arif sebebi ney söyle de bilelim
Printable View
arif sebebi ney söyle de bilelim
Nasıl normal, nabza göre şerbet vermek bu. 2006 yılında Aziz Yıldırım her bulduğu mikrofona bu sınır kalkmalı, ben 10 tane Anelka getirsem fena mı olur demiyor muydu ? Türk futbolunun önünün açılacağını, Avrupa'da başarıların sürekli hale geleceğini savunmuyor muydu ? Ne değişti o günden bugüne.
Ben o zaman da sınır kalkmamalı diyordum, şimdi de aynısını diyorum. Galatasaray'ın daha iyi yabancılar alabilecek durumda olması fikrimi değiştirmiyor. Üstelik ben taraftarım ve düşüncelerim hiç bir kitleyi etkilemiyor. Camiaların başındakilerin durumu böyle değil, yaptıkları açıklamaların arkalarında durmaları lazım. Bizimle dalga geçiyorlar resmen.
Esas olay da Türk Futbolu falan değil, hikaye onlar. Bu iki kulüp her fırsatta didişiyor, alakaları olmadıkları konularda bile rekabet uğruna kendilerini dahil ediyorlar olaylara. Yabancı sınırı Fenerbahçe için engeldi, önünü açabilirdi, Galatasaray cephesi buna karşı çıktı. Şimdi de aynı durum Fenerbahçe için söz konusu, Galatasaray'ın ekonomik durumu ve alabileceği yabancı oyuncular eskiye nazaran çok daha iyi. Aziz Yıldırım da bunun farkında, o riske giremiyor çünkü 1 sezon daha şampiyon olamazsa onu o koltukta hiç bir güç oturtamaz. Bunun içinde resmen U dönüşü yapıyor. Çok yadırgamıyorum bunu ama herkes yapıyor Türkiye'de normal olanı, normal hale geleni bu ne yazık ki, dün dündür bugün bugündür felsefesi. Her fırsatta ortaya etik kelimesini atanların biraz bunları sorgulaması lazım.
@ uAburak89
aslinda mesaji editleyip ekleme yapmistim. sana katildigimi soylemek icin, ilk paragraf tam aciklayici olmamisti :p
son yazdiklarinin da arkasindayim, katiliyorum.
erdem burak açikladi bak uzerine konusmam.
kaynakda koyalim sonra aziz yildirim ole sey demedi olmasin.
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...spx?id=3485307
Bence de kalkmamalı,müthiş yerli oyuncularımızın önü kesiliyor,Anadolu kulüplerimiz fahiş fiyatlar kazanıyor ve Milli Takımımız başarısızlıktan başarısızlığa koşuyor,önümüzde böyle örnekler varken müthiş işleyen bir çarkı durdurmanın ne gereği var,hatta hepten yabancıları almayalım ülkeye,UEFA'dan da ayrılıp kendi içimizde güzelce oynayalım.
Yapmayın beyler,futbol evrensel bir oyundur böyle fazlaca yabancı kısıtlaması getirmek demek dışarıya açılamamak demektir.Zaten yabancı kuralı bir işe yarasaydı şu an dünyanın en iyi futbol ülkesiydik,yerli oyuncularımıza değer veriyoruz ya :)
Fenerbahçe sınır kalksın derken de şu an kalksın diyenler ne demek sınır kalksın bu milli takım için çok kötü olur diyerek tersini savunuyordu. Bu işler böyledir,herkes dönemin şartlarına göre düşüncesini belirler.
Sınır kalkacaksa uzun bir süre önce belirtilmeliydi.yabancı sınırı kalkmak yerine daha da artacak diye alpere milyon eurolar verdi bu takım. Enayi mi Fenerbahçe boşa gitsin paraları? Bir planlama yapıyor TFF ve Devlet Yetkilileri bizde ona uygun transfer politikası izliyoruz.
Valla yapan gayet iyi yapıyor altyapı isini.Milli takımı basarılı olan ülkelerin hangisinde yabancı sınırı var ? Ülkenin altyapı tesisleriyle genç yatırımlarıyla ilgili birşey bu.Önce kafayı degistirmek lazım kafa degismeden istersen 1 yabancı kuralı koy gider 35 yasında Türk oyuncu alırlar yine genc oynatmazlar.
@sananes
Yalnız daha resmi olarak lig tescillenmedi,her an belli bir karar çıkabilir ve bu karar 12/13 sezonunda verilmiş olur,o yüzden resmi olarak 13/14 sezonu başlamadan 12/13 sezonunun başını ima edip ''Sezon başında belirlenen kurallara göre planlarımız var,desteklemiyoruz'' tarzı bir açıklama yaparsan gülerler sana.
