Selçuk Dereli zaten yandaş bir hakem. :)
Printable View
Selçuk Dereli zaten yandaş bir hakem. :)
He bu hakemliği bırakmıştı demi. İyi ki bırakmış :)
Tek bir soru soracağım size,
Futbol "oyun"-unda hakemi aldatmak yasak mı ?
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...86118482_n.jpg
bu arada selcuk dereli o yorumuyla ne oldugunu sonunda gösterdi.. zamaninda fener ile besiktasin hakkini cok yedi o adam
Escude neden yere dustu ?
onceki mesajlarimi okumadigin icin sallaman normal ben o pozisyona penalti demedim zaten ben sadece soru sordum escude neden yere dustu diye neyse senle tartisilmaz zaten umutun pozisyona el diyen adamla. :)
Bence Beşiktaşlı olarak yine bir nebze mutlu olmalıyız. Bu kadar az topla oynayıp hatalardan da olsa sonunda fırsatları değerlendirebildik. Eskiden olsa atamazdık bunları. Hakem açısından şansımız dönmese de fırsatçılık açısından şansımız dönmüş olabilir.
Dün Rıdvan Dilmen çok doğru bir şey söyledi. "Beşiktaş sakın bugünkü oyununa bakıp sevinmesin, bu kadro ile kesinlikle hiç bir şey yapamaz, bir anda Fb ve Gs 10 puan öne geçer farkında bile olmazsınız "dedi. Kesinlikle bir ortasaha ve forvet şart. Hemde yabana atılacak cinsten değil. Kaliteli olması lazım. Yedeklerimize bakınca umutlarım sönüyor yahu. Takımda yedek yok. Bir ara yedek takımımızdan bir ilk 11 daha çıkacağı söylenirdi ahh ahh.
Bu penaltı falan değil ama tartışılabilir. Aslında kendini atmasa doğru, penaltı olacakmış ama ağır çekimde dikkat edersen kendini atmaya meyillenmiş zaten. Bunda da niyeti belli yani.
Daha bu sabah Mehmet Demirkol'un programını izledim. Onu dedi fakat ardından "Beşiktaşlı arkadaşlar kızmasın ben de pozisyonun penaltı olmadığını düşünüyorum" diye belirtti.
Maçı izledim. Bol gollü bir maç oldu.
Çok tartışılan penaltı pozisyonunda ise kişisel görüşüm; B
Burak art niyetli olarak penaltı almak için kendini içeri bırakıyor. Çok açık dışarıda olan bir pozisyondu. Belki çizgi hakemi kullansalar bu hata olmayacaktı. Beşiktaş ikinci yarı iyiydi bence. Tebrik ediyorum. İlk haftalarda derbi olması iyi olmuyor bence.
Mehmet Demirkol'un da ne oldugu belli degil, adama güya Fenerli diyorlar ama ne zaman görsem Galatasaray'i öve öve bitiremiyor haksiz kazanilan puanlarda bile övüyor.. dogrusu bu yorumu beni sasirtmadi.. garip birisi..
ben bu fotoyu yeni goruyorum, daha da uzerine yorum yapilmamali. burak bilerek ayagini arkada birakiyor ve escudeye ayagini takiyor. ve zaten escude daha ayagina basmadan burak dususe gecmis :n: hersey net. escude neden dustu deniyor. 2 kisi arka arkaya kosun ve onunuzdeki adam dussun, bak bakalim sen ayakta kalabiliyor musun? :n:
mumkunse selcuk dereliye de su fotoyu bir fakslayiverin, cihana aynen katiliyorum ben de. iyi ki bu adam hakemligi birakmis, bence yorumculugu da biraksin :n:
Bu hakemliği bırakma konusunu anlamadım ben nedir o?
ya elinizi vicdanına koyun ve düşünün
forvetsiniz takımınız bir golle geride son dakika elinize bir şans geçmiş.
o anda futbolcu eminim yüzlerce şey düşünmüştür.
acaba topu alıp gol atabilir miyim?hayır şurdaki arkadaşıma pas atmam lazım!Hayır hayır bunları başaracak kadar zamanım yok acaba penaltı yaptırabilir miyim?Olamaz mesafe çok uzakta bedenimi biraz daha ileriye ittirmeliyim.Ve penaltı gelir adam mutlu bir şekilde yerine döner takımına 1 puanı kazandırır.
