Arda Dünya'nın en iyi 30 sol acıgı icindeyse Gökhan Gönül Dünya'nın en iyi 10 sag acıgından biridir bana göre..
Printable View
Arda Dünya'nın en iyi 30 sol acıgı icindeyse Gökhan Gönül Dünya'nın en iyi 10 sag acıgından biridir bana göre..
Ben Gökhan sol acık mı dedim ? Arda Dünya'nın en iyi 30 sol acıgından biriyse Gökhan'da Dünya'nın en iyi 10 sag bekinden biridir dedim..
@ForCimbom
Bence daha degerli..Arda'da Avrupa'da oynayacak hız ve fizik göremiyorum..Galatasaray'lı diye söylemiyorum mesela Mehmet Topal EPL'de oynayabilir ama Arda oynayamaz bence..İleriki senelerde görecegiz zaten.
Bence olamaz Srna, Cicinho, Philip Lahm(ki hem sağ hem sol), Glen Johnson, Arne Friedrich gibi isimler var bu listeyi zorlayacak..
Birde şu taraftan bak olaya madem ki Gökhan Gönül ilk 10 içerisinden piyasada neden ismi geçmiyor? En azından üst düzey 20 takımın birinden teklif almıyor.Ki sen Gökhan'ı tanıdığın için iyi olduğunu biliyorsun bence de Gökhan Türkiye'nin en iyi sağ beki ancak bu kadar abartacak kadar iyi değil.
Piyasada gecmiyor derken..Mesela Rafinha süper bir oyuncu ama oynadıgı takım Shalke İnter veya L'pool degil..Bir futbolcunun cok iyi olması icin illa medyada ismi gecmesi mi gerekiyor ? Srna sadece sag bek degil Lahm sol bek Glen Johnson ve Fredrich'te bence listedekilerden iyi oyuncular degil..
Sizin mantıgınızla baksak Srna'da kötü oyuncu..O da transfer olamadı bir türlü..Veya Lahm..Lahm süper oyuncu olsa Madrid almadan bırakmazdı sizin bakıs acınıza göre..Jonhson'da kac senedir Porstmuth'taydı ama simdi L'pool aldı..
@ForCimbom
Nasıl misli misli oluyor anlatır mısın ?
Mesela Miguel'in Gökhan'dan fazlasını söyler misin ? Bence ikiside esit oyuncular..Birde Dünya'nın en iyi 30 sol acıgını sayın bizde ona karar verelim..
ah fanatizm ah . :)
miguel gökhan dan birkaç kat güçlü birisi. daha hızlı, daha dengeli, daha dayanıklı. teknik olarak da en az gökhan kadar var. + yıllardır valencia nın sağ bekini dolduran bir adam. misli misli olmasa da gökhan dan kesinlikle daha iyi bir oyuncudur. nokta.
Arkadaşlar Goal dergisini takip eden varsa aranızda yaklaşık 1 sene önce en iyi 15 sağ bek içinde Gökhan Gönül 14.sıradaydı.Ve daha kendini tam geliştirememiş iken :):
Schalke Bundesliga'da olmasından ötürü Fenerbahçe'den daha fazla değer görüyor ne bakımdan oyuncuları pazarlama açısından sen Rafinha gitmiyor diye satılmıyor diyemezsin ve ya teklif gelmiyor. Ancak takip ettiğimiz üzere Gökhan'a gelen teklifler Fenerbahçe'den iyi takımlardan değil.
Lahm süper oyuncu ki FC Bayern gibi bir takımda oynuyor.Bayern'in kalitesini tartışacak değilsindir umarım.Glen Johnson 3 sene önce Chelsea'den Portsmouth'a transfer olmuş şimdide Liverpool'a gitti.
Demem o ki Gökhan Gönül'ü sen iyi tanıdığı için ilk 10 görmek istiyorsun ama bir çok sağ bek'ten de bi habersin. Aynı bizim Gökhan'dan dünyanın bi haber olduğu gibi, Gökhan gibi hatta Gökhan'dan daha iyi oyunculardan Türkiye bihaber.
Türksportal araştırmalarda gerçekten çok başarılı ...
Ben tartısma baslamadan de demistim..Arda eger en iyi 30 sol acık icindeyse Gökhan en iyi 10 sag acıktan biridir..Sizde sayın en iyi 30 sol acıgınızı 10 sagbekinizi ona göre yorum yapalım..
