Log in

View Full Version : NBA Yaz Sezonu

Pages : 1 2 [3] 4 5

Aşk-ı Şehir
02.Mart.2011, 13:17
Bizde Minnesota'yı yenmişiz 90-79. Derek Fisher üçlük atmış. Onun 3lük atmasını görmek sevindirici bi olay. :)

vego
02.Mart.2011, 17:24
Nets Howard'ı istiyormuş 2012'de :D

Magic R.Wallace'yi istiyor.

Heat, Arroyo’yu Serbest Bıraktı

Miami Heat, Porto Riko’lu oyun kurucu Carlos Arroyo’nun kontratını satın alarak serbest bıraktı. Florida ekibinin gündeminde, tecrübeli Mike Bibby bulunuyor.

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifClick this bar to view the full image.http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/810adb898c430a6ec2257847002d06f1/BS_Blob/0.168?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Sezon başından bu yana eleştiri oklarının hedefi olan ve bir süredir de kendisine yer bulamayan Arroyo’nun, $1.2milyonluk sözleşmesinin satın alındığı kaydedildi. Başkan Pat Riley, alınan kararın kendileri için zor olduğunu söylerken, “Carlos bu organizasyon için önemli hizmetler yaptı. Onun gerçek bir profosyonel olduğunu düşünüyorum” dedi.

Florida ekibinde bu sezon 49 karşılaşmanın 42’sinde ilk beş başlayan 31 yaşındaki Arroyo, 5.6 sayı- 1.6 ribaund- 2.0 asist rakamları elde etmişti.

basketbolseverler.com

vego
02.Mart.2011, 18:43
Bilyoner Rus'un Hedefi Deron-Dwight
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/a4daeb049b84636ec2257847002bf7c8/BS_Blob/0.218?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

New Jersey Nets'in sahibi Rus iş adamı Mikhail Prokhorov'un keyfine şu sıralar diyecek bir şey yok. Carmelo Anthony'i renklerine bağlamayı başaramasa da Prokhorov hemen 24 saat içinde Utah Jazz'den All-Star oyun kurucu Deron Williams'ı takas yoluyla transfer etmeyi başarınca keyfi yerine geldi.

Prokhorov şimdi kolları sıvamış ve Orlando Magic'in süper yıldızı Dwight Howard'ı New Jersey'e getireceği günü iple çekiyormuş. Deron Williams'ı New Jersey de tutabilmek yıldız oyuncuyla bir araya gelen Prokhorov, "New York'un uzun oyuncu değil oyun kurucu alacağını, Los Angeles Lakers'ın ise yeterince salary cap boşluğu olmayacağını belirterek, Howard'a Nets forması giydirmek için ne gerekiyorsa yapacağını" belirtmiş.

Bu toplantı sorası son derece mutlu olan Williams, "Takım sahibinin para harcayacağını söylemesi ve senin yanına en az 1-2 daha All-Star oyuncu ve MVP adayı koyacağını belirtmesi tabii ki insanı heyecanlandırıyor" demiş.

Deron-Dwight ikilisi ayrıca kulağa da hoş geliyor. Prokhorov'un Howard ile birlikte bu sezon ilk kez All-Star seçilen Kevin Love'ı da hayal ettiği gelen söylentiler arasında. Bakalım hayalini gerçekleştirmek için ilk adımı atan Rus bilyoner ikinci ve üçüncü adımları da atabilecek mi?

basketbolseverler

vego
02.Mart.2011, 18:48
Takas dönemi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ben 2005'ten beri NBA'i 'adam akıllı' takip eden biri olarak son günde 2 süperstarın takım değiştirdiğini görmemiştim.Klasik olarak karlı takımlar oldu.Zararlı çıkan takımlar oldu.Süpriz takaslar oldu.

Takas döneminin kazananları kim?
Thunder,NYK ve Nets.Thunder kurulduğundan beri kanayan pota altı yarasına dikişi attı,pansumanı yaptı.Artık iyileşmesi sadece etin kaynamasına kaldı.

NYK ise 2006'dan beri kaybettiği havasını Amare ile tamir etmişti.Melo ile heyecan seviyesini arttırdılar.Benchlerini daraltsalarda amaçlarına ulaştılar.Bunu yaparken Nuggets'ıda mutlu ettiler:D.

Nets ise en çok ihtiyacı olanı buldu.'Süperstarını'.Paralı bir başkan büyük bir şehir.Birde süperstarı var artık Nets'in artık yapmaları gereken görev adamlarıyla kadroyu süsleyip iddialı olmak.(Kidd'den beri ilk kez)

Takas döneminin en dikkat çekici takası hangisi?
Nets-Jazz takası.Kimse beklemiyordu.Haberi okuduğumda şok oldum.Sen DW için 22 yıl 10 ay 1 günlük koçunu yolla sonra 1 hafta sonra DW'ıda yolla.Çok tuhaftı gerçekten.

Takas döneminin kaybeden takımı hangisi?
Celtics.Kendi deyimiyle 'savunma kaptanı'nı kaybetti Celtics.Bunun yanında müthiş uzun rotasyonunu daraltılar,mahvettiler.Marquis Daniels 'ı yolladılar.Büyük kumar oynadılar bence.Bakalım.Jeff Green'inde baskı altında çuvalladığını hatırlatayım.

Hangi takas ligin dengelerini alt üst edebilir? Hangi takım daha iddalı konuma geldi hangi takım kan kaybetti?
Celtics üstte yazdığım gibi kan kaybetti.Bobcats Tek komple oyunsunu(ki o komple oyuncunun şutu istikrarsız:D)hiçbirşey almadan gönderdi.Daha ne yapmaları lazım kna kaybetmeleri için.Portland'da elinede kalan son pivotunu göndererek pota altını boşalttı adeta.Geçi Joel Przybilla'nın döneceği söyleniyor ama buda 1 ayı bulacak.

Elbetteki NYK daha iddalı konuma geldi.Play-off ilk turu olan hedef yarı finaline yükseldi.Göreceğiz.

Finansal olarak bu takaslar takımları ve geleceklerini nasıl etkiler?
Şu son gün yapılan takaslar arasında finansal olarak rahatlama amacında olan tek takım Bobcats'dir bana göre.Acayip işler yaptılar.G-Wall'ı hiçbirşey almadan yolladılar.2011 FA'inde hareketli olsalar iyi olur.

Bu benim başka bir forumda yaptığım takas değerlendirmem.Hadi NBA severler sizde bişeyler çiziktirin:D

sakary Ali
02.Mart.2011, 18:49
Howard'ın Magic'de kalma ihtimali olur mu ki ?

vego
02.Mart.2011, 18:50
Şampiyonluk kazanırsa Magic evet.

Dooki
02.Mart.2011, 19:48
Bu dönemin karlı takımlarından biri de Jazz. Sorun çıkaran bir oyuncuyu da gayet iyi bir karşılıkla gönderdiler. Devin Harris, Derrick Favors gibi biri ortalamanın üstünde sayılabilecek bir guard, biri de gayet iyi potansiyeli olan bir forvet oyuncusu. Draftta 3.sıradan seçilmiş bir forvetin kalitesiz olmadığını kimse söyleyemez heralde.

Bununla da kalmıyor yalnız Jazz, iki tane birinci tur draft hakkı da alıyor. Nets'in süründüğünü görüyoruz, demekki Nets 1. draft da olabilecek üzere gelecek sene için bir draft hakkını devretti, ayrıca bir sonraki sene de ne yapacakları belli değil, belki de Utah Jazz'e iki senede bedavadan iki iyi oyuncu kazandırdılar, Jazz'in kendi draftlarını saymıyorum bile.

Ben Jazz'i karlı görüyorum takas döneminden.

DenizlispoR
02.Mart.2011, 20:58
Bu transfer döneminin en karlı takımı Thunder bence.Kristic ile oranın olmayacağını gördü , ve elinde Kevin Durant gibi bir sayı makinası olduğu için gözünü kırpmadan Jeff Green'i yollayabildi.Green'de draft olduğu takıma döndü galiba :D.

Nets ise başkanının "süperstar" açlığını dindirdi , tabii sadece bu yetmeyecek.Şimdi Hornets gibi bir PG'nin etrafına rol oyuncularını dizmeliler.Favors'un potansiyeline ulaşamayacağını düşünmüşler , aynı ben gibi .

NYK'nın iyi bir takas yaptığı söyleniyor , ancak ben katılmıyorum.İlk sebebi Billups'un NYK basketbol sistemine uymaması.Koşarak oynamayı pek sevmeyen bir isim CB#3.Kağıt üzerinde 3 adet süperstarı var ve tıpkı Heat gibi.Fakat bunların birbirini tamamlayabildiğini düşünmüyorum.Belki ellerindeki tek artı Billups-Melo uyumu olabilir.2. ve bence en önemli sebebi ise bench'lerinin boş kalması.Heat 3 süperstar topladı fakat bench'ine FA'dan iyi katkılar yaptı.NYK ise sırf bu takas için benchini boşalttı.Bu kadro onları Play-Off'lara kadar taşıyabilir ancak orada bench katkısının önemini unutmamak gerek.Yani benchlerinde bir Matt Barnes,Mike Bibby(Heat'a gideceğini tahmin ediyorum) , Jeff Green yok.Eğer Billups-Amar'e-Melo 3lüsünden biri yorulursa ipler kimin eline geçecek o belli değil.Fields o baskıyı kaldırabilecek mi .Uzun rotasyonuda başka soru , Turiaf-Amar'e 2'lisi ile Play-Off oynamak nasıl olur tahmin edemiyorum.Bence en büyük avantajları ise Fields'i takımda tutmalarıydı.

yaman76hakanFB
02.Mart.2011, 21:02
Bugün Lakers-Minesota maçını izledim. Son dönemde bu kadar tatsız, bu kadar tuzsuz bir maç izlememiştim. Lakers çok ama çok kötü bir oyunla rahat kazandı. Minesota'nın halini varın siz hesap edin. Hele Darko Miliçiç... Arkadaş, şu adam NBA'e nereden musallat oldu? Hele Carmelo ve Wade'in önünde seçildiğini düşününce...

sakary Ali
02.Mart.2011, 23:13
Gitmesin bence Howard..Sözleşme ne zaman bitecek ? Bu sene mi yoksa seneye mi ?

KaPaLı
03.Mart.2011, 00:03
Mike Bibby, Miami'ye giderse ben etkili olacağını düşünmüyorum.

vego
03.Mart.2011, 00:05
Gitti bile abi.

Gitmesin bence Howard..Sözleşme ne zaman bitecek ? Bu sene mi yoksa seneye mi ?
2012'de

Popovich’den Brewer’a Yeşil Işık

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/d2d3d27c9de1f777c22578470037886e/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

San Antonio Spurs’un tecrübeli antrenörü Gregg Popovich, kısa süre içerisinde kadroya bir oyuncu dahil edebileceklerini söyledi.

Fransız oyun kurucu Tony Parker’ın sakatlanmasına rağmen oyun kurucu yerine NY Knicks’in serbest bırakmayı planladığı Corey Brewer’ı gündemine aldıkları iddia edilen Spurs’da Popovich, “Yeni oyuncu için düşüncelerimiz var. Amacımız yeni hamle yapmak. Ancak bunun içinde biraz zamana ihtiyaç gerekiyor” dedi.

Özellikle Corey Brewer’ı kadrosunda görmeyi çok isteyen Popovich’in, Garrett Temple’ı da gündemine aldığı kaydedildi.

basketbolseverler

vego
03.Mart.2011, 00:06
2 Mart Çarşamba gecesi oynanacak Houston Rockets maçında Clippers'lı Eric Gordon'ın 4-5 Hafta'lık sakatlık sürecinden sonra parkelere dönmesi bekleniyor.

Dwight Howard:''Şu An İçin Burada Kalmak En Çekici Seçenek.''

Salı günkü Knicks maçından önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Dwight Howard'a Nets'e gidip gidemeyeceği ve Nets'in D.Williams'ı kadrosuna katmakla cazip bir takım haline gelip gelmediği soruldu.

Howard sorulan soruya gülümseyerek şöyle cevap verdi:''Şu anda benim için en ilgi çekici yer burası.Yeni ve çekici bir sahaları var,etrafta etkileyici şeylerden çok fazla var,güzel afişler var ve geçen 4 senede de Doğu Konferansı'nın ilk dördünde yer aldılar.Evet Orlando şu an için en çekici seçenek.''

Howard 2012 yazında serbest oyuncu olacak.

''Ben sadece kendimi takıma hükmeden bir oyuncu gibi hissediyorum.Bu Michael Jordan ve takımının nasıl kazandığının anahtarı,bu Kobe ve arkadaşlarının nasıl üst üste şampiyonluk yaşadıklarının sebebi.Onların Kobe ve Shaq gibi iki baskın oyuncuları ve bu ikiliyi destekleyen önemli rol oyuncuları vardı.Bu burda da böyle.''

''Ben illa şampiyon olmak için birden fazla All-Star'a sahip olmak gerek demiyorum.Eğer iyi bir ekibiniz varsa bunu başarabilirsiniz.Birbirinizle uyumlu olursanız,birbirinize ısınırsanız 4-5 süperstara sahip olmaya hiç gerek kalmaz.O ekiple herkesi devirebilirsiniz.''

NBATRKY

sakary Ali
03.Mart.2011, 17:32
Yürü be Howard.. :D

vego
03.Mart.2011, 18:23
Heat Eddy Curry İle İmzalamayı Düşünüyormuş.

sakary Ali
03.Mart.2011, 18:27
Bu gece Miami deplasmanındayız..Kazanıp gücümüzü göstermek istiyoruz..

vego
03.Mart.2011, 18:29
2 gece 2 zor maç Magic yarında Chigago deplasmanında!

yaman76hakanFB
03.Mart.2011, 18:37

Aynısını düşünüyorum. Zaten Miami'ye üç top yetmiyor. Birde Bibby geldi. Bibby önce takımı oynatmayı düşünen, skor derdinde olmayan, organizatörlüğü üst düzey bir gard değil ki? Efsane Sacremento kadrosunun oyun kurucusuydu ama asist rekorlarını alt-üst eden o kadronun pas konusunda en kılçıklı ve cimri ismiydi. Center pozisyonundaki Vlade Divaç bile her maç Bibby kadar asist yapardı.

Fearless Coward
03.Mart.2011, 18:42

Onlar da maçmı yahu asıl maç yarın gece oynanacak Heat-Spurs maçı... :) Sahamızda Heat'i yenersek süper olur.

vego
03.Mart.2011, 18:46
O maç 04.30'da NTV'de:) haberiniz olsun:)

vego
03.Mart.2011, 19:00
Oklahoma'da Kevin Durant Şoku

http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/03/Kevin-Durant-530x338.jpg (http://www.basketdergisi.com/oklahomada-kevin-durant-soku.html/kevin-durant)

NBA’de Oklahoma City Thunder forması giyen Kevin Durant, takımının Çarşamba gecesi oynadığı Indiana Pacers maçında sakatandı. 113-89 Thunder galibiyetiyle noktalanan maçta sol ayak bileğinden sakatlanan yıldız forvetin durumu, çekilecek MR sonrası netlik kazanacak.
Üçüncü çeyrekte sakatlanarak oyunu terk edene dek 21 sayıyla takımını sırtlayan ligin Sayı Kralı, korkulacak bir şeyinin olmadığını sakatlığının burkulmadan ibaret olduğunu ve durumun daha önce de başına geldiğini dile getirdi.
Geçen sezonu ligin sayı kralı olarak tamamlayan ve bu sezon da bu alanda lig liderliğini sürdüren Durant, 2010-2011 sezonunda 55 maçta 39.1 dakika, 28.4 sayı, 7.1 ribaunt, 2.8 asist, 1.1 top çalma ve 1.0 blok ortalamalarıyla oynuyordu.

basketdergisi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Minnesota Love'a 5 yıl için 70 MD'lık teklif yapmaya hazırlanıyormuş.

vego
03.Mart.2011, 20:19
Büyük Rekora 3 Maç Kaldı
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifClick this bar to view the full image.http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1299130724.jpg

Kevin Love, Detroit karşısında double-double serisini 20 sayı, 20 ribaundla 48 maça çıkardı. Rekor 1978-79 sezonunda 51 maçla Moses Malone'da.

Harika bir sezon geçiren Kevin Love (1988), takımı Minnesota Timberwolves’un deplasmanda Detroit Pistons’u 116-105 yendiği maçta 20 sayı, 20 ribaundla üst üste 48. kez double-double yaptı. Love sıradaki 3 maçta da double-double yaparsa, Moses Malone’un 1978-79’daki 51 maçlık rekorunu egale etmiş olacak.

basketfaul

vego
03.Mart.2011, 20:52
http://www.nba.com/cavaliers/media/roster_erden1_110301.jpg

sakary Ali
03.Mart.2011, 22:43
Geçen maçtada yıldızları toplayan New York ile oynamıştık..Kazanmayı başardık..3te 3 yapsak var ya off :D

BleedingMoon
04.Mart.2011, 01:03
Aynısını düşünüyorum. Zaten Miami'ye üç top yetmiyor. Birde Bibby geldi. Bibby önce takımı oynatmayı düşünen, skor derdinde olmayan, organizatörlüğü üst düzey bir gard değil ki? Efsane Sacremento kadrosunun oyun kurucusuydu ama asist rekorlarını alt-üst eden o kadronun pas konusunda en kılçıklı ve cimri ismiydi. Center pozisyonundaki Vlade Divaç bile her maç Bibby kadar asist yapardı.

hocam sanırım chalmers ve house'tan daha iyi ve etkili bir üçlükçü guard takviyesi için almışlardır. diğer guardlar da asist öncelikli değil zaten. oyun kurma ve asist yapma görevi daha çok lebron'da.

DaveJones
04.Mart.2011, 01:17
Chalmers ve House ile tıpatıp aynı tarzda Bibby. Tabi yıllardır sürekli oynadığı için onlardan daha tecrübeli. big three ye getirilen yardımlardan dolayı çok ceza şutu kesecektir Bibby. Hatta pivot a da Mehmet Okur gibi bi adam bulabilsek harika olurdu :n:

yaman76hakanFB
04.Mart.2011, 03:30
Bu sabah önce 04:00 ile 06:00 arasında, daha sonra 08:30 ile 10:30 arasında NBA Tv'de 1984 final serisi 4. maçının tamamı yayınlanacak. Boston-Lakers efsane serilerin en klas maçlarından birisi... Lary Bird-Magic Johnson kapışmaları... Bu maçı özellikle NBA'de bir zamanlar sertlik düzeyi hangi uç seviyedeymiş diye izleyin derim. Bu kadar üst seviye oyuncular nasıl meydan muharebesi psikolojisiyle gırtlak gırtlağa vuruşuyor? Bir tarafta Bird-Kevin McHale-Robert Parish-Dennis Johnson'lar; diğer yanda Magic Johnson-Kareem-James Worthy...

yaman76hakanFB
04.Mart.2011, 03:35
sanırım chalmers ve house'tan daha iyi ve etkili bir üçlükçü guard takviyesi için almışlardır. diğer guardlar da asist öncelikli değil zaten. oyun kurma ve asist yapma görevi daha çok lebron'da.

Sadece ceza şutu atacak birisi aranıyorsa Bibby bu iş için oldukça lüks... Çünkü o topla oynamadan duramaz. Eline topu aldı mı bazı defalar hemen çembere yollamaz, şöyle en az 10-12 saniye hasret giderir. LeBron ve Wade sıkıştığında yahut yıprandığında topu yarı sahaya kadar taşımasına taşır ama oraya getirdikten sonra da pek öyle sevecenlikle başkasına "al kardeş" demez. Hücumu yönetmek ister. Yani bugüne kadar öyleydi. Yeni rolünü kabullenirse ne güzel... O zaman Miami çok şey kazanır. Fakat benim bildiğim Bibby öne çıkma dürtülerini frenleyemez.

sakary Ali
04.Mart.2011, 09:17
Miami'yi deplasmanda mağlup etmeyi başardık.Bir ara 14 sayıya kadar düşmüşüz ancak son çeyrekte toparlanarak galibiyeti aldık.

Hedo 2'de 1 üçlük ile 3 sayı kaydetti.Başka atış kullanmadı.4 ribaund ve 5 asistide var.Herhalde savunmaya yoğunlaştı..

JRich 8'de 6 üçlük isabetiyle 24 sayı kaydetti.Howard'ın 14 sayıda kaldığını düşünürsek gayet iyiydi.

Arenas'ta yavaş yavaş toparlanıyor.11 sayı kaydetti..

Bu gece Chigaco ile kendi saahmızda oynayacağız..New York ve Miami galibiyetlerini süslemek lazım :D

DaveJones
04.Mart.2011, 13:54
14 değil 24 sayıya çıktı fark ve orlando hiç geri dönecek bi performans sergilemiyordu. Bende garbage time izlememek için kapamıştım maçı. Bundan sonra kapatmamam gerektiğini anlamış oldum böylece :n:

BleedingMoon
04.Mart.2011, 15:40
richardson ve arenas ne sallasa giriyordu bir ara. pek karşılık veremedi james ve wade.

vego
04.Mart.2011, 16:22
Rasual Butler Bulls'da

Hugo
04.Mart.2011, 17:10
Miami'yi deplasmanda mağlup etmeyi başardık.Bir ara 14 sayıya kadar düşmüşüz ancak son çeyrekte toparlanarak galibiyeti aldık.

Hedo 2'de 1 üçlük ile 3 sayı kaydetti.Başka atış kullanmadı.4 ribaund ve 5 asistide var.Herhalde savunmaya yoğunlaştı..

JRich 8'de 6 üçlük isabetiyle 24 sayı kaydetti.Howard'ın 14 sayıda kaldığını düşünürsek gayet iyiydi.

Arenas'ta yavaş yavaş toparlanıyor.11 sayı kaydetti..

Bu gece Chigaco ile kendi saahmızda oynayacağız..New York ve Miami galibiyetlerini süslemek lazım :D

Arenas ve toparlanmak kelimeleri aynı cümler içerisinde! :D

vego
04.Mart.2011, 17:25
Celtics, Pavlovic’i Kaptı
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/74c27e2890485a3bc22578490034b667/BS_Blob/0.150?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Boston Celtics Basketbol Operasyonları Sorumlusu Danny Ainge, Karadağlı skorer Sasha Pavlovic ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı.

Sezon sonuna kadar Boston Celtics’de kalacak olan Pavlovic, bu yıl daha önce Dallas Mavericks’de 10 ve New Orleans Hornets’da da dört karşılaşmada forma giymişti. Avrupa’dan da önemli teklifler alan tecrübeli oyuncu, buna karşın kariyerini NBA’de sürdürmek istediği için Celtics kadrosuna dahil olmuştu.

NBA kariyeri boyunca Utah Jazz, Cleveland Cavaliers, Minnesota Timberwolves, New Orleans Hornets ve Dallas Mavericks takımlarının kadrolarında yer alan 27 yaşındaki Pavlovic, 466 karşılaşmada 5.4 sayı- 1.8 ribaund- 1.0 asist ortalamaları yakalamıştı.

basketbolseverler

vego
04.Mart.2011, 19:14
Corey Brewer'da Dallas'ta

sakary Ali
04.Mart.2011, 20:02
Ben NBA'in sitesinden özete bakmıştım en fazla o kadardı..sabah bir gittim arkadaş dedi 24 sayıdan döndü Orlando diye..

Gerçekten çok iyi bir galibiyet..Bu gece Bulls'u yendik mi Doğu'daki 3 önemli takımı üst üsteyenmiş olacağız.

Ekleme Orlando 40-9'luk bir seri yakalamış.

yaman76hakanFB
04.Mart.2011, 20:13
40-9'luk bir seri mi? :D

Hayır, karşıdaki takımda Nets filan değil ki? Gülmemek elde değil.

vego
04.Mart.2011, 20:52
Nate Robinson 4-6 hafta yok sağ dizinde bir problem varmış.

Belkide OKC için iyi oldu:D

San Antonio Spurs guard Othyus Jeffers ile anlaştı.

Jeffers D-League'de 21.1 sayı,9 ribaund ve 1.9 top çalmayla oynuyordu

NBAtrky

Geçen sezon Utah'ta pek fazla süre alamamıştı.D-liginde coşmuş.Parker sakatken süre bulabilir.

Hugo
05.Mart.2011, 00:41
Nets-Raptors maçı oynanıyor şu anda İngiltere'de. Nets'te Deron Williams alley-oopluk paslar atıyor ama Humphries ve Lopez topu tutup aşağı iniyor. Siyahi atletik bir uzun alsalar aslında süper olur bu takım. Damion James üzerinden de oynamaları lazım o adamda gelecek görüyorum ben :) Humphries yerine JJHickson tarzı bir adam bulabilirlerse tadından yenmez Nets :D

KaPaLı
05.Mart.2011, 00:44
Yayın varmı Ertuğrul ?

Hugo
05.Mart.2011, 00:47
Yayın varmı Ertuğrul ?

Yok sanırım NTV'lere bakmadım.
Edit: Yayın yokmuş.

yaman76hakanFB
05.Mart.2011, 00:54
Bu gece Spurs-Miami maçı var. Canlı yayın. NTV'de 04:30.

Hugo
05.Mart.2011, 01:01
Sundiata Gaines ne ara Nets'e gitti yahu. Çok yararlı işler yapıyor şu ana kadar. 5 dakikada 9 sayı. Deron dinlenirken çok iyi oldu Gaines'in verdiği katkı.

KaPaLı
05.Mart.2011, 01:11
Bu gece Spurs-Miami maçı var. Canlı yayın. NTV'de 04:30.

Çok geç yaa. Şöyle 2-3 arası olaydı iyidi.

yaman76hakanFB
05.Mart.2011, 01:15
Ben sırf o maç için şimdiden uyuyacağım İsmail. Gerçi 02:30'da Orlando-Chigago maçı kaçmaz ama onları daha doğuda izleriz gibime geliyor. Bu sebeple Miami-Spurs için onu feda edeceğim. Esaslı maç olacak.

Hugo
05.Mart.2011, 03:04
Bulls-Magic maçı için buralardayım millet. Derrick Rose'u sevmeyen kaç kişiyiz :D

DaveJones
05.Mart.2011, 03:11
Sevmemek değilde çok abartılmaya başlandığı için sempatikliğini kaybediyor gözümde. Blake Griffin gibi aynı. Çok iyi yaptıkları işler var ama en iyilerle karşılaştırılacak seviyede değiller henüz.

Hugo
05.Mart.2011, 04:10
Dwight Howard 16.teknik faulünü alarak önümüzdeki maç cezalı duruma düştü. Futbol maçlarındaki sarı kart cezası gibi oldu söyleyince. Saçma sapan sinirlenmese iyi olacak ama bunu ondan istemek nasıl bir mantıktır bilmiyorum :)
Ömer Aşık birkaç güzel iş yaptı. ESPN spikeri ona özel olarak dikkat çekiyor sürekli. ilk 19dakikada 11 dakika süre aldı. 3 top indirdiler ona. Birinde Bass'ı iyi geçti ama potayı bulamadı. 2.de kendisine faul yapıldı ama hakemler steps kararı verdi. 3.de basket faul yaptırmayı başardı :) Ayrıca Howard'a bir hücum faul yaptırdı.

BleedingMoon
05.Mart.2011, 04:44
hidayet bir allah'ın günü de iyi oyna ya.

DaveJones
05.Mart.2011, 04:44
Ömer özellikle ribaundlarda agresifleşmeye başladı ve gerçekten çok iyi işler yapıyor. Ancak 1-2 pozisyon üstüste Howarda çok iyi savunma yapınca Howard feci bi smaç vurdu Ömerin üzerinden. Morali biraz bozuldu gibi ama toparlar inşallah.

BleedingMoon
05.Mart.2011, 04:52
ömer de ribaundu tutup smaç vurarak howard'a cevap verdi. nazar değmesin.

DaveJones
05.Mart.2011, 04:54
Valla helal olsun ya. Hiç çekinmedi kalktı vurdu smacı Howarda rağmen. Ve özgüvenide yavaş yavaş yerine geliyor. İnşallah bi sakatlık falan yaşamazda bu gelişimini sürdürür. Noahdan eksiği yok hatta fazlası var yani.

BleedingMoon
05.Mart.2011, 04:58
çok acemice bir faul yaptı arenas'a. 0.5 saniye kala feyke zıpladı.

Hugo
05.Mart.2011, 05:08
Ömer'in 7 sayısı yok mu ya şu an? Basket faul, smaç, bir de smaçtan önce top tiplemişti. NBA.com'da 5 sayı yazıyor.

BleedingMoon
05.Mart.2011, 05:12
tip başkasına çarptı sanırım. arada kaynadı.

Hugo
05.Mart.2011, 05:39
5sayı 13rib(kariyer rekoru) 2blok 1asist. 6faulle oyun dışı kaldı az önce Ömer. Bu gece Noah'dan yararlı olduğu kesin. Hücumlarda hiç top alamıyor. Uygun pozisyonda olsa dahi dışarı çıkarıyorlar topu. Dwight Howard'a 2 hücum 1 savunma faulü yaptırması da bence önemli bir katkı. Zaten spikerler istatistiğe yansımayan işlerden sıkça bahsediyor. Gerçekten Ömer'in NBA'e geldiğinden beri geçridiği en yararlı maç oldu bu. Süre açısından da oldukça yeterli kaldı sahada. Tabii Chicago'nun maçı erken koparması ve Noah'ın faul sorunu da etkili oldu.

yaman76hakanFB
05.Mart.2011, 06:13
Esaslı maç olur diye uyandık, daha ilk periyotta Spurs üçe katladı: 36-12
Ginobili 3/3 üçlükle başladı, Bonner 4/4 üçlükle devamını getirdi.

yaman76hakanFB
05.Mart.2011, 06:14
Clevand'da NewYork'u deviriyor. :)

yaman76hakanFB
05.Mart.2011, 06:18
Bosh Miami'yi maçta tutmaya çalışıyor. Bu defa Gary Neal başladı.

DaveJones
05.Mart.2011, 06:43
Miami ilk çeyrekte şoka girdi çok konsantre olmuş Spurs karşısında ama normale döndü şuanda maç.

yaman76hakanFB
05.Mart.2011, 06:44
Lebron devreye girdi. Maç ortaya geldi sayılır. Fark 12 sayı. Zevkli bir ikinci devre bizi bekliyor.

yaman76hakanFB
05.Mart.2011, 08:00
Valla Spurs fena dağıttı. Bonner üçlük show yaptı. Bu arada kulüp rekorunu kırmışlar: Bir maçta en fazla üçlük atma rekoru. Miami umduğumdan daha kolay teslim oldu.

125-95. Tam 30 sayı fark. "Spurs abartılıyor" diyen Charles Barkley'in yeni incilerini merakla bekliyorum.