Siz bir forvet olsanız elinizde bir imkan olsa takımınızı kurtarmak için denemez misiniz?
Bu hareketi denemenin cezası kırmızı değilse o zaman denenebilir.Hatta kırmızı verilse bile önemli maçlarda denenebilir.
Maradona elle attığı golle ilgili diyor.Ne dememi bekliyordunuz.Gidip hakeme elle gol attım k.bakmayın mı deseydim diyor.Elide bilerek yaptığını söylüyor.Kaleci o topu kapıcaktı diyor.Sonra gitmiş takım arkadaşlarına sarılın sarılın çaktırmayın demiş.
Bu sadece ligde kaybedilen 2 puan orda kaybedilen kupa?Şimdi burda maradonadan nefret ediyorum diyen var mı aranızda?
Eğer varsada çok sevindim açıkcası ülke emin ellerde bu arkadaşlar dışarda ne yalan söyler nede birilerini aldatırlar kendi işleri olduklarında...
Şu yukarıda videosunu koyduğunuz pozisyon (Bursaspor maçı), o maçı hatırlıyorum, pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından ilgisi yok. Kendini Scott Carson'un ayağına taktırıyor Burak o pozisyonda, amacı penaltı yaptırmak, kaleciye kart göstermek. İstese o golü atardı, çok rahat bir pozisyon ama böyle bir yolu tercih etmesi karaktersiz olduğunu gösteriyor.
Erman Toroğlu dün dedi, "Adam gol yapabileceği pozisyonlarda bile kendisini atıyor, bu adama ceza vermezseniz az bile yapıyor size", yüzde yüz doğru. Trabzonspor formasıyla bunu defalarca yaptı, Beşiktaş maçında da atmıştı kendisini daha önce, düşen adam böyle düşmez, biraz futbol oynayanlar bilir, darbesiz düşme örneğidir Burak'ınkiler. Kolların açılması, yere düşüş açısı tamamen yapay. Mert Nobre F.Bahçe'de oynarken Samsunspor maçında yapmıştı bu tarz bir hareketi ve kaleci Kerem kırmızı kart görmüş, PFDK Kerem'in cezasını kaldırmıştı. Orada da çok yapay bir atma vardı. Burak bunu hep yapıyor, alışkanlık haline getirmiş. Beşiktaş'ta oynarken de elle attığı gol vardı Antalyaspor maçında, hatırlarsınız. Adamın kariyeri sabıkalarla dolu.
ben yaptığı hareketi onaylamıyorum.Ama futbolcu olsam o pozisyonda olsam o dakida o top gelse aynısını bende denerdim diyorum.Dışardan izleyince adama laf etmek kolay oluyor diyorum.
futbolda hakemi aldatmaya çalışmak ve parayla yapılan bir şikeyi aynı yere koymak?
tamam sen haklısın.
Bence abartıyorsunuz arkadaşlar. Çıkıp da 'adamsın Burak' demediğiniz kaldı bir tek(hepiniz için demiyorum, olayın farkında olanlar var formasız yorum yaparak). Yanlış yaptı, yapıyor, yapacak bu adam ; savunmanın anlamı yok. Burak başka takımlarda kendini yere atarken de böyle düşüneceğinizi sanmıyorum.
