Bence hizlanma 13 hiz 11 olmali Servette.Servet iyi hizlanan bir futbolcu.
Saglik 16 cok az olmus,en azindan 18 (=
Denge 16 olabilirdi.
Gerisine katiliyorum.
Printable View
Bence hizlanma 13 hiz 11 olmali Servette.Servet iyi hizlanan bir futbolcu.
Saglik 16 cok az olmus,en azindan 18 (=
Denge 16 olabilirdi.
Gerisine katiliyorum.
c.a. nerdeyse p.a.yla aynı servet az da olsa gelişmeye açık bir isim 140 c.a. civarı daha uygun gibi ama özelliklerde doğru bence.
hatta top kapmasına gözüm kapalı 15 veririrm.
top kapması nasıl 15 olacak mış yahu. servet temiz top kapan bir isim değil ki, bodozlama giriyor allah ne verdiyse.
profile gelirsek mental kısmın düşmesi gerektiğini düşünüyorum. ca da çok fazla.
ca ya bısey dıyememde servetın mental ozellıklerı ust duzeyy kallının gelısıyle ınanılmazz gelıstı servetın mental ozellıklerı
yahu ne demek sonuçta kapıyor. bu güne kadar kaç kişiyi biçti ben sayamıyorum senin ettiğin laflara bak. orada yazmıyor diyorsun fakat o değer ne kadar temiz olduğuna göre değerlendiriliyor. yoksa herkesin 20 olur.
pozisyon alma konusunda da çok sıkıntılı servet. isviçre maçında kaçırdı bir adam yine golü yedik. bu sene galatasaray la avrupa kupası maçlarında da bir çok kez hata yaptı. iyi hoş adam da öyle bir yapıyorsunuz ki insan şaşıyor yani. 150 ca ne demek yahu?
http://img102.imageshack.us/img102/2...aturannqq5.jpg
buda arda ıcın dusunduklerım uzun suttan 2 puan dusurulup bıtırıcılıge eklenebılırr bıde omer abı ardanın sol ayagından 1 -2 puan dusurulerek ozellıklerı artırılamazmı?
ca 156 pa 178
fenerbahçede kadroya giremeyen yasin çakmağın top kapması 15ken servete ben 20 veririm ama neyse...her şey ortada zaten kimin kaç gol yediği.
kardeş ardanın bitiriclik rahat 11 olur bence.10 çok az.
teknik 18 top sürme 17(18 de olabilir) yeterli bence.(::)kakanın bile 18 17(teknik-top sürme).ömer abi 19 vermez bence.top sürmesi 17 yeterli olur bence genelde topla ilk teması iyi olduğu için driblingleride kaliteli oluor en az 15 olmalı ilk temasda.
hızlanması 15 olurda ömer abi hızını 13'e çıkartır mı bilemem yanılmıyorsam en son yamada 12 idi.12 kalabilir o.
karalılıkda 13-14 olabilir bence.
ama arda orta acarken bıle genelde sag ayagını kullanıyo....13 yapsan bıle o ayagını yeterınce kullandıgı anlamına gelmıyomu?
rıdvan kardeşim senin c.a. lar niye öyle yüksek çıkıor.:D.
2-3 özellik değişti 20 c.a. fırlamış birden:icon_razz:
Kardeşim senin bu ca degerlerinle Gs, Man Utd oldu.Fantazi FM yaratıyorsun heralde :p Yine ilginçtir ki verdigin ca'lar nedense oyuncu özelliklerine yansımamış yine.Bu ca ile daha iyi bir profil cıkar normalde.
Fikir istiyorsan da top kapma 10 olurmu hiç? iyi izle ardayı derim ben.Orta 14 çok yüksek.Kornerler 9 çok düşük arda için 12 ideal olur.Dogal yetenek 17 o da biraz artmalı.kararlılık 12 cok düşük.konsantrasyon düşük.neyse bu böyle gider kısaca baştan asagı kötü bir profil.
Isvicre macindan enteresan bi istatistik macta Arda Turan tam 6 kez top kapmis (yni basarili tackling) ve bizim Milli Takimin tum oyunculari da toplma 6 kez top kapmis. Yani Arda takminin tamami kadar top kapmis bu macta. Tackling bence 12-13 hatda 14 bile olabilir. Bu konuda gayet basarili.
