2009'da da yıne uyduruk uyduruk Alman futbolcular çıkar Trabzonspor altyapısından :)
Printable View
2009'da da yıne uyduruk uyduruk Alman futbolcular çıkar Trabzonspor altyapısından :)
eklense ne olacak batuhan bir maçta 180 potansiyel alırken barış geçen yıl nasıl oynadığını herkes gördü 140 potansiyel alıyo.hasan ahmet sarı da en fazla 100 verirler
Trabzonspor altyapısı bugüne kadar Türk futboluna çok oyuncu kazandırmıştır aynı şekilde İstanbul tekelinde bulunan Şampiyonluk kupasını onların elllerinden alırken de altyapısı ve Trabzonlu oyuncular sayesinde bunu başarmıştır. Son zamanlarda bu kadar başarılı olamasa da son 2-3 senedir Trabzonspor altyapısından çıkıp da süper lig ve özellikle Bank Asya Lig'de forma giyen bir sürü oyuncumuz vardır.
Eyüp Kadri - Sivas'a gitti.
Emrah Kol
Enis Kahraman
Feridun Sungur - Samsun
Selim
Tolga Zengin
Kadir Keleş - g.antep bld
Barış Memiş
Cemre Atmaca
sayamadığım birçok isim var 2.ligde sürekli forma giyen ama nedense Fm ye bu hiç yansıtılmadı .. Ama istanbul takımlarından 1 oyuncu çıksa hemen as kadroda oynuyabilecek şekilde görüyoruz Fm'de ..
Trabzonspor'un altyapı özelligi 15 oyunda bizden fazla olanda birtek Galatasaray var bildigim kadarıyla oda 17 ki bunlarda normal değerler bence.Trabzonun türk futboluna sundugu oyuncular çok ama bu oyuncuların hiçbiri avrupanın üst düzey takımlarında oynayamadı bu güne kadar çıkardığımız en büyük oyuncularımızın cası maksimum 150 seviyelerini zorladı daha fazlası olmadı.Bana Feridun vs. biton adam denilmiş ama bu adamların çoğu ileride maksimum TSL'de orta sınıf bir takımda oynayabilirler bunun içinde 125 civarı bir ca yeterde artar oyundada 125 ca seviyesinde oldukça adam çıkıyor zaten bide diger takım araştırmacılarının öyle kafalarına göre pa verdiklerini sanmıyorum özellikle İstanbul takımı araştırmacıları altyapı maçlarını tvden izleyebildikleri için oyunculara gereken degeri daha erken yaşta verebiliyor malesef benim böyle bir şansım yok Trabzon'da oturan arkadaşların falanda gidim maçları izlim görüşlerimi belirtim gibi bir derdi yok ve böyle oluncada şimdilik bu durumun degişme ihtimali yok.Ayrıca Barış'a gelince fizigi iyi degil o yüzden Ömer abiyle konuştuk -9 olmayacak ama -8'de yapmak istemedik çünkü -8 yaparsak pa 130 çıkabilir oyunda buda tatsız bir durum olur bu yüzden 150 civarlarında bir sabit pa vermeyi planlıyorum ki bu pa ilede ileride milli takımımızın iyi isimlerinden biri olacak ve TSL'de yıldız olacak buda şimdilik yeterli bence.Ahmet Sarı'yada -7 PA vermeyi düşünüyorum hiç izlemedigim bir kişiye daha fazlasını vermeyi düşünmüyorum şimdilik oda bu pa ile 130 seviyelerine ulaşabilecek.
ya -9 verilse bence daha iyi olacak:icon_smile:ayrıca fiziği kötü değil ki bir ara bir profil hazırlamıştın baktım yine, 116 c.a. ydı ve fiziği kötü değildi mesela gücü 9 kendi yaşına göre normal hız ve çeviklik özellikleride iyi sayılır.italya liginde giovinico var barıştan 3 yaş daha büyük boyu da 1.60 civarı fm 2008 e kadar kariyerinde sadece 3 defa maç oynamış oda seri b de. -10 p.a. verilmiş.gücü 3-4 civarı birşeydi.giovinco çok daha iyi ama hiç olmazsa -9 verilip arada fazla farkın olmamsı gerekir.barışa -9 verilmezse haksızlık olacağını düşünüyorum ve bence yine çok olumsuz eleştiri alınır hiç olmazsa 160-165 arası set p.a. verilebilir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bu arada 150 civarı p.a. yı küçümsemiyorum.sadece kendi görüşüm, daha iyisi olmalı.
