1 ile 30 arası toplam 63 sonuç

Konu: Emenike Türk mü oluyor ?

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Ben ifade edemedim sanırım. Asıl önemsediğim konu; şu an Emenike Türk vatandaşlığı için gerekli şartları sağladı mı? Sağlamadıysa milli takım için apar topar vatandaşlığa geçirilmemeli. Gerekli şartları sağlasaydı, vatandaşlık hakkı kazansaydı eğer, devşirme diye karşı çıkmayacağım ben. Türk vatandaşlığına geçmek isteyen sıradan, herhangi bir yabancı ile aynı şartları yerine getirmeli diyorum. Emir Preldzic gibi milli takımda oynasın diye 2 senede vatandaşlık kazanmasın. Benim karşı çıktığım bu. Cacau Alman vatandaşlığına geçmek için gerekli şartları sağlayıp, vatandaş olmuştur. Israrla belirteyim ki orada doğup, doğmaması da önemli değil. Senna da aynı şekilde, gerekli şartları sağlayıp geçmiştir İspanyol vatandaşlığına. Arteta da keza. Benim önemsediğim bir başka şey de; 1 senesini 1. Lig'de geçirmiş, henüz 2 aylık Süper Lig futbolcusunu henüz 2 senesini doldurmadığı ülkenin milli takımında oynasın diye vatandaşlığa geçirmek. Bu kadar çarpık bir sistem olabilir mi? İşin kolayına kaçıyoruz yine. Sen Batuhan Karadeniz'i kaybetmişsin, Sercan Yıldırım'ı kaybediyorsun, Muhammet Demir'in yetişmesi için şartları oluşturmamışsın, bunları yapan Almanlar Mesut'u yetiştirdi diye Mesut'a sövüyorsun, daha ülkenin bile en üst liginde 7 maça çıkmış, 1 senede yaptığı maçlarda neredeyse 40'dan fazla futbolcunun oynadığı milli takıma bile seçilmemiş bir futbolcudan medet umuyorsun. Bunlar günü kurtarır. Bugün Emenike bizi kurtardı diyelim; bu sistemsizlik, çarpıklık sürdüğü sürece sürekli yabancı mı devşireceğiz?

Düzenleme: Ayrıca Hangi takım kimi devşirirse devşirsin; bu, yapılanın doğru olduğunu göstermez.

O zaman sartlari degistirirsin, 5 seneyi 3 seneye indirirsin, hatta Nobre'deki gibi 'tanitim' kanunu cikartirsin tekrar, hicbir sorun olmaz. Simdi yillardir Turkiye'de oynayan Holosko, Alex, Yattara, Mondragon, Bobo'nun Turk statusunde olmamasi sana sacma gelmiyor mu? Wederson cok mu uzun sure kaldi Turkiye'de veya cok mu iyi oyuncuydu? Veya Nobre, Bebbe?

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by bjk4ever View Post
    O zaman sartlari degistirirsin, 5 seneyi 3 seneye indirirsin, hatta Nobre'deki gibi 'tanitim' kanunu cikartirsin tekrar, hicbir sorun olmaz. Simdi yillardir Turkiye'de oynayan Holosko, Alex, Yattara, Mondragon, Bobo'nun Turk statusunde olmamasi sana sacma gelmiyor mu? Wederson cok mu uzun sure kaldi Turkiye'de veya cok mu iyi oyuncuydu? Veya Nobre, Bebbe?
    Nobre, Wederson, Bebbe'nin vatandaşlığa geçiş şekli de yanlış bence. Ben olaya sadece sportif açıdan bakmıyorum. Mesleği ne olursa olsun, bir yabancının vatandaşlığa geçme şartı bellidir. Emenike, Nobre, Wederson, Bebbe bu şartları yerine getirdiler mi? Nobre'nin vatandaşlığı skandaldı zaten. O ayrı bir konu, burası yeri değil. Önemli olan yabancı oyuncu devşirmek için fikir önerileri değil, altyapı sistemleri için fikir üretmek.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2008
    Yer
    Karabük

... Ve karşınızda Nijeryalı Emin

FANATİK aracılığıyla Galatasaray'da oynamaktan mutlu olacağını söyleyen Emenike, bir diğer hayalini açıkladı. “A Milli Takım forması giymeyi çok istiyorum” diyen yıldız oyuncu, Türk vatandaşlığına geçtiğinde de ismini Emin olarak değiştirecek...