Bu arada Arda'ya PPM olarak "cuts inside" eklenebilir.
12-13-14'lere bence de cikabilir ama diger daha belirgin ozelliklerinin olmasi gereken seviyede olmasi icin feda edilebilecek bir ozellik.
Arda bunu ic gudusel olarak degil, biraz zorla yapan bir oyuncu. Bunun yerine gets into the opposition area'nin daha dogru oldugunu dusunuyorum.Quote:
Bu arada Arda'ya PPM olarak "cuts inside" eklenebilir.
bence feda edilmemesi gerek.önemli bir özellik çünkü.Arda rakibin ayagından tereyagından kıl ceker gibi top alıyor.ayrıca diger oyuncularda yeterince fedakar davranıyoruz zaten. tekrar söylüyorum Arda konusunda elimiz titremesin özellik verirken.hakettigi özellikler neyse girilir ca'sı kaç cıkarsa çıkar.Zaten dikkatli verildikten sonra anormal bir ca cıkmaz.2-3 ay önce 140 ca ve makul özelliklerle tackling'i 14 olarak girmiştim.oyunda da bekledigimden kötü açılmadı özellikleri.Herhangi önemli bir özelligi kısmam gerekmedi tackling'i 14 yapmak için.
yani siz ne bekliyorsunuz arkadaşlar 180 pa mı istiyorsunuz arda ya? blackburn,man city de oynamak kötü mü? sakin olun az.
yasin çakmak ın top kapmasının servet le ne alakası var. herkesin meziyetleri farklıdır yani. yasin çakmak ıda hiç beğenmem. fenerbahçe de oynayacak adam değil. yasin in top kapmasından rahatsızsan git fenerbahçe topicine örneklerini ver düzeltilsin veya tartışılsın.
arda ya dönersek tekrar. fiziksel özellikleri yeterli değil. bunları geliştirirse dünya çapında bir oyuncu olur. ne kadar doğrudur bilemem ama, acetobalsamico da okuduğum kadarıyla kendisi fiziksel olarak gelişirse teknik özelliklerini kaybedebileceğini söylemiş, istemiyormuş gelişmek. gelişemezse de avrupa daki orta düzey takımlara gider. bu da az bir şey değildir.
xpoera cok karamsarsın ....euro 2008de bole defanslara karsı bole oynuyosa arda ve 2 yıldır turkıyede kaybolmadıysa .(.ıbrahım akında oldugu) gıbı buyuk yıldızz olur bence
Biliorum linç edileceğim ama bunları yazacağım;
1-Bence Emre Güngör o fiziğiyle anca Türkiye liginde idare eder Koller karşısında yediğimiz golde Koller'in ancak böğrüne kafa atabiliyordu...
2-Mehmet Topal ileride büyük ihtimalle Milli takımın vazgeçilmezi olacak ama bence şu an için çok erken, şu an yetersiz bu seviye için...
3-Arda ise gerçekten hem çok istekli hem de göze hoş gelen futbol oynuyor oyun stili çok hoş
Koller'e karsi Servet'de zayif ve gucsuz kaldi. Bir azmandan bahsediyoruz sonucta. 20cm fark var iki oyuncu arasinda, ne yaparsan yap zaten Koller'den hava topu alamazsin kolay kolay. Etrafindan dolasip onune gecmeye kalksan, kollarinin etrafindan gecip onune gecmek zaten yarim saat alir.
Bizim hatamiz, Koller ile kafaya cikmakti. Onun yerine pozisyon almayi bilseydik, Koller en ufak sorun yaratmazdi. Ama zaten pozisyon almayi bilsek Turnuvanin favorilerinden birisi olurduk. Dunku macta belli ki Fatih Terim, Kolleri'i sana karsi oynadigina pisman et demis Servet'e.
hızzı anladımda boy ne alaka omer abı messının boyu 169. kakadan ronaldınhodan bı eksıgımı varr
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
dedıklerıne katılıyorum mehmet topalı cok sevıyorum ama yetersız suanda mıllet aurelıoyla karsılastırıyo emrede turkıyeden dısarı pek cıkamaz gıbı gelıyo fızık nedenıyle degıll.....bundan sonra cok gelısım gosterecegını zannetmıyorum .....ama arda baska sureklı ustune koyuyo mıllı takımda lıderlıge soyunmak kolay ıs degıl....
