sahaya yansımayan birşeylerin olduğu mu ispatlandı. yoksa Fenerbahçe bunu kabul mu etti ?
Printable View
sahaya yansımayan birşeylerin olduğu mu ispatlandı. yoksa Fenerbahçe bunu kabul mu etti ?
26 Mart dava baslar, Federasyona da savunmayi sözlü verecez önümüz bu yönde açık, suçlu veya suçsusuz bu yakın zamanda belli olacak suçlu çıkarsak ceza neyse çekeriz ama suçsuz olursak hesabımız büyük
teşebbüs de suçtur zaten,suç olmalıdır ama teşebbüste çift taraflı olur.Şike gibi bir konuda kendi kendine teşebbüs edemezsin ki fenerbahçe şike yaptığı için yargılanıyor,teşebbüs değil.Teşebbüs iddiası ile yargılanan takımlarımızda mevcut.
ki bi ahlaksızlık olduğu da ispat edilmedi,hiç bir fenerbahçeli bunu itiraf da etmedi. Savcı ve emniyet'in çok güvendiği delilleri de patladı. Misal güya şikeci olan İskender Alın bugün çıktı oynadı.Özel hayatını çekinmeden yayınladıkları Can Arat'da oynadı.
gerçektende fenerbahçe aklanırsa ki inancım o yönde acaba bize şikeci diyenler kupalarını isteyenler ne dicek çıkıp
sanki yargı bitmiş karar verilmiş fenerbahçenin kalemi kırılmış gibi konuştun kardeşim :)
silinen mesajım tamamen bu konuyla alakalıydı @meddah neden sildi onu da anlayamadım
Federeasyon kime ceza vermeli
neden ceza vermeli
ne sebeple ceza vermeli yazmıştım konu dışı mesajla ne alakası var ?
Fenerbahçe ayarladı, Aziz Yıldırım ayarladı diyecekler aklanmayı, ne diyecekler başka, gözleri hırstan kararmış göremiyorlar ki?
İyi ki diyorum, ortada Galatasaray'ın ki gibi kayıp 1 milyon yok, Fenerbahçe'nin bu olaylarda bir de kayıp 1 milyonu olsa, geçtim 1 milyonu kayıp 1 kuruşu olsa, işte şike parası deyip yıkmışlardı ortalığı ama Fenerbahçe çıktı, savcının şike ve teşvikte kullanıldığı iddia ettiği her paranın makbuzunu, harcama faturalarını gösterdi.
İşin gariplikleri çok, Hasan Çetinkaya olayı mesela, aynı şekilde Karabükspor'a şike teklif edildiği söylenen olay. Burada farklı kişiler dinleniyor ve konuşmalarda geçenler, şikeye yorumlanıyor, yorumlayan da aslında yanlış kişileri dinleyen savcı. Karabük olayında bir de uzun uzun anlatmış, şu konuşmadan bu çıkarılır vs vs şeklinde ama dinlediği kişinin Karabük'e ömrü hayatında hiç gitmediği ortaya çıktı.
Bilyoner olayı, savcının şu tarihte kulüpten para çıkışı olduğu demesi o tarihle alakalı bir biç giriş çıkışın olmaması, dayatılma bilgileri kullanırsan, sen araştırmamışsan hataların böyle ortaya çıkar ama insanları inandıramıyoruz.
Fenerbahçe'nin şike yaptığını düşünenler, mesela nannar, o kadar iddianemden örnekler verdiniz, bunlar ispattır dediniz, savunma verildi, şimdi lütfen diyorum, şikeyi gösteren bir delil, bir fotoğraf bir telefon görüşmesi, bir paranın görüntüsü, lütfen bir şey gösterin.
Özel hayatına kadar insanları dinleyen savcı, neden bir konuşma bir görüntü yakalayamamış, sadece yorumlarla buraya getirmiş olayı, hiç mi bir açık vermemişler, mutlaka verirlerdi ha savcı hala elinde bazı deliller tutuyorsa bilemem. Zorlamalarla, inşaat işi ne oldu lafına şike diyenler, o dönemde gerçekten inşaat yapıldığını, hatta bunun kulübün inşaat işine para harcadığı makbuzlar ve faturalarla desteklediğini dahi göstermesine rağmen, inşaat bahsetmesi nasıl şike konuşması olarak yorumlanır?
İnanamıyorum, ŞL'ye alınmama olayı, iddianamenin elle tutulur yanlarının olmaması, bu yaşananları gerçekten göremiyor musunuz? Acaba diyorum benim de fanatizmden gözümü hırs bürümesi mi gerekir görememek için bunları
Bu arada Disiplin Kurulu doğru bir kararla Aziz Yıldırım'ın savunmasını sözlü alma kararı verdi, işin federasyon ayağının, sürecin daha hızlı ilerlemesi adına olumlu bir karar.
