Originally Posted by
davidvilla
Zaten senin sorunun burada arkadaş.
Puan tablosu.
Skor yorumculugu yapıyorsun. Eğer aynı futbolu oynayıp Fenerbahce aşağılarda olsaydı ki olabilirdi, böyle küçümsüyorsun demeyecektin ve en başta sen saydıracaktın Yanal'a.
4 tane son dakikada çevrilmiş maç var. Bu sence sağlıklı bir olaysa diyecek bir sözüm yok bence futbol açısından sağlıklı bir durum değil. Futbolcuların azmi mücadelesi ayrı konu teknik taktikten bahsediyoruz.
Keşke Avrupa'da ceza almamış olsaydınız da Yanal'ı Avrupa'da da görebilseydik o zaman ne demek istediğimi anlayabilirdin bir nebze.
O küçümsediğin yok defansif futbol bık bık yaptıgın Kocaman 60 küsür maç yaptı ve tarihinizin en büyük Avrupa zaferini getirdi ki iç karışıklıkların tavan yaptığı başkanın hapis yattıgı bir dönemde.
Yanal tarzı futbol bir sezonda en fazla 10 maç gidebilecek bir futbol bunu önceden de söyledik ama "puan tablosu" yüzünden iplemiyor kimse. He daha fazla gitti mi evet gitti burada futbolcuların profesyonelliği, kenetlenmesi ve bizce (biz Galatasaraylılar) FB'nin federasyon tarafından kollanması da bir faktor. (bu yok diyebilirsin ben var diyorum bunu ıspat edemeyiz)
Sen sanıyormusunki futbolcuların azmiyle her maç ölürcesine mücadele etmeleriyle 30 maç kaldırabileceklerini ? Bu işler o şekilde yürümüyor maalesef. He bak yine de bu sene şampiyon olabilir Fenerbahce kötü oynayıp da kazandıgı maçlar da olacak. Ama bu işin gelecekte ne hale dönüşeceğini de düşünmek lazım. Öyle umut verici bir futbol yok sahada. Umut verici bir mücadele var mı tabi ki var.
Bulent Uygun Sivasspor'la bile bu tarz bir futbolla şampiyonluga oynadı bu ligde. Bu tarz bir futbolun oyuncuları cok fazla fiziki dejenerasyona uğratacağı gerçeği de var.
Ayrıca "küçümsemek" demişken dünya tarafından taktik dehası kabul görmüş bir teknik direktörü, isteyerek yapmadı diye eleştirmek acaba nasıl bir çelişkidir.
O kadar fanatikçe bir gözle bakıp hırsla yazmışsınız ki cevaplamaya tenezzül bile etmiyorum. Rakibin başarısını küçümse, kendi başarısızlığına kulp bul ne kadar kolay bir yöntem. Dileklerinizi realite ile karıştırmayın. Sizin dualarınızdakiler olmuyor ne yazık ki sahada.
Takdir görmüş insanlar hata yapamaz sanki, hepsi ilah değil mi? Ayrıca hiç takdir gördüğü yok. 1 Milyar Dolar para harcayıp son dakika golü ile şampiyon oldu. Kusura bakmayın takdir edilecek bir şey yok.
1 tane mantıklı argümanınız yok beni eleştirmeye kalkıyorsunuz. Galatasaray hakkında olumsuz bir şey duymaya tahammülünüz yok. Fanatiklik konusunda sınırlarınız olmalı, beceremiyorsanız sakinleşene kadar yazmayacaksınız.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı