Beşiktaş çok kaliteli transfer yaptı hayırlı olsun.Bu adam takip ettiğim oyunculardan biri mutlaka Beşiktaş'a faydalı olur.Bizim Galatasaray anca uyur:)Yalnız Beşiktaş'ta kaç yabancı oldu yahu:zuhaha
Printable View
Beşiktaş çok kaliteli transfer yaptı hayırlı olsun.Bu adam takip ettiğim oyunculardan biri mutlaka Beşiktaş'a faydalı olur.Bizim Galatasaray anca uyur:)Yalnız Beşiktaş'ta kaç yabancı oldu yahu:zuhaha
Beşiktaş yönetimi Bobo'yu ne yapmayı düşünüyor?
Saglam oyuncu aldi besiktas insAllah basarili olur
Manuel Fernandes'i daha önce hiç seyretmedim.2 gün önce As gazetesinde ilgilendiğimiz haberi çıkınca internette videolarına baktım.Baya teknik bir oyuncu,bileğine çok hakim.Oyunu çift yönüyle oynayabilen bir ortasaha.Hakkında yapılan yorumlarda olumlu yönde.Katkısı olacağına inanıyorum.Umarım bu transferin devamı gelir ve devre arasında önemli bir revizyon yapılır.Buna ihtiyacımız var çünkü.
Hayırlı olsun 2. portekizlimiz. 2 tane daha bu seviyede oyuncu alınırsa kadromuz uefa için çok iddalı hale gelir.
Fink yerine gelen oyuncu diye düşünsek bence gayet iyi:)
Oynadığı bölge için düşünürsek kalabalığa geliyor gibi görülebilir ama nitelik açısından bakarsak eksikliğinin sıkıntısını çektiğimiz bütün özellikler var bu adamda. Öyle Tabata gibi rüzgarda uçmayan, tersine eita model rakipleri süpüren bir oyuncu. Fink ve Aurelionun aksine çok rahat adam eksiltip takımı süratle ileri çıkarabilecek, beli bükülen bir adam. Zaten bakılınca takımda Quaresma, biraz da Bobo dışında etkili bir şekilde rakibin üzerine gidebilen oyuncu yok. O bakımdan muhakkak faydalı olacak, rakiplere Quaresma dışında önlem aldıracak ilk adam olacaktır. Ayrıca uzaktan kimsenin şut denemediği/tutturamadığı takımda tek başına fark yaratacak kadar sıkı bir füzecidir.
Quaresma'nın vatandaşı olması, genç yaşı ve ten rengi de bonus oluyor bu durumda.
Yine de Tekke affedilmediğine göre muhakkak bir forvet gerekiyor takıma. Sağ bekte hala Rıdvan'ın dönmesini bekliyorum umutla.
Beşiktaş çok iyi bir transfer daha yaptı, dikiş tutturabilirse çok yararlı olur; vallahi helal olsun :)
NTVSPOR'a göre 8 MN Euro ödenip alınabilirmiş, daha önce bu oyuncu için ödenen fiyata bakarsak gayet makul :) Ayrıca;
Kaynak: NTVSPORQuote:
Devre arasında Sivok ve Fernandes'in kadroya dahil olması ile yabancı sayısı 10 çıkacak Siyah Beyazlılarda, Michael Fink ve Matteo Ferrari'nin kendilerinde takım bulmaları istendi. İki futbolcu için birçok kulübün menajer aracılığıyla Beşiktaş Kulübü ile görüşmelere başladığı belirtiliyor.
Birde Beşiktaş kanat alsa tutulmaz artık :)
Eğer haber doğruysa Beşiktaş adına çok iyi bi transfer olmuş . Bu arada kanatla forvet konuşuluyo ama Beşiktaş'ın sağ bekte ciddi bi sorunu olduğunu düşünüyorum bu mevkiye transfer yapılmalı.
Avrupa maçlarında oynatamıcaz heralde
fink'i anladım da, ferrari neden gönderiliyor anlamıyorum.
Aynen katılıyorum, yalnız Ekrem yerine Rıdvan, Toraman yerine de Sivok görmeyi istediğim 2 isim. Umarım sakatlığı atlatır ikisi de. Manuel Fernandes transferi de Schuster'in yaratmaya çalıştığı takımın ilk ürünü. Hayırlı olsun, katkısı olacaktır.
http://www.facebook.com/ForzaTv.Offi...65521&comments
Bu adamin aynindan bidenede biz kendimize alsak hic fena olmazdi hani :)
Beşiktaş kaliteli transferlerine devam ediyor. İyi iş başardı yine yönetim, hayırlısı olsun...
