Şifo ilk geldiğinde Gençlerbirliği'ni çıkışa geçirmişti. Fakat son 2-3 haftadır Gençlerbirliği'nin o hırslı halinden eser yok.
Kolay maç olmasa bile Galatasaray'ın 2-0 kazanacağını düşünüyorum.
Printable View
Şifo ilk geldiğinde Gençlerbirliği'ni çıkışa geçirmişti. Fakat son 2-3 haftadır Gençlerbirliği'nin o hırslı halinden eser yok.
Kolay maç olmasa bile Galatasaray'ın 2-0 kazanacağını düşünüyorum.
ABOOO'nun yorumlarına pek katılmam açıkçası ama bu sefer iyi noktalara parmak basmış.
Kadro konusu; kadro öyle bir kadro ki diziliş belli olmadan ilk 11 zaten belli. İlla Burak, Drogba oynayacak. Sneijder Selçuk, Melo da oynamazsa olmaz. Defans dörtlüsü ve kalecide değişemez. Çok ender belki bir adam değişir ama yedeklerin kalitesi ilk 11 kalitesiyle bir değil. Yabancı sınırı da malum. İlk 11'den adam çıkaramadığı için diziliş değişmeli o dizilişe de uyan formasyon bu. FT de böyle oynuyordu, sadece stoperi 2 kişi yapıp orta sahaya bir adam ekliyordu. Kısaca transfer yapana kadar bu tip bir formasyonda oynarız. 4-2-3-1 ile Burak'ı kanata atıp bitiriyoruz, Drogba da eski çabukluğunda olmadığından tek forvette biraz sönük kalabiliyor bence. Hele hele klasik Türk takımları bir kapanıyor ki eyvah :) Sneijder'i de etkisizleştirdiler mi Drogba ilerde tek kalıyor. Burak sol kanatta defansa da yardım etmiyor, hücumda nerede olduğu belli olmuyor. Saçma bir şey çıkıyor ortaya. Bu formasyonda da Sneijder etkisizleştirilebilir ama Burak'ı iyi kaçırabilirsek bir gol opsiyonumuz daha olur. Drogba iyi top saklayıp indirip pas atabiliyor. Selçuk'a da çok iş düşüyor burada, Sneijder markaj altındayken oyunu açabilecek bir isim. Kanat beklere de transfer şart gibi. Eboue bir var bir yok. Juve maçının ilk günü en iyi oyuncumuz olan adam ikinci gün neredeydi çözemedim. Stat koşulları da kötüydü tabi ama oyunlar arasında çok fark vardı özellikle oyunu gerektiğinde açması gereken bekler olunca o bölgeler çok kıymete biniyor. Riera kaç tane orta kesti Eboue'den bir şey göremedik.
Az gol yiyoruz ya da şimdilik öyle gözüktük. Sonuçta son iki maçımızda bu dizilişi kullandık ve birinde rakip Elazığ idi birinde de stat berbattı. Bu iki maçı baz alıp az gol yiyoruz bu taktik olmuş demek saçma ki iki maçı da izlemiş biri olarak pozisyon zenginliği sağlayabildiğimizi düşünmüyorum. Bir de önümüzde Juventus örneği var. Lig performanslarını bilmiyorum ama onların da taktiği kağıt üstünde 3-5-2 ve ŞL'de 9 gol atabilmişler, 4'ü zaten penaltıdan(bu formasyon maçları kısırlaştırıyor olabilir, uzun vadede görürüz artık). Kısaca evet Juve'den gol yemedik ama adamların maç başına attığı gol bir bile değil, penaltıları saymazsak tabi.
