Sayfa 349 / 447 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399 ... SonSon
10,441 ile 10,470 arası toplam 13405 sonuç

Konu: Fenerbahçe Sohbet Alanı

  1. #10441

    Default

    arif sebebi ney söyle de bilelim

  2. #10442
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    bu cok normal cunku yabancilarla basi dertte olan GS. bizim acimizdan sikinti yok, hala kontenjanimiz acik sayilir. GS ise hala transfer pesinde ve elinde kullanmayacagi bir dunya yabanci var. BJK de bir donem bunu yasadi, kadroyu zor bosalttilar. son yaprak dokumu devre arasi Q7 oldu.
    Nasıl normal, nabza göre şerbet vermek bu. 2006 yılında Aziz Yıldırım her bulduğu mikrofona bu sınır kalkmalı, ben 10 tane Anelka getirsem fena mı olur demiyor muydu ? Türk futbolunun önünün açılacağını, Avrupa'da başarıların sürekli hale geleceğini savunmuyor muydu ? Ne değişti o günden bugüne.

    Ben o zaman da sınır kalkmamalı diyordum, şimdi de aynısını diyorum. Galatasaray'ın daha iyi yabancılar alabilecek durumda olması fikrimi değiştirmiyor. Üstelik ben taraftarım ve düşüncelerim hiç bir kitleyi etkilemiyor. Camiaların başındakilerin durumu böyle değil, yaptıkları açıklamaların arkalarında durmaları lazım. Bizimle dalga geçiyorlar resmen.

    Esas olay da Türk Futbolu falan değil, hikaye onlar. Bu iki kulüp her fırsatta didişiyor, alakaları olmadıkları konularda bile rekabet uğruna kendilerini dahil ediyorlar olaylara. Yabancı sınırı Fenerbahçe için engeldi, önünü açabilirdi, Galatasaray cephesi buna karşı çıktı. Şimdi de aynı durum Fenerbahçe için söz konusu, Galatasaray'ın ekonomik durumu ve alabileceği yabancı oyuncular eskiye nazaran çok daha iyi. Aziz Yıldırım da bunun farkında, o riske giremiyor çünkü 1 sezon daha şampiyon olamazsa onu o koltukta hiç bir güç oturtamaz. Bunun içinde resmen U dönüşü yapıyor. Çok yadırgamıyorum bunu ama herkes yapıyor Türkiye'de normal olanı, normal hale geleni bu ne yazık ki, dün dündür bugün bugündür felsefesi. Her fırsatta ortaya etik kelimesini atanların biraz bunları sorgulaması lazım.

  3. #10443
    Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]
    Mesajlar
    5,683

    Default

    @ uAburak89

    aslinda mesaji editleyip ekleme yapmistim. sana katildigimi soylemek icin, ilk paragraf tam aciklayici olmamisti

    son yazdiklarinin da arkasindayim, katiliyorum.

  4. #10444
    Nesil
    2011
    Yer
    Madrid
    Mesajlar
    11,116

    Default

    erdem burak açikladi bak uzerine konusmam.


    kaynakda koyalim sonra aziz yildirim ole sey demedi olmasin.

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...spx?id=3485307

  5. #10445
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    aslinda mesaji editleyip ekleme yapmistim. sana katildigimi soylemek icin, ilk paragraf tam aciklayici olmamisti
    Şimdi gördüm onu, valla bizimle dalga geçiyorlar resmen sinir olmaya başladım. Bunlar yüzünden millet birbirini yiyor.

  6. #10446
    Nesil
    2011
    Yer
    İzmir
    Yaş
    29
    Mesajlar
    13,463

    Default

    Bence de kalkmamalı,müthiş yerli oyuncularımızın önü kesiliyor,Anadolu kulüplerimiz fahiş fiyatlar kazanıyor ve Milli Takımımız başarısızlıktan başarısızlığa koşuyor,önümüzde böyle örnekler varken müthiş işleyen bir çarkı durdurmanın ne gereği var,hatta hepten yabancıları almayalım ülkeye,UEFA'dan da ayrılıp kendi içimizde güzelce oynayalım.

    Yapmayın beyler,futbol evrensel bir oyundur böyle fazlaca yabancı kısıtlaması getirmek demek dışarıya açılamamak demektir.Zaten yabancı kuralı bir işe yarasaydı şu an dünyanın en iyi futbol ülkesiydik,yerli oyuncularımıza değer veriyoruz ya
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

  7. #10447
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem
    Mesajlar
    4,277

    Default

    Fenerbahçe sınır kalksın derken de şu an kalksın diyenler ne demek sınır kalksın bu milli takım için çok kötü olur diyerek tersini savunuyordu. Bu işler böyledir,herkes dönemin şartlarına göre düşüncesini belirler.

