Eğer öyleyse en iyi sol bekte Üzülmez'dir :icon_eek:
Printable View
Şu bir gerçek ki Milli Takımda son derece kaliteli bir defans elemanı yok.Bunu kabullenelim hepsinin az çok zaafları var.Zaafları olmasaydı Avrupa'ya defans oyuncusu da yollardık.
O dediklerinin hepsi hurafe. Drogba'ya da adım attırmamıştı Servet Fildişi ile oynanan hazırlık macında, Drogbanın acıklamalarını okuyabilirsin (::) Sanki Önder cok hızlıymış gibi gelip burda ahkam kesmeyin yahu. Sabri için en iyi sagbek demek nasıl birseyse, Önder içinde en iyi stoper demek aynıı sey. Ayrıca karıştırıyorsun, savunmaya yatılan maclarda Bilica gibi stoperler iyi. Servet gibi üst düzey stoperler her şekilde oynar.
Önder iyi adam ama öyle Servet'ten G.Zan'dan üstün bir adam değil.Milli takımda bulunmasında sakınca yok.Hem sağ bek hemde stoper için alternatif oluşturur.F.Terim için bir sakatlık,ceza vb bir durum olmadığı sürece Servet-G.Zan bankodur...
Toraman,Egemen gibi daha çabuk,daha mücadeleci ve devamlılığı daha iyi olan adamlardan bir tanesi kadroda olmalı.Sadece uzun adamlarla olmuyor...
Ahkam kesmiyorum, benim haddime düşmez. Ben bugün Fatih Terim'in yerinde olsam, Servet'i zaten milli takıma alırım ama; bizim stoperlerimiz zaten iyi değil. Bu arada Fildişi Sahili ile hazırlık maçı yaptık, resmi bir maç yapmadık. Oyuncular gerçek performanslarını hiçbir zaman göstermezler. Servet'in zamanında Sheva'dan nasıl çalımlar yediğinide gördük.
Bahsettigin o Servet ile şimdiki Servet arasında daglar kadar fark var. Bir kere bunu bilmek gerekir. Servet şuan ülkenin en iyi stoperidir. Önder'in Servet ile kıyaslanabilmesi için daha 2-3 fırın ekmek yemesi gerekir, bu konu hakkında da son mesajım; çünkü Servete ayıp oluyor, O'nu Önderle falan karsılastırmak, Sen günah yazma Allahım.
Önder Turacı'yı milli formayla görmek harika bir sey :)
Lütfen takımcılık yapmayalım.Hak etti ve kazandı milli formayı.Bunu konusmaya devam ederek Önder'in emeğine saygısılık ederiz...
Bu kadar sacma, boş bi söylem olamaz, yöneticisin birde. O dönemde Servet'e en iyi stoper diyen vardıda bizim mi haberimiz yok? Anlamamakta ısrar ediyorsunuz, o dönemki Servet ile şuanki Servet arasında daglar kadar fark var. FM dili ile anlatayım, nereden bahsan 20-25 Ca fark var belki böyle daha anlasılır olur.
Şunu bana bir söyleyin, daha kolay anlasmış oluruz. Şimdi siz ciddi ciddi Önder Servetten iyi mi diyorsunuz? Yoksa ben yanlış mı anlıyorum? Lütfen yanlış anlamış olayım.
Neyi tartışıyorsunuz yahu Türkiye'de stoper yok ki adam gibi. Olanlarda kötünün iyisi ve hiçbirini birbirinden üste veya alta koymamak lazım. Hepsi vasat oyuncular.
Servet o dönemden bu döneme kendisini bu kadar geliştirmemiş olsaydı Marsilya'dan teklif almazdı ;)
Yöneticiliğimi sorgulayacak kişi sen değilsin.
Fenerbahçe'de oynadığı zamanlar sheva'dan yediği çalımlar yüzünden yerden yere vurduğunuz maytap geçip makara yaptığınız Servet 4-5 sezonda Türkiye'nin en iyi stoperi oldu. bu kadarına da pes.
benim söylemek istediğim şu ; önderi göklere çıkarmanın anlamı yok,ama servet de anlattığınız ve övdüğünüz kadar iyi değil.