Zaten baktığımızda Fenerbahçe'nin şike yapması için karşı tarafın olması gerekir ama karşı taraf yok, o nedenle Disiplin Kurulu karar vermekte zorlanmaz, savunmaları aldıktan sonra.
ya herru ya merru eğer TFF nin kararı UEFA ya ters düşerse o zaman bunları konuşacakmısınız acaba çok merak ediyorum önümüz çok karanlık kimse görmüyor halen daha fenerbahçe aklanacak diyorsunuz eğer aklanırda UEFA yeterli görmezse o zaman görüşmek isterim sizlerle
hala, galatasaray'ın fenerbahçe'den daha çok kayrıldığını düşünenler var memlekette.
hayat ne güzel vapurlar filan :0:
Anlamadığım konu neden bu GS'liler neden bu kadar sıkıntı yaptınız ki hayatınızda? Problem Fenerbahçe'nin problemi? :)
benim gözlemlediğim, esasen, fenerbahçelilerin bu şike konusunda hiçbirşey olmadığına , herşeyin temiz olduğuna dair delilleri varmış gibi konuşması.
şimdi buradan farklı anlam çıkaracaklara peşin söylem; ben şike vardır demiyorum. ama insanların sanki tanrıymışçasına körü körüne, birşey bilmeden savunulmasını çok asaletsiz görüyorum.
delil olmadığını nereden buluyorsun problem burada. sen 365 gün aziz yıldırım'ın yanında mısın? soruşturmayı mı yürütüyorsun? nedir bu körü körüne savunma? sen hiçbirşey olmadığını iddia ediyorsun. bu davaya saygı göstermiyorsun, bu ligdeki bu iddiadan etkilenmiş olabilecek diğer klüplere saygı göstermiyorsun. ya varsa? dediğim gibi baktın mı bütün raporları inceledin mi polisle savcıyla dosyalara mı baktın ne biliyorsun?
:) Eğer Galatasaray süreçte zarar görmeyecekse artık türk futbolu falan umrumda değil. Bu rezilliğin baş mimarı olan herkes gelecekte zaten sürecin türk futboluna verdiği zararın altından kalkamayacaklar. Kişisel çıkarlar uğruna kulüpleri ve kurumları kullananlar,insanları galeyana getirenler birgün elbet gün yüzüne çıkacaktır. Bugün "Fenerbahçe suçsuzdur" diyenler ile "Fenerbahçe mutlaka şikeye kaırşmıştır" diyenler arasında böylesine bir savaşa sebep olan her kim olursa olsun iki dünyada da yakası bir araya gelmesin ve cezasını çeksin inşallah. Belkide tek tutkumuz olan futbolda aylardır tek konuştuğumuz şey şike,teşvik vs vs. Futbol kurallarını değil disiplin talimatnamesini ezberledik resmen. TFF aklı nereye yatıyorsa versin cezayı ya da takımlar şikeye karışmamıştı diyip herkesi temize çıkarsın.Sonrasında da UEFA verilen kararı değerlendirip onaylasın ya da adı geçen kulüplere gerekli yaptırımları uygulasın. Olayda adı geçmeyen türk kulüplerine zarar gelmeden bu iş halledilsin de biz de rahatlayalım,adı geçen kulüplerin taraftarları da rahatlasın.
siz bildiğiniz şey hakkında mı konuşuyorsunuz ? :)
herkes sonuçlanmasını istediği şekilde ya da subjektif olarak yorum yapıyor. kimsenin karşıdakine kızma hakkı yok yani.
İkimiz içinde dedim onu muhabbetin sacmalıgı dedim farkındaysan.
Bu arada aylardır kavga gürültü olan bir konu açığa kavuştu. Eğer davada haklı olan taraf olur suçsuzluğumuz ispatlanırsa casa açtığımız tazminat davasındaki parayı bizım federasyon ödeyecek, Infantino da aynı şeyleri söyleyince Cornunun savunmasında pek de yalan söylemedigi belli oldu.
davanın ne sonuçla bitip bitmediği ayrı, gerçekte ne olup bittiği ayrı. şike yapılmış-yapılmamıştır'ın cevabıyla davanınki aynı değil.
asil bir taraftar olsan böyle davranmazdın. bazen gerçeği açık edecek delil davaya yetmeyebilir. ama sen şunu yapıyorsun,
aziz yıldırım davadan aklanır demek yerine aziz yıldırım temizdir diyorsun. ikisi ayrı şeyler. bu şekilde davranışın etik değerinin üzerini örtmeye çalışıyorsun problem bu.
neyse zaten ne yazsam yüzde 90'ını algılamadan cevap veriyorsunuz boşuna kasıyorum kolay gelsin ...
Birde sanki olaya nötr bakıyormus gibi kıvırmaya çalısıyor bazıları ama beceremiyorsunuz tarafınız her halükarda belli oluyor.
Biz kesin suçsuzu , zaten suçsuzuz , zaten bir şeyimiz yok diyorsunuz. Biri Fenerbahçe bence suçludur diyince hurra saldırıyorsun bu nedir ?