Final maçında oradaki her polis size saldırmış mıydı ? Polis arabalarını patlatanlar masum insanların canına da kıyabilirdi.
Printable View
İlla bi açık bulup bi tartışma ortamı yaratmak mı istiyosun anlamadım ki. Demişsinki nerdeydiniz GS formalı kişiler Gabi abi de olayla ilgili en sık yazanların ordaki postlarını bulmuş buraya koymuş o olayda da ne dediğimizi görmen için. Ama inatla bi tahrik, bi Fenerbahçe'yi koruma falan. Burda ısrarla söylüyoruz rengi yok bu işin diye ısrarla birileri gelip olayı karıştırıyor.
Bugunlerde sana cok katilir oldum.
Onlar Fenerli degil cemaattenler.Trabzonda 2 tane mesale atilir atlet atilir bunlar terorist der herkes.Adamlar stad yakar,polis taslar,polis arabasi yaksr vs vs ama polis bizi fahrik etti.Onlar bizden degil nutuklari cekilir.Ben haksizliga karsi atlet attigim icin terorist sayilacaksam sapina kadarim arkadas.
final maçında oradaki her taraftara saldırıldı .
etki tepki , etkiyi yapan organize , güvenliği sağlaması gereken , bu işin eğitimini almış kişiler , tepkiyi gösteren grup 1 senedir polis tarafından her görüldüğü yerde coplanmış , biber gazı atılmış , çocuğuyla biletli maça alınmamış , saatlerce bekletilmiş , 50.000 kişilik 1 senelik siniri olan dağınık bir grup .
Polisin yaptığı etkiye - tepki.
Suat Kılıç'ın yazdıkları bugün biraz Galatasaray lehine gibiydi. Tepkileri onlarda görüyor tabi ki ama sözleşmeyi okuyan herkes görüyo ki stad Galatasaray'ın.
Kusura bakma ama sen ".Geçen sene 16-17 yaşındaki çocukları Florya'da dövüyorken Gs formalı kişiler nerdeydiniz ?" dersen o muhabbet uzar.
Arkadaşlar genellemeden kaçınalım. Bir grup kendini bilmezin yaptığını milyonlara mal etmeyelim. O kişiler üzerlerinde forma olduğu için taraftar, ama aslında onların taraftarlıkla alakası yok. Bu tarz kötü olaylarda renk ayrımı olmasın en azından.
tane tane yazıyorum bak tekrar
organize bir grup , eğitimle ve tek yerden gelen emirle hareket etmesi gerekiyor yani o polislerden herhangi birinden gelen , direk polislerin hepsinden gelmiş olur , bu polislerin binlerce kişiye karşı nasıl davranacağını bilmesi gerekir.
al arkadaşlarını seni bir tel örgünün arkasına geçirip , sopayla dürteyim it gibi , nasıl bir tepki vereceksiniz bakalım ?
bu adamlar tek olarak hareket etmek zorundalar , tekmiş gibi tepki görürler , ordaki binlerce kişiye bunu yaparsan , bütün stada biber gazı sıkarsan , astım hastalarını , kadınları , çocukları zor durumda bırakırsan , girişleri kapatıp çıkmalarını engelleyip , üstlerine biber gazı sıkarsan , nasıl bir tepkiyle karşılaşmayı bekliyorsun ?
hiç kimse , biraz daha vur da eve gidip rahat yatayım demez , dünyadaki her toplu grup aynı tepkiyi verir.
Ekmek parası kazanmak için polislik yapanlarda var. Organize olabilir tabi ama o gün orayı ateşleyen 1-2 polisti ve bunun sonucundan tüm polisler tepki aldı.
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:A...LJMWCPPU-d2e2J
http://www.nationalturk.com/wp-conte...si-610x322.jpg
http://icdn.posta.com.tr/editor/FG80...mf1021291.Jpeg
Son resimde güvenlikçinin suçu ne ?
İyide burda çoğunluk renge bakmıyoruz diyor sen hala Fenerbahçe taraftarlarının geneline yıkılmaya çalışıldı diyosun. Evet binlerce kişi bunu yaptı ama yüzbinlerce kişide rengi olmaz bu işin dedi ki sende bunlardan birisin ama uzattıkça da uzatıyorsun Fenerbahçe'nin üzerine yıkılmaya çalışılıyor diye. Öyle bişey yok, azınlığın dediğini kalanlara yıkamazsın. Ayrıca Gabi abinin paylaştığı konu linkini verdiği o lanet olayda da tüm Galatasaray taraftarının üstüne yıkılmaya çalışıldı suç ama yine çoğunluk ağır bastı olayın o kısmı kapandı. 3-5 kişinin lafına bakıp alınganlık ediyorsun, genel kanıyı görmezden geliyorsun.
geçen seneki olayda "GALATASARAY" Yonetimi uzuntusunu belli etmis yazi yayimlamistir karsi taraftada o yok nese buyutmeye gerek yok 3-5 capulcu saldirmis
Neyse uzatmayalım konuyu daha fazla çünkü konuşulması gereken yer hiç konuşulmadı zaten bu olayla ilgili.
