek basketbolunda final-four konuşmak için bence biraz erken... Yani bir Olimpiyakos'un, CSKA'nın, Barcelona'nın kadrosu ortada... Hatta Panatinakos'un... Evet; çok muhteşem bir takım olduk ama en fazla bu takımların ayarına yaklaşabiliriz. Buna rağmen, -geçen yıl Panatinakos'un Top-16'da takılması gibi- bunlardan birisi sürpriz şekilde tökezler ve bize dörtlü final yolu açılıverir... (Mesela CSKA'yı düşünüyorum: J.R.Holden, Trajen Langdon, Siskhauskas, Smodis... Say say bitmiyor. Hangisini alsak olay olur. Olimpiyakos'un kadrosu aynı şekilde... Macabi TelAviv bu sene hamle yapmaya ve eski günlerini canlandırmaya niyetli...)

Yani arkadaşlar; ilk yıldan final-four beklentisi olmaz değil, ama olmadığı zaman başarısızlıkla suçlamak bence haksızlık olur. YALNIZ, EN AZINDAN TOP-16'dan MUTLAKA ÇIKMALI ve BU KADROYLA BİR ÇEYREK FİNAL OYNAMALIYIZ. Orada çapraz gruptan kimin geleceği, kiminle eşleşeceğimiz belirleyici olacak. Mesela grubumuzda CSKA var ve biz grubu 2.bitirerek çeyrek final vizesi aldık. Yan gruptan da Barcelona geldi. O zaman geçmiş olsun... Ama yan gruptan sürpriz ve dişimize göre bir takım gelir; final-four neden olmasın?

Sağlam bir 4 numara gelirse Siena gibi olabiliriz, 12 oyuncuda en az 7-8 tanesi 9/10 sayı ortalaması ile oynuyor her maç.Dengeli bir kadro olursa istikrarlı gidebilirsek Final Four neden olmasın, bu seneki kadro sağlam bir 4 numara gelirse çok tutuyorum.Umarım o yolun sonu Final-Four olur, gerisi Allah Kerim..

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2010, 19:32
Hocamız Neven Spahija söylemişti bunu, -popüler bir isim- 4 numara alınacak.

Hayalim Viktor Khryapa.

Lakin Teodosic, Lorbek, Kleiza olur, olur da olur sorun yok

Khryapa... Aman Allahım... Bu sene Smodis'in yokluğunda (sakatlık) CSKA'yı final-four'a taşıyan bir numaralı adam...

Teodosiç... Bu sene euroleague'in MVP'si... (Bence haketmemişti ama bu düşüncem onun en iyilerden birisi olduğu gerçeğini değiştirmez. Fakat Roko Ukiç ile Marko Tomas varken ne gerek var? Bizim öncelikle uzuna ihtiyacımız var; garda değil...)

Kleiza... (Siskhauskas'ı tercih ederim. Hem maliyeti Kleiza'ya göre daha düşük olur ama bu bölgeye şimdilik oyuncu lazım değil... Mesela gelecek sezon takımın seviyesini bir basamak daha yukarı çekmek için Kinsey'in yerine alınabilirler... Ama şimdilik başdöndürür... Kleiza Olimpiyakos'tan yıllık 4.000.000 euro alıyor. Bizim futbol takımında bile bu parayı alan oyuncu yok...)

Bunlar bir duyum mu? Yani özellikle Khryapa'yı almak istediğimiz?.. Çünkü hiçbir yerde duymadım, okumadım... Ama Lavrinoviç'i de duymamıştık... Hayali bile ne güzel...

yaman76hakanFB
06.Temmuz.2010, 19:41
Sağlam bir 4 numara gelirse Siena gibi olabiliriz, 12 oyuncuda en az 7-8 tanesi 9/10 sayı ortalaması ile oynuyor her maç.Dengeli bir kadro olursa istikrarlı gidebilirsek Final Four neden olmasın, bu seneki kadro sağlam bir 4 numara gelirse çok tutuyorum.Umarım o yolun sonu Final-Four olur, gerisi Allah Kerim..

Haklısınız... Ben final-four istemez miyim? Ama çeyrek final oynamak kaydıyla; diyelim ki final four olmadı... Karamsarlığa kapılmamak lazım... Çok iyi ve çok yüksek bütçeli takımlar var euroleague'de... Bizim şu anda tek amacımız onların seviyesine gelmek... Onları seviyesine gelelim, final four bu sene olmaz, gelecek yıl olur. Çünkü çeyrek finalde bazen öyle bir ters takım geliyor ki... Belli olmaz, belki dişimize göre bir rakip gelir. (Partizan-Macabi eşleşmesinin Partizanı sürpriz biçimde bu sene final-four'a taşıması gibi... Çünkü Macabi daha kuvvetli olmasına rağmen Partizan ona çok ters geliyordu.) İlk seneden final four olmasa da, bunu kabullenmek lazım. Burada işler voleybol ve bayan basketbolundaki gibi bir çırpıda olmuyor. Çünkü iyi ve üst düzey oyuncu sayısı çok fazla ve sen istediğin kadar iyi oyuncuları bir araya getir, diğer takımlarda benzer kalitede isimleri bir araya getirebiliyor. Bütün iyi oyunculara tek başına ipotek koyamıyorsun.

A.FaruK
07.Temmuz.2010, 00:28
Kleiza çok lüks olur bence.

eGowiCh
13.Temmuz.2010, 17:47
Yabancı olarak Ukiç, Marko Tomas, Lynn Greer, Tarance Kinsey, Lavrinovic ve Vidmar var. Emir TC vatandaşı oldu. Bir yabancı daha alınacaksa, bu pota altına olur diye tahmin ediyorum, o halde Vidmar gönderilir (kiralanır).

Bu yıl iyi bir kadro kurduk, geçen seneden de iyi. Giricek, Rasim, Semih, Ömer Aşık ile yollar ayrıldı.

Hırvat hocamız Ukiç ve Tomas gibi iki Hırvat kısayla iyi bir uyum yakalayacaktır.

Ukiç, Engin, Greer, Tomas, Kinsey, Preldzic, Mirsad, Oğuz, Kaya, Lavrinovic, Vidmar, Ömer Onan

12 kişilik kadromuz. Bence çok üst düzey bir kadro, gönül isterdi ki Semih ve Ömer Aşık da olsun ama Ömer'in yaşattığı problemler ve Semih'in önüne gelen fırsat onları kadroya dahil etmedi. Damir Mrsiç'te durum ne bilmiyorum, jübile yapacaksa da teknik ekipte yer almasını diliyorum.

GodfatheR
15.Temmuz.2010, 21:14
Uzun süre F.Bahçe ile adı anılan Avustralyalı 4 numara Nielsen Olympiacos'un yolunu tuttu. Nielsen geçen sezonu Valencia'da geçrmişti.

yaman76hakanFB
23.Temmuz.2010, 13:50
Genel Direktör Aydın Örs ile head coach Neven Spahija’nın pota altına düşündüğü isimlerin başında gelen Partizan’ın yıldızı Aleks Maric’in transferinden vazgeçildi. Fenerbahçe Ülker’in bu transfer için 1 milyon Euro’ya yakın bir ücret isteyen Partizan’la pazarlıkları durdurduğu ve Sarı – Lacivertlilerin uzun rotasyonu yeni bir yol çizeceği öğrenildi.Dün açıklama yapan Partizan yöneticisi Maric’in kalmayacağını açıkladıktan sonra gözler Fenerbahçe Ülker’e çevrilmişti. Ancak bugün sızan haberlerde Sarı – Lacivertlilerin pota altı transferinden vazgeçerek Gasper Vidmar ile yola devam edeceği belirtildi. Dün sitemizin Sloven oyuncunun takımda devam etmesinin yüksek ihtimal olduğunu yazmasının ardından Spahija’nın da bu şekilde bir rapor verdiği ve Vidmar’ın final serisindeki performansını beğendiğini bu nedenle de gelecek sezon genç uzunla devam edileceği öğrenildi.

yaman76hakanFB
23.Temmuz.2010, 13:52
Umarım yalandır. Tam kendimizi Maric hayaline kaptırdık... Umarım kocaoğlan kapağı Yoncalara atmaz.

Final-four'u zorlayacaksak, Maric şart... (Sanırım futbolda transfer dönemi biraz sıkıntılı geçince Maric işi geri planda kaldı.)

Vidmar'la devamdan yanaydım. Bir şartla: Yerine Maric gelecekse; değil Vidmar, NBA'e giden Ömer ve Semih'in ikisi kadar işi tek başına yapardı.

Ben Maric'i duyunca çok umutlanmıştım. Hatta acaba Top-8'den de çıkar mıyız hayali görmeye başlamıştım. Bu kadar yaklaşmışken, yazık...

Umarım son anda bir gelişme olur. Panatinakos'la anlaştı deniyor. Ne bileyim; büyük bir fırsat kaçırdık. Lavrinoviç-Mariç ikilisi korkunç olurdu.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 14:02
Ben de Vidmar'la devam edilmesi kanaatindeyim. Mariç geçen sezona kadar çok sıradan bir uzundu. Hatta geçen sene de Partizan'ın en önemli uzunu değildi ama gösterdiği performansla yıldızı parladı. Ben bir sezonluk performansın yanıltıcı olabileceğini düşünüyorum. Biliyorsunuz ki Partizan gibi Zagreb gibi takımlar Sırp ve Hırvat oyuncuları çok iyi pazarlıyor ve yüzde doksanı hayal kırıklığı ile sona eriyor. Efes'e kimler geldi Prkaçinler,Popoviçler hatta iki Popoviç geldi. Başarılı olan neredeyse 0. Ve şimdi aklıma gelmeyen bi çok isim var. Mariç'in çok üst düzey bir uzun olduğunu düşünmüyorum. Euroleague'de de başarılı olmak istiyorsak Vidmar gibi içeriyi dolduran kasap tarzı bi uzun şart.

yaman76hakanFB
23.Temmuz.2010, 14:06
Evet ama final-four'da neler yaptığını gördük. Hele öyle bir boyu var ki, başlıbaşına fark yaratıyor. Başka isimler sözkonusu olduğunda her zaman Vidmar'ı savundum. Çünkü ona en kötü günlerinde tahammül ettik, katlandık... Tam kendini göstermeye başladı; göndereceğiz. Yanlış olurdu...

Ama Maric geçen sezon gösterdiği performansı baz alarak söylüyorum; Avrupada fark yaratabilirdi. Çünkü yanında Mirsad ve Lavrinoviç gibi şutu olan uzunların olması da onu çember altında daha rahat kılar, daha az sıkıştırmaya maruz kalırdı.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 14:13
Evet ama final-four'da neler yaptığını gördük. Hele öyle bir boyu var ki, başlıbaşına fark yaratıyor. Başka isimler sözkonusu olduğunda her zaman Vidmar'ı savundum. Çünkü ona en kötü günlerinde tahammül ettik, katlandık... Tam kendini göstermeye başladı; göndereceğiz. Yanlış olurdu...

Ama Maric geçen sezon gösterdiği performansı baz alarak söylüyorum; Avrupada fark yaratabilirdi. Çünkü yanında Mirsad ve Lavrinoviç gibi şutu olan uzunların olması da onu çember altında daha rahat kılar, daha az sıkıştırmaya maruz kalırdı.

Sen de haklısın abi. Bende izledim gerçekten final-four'da müthiş oynadı. Ama böyle adamlar kendi ülkelerinde çok iyi oynayıp, yurt dışında bi takıma gittiklerinde aynı başarıyı aynı oyunu sahaya yansıtamıyorlar. Benim tek korkum bu. Mariç gelirse neden geldi demem, ki tutarsa müthiş bir pota altımız olur. Ancak tutmadı diyelim o zaman da Vidmar gibi bi kasabı kaybedicez. Ve bu tür oyuncuları bulmak gerçekten zor. Benim tek korkum bu.

yaman76hakanFB
23.Temmuz.2010, 20:55
Daha önce Beşiktaş Cola Turka, geçen sezon Efes Pilsen'de forma giyen Amerikalı basketbolcu Preston Schumpert Galatasaray Cafe Crown ile sözleşme imzalamış. (Biraz önce duyuldu.)

Oyuncuyla Galatasaray uzun süredir ilgileniyordu. Hatta onu Türk vatandaşı yapıp devşirme statüsünde oynatacaklarını okuduk. Transfer kesinleşmiş. Ama Türk vatandaşlığı ne durumda bilmiyorum.

GodfatheR
23.Temmuz.2010, 20:59
GS Cafe Crown'dan doğru bir hamle.

Ziya38
28.Temmuz.2010, 16:11
Luksa Andric Galatasaray Cafe Crown'da

Galatasaray Cafe Crown, 2009-10 sezonunda Cibona Zagreb forması giyen Hırvat oyuncu Luksa Andric ile iki senelik kesin anlaşmaya varmıştır. Yeni sporcumuza Galatasaray Cafe Crown kariyeri boyunca üstün başarılar dileriz.

Bilgi: Luksa Andric

29 Ocak 1985 günü Hırvatistan’da dünyaya gelen Luksa Andric, basketbol kariyerine ülkesi takımlarından Dubrovnik’te başladı. 2001-02 sezonunda Dubrovnik ile profesyonel olan genç oyuncu, kısa süre içerisinde seviye atlayarak Hırvatistan’ın en önemli basketbol kulübü Cibona Zagreb’e transfer oldu. Andric, kariyerinin yeni aşamasında ilk olarak Cibona Zagreb U-18 Takımı’nda forma giydi. Takip eden iki sezon için ise KK Dubrava Zagreb takımında kiralık olarak mücadele etti.

Hırvat oyuncu, 2005-06 sezonundan bu yana A Takım bünyesinde bulunduğu Cibona Zagreb ile kariyerinin en başarılı yıllarını geçirdi. Hırvatistan Ligi’nde dört defa (2005-06, 2006-07, 2008-09, 2009-10) şampiyonluk yaşayan Andric, son beş sezondur Euroleague seviyesinde forma giyiyor. Uzun boyu ve pota altındaki etkinliğiyle dikkatleri üzerine çeken Andric, 2009-10 Euroleague sezonunda maç başına 9,4 sayı ve 4,5 ribaund ortalamalarıyla oynadı. 2009 senesinde İtalya’da düzenlenen ve final maçında Yunanistan’ı 72-60 mağlup eden Hırvatistan’ın şampiyonluğa ulaştığı Akdeniz Oyunları’nda forma giyen genç pivot, Euroleague kariyerindeki en skorer maçını ise 24 Ekim 2007 günü Efes Pilsen’e karşı (19 sayı) çıkardı.

yaman76hakanFB
28.Temmuz.2010, 18:34
Efes Pilsen, Lawrance Roberts ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Hırvat coach Velimir Perasovic’i göreve getirdikten sonra kadro yapısında ciddi değişimlere giden Efes Pilsen, 4 numaralı pozisyon için geçen sezon Partizan’da başarılı bir grafik çizen Lawrance Roberts’ı renklerine bağladı. 2.06 boyunda 27 yaşındaki ABD’li oyuncu geçen sezon Vujosevic’in takımında Euroleague’de 9 sayı 7.4 ribaunt 2.3 asist ortalamasıyla forma giymişti.

GodfatheR
28.Temmuz.2010, 18:55
Sıradan bir oyuncu olduğunu düşünüyorum Roberts'ın izlediğim kadarı ile.

yaman76hakanFB
28.Temmuz.2010, 19:11
Bir Lavrinoviç olmadığı kesin... Ama final-four oynamış ve finali son saniyede kaybetmiş bir takımın oyuncusu olduğunu da unutmamak lazım.

GodfatheR
28.Temmuz.2010, 20:01
Geçen sene Partizan'la harikalar yaratıp bu sene Avrupanın önemli kulüplerine giden oyuncular bu sene çok fena tırtlıycak gibime geliyor =)

yaman76hakanFB
28.Temmuz.2010, 20:31
Umarım bize rakip olacak her oyuncu aynı şekilde hayal kırıklığı yaşar ve yaşatır.

vego
14.Eylül.2010, 17:02
Fener son kararını verdi

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/03/fbgreer111.jpg1.jpg (http://www.basketdergisi.com/solomon-yoksa-greer-var.html/fbgreer11-jpg-jpg-2)

Milli oyuncu Engin Atsür’ün sakatlanmasının ardından oyun kurucu arayışlarında bulunan Fenerbahçe Ülker son kararını verdi.
Bir ara Hakan Köseoğlu’nu denemeye alan ancak Hırvat coach Neven Spahija’nın deneyimli ismi beğenmemesiyle yeni arayışlara giren Sarı – Lacivertliler, Lynn Greer’i resmen tuttu. Daha önce oyuncuyu göndermek isteyen ve bunun için gerekli temaslarda da bulunan Fenerbahçe Ülker, yeni bir oyun kurucu almayıp Lynn Greer ile devam edecek. Resmi kararın tebliğ edilmesinin ardından Lynn Greer’ın da moralinin düzeldiği ve antrenmanlarda daha istekli olduğu öğrenildi.
Böylece Sarı – Lacivertliler her hafta 1 yabancı oyuncusunu tribünde oturtacak.

GodfatheR
14.Eylül.2010, 17:09
Greer oyun kurucu değil ki. 2 numara :/ Çok büyük yanlış yaptık umarım bedeli ağır olmaz.

MeMo
14.Eylül.2010, 17:19
Ukic'in yedeği olacak o kadar sorun çıkmaz.

A.FaruK
14.Eylül.2010, 17:44
Savunması olmayan bir guard olur Greer. Tek sıkıntıyı orda çekeriz. Tam bir playmaker değil.

vego
18.Eylül.2010, 14:40
Rasic'de İşlem Tamam

Vuk Radivojevic'i sakatlığının uzun sürecek olması nedeniyle ülkesine gönderen ve de bir süredir Aleksandar Rasic ile ilgilenen Medicalpark Trabzonspor, mutlu sona yaklaştı.