Fenerbahçe'mizin orta sahasına gelseydi güzel olurdu. Adam zenci iş yapar nokta.
Birde Ernst 31 M.Aurelio 33 yaşında bonservisi alınırsa takımı gençleştirmek için ilk adım olabilir:)
Hiç izlemediğim için bir yorum yapmayacağım ama Schuster'e güveniyorum transferde. FM profili de sağlam duruyor. Ayrıca Fink'in bileti kesilmiş, umarım Tabata ve Zapo'nun da bileti kesilir. Bence adam gibi bir kanat oyuncusu bulsak yeter.
Yok fazla iddiali yorum yapiyorsun, yapma. Sezon basinda da 2 adam geldi diye eylulde sampiyonuz falan demistin, durumumuz malum. UEFA Kupasi oyle Turkiye kupasina benzemez, istersen 5 saglam transfer yap karsina iyi bir takim cikti mi eleme sansin cok dusuk. Herseyi transfere endeksliyoruz maalesef....
:n: Harbiden Ahmet'in ben "şampiyonluk hayırlı olsun" tarzı yazılarını anımsıyorum :D
UEFA ya da Avrupada herhangi bir kupa için 3-4 tane avrupa artığı oyuncu iş görmez.... GS'nin kupayı kaldırdığı sezonu hatırlarsanız kadroda Türkiye'nin tartışmasız gelmiş geçmiş en iyi santaforu Hakan Şükür ve yanında da Akdeniz Olimpiyatlarını kazanan ve yıllar sonra Dünya 3. olan takımın iskeleti olan Okan Buruk, Ümit Davala, Bülent Korkmaz,Ergün Pembe,Hakan Ünsal,Suat ,Hasan Şaş gibi isimler vardı türk olarak... Bunlara Brezilya milli takım kalecisi Taffarel, Barcelona da kaptanlık yapmış Rumen yıldız Popescu ve Karpatların maradonası Hagi'yi de ekleyince zaten otomatik olarak elinizde 10-12 oyuncu oluyor. Emre Belözoğlu da var tabiki. Yani şu anda üzülerek söylüyorum ama o kalitede isimleri büyük takımlarda saymaya kalksak 3 büyükte ancak yarısı çıkar.
Şahsi yorumumdur, mesela şöyle bir sayalım kalite türkleri büyüklerde. Gelecek vaad eden demiyorum! Sonra neden Necip, Emre çolak yok falan demeyin :)
1-Arda Turan
2- Emre Belözoğlu
3- Gökhan Gönül
4- ????
bitti , yarısı bile çıkmadı :)
Ama kalbur üstü yani lig için iyi oyuncular derseniz Ersan,Ceyhun Gürselam,Selçuk İnan,belki İbrahim Toraman falan sayılabilir.Ancak avrupa standartlarında maalesef yok denecek kadar az türk yıldızımız var :)
Tabiki de Suat ya da Hakan Ünsal UEFA'yı alana kadar "yıldız" statüsünde değildi ancak ligdeki o mevkide oynayan tüm oyuncuları düşündüğünüzde tartışmasız en iyisi bu oyuncu diyebiliyorduk. Şimdi Galatasaray savunmasında Servet için ,sağ bekte Sabri için , Beşiktaşta orta sahada Necip için,sol bekte ibo ya da ismail için, Fenerbahçe de forvette Semih için falan bu şekilde cümleler kuramıyorsak demekki bu oyuncular fark yaratacak tarzda değiller :)
Ama bir anket açılsa cevaplayanlardan % 90'ı türk oyuncular arasında Gökhan Gönül en iyi sağ bektir,Arda Turan en iyi Sol açıktır, Emre Belözoğlu en iyi ortasahadır diyebilir... :) hayal kurmayalım....
İyi bir transfer. Orta sahada Guti nin ve Ernst in sorumLuLukLarını üstLenebiLecek kapasitede bir isim.
Bazı arkadaşLar sürekLi kiraLanması soru işareti demiş. SürekLi kiraLanmasının sebebi her seferinde Benfica takımının yüksek bonservis bedeLLeri istemiş oLmasıdır. Everton bonservisini aLmak için çok uğraştı ama çok yüsek rakamLar istendi. Sonunda VaLencia Benfica nın istediği paranın fazLasını verip aLdı.
