Originally Posted by
di canio
Ben ifade edemedim sanırım. Asıl önemsediğim konu; şu an Emenike Türk vatandaşlığı için gerekli şartları sağladı mı? Sağlamadıysa milli takım için apar topar vatandaşlığa geçirilmemeli. Gerekli şartları sağlasaydı, vatandaşlık hakkı kazansaydı eğer, devşirme diye karşı çıkmayacağım ben. Türk vatandaşlığına geçmek isteyen sıradan, herhangi bir yabancı ile aynı şartları yerine getirmeli diyorum. Emir Preldzic gibi milli takımda oynasın diye 2 senede vatandaşlık kazanmasın. Benim karşı çıktığım bu. Cacau Alman vatandaşlığına geçmek için gerekli şartları sağlayıp, vatandaş olmuştur. Israrla belirteyim ki orada doğup, doğmaması da önemli değil. Senna da aynı şekilde, gerekli şartları sağlayıp geçmiştir İspanyol vatandaşlığına. Arteta da keza. Benim önemsediğim bir başka şey de; 1 senesini 1. Lig'de geçirmiş, henüz 2 aylık Süper Lig futbolcusunu henüz 2 senesini doldurmadığı ülkenin milli takımında oynasın diye vatandaşlığa geçirmek. Bu kadar çarpık bir sistem olabilir mi? İşin kolayına kaçıyoruz yine. Sen Batuhan Karadeniz'i kaybetmişsin, Sercan Yıldırım'ı kaybediyorsun, Muhammet Demir'in yetişmesi için şartları oluşturmamışsın, bunları yapan Almanlar Mesut'u yetiştirdi diye Mesut'a sövüyorsun, daha ülkenin bile en üst liginde 7 maça çıkmış, 1 senede yaptığı maçlarda neredeyse 40'dan fazla futbolcunun oynadığı milli takıma bile seçilmemiş bir futbolcudan medet umuyorsun. Bunlar günü kurtarır. Bugün Emenike bizi kurtardı diyelim; bu sistemsizlik, çarpıklık sürdüğü sürece sürekli yabancı mı devşireceğiz?
Düzenleme: Ayrıca Hangi takım kimi devşirirse devşirsin; bu, yapılanın doğru olduğunu göstermez.