Bu maça gelirsek açıkçası takım ŞL sarhoşuyken bu maçı takıp da oynarlar mı bilmiyorum. Tek korkum bu. Kazanabilecek güçteyiz ama bu tip rahatlamadan sonra puan kaybı da yaşanabilir. İnşallah yaşamayız, puan farkı kapanacak gibi değil yoksa. Tek güvencem Ersun Yanal ve ligin ikinci yarıları :D Şansımızı sonuna kadar kovalayalım :)
Valla su yazdiginla kim fanatikce davraniyor belli. Ben arguman sundum en azindan bazi konular hakkinda yorum yaptim ama sen söylediklerimin aksini kanitlamak yerine- ki benim yaptigim buydu- kacis yolunu tercih edip bana ve genel gslilara ve hatta son dakika sampiyon oldu diye manciniye giydirmissin. Bak senin postunu ilk kez okumuyorum ben. sinirlenmeden benim yazdiklarima anti tez cikarabileceksen buraya yaz saga sola giydirip fenerli kim ne yaptiysa göklere cikaracaksan da fb sohbet alanina yazmani tercih ederim
Ayrica takdir gormus insanlar hata yapamaz diye bisey söylemedim. Mancini bilerek 3 5 2ye gecmedi demissin, bir nevi spontane gelisti demeye getirmissin ya cevabim onaydi. Bi hata yapti dedigin noktayi elestirmedim zaten. Mesela ornekliyeyim dany yi sol bek koydu bence hata yapti desen bunu neden yapmis olabileceğini soylerim seni elestirmem hata yapti dedin diye.
Söylediklerinizin bir tanesi bile argüman değil. Her oyuncuya methiyeler düzmüşsünüz. Fanatikliğin sınırlarını aşmış, uzaya varmışsınız. Galarasaray 50 puan önde zaten, he diyorum he.
Gayet güzel teknik bir açıklama yapmıştım. Baştan aşağıya karalamışsınız. Fanatikçe karşısındakine saldıran birine cevap vermeye tenezzül edemem. Sinirlenip bana saldıran sizsiniz.
Cahil ithamı yapan, skor yorumcusu gibi saçma sapan şeyler söyleyen, her dediğime anlamsız şeyler yazarak saçma diyen birine cevap veremem. Verecek çok cevap var ama size cevap vermek gereksiz. Cevap vermeyi haketmiyorsunuz. Söylediklerimi anlamaya çalışmayarak inkar eden sizsiniz kaçış yapan.
Tekrar yazıyorum, cevap vermeye tenezzül etmiyorum, çünkü cevabı anlamaya çalışmak yerine kendi görüşünü hatasız gören ve karşısındaki aşağılayan birine cevap vermek o kişiyi asla ikna edici olmaz.
Detaylı bir analiz yaptım yukarıda. Tekrar okursanız ve Galatasaray'ı hatasız, uzay futbolu oynayan takım olmayan bir takım olarak görmekten vazgeçerseniz anlarsın. O gün sizinle futbol konuşmayı tercih edebilirim. Ego tatmini yapan sizsiniz, ben değilim.
@ABOOO
valla seni anlamaya çalışıyorum ama sanki gözüne perde inmiş gibi konuşuyorsun.
Yazdıklarıma tekrar baktım da GS'ın futbolunu öven herhangi bir şey yazmamışım.
Herhangi bir oyuncuya herhangi bir ovgude de bulunmamışım.
Hala uzay futbolu ego vs birşeyler diyorsun.
biz takımın ne oynadıgını zaten cok iyi biliyoruz. Juventus'u yendik diye üzerine set çekecek değiliz.
Ancak bizim (ikimizin) tartışmamızda bununla ilgili bir konuşma yok.
Eleştirdiğim nokta tamamen şu bakış açınız;
"Mancini bir şeyler yapıp başarılı oldugu zaman şans ama Ersun Yanal puan tablosunda yukarıda diye şöyle iyi hoca böyle iyi hoca" bu tema üzerinde durdum ben. Senin GS analizinden bagımsız konuştum zaten.
Yani ben Gs şöyle iyi top oynuyor böyle bilmem ne yapıyor diye bir şey konuşmadım zaten.
Gs'ın sistem analizi yaptıgın noktalarda katıldıgım yerler bile var ama oraya gelemedik çünkü Mancini istemeden yaptı diyerek son derece fanatikçe bir karalama yaptın.
Ben de bu bakış açısını eleştirdim.
Böyle reaksiyon verdiğine göre de doğru yerden eleştirdiğimi düşünüyorum.