Karadeniz ekibi, Sırbistan milli takımında da oynayan guard Aleksandar Rasic ile anlaştı. 2006-2007'de Efes Pilsen'de oynayan ve de Maccabi Tel-Aviv'in de almak istediği Rasic'in tercihini Türkiye'den yana kullandığı öğrenildi. Son 2 yıldır Partizan'da oynayan Rasic, geçen yıl Adriyatik ligde 8.9 sayı, 2.2 asist ortalama ile mücadele etmişti.

-Turkbasket-

vego
18.Eylül.2010, 15:29
Ve Rasic Trabzonspor’da!

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/08/rasic.jpg (http://www.basketdergisi.com/trabzona-sirp-yildiz.html/serbia-china-basketball)

Medical Park Trabzonspor’un uzun zamandır takip ettiği Aleksandar Rasic, Bordo – Mavili ekiple 1 yıllık sözleşme imzaladı. Euroleague takımlarından Maccabi Tel Aviv’in de ilgilendiği Sırp oyuncu, Beko Basketbol Ligi’nin yeni ekibiyle 1 yıllık anlaştı. 2007 yılında Efes Pilsen forması giyen Rasic, Dinamo Moskova, Alba Berlin ve Partizan’da da mücadele etmişti. Sırbistan Milli Takımı’nın da parçası olan Rasic, Dünya Şampiyonası’nda 9.6 sayı, 3.9 asist, 1.7 ribaunt ortalamasıyla forma giydi.
Medical Park Trabzonspor Genel Koordinatörü Doğan Hakyemez 1 yabancı daha alacaklarını söyleyerek, “Rasic’in sözleşmesi 1 yıllık ancak başarılı oyuncuyla uzun vadeli düşünüyoruz” dedi.

vego
18.Eylül.2010, 15:30
Trabzonspor'da ŞOK! Evren Kampı Terketti Trabzonspor Basketbol’un ilk ve en pahalı transferi Evren Büker parasını alamadığı gerekçesiyle kulübe protesto çekti ve Antalya’da devam eden Rixos Turnuvası sırasında kampı terk etti.

Trabzonspor Genel Direktörü Doğan Hakyemez, “Basketbol yaşamımda ilk kez böyle bir sporcu ile karşılaşıyorum. Kendisine bir miktar ödeme de yapmıştık. Bizi istemeyeni, biz de istemeyiz. Bundan sonrasına mahkemeler karar verecek” dedi.

Dodo: Evren Bir Daha Kulübün Kapısından Giremez

Parasal sıkıntılar yaşayan Medical Park Trabzonspor'da ihtarname çekip kampı terkeden Evren Büker şoku yaşanırken, görüşlerini almak için aradığımız Doğan Hakyemez konuyla ilgili şunları söyledi:

'Her kulüpte olabilecek tarzda bir maddi sıkıntı yaşıyoruz ama bunlar çözülecek. Evren kimseye bir şey söylemeden ihtarname çekmiş kulübe. İhtarname dün Düsseldorf maçı esnasında ulaştı elimize. Ve bugün de kampı terketti. Şu andan itibaren hukuki süreç başlayacak ve ne olacağını göreceğiz. Ancak şunu kesin bir dille söyleyebilirim ki: Evren bir daha bu kulübün kapısından giremez. Sözleşmesinde bir çıkış maddesi vardı, ne olur nasıl bir karar çıkar bilmiyorum ama çok da umrumda değil artık. Kendisi bizim için bitmiştir, istediği kulübe gidebilir. Aynı şartlarda mücadele eden arkadaşları var güçleriyle çalışırken onun bu tarz saha dışı detaylara kafasını yoruyor olmasının takdirini ise kamuoyuna bırakıyorum.'

NBAtrky

vego
18.Eylül.2010, 15:34
Evren Fenerbahçe'ye Mi ?

Medical Park Trabzonspor’dan olaylı bir şekilde ayrılan Evren Büker’in yeni sezonda hangi takımda forma giyeceğiyle ilgili her geçen gün yeni bir iddia atılıyor.

Hürriyet gazetesi bugün yer verdiği haberde Evren Büker’in Fenerbahçe Ülker’e transfer olacağını ve imzanın önümüzdeki birkaç gün içinde atılacağını yazdı.

NBAtrky

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Eylül.2010, 16:15
Vay be lige yeni çıkan Trabzonspor'da Rasic gibi kaliteli bir oyuncuyu alabiliyor :) Ligimiz gerçekten kaliteli :)

A.FaruK
20.Eylül.2010, 16:53
Acaba Jasaitis Galatasarayda devam edicek mi ? Varmı bilgisi olan ?

vego
20.Eylül.2010, 21:19
Trabzonspor’la anlaşmazlığa düşerek kulübü terk eden ve sözleşme yapılmamış olduğu için serbest kalan Evren Büker, Oyak Renault’la idmanlara çıkmaya başladı. Antrenmansız kalmamak için eski kulübüne başvuran Büker’in isteği Oyak teknik heyetince kabul edildi.

Evren Büker’in 2 gün daha Oyak’la birlikte antrenman yapacağı belirtildi .

NBAtrky

vego
20.Eylül.2010, 21:22
Acaba Jasaitis Galatasarayda devam edicek mi ? Varmı bilgisi olan ?
Hiç böyle birşey duymadım ayrılacığına dair.

GodfatheR
21.Eylül.2010, 00:43
Jasaitis ayrıldı GS Cafe Crown'dan. Ama şu an boşta olması lazım.

uAburak89
21.Eylül.2010, 00:51
Sine Büyüka sordu Jasaitis'e, yeniden Galatasaray ? diye. Neden olmasın dedi, sonrasında ekledi belki futbol takımında diye. :)

Bu esprili konuşmadan da anlaşılacağı gibi Jasaitis'in dönme şansı sıfır denilebilir, zaten gelmesi için pek bir neden de yok. Belki onu çok seven taraftar bir etken olabilir ama bu da yeterli olmayacaktır.

Sirius Black
23.Eylül.2010, 17:14
Evren Galatasaray'da tekrar. :)

vego
24.Eylül.2010, 18:22
Aliağa'da Bir NBA'li !

BEKO basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim kadrosunu bir ABD'li oyuncu ile güçlendirdi. İzmir ekibi 2.01 boyundaki ABD'li forvet Brandon Hunter ile faks yoluyla sözleşme imzaladı.

2003'de Ohio üniversitesi'nden mezun olan ve de NBA ekiplerinden Boston Celtics'de de oynaya Hunter, İtalya liginde de forma giymişti. Geçen sezonu İsrail'de Hapoel Jerusalem'de geçiren Hunter, ligde 26 maçta (ort 17.5 dak), 8.3 sayı, 5.0 ribaunt, 1.2 asist, % 57.8 şut, Eurocup'da ise 14 maçta (ort 19.8 dak), 9.2 sayı, 4.5 ribaunt, 1.1 asist ortalama ile mücadele etmişti.

NBAtrky

Hugo
24.Eylül.2010, 22:04
Evren Büker Galatasaray Cafe Crown'da

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQCE1eJ6ycQYGxNoZjtj1saFnArkY5Dv dRK8aNPf2agn3MPVOM&t=1&usg=__zmfHb0HMo271qroOsvHd118EXp4=

Galatasaray Cafe Crown, geçen sezon da takımda bulunan şutör guard Evren Büker’le 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Yeni sezonda tekrar Galatasaray Cafe Crown formasıyla mücadele edecek olan Evren Büker'e başarılar dileriz.

Harika oldu.

Revolution
24.Eylül.2010, 22:06
Bu muhteşem birşey Evren'i çok beğeniyordum. Süper oldu takım için.

vego
04.Ekim.2010, 21:49
Becirovic Ankara'da
Günün hareketli takımı Türk Telekom'dan bir transfer haberi daha var. Sloven oyuncu Sani Becirovic, şu anda Ankara'da. Kadrodışı bırakılan üç yerli oyuncunun ardından aynı gün içerisindeki, hatta aynı saat, ikinci transfer haberi bu. Sezon başındaki planların revize edildiği aşikar. Becirovic'in henüz imzayı atmadığını ama görüşmeler için Ankara'da olduğu haberini vermiş olalım biz.

Kaynak : Salsabasket.blogspot.com

Gaffney Türk Telekom’da
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 132KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/10/gaffney.jpg (http://www.basketdergisi.com/gaffney-turk-telekomda.html/gaffney)

NBA’de Boston Celtics’in sözleşmesini feshettiği Tony Gaffney’i Türk Telekom renklerine bağladı.
Teknik idarede coach Faruk Akagün ile yardımcı antrenör Gencer Baytimur arasında yaşanan gerginliğin ardından yabancı oyuncuların da memnun olmayan Türk Telekom ilk hamlesini NBA’den yaptı. Geçen sezon İsrail’de Galil Gilboa takımında forma giyen ardından Boston Celtics’e giden Gaffney takımı tarafından serbest bırakıldı. ESPN’nin haberine göre forvet oynayan Gaffney Türk Telekom’a transfer oldu.

Kaynak:Basketdergisi.com

vego
06.Ekim.2010, 16:45
Telekom'da Üç İmza
http://www.turkbasket.com/sayfa/images/stories/telekomyenitransferler1.jpg

BEKO Basketbol Ligi'nin başlamasına az bir süre kala Türk Telekom, Slovenya milli takımı oyuncusu Sani Becirovic, Boston Celtics’in serbest bıraktığı Tony Gaffney ve Gregory Stiemsma gibi önemli oyuncuları kadrosuna kattı.

Becirovic ile Stiemsma 2'şer, Gaffney 1'er yıllık anlaşmaya imza atarken, Türk Telekom Spor Kulübü binasında düzenlenen ve Baş Antrenör Faruk Akagün’ün de hazır bulunduğu törende Genel Menajer Ahmet Arif Turhan'da hazır bulundu.

Kadrosuna kattığı üç önemli isimle önce Türkiye Kupası ardından Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Türk Telekom’un Genel Menajeri Ahmet Arif Turhan, yeni transferler hakkında “Kadromuza üç tecrübeli isim daha katarak kupada ve ligde vereceğimiz sınavlarda daha başarılı olmak istiyoruz. Hocamızla ve teknik ekibimizle yaptığımız titiz bir incelemenin ardından Slovenya milli takımında ter döken ve Euroleague şampiyonluğu bulunan tecrübeli isim Becirovic’i, Boston Celtics’in serbest bıraktığı Tony Gaffney’i ve 25 yaşındaki pivot Gregory Stiemsma’yı kadromuza kattık. Her birinin takımımızın performansının artması için ayrı ayrı tecrübeye sahip olmaları tercihimizde en büyük etken olmuştur. Takımla birlikte hızla çalışmalara başlayacak olan üç oyuncumuzun da iyi bir sezon geçirmelerini diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Slovenya ekiplerinden KK Bistrica altyapısında yetişten 1981 doğumlu ve 1.96 metre boyunda olan Sani Becirovic, İtalya, Yunanistan ve Slovenya’da tecrübe kazandı. Kariyerinde Panathinaikos ile 2007 yılı Euroleague şampiyonluğu bulunan oyuncu, aynı zamanda Eurolegue’de en değerli oyuncular sıralamasında yer aldı. Becirovic, 2010 Dünya Şampiyonası'nda Sloven Milli Takımı'nda 8.9 sayı, % 31.8 üç sayı, 48.1 iki sayı, % 94.3 serbest atış, 3.0 ribaund, 1.1 asist ortalamaları ile oynamıştı.

Gregory Stiemsma (1985- 2.11 m), Minnesota Timberwolves ve Cleveland Cavaliers ile de antrenmanlara çıkan Stiemsma, 2008-2009 sezonunda Oyak Renault'da 17 maçta oynamıştı. Stiemsma, 7.8 sayı, 6.7 ribaunt, 1.9 blok, % 50 şut, % 57.9 serbest atış ortalama ile mücadele etmişti. Geçen yıl NBDL'de Siox Falls Skyforce'da oynayan Stiemsma, 9.1 sayı, 7.3 ribaunt ortalama ile mücadele etmişti.

Tony Gaffney, 25 yaşında ve 2.03 metre boyunda olup geçen sezon İsrail liginde şampiyonluk yaşayan Galil Gilboa’da forma giymişti. Bu takımda tek maç oynayan ve 2 sayı satıp, 2 ribaunt alan Gaffney, sakatlanınca ülkesine dönmüştü.

Türkbasket

A.FaruK
06.Ekim.2010, 16:51
Bu Beciroviç Slovenya koçunun oğlu değil mi ? Eğer oysa çok kaliteli bir transfer olmuş. Babasının etkisindenmidir bilinmez ama iyiydi şampiyonada.

vego
06.Ekim.2010, 16:52
Evet o Beciroviç:)

A.FaruK
06.Ekim.2010, 17:03
Şampiyonada iyiydi bayağı izleme fırsatım oldu. İş yapar gibi geliyo bana. Şampiyonada Lakoviçten sonra en iyi skorerlerindendi Slovenya'nın.

vego
06.Ekim.2010, 17:19
Michael Wright Türk oldu.

Sezon başında lige yeni yükselen M.P. Trabzonspor'a transfer olan Michael Wright Türk oldu, adınıda Ali Karadeniz olarak değiştirdi.

vego
06.Ekim.2010, 17:48
J.P. Prince Antalya BŞB'de
http://4.bp.blogspot.com/_z3jic9EVfvM/TKx5sm1ntNI/AAAAAAAAIkg/_SVtYEsewes/s320/jpprince.PNG

Antalya BŞB, kadrosuna bir Amerikalı oyuncu daha kattı: J.P. Prince. Bu akşam Antalya'da olacakmış. Kadroda bulunan Devon Downey'in sakatlığının devam etmesi üzerine bu hamleyi yapan Ahmet Kandemir, bir süre 4 Amerikalı ile (birini her maç tribüne göndererek) gidecek. Sonra büyük olasılıkla bu 2 oyuncu arasında kararını verip, yola tekrar 3 Amerikalı ile devam edecek. J.P. Prince Tennessee mezunu, Antalya BŞB'nin ilk yabancı transferi Wayne Chism ile aynı okuldan yani. Geçen sezon maç başına 24.9 dakika alıp, 9.9 sayı - 3.7 ribaund - 3.1 asist - 1.5 top çalma ortalamaları yakaladı. 1987 doğumlu ve 2.01 boyunda. 1-2-3 numaraların tamamını oynayabiliyor olması onu özel kılan en önemli detay. NBA oyuncusu Tayshaun Prince'in kuzeni oluyor kendisi bu arada.

NBAtrky

vego
06.Ekim.2010, 17:49
Türk Telekom Jasaitis İle Görüşüyor!!!
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 120KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/10/jasaitis.jpg (http://www.basketdergisi.com/jasaitis-de-mi-geliyor.html/jasaitis-2)

Yabancılarını yenileyen ve yeniden yapılanan Türk Telekom, transferde hız kesmiyor.
Wesson dışında tüm yabancılarını gönderen başkent ekibi, Gaffney, Stiemsma, Becirovic üçlüsünün ardından Simas Jasaitis’le de görüşmeye başladı. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Türk Telekom geçen sezon Galatasaray Cafe Crown’da oynayan ve şuanda boşta olan Litvanyalıyla ciddi şekilde ilgileniyor. Telekom aynı zamanda oyun kurucu mevkii için Hakan Köseoğlu’nu da renklerine bağlamak istiyor.

kaynak:basketdergisi

A.FaruK
07.Ekim.2010, 00:35
Jasaitis çok önemli bir skorer. GS'ın ligde tutunmasında ve seri yakalanmasında önemli bir rol üstlenmişti. GS elinde tutmalıydı bence ama TT için çok kaliteli bir skorer.

vego
08.Ekim.2010, 18:12
Iverson - Beşiktaş Flörtünde Ciddi Gelişmeler Dünya Şampiyonası'nda basketbolu hatırlayıp, 13 Eylül sabahından itibaren aynı hızla unutan tüm gazetelerimizde yer aldı bu haber. Biz ise yazmadık bunu fakat hepimiz okuduk elbette. Kimimiz okuyup geçti, kimimiz de olabilir mi acaba dedi. Ben ilk kısımda yer aldım. Okuyup geçtim sadece, ihtimal dahi vermedim.

Geçtiğimiz gün Ntvspor Radyo'ya bağlanan koç Burak Bıyıktay da 'Ben kimseye Iverson'ı alın demedim, ama bekliyoruz bakalım.' dedi. Bu sabah ise transferde epeyce yol alındığını, bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki yıllık sözleşme üzerinde mutabakatın sağlanmak üzere olduğunu öğrendim. Gerçekten bu yönde bir girişim varmış yani, benim düşündüğümün aksine. Oldukça da ciddiymiş şu aşamada. Iverson'ın kararını yakın zamanda öğreneceğiz hep birlikte, haber şimdilik kulağınızın bir köşesinde dursun bakalım.

Salsabasket.blogspot

vego
10.Ekim.2010, 13:33
İşte Iverson’ın Düşündüren Maddesi!

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 111KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/10/iverson.jpg (http://www.basketdergisi.com/ozel-iste-iversonin-dusunduren-maddesi.html/iverson-2)

Beşiktaş Cola Turka’nın büyük ölçüde anlaştığı Allen Iverson’ın gönderdiği kontratta istediği bir madde, Siyah – Beyazlı yönetimi düşündürdü.
300 bin Dolar’ı peşin 1.5 milyon Dolar’a 35 yaşındaki NBA yıldızı ile anlaşan Beşiktaş Cola Turka, ünlü ismin gönderdiği kontrattaki maddeleri inceledi. Iverson, bir villa ve son model arabanın yanısıra maaşında gecikme istemedi. Gecikme olması halinde sözleşmenin fesih maddesini kontrata ekleyen Iverson’ın en akıl karıştıran arzusu da disiplin yönetmeliğiyle ilgiliydi.