Kardemir Karabükspor formasıyla Süper Lig’deki ilk sezonunda fırtınalar estiren Emmenuel Emenike, dün FANATİK aracılığıyla hedeflerini ve beklentilerini açıklamıştı. Adının sıkça anıldığı Galatasaray’da oynamaktan mutlu olacağını söyleyen 23 yaşındaki futbolcu, diğer bir hayalini de paylaştı. Ülkesi Nijerya’nın ulusal takımında forma giyme şansı bulamayan golcü oyuncu, A Milli Takım’da oynamanın arzusunu taşıyor. Ailevi problemleri nedeniyle morali bozuk bir şekilde sorularımıza cevap veren Emenike, kendisine hediye ettiğimiz Ay-Yıldızlı formayı üzerine geçirmesinin ardından çocuk gibi sevindi ve şu mesajı gönderdi:

Emenike’den federasyona...
    “Ay-Yıldızlı formayı giymek benim için büyük onur olur. 2 yıldır Türkiye’deyim ve burayı çok seviyorum. A Milli Takım’da oynamayı da çok istiyorum. Takımın gol yollarındaki problemini de kesinlikle çözeceğime inanıyorum. Gücüm ve kalitemle Türkiye’ye büyük katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Ancak bunun gerçekleşebilmesi için sadece benim isteğim yeterli olmuyor. Benim dışımda gelişen bazı şeyler var. Onların da yerine getirilmesi lazım. Yani teknik heyetin ve dolayısıyla Futbol Federasyonu’nun da bunu istemesi lazım.”

‘Kendime güveniyorum’
    Kendisi için “Galatasaray’da oynayamaz” yorumlarına da tepki gösteren ve her fırsatta, “Bir gün oralarda nasıl oynayacağımı görecekler. Kendime güvenim sonsuz. Her takımda rahat rahat golümü atarım” sözlerini sarfeden Emenike, “Peki Türk vatandaşlığına geçince hangi ismi almak istersin?” sorusuna verdiği şu cevapla röportajı tamamladı: Açıkçası bunu siz sorana kadar pek düşünmedim, ancak ismimin Emin olmasını isterim.”

Alıntıdır:Fanatik.com.tr

Nesil
    2007
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Nobre, Wederson, Bebbe'nin vatandaşlığa geçiş şekli de yanlış bence. Ben olaya sadece sportif açıdan bakmıyorum. Mesleği ne olursa olsun, bir yabancının vatandaşlığa geçme şartı bellidir. Emenike, Nobre, Wederson, Bebbe bu şartları yerine getirdiler mi? Nobre'nin vatandaşlığı skandaldı zaten. O ayrı bir konu, burası yeri değil. Önemli olan yabancı oyuncu devşirmek için fikir önerileri değil, altyapı sistemleri için fikir üretmek.
    Iyi de guzel kardesim altyapi altyapi diye sayiklamak kolay, bu kolay mi uretiliyor? Bir defa bizde basariya ac ve cahil bir toplum var, 2. ligin basarisizlik oldugu bir ulkeyiz. Yine yasi veya maliyeti ne olursa olsun sozde yildizlarin her zaman revacta oldugu ulkedeyiz. Yine para harcamadigin zaman berbat bir yonetim ilan edildigin bir ulkedeyiz biz. Ilk once bizdeki zihniyet degismeli, bunlar degismeli, yoksa altyapiyi kullanalim vs demek kolay, lafla olmuyor hersey maalesef. Ve bu kafa yapisi degisimi kolay kolay olmayacagi icin baska seylere gecmek lazim. Ayrica Turk takimlari ekonomik olarak her gecen gun daha guclu oluyor, altyapiya verilen onem gittikce azaliyor, bu trend'in devam edecegini dusunuyorum.

Mesaj Yetkileri