1 ile 30 arası toplam 951 sonuç

Konu: Fenerbahçe SK

Hybrid View

Quote Originally Posted by 2pac View Post
    Siz Arda'nın en iyi 30 sol acıktan biri oldugunu söylüyorsunuz bende hayır ne fizik,ne güc,ne hava topu ne hız var kesinlikle Avrupa'da hedefi olan klüpte oynayamaz diyorum..Tuncay bile EPL'de ne halde ki Tuncay Arda'dan daha özellikli bir oyuncu.
    Arda'nın fiziği ve gücü gayet yerinde. İkili mücadelelerde kendini yere atmıyor, Lincoln'ün "İLLALLAAAAAAH" dediği, uğruna kaç defa basın açıklaması yaptığı tekmeleri kendisi de yediği halde doğru düzgün sakatlanmıyor. Arda 100 metre sprinteri olmayabilir, Walcott gibi Agbonlahor gibi 100 metreyi 10.5 saniyede koşmuyor, ancak kısa mesafede hızlanması ve PES'te "Dribbling speed" diye tabir edilen kavramı oldukça iyi. Açıkçası hızı 13-14'ü geçmez, ama hızlanmasının 15-16, belki de 17 olması gerektiğinden yanayım; ayrıca çeviklik kavramında Türkiye'nin ve dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Topu da ayrıca iyi saklar, gayet de iyi orta yapar. Bu kadar. Tuncay da asla Arda'dan daha özellikli bir oyuncu değildir.

Gökhan Gönül'e gelince, o adam dünyanın en iyi 10 sağ beki arasındaysa ben de futbolu bilmiyorum. Sağ baştan sayıyoruz: Maicon-Dani Alves-Javier Zanetti-Jose Bosingwa-Sergio Ramos-Zambrotta-Lahm-Capdevilla-Grygera-Arbeloa.. Aa noldu ? Gökhan Gönül yok ? Niye acaba ?!?

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Arda'nın fiziği ve gücü gayet yerinde. İkili mücadelelerde kendini yere atmıyor, Lincoln'ün "İLLALLAAAAAAH" dediği, uğruna kaç defa basın açıklaması yaptığı tekmeleri kendisi de yediği halde doğru düzgün sakatlanmıyor. Arda 100 metre sprinteri olmayabilir, Walcott gibi Agbonlahor gibi 100 metreyi 10.5 saniyede koşmuyor, ancak kısa mesafede hızlanması ve PES'te "Dribbling speed" diye tabir edilen kavramı oldukça iyi. Açıkçası hızı 13-14'ü geçmez, ama hızlanmasının 15-16, belki de 17 olması gerektiğinden yanayım; ayrıca çeviklik kavramında Türkiye'nin ve dünyanın sayılı oyuncularından biridir. Topu da ayrıca iyi saklar, gayet de iyi orta yapar. Bu kadar. Tuncay da asla Arda'dan daha özellikli bir oyuncu değildir.

Gökhan Gönül'e gelince, o adam dünyanın en iyi 10 sağ beki arasındaysa ben de futbolu bilmiyorum. Sağ baştan sayıyoruz: Maicon-Dani Alves-Javier Zanetti-Jose Bosingwa-Sergio Ramos-Zambrotta-Lahm-Capdevilla-Grygera-Arbeloa.. Aa noldu ? Gökhan Gönül yok ? Niye acaba ?!?
    Dedigin adamları bende saydım..Capdevilla sol bek bu arada..Onlardan sonra Gökhan gelir dedim..

Hız=Tuncay
    Teknik=Arda
    Kafa=Tuncay
    Güc=Tuncay
    Gol atma becerisi=Tuncay
    Sut=Tuncay

Arda'nın Tuncay'dan daha fazla özelligini saysana bana..Arda Dünya'nın sayılı oyuncularından biriyse Gökhan'da Dünya'nın sayılı beklerinden biridir diyorum bende.
    Yüregimdeki sevdan cubuklu forman..! 222 mac 103 gol 108 asist Alex De Souza..!

Quote Originally Posted by 2pac
    Hız=Tuncay
    Teknik=Arda
    Kafa=Tuncay
    Güc=Tuncay
    Gol atma becerisi=Tuncay
    Sut=Tuncay^
    Hız: Topsuz karşılaştırırsak Tuncay olabilir, ancak Arda kesinlikle topla daha hızlı.
    Kafa: Buna itirazım yok, Arda kafa toplarında etkili değil.
    Güç: Vallahi adamlara bilek güreşi yaptıracak halimiz yok heralde. Arda güçlü değil diyorsan Tuncay hiç değil ama. Arda kesinlikle Tuncay'dan daha güçlüdür.
    Gol atma becerisi: Arda'yı da bu konuda hafife alma derim, son zamanlarda gol pozisyonu alma işini bayağı kavradı. Zira bu sezon Tuncay'ın ligde 30 maçta 7 gol atmasına karşın Arda ligde 26 maçta 8 gol attı.
    Şut: Bence Arda'nın da çok aşağı kalır yanı yok. Uzaktan şutları da yavaş yavaş gelişiyor. Ayrıca ben Tuncay'ın da uzaktan attığı golleri pek hatırlamam. Daha çok çalımlarla ceza sahasına girip öyle atar.
    Teknik: Ben de Arda diyorum, sen de Arda demişsin.
    Oyun zekası: Her iki oyuncu da oyunu okuma vs. konusunda aynı ölçüde iyiler, ben Arda'nın topsuz alanda daha becerikli olduğunu düşündüğümden ötürü burda da Arda'ya oyumu veriyorum.