Barış bir kendini kanıtlasın bakalım. Onun gibi bir çok oyuncu çıkıyor. -9 Pa ya da 160-165 set pa' yı hemen veremeyiz. Giovinco isimli oyuncuyla kıyaslamışsın. Eğer vakit ve imkan bulursan İtalya' nın olimpiyat maçlarını izlemeni tavsiye ederim. Çok çok büyük bir yetenek Giovinco. Barış bunun 5' te 1' ini göstermedi henüz. Tabi ki belli yetenekleri var yok demiyorum. Keşke Giovinco' yu geçse.
giovincoyu bu sitede en iyi bilenlerden biriyimdir belkide olimpiyat maçınıda izledim zten barıştan çok daha iyi olduğunuda yazdım dediğim gibi barış 3 yaş daha küçük ve bahsettiğimiz şey potansiyel ilerde -9 p.a.yı neden esirgeyelim ki giovinco ile kıyaslamamın sebebi sadece fiziksel benzerlik.yani bu işte fiziksel olarak çokda takmamk gerekiyormuş.
giovinco yu keşke geçse ama imkansız şimdilik, -9 vererek onun gibi olamaz zaten giovinco oyundada sayılı yeteneklerden.
benden bu kadar çok tartıştık zaten önceden.
Barış bence çok özel bir oyuncu..Yaşı 18 henüz..Trabzon onu kazanırsa gökdenizden daha iyi bir 61 numara kazanır..Mücadele etmeyi öğrenmeli ama..!
Giovinco fiziken Barış gibi güçsüz ama Barış'tan daha hızlı daha çevik ayrıca tekniği Barış'tan çok daha iyi.
barış iyi oyuncu ama şunu burda söylüyorum hasan ahmet sarı onu rahat geçer
barışın trabzonsporda avruvaya gidebileceğini sanmıyorum.sadece küçük olduğundan taraftar sempatisi bu yüzden gidip orta yapma yerine çuğu zaman rakibi bekliyor çalım atayımartislik olsun icabı
bugun oyun oynarken dıkkatımı çekti.Barış'ın özel yetenek 3 nasıl olur ya onun 12-13den fazla olması lazım değil mi?
barışın birçok özelliği randomdu zaten 3 te çıkabilir 20 de.
en uygunu 15-16 gibi değerdir.
Trabzonspor - Club Brugge notları:
Trabzon 4-1-3-2 sisteminde sahaya çıktı. Kalede Tolga; geri dörtlüde Serkan - Song - Egemen - Cale; ön libero Hüseyin; orta üçlüde Yattara - Selçuk - Colman; ileri uçta Gökhan - Umut ikilisi vardı.
Yattara serbest oyuncu olarak oynadı; yeri geldi forvette üçüncü, kimi zaman sola kaçtı, kimi zaman sağda Serkan'la dipdibe oldu ama ilk yarı Ersun Yanal istediği verimi alamadı. Yattara'nın AMC'yi yadırgadığı gün gibi aşikar, çok zorlanıyor. Yanal'ın istediklerini yapmaya çalışıyor ama çok isteksiz. Böyle olunca sonuç gelmiyor. Birkaç kez ceza sahası içine ara pas denedi ama topu Gökhan ya da Umut'un önüne ulaştıramadı. Bu durum forvetlerin kötü takipçi olduklarından değil, Yattara'nın yerini yadırgamasından kaynaklandı. Yattara ikinci yarıda ne zaman kendini sağ kulvara attı, eski Yattara oldu, o zaman harika crossing becerisiyle güzel bir orta kesti ve Umut'a golü attırdı. Kısacası Yattara sadece AMR'de iş görür hem de güzel görür.
Colman orta üçlünün solunda oynadı. Kimi zaman ortaya yanaştı, top alıp dağıttı. AMC'nin hakkını verecek bir yapıya sahip. Kendisinde gözlediğim en önemli şey vision özelliğinin çok iyi olması. Sahayı çok iyi görüyor, 30-40 metre çok güzel çapraz paslar atıp oyunun yönünü değiştirebiliyor. Hızı iyi diyebilirim. Çabuk karar vermede sıkıntısı var sanki. Sistem gereği hünerlerini pek sergileyemediğini tahmin ediyorum. İyi transfer, Trabzon'un kendisinden çok faydalanacağını düşünüyorum.