“SÖZLEŞMENİN YÜZDE 1′İNİ ÖDERİM”

Özel hayatındaki yaşamıyla dikkati çeken Iverson, disiplin cezası olarak kendini sağlama almak istedi. Buna göre sözleşmesinde aldığı ücretin yalnızca yüzde 1′lik kısmının kendisine ceza olarak ödetilebileceğini belirten Iverson’ın bu talebi yönetimin hoşuna gitmedi.
Kulübün yönetmelikleri olduğunu ifade eden yöneticiler, disiplin cezası maddesi ve ücret gecikmesi halinde fesih konusunda Iverson ile anlaşmaya çalışıyor. Eğer bu konularda çözüme gidilir ve sponsor da halledilirse Türk basketbol tarihinin en önemli yıldızı Siyah – Beyazlı formayı giyecek.

basketdergisi

vego
19.Ekim.2010, 22:52
Paspn : Iverson Beşiktaş ile Anlaşmak Üzere
http://paspn.net/images/playerimg/3094.jpg

Hiçbir NBA takımı Allen Iverson ile sözleşme yapmak istemedi,bu yüzden Iverson Beşiktaş ile anlaşacak gibi görünüyor.

NBAtrky

Iverson haberleri artık iyice yabancı basında yer bulmaya başladı.

yaman76hakanFB
20.Ekim.2010, 16:16
Iverson bir markadır ve çok değerli bir markadır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Ama eğer Iverson ligimize gelirse iddiam şudur: Açık ara Türk SPOR tarihinin bir numaralı transferi olur. Çocuk değilim, "Iverson gelecek, BJK'yi şampiyon yapacak..." Yok öyle bir şey... Anlatmak istediğim o değil... Türk SPOR tarihinde böyle bir marka ülkemize gelmedi; buna Roberto Carlos,Anelka,Tafarel, Hagi, Ortega, Quaresma, Guti, Tony Schumaher gibi isimleri dahil ederek söylüyorum. Türk spor tarihi böyle bir marka görmedi. Arkadaşlar, çok değil, 5-6 yıl önce bu adam dünya basketbolunun en durdurulamayan kısasıydı, pozisyonunda bir numaraydı. Totalde ise tek rakibi Shaquillie O'Neal'dı. Yani bir dönem dünyanın en iyi iki basketbolcusundan birisi kabul edilen kişiden bahsediyoruz. Bunun futbolda karşılığı Christiano Ronaldo ile Messi'dir. Bunun anlamı, sadece 3 veya 4 yıl sonra Kobe Byrant'ın TBL'ye transfer olmasıdır. Düşünün ki, 2004 yılında Amerika Milli Takımı Abdi İpekçi salonunda Türk Milli Takımı ile hazırlık maçı yapmaya geldiğinde Iverson parkeye adım attığında yer yerinden oynadı, Türk Milli Takımından daha fazla alkış aldı. O gün salonda üzerinde Iverson forması olan en az 1000 kişi olduğu söylenir. Böyle bir marka... 30 yıldır Fenerbahçe'yle yatıp kalkan birisiyim; bugüne kadar bir defa bile Beşiktaş taraftarına gıpta etmem için bir neden olmadı, onları en kötü günlerimizde dahi bir kere bile kıskanmadım. Ama Iverson'ı alırlarsa ilk defa gıpta edeceğim onlara...

İşe Iverson cephesinden bakacak olursak... Şu anda bu markanın ağırlığını kaldıracak ruhsal ve fiziki kuvvete sahip olmadığını biliyorum. Türkiye'de kartvizitin ne olursa olsun, iki gün sonra "bu mu lan Iverson" homurtularını duyacağımı biliyorum. O bir kuşağın idolüdür. O çok yüksekte bir "imaj"dır. Bu markanın, bu imajın yara almaması, zarar görmemesi için Iverson'ın bu çılgınlığa atılmamasını diliyorum. En doğrusu emeklilik olacak.

A.FaruK
20.Ekim.2010, 17:03
Iverson bir markadır ve çok değerli bir markadır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Ama eğer Iverson ligimize gelirse iddiam şudur: Açık ara Türk SPOR tarihinin bir numaralı transferi olur. Çocuk değilim, "Iverson gelecek, BJK'yi şampiyon yapacak..." Yok öyle bir şey... Anlatmak istediğim o değil... Türk SPOR tarihinde böyle bir marka ülkemize gelmedi; buna Roberto Carlos,Anelka,Tafarel, Hagi, Ortega, Quaresma, Guti, Tony Schumaher gibi isimleri dahil ederek söylüyorum. Türk spor tarihi böyle bir marka görmedi. Arkadaşlar, çok değil, 5-6 yıl önce bu adam dünya basketbolunun en durdurulamayan kısasıydı, pozisyonunda bir numaraydı. Totalde ise tek rakibi Shaquillie O'Neal'dı. Yani bir dönem dünyanın en iyi iki basketbolcusundan birisi kabul edilen kişiden bahsediyoruz. Bunun futbolda karşılığı Christiano Ronaldo ile Messi'dir. Bunun anlamı, sadece 3 veya 4 yıl sonra Kobe Byrant'ın TBL'ye transfer olmasıdır. Düşünün ki, 2004 yılında Amerika Milli Takımı Abdi İpekçi salonunda Türk Milli Takımı ile hazırlık maçı yapmaya geldiğinde Iverson parkeye adım attığında yer yerinden oynadı, Türk Milli Takımından daha fazla alkış aldı. O gün salonda üzerinde Iverson forması olan en az 1000 kişi olduğu söylenir. Böyle bir marka... 30 yıldır Fenerbahçe'yle yatıp kalkan birisiyim; bugüne kadar bir defa bile Beşiktaş taraftarına gıpta etmem için bir neden olmadı, onları en kötü günlerimizde dahi bir kere bile kıskanmadım. Ama Iverson'ı alırlarsa ilk defa gıpta edeceğim onlara...

İşe Iverson cephesinden bakacak olursak... Şu anda bu markanın ağırlığını kaldıracak ruhsal ve fiziki kuvvete sahip olmadığını biliyorum. Türkiye'de kartvizitin ne olursa olsun, iki gün sonra "bu mu lan Iverson" homurtularını duyacağımı biliyorum. O bir kuşağın idolüdür. O çok yüksekte bir "imaj"dır. Bu markanın, bu imajın yara almaması, zarar görmemesi için Iverson'ın bu çılgınlığa atılmamasını diliyorum. En doğrusu emeklilik olacak.

Bence abi şöylede bir durum var takımın kimyasınıda bozabilir. Çünkü oynadığı basketbol çok farklı. Sahada topun tek hakiminin kendisinde olmasını isteyen topu fazla paylaşmayan bir isim. Bence bu açıdan takımı aşağılara çekebilir. Elbette ismi bile maç almaya yetecektir ama sadece bazı maçlar olacaktır. Bazı maçları koparabilir ama dediğim gibi sadece bazı maçları.

Ben gelmesini isterim açıkcası yani Türkiyede böyle bir basketbolcuyu izlemenin keyfini yaşamak isterim açıkcası çünkü dediğin gibi popülaritesi çok yüksek ve dünya yıldızıydı zamanında. Beşiktaşa yapacağı tek katkı Basketbol klübünün tanınırlığını arttırmak olacaktır. Daha fazla bişey beklememek lazım ama tabi bi Beşiktaş taraftarı içinde çok ayrı bir his olacaktır heralde onu siyah-beyaz forma altında görmek.

GeNç KaRTaL
20.Ekim.2010, 18:08
İverson daha gelmeden bu kadar ismimizi duyurabiliyorsak,geldikten sonrasını tahmin etmek zor değil.

http://www.youtube.com/watch?v=9PLrjJZqxDE

GeNç KaRTaL
25.Ekim.2010, 13:02
Haydi bakalim. Umarim resmiyet kazanir transfer.

http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/25701/ve-iverson-besiktasta

Universal
25.Ekim.2010, 13:23
Bundan sonra Beşiktaş'ın maçlarına giderim arkadaş. :)

Fearless Coward
25.Ekim.2010, 14:48
Futbol'dan sonra Basketbol'da da döktürüyor Beşiktaş.Umarım resmiyet kazanır ve Beşiktaş'a gelir İverson.

GodfatheR
25.Ekim.2010, 14:56
Bir BeşiktaşLı kadar istiyorum Iverson'ı Beşiktaş da görmek daha doğrusu ligimizde görmek formanın rengi hiç önemli değil :)

MeMo
21.Kasım.2010, 21:44
Sean Gregory May ile prensipte anlaşıldı.

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2010-11-21_may446.jpg

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 2009-2010 sezonunda NBA’de Sacramento Kings forması giyen power forvet/center pozisyonunda oynayan 2.06’lık Sean Gregory May ile prensipte anlaştı.

23 Kasım Salı günü Türkiye’ye gelecek olan Sean Gregory May, 24 Kasım Çarşamba günü sağlık kontrolünden geçecek.

Sean Gregory May, 2005 de Charlotte Bobcats tarafindan 1. tur 13. sirada draft edilip, 2009-2010’da Sacramento Kings’de sezonu tamamlamıstır.

barahir
21.Kasım.2010, 21:46
Vidmarın sakatlığından sonra gereken bi transferdi.. Kendisini bilmiyorum ama umarım çabucak uyum sağlar..

MeMo
21.Kasım.2010, 21:52
Vidmarın sakatlığından sonra gereken bi transferdi.. Kendisini bilmiyorum ama umarım çabucak uyum sağlar..

Vidmar'ın en azından o dönene kadar yerini doldurması için gerekliydi hakikaten.Ama ben yönetimden bu kadar erken hamle beklemiyordum açıkçası :) Bu sene Aydın Örs ve Spahija'yla nasıl bir dönüşüm yaşadığımızı özetliyor bu.

Oyuncu hakkında okuduğum yorumlara bakarsak kendini tam anlamıyla ispatlayamamış bir kapalı kutu.Vidmar dönene kadar idare eder düşüncesindeyim yine de...

barahir
21.Kasım.2010, 21:54
Bu seneki gelişim tamamıyle koçların vizyonundan kaynaklanıyor.. Vizyon ve biraz da kadro farkı..

Estranged
21.Kasım.2010, 21:54
NBA seviyesinde bir oyuncu olup olmadığı tartışılır, fakat Euroleauge için gayet iyi bir pota altı oyuncusu. Takıma faydalı olacağından eminim.

yaman76hakanFB
21.Kasım.2010, 21:56
Teşekkürler MeMo... İlaç gibi bir haber oldu.

A.FaruK
21.Kasım.2010, 23:26
Bende tam haberi yazmaya geliyordum ki gerek kalmamış. Gregory May hakkında bi bilgim yok ama muzmin sakat deniyor hakkında. Potansiyeli olan bir isim ama sakatlık yaşamazsa tabi. An itibari ile hayırlı uğurlu olsun Vidmar gelene kadar o açığı kapatır umarım. Bu arada sanki biraz Ailton'u andırıyo gibi :)

Sekopej
21.Kasım.2010, 23:30
Benim de pek bilgim yok kendisi hakkında ama baktığımızda gayet kalın bir uzun, oyun tarzı nasıl göreceğiz ama Lavrinovic ile tam zıt olmaları avantaj sağlar yoksa işimiz zor.

DaveJones
21.Kasım.2010, 23:34
Bu yazı (http://konyaliportlandlilar.blogspot.com/2010/11/sean-may-fenerbahcede.html) May hakkında biraz da olsa bilgi verebilir.

A.FaruK
21.Kasım.2010, 23:42
Onur abi o yazıya bakılırsa pek de iç açıcı transfer yapmamışız. Birde bizim aradığımız tarzda da bir adam değil yani. Çok ilginç.

Universal
22.Kasım.2010, 00:04
İsmini ilk kez duydum, yorum yok.

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 00:59
Arkadaşlar, şu durumda piyasada uzun oyuncu havuzu çok dar... Bu mevsimde kimseyi bulamazsınız. Tahminim odur ki, önce birkaç aylık geçici bir kontrat yapılacak, verimli olursa devam edilecek, verim alınamazsa Top-16'ya kadar -denk gelirse- başka birisine bakılacak... Bu arkadaş NCAA yıllarında yıldızdı, hatta sanırım 2005 final-four'unun MVP'siydi.

Vidmar'ın sakatlığı üzerine yerine yapılacak hamleyi değerlendirirken, aranması gereken özellikleri şu şekilde sıralamıştım:

1-Süreyi sorun etmeyecek...
2-Kullanacağı şut sayısını sorun etmeyecek...
3-Oyunda olduğu her dakika aynı konsantrasyonla oynayacak...
4-Kalın olacak, çember altında yer kaplayacak.
5-Sert olacak, kısalar penetre etmeye korkacak, canlarının yanacağını bilecek.
6-Güçlü olacak. Rakip uzunlar iteleyemeyecek.

Aslında bu altı madde, aranan kişiden ziyade Vidmar'ın husussiyetlerini sıralıyordu. Bu altı maddeden dört tanesini doldurabilirse bence birçok soruna ilaç olur. Son üç maddeyi dolduracağını düşünüyorum ama ilk üç madde konusunda nasıl bir tavır içinde olur; bilemiyorum. Özellikle 3. maddeye uygun birisini bulmak (oyunda olduğu her dakika aynı konsantrasyonla oynayacak birisi) çok ama çok zor ve Vidmar'ı sınırlı yeteneklerine rağmen değerli kılan asıl özellik bence burada saklı... Fakat dediğim gibi, süreyi ve hücumdaki rolünü sorun etmezse diğer yönlerden epey katkı alabiliriz. Çünkü kalın, yer kaplayan birisine ihtiyacımız var. Oğuz kalıbının adamı değil... Lavrinoviç müdafaada ağır... Umarım takımımız için en hayırlısı olur.

Sirius Black
22.Kasım.2010, 16:34
Galatasaray'ın da uzun rotasyonunu genişletmesi lazım fakat bir deneme yok sanırım bu konuda.

yaman76hakanFB
22.Kasım.2010, 17:12
Aslında sezon başı Furkan Aldemir, Oğuz Savaş ve Ömer Aşık'la çok yakından ilgilendi Galatasaray... Bu ilgi, onların kalın ve sırtı dönük bir uzun istediklerinin işaretiydi. Yani şimdilerde ses-soluk çıkmıyor ama zaten şu mevsimde uzun havuzu çok kısıtlı... İyi birisi rastlarsa alacaklarına eminim. Çünkü sezon başında bu türden bir oyuncuyu çok istiyorlardı.

vego
30.Kasım.2010, 19:00
http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/11/bjktransfer.jpg

Uzun oyuncu arayışlarını sürdüren Beşiktaş Cola Turka, Yunan Ligi’nde forma giyen iki isimle görüşmelerini hızlandırdı.

Sırp basını, bir süredir Siyah – Beyazlıların gündeminde olan Olympiakos’un lig kadrosundan çıkarılan Zoran Erceg’in yanısıra PAOK’un ünlü oyuncusu Lazaros Papadopoulos’un Beşiktaş’ın radarında olduğunu belirtti. Erceg’in transferi için önemli bir engel kalmazken Papadopoulos’un kulübüyle olan sorunlarının çözülmesi gerektiği belirtildi.

basketdergisi.com

vego
02.Aralık.2010, 15:12
Fenerbahçe Ülker May İle İmzaladı

Beko Basketbol Ligi'nde yenilgisiz olarak liderliğini sürdüren Fenerbahçe Ülker, geçtiğimiz günlerde prensip anlaşmasına vardığı Sean Gregory May ile resmi sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, May ile 2010-11 sezonunun sonuna kadar sözleşme imzalandığı ifade edildi. May, geçtiğimiz günlerde de sağlık kontrolünden geçirilmiş ve herhangi bir probleme rastlanmamıştı.

May, 2009-10 sezonunda NBA'de Sacramento Kings formasını giyerken, 2005 yılında Charlotte Bobcats tarafından 1. tur 13. sıradan draft edilmişti. 2009-10 sezonunu Sacramento Kings'de tamamlayan oyuncu, power forvet / center pozisyonlarından oynuyor.

2.06 cm boyundaki oyuncu geçtiğimiz sezonu forma giydiği 37 maçta, maç başına ortalama 8.9 dakika süre alarak, 3.3 sayı, 1.9 ribaund ve 0.5 asist ortalamaları ile tamamlamıştı.

Basketbolseverler.com

Hayırlı olsun.Bence beklenenin çok altında bir takviye oldu.

vego
15.Aralık.2010, 16:47
El Amin ve Bajramovic Yeniden Telekom'da!!!