''Ligin başlamasına 1 ay kala ''play-off'' gibi bir saçmalığı getirirlerken neredeydin ? '' diye de sorarlar.
Yabancı sınırı yerine, yapılan altyapı harcaması/transfer harcaması oranı belli bir değeri geçemese, her yıl altyapıya belli bir miktar harcanma zorunluluğu getirilse vs. vs.(kurallar çoğaltılabilir) daha iyi olur. Onlarca yolu var ama biz her zamanki gibi yasaklama yoluna gidiyoruz yine hiçbir işe yaramıyor. Ne genç yetiştirebiliyoruz ne de doğru dürüst başarımız var kulüp bazında. Tamamen kaldırılmasına da karşıyım ama biraz gevşetilebilir. Daha mantıklı önlemler alınması lazım yasaktan önce. Yasak olduğu zaman bir işe yaramıyor görüldüğü gibi. Diğer yolu deneyelim biraz da.
Ülke futbolunun önündeki en büyük engeldir yabancı sınırı. Milli takıma etkisi de negatiftir aslında ama anlayan yok. Gökhan Gönül burda bu kadar maaş almasa, yurt dışına açılsa şimdiki halinden çok daha iyi bi futbolcu olmuştu. Milli takımda stoper eksiği bariz, zamanında misal Servet,Gökhan Zan,Egemen yurt dışında tecrübe kazansa, "futbol" öğrense şuan turnuva abonesi takımlardan olmuştuk. Çok daha uzun cümleler söylenir de yerine ulaşmayacağından gerek yok
Fenerbahçe'de gayet farkında yabancı sınırı olmazsa Galatasaray'ın önünü alamayacağının. Tıpkı Fenerbahçe'nin her sene yıldız getirirken Galatasaray'ın ekonomik sorunlarla uğraştığı dönem gibi. O zaman serbest olsaydı Fenerbahçe'ye yarardı şimdiyse Galatasaray'a yarar.
Yabancı kısıtlamasının alt yapıya katkı sağladığı veya sağlayacağı görüşü saçma bana göre. Bu zaman kadar hiç bir faydası olmadı. (Olduya niye büyük turnuvaların hiç birinde yokuz) Demekki iş sadece göstermelik 5-6 yabancı sınırı koymakla bitmiyor. Yok öyle bir dünya. Diğer ülkeler gerizekalı mı o kadar paralar döküyorlar, bir sürü harcama yapıyorlar, kaliteli antrenörlere eğitim verdiriyorlar vs vs. Sadece yabancı sınırı koyup saldım çayıra denirse ortaya bu durum çıkar. Alt yapının çok daha çekici olması lazım. Denetlenmesi lazım. Her kulüp her sene sadece 1 oyuncu çıkarıp kadroda en az 20 maç oynatsa derimki bu kural işliyor gibi ancak ne gelen var ne giden. Sınır her zaman kalkmalı diyordum şimdide diyorum gelecekte de diyeceğim. Aziz Yıldırım ise yanlış yapmış. Daha önceleri çok açıkladı ve arkasında durduk açıklamaların. Sınır kalkmalı dedi ve bizde evet dedik. Ancak o 2013'e gelince sınır kalkmamalı olarak fikrini ve açıklamalarını değiştirmiş ancak ben hala aynı fikrimdeyim. Kalksın arkadaş. O zaman görelim bizim Türk oyuncuları bedavadan para forma kazanılıyormuymuş :)
fenerbahçe kalkmasın demiyor bu sezon kalkmamalı diyor gayet mantıklı
Bu sezon zaten kalkmaz,planlı programlı yapılır bu işler :) Sırayla indirilmeye nasıl başlandıysa,sırayla da yükseltilir.
o yüzden 2-3 sene sonra serbest olmalı :) o zamana kadar beşiktaş biraz kendisini toplar biz 1-2 kez şampiyonlar ligine gidersek ekonomizi daha güçlü hale getiririz galatasaray şu ankine yakın olur. benim düşüncem bu.yani olması gerekenden bahsetmiyorum bence olması gereken çok farklı ama yabancı sınırı ancak 3 büyükler birbirine yakın şartlara eriştiklerinde kalkar. Sistem nasıl o zaman Fenerbahçe alıp gitmesin diye yabancı sınırını yerinde tuttuysa şimdi de Galatasaray alıp gitmesin diye tutacaktır. Lige heyecan gelsin diye PLAY OFF sistemini getirdikleri gibi.