Boyu uzun ve top teknigi iyi olan oyuncu, boyu kisa ve top teknigi olan oyuncudan daha iyi olacaktir cunku bu oyuncuya havadan da top oynayabilme firsati verecektir. Mesela kisa boylu ve iyi top kesen bir on libero mu tercih edersiniz, uzun boylu ve iyi top kesen bir on libero mu? Tabii ki uzun boylu oyuncu orta sahada havalandirilan toplarda yararli olacaktir... Kanat oyunculari icin de bu gecerli. Ronaldo'yu bu kadar ozel yapan, ayaklari ile rakibi sasirtici hareketleri yapmasiyla beraber boyuna ve hizina gore cok dengeli bir oyuncu olmasi.
boy ve ilginçtir kalça orantısızlığı var bizde arda kalçasını kullanarak top saklıyor bazen çalım da atıyor ama o kalçası yüzünden daha iyi hızlanamıyor daha hızlı koşamıyor daha hızlı dribling yapamıyor bi messi gibi kayamıyor popo takılıyor herhalde
ciddiyim bizim ırkta bi sorun olmalı nerde kısa adam varsa hepsinde büyük bir kalça oluyor
gökdeniz (adı bile benziyor adamın :D )
yıldıraz
arda
emre belezoğlu
Koller'den hava topu alicak kac tane defans oyuncusu var dunya'da merak ediyorum...
Emre Gungor 23 yasinda bundan sonra fazla gelismez deniyor ama 27 yasinda Gokhan Zan'a genc deyip ondan gelisim bekleyen yazilar yazanlar var Besiktas topiginde. Gungor oyundan ciktiktan sonra Asik girince aralarindaki fark kendisini cok saglam bi sekilde belli etti bence. Emre Turkiye standartlarinda bi defans oyuncusu icin yasina ve tecrubesine gore gercekten cok ustun bu performans gosteriyor bence hic siritmiyor. Gene diyorum Gokhan Zan bu yastayken Besiktas'da kadroya giremedeigi icin Gazientepspor'a kiralik yollanmisti ama Emre nerelerde ve neler yapiyor.
Fizigi konusuna gelince bakiniz Fabio Cannavaro. Tabi o kadar iyi olucak demiyorum ama kendisini gelistirmeye devam ettigi surece Turkiye'nin onemli defans oyuncularindan biri olup kendisini Avrupa'da bulmamasi icin de hic bi neden yok. Her defans oyuncusu 190 olmak zorunda degil. Ayrica Emre'nin onemli bi ozelligi var geriden pas denemeleri yapan biri, daha henuz bu konuda cok basarili olmasa da zamanla ve tecrube ile bunu da gelistirirse Turkiye'nin cok ihtiyac duydugu bi oyuncu olur. Fizik olarak ona yakin olan efsane oyuncumuz Bulent Korkmaz ne yapiyordu bu yaslarda mesela?
bence su anda Turkiye bir defans oyuncusu olarka gelecegi en parlak gelisime en acik oyuncu Emre Gungor'dur dusunun 4 sene sonra Servet ile Gokhan Zan'in yasina geldiginde performansi nerelerde olucak. Song ve Alpay Ingiltere, Fransa, Almanya gibi ulkelerde oynamis ise Emre Gungor neden oynayamasin?
Mehmet Topal vahsi bi at gibi cok heycanlaniyor, surekli bi panik hallinde pas atarken bundan dolayi tabi offensif olarak ozellikle cok hatalar yapiyor ama defansif anlamda oldukca basarili Aurelio'nun cok yukunu kaldirip onun offensif anlamda daha cok katkida bulunmasini sagliyor. tecrube kazandikca cok daha iyi performans lara ulasicaktir daha 7 kez A milli oldu ve henuz 22 yasinda unutmayalim potansiyeli cok yuksek bi oyuncu.
nerde kısa adam varsa hepsinde büyük kalça oluyor :) extensor öylemi...sen bide kadınlarına bak fazlasını göreceksin diyorum :) :) işi daha sulandırmadan buradan çıkıyorum...
gerçekten böyle bir sorun var yani çok süratli süper bir oyuncuyu uzun zamandır göremedik..bu şte önceden tartışması geçen alt yapıdaki eğitimlede ilgili....sonuçta hızlı koşmak bir yetenekten çok iyi beslenme iyi antreman yapma planlı programlı çalışma meselesi olduğu için ve malesef bizim türk taımlarımızın ALTYAPISI futbolcumuzun teknik anlamda alt yapısını değilde Beden ALTYAPIsını şişirmeye daha müsait olduğu için :) hızlı koşan çok süratli bir oyuncumuz gerçekten az...