Siz Arda'nın en iyi 30 sol acıktan biri oldugunu söylüyorsunuz bende hayır ne fizik,ne güc,ne hava topu ne hız var kesinlikle Avrupa'da hedefi olan klüpte oynayamaz diyorum..Tuncay bile EPL'de ne halde ki Tuncay Arda'dan daha özellikli bir oyuncu.
Arda konusunda herhangi birşey söylemedim ancak şimdi 30 tane'de sol açık sıralayacak değilim.Ancak Arda'dan iyi 30 tane sol açık olmadığını rahatlıkla ve kendimden emin olarak söyleyebilirim. Bu kadar tartışmaya bir gelişme olmadığını gördükten sonra sana dünyanın en iyi 10. sağ beki ile başarılar dilerim..
Hayır ben düsüncelerimi söyledim siz muhalefet oldunuz..Sizde söyleyin düsüncelerinizi neden en iyi 10 oyuncudan biri olup olmadıgını veya Adra'nın en iyi 30 sol acıktan biri olup olmadıgını ona göre konusalım..Ben inandıgım seyleri söylüyorum siz kendi yorumunuzu yapmadan hayır öyle degil diyorsunuz.
@Oghuse
Arda'nın gercekten Serie A,La Liga veya EPL'de oynayacagını inanıyorsan diyedcek birsey yok zaten..Sanada en iyi 30 sol acıktan biriyle basarılar dilerim.
Galatasaray yönetimi transfere izin verseydi bu liglerde birine transfer olacaktı. Sadece yurtdışından bihabersin sanmıştım. Neyse.
"eğer arda en iyi 30 sol açık içindeyse, gökhan da en iyi 10 sağ bek(aslında sağ açık dedin ya , neyse) ten biridir"
dedin , sonra da g.g. 10 sağbekten biridir deyince ilk şartın da otomatikman SENİN NAZARINDA kabul görmüş oluyor. yani bizim birşey yazmamıza gerek yok. biz g.g. ün 10 sağbekten biri olup olmamasına yorum yaptık. arda ya değil.
neyse lütfen daha fazla uzamasın. gereksiz oluyor çünkü. g.g. iyi bir futbolcudur saygı duyarım, inşallah bu yetmiştir. saygılar..
@Oghuse
Emin ol öyle..Halamın bıyıgı olsa amcam olurdu..Bizde anlassak Robben'i alacaktık zaten....Neyse kapayalım konuyu.
@ForCimbom
Ben Arda'ya kötü futbolcu demedim zaten..Diyememde..Ama Gökhan'ı bu kadar kücümsemeyin diyorum..Emin olun Türkiye'de Avrupa Lig'lerine gidecek kapasitede birkac oyuncudan biridir..Neyse.
abartmayın arkadaşlar...gökhan 1-2 yıl ıcerısınde ustune koyarsa avrupada villareal,everton gıbı takımlarda oynar....arda ise 1-2 ıcerısınde barcelona ,milan gibi takımlarda oynayacak sevıyeye gelebılır.....gökhan kotu bı oyuncu degılde ılk 10 bek arasına gıremez suan....zaten fmde 1-2 eksık dısında gercegı yansıtmıs 2 sene sonra evertona sattıgımı bılıorum gokhanı......
Gökhan Gönül daha orta yapmayi bilmiyor ne ilk 10 u ? :D önce orta yapmayi ögrensin ondan sonra konusuruz
Evet Galatasaraylı arkadasım Gökhan ne orta acmayı biliyor ne top oynamayı haklısın.
Jay CutLer için diyorsan bunu profiline bakabilirsin.. :)
Fenerbahceliymis simdi gördüm..Ama her yorumu Fenerbahceli degilmis gibi gözüküyor..Yanlıs anladıgım icin kusura bakmasın..
Gökhan Gönül en iyi 10 sagbekten biridir o kadar :D
Olaya fanatikçe yaklaşıtığımı sandığın için diretiyorsun aynı şekilde arkadaşa da davrandın ancak yanıldın. Senin kafanda ki ilk 10 değişmeyecek belli.. :D
Ne oluyor burada ? Konu Fenerbahçe araştırması arkadaşlar. Sizin yorumlarınızın (dalaşmalarınızın) araştırmaya hiçbir katkısı yok ki.
Gökhan Gönül'ü Dünya'nın en iyi 10 sağ beki içinde görüpte, Arda'yı ilk 30'a sokmamak zaten ruh halinizi özetliyor, ne desem de birşey değişmeyecek düşüncelerinizde, sadece Arda'nın lafı geçtiği için birşeyler yazmak istedim...