Türk Telekom’un, Litvanya’nın Lietuvos Rytas takımında forma giyen eski oyuncuları Khaild El Amin ve Kenan Bajramoviç ile yeniden anlaştığı, 2 basketbolcunun hafta sonu Ankara’ya gelerek resmi imzayı atacağı öğrenildi. El Amin ve Bajramovic’in transferinden sonra Türk Telekom’dan gönderilecek 2 yabancı basketbolcunun ise Medical Park Trabzonspor maçından sonra belirleneceği bildirildi.
Türkiye Basketbol Ligi’nin ”En Değerli Oyuncu’’su unvanına sahip Khaild El Amin, 2003′te geldiği Beşiktaş Cola Turka’da, 2 sezon oynadıktan sonra 1 sezon Ukrayna’nın Azovmash Mariupol takımında forma giydi. 2007 yılında Türk Telekom’a transfer olan yıldız oyuncu 2 sezon mavi beyaz formayı giydi. Daha sonra yine Ukrayna’ya giderek, 1 sezon BC Budivelnyk takımında oynayan El Amin, şu an Litvanya’nın BC Lietuvos Rytas takımında Bajramovic ile birlikte THY Avrupa Ligi’nde mücadele ediyor.
Kenan Bajramoviç, THY Avrupa Ligi’nde Lietuvos Rytas formasıyla şu ana kadar 9 sayı 5.2 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla oynadı. 1982 yılında Bosna Hersek’te doğan, 2.07 metre boyundaki basketbolcu, 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında El Amin ile birlikte Türk Telekom forması giydi. Başarılı oyuncu kariyerinde Zenica Celik (1997-2003), KK Bosna(2003-2005), Avozmash Mariupol (Ukrayna,2005-2006) ve Lietuvos Rytas (Litvanya, 2007-2008) takımlarında forma giydi. Daha sonra Türk Telekom’a transfer olan Bajramovic, 2008-2009 yılının ikinci yarısında El Amin ile birlikte sahaya çıktığı 12 karşılaşmada 11.5 sayı, 2.2 ribaunt ve 4 asist ortalamalarını tutturdu.
Türk Telekom’un, Litvanya’nın Lietuvos Rytas takımında forma giyen eski oyuncuları Khaild El Amin ve Kenan Bajramoviç ile yeniden anlaştığı, 2 basketbolcunun hafta sonu Ankara’ya gelerek resmi imzayı atacağı öğrenildi. El Amin ve Bajramovic’in transferinden sonra Türk Telekom’dan gönderilecek 2 yabancı basketbolcunun ise Medical Park Trabzonspor maçından sonra belirleneceği bildirildi.
Türkiye Basketbol Ligi’nin ”En Değerli Oyuncu’’su unvanına sahip Khaild El Amin, 2003′te geldiği Beşiktaş Cola Turka’da, 2 sezon oynadıktan sonra 1 sezon Ukrayna’nın Azovmash Mariupol takımında forma giydi. 2007 yılında Türk Telekom’a transfer olan yıldız oyuncu 2 sezon mavi beyaz formayı giydi. Daha sonra yine Ukrayna’ya giderek, 1 sezon BC Budivelnyk takımında oynayan El Amin, şu an Litvanya’nın BC Lietuvos Rytas takımında Bajramovic ile birlikte THY Avrupa Ligi’nde mücadele ediyor.
Kenan Bajramoviç, THY Avrupa Ligi’nde Lietuvos Rytas formasıyla şu ana kadar 9 sayı 5.2 ribaund ve 1.7 asist ortalamalarıyla oynadı. 1982 yılında Bosna Hersek’te doğan, 2.07 metre boyundaki basketbolcu, 2008-2009 sezonunun ikinci yarısında El Amin ile birlikte Türk Telekom forması giydi. Başarılı oyuncu kariyerinde Zenica Celik (1997-2003), KK Bosna(2003-2005), Avozmash Mariupol (Ukrayna,2005-2006) ve Lietuvos Rytas (Litvanya, 2007-2008) takımlarında forma giydi. Daha sonra Türk Telekom’a transfer olan Bajramovic, 2008-2009 yılının ikinci yarısında El Amin ile birlikte sahaya çıktığı 12 karşılaşmada 11.5 sayı, 2.2 ribaunt ve 4 asist ortalamalarını tutturdu.

basketdergisi

vego
27.Aralık.2010, 22:41
Gerald Fitch Aliağa Petkim İle Anlaştı!!!

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim, ABD'li skorer Gerald Fitch'i kadrosuna dahil etti.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/0d8781c7217d8f18c22578010031b76a/BS_Blob/0.11C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Amerikalı basketbolcu 2006-2007 sezonunda Galatasaray Cafe Crown forması ve Kepez Belediyesi'nde iyi bir performans sergileyerek sayı kralı olmuştu.

Beko Basketbol Ligi'nde sayı ortalaması 28,2 olan 1.91 boyundaki ABD'Li oyuncu, 2 sezon önce ise İspanya'nın Tau Ceramica ile anlaşmıştı. Anlaşması bitince tekrar Kepez Belediyespor'a geri dönen Fitch, Kepez'in ligden düşmesi üzerine İspanya'ya gitmişti.

İki sezon oynadığı İspanya'dan dün gece İzmir'e gelerek Aliağa Petkim ile ilk antrenmanına çıkan Geralde Fitch'in bugün sözleşme imzalayacağı açıklandı.

basketbolseverler

yaman76hakanFB
27.Aralık.2010, 23:42
Halil Üner iki sene önce Gerald Fitch'i düşme potasında devraldığı Kepez'e getirmiş ve Fitch, Traylor ile birlikte Kepez'i dipten almış ve playoff sınırına yaklaştırmıştı. O sezon salonda defalarca canlı izledim. Gerçekten harika bir skorer... Kendine güveni, duruşu, karizması...

Halil Üner anlaşılan ondan vazgeçemiyor, nereye gitse imdadına çağırıyor.

A.FaruK
28.Aralık.2010, 00:48
Halil Üner iki sene önce Gerald Fitch'i düşme potasında devraldığı Kepez'e getirmiş ve Fitch, Traylor ile birlikte Kepez'i dipten almış ve playoff sınırına yaklaştırmıştı. O sezon salonda defalarca canlı izledim. Gerçekten harika bir skorer... Kendine güveni, duruşu, karizması...

Halil Üner anlaşılan ondan vazgeçemiyor, nereye gitse imdadına çağırıyor.

GSCC' da iken çok çok iyiydi. Sayı kralıydı o zamanda yanlış hatırlamıyorsam.

yaman76hakanFB
28.Aralık.2010, 00:54
Ama büyük maçlarda dökülürdü. Yani şampiyonluk iddiasında bir takımın bütün düzenini bozabilir. Mesela bize karşı oynadıkları maçta o kadar zorlamıştı ki, tam BEŞ BLOK yemişti. Öyle bir oyuncu ki, takımın bütün hücum düzenini onun etrafına kuracaksın.

vego
28.Aralık.2010, 21:27
Türk Telekom Jagla İle Anlaştı !

http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1293551973.jpg

Türk Telekom bir süredir transfer etmeye çalıştığı eski oyuncusu Jan Jagla ve Polonyalı kulübü Prokom ile anlaştı.
Yarın (Çarşamba) Ankara’ya gelecek olan Jagla Türk Telekom’un hafta sonu oynayacağı Bornova Belediyesi maçında takımdaki yerini alacak.

basketfaul

yaman76hakanFB
28.Aralık.2010, 21:31
Al başına göre belayı... Aydın hoca döneminde (2006-07 sezonunda) Abdi İpekçi'de oynadığımız ve son saniyesine iki sayı önde girdiğimiz maçı onun üçlüğü ile kaybetmiştik. İşin tuhafı, dışarıdan şutu olan dört numaraların savunması halen Fenerbahçe olarak en büyük sıkıntımız... Tamda Fenerbahçe-Telekom maçına iki hafta kalmışken... :)

A.FaruK
28.Aralık.2010, 22:01
Al başına göre belayı... Aydın hoca döneminde (2006-07 sezonunda) Abdi İpekçi'de oynadığımız ve son saniyesine iki sayı önde girdiğimiz maçı onun üçlüğü ile kaybetmiştik. İşin tuhafı, dışarıdan şutu olan dört numaraların savunması halen Fenerbahçe olarak en büyük sıkıntımız... Tamda Fenerbahçe-Telekom maçına iki hafta kalmışken... :)

Çok iyi hatırlıyorum o maçı ya. Son saniyede bıraktı üçlüğü. Bizi karşı hep iyi maçlar çıkarmıştır. İyi bir 4 numara dış şutlarıda etkili bir isim.

vego
31.Aralık.2010, 14:18
Jagla İmzaladı
Türk Telekom, yeni yabancı transferini 2.13 boyundaki eski oyuncusu Jan Jagla ile gerçekleştirdi. Bu sabah sağlık kontrolünden geçen Jagla, Türk Telekom Genel Müdürlüğü binasında Türk Telekom Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Binbir ile sözleşme imzaladı. Tony Gaffney ise Türk Telekom yönetimiyle yaptığı karşılıklı anlaşma ile sözleşmesini fesh ederek takımından ayrıldı.

Genel Sekreter Akif Üstündağ'ın da hazır bulunduğu imza töreninde Sinan Binbir, “Jagla'nın yeniden Türk Telekom'da forma giyecek olmasından dolayı yönetim olarak oldukça mutluyuz, transferimiz Türk sporuna ve camiamıza hayırlı olsun” diyerek yıldız oyuncu tebrik etti.

Türkiye'ye tekrar döndüğü için mutlu gözüken Jagla da, “Türk Telekom'da daha önce de keyif alarak oynamıştım, tekrardan bu aileye dönme fikri beni çok heyecanlandırdı. Türkiye'de oynamak gerçekten heyecan verici, türk seyircilerinin ilgi ve sevgisini özlemiştim. Bu taraftarların önünde yeni takım arkadaşlarımla ve teknik ekibimizle uyumla ve hırsla çalışıp en iyi şekilde mücadele etmeye hazırım” diyerek sözleşmesini imzaladı.

25 Haziran 1981 doğumlu Jagla, 1999 yılında Alman Tus Lichterfelde takımıyla basketbola adımını attı. İlk maçına aynı yıl Alman ekibi Tusli takımıyla çıktı. 2001-2004 yılları arasında kolej takımı Pennsylvania State University'de tecrübe kazandı. 2004'de rotasını Yunanistan'a çeviren Jagla, burada Panellinios Athens takımında ter döktü. 2005 yılında Mallorca'da çıktığı 33 maçta 367 sayı bulan ve 248 ribaund toplayan Jagla, 2006'da Türkiye'ye gelerek Türk Telekom'da 37 maçta 530 sayı bularak en iyi sezonunu ülkemizde geçirdi. 2007-2009 yılları arasında Juventut Badalona'da 9 sayı ortalamasıyla forma giyen tecrübeli oyuncu 2009'da Prokom'a geçerek burada 34 maçta 276 sayı bulup 142 ribaund topladı. Prokom formasıyla çıktığı Euroleague maçlarında ise 5.6 sayı ve 5.4 ribaund ortalamalarıyla oynadı. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda da iyi istatistiklerle oynayan Alman yıldız, 13.8 sayı, 6.2 ribaund, 3.0 asist ortalamaları tutturmuş, üç sayıda yüzde 65 (13/20) isabet sağlamıştı.

TBF.org.tr

vego
31.Aralık.2010, 18:18
Galatasaray Cafe Crown Rochestie'yi Gönderiyor !
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 542x412 and weights 67KB.http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1293739319.jpg

Zaman zaman iyi oynayan ama son maçlarda performansı düşen Amerikalı oyun kurucu, son Fenerbahçe maçını skor atamadan tamamlamıştı

Galatasaray Cafe Crown, Amerikalı oyun kurucu Taylor Campbell Rochestie ile yollarını ayırma kararı aldı.

Oktay Mahmudi'nin sistemine adapte olamadığı ve yeterli savunmayı yapamadığı gerekçesiyle son maçlarda süresi düşen oyuncu, Fenerbahçe derbisinde 11 dakika oynamış, 0/5 iki sayı isabetiyle karşılaşmayı skor üretemeden tamamlamıştı.

Ligde 22:09 dakika, 7.08 sayı, % 38.3 iki sayı, % 45.5 üç sayı, % 66.7 serbest atış, 3.1 ribaund, 2.9 asist, 0.4 top çalma, 1.2 top kaybı ortalamaları tutturan Rochestie’nin sözleşmesinin feshi için menejeriyle görüşmelerin sürdüğü öğrenildi.

basketfaul

vego
31.Aralık.2010, 18:35
Jasikevicius İddiası !!!

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/12/jasikevicius3_7PEUU-530x338.jpg (http://www.basketdergisi.com/f-bahce-ulkerda-jasikevicius-iddiasi.html/jasikevicius3_7peuu)

F.Bahçe Ülker’de transfer hareketliliği yaşanıyor. Sarı – Lacivertli kulübün Greer’in performansındaki düşüklük ve Hırvat yıldız Ukic’in durumu nedeniyle Litvanyalı yıldız Jasikevicius’u transfer etmek istediği öğrenildi.
Litvanya basını Lietuvos Rytas’tan ayrılan 34 yaşındaki yıldızın Türkiye’ye geleceğini iddia ederken Sarı – Lacivertli kulübün idarecilerinden Nedim Karakaş da deneyimli basketbolcuyla ilgilendiklerini doğruladı.
Karakaş, “Ukic’in durumu hakkında endişe duyuyoruz. Sakatlanmasından korkuyoruz. Bu nedenle transfer çalışmalarımız var. Menajerler bize bir çok oyuncu öneriyor. Bu isimlerden birisi de Jasikevicius. Ortada kesin bir sonuç yok ama görüşmelerimiz sürüyor” açıklamasında bulundu.
1.93 metre boyundaki tecrübeli basketbolcu 74 defa Litvanya milli takımı formasını giydi. Jasikevicius daha önce Lietuvos Rytas (1998–99), Olimpija Ljubljana (1999–00), FC Barcelona (2000–03), Maccabi Tel Aviv (2003–05), Indiana Pacers (2005–2007), Golden State Warriors (2007), Panathinaikos B.C. takımlarında oynamıştı.
Tecrübeli basketbolcu son olarak formasını giydiği Rytas ile bu sezon 7.3 sayı, 1.3 ribaunt ve 4.3 asist ortalamasıyla mücadele etti.

basketdergisi

DaveJones
31.Aralık.2010, 18:38
"An itibariyle Saras cephesinden de bu transfere dair bir açıklama gelmiş. Yine Can İşbakan ulaştırdı gelişmeyi. Deneyimli oyuncu; “Rytas’ta dengesiz bir şekilde yol alıyorduk. İşler yolunda gitmiyordu. Ancak ben başarı için elimden gelenin en iyisini yaptım. Buna karşın şimdi takımdan ayrılmak zorundayım. Yine bilinmeyen bir yere gidiyorum. Fakat gideceğim yer Final Four yarışmacısı bir takım Fenerbahçe” demiş. Gerçekleşirse muazzam bir hamle olacağı kuşkusuz.."

mixbasket

goosfraba
31.Aralık.2010, 18:56
lietuvos rytas resmi sitesi transferin gerçekleştiğini açıkladı.

vego
31.Aralık.2010, 19:06
Hayırlı olsun eğer Vidmar sakat olmasaydı Tr kupası+Ligi hiç maç oynamadan FBÜ'ye vermek gerekecekti:)

Rehavi
31.Aralık.2010, 19:11
Bu Jasikevicius Nba e bi ara Nba e giden değil mi? O adamsa harika bir oyuncuydu yahu... Hala öyle mi bilmiyorum, yaşı engel mi bilmiyorum ama eski haliyle oynarsa takımı bayağı yukarılara taşır.

vego
31.Aralık.2010, 19:13
Savunma yapamaz ama Cemal nalga'ya bile 20 attırır.

TR.CaPTaiN
31.Aralık.2010, 21:55
Fenerbahçe Ülker Erkek Basketbol Takımımıza Litvanyalı basketbolcu Šarūnas Jasikevičius’un transfer edilmesi için prensip anlaşmasına varılmıştır. 1976 doğumlu Litvanyalı point guard, son olarak Lietuvos Rytas formasını giyiyordu.

Fenerbahçe Spor Kulübü

barahir
31.Aralık.2010, 22:31
Offff, Kimse tutamaz beni hemen her maç Sinan Erdemdeyim..

furkan58
31.Aralık.2010, 23:02
Müthiş Bir Transfer . Euroleague Final Four Banko Gibi Oldu Artık :)

Revolution
31.Aralık.2010, 23:04
Jasikevicius süper transfer, hayırlı olsun..

Zekirdek
31.Aralık.2010, 23:10
Süper bir transfer oldu en azından yeni yıla mutlu girdik. Ama ah birde futbolda zerresini görebilsek.

barahir
31.Aralık.2010, 23:12
Bir de Vidmar dönse şu takım bekle bizi Final-Four derdik..

KaPaLı
31.Aralık.2010, 23:59
Jasikevicius yahu borumu .)

Allah biliyo ya Rytas maçında Fenerbahçe Ülker kadrosunda düşündüm onu Greer yerine. Ukic olmadığında neler yapar diye düşündüm, üzerinden 2-3 hafta geçti aldılar Jasikevicius'u .)

Fearless Coward
01.Ocak.2011, 00:04
Çok iyi bir transfer oldu FBÜlker adına..Hayırlı olsun.

KaPaLı
01.Ocak.2011, 00:14
FBÜlker adına..

Fenerbahçe Ülker .)

yaman76hakanFB
01.Ocak.2011, 00:18
Kariyer itibariyle Avrupa basketbolunun gelmiş geçmiş en büyük oyun kurucusu... NBA tarihinde Magic Johnson neyse, Euroleague tarihinde de Sarunas aynıdır. Yeri gelmişken, benim için Avrupa Basketbol Tarihinin gelmiş geçmiş en iyi beşini sıralayacak olursam:

-PG: Sarunas Jasikevicius
-SG: Dejan Bodiroga
-SF: Drazen Petroviç
-PF: Dirk Nowitzki
-C : Arvydas Sabonis

Bunların kendi pozisyonunda niçin en iyi Avrupalılar olduğunu herkesle tartışmaya hazırım. (Bodiroga ile Drazen aynı pozisyonlarda oynuyorlardı; hem 2, hemde 3 numara... Bu sebeple böyle bir yerleşim yaptım; Drazen SG, Bodiroga SF olarakta kabul edilebilir.)

Mesela ben Papalukas'ı Jasikevicus'dan daha fazla severim ama bu kişisel sevgi, onun kariyerinin ve ifade ettiği önemin daha çok olduğunu göstermez.