Yok cevap almayı haketmiyorsun falan filan buralara girmiyorum futbolun dışına çıkıyor.
Ben sana skor yorumculugu yapıyorsun dedim futbol üzerinden gittim ama sen bunun dışına çıkıyorsun.
Fanatik de hasta Gs'lısın de ben bunlara alınmam sıkıntı da yapmam ama yok haketmiyorsun falan bunlar senin zaafiyetini gösteriyor biraz benim değil kusura bakma
Galatasaray kale arkası ve kapalı tükenmiş,Gençler kale arkas,kapalı ve maraton kaldı bugün kale arkası da biter bize 3 bilet düşer inşallah.
@CRaCPoT
Yok hala anlayamadıysanız da valla söyleyecek sözüm yok.
Ama takdir ediyorum sizi. Fb'liler olarak şu forumda bulunan aranızdaki dayanışma bizlerde yok.
Arka bahçenize çevirip FB'li olmayan ne futbol adamı, futbolcu, yorumcu varsa yaptıkları sizin için değersiz ya da şans eseri. Size tepki veren de 1-2 kişi var onları da forumun huzurunu kaçırmakla itham ediyorsunuz. Çalan siz oynayan siz.
Abi herşeyi geçtim de ısrarla Ersun Yanal'ın ve Fenerbahçe'nin şanslı olduğunu söyleyen, uzun topa dayalı saçma sapan bir sistem diyen sen değil misin? Sen bunları diyorsun ABOO'da senin dediklerini fenerli olarak Gs'ye söylüyor. Yanılıyor muyum? ha bana kalsa ne Mancini istemeden sistemi buldu sonuçta her maç deniyordu. Ne de Ersun Yanal'ın oyunu saçma.
Buraların en büyüğü o bir başka bugs bunny bugs bunny çok yaşa.
Tartışacağınız zaman en azından şunu bi anlayabilseniz hiç bunlar yaşanmayacak aslında.Anlamanız gerekir dediğim şu '' Görüşler insanlara aittir malum , aynı yerde yaşayan x ' in görüşü hava çok soğukken y ' nin görüşü de hava çok sıcak olamaz mı ? - Olabilir. Gereken biraz saygı ve karşıdaki insanın düşüncelerine körü körüne bakmamak ''
İlk paragrafta yazdığınız şeylerin tamamını kendiniz de yapıyorsunuz. Bilmiyorum farkında mısınız?
Herkes hata yapar doğrudur. Ancak Premier Lig gibi kurtlar sofrasında alınan şampiyonluğu küçük görmek olmaz bence, hele de o şampiyonluğun kaç yıl sonra alındığını hesaba katarsak. Kaç para harcanırsa harcansın, aynı maddi durum yine var. Yine milyonlar harcandı, şu anda Manchester City ligde 4. sırada. Hem de Chelsea ve Manchester United'ın genel performanslarının çok altında olduğu bir ligde. Yine ilk paragrafa dönüyoruz, başarıyı küçük görmek. Bunu siz sık sık yapıyorsunuz, özellikle de konu başlığı Galatasaray içeriyorsa.
2 yıldır takım başarılıyken olumlu birşeyler yazdığınızı, başarıyı takdir ettiğinizi görmedik. Ne zaman takım biraz tökezlese hemen konu altında sizin yazılarınızı görüyoruz. Tamam, Galatasaray hakkında olumlu konuşmayı tercih etmek zorunda değilsiniz. Ama o zaman aynı tutumunuzu olumsuzluk durumunda da devam ettirmeniz daha tutarlı olacaktır. Böyle yaparak sadece insanları geriyorsunuz, tepki görünce de asabiyetten yakınıyorsunuz.
Maç başlığı altında bunları daha fazla konuşmayı lüzumlu görmüyorum. Maç hakkında yoruma dönelim.
