Sever, sevmez... Orası ayrı mesele... Futbol anlayışında yer vardır veya yoktur... Orası da ayrı mesele... Ama ne Ankaraspor'un başındayken, ne başka bir takımın başındayken, ne futbolculuğunda, ne teknik adamlığında ben Aykut hocanın değil Alex, hiç ama hiçbir rakip takım futbolcusuyla ilgili olumsuz beyanat verdiğini duymadım, görmedim, okumadım. Aykut hoca çıkacak ve başka bir takımın futbolcusu olan Alex için "ben olsam oynatmam, benim sistemimde yeri yok" diyecek... (Bunu Sakıp Özberk diye bir teknik adam vardı, o söylemişti. Ben Alex'i oynatmam demişti.) Eğer gerçekten Aykut hoca böyle bir şey söylediyse, biz dükkanı kapatalım. Bu memlekette seviyeli spor adamı kalmamış demektir. (Spor etiği konusunda Aydın Örs birdir; Aykut hoca ikidir.) Yanlış anlamayın, bunu yazan arkadaşımız elbette birşeyler duymuş, okumuş söylüyordur. Buna eminim. Ama kaynağının yanlış olduğuna, Aykut hocanın rakip bir takımın içişleriyle, futbolcularıyla ilgili konuşmayacağına kalıbımı basarım. Tabii arkadaşımız bizzat kendi kulağı ile duyduysa başka... Bize inanmak düşer.
Alex konusuna gelirsek... Fenerbahçe ağır tempoda, tat vermez bir futbol oynuyordu ve sistemin merkezindeki isim Alex'ti. Bu işler böyledir, işler iyiyse en çok alkışı nasıl sistemin merkezindeki lider alırsa, işler kötüyken, hele sistemden kaynaklı bir sorun varsa, en çok eleştiriyi de o takımın omuriliği, lideri alır.
Alex'in oynamadığı maçlarda Fenerbahçe kötü sonuçlar almış olabilir, alabilir de... Bu bir oyuncuyu kenara almakla değişecek kadar kolay birşey değil ki... Alex'i kenara al ve bambaşka bir sisteme geç... Kolay değil ki... Fakat bazı şeyler ağır ağır hissediliyor. Eskiden hücuma çıkarken önce Alex'i arardık, hücumun merkezinde sete set vardı ve göbekten Alex'le oyun kurardık. Şimdi hücuma çıkış merkezi kanatlar oldu. Önce kanat oyuncuları aranıyor. Kolay değil... Ağır ağır... Daha çok eksik var. Daha çok zaman lazım... Yeni sistemde Alex'te rahatlıyor, kanat oyuncuları hızla bindirirken o kendini geride unutturup sinsice yaklaşıyor. Mesela bir Bursaspor maçı oynadı, mübalağa etmiyorum, geldiğinden beri en iyi oynadığı 10 maçtan birisidir. Kazanamadık, ayrı mesele...