EDIT: "Onlardan sonra Gökhan gelir" diye düşünmek bence biraz fenerliliktir, tıpkı Galatasaray'lı FMcilerin tamamının Alex'in abartı olduğunu düşünmeleri gibi, hele de Olimpiyat şampiyonu takımın sağ beki Zabaleta veya Brezilya olimpiyat takımının sağ beki Rafinha gibi oyuncular da akla geliyorken..

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by Mookie View Post
    Hız: Topsuz karşılaştırırsak Tuncay olabilir, ancak Arda kesinlikle topla daha hızlı.
    Kafa: Buna itirazım yok, Arda kafa toplarında etkili değil.
    Güç: Vallahi adamlara bilek güreşi yaptıracak halimiz yok heralde. Arda güçlü değil diyorsan Tuncay hiç değil ama. Arda kesinlikle Tuncay'dan daha güçlüdür.
    Gol atma becerisi: Arda'yı da bu konuda hafife alma derim, son zamanlarda gol pozisyonu alma işini bayağı kavradı. Zira bu sezon Tuncay'ın ligde 30 maçta 7 gol atmasına karşın Arda ligde 26 maçta 8 gol attı.
    Şut: Bence Arda'nın da çok aşağı kalır yanı yok. Uzaktan şutları da yavaş yavaş gelişiyor. Ayrıca ben Tuncay'ın da uzaktan attığı golleri pek hatırlamam. Daha çok çalımlarla ceza sahasına girip öyle atar.
    Teknik: Ben de Arda diyorum, sen de Arda demişsin.
    Oyun zekası: Her iki oyuncu da oyunu okuma vs. konusunda aynı ölçüde iyiler, ben Arda'nın topsuz alanda daha becerikli olduğunu düşündüğümden ötürü burda da Arda'ya oyumu veriyorum.

EDIT: "Onlardan sonra Gökhan gelir" diye düşünmek bence biraz fenerliliktir, tıpkı Galatasaray'lı FMcilerin tamamının Alex'in abartı olduğunu düşünmeleri gibi, hele de Olimpiyat şampiyonu takımın sağ beki Zabaleta veya Brezilya olimpiyat takımının sağ beki Rafinha gibi oyuncular da akla geliyorken..
    Hocam zaten Rafinha'yı felan yazdım üstteki mesaja bakarsan görürsün..Ama bence Tuncay Arda'dan daha komple bir oyuncu..O senin fikrin bu da benim fikrim sonucta.

Nesil
    2003

Dedigin adamları bende saydım..Capdevilla sol bek bu arada..Onlardan sonra Gökhan gelir dedim..

Hız=Tuncay
    Teknik=Arda
    Kafa=Tuncay
    Güc=Tuncay
    Gol atma becerisi=Tuncay
    Sut=Tuncay
    Sececek o kadar ozellik varken sadece 6 tanesini secmen oldukca kisitlayici.

Mesela boyle de bakabilirdik...

Oyunu okuma = Arda
    Zayif ayagini kullanabilme = Arda
    Pas verme = Arda
    Soguk kanlilik = Arda
    Korner kullanma = Arda

Simdi skor kac kac?

Arda'nın Tuncay'dan daha fazla özelligini saysana bana..Arda Dünya'nın sayılı oyuncularından biriyse Gökhan'da Dünya'nın sayılı beklerinden biridir diyorum bende.
    Gokhan dunyanin sayili oyuncularindan birisi ise, ozelliklerinde olan eksikliklerden bahset lutfen. Amac gercekten arastirma konusunda dusunceni iletmek ise, bu basit seviyeden baslamak hem senin, hem de yazdiklarini okuyanlar icin cok daha yararli olacaktir.

Nesil
    2009
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Sececek o kadar ozellik varken sadece 6 tanesini secmen oldukca kisitlayici.

Mesela boyle de bakabilirdik...

Oyunu okuma = Arda
    Zayif ayagini kullanabilme = Arda
    Pas verme = Arda
    Soguk kanlilik = Arda
    Korner kullanma = Arda

Simdi skor kac kac?

.
    Sag veya sol acıkta oynayabilecek bir oyuncu skora mutlaka katkı yapması lazım..

Arkadas yukarıda vermis Tuncay'ın gollerini..Tuncay suana kadar Fenerbahce'ye birsürü mac kazandırdı.Avrupa'da en cok gol atan futbolcusu..Arda'nın Avrupa maclarında süper oynadı macı kazandırdı diyecegin kac mac sayabilirsin ?

