Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
KLose OPOLE (PoLonya) doğumLu

PodoLski GLİWİCE (PoLonya) doğumLu

Cacau RİO AVE (BreziLya ) doğumLu.

vs.vs.

O dedikLerin sadece Türk oLan oyuncuLar için geçerLi ALmanya da. DiğerLerinin de Emenike, Bobo gibi adamLardan farkı yok..
Cacau, Podolski, Klose Almanya'ya ne zaman gitmişler? Kaç senedir Almanya'dalar? Almanya'da vatandaşlığa geçmek için gereken süre ne kadar? Hepsi orada doğmuşlar demedim zaten. Bu isimlerin kaç tanesi 20 yaşından sonra Alman vatandaşı olmuştur ve kaç tanesi apar topar Alman vatandaşı yapılmıştır? Bilmediğim için merak ediyorum. Benim derdim sonradan vatandaş olmaları değil. Sırf milli takımda oynatmak, Türkiye adına yarışmalara sokmak için, şartları yerine getirmedikleri halde apar topar vatandaş yapılmalarında.

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
Cacau? Eduardo da Silva? Salomon Kalou? Mikel Arteta?
Ben Almanya için söylemiştim. Cacau için yukarıda yazdım. Eduardo'nın durumu hakkında yorum yapamayacağım; kaç sene Hırvatistan'da kaldı ve Hırvatistan vatandaşlığı için gereken süre ve şartlar ne bilmiyorum zira. Mikel Arteta İspanya doğumlu ve İspanya genç milli takımlarında oynamış. İngiltere için oynamasını kastetti isen, FIFA İngiliz pasaportunu kabul etmemiş. Ayrıca Wikipedia'ya göre yanlış anlamadıysam İngiliz vatandaşı olmak için gerekli şartlara haiz değilmiş. Onun durumunu da çok iyi bilmiyorum.

Birkaç ülkeden verilen örnekler, bu durumun doğru olduğunu ifade etmiyor benim için. Kim olursa olsun, gerekli şartları yerine getirmemişse, sırf milli takımda oynatmak için apar topar vatandaş yapılmasına karşıyım.