Bu durumdan 3 büyükleri sorumlu tutamayız. Bu iş oyundan çok pazar haline geldi zira. Şahsi fikrim ise; ya tamamen kaldırırım yabancı sınırını ya da sahada 8 yabancı dışarda sınırsız yabancı kuralı uygulatırım. Şu anki hali Football Manager'da bile çekilmiyor. Ama dediğim gibi bu pazarı yönetenler(TFF değil bu) yabancı sayısını şu anki seviyeye yakın tutarlar bir süre daha.
Yahu ben anlamıyorum bizim ligi zaten.
Sabah fikir ile kalkan 1 sezon götürür halde, canı sıkılan bir fikir veriyor ve bizim ligde deneniyor.
Çizgi teknolojisini getirsinler bizim ligde denesinler sorun değil, bizim kadar kendi liginin içeriği ile oynayan yoktur net.
Play off dediler sora beğenmediler, canı sıkıldıkça yabancı artıyor, düşüyor ya da tümden kaldırılıyor. Bu nedir yahu ?
Bir sezon birşey olmasın şu lig kurallarında.
Bizim lige çizgi teknolojisi gelse o bile şaşırır :n:
Fenerbahçe nin ekonomik durumu bizden kötü mü ki ? kötüysede çok mu kötü sanki ben arada net bi fark olduğunu zannetmiyorum yabancı sınırı kalkarsa sizde iyi yabancılar getirebilirsiniz bizde hatta beşiktaşta porto usulü transferler yapabilir ama şuan sınır olduğundan o riske giremiyolar
Bu sınır daha esnek olsaydı da Alper'i çok ucuza alamazdı hiçbir kulüp. Büyük takımlara oyuncu satarken her zaman fiyatları yüksek tutuyorlar, yabancı sınırı olmasaydı yine de Alper'i almak ister miydi Fenerbahçe diye düşünürsek bence isteyebilirdi, farklı bir tarzı olan genç ve iyi bir oyuncu çünkü. Yani bu son açıklamayı Alper üzerinden değerlendirmek pek sağlıklı gelmiyor bana. Hem çok para verdik, hem de bizim yerli kadromuz daha iyi oldu diye sebep bulmaya çalışanlar var, pek anlamıyorum doğrusu. Fenerbahçe yerli kalitesi zaten belirli bir seviyede her zaman, altına da düşmüyor.
Siz derken kastettiğin taraftarsa, bazı taraftarlar başkanları ne derse onun doğru olduğuna inanıyorlar. Saf insan çok. Kulübü kastediyorsan, eski dönemlerdeki başkanımız yok artık, Ünal Aysal benim bildiğim geldiğinden beri sınır kalksın diyor, hatta bir ara muhabbeti olmuştu Aziz Yıldırım'la ortak noktaları bu diye. Fenerbahçe'de yıllardır Aziz Yıldırım var ve 7-8 senedir yabancı sınırına karşı.
Biz planımızı yapmıştık şimdiki şartlara göre diyorlarsa, demek ki yerli oyuncularla temas halindeler belki de bitmek üzere olan isimler var, bu sebeple karşı çıkıyorlardır. Umarım da böyledir, yoksa sırf muhalefet olmak için savunduğu şeyden vazgeçiyorsa cidden trajikomik oluyor, daha 10-15 gün önce Demirören'le yabancı sınırıyla ilgili görüşeceği haberleri vardı çünkü.
Daha mayıs ayındayız, Fenerbahçe ki transferin son gününe kadar bizleri bekleten bir klüp olarak yabancı sınırına "plan yapıldığı" gerekçesiyle karşı çıkması çok ilginç. Yabancı sınırı birkaç hafta içinde etraflıca düşünülüp karara bağlanabilecekse kesinlikle bu sezondan kaldırılmalı. Ha yok uzun süreç gerektiriyorsa seneye kadar bu çalışmalar yapılmalı.
@uAburak89
şuan düşmesi işimize bizim işimize gelmez aynı şekilde gelmez ünal aysal geçtiğimiz yıllarda gsnin başında olsaydı bu eknomisi olmasaydı gsnin o da karşı çıkarda bizim şuan karşı çıkmamızın sebebi de gs deki kaliteli yerli sayısının azlığı sonuna kadar da haklılar
Şu + ifadeleri kalksın da ne olursa olsun. 5 tane yabancı desinler 21 yaşaltı da serbest desinler ülke futbolu o zaman gelişir işte. O zaman millet altyapıya transfer yapabildiği için mecburen önem vericek.
Bu arada sınırın düşmesine kesinlikle karşıyım, bunun sebebi geçen seneden açıklama yapılması. Madem istemiyordunuz geçen sene itiraz etseydiniz, şimdi para gelince itiraz etmek kolay. Kimse kendi takımını savunmasın boşuna roller değişik olsa FB kalksın, GS kalkmasın derdi. Olmuşluğu da var zaten.