Originally Posted by
yaman76hakanFB
Bu basın toplantısıyla içimizdeki acı serinleyecek, kabuk bağlayacaksa şimdiden hepimize önümüzdeki sezon adına da "geçmiş olsun..."
Bu karalama, çamur ama, Fenerbahçenin muhtelif şampiyonluğuna peşin peşin kir bulaştırma operasyonunun piyonları her dönemde olacaktır... Biz ancak kervanımızı dosdoğru ve akıllı hamlelerle yürüterek onların hevesini kursağında bırakabiliriz... "Onlar ürür, kervan yürür" sözünü ancak şampiyonlukları kazanarak ifade edebiliriz...
Bu kirli propagandaya yönelik eleştirilerine sonuna kadar katılıyorum... Hatta şampiyonluk gelse dahi aynı basın toplantısı düzenlenmeli, aynı sertlikte, aynı gerçekler ifade edilmeliydi...
Ama benim beklediğim; Fenerbahçe taraftarından bir özürdü:
"Yanlış işler yaptık, yanlış takım kurduk, yedi düvelin bize karşı bir ahval ve şeraitte işi son haftaya bırakmaya hakkımız yoktu; çok daha aklı başında ve nokta transferler yapmalı, bu kadronun zaaflarını görmeliydik... Sizin 2006 acınıza saygı duymalı ve Daum'u yeniden göreve getirmemeliydik... En büyük hatamız bu oldu... "Zararın neresinden dönersen kârdır" deyip Türk spor tarihinin en büyük transfer fiyaskosu olan İspanyol santrafordan vazgeçmeyi göze alamadık... Şimdi onun kaçırdığı bir gol yüzünden borsada battık, zararımız onmilyonlarca dolar... Şampiyonlar ligi ön elemesini geçemezsek bu zarar daha da katlanacak... Bu uğradığımız zarar Fenerbahçenin bilmem kaç yıllık kombine gelirine denktir... Bu zarara sebep olduğumuz, bu taraftara Daum'u layık gördüğümüz, Guiza'yı yakıştırdığımız için bütün taraftarlarımızdan özür diliyorum..."
Yapmayacağını biliyorum... O kimseden özür dilemez... O herşeyin en iyisini bilir... Bir yanlış varsa en az mesuliyet onundur... Ona hesap sormak hiçbir Fenerbahçelinin haddi değildir...
Bu basın toplantısı beklentilerimi karşılamadı... İfade edilen gerçekler şampiyonluk gelse dahi söylenmesi gerekenlerdi... Mevcut konjonktürle ilgili en ufak bir durum değerlendirmesi yapılmadı... Nasılsa muhalefet yok... Nasılsa adma gibi bir rakip yok karşısında... Kime ne hesap versin ki? ben kimim, biz kimiz ki?
Fenerbahçeliler rahat olun... Önümüzdeki sezonda üç aşağı beş yukarı "aynı hamam aynı tas" zihniyetle yola devam...
"Üzgünüz"den başka söz yok... Tabii üzgün olacaksınız... Bir de keyifli olsaydınız... Bir o eksikti... Üzgün adam özür diler... "Bu takımı etrafında kurduğum oyunculara, iskelete geçtiğimiz yılları gözönünde bulundurarak fazla güvenmemeli, onların yetersiz olduğunu görüp geçen yıl köklü bir revizyona girişmeliydim; takımda devrim çapında yenilikler yapmalıydım" der... Üzgün olan adam, bu sene herşey başka olacak, kimse dokunulmaz değil, "bu takımda herkesin ama herkesin konumu sorgulanacak" der... Üzgünmüş... Bir de olmasaydın...
Böyle gelmiş, böyle gidecek; korkarım vallah...