Son 2 maçta oynanan maçlarda gözlemlediğimiz kadarıyla savunma zaafları yeni oyun tarzıyla beraber azalmış durumda. Elazığ maçı test değil dedik, Juventus maçında da pek pozisyon vermedik. Hücumda bu yıl zaten hiç yaratıcı değildik, ama kaliteli hücum hattıyla bir şekilde gol buluyoruz. Yeni dizilimle hücum opsiyonları bir nebze olsun artmış durumda, üstelik kilit oyuncularımız da yavaş yavaş formsuzluklarını üzerinden atmakta. Bunlara dayanarak pek de güçlü görmediğim Gençlerbirliği maçında galibiyete uzanacağımıza inanıyorum, ancak dikkatli olmak gerek. Gençlerbirliği deplasmanı ne olursa olsun zor geçer her zaman.
Bilet bulamadık,insanda şans olacak,başka bir şey değil.
15.30 çok ters olmuş ya
Maç ertelendimi bu arada, bilginiz var mı?
Muslera - Eboue, Chedjou, Semih, Gökhan, Hakan- Melo, Selçuk, Sneijder- Umut, Drogba.
Güzel 11 olmuş, maç 200 metre ötemde ben maç yerine tiyatrodayım çok üzgünüm :(
Hakan Balta'dan korkuyorum, kanat bek olarak ne kadar verimli olacağı ciddi soru işareti.
Sneijder kaçırdı, dönen topta Stancu attı. Kötü oldu.
Oyun sürekli duruyor, sıkıcı maç.
Arkadaş şu maçı da yenemezsek unutalım biz ilk 2'yi.
Takım yürüyor resmen, bu durum yorgunluktan dolayıysa tamam ama maç seçiyorlarsa veya havaya girmişlerse sıkıntı.
36. dakika Hakan - Burak değişikliği geldi.
Burak - Umut - Drogba artık kaybetcek bir şeyimiz yok yapsınlar şovlarını.
Mehmet Özdilek takımları bize karşı genelde sert oynama ve zaman geçirme üzerine kuruyor stratejilerini. Bugün hakem de müsade ediyor onlara, maçın suyu çıktı resmen.
Drogba'ya yapılan hareket çok net mesaj oldu, yapan adamın sarı kartı da vardı. Hakem gördüğü halde vermedi. Drogba devam edemez muhtemelen.
Gençlerbirliği çok çirkin bir futbol oynuyor. Yine kalemizdeki tek pozisyonda golü buldular, golden sonra sürekli sertlikler. Hakem de buna göz yumuyor adeta. Bu kadar faule bir tane sarı kart çıkardı, ve rahat 3-4 pozisyonda faulleri bile atladı.
Hakem bizim lehimize faul çalıcak mı acaba?
Gençlerbrliği çok kötü. Bu sene düşebilirler.
Hadi Eboue'ye yapılan faulleri vermezsiniz anlarım, adı çıkmış da Drogba ne yapmış? Maç başından beri adama kaç faul yapıldı kaçı çalındı acaba?
Oyun çok sıkıcı cidden. Gençlerbirliği şaka maka bir gol buldu üstüne yatıyor. Tek pozisyonumuz 0-0 iken Sneijder'in pozisyonu. Zaten o gol olsa hemen akabindeki gol olmayacak ve Gençler gol için yüklenmek zorunda olduğundan daha rahat pozisyonlar bulabilecektik. Şimdi ise iyice gömüldüler, bu saatten sonra zor açarız. Oyuncular da isteksiz mi desem yorgun mu desem oynamaya mecalleri yok zaten.
İlhan Cavcav hastaneye kaldırılmış.Umarım ciddi bir şeyi yoktur.
Skoru falan geçtim, Sabri girsin birini biçsin istiyorum artık. Mümkünse hakemi de biçebilir yani.
İsyan eden adam, Drogba !
Drogba sallama sen reis böyle iyisin sen. :)
Burak'ın kız gibi vurduğu ayak için plaseleri kanser sebebi. 2. golden olduk.
Alıcaz bu maçı alıcazzz.
galatasaray alır bence
Burak keşke yanındaki Umut'a bıraksaydı. O zımbalardı topu kaleye.
Bir de haftalardır neredeyse hepimizin gitsin dediği Riera'nın önemini bu maçta bir kez daha anladım. Sol tarafımızda futbol yok gibi.