Tabii artık Jasikevicius yaşlandı, ayakları eski hızında değil... Çok inişli çıkışlı bir NBA macerası yaşadı, ardından Panatinakos'ta çok mutsuz ve verimsiz geçen iki sezon... Zaman zaman saman alevi gibi yine muhteşem resitaller sundu ama bir türlü Barcelona ve Macabi yıllarındaki baştan sona sezonu sürklase eden eski Jasikevicius olmadı. Fakat yıllar çok şeyini alsa da, basketbol zekasını ve şimşek hızında öldürücü paslarını, nokta ceza şutlarını ona bırakmış. Biz Fenerbahçe olarak bunlardan yararlanabildiğimiz kadar yararlanmaya bakacağız. Şu durumda, ölüsü bile Greer'den faydalı olur diyebilirim. Umarım bizi mahcup etmez; isminin hakkını verir. Hele birde Lavrinoviç'i devreye sokar ve ona eski havasını yakalatırsa, iki transfer birden yapmış oluruz.

eGowiCh
01.Ocak.2011, 00:58
Yeni yıl hediyesi geldi Aziz Başkan'dan. Futboldan umudumuz yok, baskette Avrupa'ya damgamızı vururuz umarım :)

yaman76hakanFB
01.Ocak.2011, 01:40
Bu transfer fikri ve başarısı, bu yerinde operasyon tamamen Aydın Örs ve Spahjia'nın ortak hamlesidir diye düşünüyorum. Aksi olsaydı, geçen sezon Solomon gönderildikten sonra yarım sezon gardsız oynamaya mecbur bırakılmazdık. Burada Aziz Yıldırım'ın tek payı, önüne sunulan transfer projesini imzalamaktır. En az Aydın hoca ve Spahjia kadar ve hatta daha çok pay sahibi olanlar ise ekonomik olarak destek veren Ülker grubudur. Kaynak onlardan, maliyeti onlar karşılıyor. (Aziz Yıldırım birde basketbol transferlerine karışmaya kalkarsa oranında iki günde altı üstüne gelir, buna eminim.)

Emeği geçen herkese teşekkürler. Onay veren başkana da...

anil luque
01.Ocak.2011, 05:03
Papaloukas'tan sonra Avrupa basketbolunun en büyük ismi diyebiliriz son dönemlerdeki..
Jasikevicius gerçekten çok byük bir oyuncu. Yaşına takılmamak lazım. Çok iyi bir transfer gerçekten..

GodfatheR
01.Ocak.2011, 12:47
Müthiş bir eni yıl hediyesi müthiş müthiş. Çocukluğumdan beri en sevdiğim guarddır avrupa da Sarunas. Muhteşem bi transfer yaptık. Şimdi sırada sert , kasap bir uzun almakta sadece Kaya yetmez. Onu da alırsak bekle bizi final-four :)

KaPaLı
01.Ocak.2011, 13:12
Benim şaşırdığım aslında Greer'in performansı oldu. Olympiakos gibi takımda parlayarak gelmişti Greer ama birtürlü performans gösteremedi.

http://www.youtube.com/watch?v=31Eii7BqL70&feature=fvw bu videodaki hareketleriyle hatırlamak istiyorum kendisini yinede. Burdaki performansıyla değil.

KaPaLı
01.Ocak.2011, 13:15
Aslında David Andersen olsa hiç fena olmaz .) Çok fazla süre alamıyo şu anda NBA'de.

vego
01.Ocak.2011, 13:35
Çok iyi oyuncu lafım yokta FBÜ için gerekli oyuncu değil be abi.Bir Reggie Evans lazım Fenerbahçe'ye(Çok aşırı bir örnek mi oldu ne:n:)

GodfatheR
01.Ocak.2011, 14:01
Çok iyi oyuncu lafım yokta FBÜ için gerekli oyuncu değil be abi.Bir Reggie Evans lazım Fenerbahçe'ye(Çok aşırı bir örnek mi oldu ne:n:)

Çok ihtiyacımız vardı böyle bir guarda. Siena maçında bi Ukiç yoktu 30 sayı fark yedik. En az Ukiç kalitesinde bi guard lazımdı onu da aldık. Ayrıca her takımın ihtiyacı vardır Sarunas gibi oyuncuya :)

vego
01.Ocak.2011, 14:05
Çok ihtiyacımız vardı böyle bir guarda. Siena maçında bi Ukiç yoktu 30 sayı fark yedik. En az Ukiç kalitesinde bi guard lazımdı onu da aldık. Ayrıca her takımın ihtiyacı vardır Sarunas gibi oyuncuya :)
Yanlış anladınız beni Jasikeviçyus'un gerekliliği tartışma götürmez ben onu David Andersen için yazmıştım:D

GodfatheR
01.Ocak.2011, 14:08
Yanlış anladınız beni Jasikeviçyus'un gerekliliği tartışma götürmez ben onu David Andersen için yazmıştım:D

pardon :D

Bak onda haklısın :)

vego
01.Ocak.2011, 19:09
Beşiktaş Cola Turka Benjamin Eze’ye Talip!!!

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 31KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/01/benjamineze.jpg (http://www.basketdergisi.com/kartalda-eze-sesleri.html/par3608953)

Uzun oyuncu arayışlarını sürdüren Beşiktaş Cola Turka, Scariolo’nun ayrılmasıyla bazı oyuncularını gönderebileceği iddia edilen BC Khimki’nin yıldızı Benjamin Eze’ye kancayı taktı.
Özellikle Siena’da oynadığı basketbolla yıldızlaşan İtalyan pasaportlu Nijeryalı oyuncu, sezon başında büyük hedeflerle Rusya’ya transfer olmuştu. Ancak Khimki’nin Euroleague’de TOP 16′ya kalamaması üzerine operasyon yapılmış ve Sergio Scariolo ile yollar ayrılmıştı. BC Khimki’de bazı oyuncularla yolların ayrılabileceği bunlardan biri de Benjamin Eze olduğu iddia ediliyor.
Eurobasket sitesinin haberine göre, Eze ile Beşiktaş Cola Turka temas halinde. Yarın derbiye çıkacak olan Siyah – Beyazlıların ünlü pivotla görüşmeleri hızlandırdığı belirtildi.

basketdergisi

GodfatheR
01.Ocak.2011, 19:27
Benjamin Eze'yi bizim almamız lazım :D

Sirius Black
01.Ocak.2011, 19:46
Taylor'ı yollayıp 1'e yerli bir yedek. Uzun rotasyonuna da bir yabancı iyi gider.

Ama ses seda yok sanırım.

freelander1907
01.Ocak.2011, 20:32
Taylor'ı yollayıp 1'e yerli bir yedek. Uzun rotasyonuna da bir yabancı iyi gider.

Ama ses seda yok sanırım.

Yerli yedek kim mesela?

yaman76hakanFB
01.Ocak.2011, 20:35
İki gündür Benjamin Eze ile Fenerbahçe'nin ilgilendiği konuşuluyor, hatta Sean May'ın kontratının feshedilip bu hafta içinde Eze transferinin açıklanacağı söyleniyordu. Bakalım; hayırlısı...

vego
01.Ocak.2011, 20:37
Mire Chatman büyük ihtimal TT'de artık.

Sirius Black
01.Ocak.2011, 21:10
Yerli yedek kim mesela?

Ender Arslan sorun yaşıyordu sanırım Efes'le. Tutku'yu yedekler hatta.

M.O.S.H
02.Ocak.2011, 04:52
Jasikevicius eski formunda değil tabide Ukic'e alternatif olması nedeniyle ve Lavrinovic'le uyumu açısından iyi bi transfer olmuş kendisine hep hayrandım yaşlıda olsa takımda onu izlemek çok güzel olacak :)

yaman76hakanFB
02.Ocak.2011, 11:20
Bende "artık yaşlandı" filan diye yazdım yukarıda...Aslında bir başka açıdan bakınca yaşlı filan sayılmaz: 34 yaşında... Yani Mrsic'in Aydın hoca döneminde 2. defa Fenerbahçe'ye transfer olduğu yaşta... Sarunas 1976 doğumlu... Kevin Garnet gibi... Garnet de 76 doğumlu... Ray Allen 75 doğumlu... Alen Iverson 75 doğumlu... Paul Pierce 77 doğumlu... Vince Carter 77 doğumlu... Tim Duncan 76 doğumlu... Kobe Byrant dahi ondan sadece iki yaş küçük: 78 doğumlu... Elit oyun kuruculara bakarsak, Steve Nash 1974 doğumlu, yani Jasikevicius'tan iki yaş büyük... Jason Kidd ise 73'lü... Iverson'ın özel durumunu bir yana bırakırsak diğerlerinin halen dünyanın en elit liginde elit oyuncular olarak devam ettiğini görüyoruz. Sarunas'ın durumu şu: Beş sezon önce NBA'e gittiği günden beridir, inişli çıkışlı bir grafik çiziyor ve bir türlü 2005 yılına kadar olan havasını bulamadı. Zaten o eski Jasikevicius olsa onu almak için bir servet ödememiz gerekir, bu durumda bile zor gelirdi; çünkü aynı serveti dökecek Macabi gibi, Panatinakos gibi, Olimpiyakos gibi, Barcelona gibi takımlarla bir çeşit açık arttırmaya girmek zorunda kalırdık. Zaten 2000 ile 2005 arasının Jasikevicius'u olsa Roko Ukiç'e sorgusuz sualsiz benchin yolu görünürdü.

(Aşkolsun; bende 76 doğumluyum. Yaşlı mıyım yani? :p)

eGowiCh
02.Ocak.2011, 16:10
Jasikevicius hala formunda, Rytas'ın Barcelona'yı bu yıl yendiği maçı hatırlayın, o maçta harikaydı. Ukic zaten çok formda, sadece sakatlık sorunu var, yoksa takımın zaten oyun kurucu ihtiyacı yok. Engin de sakat üstelik, iki oyun kurucunun da sakat olması takımı çok yaraladı. Jasikevicius gibi üst düzey bir oyuncunun alınması da 3 kaliteli oyun kurucu demektir. Lavrinovic'i de üst düzey performansa çıkarır Jasikevicius.

Bundan 1-2 sene önce Cengiz abiye Jasikevicius'u alıyoruz dediğimde "imkansız" demişti, o zamanlar rüya gibiydi, şimdi de öyle oldu gerçi ama şaka maka transfer ettik. Lavrinovic, Ukic, Kinsey, Preldzic, Vidmar ve şimdi de Jasikevicius. Yabancılarımız çok kaliteli oldu, Vidmar'ın sakatlığı çok üzücü oldu. Greer geldiğinden beri iyi performans gösteremedi. May de zaten sakatlıklarıyla meşhur bir oyuncu, o da sanırım gönderilecek.

yaman76hakanFB
02.Ocak.2011, 16:16
Resmi siteden açıklama:

Sabah Gazetesi Nijeryalı basketbolcu Benjamin Eze’yi transfer etmek adına girişimlerde bulunduğumuzu ve aynı oyuncu için Beşiktaş Cola Turka’nın da devreye girdiğini yazmaktadır. Gazete ayrıca oyuncumuz Sean May’i de gönderme kararı aldığımızı öne sürmektedir. Her iki iddia da doğru değildir. Ne May’i gönderme ne de Eze’yi transfer etmek gibi bir kararımız vardır.
Spor kamuoyuna duyurulur

Fenerbahçe Spor Kulübü

http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=22381

Zaten ne zaman doğru bir adım atsalar, bir sonraki adımı atmaktan imtina ederler. Ayakları oraya çakılır kalır. "Oldu olacak, bir adım daha atalım" demezler.

uAburak89
02.Ocak.2011, 20:45
Edit: Yanlış konu.

Silinebilir bu mesaj.

vego
04.Ocak.2011, 19:51
Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'da forma giyen Alman oyuncu Heiko Schaffartzik, takımdan ayrılarak Alba Berlin ile anlaştı.

Türk Telekom Antrenörü Timuçin Meriç, sezon başında transfer edilen Schaffartzik'in, kendi ülkesinde oynamak istemesinden dolayı başka bir takımla anlaşarak takımdan ayrıldığını belirterek, ''Yönetim olarak gereken yardımları yaparak sözleşmesini feshettik. Oyuncuyla ilgili herhangi bir problemimiz olmamıştır. Şu ana kadar takımımıza yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyor, yeni takımında başarılar diliyoruz'' dedi.

Schaffartzik'ten boşalan yeri doldurmak için çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Meriç, ''Bu pozisyon için en uygun ismi takımımıza kazandırmak için teknik ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Takımımıza yakışan bir transfer ile kadromuzu güçlendirip ligde hak ettiğimiz sıralamaya gelmek istiyoruz'' diye konuştu.

Son bir aydır yoğun bir tempoyla çalıştıklarını ve sezon başından bu yana devam eden kondisyon problemini gidermeye çalıştıklarını ifade eden Meriç, konuşmasını şöyle tamamladı:

''Bir yandan da maçlara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Göreve geldiğimden bu yana çıktığımız 9 maçta aldığımız sonuçlardan ligde oynadığımız Trabzonspor yenilgisi dışında memnun sayılırız. Geçirdiğimiz bu bir aylık sürede takım olarak performansımızı artırdık, artan performansımızı da Bornova Belediyesi deplasmanında oynadığımız maç ile göstermiş olduk. Geriye kalan haftalarda oynayacağımız tüm maçlar bizim için aynı önemi taşıyor. Sezon sonunda Play-off'da en iyi şekilde mücadele vermek için takım olarak kenetlendik. OYAK Renault maçının da Fenerbahçe Ülker maçının da bizim için herhangi bir farkı yok. Artık tüm maçlarımız final değeri taşıyor ve tüm maçlarımıza yeni yılda seyircimizin desteğiyle çıkıp, en iyi sonucu almayı istiyoruz. Eski senelerdeki gibi heyecan taşıyan basketbolseverleri tüm maçlarımıza davet ediyoruz.''

Kaynak: AA

vego
05.Ocak.2011, 17:32
Efes Pilsen Flip Murray'nin Peşinde !

Turkish Airlines Euroleague'de top 16 kuralarının çekilmesinin ardından transfer çalışmaları da hız kazanmaya başladı. G Grubu'nda mücadele edecek Efes Pilsen'in hedefinde, uzun yıllar NBA'de forma giyen skorer guard Flip Murray var.

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x300 and weights 38KB.http://media1.ntvspor.net/C/I/98/murray3_BYZ93.jpg
THY Euroleague'de ülkemizi temsil eden iki takımdan biri olan Efes Pilsen, kadrosunu Flip Murray ile güçlendirmek istiyor.
Top 16 öncesinde Murray'ye bir teklif götüren lacivert-beyazlılar, transfer için NBA takımlarından Memphis Grizzlies ile yarışıyor.
Murray, geçtiğimiz hafta Memphis ile deneme antrenmanına çıkmıştı. Grizzlies, Flip Murray'ye 10 günlük geçici kontrat önerecek. Ancak tecrübeli oyuncu daha uzun süreli bir anlaşmayı tercih ediyor.

Efes Pilsen'in Murray'yi sezon sonuna kadar alması durumunda iki Amerikalı oyuncusu Andrew Wisniewski veya Bootsy Thornton'dan biriyle yollarını ayıracak.
Efes Pilsen'in gündeminde olan 31 yaşındaki Flip Murray, sekiz yıllık NBA kariyerinde sekiz farklı takımın formasını giymişti. NBA'de oynadığı 487 maçta 9.9 sayı ortalaması tutturan Murray, son olarak geçtiğimiz sezon Charlotte Bobcats'te oynuyordu. Daha önce hiç Avrupa tecrübesi bulunmayan 1.91 boyundaki Murray, şutör guard ve oyun kurucu pozisyonlarında görev yapıyor.

ntvspor

GodfatheR
05.Ocak.2011, 20:54
Fenerbahçe için Mirza Begiç dedikoduları var acaba doğru mu ?

yaman76hakanFB
05.Ocak.2011, 22:33
Resmi site en iyi yaptığı işi yaptı ve yalanladı malesef.

vego
06.Ocak.2011, 18:57
Ataman'dan "Cenk ve Ender" Açıklaması

Beşiktaş Cola Turka'nın çiçeği burnundaki head coachu Ergin Ataman, gündemdeki transfer iddiaları hakkında konuştu.

http://www.besiktasgazetesi.com/wp-content/uploads/2011/01/Ergin-Ataman.jpg

Burak Bıyıktay'ın görevine son verilmesinin ardından ikinci kez Beşiktaş Cola Turka'nın başına geçen Ergin Ataman, transfer gündemlerindeki isimler hakkında konuştu.

Başarılı teknik adam, medyada adı geçen Vladimir Dragicevic, Ender Arslan ve Cenk Akyol'un Beşiktaş Cola Turka'ya imza atacakları yönündeki iddialar sonrası, Sporx.com Editörü Sedat Balcı'ya konuştu.

Ataman, "Dragicevic, ben imza atmadan önce takip edilen bir isimdi ve bu oyuncunun durumunu takip ediyoruz. Henüz resmi bir anlaşma yok" diyerek Karadağlı uzunun durumunu değerlendirdi.

Ender ve Cenk konusunda ise Efes Pilsen yönetimiyle görüştüğünü kaydeden tecrübeli teknik adam, "Ender konusunda fazla ümidim yok. Cenk Akyol ise, takımdaki yerli oyuncu sayısı açısından Efes Pilsen yönetiminin haklı olarak elde tutmak istediği bir isim." şeklinde konuştu.

Sporx.com

CeNTeR_TR
07.Ocak.2011, 02:10
Yahu ne Cenk'i Allah aşkına yapmasın şunu Ataman veya bir başka Koç :)

Halen daha oyuncu diye piyasada ismi bahsi geçiyor.2-3 Sene sonra Milli takım'da umarım eline bakılan oyuncular arasında olmaz.

vego
08.Ocak.2011, 20:34
Jerry Johnson Galatasaray Cafe Crown'a Geliyor !!!