Miami'ye gelirsek... Şu son iki maçtan sonra Pat Rilley ciddi ciddi düşünülmeli...

vego
05.Mart.2011, 10:56
Pau Gasol'dan Barça'ya Yeşil Işık
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 29KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/03/paugasol.jpg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.basketdergisi. com%2Fgasoldan-barcaya-yesil-isik.html%2Fclippers-lakers-basketball)

NBA’de gelecek sezon lokavt olması durumunda Los Angeles Lakers forması giyen Pau Gasol, Regal Barcelona’da forma giymek istediğini söyledi.
Oyuncu birliği ile NBA arasındaki görüşmeler sonunda gelecek yıl bir grev olup ligin oynanmaması durumunda birçok oyuncu Avrupa’ya dönebileceğini açıkladı. Bunlardan en önemli isimlerden biri de Pau Gasol oldu. İspanyol oyuncu bir soru üzerine böyle bir karar çıkarsa ülkesine dönüp Katalan ekibinde forma giymek istediğini söyledi.

basketdergisi

Howard 16. Teknik Faulünü Aldı

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 630x410 and weights 190KB.http://blogs.orlandosentinel.com/sports_magic/files/2010/04/dwight-howard-orlando-magic.JPG

Bu gece Amway Center'da oynanan karşılaşmanın 2. çeyreğinde gelişen bir pozisyon sonrası Kyle Korver'ın yüzüne topu savurduğu için bu sezonki 16. teknik faulünü alan Dwight Howard, Pazar gecesi oynanacak olan Portland Trail Blazers maçında sahadaki yerini alamayacak.

Dwight Howard, NBA kurallarına göre bundan sonra aldığı her 2 teknik faul sonrası 1 maç oynamama cezası alacak.

NBATrKy

vego
05.Mart.2011, 11:31
Ömer'den 3 Yeni Rekor

Hidayet Türkoğlu'nun takımı Orlando'yu deplasmanda yenen Chicago'da Ömer Aşık süre-ribaund-hücum ribaundunda kariyer rekorlarını kırdı.

Ömer Aşık NBA’deki en parlak maçını, Milli Takım’dan kaptanı Hidayet Türkoğlu’na karşı sergiledi ve Chicago’nun 89-81’lik deplasman galibiyetinde kendisine ait 3 rekoru geliştirdi:

1.En fazla süre: 31:27
2.En fazla ribaund: 13
3.En fazla hücum ribaundu: 5

Sahanın en fazla ribaund alan oyuncusu olan Ömer Aşık, bitime 01:37 dakika kala 6 faulle oyun dışında kaldı. Hücumda, ikili oyunlarda boş devrildiği pozisyonlar da dahil, yeterli pas gelmediği az top kullanan Aşık 2/3 iki sayı, 1/3 serbest atış isabetiyle 5 sayı attı, 1 asist, 2 bloğa karşın, 3 top kaybı yaptı.

basketfaul

Rehavi
05.Mart.2011, 12:01
Sezon başından beri kendimizi parçalıyoruz, aldığı dakikalara hatta saniyelere rağmen iyi katkı sağlıyor diye :) Neyse ki bu dakikaları aldığını da gördük. Böyle önemli maçlarda kendini ispatlayabiliyor olması güzel.

sakary Ali
05.Mart.2011, 12:38
Ömer gerçekten çok iyi oynamış.Hedo ise çok kötü..Tabi sakatlandı ama formu baya düşük..

Orlando Bulls'a yine mağlup oldu hemde kendi evinde.Howard Pztesi günkü Portland maçında oynamayacak.Artık normal sezonu 4.bitiririz gibime geliyor.Play Off ilk turunda Atlanta'yı eledikten sonra Boston ile güzel maçlar olur :)

Bu arada Miami kötü formunu devam ettirir Orlando üst üste iyi sonuçlar alırsa Doğu'da yarı finalde Boston - Miami eşleşebilir.

vego
05.Mart.2011, 12:38
Mike Bibby: “Paranın Önemi Yok”

http://www.ressim.net/61/upload/f9fb1ae8.jpg

Washington Wizards tarafından serbest bırakıldıktan sonra Miami Heat ile sözleşme imzalayan tecrübeli oyun kurucu Mike Bibby, Florida ekibine gelirken parayı ikinci plana attığını söyledi.

13 yıllık NBA kariyeri boyunca $100milyonun üzerinden para kazandığını ve artık tek amacının şampiyonluk olduğunu belirten Bibby, “Benim için Miami Heat’i tercih etmek zor bir karar olmadı. Maddiyat elbette önemlidir. Her zaman da para kazanmak istersiniz. Oynadığım sürelerde iyi paralar kazandım ve bundan dolayı da mutlu oldum. Şimdi tek amacım şampiyonluk için mücadele etmek” dedi.

Sezona Atlanta Hawks’da başlayan ve daha sonra da Washington Wizards’a gönderilen 33 yaşındaki Bibby, $6.2milyondan vazgeçerek Miami Heat kadrosuna dahil olmuştu.

basketbolseverler

Aşk-ı Şehir
05.Mart.2011, 12:53
Ömer Aşık'ın effectiveness (etkinlik) değeri zaten oldukça iyi. O oyunda olduğu dakikalarda Chicago diğer takımlardan ortalama 5.58 sayı daha çok atmış. Dünkü Orlando maçında +13 etkinlik değeri yakalamış. Zaten Chicago'nun Ömer'i bırakmama sebeplerinden birisi de bu. Thibodeau'nun takımında olmasıda Ömer için ayrı bir şans. Böyle devam ederse NBA'de kalıcı olur. Kendini geliştirirse NBA'in tanınan 5 numaralarından birisi olur...

vego
05.Mart.2011, 13:01
Yapması gereken tek şey sayı ortalması 8-10 arası bir yere çekmek ondan sonra zaten her takım peşine düşer.O zaman 'NBA'de her takımda bulunması gereken' oyunculardan olur.

Öyle bir yazmışımki sanki çok kolay bişey:n:

Aşk-ı Şehir
05.Mart.2011, 13:02
Yapması gereken tek şey sayı ortalması 8-10 arası bir yere çekmek ondan sonra zaten her takım peşine düşer.O zaman 'NBA'de her takımda bulunması gereken' oyunculardan olur.

Öyle bir yazmışımki sanki çok kolay bişey:n:

Faul problemi olmasa aslında oralara çekebilir bu yüzdesini. Mesela dün 3te 1 atmış. Bi maçta 2de 2 attığını görüp şaşırmıştım. :) Ömer'in bu faul problemi milli takımımızada çok sorun yaşatmıştı.

Fearless Coward
05.Mart.2011, 15:05
Miami'yi çok rahat yendik sezon diye umursamıyorlar diye düşünüyorum Play-offlarda böyle olacaklarını sanmıyorum...

Dooki
05.Mart.2011, 16:23
Umursamamak değil, bir düzen yok takımda. sürekli Lebron birşeyler yapmaya çalışıyor, yok biri eline alıyor, olmuyor böyle bu işler. Mike Bibby dün takımda biraz pas trafiği ve liderlik alınca takım düzeldi ama SAS yine üçlüklerle başladı işe. Hele Miami atarken Spurs'un de yine de durmaması iyice direnci kırdı.

KaPaLı
06.Mart.2011, 00:29
Bu akşam maç varmı : )

yaman76hakanFB
06.Mart.2011, 00:31
Maç çok İsmail. Yayın soruyorsan NBA Tv'de var. 05:00'da Portland-Charlotte maçı...

KaPaLı
06.Mart.2011, 01:03
NTV - NTVSpor yayını demiştim abi.

Sacramento Kings vs Utah Jazz - 04.00... ( NTV Spor )

Maça bak ya. NTV şu maç seçiminde saçmalamaya devam ediyor.

BleedingMoon
06.Mart.2011, 01:24
NTV - NTVSpor yayını demiştim abi.

Sacramento Kings vs Utah Jazz - 04.00... ( NTV Spor )

Maça bak ya. NTV şu maç seçiminde saçmalamaya devam ediyor.

şaka gibi bir maç seçimi. kafaları güzel sanırım. o saatte bu saçma sapan maçı kim izler yahu?

sakary Ali
06.Mart.2011, 01:46
NTVSpor'da gözükmüyor öyle bir seçim..

vego
06.Mart.2011, 13:37
NBA'de bugün ne oldu?

6 Mart 2011 11:31 | NTVSpor.net
NBA heyecanını ekranları başında takip edemeyen basketbolseverler, günün öne çıkan performanslarını NTVSPOR.NET'ten takip edebilecek.
http://media1.ntvspor.net/C/I/121/lopez3_MGZ5D.jpg

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

HAZIRLAYAN: İLKER ACUN | twitter.com/ilkeracun

Türk basketbolseverler NBA heyecanını NTV, NTV Spor ve NBA TV ekranlarında yaşıyor. Bu büyük heyecanı ekranları başında takip edemeyenler ise günün öne çıkan performanslarını artık NTVSPOR.NET'ten takip edebilecek.

GÜNÜN PERFORMANSLARI

BROOK LOPEZ (NEW JERSEY NETS)
34 sayı, 14 ribaund, 8 blok (Toronto karşısında)

ANDREA BARGNANI (TORONTO RAPTORS)
35 sayı, 12 ribaund, 3 asist (New Jersey deplasmanında)

NENE HILARIO (DENVER NUGGETS)
25 sayı, 14 ribaund, 2 asist (L.A. Clippers deplasmanında)

GÜNÜN YILDIZI

BROOK LOPEZ (NEW JERSEY NETS)
NBA heyecanı İngiltere’ye taşındı. New Jersey Nets, Londra’da oynanan maçta Toronto Raptors’ı 3 uzatma sonunda 137-136 mağlup etmeyi bildi. Nets’de Brook Lopez sergilediği performansla geceye damga vuran isim oldu. Karşılaşmayı 34 sayı – 14 ribaund – 8 blok ve 3 asistle noktalayan yıldız oyuncu, kullandığı 24 şutun 14’ünü sayıya çevirdi. Serbest atış çizgisinden 6/8 isabet kaydeden Lopez, ikinci uzatma bölümünde 6. faulünü alarak oyun dışında kaldı. Pota altında sergilediği performansla galibiyette büyük pay sahibi olan genç pivot, gecenin de yıldız oldu.

HANGİ TÜRK SAHADAYDI?

MEHMET OKUR (UTAH JAZZ)
Utah Jazz’ın Sacramento Kings’i uzatmada yendiği maçta milli basketbolcu Mehmet Okur sakatlığı nedeniyle forma giymedi.

GÜNÜN SONUÇLARI
NEW JERSEY-TORONTO: 137-136 (3 UZATMADA)
WASHINGTON-MINNESOTA: 103-96
HOUSTON-INDIANA: 112-95
UTAH-SACRAMENTO: 109-102 (UZATMADA)
PORTLAND-CHARLOTTE: 93-69
L.A. CLIPPERS-DENVER: 100-94

NORMAL SEZON İSTATİSTİK LİDERLERİ
SAYI: KEVIN DURANT – 28.4 (OKLAHOMA CITY THUNDER)
RİBAUND: KEVIN LOVE – 15.7 (MINNESOTA TIMBERWOLVES)
ASİST: RAJON RONDO – 12.2 (BOSTON CELTICS)
BLOK: ANDREW BOGUT – 2.82 (MILWAUKEE BUCKS)
EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
06/03/2011 – MIAMI HEAT-CHICAGO BULLS | 00:00 | NTV SPOR | BANT |
07/03/2011 – OKLAHOMA CITY THUNDER-PHOENIX SUNS | 02:00 | CANLI |

vego
06.Mart.2011, 14:00
Carlos Arroyo Boston'da
Miami Attı, Boston Kaptı
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/841dc6110022368dc225784b0039bbdb/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Miami Heat'in geçtiğimiz hafta kadrosunda yeni transferi Mike Bibby’e yer açabilmesi için kontratını satın aldığı ve serbest bıraktığı Porto Riko'lu milli oyun kurucu Carlos Arroyo, Doğu Yakası’nda Heat'in en önemli rakibi konumundaki Boston Celtics ile anlaştı.

Geçen sezon Heat'de 71 maçta oynayan 31 yaşındaki tecrübeli oyuncu Miami ile bu sezon 42 maçta forma giymiş ve 5.6 sayı, 1.6 ribaunt ve 2.0 asist ortalamalarıyla oynamıştı. Delonte West'in tekrar sakatlanması ve bir süre daha sahalardan uzak kalacak olmasından dolayı Celtics coachu Doc Rivers, Raojon Rando'nun sürelerinin özellikle de son 4-5 maçta çok fazla olduğunu belirttikten sonra Celtics, Arroyo ile ilgilenmeye başladı. Celtics'in oyun kurucu ile bugün kontrat imzalaması bekleniyor.

basketbolseverler

------------------------------------------------------------

Ha Nate ha Arroyo Celtics saçmalamaya devam ediyor.

yaman76hakanFB
06.Mart.2011, 14:16
Boston'ın ne yaptığını anlamak güç. Sanırım antikacı dükkanı açacaklar. Güzelim takımın altını oydular.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
06.Mart.2011, 14:22
Gerçekten saçma işler yapılıyor Celtics'te... Oğulcan'ın dediği gibi Ha Nate, Ha Arroyo. Bir de takasta yaptıkları büyük bir hata varki evlere şenlik :D Perkins gibi ligin en sert,en caydırıcı adamlarından birini gönderip Krstic'i almak gerçekten akıl karı değil.

vego
06.Mart.2011, 21:53
Kevin Love'dan Müthiş Seri

http://l.yimg.com/a/i/us/sp/v/nba/players_l/20101116/4391.jpg?x=65&y=85&xc=1&yc=1&wc=164&hc=215&q=100&sig=lhxChovcqAByvvD0esw4kA--

Gün itibariyle double double serisini 50 maçın üstüne taşımış olan Minnesota Timberwolves PF'si Kevin Love, bir başka müthiş seriye daha imza atıyor.

Genç oyuncu, takımının oynadığı son üç maçta da 20+ sayı, 20+ ribaund üreterek ulaşılması güç bir performans gösterdi.

Love'ın son üç maçı :

vs. DET : 20 Sayı - 20 Ribaund - 3 Asist
vs. PHI : 21 Sayı - 23 Ribaund - 3 Asist
vs. WSH : 20 Sayı - 21 Ribaund - 3 Asist

NBAtrky

---------------------------------------------------------------------------------

Tamam MİP ödülünü alan bellihttp://www.nbatrky.com/images/smilies/biggrin.gifhttp://www.nbatrky.com/images/smilies/biggrin.gif Nabıyon arkadaş?Ayıp behttp://www.nbatrky.com/images/smilies/biggrin.gif

yaman76hakanFB
06.Mart.2011, 22:17
Maçları kazanamadıktan sonra 20-20 yerine 30-30 yapsa ne yazar Vego?

Karl Malone'un double-double serisi 44 maçtı; bir başka efsane Moses Malone'un ise 51 maç... Ama Karl Malone'da, Moses Malone'da kariyeri boyunca takımlarına maç kazandırdılar, en kötü playoffa soktular. İyi bir takımda o istatistikleri yaptılar. Takımın 14 galibiyet almış, sen rekora gidiyorsun. İşin daha kötüsü Kevin Love oyuna her girdiğinde modern istatistik verilerinde -/+ hesabında Minesota savunması çöküyor ve (-) konumuna geçiyor. Türkçesi hiç savunma yapmıyor. Böyle yani.

DaveJones
06.Mart.2011, 22:21
İyi diyorsunuzda adamın oynadığı takımın en çok top kullanan oyuncusu Beasley, pivotu Darko Milicic. İsterse 50 sayı atsın bu adamlarla o takım biraz zor kazanır zaten :D

vego
06.Mart.2011, 22:25
Doğru söylüyorsun abi ama bence kendini kurtarmaya bakıyor 2 yıllık kontratı var bu sezonun etkisi 3-4 yıl sürer:) Minesotadan max. kontratı alır veya başka bir takımdan 6 yıllık 70+ MD bir kontrat kapacaktır.

Ayrıca takım çok kötü be abi:) +/- istatistiklerinde Lakersin fark yediği maçlarda Kobe -13 felan oluyor.Artest +7 felan O istatistik biraz garip işin açıkçası.

DenizlispoR
06.Mart.2011, 22:32
Zaten Milicic gibi bir draft faciası pivotunsa sen LeBron'u hatta Majestelerini getir fayda etmez :D.Zaten çocuğum bana draftı sorarsa bir 2003 draftını , Portland'ın Majestelerini seçmemesini ve yıldızlarla dolu 2003 draftının 2.sıra faciasını anlatabilirim :D.

Kevin Love Garnett'in yerini dolduruyor Timberwolves'te , hayalimdeki Clippers'te her zaman pivot olarak yer alacak :D.

sakary Ali
06.Mart.2011, 22:59
Şuan Doğunun zirvesinde kritik mücadele var..

Bulls Heat'i deplasmanında 69-65 önde..Bitime 9 dakika 47 saniye var..Ömer Aşık 7 dakika oynayıp sayısı yok 1 rib'ı var.

sakary Ali
06.Mart.2011, 23:04
Ömer ilk sayılarını serbest atıştan buldu..2'de 1 attı..74-71 Bulls önde..Son 6 bucuk dakika.

DaveJones
06.Mart.2011, 23:38
Lebron son toplarda kabak tadı vermeye başladı artık.

yaman76hakanFB
07.Mart.2011, 01:12
Lakers sezonun flash takımı San Antonio'yu şu anda resmen eziyor. 3. periyot sona ermek üzere (3 dakika var) ve Lakers 77-47 önde. Fena benzetmiş.

yaman76hakanFB
07.Mart.2011, 02:50
Bu gece (daha doğrusu akşam) çok önemli iki maç vardı. Doğunun flash takımı Chigago Bulls ile doğunun hayal kırıklığı Miami Heat, Türkiye saatiyle akşam 20:00'de karşılaştı. Chigago geriden geldiği kaşılaşmayı kazanmayı bildi. Maçın 3. periyodundan itibaren rakibini yakalayan ve geçmeyi başaran Bulls, ele geçirdiği üstünlüğü son 40 saniyede koruyamasa ve geriye düşse bile Luol Deng'in kritik faul atışlarıyla 87-86 kazandı. Derric Rose gerçekten çok klas bir maç çıkardı. Bu kadar mı gözü kara penetre edilir? Miami son hücumu yine felaket kullandı. Başrolde kim var? Elbette LeBron... :D

Bu maçtan sonra, 22:30'da benzer durumda bir maçta batıda başladı. Yukarıda yazdım. Batının beklentileri aşan flash ekibi San Antonio Spurs ile son iki sezonun şampiyonu olmasına rağmen beklentilerin oldukça altında kalan L.A.Lakers... Ama bu defa Lakers masaya yumruğunu vurdu ve müthiş bir mesaj verdi. Maçın 3. periyodu fark 30'u geçmişti. Ancak son periyot vidaları gevşeten Lakers farkın erimesine müsade etti. Maç 99-83 bitmiş olsa da, skor yanıltıcıdır ve bu maçın hakkı değildir.

Birazdan NBA Tv'de Oklahoma-Phoenix maçı başlayacak ama uyurum herhalde.

Dooki
07.Mart.2011, 17:53
Chicago maçı direk deli etmeye yeterdi adamı. Bu kadar dirençsiz bir savunma ve belirsiz bir oyun planıyla bunlar olacak tabiiki. Belirli ilk 5'i ve sistemi olmayan bir takım ilk senesinde ne yapabilir, bu soruyu da düşünmek lazım gerçi.

vego
07.Mart.2011, 18:45
Artest:n:

http://www.youtube.com/watch?v=VZ8CucoyHHg (http://www.youtube.com/watch?v=VZ8CucoyHHg)

Revolution
07.Mart.2011, 18:47
Amca da ayak altından çekilseymiş :p

GodfatheR
07.Mart.2011, 19:19
Derrick Rose diyorum başka bişey demiyorum. Dün tam bir MVP gibi oynadı.

vego
07.Mart.2011, 19:57
Millsap Maçı Tamamlayamadı

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/69b11a409a6f0825c225784c0035e8e3/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Utah Jazz’ın tecrübeli oyuncusu Paul Millsap, takımının Sacramento Kings ile oynadığı karşılaşmada sakatlandı.

Mücadeleyi 12 sayı- 7 ribaund ile 4 blok ile tamamlayan Millsap, üçüncü periyotun tamamlanmasına dört dakika kala sol diz kapağındaki problem nedeniyle oyunun sonunu getiremedi. Sakatlığına rağmen takımdaki yerini alan ve başarılı da bir performans sergileyen tecrübeli oyuncunun, durumunun yapılacak kontroller sonrasında belli olacağı kaydedildi.

Utah Jazz’da özellikle Al Jefferson ile birlikte başarılı bir performans ortaya koyan Millsap, 17.2 sayı- 7.9 ribaund rakamları yakalamıştı.

basketbolseverler

Power Balance NBA'de de Moda
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 566x295 and weights 149KB.http://www.basketdergisi.com/wp-content/dosyalar/2011/03/power-balance-nba-de-de-gozde-1187407.jpg (http://www.basketdergisi.com/power-balance-nbade-de-moda.html/power-balance-nba-de-de-gozde-1187407)

NBA yıldızları da 2008 yılından bu yana tüm dünyada çılgınca yayılan Power Balance bilekliklere merak saldı.
4. kez All-Star MVP’si seçilen Kobe Byrant’ın da kullandığı Power Balance NBA’in resmi bilekliği olarak ilan edildi. Orlanda Magic takımında forma giyen Hidayet de Power Balance bilekliklerini tercih eden oyuncular arasında yer alıyor.

basketdergisi

vego
07.Mart.2011, 20:09
Hornets’da Chris Paul Şoku

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/d534ae1e019b2107c225784c00332b8f/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

New Orleans Hornets’ın All-Star oyun kurucusu Chris Paul, takımının Cleveland Cavaliers ile oynadığı karşılaşmada sakatlandı.

Mücadelenin üçüncü periyotunda Cavaliers’ın oyun kurucusu Ramon Sessions ile çarpışan Paul, boynundan yaşadığı sakatlık problemi sonrasında sedye ile hastaneye kaldırıldı. Cleveland’da gerçekleştirilen testlerin ardından bilinci açık olan yıldız oyuncunun, bir süre gözetim adlında kalacağı belirtildi.

Hornets’ın Quicken Loans Arena’da 96-81’lik skorla kazandığı mücadelede 27 dakika süre alan Chris Paul, 13 sayı- 11 asistlik bir katkı sağlamıştı.

basketbolseverler

Nash Isiah Thomas'ı Geride Bıraktı !

http://basketball.realgm.com/images/nba/4.2/wiretap/photos/2006/Nash_Steve_phx_091215.jpg

Oklahoma City Thunder maçında 11 sayı 14 asistle oynayan Steve Nash kariyerinde toplam 9.066.asistini yaparak Isiah Thomas'ı geride bıraktı ve listede 6.lığa yerleşti.

Nash bu konu hakkında ise , "O benim bir numaralı oyuncumdu.Isiah benim idolümdü ve ben oyunumu onun gibi oynamak istiyordum , hem size'ımız benzerdi hem o da smaçlamazdı.Onun gibi oynamaya çalıştım." şeklinde konuştu.

Nash'in Oscar Robertson'ı da geçip 5.liğe oturabilmesi için 818 asist daha yapması lazım ve bu toplama oynadığı son 6 sezonun 5inde ulaşmıştı Nash.

NBAtrky

sakary Ali
07.Mart.2011, 21:51
Bu gece Orlando evinde Portland'ı ağırlayacak..Howard'sız Orlando'yu çok merak ediyorum..

vego
07.Mart.2011, 21:54
Ben nasıl Ribaund alacaklar onu merak ediyorum:D Hido bir Triple double yapar artık:0::p::p

Rehavi
07.Mart.2011, 21:55
Hidayet 5 numara oynayabilir :P Bass-Ryan-Clark üçlüsünden fire yok değil mi :D

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
07.Mart.2011, 22:48
Artest:n:

http://www.youtube.com/watch?v=VZ8CucoyHHg (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DVZ8CucoyHHg)
Artest Reyiz diyorum,başka da bişey demiyorum :n:

sakary Ali
07.Mart.2011, 23:13
Yok Anderson-Clark-Bass 3lüsü sahada olacaktır herhalde..

Ryan Anderson ilk 5 başlar büyük ihtimalle..

vego
07.Mart.2011, 23:14
Malik Allen ile başlayabilir SVG'nin Ryan ile ilgili bazı soru işaretleri varmış.

sakary Ali
07.Mart.2011, 23:28
O kim :D Onu hiç oynatmıyor ki hem..Ryan'ı da oynatmassa işi zor olur..

Rehavi
08.Mart.2011, 01:10
Zaten uzun rotasyonu çok sınırlı, birde kalkıp kimseyle takışmasın da takımı tamamen devre dışı bırakmasın bari... Transfer sezonu sonunda en azından uzun bir kütük bile alıp pota altına koysalardı, yine faydalı olurdu ama nedense olmadı, bir türlü kalıplı bir uzun oyuncu alamadılar...

yaman76hakanFB
08.Mart.2011, 13:56
Bu sabah 08:30'da gece oynanan Chigago Bulls-New Orleans Hornets maçının tamamını NBA Tv'nin bant yayınından izledim. Maçın sonucundan haberim olmadığı için oldukça keyifliydi, üstelik molalar filan olmayınca daha zevkli oluyor.

Maçı Bulls'un rahat kazanacağını düşünüyordum. Zaten hücum anlamında sınırlı bir takım Hornets... T.Ariza'nın yokluğu yetmiyormuş gibi geçen maç hastaneye kaldırılan takımın süper yıldızı Chris Paul'de tedbir amaçlı oynatılmayacağı için Bulls adına rahat geçeceğini düşünmekte haklıydım. Bütün bunlar yetmezmiş gibi Hornets'in Paul'den sonra en önemli oyuncusu olan David West maç boyunca Joakim Noah savunmasında bunaldıkça bunaldı ve saçmaladıkça saçmaladı. 4/17 gibi bir uzun için komedi sayılabilecek yüzdeyle hücum etti. Buna rağmen son 3 dakikaya girilirken maç beraberdi. Bunda en önemli pay sanırım Bulls'un yıldızı Derrick Rose'un maç sonuna kadar vites arttırmaması, o delici penetreleri yerine şutla skor aramasıydı. Gerçi Hornets'in savunmasını delmekte öyle kolay değil. "Çanakkale geçilmez" gibi gömülüyor, Anadolu futbol kulüpleri gibi kapalı oynuyorlar. :) Bir diğer faktör, İtalyan şutör Belinelli'nin elinin sıcak olmasıydı. İki ucu keskin bıçak bir gard olan J.Jack'ta saç-baş yolduran 5 top kaybına rağmen 23 sayıyla takımını maçta tuttu. Fakat Rose son dakikalar vites arttırınca ve David West saçma sapan hücumlara devam edince Bulls kolay geçmesi beklenen maçı ancak son dakika içinde koparabildi. Taktik fauller filan derken maç 85-77 bitti.

anil luque
08.Mart.2011, 14:13
Derrick Rose bu sezon hem MVP hem de MIP ödüllerinde iddialı. Bunu başaran ilk oyuncu olacak sanırsam öyle bir durumda. Kevin Durant gibi bir alienin bulunduğu , Black Mamba'nın ilerleyen yaşına rağmen ava devam ettiği , LeBron James gibi bir tankın etrafa ateş ettiği , D-Howard gibi bir lastiğin uzadıkça uzadığı :) bir ortamda bu ödüle layık gösterilmesi bence O'nun ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunun kanıtı. Keza takımını bu sezon getirdiği yerler de bunu gösterir nitelikte.

yaman76hakanFB
08.Mart.2011, 16:09
Kevin Love üst üste 51. double-double'ını da yaparak, efsane pivot Moses Malone'un 1979 yılında sahip olduğu rekoru egale etti. Love, Indiana karşısında da double-double yaparsa rekorun tek başına sahibi olacak.

Rehavi
08.Mart.2011, 16:23
Ömer Aşık ı da bir gün böyle rekorlarda görebilir miyiz acaba :) Her maçını full oynasa 10 ribaunt u geçeceği kesin de, sayıya ulaşabilir mi bilmiyorum :) Bu arada Kevin Love ın NBA de henüz ikinci sezonu, minnesota böyle iddiasız devam ederse bu rekoru daha da geliştirecektir, Love :)

yaman76hakanFB
08.Mart.2011, 16:47
Ömer mi? Mümkün değil. Dün çember altından iki atış kullandı, hele birisi evlere şenlik... Sanki çembere taş atıyor. :D

Rehavi
08.Mart.2011, 16:49
Maç başına 3 smaç, 10-2 serbest atışla 8 sayı ortalaması tutturması bekliyorum ben :p

yaman76hakanFB
08.Mart.2011, 17:01
51 double-double...

Kimler kıramamış?

-Kareem AbdülJabbar
-Shaquillie O'Neal
-Patric Ewing
-David Robinson
-Hakeem Olajuvan
-Karl Malone (44 defa ile 2. sıradaydı, şimdi 3.lüğe düştü.)
-Robert Parish
-Kevin McHale
-Charles Barkley
-Tim Duncan
-Kevin Garnet
-Alonzo Mourning
-Chris Webber

Daha kimler ve kimler? hangi efsaneler? Yenilerden D.Howard'da var mesela... Ama Kevin Love bunların hangisinden daha büyük oyuncu? Saydığım isimlerin ölüsü bile takımlarını playoff yarışına soktu. Ama hiçbiri bu double-double rakamına erişemedi.

Ömer değil 51 maç, 5 maç üst üste double-double yapsın ben onu 51 kabul edeceğim. :)

Rehavi
08.Mart.2011, 17:51
Kevin Love ın avantajı da orada zaten, takımda sayı alan ribaunt alan adam yok... O da istatistiklere oynuyor işte :)

Ömer e 35 ve üzeri dakika verildiği sürede 5 maç üstüste double-double yapabileceğini düşünüyorum :) Şu an ki Minnesota gibi bir takıma gitse, şu an o dakikalar verilse, belki şu an bile yapar. Ama işte belkilerle de olmuyor. İnşallah olumlu yönde sürekli kendini geliştirir.

vego
08.Mart.2011, 18:44
Miami'de "Crying Game" Krizi
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/fa7ce1e001dead25c225784d0024412b/BS_Blob/0.1E0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Miami Heat kendi evinde Chicago Bulls 87-86 yenildikten sonra coach Eric Spoelstra'nın "Şu anda soyunma odasında göz yaşı dökenler var" açıklaması ve medyanın "Kimler ağladı?" araştırmasıyla olayın üstüne gitmesi Heatles'da git gide büyüyen bir kriz yarattı.