Gökhan Gönül belki Türkiye'nin en iyi sağ beklerinden biri, belkide en iyisi, ona birşey demem, hatta Fenerbahçe'den Galatasaray'da oynamasını isteyebileceğim tek oyuncudur, ama Dünya'nın en iyi 10'u, ya sizin Dünya'nız ya da benimki değişik...
Arda ise gerçekten çok iyi oyuncu, bende hızlı olmayan oyuncuyu sevmem özellikle kanatta.Ama Arda çok yavaş bir oyuncu değil ortalamanın üstünde hızı var, çok güçsüz de değil oda ortalamanın üstünde mevkisine göre bilmem nasıl görüyorsunuz Arda'yı ama bu değerleri ortalamanın üstünde.Teknik açıdan ise son derece iyi.Çalışkan da geriye geliyor maçlarda, bazıları gibi ilerde durmuyor kolay yıkılmıyor savaşıyor vb. Arda'nın eksilerine yarım eksi diyebiliriz hatta, artılarıda artı.Bu durumda artıları çok daha fazla oluyor...
Muhtemelen mesajım gene silinecek ama yazdım gene de, konunun bayağı dışına çıktık sanırım...
Arda'nın fiziği ve gücü gayet yerinde. İkili mücadelelerde kendini yere atmıyor, Lincoln'ün "İLLALLAAAAAAH" dediği, uğruna kaç defa basın açıklaması yaptığı tekmeleri kendisi de yediği halde doğru düzgün sakatlanmıyor. Arda 100 metre sprinteri olmayabilir, Walcott gibi Agbonlahor gibi 100 metreyi 10.5 saniyede koşmuyor, ancak kısa mesafede hızlanması ve PES'te "Dribbling speed" diye tabir edilen kavramı oldukça iyi. Açıkçası hızı 13-14'ü geçmez, ama hızlanmasının 15-16, belki de 17 olması gerektiğinden yanayım; ayrıca çeviklik kavramında Türkiye'nin ve dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Topu da ayrıca iyi saklar, gayet de iyi orta yapar. Bu kadar. Tuncay da asla Arda'dan daha özellikli bir oyuncu değildir.
Gökhan Gönül'e gelince, o adam dünyanın en iyi 10 sağ beki arasındaysa ben de futbolu bilmiyorum. Sağ baştan sayıyoruz: Maicon-Dani Alves-Javier Zanetti-Jose Bosingwa-Sergio Ramos-Zambrotta-Lahm-Capdevilla-Grygera-Arbeloa.. Aa noldu ? Gökhan Gönül yok ? Niye acaba ?!?
Dedigin adamları bende saydım..Capdevilla sol bek bu arada..Onlardan sonra Gökhan gelir dedim..
Hız=Tuncay
Teknik=Arda
Kafa=Tuncay
Güc=Tuncay
Gol atma becerisi=Tuncay
Sut=Tuncay
Arda'nın Tuncay'dan daha fazla özelligini saysana bana..Arda Dünya'nın sayılı oyuncularından biriyse Gökhan'da Dünya'nın sayılı beklerinden biridir diyorum bende.
Hız: Topsuz karşılaştırırsak Tuncay olabilir, ancak Arda kesinlikle topla daha hızlı.Quote:
Originally Posted by 2pac
Kafa: Buna itirazım yok, Arda kafa toplarında etkili değil.
Güç: Vallahi adamlara bilek güreşi yaptıracak halimiz yok heralde. Arda güçlü değil diyorsan Tuncay hiç değil ama. Arda kesinlikle Tuncay'dan daha güçlüdür.
Gol atma becerisi: Arda'yı da bu konuda hafife alma derim, son zamanlarda gol pozisyonu alma işini bayağı kavradı. Zira bu sezon Tuncay'ın ligde 30 maçta 7 gol atmasına karşın Arda ligde 26 maçta 8 gol attı.
Şut: Bence Arda'nın da çok aşağı kalır yanı yok. Uzaktan şutları da yavaş yavaş gelişiyor. Ayrıca ben Tuncay'ın da uzaktan attığı golleri pek hatırlamam. Daha çok çalımlarla ceza sahasına girip öyle atar.
Teknik: Ben de Arda diyorum, sen de Arda demişsin.
Oyun zekası: Her iki oyuncu da oyunu okuma vs. konusunda aynı ölçüde iyiler, ben Arda'nın topsuz alanda daha becerikli olduğunu düşündüğümden ötürü burda da Arda'ya oyumu veriyorum.