Bende Emre Güngör hakkında çok olumlu şeyler düşünüyorum @Licentia gibi.
Daha 23 yaşında ve sırıtır denilen maçta çıkana kadar göze çarpan bir hatası yokken yarine giren tecrübenin eksiklerini görebiliyoruz. Fiziğinin bir Servet gibi olmamasının bence avantajları var ve birbirlerini tamamlayabiliyorlar. Özellikle kısa alanda daha hızlı ve çevikliği ile doğru hamle yapıp yerden çok iyi müdahalelerde bulunabiliyr ve kayarak top kesmeleri çok etkili. Evet bi Arda gibi olamaz ama mesela Bülentin Popescu geldikten sonra ne kadar değiştiğini görebiliyorsak, bi defans oyuncusu olan Emrenin de bence daha 26-27 yaşlarına kadar öğrenebileceği çok şey var. Ondan sonra da tecrübesi artacaktır ama ondan gelişme beklemek bence yanlış olacaktır.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Ondan gelime beklememek yanlış olacaktır.
Düzeltme: Yazım hatası
Belki ileride çok iyi bir stoper olabilir ama bana o fizikle biraz zor geliyor Türk futbolu adına inşallah olur...Vallaha arkadaşlar kusra bakmayın ama en azından şu turnuva için Aşık'ı her zaman Güngör'e tercih ederim... Hoş sanki başka şansımız varmış gibi artık :) Bu arada Gsli bi arkadaştan Balta'nın stoper oynama yetisi nasıldır onu da öğrenmek isterim çünkü en nihayetinde iki sağlam stoperimiz kaldı ve Terim Balta'yı da oynatabilirim mealinde bir şeyler söledi geçen teşekkürler
Hakan Balta competent yani becerikli o mevkide.Vestelde bir kaç maça çıktığını hatırlıyorum stoperde.Bence oynayabilir sol bekten daha iyi performans verir bence stoperde.Şu an Türkiyenin en parlak gelecekli stoperi bence Emre Güngördür.İşte fizik yok vs. deniliyor İvan Cordoba çok mu fizikli arkadaşlar İbrahim Toraman ? Emre Güngör hızlı,çevik,top kapmaları iyi hava hakimiyetide orta düzeyin biraz üstünde bir oyuncu.
@xpoera Futbol sadece fizik midir? Arda fiziksel özellikleri tekniğiyle kapatıyor yada varolan fiziğini çok iyi kullanıyor ve çok akıllı.Sen kaç tane oyuncu biliyorsun böyle yürüyerek çalım atabilen ? Arda arkası dönükte çok rahat top alabiliyor çevikliği sayesinde çok kolay o kalabalıktan çıkabiliyor.Kendini geliştirmese anlayacağım 2 sene önce hiç koşmuyordu sadece çalım atıyordu.Ayrıca Arda çok dengeli kısa boylular daha dengeli olur kısa boyluluğunda avantajı vardır.İlla hava hakimiyeti olacak diye bişey yok zaten mevkisi gereği.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Dayanıklılık 14 seviyesine çekilebilir mesela geçen maç sahanın en çok koşan oyuncusuydu vede artık çoğu maç baya koşuyor pres yapıyor Arda.
Bitiricilik 11-12 olabilir.
Top kapması 13 olabilir kayarak çok temiz top kapıyor Arda.
Doğal yetenek 1 puan artabilir.
Süreklilik puanı azsa arttırılmalı.
Important matchesda arttırılmalı.
Teknik 1 puan düşebilir.
Benim görüşlerim böyle.
teknik,orta,karar alma ,yaratıcılık,hız,ilk temas.kafa 1 puan düşer..
Bitirilik 13 ,top kapma 13,cesaret 14,doğal yetenek 19,ekip çalışması 13 kararlılık 13 olabilir..