Spoelstra belki de o anda kendi hislerini dile getirdi, belki hakikaten soyunma odasında gözyaşlarını tutamayanlar vardı. Ne olursa olsun, soyunma odasında olup bitenler orada kalmalı. Spoelstra bunu öğrenmiş olmalı ki, bir gün sonra yaptığı açıklamada, "Soyunma odasında kimse ağlamadı. Bence siz medya bu olayı büyütmeye çalışıyorsunuz. açıklamasını yaptı.

Bu arada bu "ağlama" açıklamasından çok kısa bir süre sonra internette Mimai'nin bu sezon son saniyelerde kaybettiği maçları içeren görüntüler yer aldı. Heatles bir araya gelme nedenlerinden birisi olarak üzerlerindeki stresi azaltmak olduğunu söylemişti, şimdi üzerlerinde olan stres tahmin edilmeyecek boyutlara geldi.

Bu da yetmiyormuş gibi ESPN New York aleve biraz daha benzin döktü ve Knicks'in yıldız oyuncuları Amare Stoudemire ile Carmelo Anthony arasında geçen bu konuşmayı yayınladı.

Amare: Duyduğuma göre Chris Bosh ağlıyormuş.
Melo: Ağlamak mı?
Amare: Evet ağlamak, gözyaşları.
Melo: Dur birazdan onu ararım. Ne yapıyorsun diye sorarım.

New York-Miami maçları şimdi biraz daha heyacan kazandı. Bu arada Chris Bosh soyunma odasında ağlamadığını da açıkladı.

Esasında ağlamak çok da kötü bir şey değil. Basketbolu sadece para için değil, aynı zamanda kazanmak için oynadığını da gösteriyor. Miami'nin maç sonlarındaki bu görüntüsünü izledikten sonra esasında ağlamamak için insanın kendini tutması zorlaşıyor.

basketbolseverler

Michael Finley Dönmek İstiyor

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/ce407db2b62b7eb8c225784d0047b6d5/BS_Blob/0.14C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Son olarak geçtiğimiz sezon Boston Celtics forması giyen 38 yaşındaki tecrübeli oyuncu Michael Finley, yeniden NBA’e dönmek istediğini belirtti.

Ayak bileğinden geçirdiği operasyonun ardından kendisini toparladığını ve teklif gelmesi durumunda oynayabilecek düzeyde olduğunu kaydeden Finley, “Eğer beni arayan bir yönetici olursa kesinlikle hazır olacağım. Kendimi hala bir takıma yardımcı olabilecek düzeyde hissediyorum. Bunun için da çalışıyorum” dedi.

Play-off’ta yarışacak bir takımda forma giymek isteyen Finley, geçtiğimiz sezon San Antonio Spurs ve Boston Celtics organizasyonlarında yer almıştı. Kariyeri boyunca 1103 karşılaşmada oynayan tecrübeli oyuncu, 15.7 sayı- 4.4 ribaund- 2.9 asist ortalamaları yakalamıştı.

Basketbolseverler

vego
08.Mart.2011, 18:54
Ainge Shaq'a Güveniyor

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/9d58073bff8b27dfc225784d00403df4/BS_Blob/0.19C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
Boston Celtics Basketbol Operasyonları Sorumlusu Danny Ainge, Kendrick Perkins’i Oklahoma City Thunder’a takas etmesinin nedenini Shaquille O’Neal’a olan güveninden kaynaklandığını söyledi.

Perkins’in takas edilmesine karşın güçlerinden bir şey kaybetmediklerini belirten Ainge, “Biz hala çok güçlü bir takımız. Hücum olarak ligin en iyi ekiplerinden biriyiz. Savunmada da bu oyuncuların sağlıklı kalmalarının önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Shaquille O’Neal’a sezonun kalan bölümünde güvendiklerini kaydeden tecrübeli basketbol adamı, “Herşeyden önce bizim Shaq ile hücumda daha fazla seçeneğimiz olacak. Ancak savunmada ben Shaq’ın yine katkı yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Önemli isimleri kadroya dahil ettiklerini de kaydeden Ainge, “Nenad Krstic, Jeff Green ve Troy Murphy önemli takviyeler. Ayrıca Glen Davis’in de iyileşmesiyle önemli bir derinliğe sahip olacağız” açıklamasında bulundu.

Basketbolseverler

vego
08.Mart.2011, 19:24
Artest ve Van Gundy'den Ağlamaya Destek
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/fa9df90236392c08c225784d002b04ad/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/fa9df90236392c08c225784d002b04ad/BS_Blob/1.2744?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Los Angeles Lakers'ın savunma ustası Ron Artest, ESPN'de katıldığı programda Miami Heat soyunma odasında olup bitenleri değerlendirdi. Artest yaptığı yorumda, “Ağlamak iyi bir şey. Ben de terapiye gittiğim zaman sürekli ağlıyorum ve içimi boşaltıyorum. Benim ağladığım ve terapistime sarıldığım çok olmuştur. Umarım soyunma odasında ağlayan kim veya kimlerse birileri onlara sarılmayı unutmadı. Sarılmakta ağlamak kadar önemli” dedi. Artest'in ne kadar ciddi olduğunu anlamakta zorluk çeken programın yorumcularından eski NBA All-Star Jerry Stackhouse'un da görüntülerdeki tepkileri görülmeye değer.

Bu arada Orlando Magic'in coachu Stan Van Gundy de soyunma odalarından oyuncuların önemli bir mağlubiyet sonrası ağlamalarının sanıldığından çok daha sıkça rastlanan bir şey olduğunu belirtirken, “Normal sezonda da olur. Ama esas play-off maçlarında sıkça rastlanan bir olay olmasa da, gene de hiç az sayılmayacak kadar bu tür şeylerin olduğunu söyleyebilirim. Benim oyuncularımın ağlamasına ben tepki göstermem. Bu onların yaptıkları işe önem verdiğini de gösteriyor. Ama spor programlarında 3 saate yakın süreleri bulan zamanlar için bunu tartışma konusu yapılmasına karşıyım. Başka konu mu kalmadı, Miami'li oyuncuların ağlamaları konuşuluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak:basketbolseverler.com

vego
08.Mart.2011, 19:25
Cuban ‘Hollywood'un Kötü Çocuğu’na Sarıldı
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/2ec750479eded095c225784d002d6464/BS_Blob/0.722?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban para kazanma konusunda çok başarılı bir isim. Hemen hemen el attığı her işte para basan Cuban'ın şu ana kadar bekleneni veremeyen projelerinden birisi HDNet adındaki televizyon kanalı. Fakat Cuban bu projesini de daha iyi bir hale getirmek için her şeyi denemeye hazır olduğunu gösteriyor.

Gelen dedikodulara göre Cuban, Hollywood'un asi ve problemli oyuncusu Charlie Sheen ile program yapma hazırlığında. Televizyonların sevilen dizisi ‘Two and a Half Men’ programının başarısına rağmen, alkol ve uyuşturucu problemi ve ev içinde şiddet olaylarından dolayı görevine son verilen ve kontratı iptal edilen Sheen de bu gelişmelere sıcak bakıyormuş. İşine son verilene kadar yılda $1.8 milyonla televizyonların en fazla para kazanan isimlerinden birisi olan Sheen için açıkçası başka bir fırsat da son davranışlarından sonra gelir mi bilemeyiz!

Cuban ise gelişmelerle ilgili olarak, “Şu anda bir çok deneme çekimi yapıyoruz. Nasıl bir şey olacağını ben de bilmiyorum. Tek bildiğim şey Charlie'nin başarılı olabileceği. Talkshow olabilir, realite programı olabilir. Her şeye açığız ve her şeyi deneyeceğiz, hangisi en başarılı olacak gibi görünürse de onunla yola çıkacağız” dedi. Cuban'ın çılgın olduğunu herkes biliyor, Sheen kadar çılgınını da az görmüştür. Bakalım iki çılgın bir ip için fazla mı gelecekler?

basketbolseverler

vego
08.Mart.2011, 19:28
Howard Magic'te emekli olmak istiyorum demiş.

Otis Smith bence bir süperstar sözü verdi Howard'a

Fearless Coward
08.Mart.2011, 19:31
Howard'da Duncan gibi mi olacak yoksa :D

vego
08.Mart.2011, 21:31
Jerel McNeal'la 10 Günlük Kontrat İmzalandı

http://basketball.realgm.com/images/nba/4.2/wiretap/photos/2006/McNeal_Jerel_ncaa_080322.jpg

New Orleans Hornets, Jerel McNeal ile 10 günlük kontrat imzaladığını açıkladı. 23 yaşında ki guard ''serbest oyuncu'' konumundaydı. McNeal Çarşamba günkü Dallas Mavericks maçında forma giyebilecek.

Marquette çıkışlı oyuncu NBA'de daha önce Houston Rockets forması giymişti. Hornets yönetimi Chris Paul'ün yokluğunda oyun kurucu mevkisinde ki rotasyonu genişletmek amacıyla McNeal'la 10 günlük kontrat imzaladı. Paul Pazar günkü Cavs maçında sakatlanmıştı.

NBATRKY

sakary Ali
08.Mart.2011, 22:11
Howard Magic'te emekli olmak istiyorum demiş.

Otis Smith bence bir süperstar sözü verdi Howard'a

Howard çok doğru demiş..İnşallah kalır..

yaman76hakanFB
08.Mart.2011, 22:24
Ben Magic formasıyla süperstar olup, Magic'ten emekli olan bir yıldız hatırlamıyorum. :)

Gerçi topu topuna Magic formasıyla süperyıldız olan kaç kişi var ki?

-Shaquillie O'Neal
-Anfeerne "Penny" Hardaway
-Tracy McGrady

Birde Howard...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
08.Mart.2011, 22:35
Howard'da Duncan gibi mi olacak yoksa :D
Güzel benzetme,katılıyorum...

vego
08.Mart.2011, 23:00
Wilt Chamberlain zamanınıda 227 kez ard arda DD yapmış!Ama geçerli değilmiş???

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
08.Mart.2011, 23:36
Wilt Chamberlain zamanınıda 227 kez ard arda DD yapmış!Ama geçerli değilmiş???
227 olması ayrı mesele de nasıl geçerli değil yahu ?! :icon_surprised:

RaSenGan
09.Mart.2011, 02:30
Antrenman maçlarında yapmıştır :icon_smile:

vego
09.Mart.2011, 18:51
Gundy Heatles'a Üzülmüyor

Orlando Magic coach'u Stan Van Gundy, transfer döneminde LeBron James ve Chris Bosh'ın Miami'de Dwyane Wade ile birleşip müthiş bir üçlü yaratma kararını en çok eleştiren isimlerden birisiydi.

Portland Trailblazers karşısında mağlubiyet serisi 5 maça çıkan Heatles'ın "Tüm gözler bizim üzerimizde, herkes bizimle uğraşıyor" açıklamalarına gülüp geçen ünlü coach, "Bu açıklamalara gülümsememek elde değil. Bu tür dikkatleri üzerine çekmek istemiyorsan, o zaman henüz bir arada bir antrenman bile yapmadan sanki şampiyon olmuşsun gibi kutlamalara başlamayacaksın. O kalabalığı bir arada toplayıp ondan sonra öyle bir tanıtım ve kutlama yaparsan dikkatleri üzerine çekmiş olursun. O zaman gündemde olmak iyi, bir kaç maç kaybettiğinde gündemde olmak kötü. Bunu takip etmekte ve anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Yeni transferleri ve "Muhteşem Üçlü" tanıtım partileri yapacaksın, Beatles'a gönderme yapıp kendine Heatles diyeceksin, o parti senin bu parti benim diye gece hayatının ve sosyal olayların gözdesi olacakın, ondan sonra 4-5 maç kaybettiğinde ise "Niye herkes bizi yazıyor ve konuşuyor?" diye medyayı sorgulayacaksın! Galiba basketbolseverlerin büyük bir bölümü bu gelişmelerde Stan Van Gundy ile hem fikir.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/056168ae14f54bb9c225784e00246d74/BS_Blob/0.1AC?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Basketbolseverler

vego
09.Mart.2011, 19:05
Riley'nin Sabrı Taştı mı ?

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/aa1f8d08bb8f9086c225784d002ac435/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Miami Heat'in Başkanı ve eski efsane coach Pat Riley bu sezon genç coach Eric Spoelstra'ya hep destek oldu ve tecrübe kazanırken medya yanlış anlamasın diye hep uzak durmayı tercih etti.

Ancak en son kaybedilen Chicago maçından dah çok maç sonrası Spoelstra'nın medyaya yaptığı açıklama Riley'i fazlasıyla rahatsız etmiş.

Riley genç coach ile baş başa bir konuşma yapmış ve takımın soyunma odasında olup bitenlerin orada kalması gerektiğini söylemiş. Ancak Riley'e yakın çevrelerden basına sızan bilgilere göre Riley yaklaşık iki haftalık bir süre vermiş ve Spoelstra'ya gemiyi düzelt ve kaptan olduğunu göster demiş.

Sezon bu kadar ilerlemişken coach değiştirmenin doğru olmadığını Riley'de biliyor ve büyük bir kriz daha yaşanmazsa bu sezonu Spoelstra ile tamamlamak için her türlü sabrı gösterecekmiş, ama yine de play-off'lara bu kadar yaklaşmışken yeni bir coach gelecekse bu coach'un Pat Riley olması olabilecek en iyi senaryolardan birisidir herhalde.

Basketbolseverler

vego
09.Mart.2011, 19:23
Ilgauskas Emekliliği Düşünüyor

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/4b796dc3dc9a8be0c225784e002da9f3/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Miami Heat’in Litvanyalı uzunu Zydrunas Ilgauskas, sezon sonunda basketbolu bırakacağını açıkladı.

36 yaşındaki tecrübeli oyuncu, bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamada, “Yeterince basketbol oynadığımı düşünüyorum. Kenarda oturup bir şey yapmamak bana göre değil. Ayrıca uzun seyahatler nedeniyle de çok yoruldum. Artık 20 yaşında değilim ve sezon sonu benim için emeklilik iyi bir fikir olacak” dedi.

1997/98 sezonundan bu yana NBA’de mücadele eden Litvanyalı Ilgauskas, kariyeri boyunca 831 karşılaşmada 13.1 sayı- 7.4 ribaund- 1.1 asist ortalamaları yakalamıştı.

basketbolseverler.com

DenizlispoR
09.Mart.2011, 20:08
Van Gundy'in Türk olduğuna ben günden güne inanıyorum yalnız :D.
İlgauskas emekli olursa Heat'ın pota altını düşünmek istemiyorum , hatta şimdi de düşünmek istemiyorum :n:.

vego
09.Mart.2011, 20:12
Kobe Bryant, tüm zamanlar sayı liderliğinde Moses Malone'u geçerek 6. sıraya yükseldi

NBA Tüm Zamanlar Sayı Liderliği

1. Kareem Abdul-Jabbar, 38.387
2. Karl Malone, 36.928
3. Michael Jordan, 32.292
4. Wilt Chamberlain, 31.419
5. Shaquille O'Neal, 28.590
6. Kobe Bryant, 27.423
7. Moses Malone, 27.409
8. Elvin Hayes, 27.313
9. Hakeem Olajuwon, 26.946
10. Oscar Robertson, 26.710

NBA'de Dün Gecenin İstatistik Liderleri

Sayı : Dwyane Wade - 38

Ribaund : Marcin Gortat, Andrew Bynum - 16

Asist : Steve Nash - 14

Blok : Trevor Booker - 4

Top Çalma : Jrue Holiday - 4

3 Sayı : Kyle Lowry - 7

Verimlilik : Dwyane Wade - 39(+)

Ersan İlyasova ve Semih Erden sakatlıkları nedeniyle dün gece takımlarının maçlarında forma giymediler

Facebook-NBA Time-

yaman76hakanFB
09.Mart.2011, 21:56
Nedir şu Moses Malone'un başına gelenler? Kevin Love bu gece Indiana karşısında da double-double yaparsa 51 maçlık rekorunu 52'ye çıkarıp kıracak. Kobe dün gece tüm zamanlar sıralamasında onu geride bırakmış. (Şimdi kariyerinin ilk yıllarını NBA'e rakip olarak kurulan o dönemin ABA adlı bir başka ligde geçirdiği için üzülüyordur herhalde. :) )

vego
09.Mart.2011, 22:37
Hep Tavla Oynuyoruz

Noah takım arkadaşı Milli Sporcumuz Ömer Aşık hakkında konuştu ve şöyle dedi.
"Onunla uçakta hep tavla oynuyoruz. Zar atmaya gelince çok şanlıyım yüzden hep keyfi bozuluyor ama taktiksel olarak benden daha iyi. Genellikle onu yeniyorum. Bu onu deli ediyor'

NBAtrky

:n::n:

Fearless Coward
10.Mart.2011, 01:17
Hep Tavla Oynuyoruz

Noah takım arkadaşı Milli Sporcumuz Ömer Aşık hakkında konuştu ve şöyle dedi.
"Onunla uçakta hep tavla oynuyoruz. Zar atmaya gelince çok şanlıyım yüzden hep keyfi bozuluyor ama taktiksel olarak benden daha iyi. Genellikle onu yeniyorum. Bu onu deli ediyor'

NBAtrky

:n::n:

Ersan,Mehmet,Hido hiç böyle şeyler yapmıyorlardı valla Ömer'le Semih gelince renk geldi NBA'e :D

vego
10.Mart.2011, 17:44
Kevin Love 16 sayı 21 ribaund 52. üst üstte DD.Tebirkler:)

Fearless Coward
10.Mart.2011, 17:47
Biri şu Kevin Love'nin peşini bırakmasın :D DD yapamasın artık yeter yav :D

vego
10.Mart.2011, 18:59
Eyvah! Boozer Sakatlandı

Doğu Yakasında bu sezonun en önemli çıkışını Derrick Rose ile yapan Chicago Bulls'da power forvet Carlos Boozer sakatlandı.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/f9932c0e2a88cfa9c225784f002a2ca9/BS_Blob/0.1B4?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Bulls'un, Charlotte Bobcats'i 101-84 yendiği maçta Kwame Brown'ın centilmenlik dışı faulüyle yerde kalan Boozer oyunu hemen terk etti. Sekerek soyunma odasına giden ve ayak bileğine hiç ağırlık gelmesin diye özen gösteren Boozer'ın maçtan sonra hemen çekilen röntgenle ayak bileğinde önemli bir şey olmadığını gösterdi. Ancak Bulls yetkilileri bir MRI çekileceğini ve Boozer'ın durumunun ondan sonra netlik kazanacağını belirtti. Bu galibiyet ile Bulls bu sezon deplasman maçlarında 18-14 oldu ve geçen sezona göre bir fazla deplasman galibiyetine şimdiden ulaştı. Tabii Boozer'ın durumu çok önemli. Bir çok eksiği olmasına rağmen iyi bir oyun kurucusu olan takımlarda ligin en etkili bitiricilerinden birisi olarak dikkat çeken Boozer Chicago ile ilk sezonunu geçiriyor. Utah Jazz forması giydiği yıllar en basit sakatlığı bile haftalarca uzatan Boozer'ın yerine maçın savunma gerektiren dakikalarında Bulls coach'u Tom Thibodeau genelde Taj Gibson'ı tercih ediyor.

Basketbolseverler

vego
10.Mart.2011, 19:17
George Karl İmzaladı !

http://www.turkbasket.com/sayfa/images/stories/georgekarl.jpg

Carmelo Anthony 'i iki hafta önce New York Knicks'e kaptıran Denver Nuggets, takımın tecrübeli coachu George Karl 'ın sözleşmesini 3 yıllığına uzattı.

NBA'e geçen 23 sezonda 1023 galibiyet 698 yenilgi alan ve de % 59.4 galibiyet yüzdesine sahip olan George Karl 'ın yeni kontratı 2014 sonuna kadar uzamış oldu.

Karl, "Kariyerimi bitirmek istediğim yerin Denver olduğunu her zaman söyledim. Bu anlaşma hedefimi gerçekleştirmek için beni bir adım daha öne koydu" dedi. Cleveland, Golden State, Seattle ve Milwaukee'de de coachluk yapmış olan George Karl, 6 sezondur Denver'ın başında. Karl yönetimindeki Denver bu 6 sezonda da play-off'a kalmayı başardı.

turkbasket

Aşk-ı Şehir
10.Mart.2011, 19:19
Boozer sakatlandıysa en az 1 ay yatar bişeyi olmasa bile. :D İnşallah o arada Ömer Aşık şans bulur...

sakary Ali
10.Mart.2011, 19:41
Ömer için büyük şans..Kendini göstermeye başladı.Bu dakikadan sonra bulacağı zamanı çok iyi kullanır inşallah.

vego
10.Mart.2011, 20:05
Zenmaster da Heatles'i Es Geçmedi

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/389edb693d1fe296c225784e0024ea49/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Los Angeles Lakers'ın efsane coach'u Phil Jackson, takımının Atlanta Hawks ile yaptığı maç öncesi basının sorularına cevap vermeye hazırlanırken kendisine yöneltilen ilk soru; Miami Heat soyunma odasında bazı oyuncuların ağlamasıyla ilgili olunca Zenmaster, "İnsanlar soyunma odalarında ağlayabilir. Ben Miami ile ilgili konuşmak istemiyorum" dese de, All-Star için verilen aradan bu yana hiç kaybetmeyen Lakers ve Jackson'ın keyfi oldukça yerinde ve bu nedenle de bir süre düşündükten sonra ünlü coach bu gollük pası daha doğrusu bu smaçlık alley-hoop'u es geçmedi.

Jackson, "Burası NBA. Burası çocukların ligi değil. Burada oğlanlar için yer yok. Büyük erkekler ağlamaz. Ama kendini tutamıyorsan ve mutlaka ağlaman gerekiyorsa o zaman tuvalete git kapıyı kapat ve orada ağla. Böylece kimse seni ağlarken göremez" dedi.

İyi ki Jackson Heatles ile ilgili yorum yapmak istemedi. Lakers'ın sıradaki maçının Miami deplasmanı olduğunu da düşünürsek "Eyvah, eyvah" diyebiliriz. Perşembe akşamki ulusal yayında gösterilecek olan Lakers-Heat maçı, maç öncesi ve maç sonrası kaçmaz.

basketbolseverler

Fearless Coward
10.Mart.2011, 20:07
Eyvah! Boozer Sakatlandı

Doğu Yakasında bu sezonun en önemli çıkışını Derrick Rose ile yapan Chicago Bulls'da power forvet Carlos Boozer sakatlandı.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/f9932c0e2a88cfa9c225784f002a2ca9/BS_Blob/0.1B4?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Bulls'un, Charlotte Bobcats'i 101-84 yendiği maçta Kwame Brown'ın centilmenlik dışı faulüyle yerde kalan Boozer oyunu hemen terk etti. Sekerek soyunma odasına giden ve ayak bileğine hiç ağırlık gelmesin diye özen gösteren Boozer'ın maçtan sonra hemen çekilen röntgenle ayak bileğinde önemli bir şey olmadığını gösterdi. Ancak Bulls yetkilileri bir MRI çekileceğini ve Boozer'ın durumunun ondan sonra netlik kazanacağını belirtti. Bu galibiyet ile Bulls bu sezon deplasman maçlarında 18-14 oldu ve geçen sezona göre bir fazla deplasman galibiyetine şimdiden ulaştı. Tabii Boozer'ın durumu çok önemli. Bir çok eksiği olmasına rağmen iyi bir oyun kurucusu olan takımlarda ligin en etkili bitiricilerinden birisi olarak dikkat çeken Boozer Chicago ile ilk sezonunu geçiriyor. Utah Jazz forması giydiği yıllar en basit sakatlığı bile haftalarca uzatan Boozer'ın yerine maçın savunma gerektiren dakikalarında Bulls coach'u Tom Thibodeau genelde Taj Gibson'ı tercih ediyor.

Basketbolseverler

Ne eyvahı yahu :D ne güzel Ömer oynar :)

vego
10.Mart.2011, 20:47
"Crying Game" Logo Oldu

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/3a163d5f253fb9c2c225784f002d8715/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Los Angeles Lakers coach'u Phil Jackson'dan tutun eski NBA oyuncusu ve NBA yorumcusu Chris Webber'a kadar (Oyunculuğunda o da stresi pek kaldırmazdı ama mikrofonun arkasına geçince nasihat veriyor) herkes Miami coach'u Eric Spoelstra'nın "Soyunma odasında göz yaşlarını tutamayan oyuncularım var" sözleriyle ilgili görüş bildiriyor.

Anlaşılan ABD medyası Miami Heat'in başına gelenleri gündemden düşürmemekte kararlı görünüyor. Üstelik Heatles'ın iki üyesi Dwyane Wade ve Chris Bosh bundan sonra medya "The Crying Game" gündemini ortadan kaldırana kadar hiç bir spor programını izlemeyeceklerini açıkladı. Hatta Bosh, "1-2 gündür dışarıyla ilişkimi kestim. Kendi dünyamda yaşıyorum ve kendimi hazır tutmaya çalışıyorum. Ne oluyor ne bitiyor hiç haberim yok. Ne televizyonu açtım, ne internete girdim. Arkadaşlarım bazen telefon açıp konuyu gündeme getirmeye çalışıyorum ama ben hemen onları susturuyorum" açıklamasını yapma ihtiyacını bile duydu.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/3a163d5f253fb9c2c225784f002d8715/BS_Blob/0.6CF4?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Bu arada Miami Heat'in "yeni" logosu internette dikkat çekiyor; Evet bir gözyaşı damlası, ama Tony Parker'ın meşhur ettiği türlerden birisi değil! Bu arada LeBron James ile ilgili olarak "Why So Sad LeBron?" çizgi film videosu Youtube'a düştü. Videoyu merak ediyorsanız linkten izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=KH8faQTaDuI (https://www.youtube.com/watch?v=KH8faQTaDuI)

Basketbolseverler

Hugo
10.Mart.2011, 22:30
Ne eyvahı yahu :D ne güzel Ömer oynar :)

Ne Ömer'i yahu Taj Gibson oynar.

sakary Ali
10.Mart.2011, 22:35
Ne Ömer'i yahu Taj Gibson oynar.
En azından daha fazla süre alır..

Bu gece çok iyi maçlar var..Ah kota ve okul olmasa izlerdim ama malasef :D

Miami - Lakers .. Dallas - New York

İki güzel karşılaşma..Doğu ve batı karşı karşıya..Çok kötü bir Miami ve All Star'dan sonra kazanan bir Lakers zevkli maçlar olacağı kesin..

yaman76hakanFB
10.Mart.2011, 23:56
Bu gece birbirinden güzel üç maç var.

02:00 Lakers-Miami :Özellikle Phil Jackson'ın açıklamalarından sonra bu maç büyük merakla bekleniyor. Ama Ntv her önemli maç gibi bunu da es geçti.)

04:30 NbaTv'de Dallas-NewYork maçı... Kısmetse bu maça uyanacağım.

Normal şartlarda Lakers-Miami maçını tercih ederim. Ama muhtemelen yığılmadan dolayı lbilgisayar donup duracak. En iyisi televizyon karşısına geçmek.

Bu arada, basketbol kalitesinin en yüksek olacağı maç muhtemelen Dallas-NewYork maçı olacaktır. Ama işin ilgi, merak tarafı zirve yapacak olan ve içinde en çok hikayeyi barındıracak maç Lakers-Miami maçı.

05:30'daki maçta fena değil: Suns-Nugets...

DaveJones
11.Mart.2011, 05:49
Çekişmeli bi maçtan sonra Lakers'ı 94-88 yendik. Maçın genelinde Bosh çok iyiydi ama Heat son çeyrekte tam tökezleyecekken o zamana kadar çok kötü oynayan Wade takımı ipten aldı resmen. Çok iyi oldu bu galibiyet.

yaman76hakanFB
11.Mart.2011, 06:00
Son birkaç dakikasına yetiştim. Kobe maçın en kritik yerinde top kaybetti. Wade'den harika savunma.

Ve sezonun 2. maçını da Miami kazandı: 94-88.

Birazdan NBA Tv'de Dallas-NewYork maçı başlayacak. Linklerin böyle pırıl pırıl olduğunu bilsem Lakers-Miami maçını seçerdim muhtemelen. Zaten NBA Tv gün içinde Dallas-NewYork maçının tekrarını defalarca yayınlayacak. Lakers-Miami içinde sakladığı hikaye ve insanda uyandırdığı merak elbette bambaşka... Bir sezon Kobe ile Wade/LeBron ikilisinin kapışmasını bekledi herkes. Gençler 2-0 önde.

yaman76hakanFB
11.Mart.2011, 06:25
İlk periyot:

NewYork Knics:22

Dallas Mawericks: 31

NewYork'un işi Anthony Carter'ın acele şutlarına kaldıysa... Oooooh... Dallas erkenden kopartır maçı.

yaman76hakanFB
11.Mart.2011, 07:00
Devre 21 sayı farkla bitti: 72-51.

Üstelik Dirk Nowitzki rolantide oynuyor.

yaman76hakanFB
11.Mart.2011, 07:47
Şaka maka Knics farkı ağır ağır eritmeye başladı. 3. periyot sonucu: 99-85.

Diğer yandan göz ucuyla bilgisayardan Nugets-Suns maçını takip etmeye çalışıyorum. TNT yayını ve çok net. ilk yarısı 59-49 Nugets üstünlüğü ile sona erdi.

yaman76hakanFB
11.Mart.2011, 08:29
Hiç umduğum gibi bir heyecan olmadı. Dallas çok rahat bir galibiyet aldı. Carmelo Anthony çok verimsiz, kötü bir şut yüzdesiyle oynadı. Dün son saniye basketiyle kazandırdığı maçın sarhoşluğundan çıkamamış galiba. Amare 2. devre açıldı ve Dallas'ı epey zorladı. Ama Nowitzki kıpırdanınca Dallas yine rahatladı.

Diğer maçta Nugets rahat bir galibiyete koşuyor. Sorun Nugets'dan ziyade Suns'ın kâğıt bir helva gibi yumuşacık olması... Ne kadar dirençsiz bir takım olmuşlar. 3. periyot boyunca hep birbirinin aynı sayıları yediler ve hiç reaksiyon göstermediler. Ty Lawson ve Nene darmadağın etti. Suns'ın ruhu çekilmiş. O vaziyette.

Son periyodu izlemeye değmez.

vego
11.Mart.2011, 15:07
Stern'den Magic Coach'una Sert Uyarı

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/8f92d01e11190ad1c22578500028f634/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

NBA Başkanı David Stern ESPN radyoda katıldığı spor programında kendisini eleştiren Orlando Magic coach'u Stan Van Gundy ile ilgili çok sert uyarılar yaptı.