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/01/show_foto-530x343.jpg (http://www.basketdergisi.com/g-sarayda-jerry-johnson-heyecani.html/show_foto)

Beko Basketbol Ligi’nin lideri Galatasaray Cafe Crown’da transfer heyecanı yaşanıyor.
Deneyimli coach Oktay Mahmudi’nin takıma takviye istemesinin ardından harekete geçen Sarı – Kırmızılı yöneticiler, Avrupa’dan çok sayıda isimle görüşüyor. F.Bahçe Ülker’e transfer olan Jasikevicius’un ardından Litvanya ekibi Lietuvos Rytas’tan ayrılan bir diğer isim olan Jerry Johnson ile temasa geçen G.Saraylı idareciler yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldı.
Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Türkiye’de olacağı öğrenilen ABD’li guard ile Sarı – Kırmızılı ekibin yöneticileri İstanbul’da tekrardan bir araya gelecek.
Taraftarların anlaşma sağlaması halinde 28 yaşındaki basketbolcu Galatasaray Cafe Crown forması giyecek.

basketdergisi

Homer J.S
09.Ocak.2011, 18:55
Jerry Johnson Galatasaray Cafe Crown'da

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/8960.php

Night_Mare17
09.Ocak.2011, 19:10
Jerry Johnson Galatasaray Cafe Crown'a Geliyor !!!

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/01/show_foto-530x343.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.basketdergisi. com%2Fg-sarayda-jerry-johnson-heyecani.html%2Fshow_foto)

Beko Basketbol Ligi’nin lideri Galatasaray Cafe Crown’da transfer heyecanı yaşanıyor.
Deneyimli coach Oktay Mahmudi’nin takıma takviye istemesinin ardından harekete geçen Sarı – Kırmızılı yöneticiler, Avrupa’dan çok sayıda isimle görüşüyor. F.Bahçe Ülker’e transfer olan Jasikevicius’un ardından Litvanya ekibi Lietuvos Rytas’tan ayrılan bir diğer isim olan Jerry Johnson ile temasa geçen G.Saraylı idareciler yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldı.
Önümüzdeki birkaç gün içerisinde Türkiye’de olacağı öğrenilen ABD’li guard ile Sarı – Kırmızılı ekibin yöneticileri İstanbul’da tekrardan bir araya gelecek.
Taraftarların anlaşmasağlaması halinde 28 yaşındaki basketbolcu Galatasaray Cafe Crown forması giyecek.

basketdergisi

Taraftarların derken :n:

vego
10.Ocak.2011, 20:16
Mahmuti: Rochestie Kalacak !
Beko Basketbol Ligi’nde Olin Edirne’ye yenilerek evinde 10 maç sonra kaybedip ligde 8 maçlık galibiyet serisi sona eren Galatasaray Cafe Crown’da Oktay Mahmuti, yeni transferi değerlendirdi.
Sitemize özel açıklamalar yapan Mahmuti, Lietuvos Rytas’tan alınan Jerry Johnson’ın gelmesiyle Taylor Rochestie’nin bir ilgisinin olmadığını söyleyerek, “Rochestie’nin takımdan ayrılma gibi bir durumu yok. Caner’in sakatlığı sonrası Avrupa maçlarının da başlayacak olması nedeniyle rotasyonu güçlendirmek istedik. Sistemi üzerine kuracağımız bir oyuncu değil, sistem içinde parça olacak bir oyuncu seçtik. Böylece daha kompakt bir takım haline gelip hücuma zenginlik kattık. Çünkü bizim 2 numara pozisyonunda çok yaratıcı, net bir ismimiz yok. Bu handikabı aşmak adına da önemli bir hamle oldu. Bir yabancı fazlamız oldu. Kimin dışarıda kalacağına maç maç bakacağız” dedi.

basketdergisi

Sirius Black
10.Ocak.2011, 21:24
Ama bence Rochestie dışarıda kalacak. Son zamanların eleştirilen ismi Andric dışarıda kalırsa çok büyük bir cinayet olur bence. Benim ondan gelecekte beklentim büyük.

C h A o S
10.Ocak.2011, 21:53
Kesinlikle Rochestie gitmeli.Olin maçında salondakileri görseniz sahaya inip dövecek adamı resmen.O derecede çıldırttı bizi.Çok vasat bir oyuncu.Takımın en zayıf halkası.Melih ve Göksenin oynasın daha iyi katkı verir.Hemde genç oyuncularımızı kazanmaya çalışırız.

vego
11.Ocak.2011, 00:01
Beşok Beşiktaş'a ? Ergin Ataman'ın göreve gelişinin ardından transfer konusunda daha da hareketlenen Beşiktaş Cola Turka'da sürpriz bir yerli isim gündemde. Bu yıl Aliağa Petkim ile anlaşarak memlekete dönüş yapan Hüseyin Beşok, rotasını yeniden İstanbul'a çevirme noktasında. Bugün İzmir'de taraflar arasında bir görüşme yapılacakmış. Beşiktaş istekli, Hüseyin istekli.. Aliağa onayı verirse olur gibi bu iş.

Salsabasket

vego
11.Ocak.2011, 18:47
Hüseyin Beşok Kartal oldu

11 Ocak 2011 15:27 | NTV Spor ve Ajanslar
Beşiktaş Cola Turka, Aliağa Petkim'de forma giyen Hüseyin Beşok ile 1 artı 1 yıllık anlaşmaya vardı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/100/huso_LH5M7.jpg
Beşiktaş Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Hasan Bozkurter, Aliağa Petkim'de forma giyen Hüseyin Beşok ile 1 artı 1
yıllığına anlaşmaya vardıklarını söyledi.
Bozkurter, Fedor Likholitov'un menisküs ameliyatının ardından pota altında zayıfladıklarını belirterek, ''Bu bölge için Hüseyin Beşok'u istiyorduk. İlk tercihimiz oydu ve anlaşmaya varıp takımımıza kattık. Hüseyin'in Beşiktaş'ta başarılı olacağına inanıyorum'' dedi.
Sakat oyuncularının yavaş yavaş takıma katıldıklarını kaydeden Bozkurter, ''Cüneyt'in durumu iyi. Serhat da gelecek haftadan itibaren takıma katılacak. Sakat oyuncularımızın takıma dönmesiyle şanssız günlerimiz sona erecek. Ergin Ataman yönetimindeki oyuncularımızın, ileriki haftalarda taraftarlarımızın arzu ettiği oyunu sahaya yansıtacaklarından şüphemiz yok'' diye konuştu.
Bozkurter, skorer bir yabancı oyuncu arayışlarının sürdüğünü de sözlerine ekledi.
"DOSTÇA AYRILDIK"
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim'den Beşiktaş Cola Turca'ya transfer olan Hüseyin Beşok, takımı ile dostça
yollarını ayırdıklarını belirterek, ''Kalbim Aliağa'da kaldı'' dedi.
Beşok, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yeni transferin ardından Aliağa takımında uzun oyuncuya ihtiyaç olmadığını ifade ederek, ''Kulübe maddi yük getirmemek için Beşiktaş'tan gelen teklifi kabul etmeyi uygun buldum'' dedi.
Kulüp başkanı Metin Timurhan da Beşok'un Beşiktaş'tan gelen teklifi kendilerine ilettiğini, yönetim kurulu toplantısından oyuncu ile karşılıklı yolların ayrılması kararının çıktığını söyledi ve dostça ayrıldıklarını belirttiği Beşok'a başarılar diledi.

vego
14.Ocak.2011, 20:18
Flip Murray, Efes Pilsen’de

Efes Pilsen, NBA patentli Ronald ‘Flip’ Murray'i transfer etti. Lacivert-Beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, guard pozisyonunda oynayan 1979 doğumlu ve 1.91 metre boyundaki ABD'li oyuncuyla sezon sonuna dek anlaşıldığı ve Flip Murray’nin Turkish Airlines Eudoleague Top 16 turunun ilk maçında Montepaschi Siena karşısında forma giyeceği bildirildi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/02fe2c4fbe039812c22578180034edd2/BS_Blob/0.258?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

North Carolina’daki Shaw Üniversitesi’nden mezun olan Murray burada NCAA Division II’de yılın oyuncusu seçildi. Takımının Final Four’a çıkmasına da önemli katkıda bulunan Murray, 2002 Draft’inde Milwaukee Bucks tarafından 41. sıradan seçilerek NBA’e ilk adımını attı. Burada bir sezon forma giydikten sonra artık NBA’de bir skor tehdidi olarak göze batacağı ve üç yıl süre ile forma giyeceği Seattle Supersonics’e transfer oldu. Seattle’da Ray Allen’ın 26 maç sahalardan uzak kalmasına neden olan sakatlığı sırasında forma şansı bulan Murray, ilk yılında toplam 82 karşılaşmada 12.4 sayı ortalaması ile mücadele ederek skorer kimliğini ortaya çıkardı. Ayrıca Seattle ekibi ile Yaz Ligi’nde maç başına 22.9 sayı ortalaması ile takımının en skorer ismi oldu.

2006 Şubat’ında Cleveland Cavaliers’a giden Flip Murray, burada kariyerinin hemen hemen tüm istatistiklerde en yüksek rakamlarına (13.5 sayı, 2.8 asist ve 2.4 ribaunt) ulaştı. Cleveland macerası sonrasında sırası ile Detroit Pistons, Indiana Pacers, Atlanta Hawks, Charlotte Bobcats ve Chicago Bulls’ta forma giydi.

2003 yılında Seattle - Minnesota arasındaki karşılaşmada Latrell Sprewell’in üzerinden kaydettiği son saniye basketi ile tarihe geçen Murray, yine aynı yıl Miami karşısında 31 sayı ile kariyerinin en yüksek sayısına ulaştı. 2003-04 sezonunda ilk 11 karşılaşmanın 10’unda 20 sayı veya üzerinde skor üreten Murray, Central Divison’daki tüm NBA takımlarında (Bulls, Bucks, Cavaliers, Pacers, Pistons)forma giydi.

Geçtiğimiz sezona Charlotte’ta başlayan Murray burada 46 maçta 9.9 sayı, 1.8 asist ve 2.1 ribaunt ortalamaları ile mücadele ederken; Şubat ayında geçtiği Chicago’da ise 10.1 sayı, 2.9 ribaunt ve 1.8 asist rakamlarını tutturdu ve takımı ile playofflarda mücadele etti.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/02fe2c4fbe039812c22578180034edd2/BS_Blob/0.9FDA?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

basketbolseverler.com

KaPaLı
14.Ocak.2011, 23:21
Efes'i anlamak güç.

yaman76hakanFB
14.Ocak.2011, 23:24
Anlaşılan Ender'i tamamen gözden çıkarmışlar.

vego
15.Ocak.2011, 20:24
Fenerbahçe Ülker, Greer'ı yolladı
Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Ülker, Lynn Terence Greer'ı gönderdi.
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x300 and weights 41KB.http://media1.ntvspor.net/C/I/102/fenerbahce_greer_600_898Y7.jpg
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, ABD'li oyuncusu Lynn Terence Greer ile yollarını ayırdı.
Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, kulüp ile oyuncu arasındaki sözleşmenin karşılıklı olarak sona erdirildiği bildirildi.
Açıklamada, ''Kendisine, kulübümüze verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz'' denildi.

kaynak:ntvspor.net

barahir
15.Ocak.2011, 20:29
Beklenen oldu aslında..

besiktas1903
18.Ocak.2011, 17:09
LOFTON İMZALADI
18.Ocak.2011 14:20

Daha önce ülkemizde Mersin Büyükşehir Belediyesi forması giyen ve gösterdiği performans ile büyük beğeni kazanan Chris Lofton'un Beşiktaş kulübü ile her konuda anlaştığı ve sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Transferin resmiyet kazanabilmesi için Beşiktaş kulübünün de sözleşmeyi imzalaması ve NBDL'e oyuncunun çıkışı için bonservis bedelini yatırması bekleniyor.

Lofton, bu transferden sezon sonuna kadar 160.000 Amerikan Doları alacak.

Chris Lofton

1986 yılında Kentucky'de doğdu. 1,88 boyunda 91 kilo olan oyuncu daha önce Mersin B.B ve Caja Laboral Baskonia formaları giydi.

İz bırakan performasları;

Temmuz 2008'de Mersin B.B imza attı. 8 Şubat 2009 gününde Fenerbahçe'ye tam 47 sayı atarak kendinden söz ettirdi. 25 Nisan 2009'da ise Casa Ted Kolejliler karşısında 61 atarak unutulmaz grafiklerinden bir tanesini çizdi.

Chris Lofton'un Kolej Kariyeri;

- 431 ile SEC Tarihi'nin en fazla üç sayı isabeti bulan oyuncusu,

- 431 ile NCAA Tarihi'nin en fazla üç sayı isabeti bulan üçüncü oyuncusu (J.J. Redick 457 ve Keydren Clark 435),

- 2131 ile Tennessee Tarihi'nin en skorer dördüncü oyuncusu,

- %84.2 ile Tennessee Tarihi'nin en yüksek oranlı serbest atış kullanan beşinci oyuncusu,

- %42.2 ile Tennessee Tarihi'nin en yüksek oranı üç sayılık atış kullanan ikinci oyuncusu,

- 193 ile Tennessee Tarihi'nin en fazla top çalan üçüncü oyuncusu,

- 130 ile Tennessee Tarihi'nin NCAA Turnuvası'nda en fazla sayı atan oyuncusu.

- HABER1903 -

vego
19.Ocak.2011, 17:26
Jarvis James Hayes Aliağa Petkim'de!

Aliağa Petkim'in NBA takımlarından New Jersey Nets'te forma giyen Jarvis James Hayes ile anlaştığı bildirildi.

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x300 and weights 41KB.
http://media1.ntvspor.net/C/I/103/nets_F3J9K.jpg

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim'in NBA takımlarından New Jersey Nets'te forma giyen Jarvis James Hayes ile anlaştığı bildirildi.
Son olarak NBA ekiplerinden New Jersey Nets'te forma giyen 1981 doğumlu, 2.03 metre boyundaki Hayes ile faks yoluyla sözleşme imzalandığı, Hayes'in cuma günü İzmir'e geleceği öğrenildi. 2003'te Washington Wizards tarafından draft edilen Hayes, NBA'de Detroit Pistons ve New Jersey Nets formaları da giydi. Tecrübeli oyuncu NBA kariyerinde oynadığı 427 maçta 12,9 sayı, 4,8 ribaund ve 1,7 asist ortalamalarıyla mücadele etti.

ntvspor

İyi transfer.

vego
19.Ocak.2011, 21:11
Beşiktaş Cola Turka Serkan Erdoğan İle Anlaştı Ama...

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 542x412 and weights 130KB.http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1295443817.jpg

Beşiktaş, Alicante'de oynayan Serkan Erdoğan ile 1.5 yıllık kontrat için anlaştı ve Lofton'u beklemeye aldı. Transferin gerçekleşmesi için Alicante Kulübü'nün bonservis vermesi gerekiyor.

Beşiktaş Cola Turka, Serkan Erdoğan transferinde sağlanan ilerlemeler üzerine Chris Lofton’u ikinci plana aldı. Erdoğan’ın transferi halinde yabancı kontenjanından kaybetmeyecek olan Beşiktaş, basketbolcu ile 1.5 yıllık kontrat üzerinde her konuda anlaşma sağladı.

Transferin gerçekleşmesi için Erdoğan’ın kulübü Meridiano Alicante ile temasa geçen Beşiktaş Kulübü, oyuncunun bonservisi için pazarlıklara başladı. Ligde zor günler yaşayan Alicante 17 maçta 5 galibiyetle sondan ikinci sırada bulunuyor.

Erdoğan bu sezon 25.6 dakika, 11.3 sayı, % 45.9 iki sayı, % 37.9 üç sayı, % 65.9 serbest atış, 0.9 ribaund, 1.3 asist, 0.7 top çalma, 2.1 top kaybı ile oynuyor.

basketfaul.com (http://www.basketfaul.com/?islem=2&makaleID=5683)

Revolution
19.Ocak.2011, 21:18
Serkan çok kaliteli bir oyuncu, Beşiktaş'ta değil de Galatasaray'da görmek isterim :)

KaPaLı
19.Ocak.2011, 23:18
Beşiktaş bu kadar adam alıyo ama hala şu maaş konusunu çözemediler. 2 ay sonra serbest kalacaklarsa o kadar adam almanın mantığı yok.

Sirius Black
22.Ocak.2011, 18:16
Serkan kaliteli birisi.

vego
28.Ocak.2011, 12:57
BELKİ BİR YABANCI ALABİLİRİZ"
28.Ocak.2011 10:48
http://www.haber1903.com/cmsfiles/image/content/240x150/_belki_bir_yabanci_alabiliriz__2801123.jpg

Bjk Tv'de yayınlanan " Günaydın Beşiktaş " programına telefon bağlantısı yapan Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Ergin Ataman, Banvit karşılaşması öncesi açıklamalar yaptı.

Ataman yaptığı açıklamada;

Likholitov ve Cüneyt'in oynayaıp oynamayacağı belli değil. Onun dışında yeni transferimiz Serkan dışında bir problem yok. Ligin en zorlu karşılaşmasına çıkacağız. Ligde oldukça iyi performans gösteriyorlar. Banvit kendi sahasında sadece Fb Ülker'e kaybetmiş bir takım. Bizde son haftalarda sert ve disiplinli oynuyoruz. Bu maçtada bu performansımızı gösterip kazanmaya çalışacağız. Sıralama ve Playoff eşleşmesi için önemli bir maç . Bandırmada önemli sayıda Beşiktaş taraftarını bekliyoruz.

Yeni transfer olacak mı sorusuna; " Durum değerlendirmesinden sonra yeni transferlerimiz olabilir. Türkiye kupası finalleri öncesi Iverson'dan gelecek haberden sonra belki bir yabancı transfer yapabiliriz." diyerek sözlerini tamamladı.

yaman76hakanFB
28.Ocak.2011, 13:06
Serkan kaliteli birisi.