Önder Servetten iyi diye yazılırsa sabaha kadar tartışırım. Servet şuanki durumu itibarile diger Türk stoperlerden 2-3 adım önde ve en uçtadır. Burada be Ugur Uçar yada Sabri şuan Gökhandan iyi desem yaygara kopardı. Şimdi çıkmış neyi tartışıyorsunuz diyorsunuz. Önder Servetten iyi denecek ve ben susacagım ? :)
Unutmayın ki bu bir hazırlık karşılaşması. Fatih Terim eleme maçlarında Önder'e güvenemez ilk 11 oynatmak için. Önder de zaten yedekten ileri gidemez Milli Takım'da. Servet'le Gökhan varken Önder'i ilk 11'e koyacağını sanmam.
Tartışmaya girmek istemiyorum, çünkü boş tartışma. Hepimiz Türk stoperler içinde Servet'in en iyisi olduğunu biliyoruz. Gerek yok tartışmaya.
Önder'in de Milli Takıma seçilmemesi için de hiçbir sebep yok. Kadro derinliği açısından artısı bile olur. Olası bir ceza veya sakatlıkta Önder oynadığı zaman hiç de sırıtmaz.
Burada karşılaştırma yapmanın manası yok. bana göre böyledir sana göre öyle. zevkler ve renkler tartışılmaz.
Servet'e kötü diyen, ya da kendini geliştirmedi diyen mi oldu ? önceden bir söz söyleme ki tükürdüğünü yalamayasın demiş atalarımız.
Servet Fenerbahçe zamanında da iyi performans gösteriyordu. tek Milan maçında kötü oynadı diye adam yerden yere vuruldu.
Fenerbahçe taraftarı da o dönem şuan sizin söylediklerinizin aynını söylüyordu, Galatasaray taraftarı ağzıyla değil de başka bir taraflarıyla gülüyorlardı bu sözlere.
Demek ki Futbolcu hakkında, fazla ön yargılı olmamak gerekiyormuş futbolcu kendini geliştirebiliyormuş. Sizinde değiminiz üzerine Servet şuan için Türkiye'nin en iyi stoperi. Makara yapıp maytap geçtiğiniz Servet işte bu.
bende bunu anlatmaya çalışıyorum.
Burada bunu dedigin için öyle düşünmedigini sandım, son mesajında kendin de demişsin işte en iyi stoper diye. Tükürdüğünü yalama olayına hiç girme istersen; içinden çıkamayız onun. Emre Belözoğlu ;;)Quote:
Fenerbahçe'de oynadığı zamanlar sheva'dan yediği çalımlar yüzünden yerden yere vurduğunuz maytap geçip makara yaptığınız Servet 4-5 sezonda Türkiye'nin en iyi stoperi oldu. bu kadarına da pes.
Dediğim gibi hep ön yargılı olduğumuz için, elimizdeki değerlerin kıymetini bilemiyoruz.
ayrıca ben orada, Servet'de maya vardı ama bunu kimse farkedemedi. Galatasaray'a geldiğinde bunun herkes farkına vardı amacında söyledim. biraz benim tarafımdan düşünürsen anlarsın.
4-5 sene önce yerden yere vurulan bir Servet, şimdi Türkiye'nin en iyi stoperi.
4-5 sene çook uzun bir süre.4-5 sene önce Arda alt yapıdaydı şimdi Galatasaray Kaptanı.FM'de de söylendiği gibi.Defans oyuncuları en iyi dönemlerini 28-32 yaşları arasında oynarlar.Yaşlar böyleydi yanlış hatırlamıyorsam.Servet şimdi 28 yaşında ve kariyeri boyunca en iyi dönemi..
Kadroya gelirsek.Güzel bir kadro olmuş.Maç zaten Ukrayna'yla.Shevchenko-Servet yine eşleşirse görürüz neler değiştiğini.Ama şu da var.Shevchenko eski Shevchenko değil.