ben de onu diyorum , öyle polisler de var , benim tanıdığım çok sevdiklerim de var ama maalesef çoğunluğu öyle değil polis teşkilatının , yeni eğitimli gelenler var mesela pırlanta gibi insanlar , 1-2 değil daha fazla polisin olayları tetiklemesi var ve anlatmaya çalıştığım o senin eğitimsizliğin , mesleğini yapamaman , ekmek paranı getiren işi bile becerememen , oradaki namusuyla şerefiyle görev yapan meslektaşlarını da riske atıyor , böyle bir tepkiye yol açacağını bilmemek mesleklerini iyi yapamadıklarını gösteriyor.
dikkat ederseniz ben görevini namusuyla , şerefiyle yapan polis ve güvenlik görevlilerini koruyorum aslında ...
Bu arada resimler yine yayınlanmaya basladı en başa dönüyoruz.Güvenlikçinin suçu ne ? yakında sinemalarda.Sen o kadar insanı çıldırttıktan sonra ayrım yapmasını mı bekliyorsun ? Dur bu güvenlik heh bu bize saldırdı yok bu degil diye.Olaylar patlamıs bir kere.Polis ayrım yaptı mı bu suçlu bu suçsuz diye herkese biber gazı sıktı.Koltuk degnegi olan adama da sıktı yaşlıya da sıktı.
Melih Sabanoglu : arena - 2006'daki protokolü biliyorduk. bütün bürokratların ve siyasilerin referans gösterdiği sözleşmeyi bugün elde ettim ve okudum.
hemen şunu söyleyeyim ki galatasaray'ın izni olmadan kimse, buna siyasiler de dahil hukuken hiçbir takıma veremez arena'yı.
arena konusunda galatasaray'ın yaşadığı iki temel sıkıntı var. ilki yollar. burada maalesef siyasi iradeye muhtaç durumuna sokuluyor
ikinci temel sıkıntı ise galatasaray'ın stadın üstünü kapatmak yükümlülüğünü henüz yerine getirmemiş olması. bunun ağır bir tazminatı var
tüm bürokratlar ve siyasiler galatasaray'ın bu iki sıkıntısından yararlanmak istiyorlar. kanımca bunu aşmanın yolu var.
yolların yapılması konusunda galatasaray'ın taraftar baskısını bir siyasi baskıya dönüştürmesi lazım. (sözüm elbette uA'ya.)
stadın üstünün kapatılması ise kulübe bağlı. bu süreçte yaşanacak sıkıntıları göğüslemek mümkün.
son söz. statta başka bir kulübün oynamasının yolu genel kurul'dan geçiyor. yönetimin siyasi baskıya direnmesinin yolu buradan geçiyor
yönetimin yarınki toplantıda "söz genel kurulundur" demesi yeterli. genel kurul asla ve asla "evet" kararı vermez beşiktaş için..
Yalnız şampiyonluk maçının olduğu günkü olayları kastediyorsanız zaten o olayların belli kişiler tarafından yaşanmasını isteniyordu. Maksat ortalık karışsın. Yoksa orada olay çıkacağını sende, bende, 3 yaşındaki çocukta biliyordu. O maç orada kupayı vermenin tek manası bu başka bir izahı yok. He derseniz başka birşey belirtin görüşünüzü değerlendirelim.
Ama bence o akşam kupayı orada vermek başka bir şekilde açıklanamaz. Verilmeyedebilirdi. Önceki hafta garantileyip bu hafta kaldırsaydı işler değişirdi. Taraftar hazmederdi. Ama dediğim gibi bence başka birşeyler var.
Kupanın verilmesinin amacı Fenerbahçe'nin her şartta Galatasaray'ı yeneceğiydi. Burada yıllardır Fenerbahçe - Galatasaray maçları açılır. Galatasaray tarafı favoriyiz der ve Fenerbahçe tarafı 5 senedir, 10 senedir, 12 senedir yenemiyorsunuz neyin favorisi diye karşılık verir. Yani Kadıköy'de belki her şartta Fenerbahçe yener kuralı var.
Galatasaray taraftarı kendi takımına güvenmekte haklıdır, Fenerbahçe taraftarı da kendi evindeki üstünlüğüne, takımına güvenmekte haklıdır. Ee, Demirören sana ne oluyorda Fenerbahçe'nin galibiyetine bu kadar güveniyorsun.
Sonra hakem maç düdüğünü çalar suratın, neyse tv'de izlediniz zaten.
Galatasaray'ın kupayı orada kaldırmasının tek sebebi Fenerbahçe'nin üstüne vazife olan 1 golü atamamasıdır.Onlar atamayınca doğal olarak şampiyon olacağımız ve kupayı TFF'nin dediği gibi orada kaldıracağımız belliydi.Olaylar da taraftarın elindeydi,polislerin saçma sapan davranışı zaten psiklojisi an olarak çökmüş taraftarı çileden çıkardı ve bildiğimiz olaylar yaşandı.Başka sebepler aramamak lazım.