Cale maç içinde çok aktif değildi. Vasat bir görüntü çizdi. Gözüme takılan belirgin bir özelliği yok. Bir şut denedi, berbat vurdu topa.
Egemen - Song ikilisinin harcı yavaş yavaş tutuyor gibi. Egemen agresif, mücadeleden kendisini sakınmayan, tekmeye kafa koyan, çalışkan bir oyuncu. Hava toplarında fena değil, iyi sıçrayabiliyor. Song'la uyumu tam sağlarsa Bursa'dayken hak edip de bir türlü seçilmediği Milli Takım'a seçilebilir. Song, bana kalırsa Trabzon'un en iyi transferi. Tam bir kaptan, FM diliyle commanding centre-back. Savunma çizgisini ileri-geri götürüyor, hata görünce hemen eliyle-koluyla, yeri gelince bağırarak uyarıyor. Bu güçlü tandemde en önemli sorun Tolga. Kesinlikle iletişim kurmuyor savunmasıyla ve Trabzon'a pahalıya patlayabilecek hatalar yapıyor. Song, GS'de Aykut'a yaptığı gibi Tolga'ya da bağırmaktan geri kalmadı. Tolga'nın communication 7-8'den yüksek olmaz sanırım. Bir kaleci için çok büyük bir handikap. Bunun yanında soğukkanlı bir kaleci. Kendisine dönen geri paslarda rakip pres yaparken gereksiz risk alabiliyor. Soğukkanlılığı avantaj da yaratabilir, dezavantaj da.
İkinci yarı da Tayfun Serkan'ın yerine, Giray Egemen'in yerine, Ceyhun Hüseyin'in yerine, Barış Yattara'nın yerine, Adnan Selçuk'un yerine, Ergin de Gökhan'ın yerine oyuna dahil oldu.
Tayfun ileri çıkma hastası. Her atakta onu ileride cezasahası köşesine yakın yerlerde kendisini görebilmek mümkün.
Giray Song - Egemen ikilisi için iyi bir yedek. Teknik açıdan iyi olan Giray geriden oyun da kurabiliyor.
Ceyhun, Hüseyin gibi uzun boylu bir ön libero. Hüseyin'in aksine pas dağıtabiliyor, oyun kurabiliyor. Savunmadan ileri top çıkarmada takımı rahatlatabiliyor. İyi bir gelişim sayesinde iki-üç sene sonra Milli Takım'da süreklilik sağlaması mümkün.
Barış, Ersun Yanal'ın sıkıştığı zamanlarda başvurabileceği iyi bir yedek. Topla oynamayı çok seviyor. Bu yüzden topu kaybettiği zamanlar da oluyor. Daha öğreneceği çok şey var ama onu parlak bir gelecek bekliyor.
Ergin, Ömer şefimin o güzel tabiriyle tam anlamıyla savruk bir forvet. Biraz Tuncay'ı andırıyor. Ama sürekli deplase olması nedeniyle rakibi yoran, topun gelmesini beklemektense topu almak için sürekli uygun pozisyona geçmeye çalışan bir forvet.
Toparlamak gerekirse bu sezon başarı için iyi bir kadro var ama Ersun Yanal'ın oturtmaya çalıştığı sistem sağından solundan pörtlüyor. Örneğin takımda tam anlamıyla bir sol kanat yok. Bu da Yanal'ı üçlü ortasahaya itiyor. Ama Yattara'yı buna oturtamıyor. Sol kanada çekse ters ayaktan Yattara sürekli ortaya kat etmeye çalışıyor, yani hızı kesiliyor. Sol tarafı zaman zaman Colman, geriden çıkışlarıyla da Cale idare edecek gibi görünüyor. Umut ve Gökhan arasında bir uyum gözlemleyemedim. İkisi de bireysel sonuca gitmeye çalışıyor. Takım baskı kurup topu rakip sahada çeviriyor ama etkili atak olmuyor. Bunlara rağmen Trabzon'un önü açık ve bu sezon sıkı takibi hak ediyor.
bunları defalarca bende söylemiştim. sende eklenince sesimiz daha gür çıkacaktır inşallah dostum. ben yattaranın sanılanın aksine ligin en kötü versalty özellikli oyuncu olarak düşünüyorum. ayrıca crossing yeteneği çok üst düzey ve sağ taç çizgisinden ayrılamıyor.