Serkan kaliteli birisiy-Dİ. Malesef son üç sezondur hiçbir şey oynamadı. Dilerim toparlar. İspanya macerasını takip edemedim. Telekom'da dibe vurmuştu.

yaman76hakanFB
29.Ocak.2011, 20:30
Şok! Iverson Beşiktaş'tan ayrıldı

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Cola Turka, büyük umutlarla transfer ettiği dünyaca ünlü yıldız Allen Iverson'dan gelen haberle sarsıldı..
Beşiktaş'ın dünyaca yıldızı Allen Iverson, siyah-Beyazlı takımdan ayrıldığını açıkladı.
İsmail Burak Topal'la görüşen Allen Iverson siyah-beyazlı takımdan ayrıldığını açıkladı. Beşiktaş'ın kendisine gösterdiği ilgiden dolayı minnettar olduğunu belirten Iverson, "Gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağım. Bu bir zorunlu ayrılık. Detayları önümüzdeki günlerde açıklayacağım. Kalbim her zaman Beşiktaş'ın başarısı için atacak. Beşiktaş taraftarını çok özleyeceğim" dedi.
Kartalhaber.com

http://www.aksam.com.tr/sok-iverson-besiktastan-ayrildi--15940h.html

yaman76hakanFB
29.Ocak.2011, 20:32
Güle güle The Answer! Senin adına sevindim. Her nereye gidersen, her nerede olursan ol, benim için her zaman dünya basketbolunun en özel idollerinden birisi olarak kalacak, hep saygıyla hatırlanacaksın. Ben zaten seni buraya gelmiş saymıyorum. Hatta Memphis ve Detroit maceranı da yok farzediyorum. Ben seni her daim 1996-2009 yılları arasında bir yerlerde arayacağım.

Lige ilk girdiğinde; "Ben Jordan olmayacağım, Magic olmayacağım, Isiah Thomas'ta olmayacağım. Onların ne yaptıkları umrumda değil. Ben Iverson olacağım" dediğin gün "ne küstah, ne görgüsüz, ne şımarık" diye düşünmüş, antipatiyle bakmıştım sana. Malesef Jordan olamadın, Magic olamadın, hatta Isiah bile olamadın. Onlar gibi olmak kolay değildi zaten. Ama Allah kalbine göre verdi; Iverson oldun. Tırnaklarınla kazıdın başarının yollarını. Her sene önyargılarımızı biraz daha kırdın, içtenliğine inandırdın. 2001 yılında Staples Center'da Lakers'ı tek başına devirdiğin gün... O gün Lakers'lıydım, o gün "adamım Shaq için uyanmıştım maça." O gün kalbimi gerçekten fethettin. O gün Lakers'ın kaybettiğine üzülmedim. Küçücük bir adam devlere meydan okumuştu, bu bir Dede Korkut destanı gibiydi.

Keşke biraz daha düzgün yaşasaydın. Keşke bütün yükü yeteneklerine ısmarlamasaydın. Keşke düzenli bir antreman proğramın olsaydı. Yediğine, içtiğine, uykuna, eğlencene dikkat etseydin! O zaman gerçekten Jordan, Bird, Magic, Isiah olabilirdin; "istemem" desende onlar gibi olabilirdin. Olsun... Sen böyle de efsanesin ve seni izlemek, seni seyretmek büyük bir şanstı.

Yolun açık olsun.

vego
29.Ocak.2011, 20:38
Abi bu çok önceden yalanlandı:)

IVERSON HABERLERİ ASILSIZDIR"
29.Ocak.2011 16:08

Bugün basında çıkan " Iverson Beşiktaş CT'dan Ayrıldı " haberinin ardından ulaştığımız Beşiktaş Basketbol Şube Koordinatörü Hasan Bozkurter, konu ile ilgili HABER1903'e konuştu.

Bozkurter yaptığı açıklamada;

" Iverson'ın Beşiktaş CT'yı bırakması gibi bir durum söz konusu değil. Zaten oyuncumuz şuanda ameliyat için hazırlanıyor. Ameliyatı olduktan sonra çıkacak raporlar doğrultusunda bizlerde hareket edeceğiz. Basketbol Şubesi Sorumlusu Şeref Yalçın Avustralya'da, ben Bandırma'dayım, bizim haberimiz olmadan böyle bir açıklamanın yapılması söz konusu olabilir mi? Dediğim gibi Iverson'ın ameliyat sonuçları görüldükten sonra gerekli karar verilecektir.

- HABER1903 -
Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

yaman76hakanFB
29.Ocak.2011, 21:01
Sen sen ol Vego... Bir arkadaş nasihatı... Türkiye'de yöneticilerin ve resmi sitelerin söylediklerini ciddiye alma.

Keşke kalsa... Antalya deplasmanına geldiğinde ona hatıra olarak sakladığım Philedelphia Sixers formasını imzalatmaya çalışacaktım, ulaşabilirsem...

Sirius Black
29.Ocak.2011, 22:52
Ben Serkan'ı en son Yunanistan'a takır takır attığı üçlüklerle hatırlıyorum tabi, fazla takip etmedim. :D

besiktas1903
01.Şubat.2011, 18:09
Allen Iverson ile Cüneyt'in sakatlıkları nedeniyle oyun kurucu pozisyonunda kadrosunda yalnızca Mire Chatman bulunan Beşiktaş Cola Turka, bu pozisyon için arayışlarını, ABD'li oyun kurucu Oliver Lafayette ile sezon sonuna kadar anlaşarak sonlandırdı.
Lafayette transferinden sonra HABER1903'e konuşan Beşiktaş CT antrenörü Ergin Ataman, yaptığı açıklamada;

- TOPA İYİ BASKI YAPIYOR -

Oyuncu hem 1 numara hemde 2 numara oynayabiliyor. Topa iyi baskı yapabilen bir oyuncu. Zaten o yüzden tercih ettik. Sezon başında Partizan'da oynadığı oyunu tatmin edici buldum.

- CHATMAN'I DİNLENDİREBİLMEK İÇİN TRANSFER YAPILDI -

Lofton'dan vazgeçmemizdeki etkenlerden biri Serkan oldu. Serkan ile anlaşılınca Lofton'dan vazgeçtik. Çünkü Serkan ile aynı pozisyonda oynayan bir oyuncu. Şuanda bizim sıkıntımız Chatman'daydı. Chatman oyundan düştükten sonra değiştiremiyorduk. Bunu düşünerek Lafayette'yi tercih ettik. Iverson döndüğü zaman 6 yabancımız olacak bir kişi dışarıda kalacak. Lafayette'nin Perşembe günü İstanbul'da olmasını bekliyoruz.

- HABER1903 -

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
03.Şubat.2011, 13:58
Lafayette resmen Beşiktaş'ta

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Cola Turka, ABD'li oyuncu Oliver Lafayette ile sezon sonuna kadar anlaştı

Beşiktaş Cola Turka, kadrosunu oyun kurucu Oliver Lafayette ile güçlendirdi.

Allen Iverson ile Cüneyt'in sakatlıkları nedeniyle oyun kurucu pozisyonunda kadrosunda yalnızca Mire Chatman bulunan Beşiktaş Cola Turca, bu pozisyon için arayışlarını, ABD'li oyun kurucu Oliver Lafayette ile sezon sonuna kadar anlaşarak sonlandırdı.

Beşiktaş Kulübü, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı'nın renklerine kattığı ABD'li oyuncu Oliver Lafayette'nin transferini resmen açıkladı.
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 26 yaşında ve 1.88 metre boyundaki guard pozisyonunda oynayan Lafayette ile her konuda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Beşiktaş Cola Turka Başantrenörü Ergin Ataman, temas kurdukları Lafayette, Sundiata Gaines ve Rok Stipcevic arasından, Lafayette'yi tercih ettiklerini belirtti.

Tecrübeli antrenör, Lafayette'nin büyük ihtimalle 3 Şubat Perşembe günü İstanbul'da olacağını bildirdi.

Geçen sezon Boston Celtics kadrosunda bulunan Oliver Lafayette sezon başında Partizan forması giydi. Daha sonra ülkesine dönerek NBA'in geliştirme liginde şans buldu.

NtvSpor

vego
03.Şubat.2011, 14:59
Jurica Zuza Tofaş'ta !

Sezona Ukrayna'nın Kryvbasbasket-Lux Kryvyi takımında başlayan, ardından Zadar'a geçen Jurica Zuza'nın Türkiye'ye geleceği ileri sürüldü. 33 yaşında ve 2.08 metre boyundaki Hırvat oyuncu, Zadar'de 5 maç forma giydikten sonra Tofaş'tan gelen teklifi kabul ettiği ileri sürüldü. Hatırlanacağı gibi Bursa kulübünde forma giyen Tomislav Ruzic'de Zadar takımından transfer edilmişti. Ukrayna'da bu sezon Kryvbasbasket-Lux Kryvy forması altında 23 maçta 20.5 dakika, 13.7 sayı, 4.9 ribaund, 1.1 asist, 0.4 top çalma ve 0.2 blok ortalamalarını yakalayan Zuza, Zadar ile Adriyatik Ligi (3 maç, 18.0 dakika, 4.7 sayı, 4.7 ribaund, 1.7 asist, 0.3 blok) ve Eurochallenge (2 maç, 15.5 dakika, 8.0 sayı, 2.0 ribaund, 0.5 asist, 0.5 top çalma)'de toplam 5 maçta görev yaptı.

Ostende maçından sonra Zadar'ın Sportif Direktörü Brandon Belas, gelen teklifin ardından sözleşmeyi fesh ettiklerini ileri sürdü.

turkbasket

Hugo
05.Şubat.2011, 16:03
Lafayette resmen Beşiktaş'ta

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Cola Turka, ABD'li oyuncu Oliver Lafayette ile sezon sonuna kadar anlaştı

Beşiktaş Cola Turka, kadrosunu oyun kurucu Oliver Lafayette ile güçlendirdi.

Allen Iverson ile Cüneyt'in sakatlıkları nedeniyle oyun kurucu pozisyonunda kadrosunda yalnızca Mire Chatman bulunan Beşiktaş Cola Turca, bu pozisyon için arayışlarını, ABD'li oyun kurucu Oliver Lafayette ile sezon sonuna kadar anlaşarak sonlandırdı.

Beşiktaş Kulübü, Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı'nın renklerine kattığı ABD'li oyuncu Oliver Lafayette'nin transferini resmen açıkladı.
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 26 yaşında ve 1.88 metre boyundaki guard pozisyonunda oynayan Lafayette ile her konuda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Beşiktaş Cola Turka Başantrenörü Ergin Ataman, temas kurdukları Lafayette, Sundiata Gaines ve Rok Stipcevic arasından, Lafayette'yi tercih ettiklerini belirtti.

Tecrübeli antrenör, Lafayette'nin büyük ihtimalle 3 Şubat Perşembe günü İstanbul'da olacağını bildirdi.

Geçen sezon Boston Celtics kadrosunda bulunan Oliver Lafayette sezon başında Partizan forması giydi. Daha sonra ülkesine dönerek NBA'in geliştirme liginde şans buldu.

NtvSpor

Bu transfer gerçekleşmeyecek. Ergin Ataman twitter'dan alttaki iletiyi gönderdi.

Oliver lafayette saglik testini gecemedi. Kalbinde spor yapmasinda tehlikeli olabilecek bulgulara rastlanmis. Mlsf geri donecek!

A.FaruK
06.Şubat.2011, 18:24
Marcelus Kemp Kartal oldu / ntvspor

http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/33795/marcelus-kemp-kartal-oldu

vego
08.Şubat.2011, 03:36
Taylor Rochestie İle Yollar Ayrıldı

http://www.galatasaray.org/images/sporcular/3/Taylor%20B.jpg

Sezon başından beri beklenileni veremeyen ve Jerry Johnson 'un gelmesiyle süre almakta zorlanan ABD'li oyun kurucu Taylor Rochestie ile Galatasaray Cafe Crown yolları ayırdı.

Taylor Rochestie bu sezon Galatasaray Cafe Crown'da 7.9 sayı ve 3.4 asist ortalamasıyla oynadı.

NBATrKy

Universal
09.Şubat.2011, 23:14
bugün 20 yaşında ama adamım diye geçinenlere on basacak biri ile tanıştım. Hayatı ciddiye alıp salıncak gibi de sallıyor saygı duydum.

Aliağa Petkim'in NBA kariyerli oyun kurucu Damon Jones ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

http://media1.ntvspor.net/C/I/112/Damonjones1_4QRR9.jpg

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim'in NBA kariyerli oyun kurucu Damon Jones ile prensip anlaşmasına vardığı bildirildi.

Aliağa Petkim Genel Menajeri Birtan Saka, prensipte anlaştıkları NBA kariyerli oyun kurucu Damon Jones'un Türkiye'ye geldiğini, Jones'un yapılacak sağlık kontrollerinin ardından sözleşme imzalayacağını söyledi.36 yaşındaki Damon Jones, 11 sene mücadele ettiği NBA'de 657 maçta 6,6 sayı, 1,6 ribaund ve 2,7 asist ortalamalarıyla mücadele etti.Jones en son Porto Riko Ligi'nde Piratas de Quebradillas takımında forma giydi.

yaman76hakanFB
09.Şubat.2011, 23:26
Bir zamanlar kendisini dünyanın en iyi üçlükçüsü ilan etmişti. :)

vego
15.Şubat.2011, 20:57
FB'de Mbenga İddiası !

Mirsad Türkcan’ın sakatlığıyla özellikle Avrupa Ligi’nde pota altı rotasyonunda zor durumda kalan Fenerbahçe Ülker’de dün gündem transferdi. Hatta kulislerde NBA takımlarından New Orleans Hornets’in Belçika pasaportlu Zaire orjinli pivotu Mbenga’nın adı geçiyordu. Ancak mali konularda yaşanan sıkıntı nedeniyleyönetimin yeni bir transfere sıcak bakmaması transfer planlarının da gündemden kalkmasına neden oldu. Fenerbahçe çareyi sezon başında alıp, Tofaş’a kiraladığı Rashit Mahalbasic’i geri çağırmakta buldu. 2.07′lik oyuncu Avrupa Ligi maçlarında forma giyebilecek. Öte yandan Mirsad’ın yokluğunda Fenerbahçe’nin lig maçlarında Emir Preldzic’ten bu bölgede faydalanacağı da belirtildi.

basketdergisi

vego
19.Şubat.2011, 22:24
Aliağa’da Damon Jones gönderildi

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 148KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/02/damonjones.jpg (http://www.basketdergisi.com/jones-besiktasa-bileniyor.html/damonjones)

Beşiktaş Cola Turka ile karşılaşacak Aliağa Petkim’in başantrenörü Burak Bıyıktay, yeni takımıyla ligdeki ilk maçında eski takımına karşı görev yapacak. Aliağa Petkim’de Halil Üner ile yolların ayrılmasının ardından ligdeki Fenerbahçe Ülker maçı öncesinde göreve getirilen Burak Bıyıktay, ilk olarak Spor Toto Türkiye Kupası’nda Medical Park Trabzonspor maçında takımının başında görev yaptı.
Aliağa Petkim’in son transferi Damon Jones’un yarınki maçta forma giymeyeceği, Jones’un yerine başka bir oyuncu arayışlarının devam ettiği öğrenildi. Ligde ilk maçında eski takımı Beşiktaş Cola Turka karşı mücadele edecek Burak Bıyıktay, Beşiktaş Cola Turka ile zor bir karşılaşma oynayacaklarını, özellikle guard mevkisinde sıkıntı yaşadıklarını belirterek, ”Getirdiğimiz oyuncunun fizik olarak hazır olamadığını gördük. Beşktaş Cola Turka’nın kalitesi belli. Yine de kazanmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

basketdergisi

vego
20.Şubat.2011, 20:39
Aliağa, Mike James'le Anlaştı
http://www.turkbasket.com/sayfa/images/stories/mike-james12.jpg

Uzun bir süredir oyun kurucu pozisyonu için arayışta bulunan Aliağa Petkim'de coach Burak Bıyıktay, Mike James’den yana kullandı. NBA'de 9 farklı takımda forma giyen ABD'li oyuncu, 35 yaşında ve 1.88 metre boyunda. En son Çin'in Zheijang Cyclones takımında 8 maçta, 38.8 dakika ortalama oynama süresine 27.9 sayı, 4.8 ribaund ve 3.8 asist ortalamalarını yakaladı. 22 Şubat Salı günü İzmir'e gelecek olan deneyimli oyuncu, NBA dışında Avustralya ve Fransa Liglerinde takımlarda forma giymişti.

NBA'e draft edilmeden 2001-2010 yılları arasında 9 takımda forma giyen James sırasıyla şu takımlarda görev yaptı:

Miami Heat (2001–2003), Boston Celtics (2003–2004), Detroit Pistons (2004), Milwaukee Bucks (2004–2005), Houston Rockets (2005, 2007–2008), Toronto Raptors (2005–2006), Minnesota Timberwolves (2006–2007), New Orleans Hornets (2007–2008), Washington Wizards (2008-2010). James toplam 528 NBA maçında 25.2 dakika ortalama süreye şu istatistikleri sığdırdı: 10.5 sayı, 2.3 ribaund, 3.6 asist, 0.8 top çalma, 0.1 blok.