    Sınır kalkacaksa uzun bir süre önce belirtilmeliydi.yabancı sınırı kalkmak yerine daha da artacak diye alpere milyon eurolar verdi bu takım. Enayi mi Fenerbahçe boşa gitsin paraları? Bir planlama yapıyor TFF ve Devlet Yetkilileri bizde ona uygun transfer politikası izliyoruz.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

  8. #10448
    Nesil
    2009
    Yer
    Antalya
    Mesajlar
    5,135

    Default

    Valla yapan gayet iyi yapıyor altyapı isini.Milli takımı basarılı olan ülkelerin hangisinde yabancı sınırı var ? Ülkenin altyapı tesisleriyle genç yatırımlarıyla ilgili birşey bu.Önce kafayı degistirmek lazım kafa degismeden istersen 1 yabancı kuralı koy gider 35 yasında Türk oyuncu alırlar yine genc oynatmazlar.

  9. #10449
    Nesil
    2011
    Yer
    İzmir
    Yaş
    29
    Mesajlar
    13,463

    Default

    @sananes

    Yalnız daha resmi olarak lig tescillenmedi,her an belli bir karar çıkabilir ve bu karar 12/13 sezonunda verilmiş olur,o yüzden resmi olarak 13/14 sezonu başlamadan 12/13 sezonunun başını ima edip ''Sezon başında belirlenen kurallara göre planlarımız var,desteklemiyoruz'' tarzı bir açıklama yaparsan gülerler sana.

    ''Ligin başlamasına 1 ay kala ''play-off'' gibi bir saçmalığı getirirlerken neredeydin ? '' diye de sorarlar.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

  10. #10450
    Nesil
    2007
    Yaş
    33
    Mesajlar
    2,153

    Default

    Yabancı sınırı yerine, yapılan altyapı harcaması/transfer harcaması oranı belli bir değeri geçemese, her yıl altyapıya belli bir miktar harcanma zorunluluğu getirilse vs. vs.(kurallar çoğaltılabilir) daha iyi olur. Onlarca yolu var ama biz her zamanki gibi yasaklama yoluna gidiyoruz yine hiçbir işe yaramıyor. Ne genç yetiştirebiliyoruz ne de doğru dürüst başarımız var kulüp bazında. Tamamen kaldırılmasına da karşıyım ama biraz gevşetilebilir. Daha mantıklı önlemler alınması lazım yasaktan önce. Yasak olduğu zaman bir işe yaramıyor görüldüğü gibi. Diğer yolu deneyelim biraz da.

  11. #10451
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    4,500

    Default

    Ülke futbolunun önündeki en büyük engeldir yabancı sınırı. Milli takıma etkisi de negatiftir aslında ama anlayan yok. Gökhan Gönül burda bu kadar maaş almasa, yurt dışına açılsa şimdiki halinden çok daha iyi bi futbolcu olmuştu. Milli takımda stoper eksiği bariz, zamanında misal Servet,Gökhan Zan,Egemen yurt dışında tecrübe kazansa, "futbol" öğrense şuan turnuva abonesi takımlardan olmuştuk. Çok daha uzun cümleler söylenir de yerine ulaşmayacağından gerek yok

  12. #10452
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    5,342

    Default

    Fenerbahçe'de gayet farkında yabancı sınırı olmazsa Galatasaray'ın önünü alamayacağının. Tıpkı Fenerbahçe'nin her sene yıldız getirirken Galatasaray'ın ekonomik sorunlarla uğraştığı dönem gibi. O zaman serbest olsaydı Fenerbahçe'ye yarardı şimdiyse Galatasaray'a yarar.

  13. #10453
    Nesil
    2007
    Yer
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    9,473

    Default

    Yabancı kısıtlamasının alt yapıya katkı sağladığı veya sağlayacağı görüşü saçma bana göre. Bu zaman kadar hiç bir faydası olmadı. (Olduya niye büyük turnuvaların hiç birinde yokuz) Demekki iş sadece göstermelik 5-6 yabancı sınırı koymakla bitmiyor. Yok öyle bir dünya. Diğer ülkeler gerizekalı mı o kadar paralar döküyorlar, bir sürü harcama yapıyorlar, kaliteli antrenörlere eğitim verdiriyorlar vs vs. Sadece yabancı sınırı koyup saldım çayıra denirse ortaya bu durum çıkar. Alt yapının çok daha çekici olması lazım. Denetlenmesi lazım. Her kulüp her sene sadece 1 oyuncu çıkarıp kadroda en az 20 maç oynatsa derimki bu kural işliyor gibi ancak ne gelen var ne giden. Sınır her zaman kalkmalı diyordum şimdide diyorum gelecekte de diyeceğim. Aziz Yıldırım ise yanlış yapmış. Daha önceleri çok açıkladı ve arkasında durduk açıklamaların. Sınır kalkmalı dedi ve bizde evet dedik. Ancak o 2013'e gelince sınır kalkmamalı olarak fikrini ve açıklamalarını değiştirmiş ancak ben hala aynı fikrimdeyim. Kalksın arkadaş. O zaman görelim bizim Türk oyuncuları bedavadan para forma kazanılıyormuymuş