Bir ton geyik dönüyor Burak'la ilgili. Bırakın tartışmayı gerek yok. Gülüp geçiyorum valla böyle şeyler söz konusu olduğunda mizahi anlamda çok yaratıcı insanımız var. Okuyun görün buraya yazmak istemiyorum sonra bana takan olur falan :zuhaha
Şikeyi sadece örnek verdim. Yapılış amacına bakıcaksın. Takımın bekası için değil mi? evet. Sonuçta bu da aldatmaca.
@LifeYourself - Futbolcu olsam mantığıyla hareket edersek zaten yandık. Bir futbolcu bunu bir yapar iki yapar eyvallah ama Burak zaten mimli bir oyuncu görüldüğü üzere. Maçın önemini de anlamıyorum arkadaş, daha 2. haftadan karşılaşılan bir derbi. Sezon boyunca iki takım da derbi maçlarına çıkacak. Yani Burak'ın yaptığı hareket bir zorunluluk değil. Bir dönüm noktası değil. Böyle puan alcağımıza hiç almasaydık daha iyiydi diye düşünüyorum.
Mantık aynı değil mi usta ?
Bak üstteki arkadaşımızın yazdığı gibi yazayım, takımımın şampiyon olması lazım, eyvah ! puan kaybeder miyim acaba ?!?! ulan son hafta şampiyonluk kaçar mı ? rakip kazanır mı ki ? Dur ya takımımın faydası için bir şeyler yapayım ben...
ve olaylar gelişir.
Abi adamı savunmuyoruz ama sadece o anda yapmaz mısın diyorum?
ayrıca kuyt'u süper kupa maçında izlemediniz mi:u:
engin baytar'ın erkekliğini çok güzel sıkıyor çaktırmadan
ebou'yi kızdırmak için çok güzel topu atıyor çaktırmadan
daha nice çaktırmadan yaptığı futbola yakışmayan şeyler.Burdaki arkadaşlar kuyt iğrencsin hırsızsın adam değilsin dediniz mi?onu soruyorum sadece
Sözüm sana olmamakla birlikte burda ağlayan beşiktaşlılardan daha çok fenerliler olması çok komik oluyor bazen...
Bana bizim maçtada siz ağlıyordunuz denmesin ben o konuya yorum bile atmadım attıysam şu yener bu yener olmuştur...
burak bunu herkesin gözü önünde yapar.Eğer bir yasak varsa gol iptal edilir ki cezası yok bu şekilde alınan bir kupaı varken
Şike yapan kişi bunu gizli yapar.Arada fark varda var oğlu var...
anlıyorum usta yani Burak bunu ihtiyacımız olsada olmasada yapar diyorsun.O zaman şimdi yorumsuz kalıyorum.Umarım beni utandırmaz Burak ve bileğinin gücüyle herkesi susturur.
Demediklerini nerden biliyorsun? Ayrıca verdiğin örnekler futbolun biraz da sosyal tarafı. Bir final maçında rakibe oynamak her zaman avantaj sağlar. Bu bir aldatmaca değil, taktiktir. Kuyt'un yaptıkları için birkaç Fenerbahçeli arkadaşım da benimle aynı şekilde düşündü diyebilirim. Kişiselleştirmenin anlamı yok.
kişiselleştirmiyorum.Hatta maçtan sonra fenerli arkadaşlarıma kuyt'u kötülemek yerine bu adam çok çakal ve bu hareketleri çok profesyonelce yapıyor bu adam bu şekilde rakiplerin defansını kızdırarak gol kralı olur dedim.
Ama bu Kuyt'un yaptığı hareketler burak'ın yaptığı hareketten masumsa birşey demiyorum.zaten onu sana değil başka bir arkadaşa dedim usta:)
Peki, daha uzatmayacağım. Sadece takip edeceğim burada Burak'ın kendini yere atmasını savunanları. Bizim bir golümüzde el,kol , yanlış penaltı olduğunda olay çıkarmıyorsanız benim açımdan sorun kalmaz.
He bu Burak'ın karakterine olumlu katkı mı yapar, maalesef hayır. Burak tavrınızı görse kahraman sanar kendini ondan korkuyorum.