EDIT: "Onlardan sonra Gökhan gelir" diye düşünmek bence biraz fenerliliktir, tıpkı Galatasaray'lı FMcilerin tamamının Alex'in abartı olduğunu düşünmeleri gibi, hele de Olimpiyat şampiyonu takımın sağ beki Zabaleta veya Brezilya olimpiyat takımının sağ beki Rafinha gibi oyuncular da akla geliyorken..
Kim ne derse desin istatistikler futbol için çok önemlidir. Önce emreden başlayalım. Emre ligin özellikle ikinci yarısı neredeyse her maçta oynadı ve geçen sezon emrenin sakatlanarak oyundan çıktığı tek maç var oda FENERBAHÇE - KAYSERİSPOR maçı. 11 başladığı diğer maçlarda hiç sakatlanmamış. Bunun yanında emrenin oyuncu değişikliklerindede kullanıldığını pek görmedik. Başka bir değişle bu adam başladığı maçı bitiriyor.
Yani;
"Natural fitness yoğun tempoda maçtan maça kondüsyonunu ne kadar koruyabildiği demek" se emrenin bu değeri yükseltilmelidir.
Ayrıca geçen sezon Emre'nin Fenerbahçenin ilk 11 oyuncuları olan DEIVID, EDU ve SELCUK'tan daha fazla dakika oyunda kaldığını hatırlatırım.
Semih konusunda pek birşey söylemiycem. Hep aynı tartışma yapılıyor. Ancak arkadaşın ortaya attığı iddaa beni düşündürdü?!
Mühim konu olan Gökhan ve arda tartışmasına gelirsek. Bence iki futbolcuyuda ilk 10 a veya ilk 30 a sokarken gidipte 35 yaşındaki adamlarla karşılaştırmayın. Bir kişi zanetti örneği vermiş. Bence bu tarz sıralamalar yaparken yaşı baz alrsanız daha iyi olur. Sonuçta burada futbol değil FM konuşuyoruz. Belki Gökhan 35 yaşına geldiğinde Zanettiden daha iyi futbolcu olacak potansiyele sahip. O yüzden yaşıda hesaba katmak lazım. İşte o zaman gökhan ilk 10-15 e ardada ilk 30 a girer.
Benim için iyi bir sağ bekin tanımı şudur: Defansta iyi yer tutan, kadameye giren ve bunun yanında atağa sürekli destek olan oyuncu.
Benim kendi düşüncem Gökhan Türkiyenin bir numaralı sağ bekidir. Dünya bazında konuşacaksak dünyadaki tüm fulbolcuları tanımadığım için bir şey diyemem. Ancak izlediğim takımlar arasında değerlendirme yaparsam Gökhan rahatlıkla ilk 10 e girer. (Kendi yaş aralığında)
Benim için iyi bir sağ/sol açık tanımı ise şudur: Driplingi kuvvetli, sağdece sıfıra inip orta açan değil takımına skor yönündende katkıda bulunan, yeri geldiğinde defansına da yardımcı olacak futbolcu.
Ardayla tuncay karşılaştırısak.
Arda Turan:
2008/2009 sezonu: 7 lig golü
2007/2008 sezonu: 7 lig golü
2006/2007 sezonu: 5 lig gölü
Tuncay Şanlı:
2004/2005 sezonu: 7 lig gölü
2005/2006 sezonu: 15 lig golü
2006/2007 sezonu: 9 lig golü
Karşılaştırmanın adil olabilmesi için Tuncay'ın Fenerbahçe'de oynarken attığı golleri aldım.
İki futbolcuyu sadece gol bazında karşılaştırdım çünkü Tanju Çolak ile aynı fikirdeyim. Şöyleki:
Not: Tanju Çolağın Arda Hangi Maçı Kazandırdı ? Kaç Gol Attı Ki Yıldız Olsun isimli yazısından alıntıdır.
Yukarıdaki tabloda sadece lig gollerini yazdım. Avrupada atılan golleride eklesek ara dahada çok açılacaktır. Çünkü Tuncay bir KANAT oyuncusu olmasına rağmen Fenerbahçenin avrupada en çok gol atan futbolcusudur.
Galatasaraylı arkadaşlar bana kızmasın ama ben teknik direktör olsam tuncaymı ardamı deseler sabaha kadar Tuncay derim.
Not2: Tanju çolağın yazısındaki her cümleye katılmıyorum, sadece alıntı yaptığım bölgeye katılıyorum.