  14. #10454

    Default

    fenerbahçe kalkmasın demiyor bu sezon kalkmamalı diyor gayet mantıklı

  15. #10455
    Nesil
    2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    3,763

    Default

    Quote Originally Posted by byariff View Post
    ilginç fenerbahçe alperi alamasaydi boyle demezdi ki yillardir fenerbahçede karsi cikiyordu yabanci sinirlamasina 180 derece çark etmek hiç yakismamis neyse sebebi belli açiklamaya gerek bile yok.
    yabancı sınırı olduğu için alpere para bayılmış klüp bu saatten sonrada sınırda değişiklik olursa sizcede saçma olmazmı hem sorarlar siz neden geçtiğimiz yıllarda istemiyordunuz

  16. #10456
    Nesil
    2011
    Yer
    İzmir
    Yaş
    29
    Mesajlar
    13,463

    Default

    Bu sezon zaten kalkmaz,planlı programlı yapılır bu işler Sırayla indirilmeye nasıl başlandıysa,sırayla da yükseltilir.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

  17. #10457
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem
    Mesajlar
    4,277

    Default

    Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Fenerbahçe'de gayet farkında yabancı sınırı olmazsa Galatasaray'ın önünü alamayacağının. Tıpkı Fenerbahçe'nin her sene yıldız getirirken Galatasaray'ın ekonomik sorunlarla uğraştığı dönem gibi. O zaman serbest olsaydı Fenerbahçe'ye yarardı şimdiyse Galatasaray'a yarar.
    o yüzden 2-3 sene sonra serbest olmalı o zamana kadar beşiktaş biraz kendisini toplar biz 1-2 kez şampiyonlar ligine gidersek ekonomizi daha güçlü hale getiririz galatasaray şu ankine yakın olur. benim düşüncem bu.yani olması gerekenden bahsetmiyorum bence olması gereken çok farklı ama yabancı sınırı ancak 3 büyükler birbirine yakın şartlara eriştiklerinde kalkar. Sistem nasıl o zaman Fenerbahçe alıp gitmesin diye yabancı sınırını yerinde tuttuysa şimdi de Galatasaray alıp gitmesin diye tutacaktır. Lige heyecan gelsin diye PLAY OFF sistemini getirdikleri gibi.

    Bu durumdan 3 büyükleri sorumlu tutamayız. Bu iş oyundan çok pazar haline geldi zira. Şahsi fikrim ise; ya tamamen kaldırırım yabancı sınırını ya da sahada 8 yabancı dışarda sınırsız yabancı kuralı uygulatırım. Şu anki hali Football Manager'da bile çekilmiyor. Ama dediğim gibi bu pazarı yönetenler(TFF değil bu) yabancı sayısını şu anki seviyeye yakın tutarlar bir süre daha.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

  18. #10458
    Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]
    Yaş
    30
    Mesajlar
    13,757

    Default

    Yahu ben anlamıyorum bizim ligi zaten.

    Sabah fikir ile kalkan 1 sezon götürür halde, canı sıkılan bir fikir veriyor ve bizim ligde deneniyor.

    Çizgi teknolojisini getirsinler bizim ligde denesinler sorun değil, bizim kadar kendi liginin içeriği ile oynayan yoktur net.

    Play off dediler sora beğenmediler, canı sıkıldıkça yabancı artıyor, düşüyor ya da tümden kaldırılıyor. Bu nedir yahu ?

    Bir sezon birşey olmasın şu lig kurallarında.

    Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

  19. #10459
    Nesil
    2007
    Yer
    Ankara
    Yaş
    35
    Mesajlar
    9,473

    Default

    Bizim lige çizgi teknolojisi gelse o bile şaşırır

  20. #10460
    Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    4,500

    Default

    Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Fenerbahçe'de gayet farkında yabancı sınırı olmazsa Galatasaray'ın önünü alamayacağının. Tıpkı Fenerbahçe'nin her sene yıldız getirirken Galatasaray'ın ekonomik sorunlarla uğraştığı dönem gibi. O zaman serbest olsaydı Fenerbahçe'ye yarardı şimdiyse Galatasaray'a yarar.
    Şu ego adamı ipe götürür.