Takımın yıldız oyuncusu Dwight Howard'a çok sayıda faul yapılmasını ve önemli bir miktarın es geçilmesine değinen Van Gundy'nin "Bu sistemi David Stern ve yardakçıları seviyor. Bu sistem onların sistemi. Ben David Stern ile ilgili bir fikir sahibi olamam çünkü son zamanlarda dünyada iyice ön plana çıkan bir çok lider gibi o başka insanların görüşlerine tahammül edemiyor ve konuşma özgürlüğüne inanmıyor. Bu nedenle onunla ilgili fikir sahibi olmaya hakkım yok." sözleri sorulduğunda Stern "Ben öyle tahmin ediyorum ki, bu sezon sonuna kadar bir daha Stan Van Gundy'nin sesi çıkmayacaktır. Durup neler söylediğini tekrar gözden geçirdiğinde ve bunların anlamının farkına vardığında bir daha konuşmamayı tercih edecektir. İleride bir nebze kendini kontrol edebilirse onun ve ona görev veren kulübünün bu tür açıklamalara bir daha izin vereceğini sanmıyorum. Bundan sonra bu konuda görüşmeleri ben direk kulüp yetkilileri ile yapacağım." dedi.

Bu sözler basın vemedyada büyük tepki alırken, bir yerde de Van Gundy'nin Stern'ün kara listesine alındığının da göstergesi diyenler var. Howard'ın 16.ıncı teknik faulünü alıp bir maç ceza almasını doğru bulmayan Van Gundy ise bakalım her hangi bir cevap verecek mi?

BASKETBOLSEVERLER

----------------------------------------------

İşte Stern'den bu yüzden nefret ediyorum.

vego
11.Mart.2011, 20:23
David Lee New Jersey'in Gündeminde

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/313091218789f110c225785000380d86/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

New York Knicks’de geçtiğimiz sezonun en başarılı ismi olarak dikkat çeken David Lee’nin, yeni sezonda New Jersey Nets’e gidebileceği iddia edildi.

Yaz döneminde Golden State Warriors’un kadrosuna kattığı ancak istediği verimi alamadığı David Lee’yi, New Jersey Nets’e takas ederek yüklü kontratından kurtulmak istediği belirtildi. $80milyonluk sözleşmeye sahip olan Lee’yi alarak Brook Lopez’in yanına önemli bir pota altı oyuncusu katmak isteyen Nets’in ise mutlaka Travis Outlaw’ı takas paketinde bulundurmayı planladığı kaydedildi.

28 yaşındaki David Lee, bu sezon Golden State Warriors’da 55 karşılaşmada oynarken, 16.1 sayı- 9.7 ribaund- 3.2 asist ortalamaları yakalamıştı.

basketbolseverler

Kobe Kendine Cezayı Kesti

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/632925f7b236ad31c225785000295e9d/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Los Angeles Lakers'ın 8 maçlık galibiyet serisi American Airlines salonunda sona ererken, Lakers'ın süper yıldızı Kobe Bryant kendi performansını pek beğenmemişti.

O kadar ki, maç bitti herkes gitti ama Bryant deplasmanda olmasına rağmen kendi başına yaklışk 30 dakika süre bir şut antrenmanı yaptı. Heat'in 94-88 kazandığı maç ev sahibi takımının da 5 maçlık mağlubiyet serisine son verdi. Maçta Lakers'ın ilk 10 sayısını atan Bryant çok iyi başladığı maçı iyi bitiremedi, 8/21 genel şut ile oynadı ve 24 sayı atmasına rağmen skor 88-88 iken çok kritik bir top kaybı yaptı. Bu sezon Heat'e iki kez hem de ulusal yayında yenilen Lakers'da anlaşılan Kobe suçun önemli bir bölümünü üstüne almış durumda.

Bu arada maç sonrası basın toplantısına katılan basın mensupları toplantı sonrası Kobe Bryant'ın şut antrenmanı izlediler.

basketbolseverler

DaveJones
11.Mart.2011, 20:45
Kobenin şutunda sorun yoktu. Şut tercihleri berbattı son çeyrekte özellikle. 10 metreden 3lük atmaya çalışırsan sonuç bu olur yani.

vego
11.Mart.2011, 20:57
Amare'de 16. teknik faulünü almış.

Bu geri alınmalı yahu 50.saniyeye bakın siz karar verin.

http://www.youtube.com/watch?v=DJMzH6gcS5w

vego
11.Mart.2011, 22:09
Boozer, bu geceki Hawks maçında yok.

DaveJones
11.Mart.2011, 22:20
Amarenin teknik faulü iptal edilmiş. Link. (http://sports.espn.go.com/new-york/nba/news/story?id=6206638&campaign=rss&source=twitter&ex_cid=Twitter_espn_6206638)

vego
11.Mart.2011, 22:22
Amarenin teknik faulü iptal edilmiş. Link. (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fsports.espn.go.com %2Fnew-york%2Fnba%2Fnews%2Fstory%3Fid%3D6206638%26campaig n%3Drss%26source%3Dtwitter%26ex_cid%3DTwitter_espn _6206638)

Doğru karar.

MJ bu sezonun MVP'si Rose olmalı demiş.

sakary Ali
11.Mart.2011, 23:03
Boozer yok Ömer bakalım nekadar süre alabilecek..Bu gece 3'te Chigaco - Atlanta maçı var NTV yayınlacak.Büyük ihtimal izlemeyi düşünüyorum.

Hugo
12.Mart.2011, 01:28
Boozer'ın yokluğunda Josh Smith'i efektif kullanabilirse Hawks(ki NBA'deki takımımdır :) ) oyunu biraz dengeleyebilir. Noah ise Horford'ın başına bela olacaktır.
Luol Deng'e karşılık Joe Johnson'ı kullanabilirsek hücumda etkili olabiliriz. Marvin Williams'ı oldum olası sevmemişimdir nedense ondan fazla bir katkı beklemiyorum. Mo Evans'ın gönderilmesi onu daha çok sahada tutuyor. Bu yazdıklarım hepsinin sağlam olduğunu düşünerekti. Sakatlık falan varsa zaten sıkıntı var. Atlantanın beşi bozulunca sapıtıyor.
Rose'a zaten diyecek bir şey yok.

vego
12.Mart.2011, 11:47
Magic-Warriors Maçında Rekor

11 Mart gecesinin son maçı olan ve 1 uzatma sonucunda 123-120 ev sahibi takım lehine biten Orlando Magic-Golden State Warriors maçı bir rekora sahne oldu.

21'i Golden State, 15'i Orlando'dan olmak üzere tam 36 üç sayılık basketin kaydedildiği maç, bu alanda bir NBA rekoru kırdı.

Önceki rekor 32'ydi.

Warriors kendi rekorunu da kırarken, Magic bu alanda NBA rekorunun sahibi durumunda. 2009'da Kings'e karşı 23 üçlük üreten Magic, rekor kırmıştı.

Hidayet Türkoğlu ise, bir takımın en çok üçlük attığı iki maçta (Magic vs. Kings - Lakers vs. Suns) yüksek üçlük kaydeden takımlarda oynamış olmasının yanına, en çok üçlük atılan maçta da oynamayı ekledi.

NBATRKY

vego
12.Mart.2011, 12:02
Hido büyüledi ama Warriors kazandı

12 Mart 2011 08:45 | NTVSpor.net
Orlando Magic'i konuk eden Golden State Warriors, 19.596 taraftarı önünde 21 sayı geriye düştüğü maçı çevirmeyi başardı. Hido son dönemlerin en iyi performanslarından birini sergilerken, maçı uzatmaya taşıyan isim oldu. Ancak ev sahibi, Monta Ellis liderliğinde tam 21 tane 3 sayılık basketle amacına ulaşan taraftı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/123/hido_sut_600_73YQ0.jpg

9 maçla devam eden NBA'de, Golden State Warriors, Orlando Magic'i konuk etti. ORACLE Arena'da 19 bin 596 taraftar önünde oynanan karşılaşma 2 saat 42 dakika sürerken liderlik tam 5 kez el değiştirdi ve maçta 6 kez beraberlik yaşandı.
Ev sahibinde Monta Ellis 39 sayı 11 asistle maça damga vuran isimdi. Dorell Wright da 32 sayıyla Golden State Warriors'ın 21 sayı geriden gelerek uzatmalara giden mücadeleyi, 123-120 kazanmasına önemli bir katkı sağladı.
Stephen Curry 22 sayı 12 asistle galibiyete katkı sağlayan bir diğer isim oldu. Bu arada karşılaşmanın en dikkat çeken yönlerinden biri Warriors'un takım rekoru kırarak tam 21 tane 3 sayılık atışı sayıya çevirmesi oldu. İki takım toplamda ise 36 tane 3 sayılık baskete imza attı.
Orlando Magic'te Jason Richardson 30 sayı ve Jameer Nelson 24 sayıyla oynadı. Orlando Magic, özellikle ikinci yarıdaki defans hatalarıyla büyük bir farkın erimesine izin verirken Dwight Howard 13 sayı 21 ribaund 4 asistle maçı tamamladı.
Warriors'un şutlarını birer birer soktuğu karşılaşmanın tamamlanmasına 8.3 saniye kala sahneye çıkan Hidayet Türkoğlu, kaydettiği 3 sayılık basketle maçı uzatmaya taşıyan isim oldu. Hido'nun sayısının ardından Magic'in son bir hamleyle maçı kazanma şansı oldu ancak Howard bu şansı kullanamayan isimdi. Hido son zamanların en iyi performanslarından birini sergilerken, 41 dakika süre aldığı karşılaşmayı 24 sayı, 5 top çalma, 4 asist, 2 ribaund, 2 blok, 3 de top kaybıyla tamamladı.
Tam bir drama sahne olan uzatmada Ellis'in basketleri devam ederken Magic, Warriors ile başa çıkmak için elinden geleni yaptı ancak havayı bulan Warriors geceyi galibiyetle tamamlayan taraf oldu. Bu arada maçı bir kez daha uzatmaya taşıma şansı olan Magic'te Türkoğlu ve Richardson, son saniyelerde 3 sayılık atışları kaçıran isimlerdi. Son atışların kaçmasıyla birlikte rahat bir nefes alan Golden State, sezonun en çarpıcı zaferlerinden birine imza atmayı başardı.
Maçın ilk yarısında tam bir şova imza atan Magic, ikinci yarıda adeta el freni, çekerken sahne tamamen Warriors'a kaldı ve peş peşe sayıya çevrilen şutlar, uzatmada da devam ederek Magic "büyüsünün" bozulmasını sağladı.
Magic'te J.J. Redick, sabah antrenmanında yaşadığı hafif sakatlık sebebiyle bu maçı kaçırdı.
Bu eşleşmenin en ilgi çekici noktalarından biri de Magic oyun kurucusu Jason Richardson ile Gilbert Arenas'ın ve Magic Başkanı ve Genel Menajeri Otis Smith ile oyuncu geliştiştiricilerinden Adonal Foyle'nin bir dönem Warriors'da forma giymiş olmasıydı. Smith basketbol kariyerinden sonra Warriors'un idari kadrosunda da yer almıştı.
Bu arada Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketi sebebiyle karşılaşma başlamadan hemen önce 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
NBA'DE GÜNÜN MAÇLARI
Indiana 98 Toronto 108
LA Clippers 98 New Jersey 102
Boston 86 Philadelphia 89
Portland 92 Charlotte 97
Atlanta 76 Chicago 94
Utah 101 Minnesota 122
Detroit 94 Oklahoma City 104
Sacramento 103 San Antonio 108
Orlando 120 Golden State 123

sakary Ali
12.Mart.2011, 23:26
Warriors karşısında zevkli bir karşılaşma oldu herhalde.Howard'ın sakatlığı var falan deniyordu herhalde o yüzden az sayıda kaldı.

Hedo maçı uzatmaya götüren üçlüğü kaydetti ancak uzatmada götüremedi.Warriors 24 sayı geriden gelip maçı almış.Müthiş üçlüklerle çevirmişler.

Hedo da 24 sayı atarak biraz olsun kendine gelmiş.Şut yüzdeside iyi..14'de 9 saha içi 7'de 4 üçlük isabeti vardı..

Play-Off'ta çok daha iyi olacağız..

DaveJones
13.Mart.2011, 02:16
Grizzlies i çok rahat bir şekilde 118-85 ile geçtik. Wade 28 sayı 9 asist 5 ribaund 5 blok 3 top çalmayla komple bir performans sergiledi. Ama asıl etkileyici olan 5-5 üçlük ve 2-2 serbest atış isabetiyle %100le oynayıp 17 sayı üreten Bibby oldu. Gerçi her maçta bu kadar boş kalamaz o yüzden fazla bel bağlamamak lazım.

KaPaLı
13.Mart.2011, 03:27
Lakers maçı için ayaktayım bu gecede.

yaman76hakanFB
13.Mart.2011, 10:33
Maç kafa kafaya gider bir görüntüde olsa da, Lakers hep bir adımöndeydi. Oyunun kontrolünü daima elinde tutmayı başardılar. Ne zaman sıkışsalar Bynum ve Gasol üzerinden rahatladılar.
Maçın başında Kidd'in savunmaya çabaladığı Artest'te fizik avantajını iyi kullandı ve Marion Kobe'yi savunduğu için Dallas'ta her kim kendi üzerinde kalırsa kalsın bu eşleşme problemini iyi değerlendirip baş ağrıttı. Bunun üstüne bir-iki tane de dış şut sokunca Dallas adına tam bir başbelası oldu.
Her ikitakımda genel olarak kötü şut attı. Dış adamlar istikrarsız hücum etti. Ama Lakers eşleşme problemlerini ve belli bölgelerdeki fizik üstünlüğünü iyi kullandığı için iplerin Dallas'ın eline geçmesine asla müsade etmedi. Kobe'nin korkutan birsakatlığı olup kenara geldiği bir bölümde buna dahil... O dakikalarda Steve Bleke'in iki üçlüğü ilaçgibi geldi Lakers'a...

Dallas'ta Marion mükemmel oynadı. Nowitzki belli dakikalarda sorumluluk aldı. Tyson Chandler süre aldığı her dakika elinden geleni yaptı ama bunların dışında kimseden ekstra bir katkı gelmedi. Aynı anda skorda sorumluluk alan iki oyuncu çıkmadı. Hep bir kişinin üstünde kaldı Dallas hücumları. Lakers rahat bir galibiyet aldı.

yaman76hakanFB
14.Mart.2011, 17:09
Annesi LeBron'u Yine Üzecek

Miami Heat'in süper yıldızı LeBron James, annesin Gloria James'in genç erkeklere olan merakı yüzünden daha önce de sıkıntılı günler yaşamıştı.

Özellikle Cleveland Cavaliers'de takım arkadaşı olan Delonte West ile ilişkisi olduğu öğrenildiğinde basın ve medya olayın o kadar üzerine gitmişti ki LeBron James'i adeta bunaltmıştı. Huylu huyundan vazgeçecek gibi görünmüyor. Gloria James'in şimdi de Cliff adından bir üniversite talebesi ile birlikte olduğu haberleri A.B.D magazin basınında yer aldı.

ABD magazin basınında yer alan bazı haberlere göre 43 yaşındaki Gloria daha önce de LeBron'ın arkadaşlarıyla birlikte olmaktan zaman zaman suçlanmış ve oğlunu zor durumda bırakmıştı. Gloria James 16 yaşındayken LeBron'ı doğurmuş ve LeBron'ın babası eski bir mahkum olan Anthony McClelland ise Gloria James henüz hamileyken onu terk etmişti.

Bu son haberlerden de LeBron James'in olumsuz etkileneceği kesin. Ancak en azından bu sefer basında yer alan haberlerde ki genç erkek takım arkadaşlarından birisi değil. Bu arada genç Cliff'ın da hedefinin ileride ünlü bir film yıldızı veya manken olmak istediği de çıkan haberler arasında.

Kaynak:basketbolseverler.com

vego
14.Mart.2011, 19:44
Boozer,bu perşembe Nets ile oynanacak maçla beraber sahalara dönebilirmiş.

---------------------------------------------------------------------------------

Kevin Love'ın Serisi Sona Erdi

http://l.yimg.com/a/i/us/sp/v/nba/players_l/20101116/4391.jpg?x=65&y=85&xc=1&yc=1&wc=164&hc=215&q=100&sig=lhxChovcqAByvvD0esw4kA--

Kevin Love'ın 53 maçlık double double serisi, takımının Golden State Warriors'a kaybettiği maçta son buldu.

19 Kasım'daki Lakers maçından beri sürekli olarak double double yapan Kevin Love, 6'da 1 şut isabetiyle 6 sayı üretebilerek serisini sonlandırdı.

Buna karşın Love, 12 ribaund alarak çift haneli ribaund serisini 54 maça çıkartmış oldu. Genç PF 5 de asist yaptı

NBAtrky

-----------------------------------------------------------

Jackson’un Sözleri Olay Yaratacak

http://images.businessweek.com/ss/06/12/1208_satradio_stars/image/phil_jackson.jpg

Ne zaman Dallas Mavericks ile Los Angeles Lakers bir araya gelse, mutlaka Lakers coach'u Phil Jackson ve/veya Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban öbürünü kızdıracak, taşlayacak veya iğneleyecek bir şeyler söyler.

Lakers'ın deplasmanda Dallas'ı yendiği maç öncesinde durum çok farklı değildi. Ancak Phil Jackson'ın sözleri David Stern-Steve Van Gundy savaşından sonra sanki Orlando coach'unun görüşlerini ve sözlerini destekler nitelikte. Jackson soruları yanıtlarken , "Bence eskiye göre Cuban biraz daha sakinleşti. Miami ile oynanan final serisi onun için kabul edilebilecek bir durum değildi. Doğru hatırlıyorsam Dwyane Wade maç başına 25 serbest atış kullanıyordu. Onun yanına bile gelemiyordun. Böyle bir lokma yutmak kolay değildir. Ama şimdi o da anladı. Bir gagalama sırası var (Burada Jackson yavru kuşların anneleri tarafından beslenmesini çağrıştırıyor) ve bazen çeneni kapalı tutman gerekiyor" dedi.

Jackson bu konuda Cuban'ın artık hiç bir demeç vermeyeceğini hatırlatan basın mensuplarına ayrıca "Bence Mark Cuban NBA için çok önemli. Onun lige faydası büyük. Ben onun arkadaşı olmak istiyorum. O zaman belki televizyon kanalında benimle Charlie Sheen'ı aynı programa çıkarır" dedi. Belki de ünlü coach ağzından çıkan sözlerin nereye çekilebileceğini fark edip işi biraz gırgıra vurmak istedi. Ancak sözleri hem o final serisinde Cuban'ın fazla konuşmasına özel olarak bir ceza kesildi anlamına geliyor, hem de NBA'de şampiyonlukların her zaman parkeler üzerinde belirlenmediğini. Zenmaster zenlenecek mi acaba?

Basketbolseverler

vego
14.Mart.2011, 19:49
38 Yaşında Triple-Double

http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1299045057.jpg

Dallas Mavericks deplasmanda Philadelphis 76’ers’ı 101-93 yenerken, Jason Kidd kariyerinde 107. kez triple-double yaptı. 13 sayı, 13 asist, 10 ribaund üreten 38 yaşındaki basketbolcu, NBA tarihinde en fazla triple-double yapanlsr listesinde üçüncü sırada.

basketfaul

----------------------------------------------------------------------

Sayı atamadığı için kaçırdığı Triple D. leri düşününce ürperiyorum.

vego
14.Mart.2011, 21:22
HOWARD'DAN 10.000'İNCİ SAYI

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x300 and weights 49KB.http://media1.ntvspor.net/C/I/124/hedo_howard_600_ZDOPD.jpg

Orlando Magic'in yıldızı Dwight Howard, 3'üncü çeyrekte, Robin Lopez'in üzerinden attığı hook basketle kariyerinde 10 bin sayıya ulaştı. All-Star basketbolcu konuyla ilgilili açıklamasında, "Sayılar, ribaundlar ve bloklar benim için sadece maç kazandıran numaralar" ifadesini kullandı.

ntvspor (http://www.ntvspor.net/haber/amerikan-basketbol-ligi/36320/hidolu-magic-gunesi-batirdi)

GodfatheR
14.Mart.2011, 22:07
Boozer şimdi " dönüyorum, az kaldı " demeye başladığına göre play-offlarda oynamaya başlar en erken :)

vego
15.Mart.2011, 16:01
Heat SAS'tan intikam aldı 110-80:p:

Dooki
15.Mart.2011, 17:49
30 sayı farkı çaktık. Özellikle Bosh'ın 30-17'lik ekstra performansı çok önemliydi. İntikamı aldık.

vego
16.Mart.2011, 16:37
JaVale McGee'den Müthiş Triple-Double !
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 542x412 and weights 86KB.
http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1300251529.jpga

Chicago Bulls galibiyet serisini 12’ye çıkardığı maçta Washington Wizards’ı 98-79 mağlup etti.. Bu sonuç Chicago’yu Doğu Konferansı’nın liderliğine yükseltti.. Ancak günün en çok kunuşulan ismi, rakip takımdan geldi..

All Star Smaç yarışması’nda yan yana iki çembere smaç yapan, bir diğer kareografisinde aynı hareketin içinde 3 topu smaçlayan Washington Wizards’ın genç oyuncusu JaVale McGee; sayı, ribaund ve blokta çift haneli rakamlara ulaşarak triple double yaptı. Maçın bitimine 18 saniye kala 12 ribaund ve 12 bloku bulunan McGee, 11. sayısını smaçla atarak büyük başarıya imza attı. Triple-double’ı çembere saniyelerce asılarak kutlayan Javale McGee, pozisyonun sonrasında teknik faul aldı.

basketfaul

11 sayı 12 Ribaund 12 BLOK

vego
16.Mart.2011, 16:54
En “Kıl” Coach Stan Van Gundy
Ünlü Sports Illustrated dergisinin arada bir ilginç anketleri olur. En son anketlerinde NBA'de forma giyen 138 oyuncuya "Maç sırasında en kıl veya sizin sinirlerinizi en çok bozan NBA coach'u kim?" diye sormuşlar.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/a9bee09949234488c225785500277da4/BS_Blob/0.1A0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Sonuçlar ise oyuncuları bile şaşırtmış. Orlando Magic'in coach'u Stan Van Gundy % 65 oranında oy toplamış ve ilk sırayı almış. Almış almasına da ikinci ve üçüncü ile arasına o kadar mesafe koymuş ki, uzak ara yapmış. İzlemesi eğlenceli olan Van Gundy'e karşı oynamak ise demek ki oyuncuları fazlasıyla irite ediyor. İkinci sırayı Los Angeles Lakers'ın efsane coach'u Phil Jackson ile Milwaukee Bucks'ın coach'u Scott Skiles paylaşmış ancak % /'şer oy toplayabilmişler. Tabii bu arada Phil Jackson'ın da maç sırasında çok fazla bir şey yapmadığını ve maç dışındaki demeçleriyle ve kafa oyunlarıyla rahatsız edici olduğunu da eklemek lazım. Niye maç içinde bu kadar insanları rahatsız ettiğini de anlamak zor. Bir ihtimal oyuncuların aile fertleri onun arkasında oturtuluyorsa uzun boyundan dolayı belki sahayı göremiyorlar, ikinci bir ihtimal de kazandığı yüzükleri arada sırada maçlara takıyorsa parıltılar oyuncuların dikkatini dağıtıyor.

Skiles'ı anlamak daha kolay. Van Gundy ise seyirci için eğlenceli. Tabii oyuncuların % 65'i onu seçmiş ama SVG'nin de galibiyet yüzdesi % 64.9. Bu da en az onun seçilmesi kadar dikkat çekici. İki Milli oyuncumuz Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova'nın ligin en kıl iki coach'u için ter döküyor olmaları da diğer ilginç bir rastlantı.

basketbolseverler

Sirius Black
16.Mart.2011, 17:01
SVG'yi çok sempatik buluyorum. :D

sakary Ali
16.Mart.2011, 17:12
12 blok ne demek McGee yi helal olsun.

SVG'!yi bende seviyorum..Daha maç başlamadan sesi kısılıyor.İlginiç birisi.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
16.Mart.2011, 17:14
SVG'yi çok sempatik buluyorum. :D
Aynen Ato,bende :D

vego
16.Mart.2011, 18:11
Oden’ın Dönüşü Hala Çok Uzak

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/5eaabf84db89b520c22578540031f883/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Portland Trail Blazers’ın sakatlıklardan bir türlü kurtulamayan pivotu Greg Oden, basketbola dönebilecek noktadan hala çok uzak olduğunu söyledi.

NBA’e adım attığı 2008 senesinden beri sakatlıklarla boğuşan ve bugüne kadar yalnızca 82 maçta görev alabilen Greg Oden, son olarak geçtiğimiz kasım ayında dizinden bir ameliyat geçirmişti.

Bacaklarımı çalıştırmaya daha iki hafta önce başladım, diyen Oden, “Kardiyo egzersizleri yapabiliyorum. Günlük rutinim, rehabilitasyon, kardiyo, ağırlık kaldırma ve son olarak da havuz egzersizlerinden oluşuyor” şeklinde konuştu.

Oden, parkelere döneceği tarihle ilgili olarak da, “O noktadan oldukça uzaktayım” dedi.

Basketbolseverler

vego
16.Mart.2011, 18:15
Lamar İki Sınav Veriyor

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/5aaf469f44a8e20fc225785500292623/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpgLos Angeles Lakers'ın tecrübeli oyuncusu Lamar Odom sosyetik Khloe Kardashain ile evlenmeye karar verdiğinde günlerinin bu kadar yoğun geçeceğine ihtimal vermiyordu. Lamar Odom için Lakers'ı three peat yapması ne kadar önemliyse, eşi Khloe için televizyon realite şovlarının başarılı olması ondan herhalde 10 kat daha önemli. Bu nedenle geçtiğimiz hafta Miami Heat deplasmanında maçtan bir gün öce Khloe ve Lamar günü program için çekimlerde geçirdi.

Bu arada Miami'de bir gün sonraki maçı kazandı. Daha sonra programın tanıtım filmi çekildi ve yayına girdi. 10 Nisan'da E! kanalında yayına girecek olan "Khloe ve Lamar" programının dergi, gazete ve billboard'larda kullanılacak reklamları için de fotoğraf çekimleri tamamlandı. Bu tür fotoğraflar için poz verenler bilir bu tür çekimler bazen saatlerce sürer. Lamar da sürenin uzadığının farkında olmuş ki, çekimin sonlarına doğru artık biraz huysuzlaşmış. Khloe'de onun üzerindeki etkinliğini kullanarak çekimlerin bitmesini sağlamış. Lamar Odom'un, Lakers içindeki huzurunun devam etmesi için dua etsin ki takımı kazanmaya devam etsin. Çünkü Kobe Bryant'ı biraz tanıyanlar iki, üç mağlubiyet gelirse ve bu maçlarda Lamar beklenen çizgide olmazsa biliyor ki Black Mamba fena ısırır. Bizden söylemesi.

Arenas, Bir Adım İleri Beş Adım Geri

Gilbert Arenas ve Orlando Magic için Los Angeles Lakers deplasmanı çok önemli bir mesaj maçıydı. All-Star haftasonundan sonra NBA'in en etkili takımı olarak dikkat çeken Lakers da Kobe Bryant'ın ayak bileğinde önemli bir sakatlık vardı ve oynayıp oynamayacağı bile maç saatine kadar belli değildi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/0d1e82dc11cde2c6c22578550026cde7/BS_Blob/0.1DC?OpenElement&FieldElemFormat=jpgArenas'da takastan bu yana ilk kez 3 maç artarda çift hanlerde sayıya ulaşırken üç maçta da % 50 civarında şu ile oynamış ve Magic'e geldikten sonraki şut yüzdesini % 35'e çıkarmayı başarmış! Gilbert Arenas olsanız ne yaparsınız? Tabii ki maça konsantre olup, Kobe'nin sakatlığından da faydalanıp güzel bir Lakers galibiyetine katkı yapıp hem takımınız hem de kendiniz adında güzel bir mesaj vermek istersiniz! Öyle değil mi? Peki Arenas ne yapmış? Maçtan bir gece önce Hollywood'un en pahalı ve girilmesi en zor gece kulüplerinden My Studio'ya gitmiş ve 33 şişe şampanyaya imza atmış. Toplam maliyeti mi? $ 40.000. Bu da yetmiyormuş gibi hotelin yolunu tuttuğunda ayakta bile biraz zor duruyormuş. Sonuç mu?

Lakers maçında Stan Van Gundy duruma uyanana kadar 14 dakika süre ve 0/6 şut. Tam Gilbert bir adım ileri atıyor ve şimdi düzelecek diyorsunuz, bu sefer 5 adım geri gidiyor. Bu yıl $ 20 milyon civarında pra kazanacak ama bu kafayla ne kadar daha? Bir gecelik şampanya masrafı $ 40.000 olan köpekbalıkları, tabancalar ve eski sevgililer derken Agent 0 lakabındaki "0" elinde kalan parası olacak.

Buss Poker Şampiyonası’na Hazırlanıyor

Los Angeles Lakers'ın sahibi Jerry Buss'u takımının şampiyon olmasından daha fazla sevindiren belki de tek şey kumar oynamak ve kumarda kazanmak.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/c0c2221f0e6678a9c225785500262562/BS_Blob/0.14C?OpenElement&FieldElemFormat=jpg24-26 Mayıs tarihleri arasında Las Vegas'ta, South Point Hotel Casino And Spa'da Dünya Poker Şampiyonası gerçekleşecek. Buss da şampiyonayı katılacak bir şöhretler takımının kaptanı seçilmiş. Buss'u Las Vaegas'ta tanımayan yok ama bir çok kişi poker yerine black jack'de daha başarılı olacağını düşünüyor çünkü pokerde elini belli ettiği söyleniyor. Bu nedenle de Buss şu sıralar Las Vegas'a Lakers maçlarının aralarında bol, bol antrenman için gidiyormuş. Tabii bu arada kumar ve Lakers'ı kadar neredeyse sevdiği üçüncü bir şey daha var; O da genç ve güzel kızlar. Kafasını kumar masasından sadece hayranı olan güzel kızlar için kaldırmasını da bu nedenle pek yadırgamamak lazım.

Bileği Kobe’yi Rahatsız Etmiyor

Los Angeles Lakers’ın süper yıldızı Kobe Bryant, takımının geçtiğimiz cumartesi günü Dallas Mavericks ile yaptığı maçta bileğinden sakatlandıktan sonra 15 yıllık NBA kariyerindeki en korkutucu burkulmayı yaşadığını söylemişti. Fakat 2 gün sonra Lakers’ın Orlando Magic’i 97-84 yendiği maçta 31 dakika süre almış ve 16 sayı- 5 ribaund- 4 asist üretmişti.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/c8b7f01654f26f02c225785400311810/BS_Blob/0.252?OpenElement&FieldElemFormat=jpgKobe, bunu nasıl yapabildiğini yaptığını şöyle anlattı: “Bileğimdeki ödem her gün yüzde 60-70 oranında azaldı. Çılgıncaydı, ben de oynayabilecek kadar iyi hissettim. Ödem önce bir softbol, sonra beysbol, ardından lacrosse, son olarak da golf topu büyüklüğüne indi. İlk yarıda bileğimin durumuna tam olarak güvenemediğim için dengemi etkiledi. Devre arasında kendimle bir motivasyon konuşması yaptım, korkak gibi davranmayı bıraktım ve çıkıp kendi şutlarımı attım.”

