Originally Posted by
Walter Sakana
@balde_mir_07
Sorumun cevabını aldım teşekkür ediyorum.
Aziz Yıldırım şike ve teşvik primi vermek dışında ne ile suçlanıyor: "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak"
Mantık yürütüyorum; "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak/İçinde bulunmak" bununla ilgili kanun ne diyor, daha doğrusu Aziz Yıldırım'ı ilgilendiren kısmı ne:
"...kendilerine veya başkalarına haksız çıkar sağlamak..."
Aziz Yıldırım geçen sezonki maçlarda şike veya teşvik (varsa) yoluyla Fenerbahçe'ye (aynı zamanda FB başkanı olarak kendisine de) haksız çıkar sağlamamış mıdır?
Örgüt olabilmesi için 3 veya daha fazla kişi olması gerekiyor. Bu şike davasında hadi tahliye olanları bir kenara bırakalım tutuklu sayısı 4: Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf Turanlı. Yani bir örgütten bahsedebilmek için yeterli kişi sayısı yok mudur?
Dolayısıyla iddianameyi, kanunu ve tutuklu sanıkları gözönüne getirdiğinde Aziz Yıldırım'ın bu suçtan yargılanmasının kanuna aykırı bir yanı var mıdır?
Öte yandan şike veya teşvik işleri elbette örgüt işidir. Başka nasıl yapabilirsin ki? Sonuçta ortada bir şike veya teşvik varsa başkan kalkıp paraları kendisi götürecek değil, oyuncuları konuşup kendi bağlayacak değil herhalde? Örgüt kelimesi farklı çağrışımlar uyandırıyor insanlarda. Ben burda sen orda bir kişi daha buluruz başka bir yerden çok rahat örgüt kurabiliriz zor değil.
Sözün özü yukarıda yazdıklarımı işte her şeyi kitabına uydurdular şeklinde değerlendirebilirsin. Örgüt kurmak için 3 kişi gerekiyor o yüzden herkesi tahliye ettiler 4 kişi bıraktılar diyebilirsin. Hangi pencereden baktığımız hani çok kez dile getirildi "neye inanmak istediğimiz" çok farkediyor burada. Yasal olarak davanın Özel Yetkili Mahkemelerde görülmesini sağlayan "örgüt kurmak" ile suçlanması için yeterli koşullar var ortada. Ama siz bu koşulların "yaratıldığını" düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ve bu düşüncenizi yargılamıyorum (haddim de değil) yanlış anlama. Sonuçta siyasi olduğuna inanmanız için tek sebebin bu olmadığının, daha bir çok sebebinizin olduğunun farkındayım.