Eger verdigin örnekler defansif bir oyuncu icin olsaydı hak verirdim..Maalesef FM degil bu..Hücum oyuncusu icin en önemli seyler nelerdir..Sut,gol atma becerisi,pas,teknik,hız,kafa topu alabilmek,topla ilerlemek..

Sut:Tuncay
    Gol atma becerisi:Tuncay
    Pas:Arda(Tuncay'ın paslarıda hic yatsınamaz Besiktas macında Kezman'a verdigi pas mesela Alex'in verecegi türden)
    Teknik:Arda
    Kafa topu:Tuncay
    Topla kosu:Tuncay(Bknz M'boro da attıgı goller..Veya 3-2 biten GS-FB kupa macında neredeyse orta sahadan top sürüp ceza sahası dısında cektigi sut)
    Bitiricilik=Tuncay
    İlk dokunus=Tuncay

Sizinde o kadar özellik varken 5 tanesini secmeniz cok kısıtlayıcı..

Gökhan konusuna gelirsek..Ben burada dedim mi su profili eksik burası cok diye ? Arda Dünya'nın en iyi solacıklarından biri dedi..Bende öyleyse Gökhan'da Dünya'nın en iyi sagbeklerinden biri dedim..Fenerbahce-Galatasaray maclarında Arda ne yapmıs bakmak lazım..Cünkü karsısında Gökhan vardı..(Aynı Gökhan gidip 3-5 kisi calımladı golünü atmıstı)

Galatasaraylı arkadaslara cevap vermeyip sadece bana soru sormanız garibime geldi ayrıca..Benim düsüncem budur sonuc olarak:

Tuncay>Arda

Nesil
    2003

Sag veya sol acıkta oynayabilecek bir oyuncu skora mutlaka katkı yapması lazım..

Arkadas yukarıda vermis Tuncay'ın gollerini..Tuncay suana kadar Fenerbahce'ye birsürü mac kazandırdı.Avrupa'da en cok gol atan futbolcusu..Arda'nın Avrupa maclarında süper oynadı macı kazandırdı diyecegin kac mac sayabilirsin ?

Eger verdigin örnekler defansif bir oyuncu icin olsaydı hak verirdim..Maalesef FM degil bu..Hücum oyuncusu icin en önemli seyler nelerdir..Sut,gol atma becerisi,pas,teknik,hız,kafa topu alabilmek,topla ilerlemek..

Sut:Tuncay
    Gol atma becerisi:Tuncay
    Pas:Arda(Tuncay'ın paslarıda hic yatsınamaz Besiktas macında Kezman'a verdigi pas mesela Alex'in verecegi türden)
    Teknik:Arda
    Kafa topu:Tuncay
    Topla kosu:Tuncay(Bknz M'boro da attıgı goller..Veya 3-2 biten GS-FB kupa macında neredeyse orta sahadan top sürüp ceza sahası dısında cektigi sut)
    Bitiricilik=Tuncay
    İlk dokunus=Tuncay

Sizinde o kadar özellik varken 5 tanesini secmeniz cok kısıtlayıcı..

Gökhan konusuna gelirsek..Ben burada dedim mi su profili eksik burası cok diye ? Arda Dünya'nın en iyi solacıklarından biri dedi..Bende öyleyse Gökhan'da Dünya'nın en iyi sagbeklerinden biri dedim..Fenerbahce-Galatasaray maclarında Arda ne yapmıs bakmak lazım..Cünkü karsısında Gökhan vardı..(Aynı Gökhan gidip 3-5 kisi calımladı golünü atmıstı)

Galatasaraylı arkadaslara cevap vermeyip sadece bana soru sormanız garibime geldi ayrıca..Benim düsüncem budur sonuc olarak:

Tuncay>Arda
    Yani arastirma ile ilgili herhangi bir katki yapmaya degil, sadece tartisma yaratarak kendinizi tatmin etmek istediniz.

Hucum oyuncusu ile orta saha oyuncusunu karsilastirirsaniz tabii ortaya farkli seyler cikar.

Belki cok gol atan bir oyuncu degil Arda, ceza sahasina pek girmeyen bir yapisi var zira. Daha cok organizator rolunu ustleniyor, asist yapiyor. Arda'nin bu sezon 3 macta 5 asist'i oldu bu arada. Son 2 sezonda 20 civarinda asist'i var. Kupa maclarini da dahil edince bu rakam 30'un ustune cikiyor. Tuncay'in Fenerbahce ile 5 yilda yaptigi asist 20 tane bu arada.

Demek ki farkli oyuncular. Demek ki Tuncay'in ceza alanina dalislari ona gol getirirken, Arda'nin yaraticiligi ona asist getiriyor.

Sizi ikna etme gibi bir hevesim yok. Zira ikna etmemin de bir yarari yok. Tuncay'in daha iyi bir oyuncu oldugunu dusunuyorsaniz, bu sizin kendi dusuncenizdir. Ayni sey de Gokhan icin de gecerlidir. Sizin bize katilmama hakkiniz oldugu gibi, bizim de size katilmama hakkiniz vardir.

Mesaj Yetkileri