Lakers Koçu Phil Jackson ise yıldız oyuncusunun çok esnek bir basketbolcu olduğunu ve bu sayede böyle sakatlıkları atlatabildiğini belirtirken, “Sorun yoktu. Sanırım sahada ne yapacağını bulmaya çalışıyordu. Savunmada iyi işler yaptığını düşünüyorum. Ribaundlara katkı verdi, top çaldı, iyi oynamamız için gereken şeyleri yaptı. Hücumda ise başka bir güne ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Perkins, Thunder’da Siftah Yaptı

Boston Celtics ile gerçekleştirilen takas sonrasında Oklahoma City Thunder’a gönderilen Kendrick Perkins, takımının Washington Wizards ile oynadığı karşılaşmada yeni takımının formasını ilk kez giydi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/8b2cbc88b5a8f6edc22578540030833e/BS_Blob/0.184?OpenElement&FieldElemFormat=jpgVerizon Center’da oynanan karşılaşmayı Oklahoma City Thunder 116-89’luk skorla kazanırken, ilk beş başlayan Kendrick Perkins de 6 sayı- 9 ribaund- 2 asist ile maçı tamamladı. 20 dakika oyunda kalan tecrübeli oyuncu, 2/3 iki sayı ve 2/2 serbest atış isabetiyle mücadeleyi noktaladı.

İlk maçı sonrasında bir açıklamada bulunan Perkins, “Kendimi iyi hissettim. Daha iyi olacağıma eminim ama bunun için zaman gerekiyor” dedi.

Sezona Boston Celtics’de başlayan tecrübeli oyuncu, yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle bu yıl fazla forma şansı bulamamıştı.

Basketbolseverler

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
16.Mart.2011, 18:27
Ömerli Chicago seriye aldı

NBA'de milli basketbolcumuz Ömer Aşık'ın 1 sayı - 1 ribaund - 1 top çalma ile oynadığı maçta Chicago, Washington'ı mağlup edip üst üste 7. galibiyetine imza atmış oldu.

Chicago, Washington'ı 98-79 yenerek galibiyet serisini 7 maça çıkardı. Chicago'da Ömer Aşık 1 sayı, 1 ribaund ve 1 top çalma ile oynadı. Chicago'da Rose 23 sayı, Deng 20 sayı kaydetti. Arka arkaya 5. mağlubiyetini alan Washington'da Crawford 27 sayı, Wall 17 sayı, 11 ribaund ile oynadı.
Atlanta, Milwaukee'yi 110-85 mağlup etti. Ersan İlyasova'nın sakatlığı nedeniyle forma giymediği Milwaukee son 9 deplasman maçında 8. kez yenildi. Atlanta'da Johnson 36 sayı ile maçın en skorer ismi olurken Smith 17 sayı, 14 ribaund ile oynadı. Milwaukee'de Bogut 21 sayı, 13 ribaund ile karşılaşmayı tamamladı.
Portland, Dallas'ı 104-101 mağlup ederek 2 maç aradan sonra galip geldi. Dallas ise son 4 maçta 3. yenilgisini aldı. Portland'da Aldrıdge 30 sayı, 8 ribaund, kenardan gelen Roy 21 sayı, Matthews 18 sayı ile oynadı. Dallas'ta Nowitzki'nin 28 sayı ve 11 ribaundu galibiyet için yetmedi.
Indiana, New York'u Granger'ın son saniye basketiyle 119-117 yendi. New York art arda 3. mağlubiyetini aldı. Indiana'da Hansbrough 30 sayı, Granger 26 sayı, Collison 24 sayı, 9 asist ile maçı tamamladı. New York'ta Carmelo Anthony 29 sayı, 9 ribaundla oynadı.
NBA'de sonuçlar:
Chicago-Washington: 98-79
Atlanta-Milwaukee: 110-85
Portland-Dallas: 104-101
Indiana-New York: 119-117

NtvSpor

Sirius Black
16.Mart.2011, 19:44
Aynen Ato,bende :D

Molalarda o kadar heyecanlı anlatıyor ki setleri filan ben bile gaza geliyorum ekrandan. Olaylara benchten verdiği tepkiler zaten ayrı komedi. Mimikler filan. :D

vego
16.Mart.2011, 21:22
Melo ve Lala'yı Yıkan Dedikodu

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/c447702055b24f8fc2257855002d66a2/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Carmelo Anthony'nin kontratı bitiminde Denver Nuggets'dan ayırlmakta ve New York Knicks'e gelmekteki ısrarı iki takım arasındaki dev takasın gerçekleşimesine neden olmuştu.

Melo ve eşi LaLa'da New York'a çabuk uyum sağlamışlardı. Herkes Anthony ailesinin New York'ta ısrar etmesinin arkasında hep LaLa olduğunu düşünüyordu. LaLa Vasquez'in kariyeri açısından New York'ta olmak Denver'da olmaktan kat ve kat daha etkili olacağı belirtiliyordu. Ancak son günlerde New York'ta konuşulan bir dedikodu belki de durumun öyle olmadığını işaret ediyor olabilir. Yalnızca hemen belirtelim bu sadece bir dedikoduymuş, ama yine de Anthony ailesini çok üzmüş.

Dedikoduya göre New York'ta ısrar eden kişi LaLa değil Carmelo Anthony'miş. Bunun da nedeni Anthony'nin New York'ta yaşayan başka bir kadından 11 aylık bir bebeğini olması ve hem eski sevgilisine hem de bebeğine daha çok vakit ayırabilmesiymiş.

Şimdi bir NBA yıldızının evli olmadığı bir kadından bir bebek "sürpriziyle" karşılaşması artık haber bile sayılmıyor olabilir ama çok mutlu bir aile tablosu çizen, oğulları Kiyan'a çok vakit ayırmaya çalışan Anthony çifti söz konusu olunca insan şaşırıyor. Umarız bu sadece çirkin bir dedikodudur.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/c447702055b24f8fc2257855002d66a2/BS_Blob/6.4D36?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

basketbolseverler

vego
17.Mart.2011, 18:53
Sterling Şaşırtmaya Devam Ediyor

http://i53.tinypic.com/34il8vn.jpg

Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling spor dünyasının en sevilmeyen kişisi seçildiğinde kimse bu gelişmeye fazla şaşırmamıştı. Dün basketbolseverler.com’un size eski coachu Kim Hughes'ın kanser olduktan sonra Sterling'in ona sırt çevirdiğini, hiç bir tedavi, ameliyat ve hastane masrafını karşılamayacağını bildirmesinin ardından Hughes'un oyuncularında Corey Maggette, Elton Brand, Chris Kaman ve Marko Jaric'in tüm masrafları üstlenip adam başına $ 70.000- 80.000 civarında bir para ödediğini iletmiştik.

Şimdi ise Sterling ile ilgili inanılması zor bir haber daha var. Sterling 1935 yılından beri Güney Kaliforniya’da yaşıyor. Uzun bir süredir de sporun ve özellikle de basketbolun içinde. Elgin Baylor ise 13 sezonluk NBA kariyerinde 11 kez All-Star seçilmiş, 10 kez NBA'in en iyi beşinde yer almış, kariyerinde 23.000 sayıyı aşmış ve Jerry West ile birlikte bugün Lakers'ın geldiği noktada bulunmalarının en önemli sebeplerinden birisidir. Baylor'ın NBA tarihinin en iyi 50 oyuncusu arasında yer alması, gittiği her yerde hayranlarıyla buluşması ve gerçek bir NBA efsanesi olduğunu bilmeyen yoktur.

http://i54.tinypic.com/amf7a1.jpg

Ama demek ki varmış! Kim mi? Ona genel menajeri olarak görev veren ve 22 yıl onu bu görevde tutan Donald Sterling! Clippers'ın sahibi 1986 yılında Baylor'ı göreve getirdiğinde Elgin Baylor, Hall Of Fame'e seçileli 9 yıl geçmişti. Ancak Baylor'ın Sterling'e karşı açtığı davanın mahkemesi halen devam ediyor ve efsanevi oyuncunun avukatı Carl Douglas ile Sterling arasındaki şu diyalogu okuyun ve böyle bir şeyin olup olamayacağına siz karar verin.

Douglas: “Elgin Baylor'ın kim olduğunu biliyor muydunuz? Hall Of Fame'e girmiş, NBA'de elde ettiği başarılar konusunda bir bilginiz var mıydı?”
Sterling: “Hayır. Hiç bir bilgim yoktu. Ben onu ayda $ 3.000 maaşa işe aldım. Posta siparişleri alan ve evemamül teslim eden bir firmada çalışıyordu.”
Douglas: “Peki Carl Sheer ile ilgili ne söyleyebilirsiniz?”
Sterling: “İsmi yabancı gelmiyor. Ama ben basketbol ile ilgili bir birikime sahip değilim. Ben bir avukatım.”

Bu arada Carl Sheer da Clippers'ın sahibinin Elgin Baylor'dan önceki genel menajeriydi. Basketbola bu adamın yakıştığını söylemek mümkün değil. Bunun farkına David Stern ve diğer takım sahipleri de ne zaman varacaklar ve Clippers'ı kurtaracaklar merak ediyoruz.

basketbolseverler

vego
17.Mart.2011, 21:18
Orlando Garantiledi

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x300 and weights 74KB.http://img718.imageshack.us/img718/3883/howard3avvqo.jpg

NBA’de Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic, Dwight Howard’ın yıldızlaştığı maçta Ersan İlyasova’nın takımı Milwaukee Bucks’ı uzatmada 93-89 mağlup ederek play-off’a kalmayı garantiledi.

NBA’de Hidayet Türkoğlu’nun formasını giydiği Orlando Magic, Ersan İlyasova’nın takımı Milwaukee Bucks’a konuk oldu.
Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmayı Orlando Magic, Dwight Howard’ın etkili oyunuyla uzatmada 93-89 kazanarak play-off’a kalmayı garantiledi.

ntvspor

sakary Ali
17.Mart.2011, 22:34
Hedo'da kendine gelmeye başladı gibi..Sakatlıkları tamamen atlattı sayılır..Dünde 19 sayı kaydetti.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
17.Mart.2011, 23:04
Hedo'nun kendine gelmesi hem kendisi için,hem de Magic için çok önemli... Play-off'larda tamamen performansını bulacağını düşünüyorum Hido'nun.

Aşk-ı Şehir
18.Mart.2011, 02:37
Ömer Aşık şu an oynanan New Jersey Nets - Chicago maçında 4 sayı atmış 2'de 2 ile. :D Sayıları acayip merak ettim. :D Daha ilk periyottan +8 sayı avantaj sağladı takımına. :) İlk periyodu Chicago 24 - 23 önde kapattı..

Aşk-ı Şehir
18.Mart.2011, 02:50
Ömerden 10 dakika 42 saniyede 3te 3 ile 6 sayı ve 2si hücum 4ü savunma ribaundu olmak üzere 6 ribaund. Aman nazar değmesin. Hadi Ömer double double bekliyoruz..

Aşk-ı Şehir
18.Mart.2011, 03:05
Maaşallah Ömer maaşallah. Ömer ilk yarıda Double Double'ı yapıyordu. :D Ömer'den ilk yarıda 9 ribaund 8 sayı. 5te 4 ile attı Ömer. İlk yarının bitmesini bekledim. Belki NBA.com'a videosu felan çıkar diye. :)

DaveJones
18.Mart.2011, 03:42
Double Double yaptı, kariyer rekorlarını kırıyor şuan. Helal olsun valla Ömer Aşık. Başka söyleyecek birşey bulamıyorum.

vego
18.Mart.2011, 16:01
Ömer'den İki Rekor

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifClick this bar to view the full image.http://d.yimg.com/a/p/sp/ap/c0/fullj.3b584d8b065f2181690a6120047b84aa/ap-649e996ab3f64e7c83587dc4b5175915.jpg

Temsilcimiz Nets deplasmanında sezonun en iyi oyununu çıkardı, 11 sayı, 16 ribaundla double double yaptı, ribaundda da kariyer rekorlarını geliştirdi.

Ömer Aşık, New Jersey Nets deplasmanında havalarda dolaştı ve kariyerinin ilk double-double’ını yaparken, 16 ribaund ve 9 hücum ribaunduyla kariyer rekorlarını kırdı. 24:38 dakika süre alan Ömer, 3’ü smaçla olmak üzere 5/7 saha içi ve 1/4 serbest atış isabetiyle 11 sayı attı. Hücumda çok iyi yer tutarak 9 ribaund alan Ömer Aşık maçı 16 ribaundla tamamladı. 1 asist, 2 de blok yapan basketbolcumuz 3 top kaybı yaptı ve 1 kez de bloklandı.

BasketFaul

vego
18.Mart.2011, 16:35
En Kötü Taraftar Lakers'da
GQ dergisinin yaptığı araştırmaya göre Los Angeles Lakers taraftarı profesyonel basketbol taraftarları arasında ‘en vefasız ve sadece işler iyi gittiğinde takımına destek veren taraftar kitlesi’ olmaktan dolayı en etkisiz ve kötü taraftarlar seçildi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/fd2042a9d86bec60c2257857002a37a7/BS_Blob/0.1D2?OpenElement&FieldElemFormat=jpg1991 yılında efsane Magic Johnson emekli olduğunda Lakers taraftarının takımdan ümidi kesmesi ve takıma sırt çevirmesi araştırma sırasında gündeme getirilirken, 2004 yılında da Shaquille O'Neal takımdan ayrıldığında Lakers maçlarının bölgesel yayınlardaki reytinglerinde %30'u bulan bir düşüş yaşanmış. İnsan Kobe Bryant emekli olduğunda neler olabileceğini düşünmek bile istemiyor. Staples Center'da bir kaç maç hariç normal seyircilerinde maçı değil şöhretlerin maç izleyişini izlemeye gelen taraftardan dertli olan coach Phil Jackson da, “Bizim taraftarın dikkati bazen parkelerin üzerinde oynanan oyunda olmuyor. İnsan seyretmeye geliyorlar. Takıma destek verip alkışlamak yerine bazıları sms göndermeyi tercih ediyor” dedi. Lakers maçları bir spor olayından ziyade bir sosyal olay oluyor ve bu nedenle Staples Center yönetimi 8 adet locayı geri alıp onların yerine VIP'lerin girebileceği Hyde Lounge gece kulübü yaptı.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/fd2042a9d86bec60c2257857002a37a7/BS_Blob/0.8A3E?OpenElement&FieldElemFormat=jpgBu arada gerçek Lakers taraftarının da bu sonuçlara itiraz ettiklerini de hemen ekleyelim. Kurt Helin adından bir Lakers taraftarı, “Gerçek taraftarlar Staples Center'da ne yazık ki hiç gündeme gelemiyor, çünkü biz salonun en tepelerinde gözden uzak yerlerinde oturuyoruz. Hatta birçoğumuz maçlara gelemiyor ve evde televizyondan seyrediyoruz” diye sonuçlara itiraz etmiş. Lakers'ın bilet fiyatlarından dolayı iyi bir koltuk almak, hatta sezon bileti almak ‘normal vatandaş’ için gerçekten zor bu nedenle de Helin'in dediklerinin doğruluk payı da oldukça yüksek. Tabii maçın ilk çeyreğine yetişmekte zorlanan Miami Heat ve biletleri olmasına rağmen maç seçen Atlanta Hawks taraftarlarını da unutmamak gerekir.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/fd2042a9d86bec60c2257857002a37a7/BS_Blob/3.46A0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

İşin ilginç tarafı GQ'nun araştırmasına göre ABD'nin en kötü taraftar kitleleri listesinde NBA'den ilk 15'e giren tek takım Lakers olmuş. Buna karşın NFL'den Oakland Raiders, Philadelphia Eagles ve Dallas Cowboys taraftarları, beysboldan ise Philadelphia Philiies, Boston Red Sox ve New York Yankees taraftarlarının tümü Lakers taraftarından daha kötü taraftar seçilmiş.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/fd2042a9d86bec60c2257857002a37a7/BS_Blob/12.490E?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gif

basketbolseverler

vego
18.Mart.2011, 16:58
Spurs Moralleri Lady GaGa ile Düzeltti

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b844878706afcf66c2257857002cde75/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

San Antonio Spurs, NBA'in en yüksek galibiyet yüzdesine olan takımı olabilir ama son Miami deplasmanında 30 sayılık fark yemeleri bir anda morallerini bozdu. Bu nedenle takım San Antonio'ya döndüğünde başta Manu Ginobili ve Tony Parker olmak üzere kadronun neredeyse yarısı soluğu maçların oynandığı AT&T Center'da aldı.

Hayır, Kobe Bryant gibi ekstra antrenman yapıp şut atmaya gelmemişlerdi. Spurs oyuncuları Lady GaGa'nın konserine gelmiş ve morallerini düzeltip iki gün önceki hezimeti unutmaya gelmişti. Tony Parker konser sonrası, “İlaç gibi geldi. Muhteşemdi. O gerçekten mükemmel bir sanatçı ve şovu da çok başarılı. Bence çok iyiydi ve çok beğendim” dedi. Ginobili de twitter da çok güzel bir gece geçirdiklerini yazdı.

Bu arada Tim Duncan ve Anotnio McDyess gibi yaşı ‘biraz’ ilerlemiş oyuncuların konsere gidip gitmediğini merak eden Spurs taraftarlarına cevap McDyess'dan geldi. Tecrübeli oyuncu, “Bu biraz gençler için. Bizim genç oyuncular herhalde kaçırmadı, ama biz yaşlılar için çok önemli değildi. Ben hanımefendinin bir şarkısını bile bilmiyorum” dedi.
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b844878706afcf66c2257857002cde75/BS_Blob/1.2DA8?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Basketbolseverler

sakary Ali
18.Mart.2011, 17:14
Helal be Ömer..Bugün okulda arkadaş söyledi çok şaşırdım ve mutlu oldum..Eğer kendini bu hızla geliştirmeye devam ederse çok büyük bir yere gelir.

DenizlispoR
18.Mart.2011, 17:31
Ömer yüksek süre aldığında ne yapabileceğini gösterdi.Kurt Thomas'ın rotasyondaki yerini alacaktır .

vego
18.Mart.2011, 17:56
Lockout Olursa, Casspi Dönüyor

http://www.jewishjournal.com/images/articles/omricasspiGOOD-350.jpg

Sacramento Kings’de ikinci sezonunu geçiren Omri Casspi, yeni sezonda lockout gerçekleşmesi durumunda ülkesine dönerek Maccabi Tel Aviv ile sözleşme imzalayacağını söyledi.

Lockout’ın gerçekleşmesi durumunda kariyerine ülkesinde devam etmeyi planlayan Casspi’ye, eski kulübü Maccabi Tel Aviv’in de tam destek verdiği kaydedildi. İsrailli oyuncunun, uzun yıllar formasını giydiği Maccabi’ye geri dönerek lockout süresince eski takımına katkı sağlamak istediği de belirtildi.

Sacramento Kings’de antrenör Paul Westphal’ın kendisine fazla şans vermemesi nedeniyle mutlu olmayan Casspi, bu yıl 63 karşılaşmada 9.2 sayı- 4.7 ribaund- 1.0 asist ortalamaları yakalamıştı.

Basketbolseverler

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
18.Mart.2011, 18:31
Helal Olsun Ömer'e... Daha da iyi olacak inşAllah bundan sonra.

Rehavi
18.Mart.2011, 22:20
24 dk da bu istatistikler, helal olsun...

vego
18.Mart.2011, 22:30
Cavs'in 'İlk LeBron'ı Geri Dönüyor

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/6a1c5da1fc601574c22578560035d71e/BS_Blob/0.360?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/6a1c5da1fc601574c22578560035d71e/BS_Blob/1.2B70?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Cleveland Cavaliers kurtarıcı olarak LeBron James'i 2003 NBA Draft’inde ilk sırada seçmeden önce başka bir kurtarıcıları vardı. LeBron'dan önceki LeBron, Cavaliers'in 2002 NBA Draft’inde seçtikleri Dajuan Wagner'dı. 2000 yılında Wagner lise talebesiyken 42 sayı ortalama ile oynamış ve bir maçta tek başına 100 sayı atmıştı. Eski Los Angeles Lakers oyuncusu Milt Wagner'ın oğlu olan Dajuan Wagner'ın o yılın en gözde liselileri Tyson Chandler ve Eddie Curry gibi direk liseden NBA draftine girmesi bekleniyordu.

Ancak Wagner coach John Calipari'nin çalıştırdığı Memphis Üniversitesi’ne gitmeye karar verdi. Calipari bu arada Dajuan'ın babası Milt'i de takıma ‘basketbol koordinatörü’ olarak alınmasını sağladı. Dajuan'ın NCAA kariyeri beklenen şekilde gelişmedi, bir sezon NCAA'lerde oynayıp NBA draftine girince belki ilk 1-2 sırada seçileceği yerde 6. sırada seçildi. Bu arada böbreğinden rahatsızlandı. Çaylak kontratı bittiğinde Cavaliers yeni bir kontrat bile teklif etmedi. Golden State Warriors ile kısa süren bir macerası oldu. Daha sonra da Polonya'da profesyonel kariyerini sürdürmeye çalıştı ama bunda da başarılı olamadı ve emekli oldu.

Babası Milt'in de NBA tecrübesinden faydalanarak (Milt Wagner hem lise, hem NCAA, hem de NBA şampiyonluğu kazanan çok az sayıda oyunculardan birisidir) çaylak kontratından kazandığı parayı akıllı değerlendirdi ve halen normal bir işte çalışmıyor ve kendisini formda tutmak için çaba sarf ediyor. Wagner başından geçen her şeye rağmen sadece 28 yaşında olduğunu ve oğlu Dajuan Jr'ın kendisini NBA'de oynarken görmesini istediğini belirtirken, “Oğlum benim nasıl bir oyuncu olduğumu bilmiyor. Beni hiç oynarken görmedi. Babasını NBA'de oynarken görmesini çok istiyorum ve bu nedenle çalışmaya devam ediyorum” dedi.

Her ne kadar Dajuan henüz pes etmemiş olsa da onun tekrar NBA'e girip başarılı olabileceğini düşünenlerin sayısı hiç de fazla değil. Keşke o duruma gelse de LeBron'dan önceki kurtarıcı adayı, Cleveland'ı LeBron'dan sonra kurtaran isim olsa.

basketbolseverler

sakary Ali
19.Mart.2011, 02:02
Yarım saat sonra NTV'de Atlanta-Miami maçı var..

Hugo
19.Mart.2011, 02:26
Ömer Pacers karşısında Rose'un topunu tipleyerek ilk sayılarını buldu :)
ve nihayet ağız tadıyla bi post-up yapıp basketi bulduğunu gördük Ömer'in.
Tyler Hansbrough canına okudu ilk çeyrekte Bulls'un.

sakary Ali
19.Mart.2011, 02:27
Ömer Aşık oyuna girdi anında hücüm ribaundu ve sayıyı yaptı.

sakary Ali
19.Mart.2011, 02:27
Bu arada Magic'te Arenas'tan önce oyuna Duhon girdi..

EDİT.. Ömer 4 sayı oldu..

sakary Ali
19.Mart.2011, 02:37
Magic'de Hedo biraz kötü başladı..İlk 3 basketin asistlerini yaptı ancak şutlarda 3te 0 2 de top kaybetti..

NTV'ye geçelim Miami maçını izleyelim kusursuz bir şekilde..

Hugo
19.Mart.2011, 03:10
Hido 7 sayı 7 asist 6 ribaundla ilk yarıyı bitirdi. Bakalım triple double gelecek mi? :)

Aşk-ı Şehir
19.Mart.2011, 05:09
Hido 15 sayı 9 ribaund 8 asist ile triple double'a göz kırptı. :)

sakary Ali
19.Mart.2011, 11:45
15-9-9'da kaldı..Maçın sonlarınıda kötü oynadı..Jameer'in son saniye 3lüğü ile kazandı Magic..Belkide Hedo maçı uzatmaya gitmesini isterdi..

vego
19.Mart.2011, 13:01
Seneye lokavt olursa Kidd emekli olabilirmiş.

----------------------------------------------------------------------------

Kevin Durant sol omzundan sakatlanmış.

--------------------------------------------------------------

LeBron 17.000 Dedi, Rekor Kırdı

NBA'de bu sabaha karşı oynanan maçta Atlanta Hawks potalarına tam 43 sayı bırakan LeBron James, bununla beraber NBA Tarihi'nin 17.000 sayı barajını aşan en genç oyuncusu oldu.

Rekoru, rekorun eski sahibi Kobe Bryant'ın elinden alan James daha önce de En Genç Yaşta 5.000, 10.000 ve 15.000 sayıya ulaşma rekorlarını elde etmişti.

NBAtrky

vego
19.Mart.2011, 21:46
Warriors'da Smart'ın Günleri Sayılı

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/5c02ba7f6a573ca9c2257858004e1af1/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Golden State Warriors'da sezon sonunda coach Keith Smart'ın görevine son verileceği konuşuluyor.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/5c02ba7f6a573ca9c2257858004e1af1/BS_Blob/9.28DE?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Takımın sahibi Joe Lacob bundan bir süre önce coach Smart'a takımın genç oyuncuları ve özellikle de Stephen Curry ile daha çok "aynı sayfada" olmasını kendisinden istemiş. Tam olarak bu nede demek bilemiyoruz ama bir süredir genç oyuncu ile Smart'ın arasının çok iyi olmadığı biliniyor. Aralarında bir tartışma, bir kavga veya küfürleşme gibi bir şey söz konusu değil, ama takıma yakın kişiler ve soyunma odasında Curry'nin artık Smart'ı pek "takmadığı" bir süredir konuşuluyor.

Söylenenlere göre Smart'ın diğer oyunculara göre Curry'nin hatalarına daha az tahammül edebilmesi sıkıntının ana nedeni. Geçen sezon 36 dakikanın üzerinde süre alan Curry bu sezon Don Nelson'dan sonra maç başına 33 dakika süre alıyor. Hata yapar yapmaz ister istemez kafasının hakem masasına dönmesi ve yedeği Acie Law'ın oyuna girme hazırlığında olup olmadığına bakması kendisini fazlasıyla rahatsız ediyormuş. Lacob da şimdiden sezon sonunda Smart ile yolları ayırmaya hazırlanıyormuş.

İşte NBA'de bir kez daha yıldız bile olmamış bir oyuncunun süper yıldız muamelesi görmesi ve takımların patronlarının coach değil oyuncu olduğunu gösteren bir gelişme daha. Üstelik bunu yapan da Smart'ı göreve getiren takımın sahibi Joe Lacob. Smart iyi veya kötü coach olabilir, başarılı veya başarısız da olabilir, ancak bu dedikodu doğruysa ve bu değişiklik sadece Curry ile olan ilişkisinden dolayı yapılıyorsa, o zaman Warriors'dan da fazla bir şey olmaz, Curry'den de.

basketbolseverler

vego
20.Mart.2011, 14:04
Miami'de Özel Gece

Miami Heat 1999 NBA Draftında ilk turda Miami Üniversitesinin yıldız oyuncusu Tim James'i seçmişti. James'in hem takıma hem de bilet satışlarına katkı yapacağı düşünülüyordu.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b580076d16508967c225785900382d02/BS_Blob/0.16A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

James, Miami formasıyla sadece 4 maçta oynadı. 2000-2001 sezonunda d Charlotte Hornets formasıyla 30 maç oynadı ve bir anda NBA kariyeri bitmişti. 2003-2004 sezonunda ise Tekelspor forması ile Beko Basketbol Ligi’nde oynadı. İki yılı aşkın bir süredir James ilk kez profesyonel basketbol oynuyordu. Türkiye'de bir sezon oynadıktan sonra, sırasıyla Japonya, İtalya, Venezuela ve İsrail'de oynadı. Miami Üniversitesi NCAA kariyeri bittiğinde 40 numaralı formasını emekliye ayırmıştı. Ancak NCAA'lerde en büyük başarısı basketbolda değil atletizm de geldi. James yüksek atlamada iki kez Big East şampiyonu oldu ve rekoru halen kırılamamış.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b580076d16508967c225785900382d02/BS_Blob/1.2D82?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Basketbol bittikten sonra James Amerikan ordusuna girdi. Irak ve Afganistan'da savaştı. Miami'de o zamanki coach'u Leonard Hamilton eski oyuncusu için "Hepimiz bir yere çağıran bir ses vardır. Tim'i de çağıran ses buydu. O hep hayata ve insanlara aşırı tutkuyla sarılmıştır. Oradayken biliyorum ki çok huzurlu. Ortam huzurlu olmasa da, o ülkesi, vatandaşları ve dünyada demokrasi için savaşıyor ve bunun bilincinde" demişti. Tim James 7 aydır Amerika’da. 12 Eylül 2008 yılında ABD Ordusuna girmiş ve 5 yıllık bir anlaşma imzalamış. Şu anda hem zaman, zaman askeri eğitimini sürdürüyor, hem de normal hayata uyum sağlamaya kendisine bir gelecek ayarlamaya çalışıyor. Bir ihtimalde askerliğe devam.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b580076d16508967c225785900382d02/BS_Blob/6.3650?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Denver Nuggets'ı konuk ettikleri maçtan önce Miami Heat ve özellikle Başkan Pat Riley, Tim James için özel bir gece düzenlemek istemişlerdi. Riley, "Onun yaptığı bu özveriye sadece şapka çıkartabilirim. Onunla birlikte çalışmış olmaktan, ve ona coach'luk yapmış olmaktan gurur duyuyorum. Miami Heat ailesinin de bir parçası olduğundan dolayı hepimizin göğsü kabarıyor. Gösterdiği fedakarlığın karşılığını vermek mümkün değil. O ve onun gibiler tüm dünya biraz daha rahat uyuyabilsin diye hayatlarını riske atıyor. Bu geceyi onun şerefine düzenliyoruz ve teşekkürler Tim diyoruz" dedi.

Gecede eski Miami Heat'li Alonzo Mourning'de seyircinin önünde onbaşı Tim James ile sohbet etti. James, NBA'de hiç bir zaman alamadığı alkışı ve desteği dün gece Denver Nuggets maçında aldı.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b580076d16508967c225785900382d02/BS_Blob/10.42F4?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b580076d16508967c225785900382d02/BS_Blob/13.35AC?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

basketbolseverler

vego
20.Mart.2011, 22:08
Bulls'a 2 Takviye

http://i.cdn.turner.com/nba/nba/media/act_jannero_pargo.jpg &http://i.cdn.turner.com/nba/nba/media/act_john_iii_lucas.jpg

Doğu'da zirveye oynayan Chicago Bulls playoff öncesi 2 takviye yaptı.