Yaratıcılık düşmemeli.
valla bıılmem yaratıcılık dusermı ama omer abı sanırım 12-13 verır yaratıcılıga
Ya ben farklı emre güngör mü izledim acaba çek maçında bana görünen çok yetersiz çok savruk (perpetua deyimi) ne anlama geldiğini ona sorun insan hak veriyor ama anlatamıyor :D çok heyecanlı çok tecrübesiz bir emre güngördü
licenta aşık girince aradaki fark göründü ben 4 aydır servet güngör yan yana oynasın diyenlerdenin maç sonunda tükürdüğümü yalamak zorunda kaldım emre aşık çok önemli müdahalelerde bulundu savunmayı geri çekmedi ilerde kurdu ve en önemlisi 2-0 dan sonra bozguna uğramamızı engelledi savunmayı ileri çıkarıp baskı yemedik
ha kollerden kimse kafa topu alamaz 19 cm var arada olacak iş değil o kollerin etkisiz olmasını istiyorsanız rakibin topu kanatlara indirmesini engelleyeceksiniz biz bunu yapamadığımız için bi o attı bi o serveti çekti kendine arka direkteki adam attı
maç öncesi diyordum inşalla koller oynar diyenlere koller oynarsa fena olur inşallah baroş oynar diyordum. gerçekten koller bizim savunmayı perişan etti baroş bu kadar etkili olamazdı
fizik konusunada değinelim emrede 183 civarı boy var ya bi eksik ya bi fazladır.
her şey fizikmi diyen olmuş hatta ardayla komik bi kıyas bile olmuş
hayatımda bir sürü alt lig maçlarıda izledim milyon tane maçtan en kısa stoper kim biliyormusunuz cannavaro boyuda 1.77 cordoba 173 ama cordoba drlc dir ancak 4 lü defansta göbekte oynamaz en fazla 3 lünün sağında solunda oynar
ha emrenin boyu yeterlimi yeterli genel kaide vardır stoperde iki uzun olur bir uzun bir kısa olur ama iki kısa olmaz de boer bülent ikilisine karşı oynayan ersen onları çok komik duruma düşürmüştü taa yıllar önce
Arda turanı arsene wenger bile beğeniyor bi ömer abi beğenemedi :D
onurap omer abıde beyenıyoda bırazz cımrı davranıyo gıbı geldı:D
Bencede beğeniyor ama vereceği özellikler çok kaçar diye azar azar veriyor :D
Yaptigi hareketin ne gibi sonuclar dogurabilecegini yeterince dusunmeden, tartmadan icgudusel olarak oynayan oyuncuyu ben savruk olarak nitelendiririm. Mesela Tuncay'da boyledir.Quote:
savruk (perpetua deyimi) ne anlama geldiğini ona sorun insan hak veriyor ama anlatamıyor
Arda'yi begenmiyorum demedim hic bir zaman. Sadece temkinli davraniyorum. Zaten genc oyuncu ve oyunda zaten gelisecek.
Modric gibi CA ile PA arasindaki farkin 5-6 puan oldugu bir Arda yapmayi dogru bulmam acikcasi.
Biz ne kadar C. Ronaldo'yu taniyorsak ve ona onlem alip etkili olmasinin onune gecmeye calistiysak, Arda bu platformda daha yeni oldugu icin ona bu onlem alinmiyor. Rakip oyuncular, eyvah Ronaldo'yu kacirirsam sonuca etki eder diye dusunup konsantre oluyorlar, gerkirse ikili kapatiyorlar ama Arda bununla henuz karsilasmadigi icin sansli. Dunya kupasinda benzer cikis yapan Hasan Sas, Turkiye'ye dondugu ilk sezon Galatasaray'da ikili kapatilmaya ve daha vahimi normaldan daha bol tekme yemeye basladi. Hasan da bir turlu futbolunu bir ust kademeye cikartamadigi icin ozellikle yaslanip, yavasladikca 2001-2002 yilindaki performansindan hep uzaklasti. Sadece Gerets'in ilk sezonunda biraz canlandi. 6 senede 1 sezon... Bir kac ay once de Hasan'dan daha cok Sergen'e benzemisti (yanaklarinin sisikligi ve belinin kalinligi acisindan).
Arda isim yaptikca, ona daha fazla onlem alinacaktir, onlem alindikca da Arda'nin ne oldugunu, ne yapabildigini iyice gorecegiz. Bu onlemlere ragmen Arda devam ediyorsa gelismeye kendisini gostermeye iste o zaman Turkiye boyle bir oyuncu kazandigi icin benden mutlusu olmaz.