bunu yazmanda çok iyi olmuş. ben yazdığımda karşı çıkmıştı serhat.
belki 10 senedir o sol kanat bir türlü olamadı zaten :director:.
ama yok be onurcum biz ne desek boş bizi harcıyorlar burda dimi :D
Öncelikle Tayfun konusunda karşı çıkmadım dikkat etmedim dedim ve evet calı olarakta izleyince ileri çıkıyor sürekli kabul :D
Onur abi senin aksine ben Cale'yi çok begendim defansif yönünü ilk başlarda kötü bulmuştum ama defansif olduça iyi tackling 14-15 olabilir aynı şekilde pozisyon almada 14 olabilir.İleri çıkışları oldukça iyi dripling maksimum 11 olur ama orta açma 14 civarı olabilir yine.Hızlıda bir oyuncu fakat hızlanma konusunda sıkıntılı gibi kafamdaki hız 14 hızlanma 11 neyse devre arasına kadar izledikten sonra herşey netleşecektir Cale hakkında...
Colman'ı çok beğendim özellikle vision özelliği çok iyi rahatlıkla 16 olabilir paslarıda o seviyelere çekilebilir Belcika araştırmacısı passingi 12 yapmıştı galiba ama onu konuşup yükseltmeyi planlıyorum 12 çok yetersiz olur Colman için ayrıca bana dripling yetenegi kötü gibi geldi bilmiyorum siz ne gözlemlediniz ama bana göre driplingi 11 den çok daha yukarılara çıkamaz gerçi daha tam anlamıyla karar verebilmek için devre arasını beklemek lazım.
Zaten diger konularda Onur abi hemen hemen benim diyeceklerimi demiş şimdilik ekleyecek fazla birşey yok Ankaraspor maçını beklemeye geçtik.
2009da stad kapasites 23000 olacak dimi çnkü stada koltuk takan firma 23000 koltuk takılacagını sölylemiş.bilet fyatlarında ve kombıne olayındada çok buyuk bı gelısme var.bu konular oyuna yansıyacak dimi?
2 hafta öncesine kadar 18.00 kombine satılmıştı, bu da aktarılır umarım oyuna..
yetişirde mustafa abinin kafasını şişirmek kaydıyla. Ben bir iki hata yaptım acemiliğim yüzünden ve üstadı dinlemedik dik kafalılık yaptık. şimdi koşuşturuyorum düzelt mustafa abi diye. :D veri tabanı tekrar dönmeyebilir cengizciğim
Msn'e gel Sinan :D
Sezonluk bilet fiyatları belli oldu
Takımımızın 2008-09 sezonunda oynayacağı müsabakalardaki bilet fiyatları belli oldu.
Yönetim kurulumuzun aldığı karar gereği yeni sezondaki bilet fiyatları şöyle:
1- 2008-2009 futbol sezonu için Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynayacağımız Türkcell Süper Lig maçları (kupa ve derbi maçlar hariç) bilet fiyatları aşağıdaki gibidir;
- VIP TRİBÜN : 200.-YTL
- KAPALI (B-C-F-G) : 100.-YTL
- KAPALI (A-D-E-H) : 75.-YTL
- MARATON TRİBÜN : 30.-YTL
- KALE ARKASI : 25.-YTL
2- 2008-2009 futbol sezonu için Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynayacağımız Türkcell Süper Lig derbi maçları bilet fiyatları aşağıdaki gibidir;
- VIP TRİBÜN : 300.-YTL
- KAPALI (B-C-F-G) : 150.-YTL
- KAPALI (A-D-E-H) : 110.-YTL
- MARATON TRİBÜN : 45.-YTL
- KALE ARKASI : 40.-YTL
pek emin değilim ama bilet fiyatları falan aktarılıyor mu oyuna ? Bu sene kombine ve maç günü satılacak biletlerden iyi bir gelir elde edebilecez gibi.. FM 2009'a da yansır heralde bu ..
cale mukemmel oynadı top kapması en 16 olmalı bence pozusyon alma sıda cok ıyı ayrıca her turlu topa atladı yerı geldı sağ beke gelıp top kestı
caleyi bende beğendim ama özellik vermek için erken olduğunu düşünüyorum