Jannero Pargo ve John Lucas III ile kontrat imzalamışlar.

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 22:40
NBA Tv'de Suns-Clipers maçı var. Gayet insani bir saat... LaLiga maçı izler gibi canlı NBA maçı izleme şansı... İlgilenenlere duyrulur.

DenizlispoR
20.Mart.2011, 22:44
NBA Tv'de Suns-Clipers maçı var. Gayet insani bir saat... LaLiga maçı izler gibi canlı NBA maçı izleme şansı... İlgilenenlere duyrulur.
ÖM ile linkleşme şansımız var mı abi :p :D.
Edit : hallettim :D.

vego
20.Mart.2011, 22:46
D'Antoni Taraftara Prozac Önerdi

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/dec0bd1661fd1534c2257858004501d1/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

New York Knicks, dev Carmelo Anthony takasını yaptıktan sonra, Büyük Elma'da beklentiler artarken tabii ki baskı da arttı. Knicks ne yazık ki Melo takasından sonra beklenen seviyeye gelemedi ve alınan birkaç önemli galibiyetin yanı sıra takım, Indiana (2 kez), Cleveland (2 kez) ve en son da Detroit gibi takımlara yenilerek büyük hayal kırıklığı yarattı.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/dec0bd1661fd1534c2257858004501d1/BS_Blob/7.43B6?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

New York medyasının ve Knicks taraftarının gerçek yüzünü, beklentiler artınca yeni yeni görmeye başlayan koç Mike D'Antoni ise herkese bir tavsiyede bulundu. Beklentiler ve gerçekler arasında önemi bir fark olduğunu belirten ünlü koç, "Takıma bu kadar değer vermeleri, takımı bu kadar düşünüyor olmaları müthiş. Ama hemen umutsuzluğa kapılmasınlar. Biz kapılmıyoruz. Sakin olsunlar. Bu takım halen basketbol kimliğini arıyor. Sezon başındaki takımın yarısı şu anda Denver'da. Biraz sabırlı olsunlar. Sinirlenmesinler. Prozac falan alsınlar. Biz şu anda, olacağımız kadar iyi değiliz" dedi.

D'Antoni ayrıca takımın halen doldurulması gereken önemli eksikleri olduğunu ve özellikle de savunma açısından daha iyi olmaları gerektiğini ekledi. Bakalım New York medyası ve taraftar sakinleştirici ilaç "Prozac" tavsiyesine nasıl bir tepki gösterecek?

Basketbolseverler

vego
20.Mart.2011, 22:47
Andrew Bynum'a 2 Maç Ceza geldi.

Sebep;Lakers'ın Minnesota ile yaptığı maçta Micheal Beasley'e yaptığı flagrant-2 faulu.

Portland Trail Blazers ve Phoenix Suns ile olan maçlarda forma giyemeyecek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

D-Will 3 Maç Kaçıracakmış.Bu geceki Wizard maçı, daha sonra İndiana ve Cleveland karşılaşmalarında forma giyemeyecek.

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 22:52
Suns bir Chris Kaman'ı yavaşlatamadı. Şu dakikada en çok başlarını ağrıtan kişi.

DenizlispoR
20.Mart.2011, 22:54
Suns bir Chris Kaman'ı yavaşlatamadı. Şu dakikada en çok başlarını ağrıtan kişi.
Link takılıyor ancak Kaman döndüyse ve formundaysa çok iyi bir takım olabiliriz.3 numarada Moon oynuyordur tahminim :D.

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 22:59
Nash'tan Carter'a zarif bir pas, sonrasında Carter'dan Dudley'e muhteşem bir asist... Sanırım yarın Top-5'e girer Carter'ın bu pası...

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 23:02
Link takılıyor ancak Kaman döndüyse ve formundaysa çok iyi bir takım olabiliriz.3 numarada Moon oynuyordur tahminim :D.

Kenardan gelen Gortat, Kaman'ın başlardaki hızını kesti ve Suns öne geçti.

DenizlispoR
20.Mart.2011, 23:05
Kenardan gelen Gortat, Kaman'ın başlardaki hızını kesti ve Suns öne geçti.
Pota altı savunmacısı biraz baskı yapsa eski haline dönecek Kaman.

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 23:07
Steve Nash ilk periyodu 10 sayı ve 4 asistle tamamladı. Clipers'ta Griffin'in henüz bir numarasını görmedik.

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 23:27
Nash 13 sayı, 6 asist, 5 ribaunt. Ve daha 2. periyot oynanıyor. Acaba, bir triple-double?..
Bu arada, Suns adına kenardan gelen Dudley başta olmak üzere Gortat ve Warrick çok iyi katkı veriyor.

Hugo
20.Mart.2011, 23:27
Oh be Atlanta kazanmış :) Takımın dengeli skor dağılımıyla Detroit karşısında kazanmış Hawks. Arada büyük takımları da yensek fena olmaz hani. Benden başka Atlanta'yı tutan yok galiba buralarda.

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 23:39
Bildiğim kadarıyla NTV spikeri İsmail Şenol'da Atlanta taraftarı. :)

DenizlispoR
20.Mart.2011, 23:51
Oh be Atlanta kazanmış :) Takımın dengeli skor dağılımıyla Detroit karşısında kazanmış Hawks. Arada büyük takımları da yensek fena olmaz hani. Benden başka Atlanta'yı tutan yok galiba buralarda.
Ona bakarsak benden başka Clippers'i tutan yok burada :D.

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 23:52
Senin gibi bir Nash hayranına yakıştıramadım Oğuzcan. :)

DenizlispoR
20.Mart.2011, 23:54
Senin gibi bir Nash hayranına yakıştıramadım Oğuzcan. :)
Abi LeBron'cuları hatırlarsın .Bazıları LeBron Miami'ye gitti diye Miami fan oldu , bazıları hala Cavs fanı.
Ben de Griffin'ciyim :D.Giderse de Clippers'liyim.Tabii bu Nash'e duyduğum sevgiyi değiştirmez abi :).

yaman76hakanFB
20.Mart.2011, 23:57
2 metreden şut sokamayan adam Griffin... David Stern'ün yeni şişirmesi. Bizim Fenerbahçe kadın basketbolundaki Angel gibi... Boyalı bölgede durdurulmaz. Oraya sokmazsan sudan çıkmış balık. Playofflarda oralara sokmazlar adamı.

DaveJones
21.Mart.2011, 00:06
Ee bu çarkı çevirmeye ihtiyaç var. Lebronun üzerinden çok oynadılar aynı oyunu hala da devam ediliyor gerçi. Bu kadar yüksek paralar bu sayede dönüyor malum.

KaPaLı
21.Mart.2011, 00:07
Sacramento - Minnesota maçını izleyen yokmu ya :p Tek benmiyim Wolves maçına bakan :n:

Sacramento 67 - 57 Minnesota şu andaki durum.

yaman76hakanFB
21.Mart.2011, 00:11
Haydi Nash, 3 ribaunt daha al, senin bir triple-double yaptığına canlı şahit olalım. (Şu an 20 sayı, 11 asist ve 7 ribaunt.)

yaman76hakanFB
21.Mart.2011, 00:45
Griffin muhteşem bir smaç yaptı ama hücum faul dediler ve 6 faulle oyun dışı kaldı. Kesinlikle yılın smaçları arasına girerdi.

yaman76hakanFB
21.Mart.2011, 00:55
Suns benchi 51 sayılık katkı yaptı. Bu herşeyi özetliyor. Suns maçı 108-99 kazandı. Nash 7 ribauntta kaldı ve triple-double yapamadı.

Ben halen Griffin'in sayılmayan smacına takılıp kaldım. Mutlaka bulup izleyin. Dediğim gibi, kesinlikle yılın smaçları arasına girerdi. Nasıl kıyıp faul çaldılar, anlamadım.

İşte o akıllara zarar smaç. İzleyince sizde hakemlere epey sayacaksınız:

http://www.youtube.com/watch?v=dWSuRz1rXOw

yaman76hakanFB
21.Mart.2011, 02:31
Bu gece NBA Tv'nin 2. canlı yayını Dallas-Golden State maçı... Steve Nash'ten sonra Jason Kidd'i de izleme fırsatı... (Yaşlı kurtlar geçidi diyelim; yaşlı gardlar geçidi mi? :))

2007 playofflarında Golden State'in 8. sıradan ve son maç playofflara kalma hakkı kazanıp, açık ara NBA lideri olan Dallas'ı 4-2 ile geçtiğini hatırlatırım. Aralarında kan var yani. :p

KaPaLı
21.Mart.2011, 02:37
Çok temiz smaç yemiş hakemler. Gortat zaten olacağı anlayıp kendini geri itiyo pozisyonda. Buna faul veren hakem teknik faulde verebilirmiş ama : )

yaman76hakanFB
21.Mart.2011, 02:40
İsmail'im. O smaç temiz olmasa bile yenmez ya. Neleri görmezden geliyorlar, LeBron'un çayda çıralık stepslerini filan... Bu smaç muhteşemdi. Çok yazık.

Hugo
21.Mart.2011, 03:34
Arizona-Texas maçını izledim demin. Harikaydı. 14 sn kala 5snde oyuna sokamadı Texas ve kaybettiler.

Sirius Black
21.Mart.2011, 17:15
Aslında bir NBA taraftar anketi filan yapabiliriz. :D Kim kimi destekliyor belli olsun. :p

DenizlispoR
21.Mart.2011, 17:29
Aslında bir NBA taraftar anketi filan yapabiliriz. :D Kim kimi destekliyor belli olsun. :p
Gerçekten birisi açarsa güzel olur :D.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
21.Mart.2011, 23:15
İyi fikir Ato. Açtım anketi :p

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Mart.2011, 18:22
NBA'de bugün ne oldu?

GÜNÜN PERFORMANSLARI
DWIGHT HOWARD (ORLANDO MAGIC)
28 sayı, 18 ribaund, 4 asist (Cleveland deplasmanında)
KEVIN GARNETT (BOSTON CELTICS)
24 sayı, 11 ribaund, 1 asist (New York deplasmanında)
TY LAWSON (DENVER NUGGETS)
23 sayı, 4 ribaund, 8 asist (Toronto karşısında)
GÜNÜN YILDIZI
Orlando Magic’in deplasmanda Cleveland Cavaliers’ı 97-86 mağlup ettiği maça damga vuran isim Dwight Howard oldu. All-Star pivot, 28 sayı – 18 ribaund – 4 asist – 4 top çalma ve 4 blokluk performansıyla Florida ekibini galibiyete taşırken, 42 dakika sahada kaldı. Pota altını domine eden yıldız oyuncu, kullandığı 11 şutun 9’unu sayıya çevirdi. Serbest atış çizgisinden de 10/12 gibi yüksek bir yüzde yakalayan dev pivot, 4 top kaybı yaptığı karşılaşmayı 3 faul ile noktaladı. Takımını pota altında sergilediği etkili performansla galibiyete taşıyan Howard, gecenin de yıldızı oldu.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
ÖMER AŞIK (CHICAGO BULLS)
Chicago Bulls’un Sacramento Kings’i 132-92 gibi farklı bir skorla mağlup ettiği maçta rakip potaya 14 sayı bırakarak kariyer rekoru kırdı. Oyuna sonradan giren ve 20 dakika sahada kalan çaylak oyuncu, istatistiklerine de 3 ribaund – 2 blok – 1 asist ve 1 top çalma ekledi. Kullandığı 6 şutu da sayıya çevirerek büyük bir başarının altına imza atan genç pivot, serbest atış çizgisinden 2/6 ile oynadı. Oyunda kaldığı süre içinde 1 top kaybı yapan Ömer, karşılaşmayı 5 faul ile tamamladı.

HİDAYET TÜRKOĞLU (ORLANDO MAGIC)
Orlando Magic’in deplasmanda Cleveland Cavaliers’ı yendiği maçta Hidayet Türkoğlu, 29 dakika süre aldı. Karşılaşmayı 9 asist – 8 sayı – 3 ribaund ve 1 blokla noktalayan milli basketbolcu, 1 de top kaybı yaptı. Kullandığı 10 şutun 3’ünü sayıya çeviren yıldız oyuncu, 3 sayı çizgisinin gerisinden de 2/6 isabet kaydetti. Oyunda kaldığı süre içinde 1 faul yapan Hido, özellikle yaptığı asistlerle galibiyette büyük pay sahibi oldu.
GÜNÜN SONUÇLARI
CLEVELAND-ORLANDO: 86-97
NEW JERSEY-INDIANA: 98-102
NEW YORK-BOSTON: 86-96
CHICAGO-SACRAMENTO: 132-92
MEMPHIS-UTAH: 103-85
SAN ANTONIO-GOLDEN STATE: 111-96
DENVER-TORONTO: 123-90

SAYI: KEVIN DURANT – 27.9 (OKLAHOMA CITY THUNDER)
RİBAUND: KEVIN LOVE – 15.4 (MINNESOTA TIMBERWOLVES)
ASİST: RAJON RONDO – 11.5 (BOSTON CELTICS)
BLOK: ANDREW BOGUT – 2.66 (MILWAUKEE BUCKS)

EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
23/03/2011 – L.A. LAKERS-PHOENIX SUNS | 04:30 | NBA TV | CANLI |

NtvSpor

vego
22.Mart.2011, 20:15
Chicago’da Ömer Kariyer Rekorunu Kırdı

Milli oyuncumuz Ömer Aşık’ın sayı kategorisinde kariyerinin en yüksek rakamına ulaştığı mücadelede Chicago Bulls, United Center’da Sacramento Kings’i 132-92’lik skorla mağlup etti.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/9d0bc994e1f75914c225785b002a576d/BS_Blob/0.1A8?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Kenardan gelerek 20 dakika süre alan Milli oyuncumuz Ömer Aşık, 6/6 genel şut ve 2/6 serbest atış isabetiyle 14 sayı- 3 ribaund- 1 asist- 1 top çalma ve 2 blokla maçı tamamladı. Daha önce Toronto Raptors potasına 13 sayı bırakan temsilcimiz, böylelikle kariyer sayı rekorunu 14’e taşımış oldu.

Sekiz oyuncunun çift haneli skor ürettiği Chicago’da Derrick Rose 18 sayı- 8 asist, Kyle Korver 18 sayı- 3 ribaund- 2 asist- 2 top çalma, Luol Deng 17 sayı- 2 blok, Carlos Boozer 16 sayı- 5 ribaund- 4 asist ve Joakim Noah da 14 sayı- 9 ribaund- 3 blokla mücadeleyi noktaladı.

Sacramento Kings’de Marcus Thornton 25 sayı- 3 ribaund- 4 asist- 3 top çalma ile takımının en etkili ismi olurken, Beno Udrih 13 sayı- 5 ribaund- 5 asist- 2 top çalma, Francisco Garcia 12 sayı- 1 ribaund ve DeMarcus Cousins de 11 sayı- 8 ribaund- 4 asist ile maçı tamamladı.

basketbolseverler

DenizlispoR
22.Mart.2011, 20:35
Ömer yavaş yavaş NBA'ya alışıyor ve galiba kalıcı olacak .

BleedingMoon
22.Mart.2011, 20:36
ömer bütün sayılarını keşke smaç şeklinde bulmasa. biraz pota altı oyunu, boş kalınca sokabileceği biraz orta mesafe şut... tabi önce serbest atışlarını geliştirmesi lazım.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
22.Mart.2011, 22:21
İyi gidiyor Ömer iyi. Daha da iyi olacak :)
Yalnız ben Semih'e üzülüyorum gerçekten,Cavs'a gitmesi gelişimini çok etkiledi bence.

Sirius Black
23.Mart.2011, 17:08
Bu sabaha karşı Lakers-Suns maçı vardı. Sabah 7 gibi okula gitmek için kalktığımda devam ediyordu ve tam 3 uzatmaya gidildi maçta !

Müthiş bir heyecandı, herkes sapır sapır dökülürken Kobe yine hırsıyla yorgunluğunu örttü. Suns'ı öldüren darbeyi de o vurdu zaten.

Kobe 42 sayı attı. 1 asist daha yapsaydı triple double yapacaktı. :)

Okula geciktim biraz ama olsun, değdi. :)

vego
23.Mart.2011, 17:32
NBA'de bugün ne oldu?

23 Mart 2011 09:53 | NTVSpor.net
NBA heyecanını ekranları başında takip edemeyen basketbolseverler, günün öne çıkan performanslarını NTVSPOR.NET'ten takip edebilecek.
http://media1.ntvspor.net/C/I/127/lakers3_8ISLY.jpg

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected] ([email protected])

[/B]Türk basketbolseverler NBA heyecanını NTV, NTV Spor ve NBA TV ekranlarında yaşıyor. Bu büyük heyecanı ekranları başında takip edemeyenler ise günün öne çıkan performanslarını artık NTVSPOR.NET'ten takip edebilecek.

GÜNÜN PERFORMANSLARI
KOBE BRYANT (L.A. LAKERS)
42 sayı, 12 ribaund, 9 asist (Phoenix karşısında)
LAMAR ODOM (L.A. LAKERS)
29 sayı, 16 ribaund, 5 asist (Phoenix karşısında)
DERRICK ROSE (CHICAGO BULLS)
30 sayı, 4 ribaund, 10 asist (Atlanta deplasmanında)
GÜNÜN YILDIZI
Los Angeles Lakers, nefes kesen maçta Phoenix Suns’ı 3 uzatma sonunda 139-137 mağlup ederken, sahnede süper yıldız Kobe Bryant vardı. Yıldız oyuncu rakip potaya 42 sayı bırakarak bu sezonki en yüksek skoruna ulaşırken, istatistiklerine de 12 ribaund – 9 asist ve 1 top çalma ekledi. 48 dakika takımının başarısı için ter döken tecrübeli isim, kullandığı 31 şutun 15’ini sayıya çevirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden 3/5 isabet kaydeden Kobe, serbest atışlarda da 9/11 ile oynadı. Oyunda kaldığı süre içinde 3 top kaybı yapan süper yıldız, salondan 1 faul ile ayrıldı. Kritik anlarda sorumluluk alarak takımına hayat vermeye devam eden süper yıldız, gecenin de yıldızı oldu.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
Chicago Bulls deplasmanda Atlanta Hawks’ı farklı mağlup ederken, Ömer Aşık galibiyette pay önemli rol oynadı. Maça kenarda başlayan milli basketbolcu, karşılaşmayı 7 sayı – 1 ribaundla tamamladı. 17 dakika süre alan çaylak oyuncu, kullandığı tek şutu da sayıya çevirdi. Serbest atış çizgisinden yakaladığı yüzdeyle dikkat çeken genç pivot, 5/8 isabet kaydetti. Oyunda kaldığı süre içinde sadece 1 top kaybı yapan Ömer, karşılaşmayı da 3 faulle tamamladı.

GÜNÜN SONUÇLARI
ATLANTA-CHICAGO: 81-114
PORTLAND-WASHINGTON: 111-76
L.A. LAKERS-PHOENIX: 139-137 (3 UZATMADA)

ASİST: STEVE NASH – 11.5 (PHOENIX SUNS)

EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
24/03/2011 – OKLAHOMA CITY THUNDER-UTAH JAZZ | 02:00 | NBA TV | CANLI |
24/03/2011 – L.A. CLIPPERS-WASHINGTON WIZARDS | 04:30 | NBA TV | CANLI |

vego
23.Mart.2011, 17:39
Miami Heat pivotu Zydrunas Ilgauskas en geç perşembe gününe kadar takıma dönmeyi düşünüyormuş-----------------------------------------------------------------------

Eddie House hazır olduğunu söylüyormuş.Oynamak istiyor.

--------------------------------------------------------------

Rudy Gay sezonu kaptmış:( 15 şubatta omzundan sakatlanmıştı.5 hafta geçmesine rağmen hiçbir ilerleme olmayınca ameliyata karak verilmiş.

Lopez Hayal Kırıklığı Yarattı

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/58be46f023463fe8c225785c00494711/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Phoenix Suns’ın bu yıl ilk beş başlayan pota altı oyuncusu Robin Lopez’in, beklenen seviyede takıma katkı yapamaması nedeniyle hayal kırıklığı yarattığı belirtildi.

2008/09 sezonundan bu yana Phoenix Suns organizasyonunda yer alan ve yaz döneminde Amare Stoudemire’ın New York Knicks ile anlaşması sonrasında da ilk beş şansı yakalayan Robin Lopez, bu fırsatı değerlendirememişti. Antrenör Alvin Gentry, sezon başında genç oyuncunun takıma daha önemli katkı yapacağını düşündüklerini söylerken, Marcin Gortat takasını da bu nedenle yaptıklarını kaydetti.

2011/12 sezonunda Phoenix Suns’tan $2.8milyon alacak olan Robin Lopez, bu yıl 55 karşılaşmada 7.2 sayı- 3.5 ribaund rakamlarıyla oynamıştı.

basketbolseverler

vego
23.Mart.2011, 17:54
Sacramento Kings "Anaheim Royals" Oluyor

Sacramento, Kings'i kaybediyor. Eski bir NBA oyuncusu olan Sacramento'nun belediye başkanı Kevin Johnson, süreci yavaş bir ölüme benzetti ve Kings'in gelecek sezon muhtemelen "Anaheim" kentine taşınacağını açıkladı.
http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifThis image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 600x300 and weights 40KB.http://media1.ntvspor.net/C/I/127/maloof_kardesler_600_02Z5M.jpg
2 binli yılların başında, Los Angeles Lakers ile büyük bir şampiyonluk savaşına giren Sacramento Kings, bugünlerde sancılı bir yeniden yapılanma süreci yaşıyor.
Takım sahipleri Joe ve Gavin Maloof, Sacramento'da bir türlü yeni ve modern bir salon yapılmaması nedeniyle, takımı başka bir kente taşıma planları yapıyordu. Maloof kardeşlerle görüşen Sacramento Belediye Başkanı Kevin Johnson, Kings'in bu sezon sonunda muhtemelen Anaheim kentine taşınacağını açıkladı.
Aynı zamanda Phoenix Suns'ın efsanevi oyuncularından Johnson; "Yavaş ölüm artık sona ermek üzere. 26 yıl aradan sonra Kings büyük olasılıkla Sacramento'da son günlerini geçiriyor" ifadelerini kullandı. Maloof kardeşler yeni bir başlangıç için kulübün adını da, ilk kurulduğunda olduğu gibi "Royals" olarak değiştirme kararı aldı. Kulüp avukatlarının isim değişikliği için yaptığı başvurunun kabul edilmesi halinde, takım yeni sezonda büyük olasılıkla "Anaheim Royals" adı altında mücadele edecek.

ntvspor

vego
23.Mart.2011, 18:05
:p:Ayıp:p:

http://www.youtube.com/watch?v=dziVjMKgi4w (http://www.youtube.com/watch?v=dziVjMKgi4w)

Revolution
23.Mart.2011, 18:07
Blok inanılmaz hakikatten.

vego
23.Mart.2011, 18:47
Hunter - Stern Savaşı Kızışacak

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/c17632ce4eead127c225785c00335785/BS_Blob/0.136?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/c17632ce4eead127c225785c00335785/BS_Blob/4.3074?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
Oyuncular Birliği İcca Direktörü Billy Hunter’la NBA Başkanı David Stern arasındaki savaş giderek daha kanlı bir hal alacak gibi görünüyor.

NBA’in bir numaralı gündem maddesi, önümüzdeki sezon yaşanması muhtemel olan lokavt. Bazıları iyimserliğini korumaya devam etse de son gelen haberler, iyimserliğe hiç de yer olmadığını gösteriyor. Son yayınlanan haberlere göre Oyuncular Birliği İcra Direktörü Billy Hunter’ın NBA All-Star maçını boykot etmeyi dahi düşündüğü ortaya çıktı. Bu kararından son anda vazgeçse de Hunter’ın nihai amaçlarından asla geri adım atmayacağı belirtildi.

Tabloyu esas karartan ise Hunter ile Stern’ün All-Star hafta sonunda yaptıkları toplantı. Stern’ün bu toplantıda NBA’deki kirli çamaşırlardan haberdar olduğunu söylemesi toplantının tanıklarını tam anlamıyla şoka uğratmış. Zira bu kirli çamaşırlardan birçoğunun da Stern’e ait olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Örneğin Chicago Bulls’un yıldız oyun kurucusu Derrick Rose, “Böyle bir şeyi söylediğine inanamıyorum” diyerek şaşkınlığını ortaya serenler arasında yer aldı.

Oyuncularla yapılacak yeni toplu sözleşmenin temellerini oluşturduğu bu gerginlik, çok yakın bir zamanda NBA’e ciddi anlamda zarar vermeye başlayacak gibi görünüyor. Bu noktada şimdiden vermeye başladı mı sorusu da akıllara gelmiyor değil. All-Star arifesinde yaşanan bu toplantı, son derece sönük geçen All-Star maçının havasını da etkilemiş olabilir mi acaba?

basketbolseverler

Sadixx
23.Mart.2011, 19:22
:p:Ayıp:p:

http://www.youtube.com/watch?v=dziVjMKgi4w (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DdziVjMKgi4w)

"Topumu verirmisin" :D

Sirius Black
23.Mart.2011, 20:47
"Topumu verirmisin" :D

Ya da : "Hop birader nereye ? Daha karpuz keseceğidik."

Rehavi
23.Mart.2011, 21:22
Ömer in ribauntlar düştü... Nazar mı değdirdik ki :D Adam ribaunt u bıraktı sayı atıyor :)

Sadixx
23.Mart.2011, 23:10
Oylar ömere arkadaşlar :)

Sağ tarafta rookie poll anketi var ilerde çaylak uzunlardan hangisi en iyi kariyere sahip olur diye anket var . Şıklardan biride Milli basketbolcumuz Ömer Aşık .İsteyen Ömere oy atabilir ; :)

http://www.nba.com/rookieladder/?ls=iref:nbahpt1

KaPaLı
23.Mart.2011, 23:26
Oylar ömere arkadaşlar :)

Sağ tarafta rookie poll anketi var ilerde çaylak uzunlardan hangisi en iyi kariyere sahip olur diye anket var . Şıklardan biride Milli basketbolcumuz Ömer Aşık .İsteyen Ömere oy atabilir ; :)

http://www.nba.com/rookieladder/?ls=iref:nbahpt1 (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.nba.com%2Frook ieladder%2F%3Fls%3Diref%3Anbahpt1)

http://i56.tinypic.com/2d79ctc.jpg

Sadixx
24.Mart.2011, 00:58
Hido hakkında 'ukala' açıklama;

NBA'de takas gündeminin bir numaralı konusu olan ve sonunda seçimini New York Knicks'ten yana yapan yıldız oyuncu Carmelo Anthony, Orlando Magic'te forma giyen milli basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

23 Mart 2011 Çarşamba - 22:41
Sporx.com dış haberler
NBA'de New York Knicks takımında forma giyen Carmelo Anthony, perşembe sabaha karşı sahalarında Orlando Magic ile yapacakları karşılaşma öncesinde Hidayet Türkoğlu hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmada Hidayet Türkoğlu'nu savunacak olan Carmelo Anthony, "Görünüşe göre Hidayet'i bu akşam ben savunacağım. Onun hakkında yabancı olmasının dışında başka bir şey bilmiyorum. Onun iyi bir şutör ve atletik olmadığını var sayıyorum. Bu benim rakip oyuncular üzerindeki olağan keşfim" şeklinde konuştu.

Kendisi ile Hidayet Türkoğlu'nun karşılaşması ile ilgili olarak ise Carmelo, "Yabancı oyuncular çok aldatıcı olabiliyorlar. Onları geçtiğini düşünüyosun çünkü onlardan daha hızlısınız ve genel olarak baskette daha iyisiniz ve daha sonra yerde kıvranmaya başlıyorlar ve kendilerini daha iyi hissedebilmeleri için o tuhaf spreye ihtiyaç duyuyorlar. Cidden hücum olmadığı zaman bu oyuncuların yanında nefes alamıyorum" ifadelerini kullandı.

New York Knicks TSİ gece 2.00'da Orlando Magic'i konuk edecek.

Sporx.com
http://cdn.sporx.com/img/3/2011/carmelo83758467.jpg

Ne kadar doğru bilemem ama çok ayıp etmiş

anil luque
24.Mart.2011, 14:22
Madison'da Orlando galip geldi , Melo az laf çok iş koçum ;)

Aşk-ı Şehir
24.Mart.2011, 14:45
Melo Denver'da Melo'ymuş. Ben tam aksini beklerken gitti New York'u bozdu resmen. Hedo dün baya iyi oynamış. Belki bu açıklamadan haberdar olmuştur. :)

vego
24.Mart.2011, 16:58
NBA'de bugün ne oldu?

24 Mart 2011 10:07 | NTVSpor.net
http://media1.ntvspor.net/C/I/127/howard3_4KGN5.jpg

Türk basketbolseverler NBA heyecanını NTV, NTV Spor ve NBA TV ekranlarında yaşıyor. Bu büyük heyecanı ekranları başında takip edemeyenler ise günün öne çıkan performanslarını artık NTVSPOR.NET'ten takip edebilecek.

GÜNÜN PERFORMANSLARI

BLAKE GRIFFIN (L.A. CLIPPERS)

33 sayı, 17 ribaund, 10 asist (Washington karşısında)

33 sayı, 11 ribaund, 3 blok (New York deplasmanında)
AL JEFFERSON (UTAH JAZZ)
32 sayı, 12 ribaund, 2 asist (Oklahoma City deplasmanında)
GÜNÜN YILDIZI
Orlando Magic deplasmanda New York Knicks’i mağlup ederek üst üste 4. galibiyetini alırken, Dwight Howard takımını sırtlamayı bildi. Pota altında rakiplerine şans tanımayan dev pivot, 33 sayı – 11 ribaund – 3 blok ve 2 asistle double-double yaptı. 11/15 saha içi isabetiyle hücum eden All-Star oyuncu, serbest atış çizgisinden 11/13 isabet kaydetti. Florida ekibinin başarısı için 42 dakika ter döken yıldız oyuncu, 5 top kaybı yaptığı karşılaşmayı 2 faul ile tamamladı. New York’un pota altı oyuncularına nefes aldırmayan Howard, sergilediği performansla gecenin de yıldızı oldu.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Orlando Magic’in deplasmanda New York Knicks’i mağlup ettiği maça ilk 5’te başladı. 36 dakika sahada kalan yıldız oyuncu, 16 sayı – 11 ribaund – 4 asistle double-double yaparak galibiyette büyük pay sahibi oldu. Kullandığı 14 şutun 6’sını sayıya çeviren tecrübeli isim, 3 sayı çizgisinin gerisinden 4/8 isabet kaydetti. Serbest atış kullanmayan Hido, 1 top kaybı yaptığı karşılaşmayı 3 faul ile bitirdi.