Eğer üLkeye ve sistemimize aLışırsa çok başarıLı oLacaktır.
O sözün taraftarlar arasında yapılmış bi makara oldugunu herkes biliyor , sen hariç sanırım :)
@nannar
Lig 34 hafta :) . Ayrıca her UEfa kupası lafı geçtiğinde hemen bi 2000 uefa analizi yapmak refleks olmuş sanırım :) Hayal kurmayalım demişsin de , ben alırız mı demişim kupayı iyice okuyun bence :)
Hocam ben Beşiktaş futbol komitesinin başkanı falan ya da Beşiktaş yöneticisi değilim.Videoya bakıp oyuncu hakkında fikir edinmem Türk futbolu için hiçbir şey ifade etmez.Uzun süredir Avrupa futbolunu seyretme fırsatı bulamıyorum maalesef.Nasıl bir oyuncuymuş diye tabii ki videolara bakacağım,internette hakkında yapılan yorumları takip edeceğim.
Çok çok faydali bir transfer bence. Belki oyuncu kalabalıklığı açısından gereksiz gözükebilir ancak Vego kardeşime katılıyorum yaptığı yorum konusunda. Zira benm de aklıma ilk o seçenek gelmişti.
Ernst ve Aurelio'nun yaşları göz önüne alındığında , Fernandesi'in de satın alma opsiyonunu düşünürsek geleceğe yatırım olarak düşünebiliriz..
Haberi Birkaç Gündür Takip Ediyorumda İnşallah Gerçek Değildir Diye Çok Ümitlendim Ama Malesef Doğruymuş Sanırım Kiralık Olması Biraz Rahatlatıyor Sadece. Bu Adamı Çok Takip Ettim Fink'ten Hiçbir Farkı Yok Tamamen Gereksiz Bir Transfer. İnşallah Son Dakikada Bişey Falan Olurda Gelmez.
Forvet transferi için Hugo Almeida ismi güçlük kazandı.Quaresma ve Fernandes'in menajerliğini yapan şirketin futbolcusu Almeida'da.Sezon sonu sözleşmesi sona ereceği için devre arasında makul bir ücrete transfer edilmek isteniyor ve baya yol katedildi bu konuda.
Anıl sence yeterli mi Hugo Almeida? :) Ben beğenirim esasında Almeida'yı ancak oda Holosko gibi. İnanılmaz goller kaçırabiliyor. Hatta bazen kaçırmaya başladı mı durmak bilmiyor.:) Daha bitirici bi forvet lazım bence. Mesela örnek Soldado olabilir. :) Esasında Semih Şentürk'te Beşiktaş'a çok uyan bi forvet diye düşünüyorum. Senin düşüncen nedir?
Bu arada Fernandes transferi resmileşmedimi?
Aslında sene başında Schuster çok boylu poslu olmayan,dripling yapabilen,savunma arkasına sarkabilen ve bitiriciliği iyi olan bir forvet istiyordu.Yani Tevez,Lisandro Lopez,Di Natale,Miccoli tipi vb.
Heralde Süper Lig'de ki rakiplerin savunma anlayışını görünce bundan vazgeçip güçlü,hava toplarında etkili ve aynı zamanda savunmayı açmak için uzun şutta atabilen bir isimde karar kılmış olacak ki Almeida ismi netlik kazandı.Çünkü diğer adaylarda Grafite ve Santa Cruz.Diğer adaylarında aynı tip olması Schuster'in fikir değiştirdiğinin bir kanıtı gibi.Bu fikir değişikliğine Bobo'nun sakatlığınıda eklersek bu yapıda bir oyuncunun transferi kesinlik kazandı gibi.Bobo ameliyat olursa en az 6 ay sahalardan uzak kalacak.İlaç ve fizik tedaviylede bir yere kadar.Hem tam kapasite randıman alınamaz,hemde sakatlığın nüksetme oranı yüksek olur.