Alen Markaryan, biz taraftar olarak Kasımpaşa stadını uygun buluyoruz, ama yönetim sıcak bakmıyor demiş. Acaba neden, para para para..
Ayrıca eklemiş, istenmediğiniz yere gitmeyiz, istenmediğimiz yerde oynamayız diye. Duruşu gösterebilmesinden ötürü kendisini tebrik ediyorum.
Çarşı lideri konuştu! "İstemiyoruz!"
Çarşı'nın tribün lideri Alen Markaryan, Beşiktaş yönetiminin aksine Türk Telekom Arena'ya gitmek istemediklerini dile getirdi.
26 Haziran 2012 Salı - 11:56
Radyospor
Beşiktaş'ın etkili taraftar grubu Çarşı'nın tribün lideri Alen Markaryan, Radyospor'a canlı olarak bağlanarak açıklamalarda bulundu.
Siyah beyazlı taraftarın Türk Telekom Arena'da oynamak istemediğini ifade eden Markaryan, istenmedikleri yere gitmeyeceklerini söyledi.
İşte Alen Markaryan'ın açıklamaları:
"Beşiktaş taraftarı olarak biz Kasımpaşa Stadı'nda oynamayı daha uygun görüyoruz; ama Beşiktaş yönetimi buna sıcak bakmıyor. İstenmediğimiz yerde oynamayı kabul etmiyoruz. Anket yaptırdık, taraftar Kasımpaşa Stadı'nda oynamayı daha uygun görüyor. Türk Telekom Arena'da Galatasaray amblemleri var. Biz de bu yüzden orada Beşiktaş'ı desteklemek istemiyoruz. Yönetim ise kombine ve locadan dolayı Türk Telekom Arena'ya sıcak bakıyor" ifadelerini kullandı.
Adnan Öztürk'ün daha yumuşak bir üslupla konuşabileceğini söyleyen Alen, "O böyle yaptıkça taraftar geriliyor. Sonra taraftarlar birbirine düşüyor. Gazeteler manşet yapıyor, durumdan vaziyet çıkartıyor. Bu insanlar da sonuçta pırıl pırıl gençler. Olaylardan sonra gazeteci ve yazarlar Türk polisini göreve davet ediyor. Bu baskı altında taraftar ezilecek. Stat konusundaki kaostan nemalanma artık son bulsun" şeklinde konuştu.
Alen, "Teknik direktör seçimi konusunda medyada 'Çarşı'ya mı sorulacak?' denildi. Sorulmaz, neden sorulsun? Yönetim bu konuda risk alır. Elde edilecek başarı onlarındır. Başarısızlıkta ise statlarda olaylar çıkar. Yeni teknik direktörümüz Samet Aybaba coğrafi olarak Beşiktaş'ın çocuğudur. Semtte büyümüştür. Beşiktaş'ın çocuğu diye bağrılan isimlerden daha Beşiktaşlıdır" dedi.
Başka takımın futbolcularını ayartmakla adı çıkmış takımın taraftarı Beşiktaş duruşuna laf ediyor. Dün öğleden beri yazılan mesajları okuyorum. Forum kuralları izin verse küfürleri sıralayacaksınız. Beşiktaş'ın maddi sıkıntısı olduğu için yeni stat yaptıramaz diye yazan arkadaş Arena'nın temeli atılmaya başlamışken Özhan Canaydın döneminde oyuncularınıza paralarını ödemekte sıkıntı çekiyordunuz . Beşiktaş'ın şu anki durumundan farksızdı durumunuz ne çabuk unuttunuz. Toki ihaleyi almasaydı şu an stat hala yapım aşamasındaydı kim bilir ki . :) Beşiktaş'ta yeni stat yaptırmaya kalkacaksa bu devletin yardımı sayesinde olacak elbette bu bütün kulüpler için geçerli. Galatasaray taraftarının tepkisini haklı buluyorum ama tutum yanlış. Hiç bir takımın taraftarı Beşiktaş'ı küçük düşürecek yorumlarda bulunamaz buna hakkı yok. Ya İnönü'de oynamaya devam edeceğiz yada Arena'da oynamamıza izin verecekler. Yönetimin stat konusunda ısrarcı olması son derece doğru. Kasımpaşa'nın stadında oynayacakmışız peh. İnsanlara çok kolay geliyor tabi. Borçtan dibine kadar batmış takım maçlarını Kasımpaşa'nın stadında oynasa gelirleri düşünemiyorum. Çıtayı iyice düşürmüş oluruz. Yani çıkıp önceki yönetimden nemlenen taraftar grubunun başkanı çıkıp Kasımpaşa stadında oynayacağız diye açıklama yapması pek bir şey anlam ifade etmez. Yönetim bu konuda ısrarcı olduğuna göre ya İnönü'ye devam yada Arena'da oynayacağız gibi gözüküyor gidişat. Aksi taktirde yönetime tepki çığ gibi olur.