GÜNÜN SONUÇLARI
CLEVELAND-NEW JERSEY: 94-98 (UZATMADA)
PHILADELPHIA-ATLANTA: 105-100
CHARLOTTE-INDIANA: 88-111
BOSTON-MEMPHIS: 87-90
DETROIT-MIAMI: 94-100
MILWAUKEE-SACRAMENTO: 90-97
NEW YORK-ORLANDO: 99-111
OKLAHOMA CITY-UTAH: 106-94
HOUSTON-GOLDEN STATE: 131-112
PHOENIX-TORONTO: 114-106
DENVER-SAN ANTONIO: 115-112
L.A. CLIPPERS-WASHINGTON: 127-119 (2 UZATMADA)

ASİST: STEVE NASH – 11.5 (PHOENIX SUNS)

EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
25/03/2011 – DALLAS MAVERICKS-MINNESOTA TIMBERWOLVES | 02:30 | NBA TV | CANLI |

KaPaLı
24.Mart.2011, 17:22
Hakkaten ne diyoduk Melo (:

vego
24.Mart.2011, 17:42
Oyuncular Birliği Liseden Direkt Geçiş İstiyor

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/3be53b91211af5a2c22572a40054ebb5/1fd86c4532f5e2fcc225785d0032522f/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Oyuncular Birliği, oyuncuların liseden NBA’e direkt adım atmalarını engelleyen bir yıl bekleme kuralını kaldırtmak istiyor.

Oyuncular Birliği ile takımlar arasında, yapılacak yeni toplu sözleşme yüzünden önemli görüş ayrılıkları yaşandığı malum. Son gelen haberlere göre, bu görüş ayrılıklarına bir yıl bekleme kuralı da dahilmiş. Mevcut NBA kurallarına göre, liseden mezun olan bir oyuncu, NBA’e adım atmadan önce bir yıl beklemek zorunda.

Oyuncu maaşları gibi çok daha önemli bir konunun yanında, iki taraf da bu kuralı tartışmayı öncelik haline getirme niyetinde değil ama sırası geldiğinde üzerinde uzlaşmanın zor olacağı kesin. Zira takımlar, mevcut kuralın daha da katı hale getirilmesini dahi destekleyecek bir pozisyondalar. Çünkü bir oyuncu kolejde ne kadar çok vakit geçirirse, gerçek potansiyelini görmek ve draft’ta daha isabetli kararlar vermek mümkün oluyor.

Wilcox, Piyasasını Yükseltmek İstiyor

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/3be53b91211af5a2c22572a40054ebb5/ab4ceae85e04e83ac225785c004be2c6/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Yaz döneminde serbest oyuncu durumuna geçecek olan Chris Wilcox’ın sezonun kalan bölümünde alacağı dakikaları iyi değerlendirmek istediği belirtildi.

Çalkantılı bir sezon geçiren Detroit Pistons’ın en sakin isimleri arasında gösterilen Wilcox, bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamada, “En iyi şekilde çıkıp mücadele etmek istiyorum. Çünkü yaz döneminde sözleşmem tamamlanacak ve bu nedenle de benim en iyi şekilde kendimi göstermem gerekiyor. Bunu yapacak güce sahibim” dedi.

Detroit Pistons’da bu sezon 45 karşılaşmanın 17’sinde ilk beş başlayan ve 17.0 dakika süre alan 29 yaşındaki Wilcox, 6.5 sayı- 4.5 ribaund ortalamaları yakalamıştı.

Popovich: “Duncan playofflara yetişecek”

San Antonio Spurs Koçu Gregg Popovich, ayak bileğinden sakatlanan Tim Duncan’ın 4-5 maç daha kaçıracağını ve playofflar için hazır olacağını söyledi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/9c30ebf056d29880c225785d0030048e/BS_Blob/0.160?OpenElement&FieldElemFormat=jpgTecrübeli yıldızı için, “Birkaç gün sonra sahaya çıktığında daha fazla şey söyleyebileceğiz ama 4-5 maç daha kaçıracağı kesin” diyen Popovich, Duncan’ın playofflara yetişemeyeceği yönünde doktorlardan herhangi bir bilgilendirme gelmediğini sözlerine ekledi.

Tim Duncan 5 maç kaçırması durumunda Mart sonuna kadar takımını yalnız bırakacak. Bu da 2 kez MVP seçilen yıldızın Portland Trail Blazers, Memphis Grizzlies, yine Portland ve Boston Celtics maçlarında forma giyemeyeceği; ancak 1 Nisan’daki Houston Rockets mücadelesinde dönebileceği anlamına geliyor.

Şampiyonluk Kovalayan Çaylaklar

Wizards’tan Jordan Crawford ile Kevin Seraphin veya Cavaliers’tan Samardo Samuels ile Christian Eyenga gibi çaylak oyuncular, play-off yarışından kopan takımlarında önemli süreler alarak kendilerini gösterme şansını elde etmeye başladılar. Ancak forma şansı bulabilmek için takımlarının başarısız olmasına ihtiyaç duymayan bazı çaylaklar da mevcut. İşte birkaç örnek:

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/c403cf4fbcb9ed26c225785d002bf5d0/BS_Blob/0.262?OpenElement&FieldElemFormat=jpgÖmer Aşık (Bulls): Doğu Konferansı’nın tepesindeki çetin yarışta Celtics’in yarım galibiyet önünde yer alan Chicago Bulls, Ömer Aşık’tan önemli katkı alıyor. Ömer, Joakim Noah’ın yedeği olarak maç başına 12 dakika süre alsa da 48 dakikalık istatistiklerde yakaladığı 15,6 ribaund ortalamasıyla göz kamaştırıyor. Milli oyuncumuz, bu kategoride çaylaklar arasında ilk, tüm NBA’de ise 8. sırada yer alıyor. Son günlerde skorer yanını da sergilemeye başlayan Ömer, son bir haftada 2 kez çift haneli sayılara ulaştı.

Tiago Splitter (Spurs): Tim Duncan’ın bileğini burkmasıyla kadroda kendisine yer açılan Tiago Splitter, bu şansı anında değerlendirdi. Duncan’ın sakatlandığı Warriors maçında 26 dakika süre alan Brezilyalı uzun, takımına 10 sayı ve 14 ribaundluk katkı sağladı. Bu splitter ilk double-double’ı ve 10 ribaundun üstüne çıktığı ilk maç oldu. Sahip olduğu potansiyel birçokları tarafından sıkça dile getirilen Splitter, için kendini kanıtlama zamanı geldi galiba.

Patrick Anderson (Rockets): Luis Scola’nın sakatlık sebebiyle forma giyemediği maçlarda Patrick Anderson’a gün doğdu. Çaylak oyuncu da eline geçen fırsatı üst üste 3 double-double’la değerlendirdi. Luis Scola, sakatlıktan kurtularak takıma döndü ancak Anderson yine de Rockets’ın giriştiği play-off yarışında kilit bir role sahip olabilir.

Basketbolseverler

vego
24.Mart.2011, 18:30
Van Gundy'e Göre Medya MVP'yi Rose'a Verdi Bile

http://basketball.realgm.com/images/nba/4.2/wiretap/photos/2006/VanGundy_Stan_orl_091126.jpg

Magic koçu Stan Van Gundy' göre Medya ödülün Rose gitmesinde toplu bir karara vardı. Fakat Gundy bu onuru Howard'ın hakettiğini düşünüyor.

Van Gundy: "Medya kararını vermiş gibi gözüküyor, ve onlar MVP oylamasında oy hakkına sahipler. Bu yüzden bence her şey bitti."

Gundy, Howard için örnekler vermek istedi.
"Benim için, onun ribaundları, sayıları ve savunması, Dwight'ın yaptığı kadar hiçkimsenin oyunun farklı alanlarına bu kadar büyük etki yaptığını düşünmüyorum. Bence Derrick Rose harika gidiyor. Derrick Rose'un MVP olmasıyla ilgili kesinlikle bir sorunum yok. Onlar Doğu'da en iyi dereceye sahipler; Ve Rose tartışmasız onların lideri. onun ile ilgili harika örnekler verebiliriz. Ben asla bir başka oyuncuyu kötülemek istemem. Bence bu yapılması çok zor bir seçim...Ama ben hala Dwight'ın yaptığı kadar hiçkimsenin oyunun farklı alanlarına bu kadar büyük etki yaptığını düşünmüyorum"

Howard'a konu ile ilgili görüşleri soruldu.

Dwight: "Fanlarım yalan söylemeyin. Derrick Rose harika basketbol oynamaya devam ediyor. O, Doğu'nun en iyi derecesine sahip takımının lideri. Kendim hakkında konuşmayı seven bir adam değilim. Ama Ben takımımın her akşam kazanma şansı olması için pek çok şey yaptığımı düşünüyorum."

NBATRKY

Joel Anthony Kırık Burun ile Oynuyor

http://4.bp.blogspot.com/_IhWP4ZcHeW8/TFXE1ws15wI/AAAAAAAAAEg/d3-E7aenVSo/s320/joel_anthony.jpg

Bakılırsa, Joel Anthony kırık bir burun ile oynuyor. Miami Heat yedek centerı geçen hafta Philips Arena'da oynanan Atlanta Hawks maçında, Hawkslı center Zaza Pachulia tarafından yüzüne bir müdahale almıştı.

Anthony ertesi gece Denver Nuggets karşısında koruyucu bir maske ile oynadı.

Anthony hiçbir ağrı ya da başka birşey hissetmediğini açıkladı.

Joel Anthony yaptığı açıklamada; burnunun iki noktadan kırıldığını, kırıldıktan sonra hiçbirşey hissetmediğini belirtti.

NBAtrky

vego
24.Mart.2011, 19:03
Udonis Haslem depar ve koşu antremanlarına başlamış.

----------------------------------------------------------------------------

Krzyzewski Lakers'a Sıcak Bakmıyor !

http://basketball.realgm.com/images/nba/4.2/wiretap/photos/2006/Krzyzewski_Mike_ncaa_090319.jpg

Phil Jackson bu sezon sonunda emekli olacağını açıklamıştı.Yavaş yavaş medyada yeni adaylar dolanmaya başladı bunlardan biriside Duke ve Amerika Birleşik Devletleri takımını çalıştıran Mike Krzyzewski.Fakat Mike Krzyzewski Lakers'ı çalıştırmaya pek sıcak bakmıyor.

Krzyzewsk "Başka bir okul veya profesyonel takım için Duke'ü bırakmayı asla düşünmedim."Dave Gavitt,Celtics ve Portland'ı çalıştırırken kendimi Lakers'a karşı gerçekten uzak hissettim." şeklinde bir açıklama yaptı.

2004 draftları zamannında Lakers GM'i Mitch Kupchak ona 5 yıl için 40 milyon dolar önerdikten sonra Krzyzewski teklifi kabul etmedi ve Duke ile 4 ulusal şampiyonluk yaşadı.

NBAtrky

DaveJones
24.Mart.2011, 21:36
Takas gerçekleştiğindede söylemiştim, Knicks Melo için benchini boşalttı diye. Şimdi görüyoruz olanları. Yaza kadar bekleyip o bench üzerine free agenttan Meloyu alsalar Chicago etkisi yapabilirlerdi.

DenizlispoR
24.Mart.2011, 23:21
Takas gerçekleştiğindede söylemiştim, Knicks Melo için benchini boşalttı diye. Şimdi görüyoruz olanları. Yaza kadar bekleyip o bench üzerine free agenttan Meloyu alsalar Chicago etkisi yapabilirlerdi.

Abi seninle aynı şeyleri düşünmüşüz şu anda post linkini bulamadım fakat takas yorumlama konusunda da aynı şeyi söylemiştim.Sadece Melo-Billups-Amar'e ye güvenince bench katkısı 0'a indi.Onlar da insan yorulacak tabii .

furkan58
25.Mart.2011, 15:02
NBA'de bugün ne oldu?

http://media1.ntvspor.net/C/I/128/now3_44Z32.jpg

GÜNÜN PERFORMANSLARI
DIRK NOWITZKI (DALLAS MAVERICKS)
30 sayı, 11 ribaund, 4 asist (Minnesota karşısında)
PAUL MILLSAP (UTAH JAZZ)
33 sayı, 11 ribaund, 4 asist (New Orleans karşısında)
ANTHONY RANDOLPH (MINNESOTA TIMBERWOLVES)
31 sayı, 11 ribaund, 3 asist (Dallas deplasmanında)
GÜNÜN YILDIZI
DIRK NOWITZKI (DALLAS MAVERICKS)
Dallas Mavericks seyircisi önünde Minnesota Timberwolves’u 104-96’lık skorla geçerek bu sezonki 50. galibiyetine ulaştı. Teksas ekibinde Alman yıldız Dirk Nowitzki, sergilediği performansla geceye damga vurdu. Karşılaşmayı 30 sayı – 11 ribaund – 4 asist – 1 top çalma ve 1 blokla noktalayan tecrübeli oyuncu, kullandığı 26 şutun 12’sini sayıya çevirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden 1/5 isabet kaydeden All-Star oyuncu, serbest atışlarda ise 5/5 ile oynadı.36 dakika takımının başarısı için ter döken yıldız oyuncu, 3 top kaybı yaptığı karşılaşmayı 2 faul ile bitirdi. Özellikle son çeyrekte sergilediği performansla ön plana çıkan Alman oyuncu, ilerleyen yaşına rağmen takımını sırtında taşımaya devam ediyor.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
Türk basketbolcuların formasını giydiği takımların maçı yoktu.

GÜNÜN SONUÇLARI
DALLAS-MINNESOTA: 104-96
UTAH-NEW ORLEANS: 117-121 (UZATMADA)

ASİST: RAJON RONDO – 11.5 (BOSTON CELTICS)
BLOK: ANDREW BOGUT – 2.63 (MILWAUKEE BUCKS)

vego
25.Mart.2011, 19:22
Duncan'dan İyi Haber

http://www.turkbasket.com/sayfa/images/stories/duncan-sakat.jpg

San Antonio Spurs'un Golden State Warriors ile oynadığı karşılaşmada sol ayak bileği dönen Tim Duncan'dan kulübüne iyi haber geldi.

İki kez MVP seçilmiş olan tecrübeli oyuncunun çekilen MR'ında sakatlığının çok uzun süreli olmadığı ve de play-off başlangıcına yetileceği belirlendi.

Denver maçıyla başlayan ve üstüste iki maçı daha deplasmanda oynayacak olan Spurs'un coachu Gregg Popovich, Duncan 'ın yaklaşık 2 hafta oynayamayacağını ve de bir kaç güne kadar daha fazla detayı öğrenebileceklerini söyledi. Yaklaşık 4-5 maç kaçıracak olan Duncan 'ın play-off'lara yetişeceği haberinin alınması Spurs'da gözleri güldürdü.

turkbasket

vego
25.Mart.2011, 19:42
Andrew Bynum'a 2 Maç Ceza geldi.

Sebep;Lakers'ın Minnesota ile yaptığı maçta Micheal Beasley'e yaptığı flagrant-2 faulu.

Portland Trail Blazers ve Phoenix Suns ile olan maçlarda forma giyemeyecek.

Micheal Beasley'e yaptığı flagrant faul yüzünden 2 maç ceza alan Bynum takımının bu gece Clippers ile yapacağı maçta sahada olacak.

--------------------------------------------------------------------------------

Bostonlılar;

Bu geceki Bobcats maçında Troy Murphy yok.Von Wafer ise belirsiz.Maç saatine kadar.

vego
25.Mart.2011, 20:37
Hornets Galibiyete Sevinemedi

NBA'de bu gece oynanan mücadelede New Orleans Hornets, Utah Jazz deplasmanında uzatmalarda 121-117 galip gelmesine rağmen galibiyeti kutlayamadı.

Hornets'in önemli oyuncularından David West normal sürenin bitimine 23 saniye kala Paul Millsap'ın üzerinden yaptığı smaçtan sonra yere inerken sol dizinden ciddi şekilde sakatlandı. Maç durduktan sonra tüm Hornets'li oyuncular David West'in yanına koştu. David West pozisyondan sonra acılar içinde yerde kalırken, salondan tekerlekli sandalyeyle çıkarıldı.

David West'in play-offlarda oynaması zor görünürken, onun olmayışının Hornets'i çok zorlayacağı ortada...

NBAtrky

vego
25.Mart.2011, 23:29
Rose'a Göre T-Bo Tam Bir İnek

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/631515b10a6e1aeec225785d0029a15c/BS_Blob/0.136?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Chicago Bulls'un genç süper yıldızı Derrick Rose başarılı coachu Tom Thibodeau ile ilgili konuştu.

Okulda sadece ders çalışan ve arkadaşları tarafından ‘inek’ olarak bilinen öğrencilere benzettiği coachu için Rose, “Ben onun gibisini hiç görmedim. Basketbol o kadar odaklanmış birisiki. Ne eş, ne aile, ne çoluk çocuk, ne boş vakit, ne eğlence, ne dinlenme, hiç birisi yok. Sadece ve sadece basketbol var. Daha bir kere onun bir yere yemeğe gittiğini duymadım. Daha bir kere ona bir yerde rastladığım olmadı. Hangi şehire gidersek gidelim onu hiç bir yerde görmüyoruz. Bugüne kadar hiç böyle bir coach ile birlikte çalışmadım” dedi.

Tabii Rose'un daha önceki coachları John Calipari ve Vinny Del Negro olduğundan belki biraz da bundan böyle bir şaşkınlık yaşıyor olabilir. “Thibodeau'nun bu kadar kendini basketbola vermesinin sağlığı açısından her hangi bir zararı olur mu?” sorusuna ise MVP adayı, “O hayattan böyle zevk alıyor. Ben onun için mutluyum. İçinde rahat. Özellikle de kazandığımız zaman çok iyi görüyorum ben onu. Biz de kazanıyoruz” cevabını verdi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/631515b10a6e1aeec225785d0029a15c/BS_Blob/1.4376?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Basketbolseverler

DaveJones
26.Mart.2011, 04:35
Hido New Jersey karşısında 8/11 isabetle 20 sayı 13 asist ile oynadı. Ve bunların yanında hiç top kaybı yapmadı. Şu aralar çok formda inşallah hep formda kalır. Ömerde 5dk da 6 sayı 3 ribaund istatistikleri yaptı. Ömerin sayı atmayı öğrenmesi Chicagoyu gittikçe korkulan takımlardan biri haline getiriyor.

DaveJones
26.Mart.2011, 05:04
Philadelphiayı 111-99 yendiğimiz maçta Wade 39 sayı 11 ribaund 8 asist 5 blok 3 top çalma ile triple double ın kıyısından döndü. Big Three den 91 sayı geldi toplamda.

yaman76hakanFB
26.Mart.2011, 09:50
Doğru söylüyorsunuz ama Ömer sayı atmayı öğrenemez.

GodfatheR
26.Mart.2011, 11:13
Dün New York'u izledim, gerçekten bu adamlardan bi cacık olmaz bu sene. Bucks benchi bile daha faydalı NYK benchinden :D

vego
26.Mart.2011, 11:17
NBA'DE GÜNÜN SONUÇLARI
Sacramento 110 Indiana 93
New Jersey 85 Orlando 95
Philadelphia 99 Miami 111
Charlotte 83 Boston 81
Milwaukee 102 New York 96
Detroit 91 Cleveland 97
Minnesota 103 Oklahoma City 111
Memphis 96 Chicago 99
Washington 94 Denver 114
New Orleans 106 Phoenix 100
San Antonio 96 Portland 98
Toronto 100 Golden State 138
LA Clippers 104 LA Lakers 112

vego
26.Mart.2011, 11:54
Kevin Love sezonu kapatabilirmiş.Sol kasığında gerilme varmış.Gerçi 10 maç kaldı:n:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lamar Bu İşe Ne Diyecek?

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/2da7bfe4cebd7c18c2257859003297f8/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

A.B.D'nin sosyetik ailesi Kardshian kızlarının profesyonel sporculara olan merakını tüm dünya biliyor. Geçmişlerinde bir çok sporcuyla "arkadaşlık" kuran Kim ve Khoe kardeşleri Rob Kardashian'ın 24. doğum günü partisi için bir araya geldiler. Nerde mi? Las Vegas.

Tabii ki Khloe'nun kocası Los Angeles Lakers'lı Lamar Odom ve Kim'in düğün planları yaptığı sevgilisi New Jersey Nets'li Kris Humphries yoğun NBA programlarından dolayı partiye gelemedi. Rob'ın 24 yaş doğum günü pastası ise Lakers forması şeklinde yapılmıştı ve Kobe Bryant'ın "24" numaralı formasıydı. Gecenin ev sahipliğini ise "Las Vegas'ın Belediye Başkanı" lakaplı boksör Floyd Mayweather yaptı. Beş farklı ağırlık sikletinde sekiz dünya şampiyonluğu bulunan Mayweather emekliliğin tadını Las Vegas'ta çıkarıyor. 34 yaşındaki boksör tüm gece boyunca Khloe'ya hep yakın markajdaymış ve ona özel ilgi göstermiş. Floyd sadece yumruklarını konuşturan birisi değil ve bu yakınlaşmaya hem Odom'un hem de Floyd'un nişanlısı Shantel'in nasıl birer tepki göstereceği ise merak ediliyor. Bu arada tabii ki parti çok eğlenceli geçmiş ve gece boyunca herkes çok eğlenmiş. Floyd ve Khloe ile de hiç bir şey olmadığı gelen söylentiler arasında.

basketbolseverler

----------------------------------------------------------------------------------------

Zach Randolph bu yaz Memphis Grizzlies ile 4 yıllık anlaşma yapmak istiyormuş.

Bu yaz Marck Gasol ve Zach Randolph sebest kalıyor ve Grizzlies bu oyunculardan bir tanesini seçmek zorunda.

vego
26.Mart.2011, 20:24
NBA'de bugün ne oldu?

26 Mart 2011 17:03 | NTVSpor.net
http://media1.ntvspor.net/C/I/128/wade3_CM776.jpg

GÜNÜN PERFORMANSLARI
DWYANE WADE (MIAMI HEAT)
39 sayı, 11 ribaund, 8 asist (Philadelphia deplasmanında)
37 sayı, 4 ribaund, 6 asist ( L.A. Clippers karşısında)
CHRIS ANDERSEN (DENVER NUGGETS)
17 sayı, 11 ribaund, 5 blok ( Washington karşısında)
GÜNÜN YILDIZI
DWYANE WADE (MIAMI HEAT)
Miami Heat seyircisi önünde Philadelphia 76ers’ı mağlup ederken, Florida ekibinin ‘büyük 3’lü’sü iş başındayıdı. 39 sayı – 11 ribaund – 8 asist – 5 blok ve 3 top çalmayla geceye damga vuran isim ise Dwyane Wade oldu. Sergilediği olağanüstü performansla takımına öncülük eden süper yıldız, kullandığı 26 şutun 15’ini sayıya çevirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden 1/3 isabet kaydeden tecrübeli isim, serbest atış çizgisinden de 8/11 ile oynadı. 41 dakika takımının başarısı için ter döken Wade, sadece 2 top kaybı yaptığı karşılaşmayı 3 faul ile noktaladı.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
Orlando Magic, New Jersey Nets engelini zorlanmadan aşarken, Hidayet Türkoğlu sergilediği performansla galibiyetin mimarı oldu. Oyunda kaldığı 38 dakika içinde 20 sayı – 13 asist ve 1 ribaund üreten milli basketbolcu, kullandığı 11 şutun 8’ini sayıya çevirmeyi başardı. 3 sayı çizgisinin gerisinden 3/4 isabet kaydeden yıldız oyuncu, serbest atışlarda da 1/2 ile oynadı. Oyunda kaldığı süre içinde top kaybı yapmayan Hido, karşılaşmayı da faul yapmadan tamamladı ve Florida ekibine galibiyeti getiren isim oldu.
Milli basketbolcu Ömer Aşık, Chicago Bulls’un seyircisi önünde Memphis Grizzlies’ı mağlup ettiği maça kenarda başladı. 9 dakika sahada kalan çaylak oyuncu, 6 sayı ve 4 ribaund üretti. Kullandığı 2 şutu da sayıya çevirmeyi başaran genç pivot, serbest atış çizgisinden de 2/5 isabet kaydetti. Oyunda kaldığı süre içinde 1 top kaybı yapan Ömer, maçı 3 faulle tamamladı.

GÜNÜN SONUÇLARI
INDIANA-SACRAMENTO: 93-110
ORLANDO-NEW JERSEY: 95-85
BOSTON-CHARLOTTE: 81-83
CLEVELAND-DETROIT: 97-91
MIAMI-PHILADELPHIA: 111-99
NEW YORK-MILWAUKEE: 96-102
CHICAGO-MEMPHIS: 99-96
OKLAHOMA CITY-MINNESOTA: 111-103
DENVER-WASHINGTON: 114-94
PHOENIX-NEW ORLEANS: 100-106
PORTLAND-SAN ANTONIO: 98-96
GOLDEN STATE-TORONTO: 138-100
L.A. LAKERS-L.A. CLIPPERS: 112-104

SAYI: KEVIN DURANT – 27.8 (OKLAHOMA CITY THUNDER)
ASİST: STEVE NASH – 11.4 (PHOENIX SUNS)

EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
27/03/2011 – ATLANTA HAWKS-NEW JERSEY NETS | 01:00 | NBA TV | CANLI |
27/03/2011 – UTAH JAZZ-DALLAS MAVERICKS | 03:00 | NTV SPOR | CANLI |

vego
26.Mart.2011, 21:49
Sullinger Drafte Girmeyecek

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/a1637701c29a417ac2257293003ac9b3/ed3f8b9853cf1311c225785f00442bb0/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Ohio State’in Sweet 16’de Kentucky’e yenilmesinin ardından Buckeyes’ın yıldızı Jared Sullinger, 2011 NBA Draft’ine girmek yerine ikinci yılında da okulda kalacağına söz verdi.

“Gelecek yıl da bir Ohio State Buckeye olacağım” diyen Sullinger, “Ben buraya üst dönemden takım arkadaşlarımın ağladığını görmek için değil, şampiyonluk kazanmak için geldim” ifadesini kullandı.

Sullinger düşünmek için zamanı olsa da fikrini değiştirmemek konusunda ısrarlı. Drafte girmesi halinde ilk 10’de seçilmesine kesin gözüyle bakılan genç yetenek, “Ben sözümün eriyim. Verdiğim sözden dönmem ve kimse de beni döndüremez. Benim istediğim budur” şeklinde konuştu.

BASKETBOLSEVERLER

----------------------------------------------------------

Enes için çok iyi haber.

Fearless Coward
26.Mart.2011, 22:05
Enes için muazzam bir haber...

vego
26.Mart.2011, 22:13
Bosh'a Nişanlısından Doğum Günü Sürprizi

Miami Heat'in üçüncü Heatles'ı Chris Bosh'ın nişanlısı Adrienne Williams yıldız oyuncunun 26. doğumgünü kutlamalarını erken başlattı.
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/9fb5865ded1912c4c225785f003ac4cf/BS_Blob/0.9960?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
Crandon Park Tennis Tesislerinde düzenlenen Sony Ericsson Open Tenis Turnuvası’nda Maria Sharapova ile Petra Martic arasında maçı izleyen ikili daha sonra baş başa güzel bir doğum günü yemeği yediler. Bu arada Williams nişanlısının ailesini ve yakın arkadaşlarını Bosh'ın evine davet etmişti ve yemek sonrası doğum günü partisi için onları bir araya getirdi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/9fb5865ded1912c4c225785f003ac4cf/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

NBA yıldızlarının doğum günlerini en gözde ve lüks mekânlarda çılgınca kutladıkları bugünlerde, hem mekân olarak evi seçmesi, hem de partinin sadece aile ve yakınları arasında kutlanmasını sağlayan Williams'a kocaman bir aferin. Bir aferin de doğum günü partisinin abartı olmamasına…

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/9fb5865ded1912c4c225785f003ac4cf/BS_Blob/8.3860?OpenElement&FieldElemFormat=jpg
BASKETBOLSEVERLER

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
27.Mart.2011, 15:08
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/9fb5865ded1912c4c225785f003ac4cf/BS_Blob/8.3860?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

boy farkı müthiş :n:

vego
27.Mart.2011, 15:39
NBA'de bugün ne oldu?

27 Mart 2011 11:33 | NTVSpor.net
http://media1.ntvspor.net/C/I/128/bulls3_J0TX5.jpg

GÜNÜN PERFORMANSLARI
30 sayı, 3 ribaund, 17 asist (Milwaukee deplasmanında)
BLAKE GRIFFIN (L.A. CLIPPERS)
22 sayı, 16 ribaund, 5 asist (Toronto karşısında)
CARLOS DELFINO (MILWAUKEE BUCKS)
23 sayı, 7 ribaund, 3 asist (Chicago karşısında)
GÜNÜN YILDIZI
Chicago Bulls son çeyrekteki etkili oyunuyla Milwaukee Bucks’ı deplasmanda 95-87’lik skorla geçti. Normal sezonun en güçlü MVP adayı olarak gösterilen Bulls’un yıldızı Derrick Rose, takımını ipten alan isim oldu. Rakip potaya 30 sayı bırakan genç oyuncu, istatistiklerine 17 asist ve 3 ribaund ekledi. 40 dakika takımnın başarısı için ter döken yıldız oyuncu, kullandığı 17 şutun 9’unu sayıya çevirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden isabet kaydedemeyen Rose, serbest atış çizgisinden 12/12 ile oynadı. Oyunda kaldığı süre içinde sadece 2 top kaybı yapan 22 yaşındaki oyuncu, maçı 1 faul ile noktaladı. Takımını tek başına sürükleyen genç oyuncu, Milwaukee karşısında sergilediği performansla gecenin yıldızı oldu.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
Chicago Bulls’un Milwaukee Bucks’ı devirdiği maçta Ömer Aşık 8 dakika süre aldı. Karşılaşmaya kenarda başlayan milli basketbolcu, 4 ribaund – 2 sayı ve 1 blok üretti. Oyunda kullandığı süre içinde şut kullanmayan çaylak oyuncu, sayılarını serbest atış çizgisinden buldu. Genç pivot, 2 top kaybı yaptığı karşılaşmayı 2 faul ile tamamladı.