Gelelim Hugo Almeida'ya.Almeida bitiriciğili kötü olan bir adam değil.Çok iyi bir sol ayağı var.Gol pozisyonuna girdiği zaman çok sert ve net vuruşlar yapabilen bir isim.Ancak soğukkanlılık konusunda sıkıntıları mevcut olduğu için gol kaçırabiliyor.Uzun şutlarıda çok başarılı.1.90'ın üzerinde boya ve 90'ın üzerinde kiloya sahip olmasına rağmen hareketli ve hızlı bir oyuncu.İnanılmaz güçlü ve hava toplarında da çok etkili.Sıçrama kabiliyetinin yanında "kafa şutları" konusunda da etkili bir isim.Ortalama bir tekniğe sahip olduğunu söyleyebiliriz
Özellikleri itibarıyla Adriano ve Hulk benzeri bir adam.Yetenek olarak onların bir boy küçüğü diyebiliriz.
Nispeten genç olması(26),Portekiz milli takımında oynuyor olması,bu sezon çok formda olması(8'i sonradan girmek üzere toplam 25 maçta 13 gol 2 asist),sezon sonu sözleşmesi biteceğinden devre arası makul bir fiyata alınabilecek olması,Quaresma ve hatta Fernandes'ten dolayı uyum sorununu en kısa sürede atlatabilecek olması dolayısıyla fena bir transfer olmaz diyorum.Ben Almeida'nın Süper Lig'de iş yapabilecek bir adam olduğuna inanıyorum.
Hugo ALmeida bizim Ligimiz için biçiLmiş oyuncu. MakukuLa nın goL kraLLığı yaşadığı Ligimizde Quaresma ve Guti iLe iyi besLenecek bir ALmeida çok verimLi oLabiLir. Ayrıca son maçında hattrick yaptı. İspanya ya karşı goL attı vs. Çok formda. Tam aradığımız tip. HuLk oLmazsa, o oLsun.
Hayrettin abi Hulk olmazsa derken ? Olma ihtimali mi varmış ? =D
Almeida bence de çok yerinde bir transfer olur. İşin bir de sempati yönü varki hırçınlığı , kazanmsa arzusu ve azmiyle taraftarımızla çok çok iyi anlaşır bence..
Yok ben HuLk`u istiyorum. HuLk oLmayacağına göre, ALmeida oLabiLir. YapıLarı benzer. HuLk sadece daha teknik ve daha süratLi. Ama ALmeida da her türLü iş yapar. BakaLım. Sanırım eğer anLaşıLırsa Bobo ameLiyat oLacak ve onun kontratı da donduruLacak gaLiba.
Büyük ihtimal öyle olur abi. Ama O'nun da gelmesi halinde
Ernst-Fernandes
Nihat Guti Q7
Almeida
Gibi bir yapı olacak ki bu lige bu sefer fazla gelir =)
Bu arada yeni kurallar gereği aynı kupada olmadığı sürece bir oyuncu farklı bir takımla Avrupa'da mücadele edebiliyor.
Yani Fernandes'in Valencia formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde oynaması Beşiktaş ile Uefa'da oynamasına engel teşkil etmiyor.Ancak bu kural 1 oyuncuyla sınırlandırılmış durumda.
Yani Fernandes ve Hugo Almeida alındığı taktirde sadece 1 tanesi Uefa listesine yazılabiliyor.
Bu durumda yönetim ve teknik kadro nasıl bir düşünce içerisinde merak konusu.Ya forveti bu sene Avrupa kupalarında mücadele etmemiş bir takımdan alacaklar(Grafite vb) ya da alacakları oyuncudan bir tanesini sadece Süper Lig için kullanacaklar.
Bize Avrupa'da öncelikli olarak forvet lazım. Bu yüzden de Almeida alınsa bile Avrupa'da oynatabileceğimiz bir başka forvet oyuncusu daha gelmeli mutlaka. Fernandes'i her halikarda ekleyebiliyoruz zaten listeye.
Galatasaray maçını izledikten sonra, Nobre'nin daha iyi top tutabilen ve daha iyi pas atabilen bir versiyonunun Beşiktaş'a katkı yapacağını görmek daha da kolaylaştı.
Ancak Quaresma dışında da top sürebilecek oyuncu lazım Beşiktaş'a. UEFA'da oynatılabilecek olması lazım. Hurşut Meriç gibi bir adam olsa bile yeterli. Bizim takımımızda Quaresma dışında Hurşut kadar iyi adam geçebilen, top sürebilen bir oyuncumuz yok. En önemli eksiklerden biri de bu.
Almeida cuk oturur bence. Ayrıca İlhan Abi'ye katılıyorum. Tekniği iyi olan birde kanat oyuncu almamız gerek...