Kaynak: turkbasket.com

yaman76hakanFB
01.Mart.2011, 03:24
Emir Preldziç'le üç yıl sözleşme yenilemişiz. Haydi, gözümüz aydın. Çocuğa en kötü günlerinde sabrettik, bir yıldız gibi oynamaya başladı, üstelik Türk vatandaşlığını kazandı. Hayırlı olsun.

vego
03.Mart.2011, 18:44
Efes'de Beklenen Operasyon

Euroleague’de Siena yenilgisi sonrası Avrupa'ya veda eden Efes Pilsen'de beklenen radikal kararlar alındı. Şubat ayında Beko Basketbol Ligi (1-1), Spor Toto Türkiye Kupası (0-1) ve THY Euroleague (0-3)'de oynadığı toplam 6 maçta sadece 1 galibiyet elde eden Efes'de beklentileri karşılayamayan Andrew Wisniewski ile yollar ayrıldı. Flip Murray'in transferi sonrası ligde kendine yer bulamayacak olan deneyimli oyun kurucunun sözleşmesi fesh edildi. Wisniewski, 15 BEKO Basketbol Ligi maçında 17.4 dakika ortalama oynama süresine 4.0 sayı, 2.3 ribaund, 2.3 asist, 0.8 top çalma, 0.9 top kaybı istatistiklerini sığdırdı. 30 yaşındaki Wisniewski Euroleague'de ise şu ortalamalarını yakaladı: (15 maç, 21.3 dakika, 4.5 sayı, 1.2 ribaund, 1.9 asist, 0.5 top çalma, 0.9 top kaybı)

Bu arada sezon başında ağır bir sakatlık geçiren ve sahalara 5 ay sonra dönen Miroslav Raduljica'nın da Wisniewski gibi Türkiye'de oynayamaması nedeniyle Almanya'nın köklü takımlarından ALBA Berlin'e sezon sonuna kadar kiralandığı öğrenildi. 2.13 metre boyundaki Sırp oyuncunun Efes ile 2014-15 sezonunun sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

turkbasket

vego
10.Mart.2011, 19:03
Zeljko Zagorac, Aliağa Petkim'de

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/afb1e62064c8c236c225784f0032fe4c/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpgBeko Basketbol Ligi ekiplerinden Aliağa Petkim, Çek Cumhuriyeti ekiplerinden BK Prostejov'da forma giyen Sloven oyuncu Zeljko Zagorac'ı transfer etti.

Çek ekibi BK Prostejov'da FIBA Erkekler EuroChallenge Kupası'nda 6 maçta 6 sayı ve 2,7 ribaund ortalamalarıyla mücadele eden 30 yaşındaki Zagorac, 2006 Dünya Kupası'nda Slovenya Milli Takımı'nın formasını giymişti.

Lisans işlemleri devam eden Zagorac'ın, evraklarının yetişmesi durumunda, pazar günü oynanacak Erdemir maçında takımdaki yerini alabileceği öğrenildi.

Juan Dixon Banvit'te

Beko Basketbol Ligi takımlarından Banvit, Amerikalı oyuncusu Antonio Graves’in sakatlanarak sezonu kapatmasının ardından başladığı kısa oyuncu arayışlarına Juan Dixon’la anlaşarak son verdi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/7f7f6f3ef7451d7dc225784f00496671/BS_Blob/0.17A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg1978 doğumlu tecrübeli oyuncu NCAA Şampiyonluğu yaşadığı Maryland College’den mezun olduktan sonra NBA’de sırasıyla Washington Wizards, Portland Trail Blazers, Toronto Raptors ve Detroit Pistons takımlarında forma giydi. Juan Dixon, NBA kariyeri boyunca toplam 436 maçta 8.4 sayı,1.9 ribaund ve 1.8 asist ortalamalarını tutturdu.

2009-2010 sezonunda Yunanistan’ın Aris takımıyla anlaşan Dixon, İspanya’da Unicaja Malaga takımıyla sürdürdüğü Avrupa kariyerine bundan sonra Beko Basketbol Ligi'nde Banvit forması altında devam edecek.

Banvit Genel Menajeri Turgay Çataloluk, Acıbadem Bursa Hastanesi’nde sağlık kontrolleri tamamlandıktan sonra sezon sonuna kadar resmi sözleşmeye imza atan sporcunun transferi ile ilgili olarak; “Antonio Graves’in sakatlığından ötürü bir süredir 2 numara pozisyonu için oyuncu araştırmamızı sürdürüyorduk. Sezonun bu bölümünde takım kimyamızı bozmadan bize katkı sağlayabilecek kalitede oyuncu bulmak gerçekten zor. Ama Juan Dixon, kariyeri itibariyle bu katkıyı alabileceğimizi düşündüğümüz, Avrupa tecrübesi de olan bir oyuncu. Kısa sürede adapte olup normal sezon ve Play-Off maçlarında takımımıza ciddi yardımı olacağını düşünüyorum“ şeklinde konuştu.

vego
11.Mart.2011, 23:02
Oyak'a ABD'li Takviye

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 39KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/03/allen.jpg (http://www.basketdergisi.com/oyaktan-abdli-takviye.html/allen-2)

Beko Basketbol Ligi’nin son sırasındaki Oyak Renault, ligde kalmak adına bir hamle daha yapıp kadrosunu Ramel Allen ile kuvvetlendirdi.
5 numara pozisyonunda oynayan ABD’li oyuncu, 2.10 boyunda ve 32 yaşında. Meksika’da eski Telekom’lu Gregory Grays ile birlikte Pioneros takımında forma giyen Allen, takımını finale taşıdı ve Meksika’nın en iyi pivotu seçildi. Daha önce İspanya ikinci liginde Lliria’da 19 maçta 12.9 sayı ortalamasıyla oynayan Allen, Fribourg’la da Eurocup heyecanı yaşamıştı. Allen, Meksika’da sezonu 13.6 sayı 11 ribaunt 1.3 blok 1.2 asist ortalamasıyla tamamladı.
Oyuncunun menajeri Mustafa Bozkurt, Allen’ın bugün New York’tan hareket edeceğini belirtti.

basketdergisi

vego
24.Mart.2011, 18:30
Ömer Onan 2 Yıl Daha Fenerbahçe Ülker’de

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 204KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/01/omeronanvalencia1.jpg (http://www.basketdergisi.com/omer-muhtesem-geceyi-anlatti.html/attachment/154)

Fenerbahçe Ülker tecrübeli oyuncusu Ömer Onan ile nikah tazeledi. Tecrübeli oyuncunun sezon sonunda bitecek olan sözleşmesi iki yıl daha uzatıldı. Ömer Onan bu sezon Beko Basketbol Ligi’nde 14.9 sayı, 1.3 ribaund ve 1.2 asist ortalamalarıyla oynuyor.
KARİYERİ:
Efes Pilsen SK (1995-04)
Fenerbahçe SK (2004-05)
Ülkerspor (2005-06)
Fenerbahçe Ülker (2006-…)

Basketdergisi

yaman76hakanFB
24.Mart.2011, 21:05
Ömer candır. Allah bu kulüpten Ömer'leri eksik etmesin. Bize her branşta Ömer ruhunda ve kalitesinde sporcular nasip etsin.

vego
31.Mart.2011, 18:41
Aleksander Rasic L.Rytas'ta !

Medical Park Trabzonspor’un sezon başında renklerine bağladığı Sırp oyun kurucusu Aleksander Rasic, Lietuvos Rytas’a transfer oldu.
Beobasket menajerlik firmasının doğruladığı ve Rasic’in de Sırp basınına transferin bittiğini açıklamasıyla birlikte Rytas, El Amin’in yerini doldurmuş oldu.

Dün yapılan görüşmelerin sonuçlanmasıyla beraber Litvanya’nın yolunu tutan Rasic, Sırp basınına yaptığı açıklamada, “1.5 yıllık anlaşmaya imza attım. Sözleşme şartlarından memnunum ve Avrupa’da önemli bir yerde bulunan bir kulüpte forma giyeceğim için mutluyum. Basketbolun birinci spor olduğu Litvanya’da oynamak her oyuncu için ekstra bir motivasyondur” dedi.

basketdergisi

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Mart.2011, 19:30
Rytas için iyi transfer, TS için önemli bir kayıp...

vego
01.Nisan.2011, 21:05
Rasic İkna Ediliyor

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/09/trabzonrasic.jpg

Medical Park Trabzonspor’dan ayrılıp Lietuvos Rytas’a transferi gündemde olan Aleksander Rasic, Olin Edirne maçında sahada olacak.
Takımdaki ekonomik krizin çözülmesi ve oyuncuların alacaklarının büyük ölçüde ödenmesinin ardından Bordo – Mavili yönetim, Rasic’le görüşüp oyuncuyu ikna etmeye çalışıyor.
Takımla idmana çıkan ve Olin Edirne maçında sahada olacağı belirtilen Sırp guardın, takımda kalması için Medical Park Trabzonspor Başkanı Saner Ayar ile birlikte Medical Park Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ve Genel Direktör Doğan Hakyemez çalışmaları başlattı.

Basketdergisi

vego
04.Nisan.2011, 22:27
Rasic ile yollar ayrıldı

4 Nisan 2011 17:58 | NTV Spor ve Ajanslar
Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor'da, Aleksandar Rasic'in takımdan ayrıldığı bildirildi.
http://media1.ntvspor.net/C/I/131/rasic3_I3A0G.jpg
Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Medical Park Trabzonspor ile Aleksandar Rasic'in yolları ayrıldı.
Kulüp genel direktörü Doğan Hakyemez, yaptığı açıklamada, bordo-mavili kulüpteki ekonomik sorunların çözüldüğünü ama bu sorunlar esnasında sözleşmesindeki bir maddeyi kullanan Rasic'in takımdan ayrıldığını söyledi.
Olin Edirne maçında Trabzonspor formasıyla son maçına çıkan Rasic'in önemli bir oyuncu olduğunu ifade eden Hakyemez, kalan haftalarda Rasic'ten doğan boşluğu, çözülen sorunlarının getirdiği moral ile kapatacaklarını kaydetti.

yaman76hakanFB
20.Nisan.2011, 18:42
Fenerbahçe'den Ersan İlyasova BOMBASI

Fenerbahçe Ülker gelecek sezon Avrupa’da kupa alabilmek için dev bir transferin peşinde. Bu isim NBA'de bizden biri...

09:22 | 20 Nisan 2011
http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/04/20/fenerbahce-den-ersan-ilyasova-bombasi-1287333.Jpeg

Futbol değil, ‘spor kulübü’ diyerek faaliyet gösterdiği tüm branşlarda başarı çıtasını Avrupa (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FAvrupa) şampiyonluğu olarak belirleyen ve bu doğrultuda kadrolarını da yıldızlarla donatan F.Bahçe, bu sezon şanssız sakatlıkların etkisiyle müthiş bir form yakaladığı Eurolig’de final-four’un kıyısından dönmüştü.. Barcelona (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FBarcelona), Olympiakos (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FOlympiakos) galibiyetleri yetmemişti Kanarya’ya.

BU doğrultuda şimdiden gelecek sezonun çalışmalarına start veren yönetim, yapımı büyük ölçüde biten Ülker (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FUlker) Arena’ya da dev bir yıldız getirip Eurolig şampiyonluğu hedefi için de yolu yarılamanın peşinde.. Transferi planlanan isim ise ülkemizi NBA (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FNBA)’de başarıyla temsil eden milli basketbolcumuz Ersan İlyasova (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FErsan%2520Ilyasova)...

Milwaukee Bucks forması giyen Ersan’ın kulübüyle sözleşmesi 2011-12 sezonu sonunda bitecek.. Gelecek yıl Bucks’tan 2 milyon 541 bin dolar (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2Fdolar) alacak ama vergiler düşüldüğünde cebine girecek para yaklaşık 1.5 milyon dolar..

3.5 MİLYON EURO GEREK Avrupa’nın önde gelen oyuncularından örnek verecek olursak Dimitris Diamantidis Panathinaikos (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FPanathinaikos)’tan 3.5 milyon Euro alıyor.. Barcelona ise Juan Carlos Navarro’ya 4 milyon Euro ödüyor.. Yani sarı-lacivertlilerin de Ersan’ı Türkiye (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2FTurkiye)’ye getirebilmesi için bu rakamlara yakın bir bedel ödemesi gerek. Ancak önlerindeki engel Ersan’ın kontratı.. Kanarya’nın bu transferi gerçekleştirebilmesi için NBA’de lokavt olması gerek.. Peki bu mümkün mü? Evet mümkün..

NBA’de toplu iş sözleşmesi 30 Haziran’da bitecek. Şu aşamada takım sahiplerinin istediği yeni iş sözleşmesi ile Oyuncular Birliği’nin beklentileri arasında uçurum var ve gelecek sezon lokavt bekleniyor.. Bu olursa oyuncular boş dönemi diğer kıtalarda basketbol (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.milliyet.com.t r%2Findex%2Fbasketbol) oynayıp geçirecek ve F.Bahçe için transferin önündeki engel kalkacak..

http://spor.milliyet.com.tr/fenerbahce-den-ersan-ilyasova-bombasi/spor/spordetay/20.04.2011/1380083/default.htm

yaman76hakanFB
20.Nisan.2011, 18:46
Bugün bu haber hemen her yerde vardı. Yeni salona yıldız alınacak, ama Ersan ismi ciddi ciddi dillenir oldu.

Şimdi diyorlar ki; lokavt olursa yıldız alalım filan... Ben lokavtla gelecek oyuncu istemem çünkü kiracı gibi duracak, gözü kulağı taaa Amerikalarda olacak. Onların yerine şu anda Euroleague yıldızı olanları uzun vadeli kadroya katmak lazım. Nasılsa lokavt ebediyen sürmez ve diğerleri çok kalmadan kapağı Amerika'ya atar. Bu süreçte kendini bencte bulacak şimdinin Euroleague yıldızlarına el atmak en mantıklısı. Ne demiş atalarımız? Taşıma suyla değirmen dönmez.

Ersan'a gelince... Elbette isterim ama artık kesin dönüş kararıyla gelsin. Aklının bir köşesi NBA'de kaldığı müddetçe tat vermez.

Gelecek oyuncu pazarlıklı gelmesin. Lokavt, şu, bu... Geldiği zaman gözü kapıda olmamalı... Ya ona göre alınsın, yahut Euroleague'in büyük yıldızlarına rotayı çevirelim ve uzun vadeli kapalım.

A.FaruK
20.Nisan.2011, 18:47
Abi bi yerde duymuştum ben Aziz Yıldırım demiş galiba önümüzdeki sezon NBA yıldızı gelecek diye. Aslı astarı var mı bu işin bi bilgin varmı yani .

yaman76hakanFB
20.Nisan.2011, 18:50
Görüşlerimi yukarı yazdım Faruk. NBA'de önümüzdeki sezon oyuncular büyük ihtimal greve gidecek, kulüpler lokavtla karşılık verecek ve anlaşma olmazsa lig oynanmayacak. 98'de de olmuş, 2 ay sürmüş, 99 başında lig yeniden başlamıştı. Bu durumda boş boşbeklemek yerine birçok yıldız Avrupaya gelmeyi düşünüyor. İşte bende böylelerini istemiyorum. Gelen gün sayarak gelmesin, gözü yolda olmasın. Faydalı olmaz.

A.FaruK
20.Nisan.2011, 18:56
Okudum yazını abi.Umarım bize fayda sağlayacak isimlerle anlaşalım. Yıldızda gözümüz yok en basitinden E.Basden gibi adam olsun ama fayda sağlasın yani (:

C h A o S
20.Nisan.2011, 19:00
Ersan için Türkiye daha çok erken.Bana göre yalan haber.Nba'yi bırakıp Türkiye'ye gelirse kariyerini direk olumsuz etkiler.Bildiğim kadarıylada Nba'de de fena oynamıyor.

yaman76hakanFB
20.Nisan.2011, 19:11
Zaten lokavt olmazsa hayal. Ama bugün Kaan Kural dahil çok kişi konuyla ilgili yorumda bulunmuş.

KaPaLı
20.Nisan.2011, 23:38
Şuda bir gerçek Ersan gelirse hedef kesinlike F4 olur. Hatta şampiyonluk olur. Bu seneki kadro bile sakatlıklar olmasa çok rahat F4 yapabilirdi.

Estranged
21.Nisan.2011, 00:12
Şuda bir gerçek Ersan gelirse hedef kesinlike F4 olur. Hatta şampiyonluk olur. Bu seneki kadro bile sakatlıklar olmasa çok rahat F4 yapabilirdi.

Mirsad'ın sakatlığı bence takım için bir dönüm noktasıydı, o sakatlık olmasaydı her şey çok farklı olabilirdi bizim için, Final four u da görürdük diye düşünüyorum.

Maçın tamamını izleme fırsatı bulamadım ama anladığım kadarıyla çekişmeli bir maç olmuş, galip gelmemiz sevindirici.

KaPaLı
21.Nisan.2011, 00:34
Bojan Bogdanovic, Fenerbahçe Ülker'le sözleşme imzalayabilir.. Ersan haberinin yanında buda es geçilmesin.

Bogdanovic'le ilgili geniş bilgi; http://www.draftexpress.com/profile/Bojan-Bogdanovic-1104/

vego
09.Mayıs.2011, 18:24
Beşiktaş Cola Turka Taraftarı Nedim Yücel'i İstiyor

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2010/11/nedimyucelmersin.jpg (http://www.basketdergisi.com/ozel-besiktasta-nedim-sesleri.html/nedimyucelmersin)

Beko Basketbol Ligi’nde kalmayı başaran Mersin BŞB.’nin başarılı oyuncusu Nedim Yücel, transferin gözdesi…
Normal sezonun ribaunt kralı olan Nedim, sezonu 13.7 sayı ve 11.3 ribaunt ortalamasıyla tamamlarken Beşiktaşlı taraftarlar sosyal paylaşım sitesinden yaptıkları hamleyle başarılı oyuncuyu takımlarında görmek istediler. Özellikle Twitter üzerinden Nedim’e ulaşan Siyah – Beyazlı taraftarlar dileklerine, “O formayı 15 yıl büyük bir gururla taşıdım ve her zaman taşırım” şeklinde yanıt verdi.

Basketdergisi

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
09.Mayıs.2011, 23:15
Bende isterim Adaşımın bize gelmesini :p