GÜNÜN SONUÇLARI
ATLANTA-NEW JERSEY: 98-87
CHARLOTTE-NEW YORK: 114-106
DETROIT-INDIANA: 100-88
MILWAUKEE-CHICAGO: 87-95
UTAH-DALLAS: 77-94
L.A. CLIPPERS-TORONTO: 94-90

SAYI: KEVIN DURANT – 27.8 (OKLAHOMA CITY THUNDER)

EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
28/03/2011 – MEMPHIS GRIZZLIES-SAN ANTONIO SPURS | 01:00 | NBA TV | CANLI |
28/03/2011 – L.A. LAKERS-NEW ORLEANS HORNETS | 04:30 | NBA TV | CANLI |

vego
27.Mart.2011, 16:20
Shaq'ın Dönüşü 5 Nisan'da

http://basketball.realgm.com/images/nba/4.2/wiretap/photos/2006/ONeal_Shaquille_bos_101410.jpg

Boston Celtics koçu Doc Rivers, Shaquille O'Neal'ın önlerinde ki 4 maçta oynamaya hazır olması konusunda, oyuncular arasında yer almasından şüpheli.

Rivers, onun dönüşü için 5 Nisan'ın en olası tarih olduğunu belirtti.

Rivers Cumartesi günü yapılan antrenmandan önce Shaq'ın çok iyimser olduğunu ve gerçekçi olarak onu oynanacak olan dört maçta takım içinde görmediğini belirtti.

Rivers, Shaq'ın en iyi ihtimalle önümüzde ki hafta Pazar günü karşılaşacakları Detroit maçında oynayacağını belirtti.Ancak dönüşü için en olası tarihin 5 Nisan'da Philadelphia'ya karşı olduğunuda söyledi.

NBAtrky

Hill'e Böyle Giydirdiler

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/26be2a1e855d7e0fc2257860003785f0/BS_Blob/0.1D0?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

NCAA Play-Off'larında Duke Blue Devils ile Arizona Wildcats karşı karşıya gelince Phoenix soyunma odasında da iddialı konuşmalar yükseldi. Duke mezunu Grant Hill ile Arizona mezunu Channing Frye arasındaki iddialı konuşmalar, "Biz yeneriz, sizi ezeriz" ile başlayarak resmen iddiaya dönüştü.

ABD'de üniversitesini mezara kadar unutmamanın, her zaman o üniversiteden gurur duymanın nasıl aşılandığını biliyoruz. Hill eski bir Duke'lu olarak gururlu, Frye da eski bir Arizona'lı olarak. Bu nedenle sonunda kelimeler iddiaya dönüyor ve maçı kaybeden tarafın kazananın okulunun forması ile basının önüne çıkacağına ve fotoğraf çektireceğine iddiaya giriyorlar. Arizona da büyük bir sürprize imza atıyor ve Duke karşısında 93-77 kazanıyor ve NCAA Play-Off'larında ilk sekize kalıyor. Tabii durum böyle olunca da Hill Arizona kıyafetleriyle basının karşısına çıkmaya mecbur kalıyor. İşte Grant Hill ve Arizona kıyafetleriyle arabasına attığı depar. Görülmeye değer.

NBAtrky

Smoove Diz Ağrısı Çekiyor

http://winmyfantasyleague.com/wp-content/uploads/2010/11/jsmoov11.jpg

Atlanta Hawks'ın yıldız forveti Josh Smith ağrıyan dizi ve dizi yüzünden etkilenen oyunu için yeni bir planı olduğunu söyledi.

28 Şubat tarihinde Denver Nuggets'a karşı oynanan maçta bükülen dizi hala ağrıyor.

Smoove "Sakat sakat oynamak zor. Hele ki arka arkaya oynanan maçlardan sonra dizimin daha çok acıdığını hissedebiliyorum. Bu nokta da %100'le oynamam pek mümkün gözükmüyor. Ben sadece ne kadar oynayabildiğime ve ne kadar dinlenebildiğime bakacağım." dedi.

Smoove'un babası Pete Smith onu ayağının üzerinde koşmanın iyileşmesi açısından yararlı olacağını söylemiş fakat Smoove bunu kabul etmemiş çünkü topuk ve ayak burnu üzerinde yürümenin daha rahat olduğunu düşünüyormuş. En sonunda babasını dinlediğinde bazı ağrıların yavaş yavaş hafiflediğini belirtmiş.

NBAtrky

vego
27.Mart.2011, 17:14
Nowitzki Rekor Kırabilecek mi?

http://1.bp.blogspot.com/_aVb6qr1eLGA/TUqVYPkEcdI/AAAAAAAABD8/LyZfm6rD6dA/s1600/dirk2.jpg

Dirk Nowitzki, Utah deplasmanında serbest atışlarda 9/9 isabet sağlayarak son 82 girişiminin tamamını sayıya çevirdi. Bu alandaki NBA rekoru 97 isabetle Michael Williams’a ait (1993-Minnesota). Toronto’nun İspanyol oyuncusu Jose Calderon ise 2008-09 sezonunda üst üste 87 serbest atıştan hiçbirini kaçırmayarak, bu alanda ikinci sırada bulunuyor.

Dallas’ın Utah Jazz’ı deplasmanda 94-77 yendiği karşılaşmada sonucu dördüncü periyod skoru belirledi, çeyreğe 2 sayı geriden başlayan Dallas 36-17’lik skorla oyunu farklı kazandı. Dirk Nowitzki 19 sayı, 6 ribaund, Shawn Marion 13 sayı, 7 ribaund, benchten gelen Jason Terry 22 sayı ile oynadı.

Benchten 16 sayılık katkı alabilen Utah’ta Al Jefferson 21 sayı, 7 ribaund, C.J.Miles 16 sayı, 5 ribaund, Paul Millsap 15 sayı, 5 ribaund üretti. Maçın bitimine 48 saniye kala hakeme iiraz eden Al Jefferson önce teknik faul aldı, arkasından hakemin üzerine yürüyüp alkışlayınca diskalifiye edildi.

Takımların galibiyet-mağlubiyet sayıları şöyle: Utah Jazz 36-38, Dallas 51-21

Basketfaul

|Rose'dan Kariyer Rekoru
http://i2.cdn.turner.com/nba/nba/2011/images/03/27/derrick-rose-526-032611.jpg

MVP yarışının en büyük adayı olan Bulls guardı Derrick Rose, takımının Bucks'ı 95-87'lik skorla mağlup ettiği maçta kariyer asist rekorunu kırdı.
Derrick Rose 17 asistle maçı bitirdi.Rose 17 asistinin yanında 17'de 9'luk saha içi isabeti ve 12'de 12'lik faul yüzdesiyle toplam 30 sayı da üretti.Maçın kazanılmasında kuşkusuz en büyük pay sahibi isim 40 dakika boyunca sahada kalan Derrick Rose'du.

NBAtrky

vego
27.Mart.2011, 18:02
Phil Jackson Benchden Memnun Değilim demiş.

vego
27.Mart.2011, 18:09
Anaheim Kings İçin 75 Milyon Dolar

Anaheim şehri, NBA takımlarından Kings’in Sacramento’dan Honda Center’a taşınması için 75 milyon Dolarlık bir plan hazırladı.

Salı günü yapılacak belediye meclisi toplantısında görüşülecek taslağa göre Anaheim; Honda Center’ın yenileme çalışmaları için 25 milyon, Kings’in yer değiştirme masrafları için de 50 milyon Dolarlık anaparası ve faizi getirdiği kazançtan ödenecek tahvil ayırdı.

Kimliği açıklanmayan yatırımcılar tarafından temin edilen tahvillerin, Honda Center’ın gelirleriyle 10 yılda geri ödeneceği bildirildi. Belediye meclisinin bu faaliyeti, Kings’i 2011-12 sezonunda Orange County’ye getirme yolunda atılan adımların ilk resmi kanıtı niteliğini de taşıyor.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/86e6a772a5af9aafc225785f00425dc2/BS_Blob/0.40E?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

LeBron'dan Melo'ya Nasihat

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/7b9901a9d7d6a4d5c225785f003b0699/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpgLeBron James ve Carmelo Anthony birbirlerini lise günlerden beri tanıyorlar. ABD'nin geleceği en parlak iki lise oyuncusu olarak gösterilen ikili belki aynı takımda oynamadılar, iyi bir ilişki ve arkadaşlık geliştirdiler. Bu nedenle New York son 9 maçında 8. mağlubiyetini, hem de Madison Square Garden'da Milwaukee Bucks karşısında alınca, LeBron arkadaşına bir mesaj yollama ihtiyacını hissetti.

Kral, “Ben onların şu anda neler yaşadıklarını çok iyi anlıyorum. Zamana ihtiyaçları olduğunu söylediğinde ne demek istediğini de çok iyi biliyorum. Ama şu anda New Yorklular, taraftarlar ve basın bunu duymak istemiyor. Ancak o sözlerin ne anlama geldiğini en iyi bilen benim. Bu sezona biz 9 galibiyet ve 8 mağlubiyet ile girdik. Bazı şeyleri görmemiz ve çözmemiz lazımdı. Hala bazı detayları çözmeye çalışıyoruz. Onlar sıkıntıları görüp çözeceklerdir. Ama hiç bir zaman böyle şehirlerde, böyle takımlarda oynamak kolay değildir. Kimsnin çok sabrı olmuyor. Bu nedenle hep diken üstünde olacaksın” dedi.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/7b9901a9d7d6a4d5c225785f003b0699/BS_Blob/1.2056?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

-----------------------------------------------------------------------

Blake'in Yeni Reklamı

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/abdc049d16e56a60c2257860002f9100/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Los Angeles Clippers'ın çaylak süper yıldızı Blake Griffin, bu sezon sadece parkelerin üzerinde değil, aynı zamanda reklam ve sponsorluk dünyasında da müthiş çıkış yapan isimlerin başında geliyor.

Hem All-Star seçilmesi hem smaç yarışmasını kazanması hem de her hafta en azından bir hareketinin haftanın en güzel hareketleri arasında yer almasıyla Blake müthiş bir çıkışta. Sanki hemen hemen her iki haftada bir Blake'in yeni bir reklamı piyasaya çıkıyor. Ne zaman çekiyor, nasıl vakit ayırıyor bilemiyoruz.

İşte Blake'in AT&T için çektiği en son 4G reklamı. Reklamda smaçlarını beğenmeyen biraz da ukala bir arkadaş grubunu etkilemeye çalışıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=4OstnaejZzQ (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3D4OstnaejZzQ)

-----------------------------------------------------------------------------------

Bosh'a İkinci Doğum Günü Partisi

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/09bfbdcc7df7d9cfc22578600033f79c/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpgMiami Heat'in yıldız oyuncusu Chris Bosh'ın dün Basketbolseverler'de doğum gününü nasıl kutladığı haberini vermiştik, hatta ona işleri fazla abartmadığı için de kocaman bir "aferin" eklemiştik. Anlaşılan acele davranmışız. Bosh ikinci bir doğum günü partisini, hem de ünlü Phillipe Chow'da önce yemek daha sonra da Club Louis'de devam ettirmiş.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/09bfbdcc7df7d9cfc22578600033f79c/BS_Blob/1.18DC?OpenElement&FieldElemFormat=jpgPartide özel olarak hazırlattığı "CB" puroları havada uçuşmuş. Bir söylentiye göre puroların tanesi $1.000 civarındaymış. Üstelik tabii ki hem yemeğin hem de partinin sponsorları varmış. Takım arkadaşları LeBron James, Dwyane Wade, Eddie House, Mike Bibby, Udonis Haslem ve Mario Chalmers da partiyi ve yemeği kaçırmamış. Hatta davetliler arasında "Basketball Wives" televizyon programının yıldızları da varmış. Özel Louis XIII konyağı içilmiş ve gece bittiğinde, daha doğrusu sabaha karşı herkes evinin yolunu tuttuğunda Bosh arabaların hepsine bir teşekkür sürprizi bırakmış.

Bosh o kadar organize olmuş ki davetliler son Miami Heat maçından sonra arabalarına bindiklerinde davetiye niteliğini taşıyan şık bir kutunun içinde ipek kravat ve papyon bulmuşlar ve bunları takıp partide beklendiklerini açıklayan da şık bir davetiye varmış.

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/09bfbdcc7df7d9cfc22578600033f79c/BS_Blob/4.3FB8?OpenElement&FieldElemFormat=jpgBiz de ne güzel Bosh doğum gününü bir tenis maçı seyredip nişanlısı ile baş başa bir yemek yedikten sonra ailesi ve yakın dostlarıyla geçiriyor, bu doğum günü partilerini abartmamak gerekiyor diye bir haber yapmıştık. Anlaşılan acele etmişiz. Basketbolda "Kral" belki LeBron'ın lakabı olabilir, ama Chris Bosh doğum günü partilerine gelince ben de en kralını veririm mesajını net bir şekilde göstermiş oldu. Heatles'ın diğer iki üyesinin bir sonraki doğum günlerini dört gözle bekliyoruz. Bu partinin altında kalmayacaklarından dolayı nasıl daha fazla abartacaklarını kaçırmamak lazım.

vego
28.Mart.2011, 18:25
NBA'de bugün ne oldu?

28 Mart 2011 10:50 | NTVSpor.net
http://media1.ntvspor.net/C/I/129/lebron3_XURVK.jpg

GÜNÜN PERFORMANSLARI
LEBRON JAMES (MIAMI HEAT)
33 sayı, 10 ribaund, 7 asist (Houston karşısında)
MONTA ELLIS (GOLDEN STATE WARRIORS)
37 sayı, 13 asist , 7 ribaund (Washington karşısında)
JAVALE MCGEE (WASHINGTON WIZARDS)
28 sayı, 18 ribaund, 5 blok (Golden State deplasmanında)
GÜNÜN YILDIZI
LEBRON JAMES (MIAMI HEAT)
Miami Heat seyircisi önünde Houston Rockets’ı mağlup ederek son 9 maçta 8. galibiyetini alırken, Florida ekibinde ‘Büyük Üçlü’nün her biri 30 sayı – 10 ribaund barajını aşarak tarih yazdı. Alınan galibiyette bir adım öne çıkan isim ise, LeBron James oldu. Karşılaşmayı 33 sayı – 10 ribaund – 7 asistle tamamlayan süper yıldız, 40 dakika takımının başarısı için ter döktü. Kullandığı 21 şutun 13’ünü sayıya çeviren tecrübeli isim, 3 sayı çizgisinin gerisinden skor üretemedi. Serbest atışlarda 7/9 ile oynayan LeBron, 2 top kaybı yaptığı karşılaşmayı 1 faul ile tamamladı. En kritik anlarda sahne almaya devam eden yıldız oyuncu, sergilediği performansla geceye de damga vurdu.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
SEMİH ERDEN (CLEVELAND CAVALIERS)
Milli basketbolcu Semih Erden, sakatlığı nedeniyle Cleveland Cavaliers’ın Atlanta Hawks’a yenildiği maçta forma giymedi.

GÜNÜN SONUÇLARI
PHILADELPHIA-SACRAMENTO: 111-114 (UZATMADA)
MIAMI-HOUSTON: 125-119
CLEVELAND-ATLANTA: 83-99
MEMPHIS-SAN ANTONIO: 111-104
MINNESOTA-BOSTON: 82-85
OKLAHOMA CITY-PORTLAND: 99-90
GOLDEN STATE-WASHINGTON: 114-104
L.A. LAKERS-NEW ORLEANS: 102-84
PHOENIX-DALLAS: 83-91

SAYI: KEVIN DURANT – 27.7 (OKLAHOMA CITY THUNDER)

EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
29/03/2010 – NEW YORK KNICKS-ORLANDO MAGIC | 02:30 | NBA TV | CANLI |

vego
28.Mart.2011, 18:56
Knicks Billups'la Uzatacak Mı ?

Bir kulüp yetkilisine göre Billups gelecek sezon takımda kalması için Knicks'ten garanti aldı.

Knicks kontratının son senesinde veteran oyun kurucuya $14.2 milyon dolar verecek.Ve büyük soru Knicks Bilups'la uzatacak mı?

Koç Mike D'Antoni ve takım başkanı Donnie Walsh önümüzdeki sezon Billups'ı tutmak istiyor.Tabii ki D'Antoni'nin ve Walsh'ın önümüzdeki sezon takımda kalacağının garantisi yok ama birçok koç, değeri sahanın dışında da çok önemli olan bir oyun kurucuyu takımda tutmayı savunur.

NBAtrky

-----------------------------------------------------------------------------------------

LeBron Rekorlara Kaldığı Yerden Devam Ediyor

NBA'de 2010/2011 sezonuna girilirken verdiği sansasyonel kararla Miami Heat'e gidip, güçlerini Wade ve Bosh'la birleştiren James, bu kararla birlikte birçok soru işaretlerine sebep olmuştu. Sezon boyunca yaptıklarıyla bunlara sürekli yanıt veren James, bir yandan da rekor kırmaya devam ediyor.

En son Mart Ayı'nın 3. haftasında 'Haftanın Oyuncusu' seçilen yıldız oyuncu, bununla beraber bir rekoru daha sezon bitmeden kırmayı başardı.

Daha önce 'En Fazla Haftanın Oyuncusu Seçilme' ünvanını elinde bulunduran Kobe Bryant'nin elinden bu rekoru alan James, bir rekora daha imza atmış oldu. Tüm Miami Fanları biliyor ki bu O'nun ne ilk rekoruydu; ne de son rekoru olacaktır...

İşte (Artık) LeBron'ın başı çektiği o liste...

TIMES WON PLAYER
31 LeBron James
27 Kobe Bryant
25 Michael Jordan
23 Allen Iverson
23 Karl Malone

NBAtrky

--------------------------------------------------------------------------------------

Raptors Bargnani'yi Gözden Çıkardı
Toronto Raptors genel menajeri Bryan Colangelo'nun yakın çevresine İtalyan pivot Andrea Bargnani'yi gözden çıkardığını ve geleceğin Raptors'ını çaylak Ed Davis ile ikinci yıl oyuncusu DeMar DeRozan'ın etrafında oluşturacağı konuşuluyor.

Colangelo'nun sadece Bargnani ile değil aynı zamanda takımın diğer Avrupalı oyuncusu İspanyol oyun kurucu Jose Calderon'u da takımda tutmaya pek sıcak bakmadığı öğrenildi. 2007 NBA Draftinde ilk sıradan seçilen Bargnani, bu sezon 21.8 sayı, 5.3 ribaunt ve 1.8 asist ortalamasıyla oynuyor. Buna rağmen Bargnani'nin ribauntlarda yetersiz kalması, yeterince sert olmaması, savunmada çok aksaması ve takımı daha yukarılara taşıyamamış olması Colangelo'nun bu karara varmasındaki önemli nedenler olarak gösteriliyor.

Raptors hem Bargnani hem de Colderon'u gözden çıkarırsa uluslararası yıldızlara da eskisi kadar sıcak bakmayacaklar mı sorusu hemen akıllara geliyor. Şu anda Litvanyalı Linas Kleiza, Brezilyalı Leandro Barbosa, Fransız Alexis Ajinca takımdaki diğer uluslararası oyuncular.

basketbolseverler

vego
28.Mart.2011, 18:58
Tristan Thompson Draft’a Giriyor

http://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gifhttp://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gifhttp://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gifhttp://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gif
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/f688756e603688d7c225786000387e33/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpgTexas Üniversitesi’nin çaylak forveti Tristan Thompson 2011 draft’ına katılmaya karar verdi.

Kanadalı oyuncu bir menajerle anlaşarak NBA yolunda ilk adımını atmış oldu. Üç ve dört numaralı pozisyonlarda oynayabilen genç yetenek, en son draft tahminlerinde 24. sırada yer alıyor.

Thompson, bu sezon oynadığı karşılaşmalarda 13,1 sayı, 7,8 ribaund ve 2,4 blok ortalamaları tutturmuştu. 2,04m boyundaki oyuncu, 2,15m kanat genişliği ile dikkat çekici bir fiziğe sahip.

Basketbolseverler

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
29.Mart.2011, 17:59
NBA'de bugün ne oldu?

GÜNÜN PERFORMANSLARI
CARMELO ANTHONY (NEW YORK KNICKS)
39 sayı, 10 ribaund, 2 asist (Orlando karşısında)
29 sayı, 18 ribaund, 2 asist (New York deplasmanında)
ANDRE IGUODALA (PHILADELPHIA 76ERS)
19 sayı, 7 ribaund, 7 asist (Chicago deplasmanında)
GÜNÜN YILDIZI
CARMELO ANTHONY (NEW YORK KNICKS)
New York Knicks uzatmada Orlando Magic’i mağlup ederek 6 maçlık mağlubiyet serisine son verirken, Carmelo Anthony de New York formasıyla en iyi performansını sergiledi. Florida ekibinin potasına 39 sayı bırakan yıldız oyuncu, istatistiklerine 10 ribaund – 2 asist ve 1 top çalma ekledi. 43 dakika takımının başarısı için ter döken tecrübeli isim, kullandığı 26 şutun 12’sini sayıya çevirdi. 3 sayı çizgisinin gerisinden 2/6 isabet kaydeden Carmelo, serbest atışlarda ise 13/17 ile oynadı. Oyunda kaldığı süre içinde 3 top kaybı yapan yıldız oyuncu, karşılaşmayı da 4 faul ile noktaladı. En kritik anlarda sahne alarak el yakan topları kullanan Carmelo, sergilediği performansla geceye damga vurdu.
HANGİ TÜRK SAHADAYDI?
Orlando Magic’in deplasmanda New York Knicks’e boyun eğdiği maçta Hidayet Türkoğlu, takımına önemli katkı yapmasına rağmen mağlubiyeti engelleyemedi. Maça ilk 5’te başlayan yıldız oyuncu, 41 dakika süre aldığı karşılaşmayı 18 sayı, 4 asist ve 2 ribaundla tamamladı. Kullandığı 13 şutun 5’ini sayıya çeviren Hido, 3 sayı çizgisinin gerisinden 4/8 isabet kaydetti. Serbest atışlarda 4/7 ile oynayan milli basketbolcu, 3 top kaybı yaptığı karşılaşmada 6 faul ile oyun dışında kalmaktan kurtulamadı.
Chicago Bulls’un seyircisi önünde Philadelphia 76ers’a teslim olurken, Ömer Aşık 10 dakika süre aldı. Maça kenarda başlayan milli basketbolcu, oyunda kaldığı süre içinde 2 ribaund ve 1 blok üretti. Kullandığı 2 şutu da sayıya çeviremeyen çaylak oyuncu, serbest atış kullanmadı. Genç pivot, top kaybı yapmadığı karşılaşmayı 1 faul ile tamamladı.

GÜNÜN SONUÇLARI
INDIANA-BOSTON: 107-100
CHARLOTTE-MILWAUKEE: 87-86
NEW YORK-ORLANDO: 113-106 (UZATMADA)
CHICAGO-PHILADELPHIA: 85-97
SAN ANTONIO-PORTLAND: 92-100
UTAH-WASHINGTON: 95-100 (UZATMADA)

SAYI: KEVIN DURANT – 27.7 (OKLAHOMA CITY THUNDER)
BLOK: ANDREW BOGUT – 2.65 (MILWAUKEE BUCKS)

EKRANDA HANGİ MAÇ VAR?
30/03/2011 – CLEVELAND CAVALIERS-MIAMI HEAT | 02:00 | NBA TV | CANLI |

NtvSpor

GodfatheR
29.Mart.2011, 18:43
Dün gece bu maçı bekledim , her ne kadar sonu heycanlı geçse de beklediğime değmedi diyebilirim. Felaket bir maç çıkarıp şut sokamayan Arenas'ın maçın son dakikalarında bulduğu 2 üçlük çok şaşırttı :D Howard'ı yine iyi dövdüler ve hakemler buna göz yumdu. Maçın son bölümünde hakemler elinden geleni yaptı NYK adına ve başarılıda oldular.

Sirius Black
29.Mart.2011, 19:06
Howard pota altında fena sopa yiyor ama hakemler pek oralı olmuyor genelde. Howard'ı diğerleriyle dengelemenin tek yolu bu sanırım. O atletiklik ve gücü ancak kural dışı hareketlerle durdurabiliyorlar. :)

vego
29.Mart.2011, 19:24
Real Madrid'de Nikola Mirotic, Drafta Giriyor

http://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gifhttp://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gifhttp://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gifhttp://www.basketbolseverler.com/icons/ecblank.gif
http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/cd769e25c0179bc4c225786200484d89/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Real Madrid’in genç oyuncusu Nikola Mirotic’in 2011 draftine gireceği ve kısa sürede bu kararını basına açıklayacağı belirtildi.

1991 doğumlu ve 2.08 boyundaki Mirotic, İspanya’da yayın yapan bir gazeteye yapmış olduğu açıklamada THY Euroleague çeyrek final karşılaşmalarına konsantre olduğunu ancak bir yandan da kendi kariyeriyle ilgili olarak karar aşamasında bulunduğunu söyledi. Real Madrid’in genç forvetinin, 2013 yılındaki drafte kadar yaşı nedeniyle hakkı bulunuyor.

Aslen Karadağ doğumlu olan İspanyol pasaportuna da sahip olan Mirotic, bu sezon THY Euroleague’de 15 karşılaşmada 7.6 sayı- 3.5 ribaund- 0.5 asist ortalamaları yakalamıştı.

Twitter İlgisi Gasol'u Şaşırttı

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/fb66b14d438b502ac22578620029cd45/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

Los Angeles Lakers'ın All-Star uzunu Pau Gasol her ne kadar Hollywood gibi bir yere yakın yaşıyor olsa da, röportaj verirken pek rahat olmadığı da her halinden anlaşılır.

Lakers'a takas olduğu günden bu yana bu konuda önemli gelişme gösteren Gasol modaya uydu ve twitter hesabı açtı. Twitter'ı açılır açılmaz üç saat içinde 15.000 takipçisi kayıt olan Gasol'u bu ilgi şaşırttı. Gasol'un 6 saat içinde ise 18.600 takipçisi olmuştu.

Gasol "Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Tam olarak twitterın ne olduğunu da bilmiyordum. Bugün yeni başladık ve olumlu bir girişim olacağını düşünüyorum. Tabii ki Lakers'da oynuyor olmamın bunda çok büyük etkisi var. Bir süredir isimiz bir hesap açtım ve takım arkadaşlarımı takip ediyordum. Bakalım neler yazıyorlar diye. Ron Artest'i bile izliyordum. Ron'a sordum günde kaç kere giriyorsun diye. O da bana 20 kere dedi. İnanamadım. Ama o çok eğleniyor. Umarım benim içinde güzel olur." dedi.

İspanyollara Göre Gasol, Knicks’e Gidecek

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b19f21e77244f83fc22578620049e8b0/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

İspanyol basınında yayınlanan bir habere göre Memphis Grizzlies’ın başarılı uzunu Marc Gasol’un, yaz döneminde takımdan ayrılarak New York Knicks’e gideceği iddia edildi.

Marca gazetesinde yer alan habere göre Knicks’in Basketbol Operasyonları Sorumlusu Donnie Walsh’ın, Carmelo Anthony’i takas ettiği süreçte kaybettiği kadro derinliğini yeniden kazanmak için yaz döneminde Marc Gasol’un kapısını çalacağı belirtildi. Orlando Magic karşılaşması sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Walsh ise kendisine konuyla ilgili olarak yöneltilen soruya ise, “Takımın neye ihtiyacının olduğunu biliyorum. Bizim öncelikle pota altına takviye yapmamız gerekiyor. Ancak bu konuda birşey söylemek için erken” dedi.

Öncelikli hedefi Zach Randolph’u takımda tutmak olan ve bu nedenle de Gasol’u ikinci plana atan Memphis Grizzlies Genel Menajeri Chris Wallace’ın da İspanyol oyuncunun yüklü bir sözleşme imzalaması durumunda bu teklifi karşılamayacağı kaydedildi.

Hornets’da David West Yıkıldı

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/f655b10dd61cf024c2257862003efc79/BS_Blob/0.8A?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

New Orleans Hornets’ın All-Star forveti David West’in, sol dizinden yaşadığı sakatlık problemi nedeniyle ameliyat olacağı ve yaklaşık altı ay boyunca parkelerden uzak kalacağı belirtildi.

Knicks’in Dwight Howard Rüyası

http://www.basketbolseverler.com/tbfweb/basketbolseverler/basketbols.nsf/0/b2d8c965bf77698cc2257862003df5ef/BS_Blob/0.84?OpenElement&FieldElemFormat=jpg

New York Knicks Basketbol Operasyonları Sorumlusu Donnie Walsh’ın, Orlando Magic’in süper yıldızı Dwight Howard’ı kadrosuna dahil edebilmek için Amare Stoudemire ya da Carmelo Anthony’i takasta kullanabileceği iddia edildi.

Önümüzdeki yaz kontratı tamamlanacak Dwight Howard’ı bir süredir gündeminde tutan ve Walsh’ın, yıldız oyuncuyu takas yoluyla kadrosuna katmaya hazır olduğu belirtildi. Takımın hedeflerine ulaşması için bir Howard’ı mutlaka New York’a getirmek isteyen tecrübeli basketbol adamı, bir yerel gazeteye yapmış olduğu açıklamada, “Bizim her zaman için iyi oyunculara ihtiyacımız var. Amacımız bu takımı büyük hedeflere ulaştırmak. Bu hedefler için de bu tarz oyuncuları kadromuzda bulundurmalıyız” dedi.

2004/05 sezonundan bu yana Orlando Magic forması giyen 25 yaşındaki Howard, bu yıl 71 karşılaşmada 23.2 sayı- 14.3 ribaund- 2.4 blok ortalamaları yakalamıştı.

Basketbolseverler

KaPaLı
29.Mart.2011, 19:28
Knicks'in ne yapmaya çalıştığını anlayan beri gelsin. Carmelo ve Amare'ye karşılık Howard'ı istiyolar. Anında veririm ben Orlando yönetimi yerinde olsam.

vego
29.Mart.2011, 19:36
Washington Çirkin Rekordan Kurtuldu

http://www.nbatrky.com/images/statusicon/wol_error.gifClick this bar to view the full image.http://www.basketfaul.com/UserFiles/OzetResimleri/1301378559.jpg

Washington Wizards, Utah Jazz’ı deplasmanda uzatma sonunda 100-95 (85-85) yenerek 37. deplasmanında 2. galibiyetini aldı. NBA tarihinde en kötü deplasman performansı 1990/91’de 1-40 ile Sacramento Kings’e aitti.

Çaylak oyuncu John Wall 28 sayı, 7 ribaund, 4 asist, Jordan Crawford 25 sayı, 5 ribaund, JaVale Mcgee 11 sayı, 17 ribaund, 3 blok ile Washington’un galibiyetinde etkili oldular.

basketfaul

vego
29.Mart.2011, 19:37
Knicks'in ne yapmaya çalıştığını anlayan beri gelsin. Carmelo ve Amare'ye karşılık Howard'ı istiyolar. Anında veririm ben Orlando yönetimi yerinde olsam.
Yok 2 sinden birini veriyorlar:D