  21. #10461
    Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    29
    Mesajlar
    4,220

    Default

    Quote Originally Posted by sananes View Post
    o yüzden 2-3 sene sonra serbest olmalı o zamana kadar beşiktaş biraz kendisini toplar biz 1-2 kez şampiyonlar ligine gidersek ekonomizi daha güçlü hale getiririz galatasaray şu ankine yakın olur. benim düşüncem bu.yani olması gerekenden bahsetmiyorum bence olması gereken çok farklı ama yabancı sınırı ancak 3 büyükler birbirine yakın şartlara eriştiklerinde kalkar. Sistem nasıl o zaman Fenerbahçe alıp gitmesin diye yabancı sınırını yerinde tuttuysa şimdi de Galatasaray alıp gitmesin diye tutacaktır. Lige heyecan gelsin diye PLAY OFF sistemini getirdikleri gibi.

    Bu durumdan 3 büyükleri sorumlu tutamayız. Bu iş oyundan çok pazar haline geldi zira. Şahsi fikrim ise; ya tamamen kaldırırım yabancı sınırını ya da sahada 8 yabancı dışarda sınırsız yabancı kuralı uygulatırım. Şu anki hali Football Manager'da bile çekilmiyor. Ama dediğim gibi bu pazarı yönetenler(TFF değil bu) yabancı sayısını şu anki seviyeye yakın tutarlar bir süre daha.
    Fenerbahçe nin ekonomik durumu bizden kötü mü ki ? kötüysede çok mu kötü sanki ben arada net bi fark olduğunu zannetmiyorum yabancı sınırı kalkarsa sizde iyi yabancılar getirebilirsiniz bizde hatta beşiktaşta porto usulü transferler yapabilir ama şuan sınır olduğundan o riske giremiyolar

  22. #10462
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir
    Yaş
    33
    Mesajlar
    7,913

    Default

    Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Bu sezon zaten kalkmaz,planlı programlı yapılır bu işler Sırayla indirilmeye nasıl başlandıysa,sırayla da yükseltilir.
    Aynen öyle. Sınır nasıl aşamalı azaldıysa kalkma da böyle olmalı. Yoksa Alper'i boşuna mı aldık

    2 ya da 3 sene sonra serbest olacak diye anlaşsınlar. herkes planını ona göre yapsın.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

  23. #10463
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    yabancı sınırı olduğu için alpere para bayılmış klüp bu saatten sonrada sınırda değişiklik olursa sizcede saçma olmazmı hem sorarlar siz neden geçtiğimiz yıllarda istemiyordunuz
    Bu sınır daha esnek olsaydı da Alper'i çok ucuza alamazdı hiçbir kulüp. Büyük takımlara oyuncu satarken her zaman fiyatları yüksek tutuyorlar, yabancı sınırı olmasaydı yine de Alper'i almak ister miydi Fenerbahçe diye düşünürsek bence isteyebilirdi, farklı bir tarzı olan genç ve iyi bir oyuncu çünkü. Yani bu son açıklamayı Alper üzerinden değerlendirmek pek sağlıklı gelmiyor bana. Hem çok para verdik, hem de bizim yerli kadromuz daha iyi oldu diye sebep bulmaya çalışanlar var, pek anlamıyorum doğrusu. Fenerbahçe yerli kalitesi zaten belirli bir seviyede her zaman, altına da düşmüyor.

    Siz derken kastettiğin taraftarsa, bazı taraftarlar başkanları ne derse onun doğru olduğuna inanıyorlar. Saf insan çok. Kulübü kastediyorsan, eski dönemlerdeki başkanımız yok artık, Ünal Aysal benim bildiğim geldiğinden beri sınır kalksın diyor, hatta bir ara muhabbeti olmuştu Aziz Yıldırım'la ortak noktaları bu diye. Fenerbahçe'de yıllardır Aziz Yıldırım var ve 7-8 senedir yabancı sınırına karşı.

    Biz planımızı yapmıştık şimdiki şartlara göre diyorlarsa, demek ki yerli oyuncularla temas halindeler belki de bitmek üzere olan isimler var, bu sebeple karşı çıkıyorlardır. Umarım da böyledir, yoksa sırf muhalefet olmak için savunduğu şeyden vazgeçiyorsa cidden trajikomik oluyor, daha 10-15 gün önce Demirören'le yabancı sınırıyla ilgili görüşeceği haberleri vardı çünkü.

  24. #10464
    Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya
    Yaş
    37
    Mesajlar
    1,003

    Default

    Daha mayıs ayındayız, Fenerbahçe ki transferin son gününe kadar bizleri bekleten bir klüp olarak yabancı sınırına "plan yapıldığı" gerekçesiyle karşı çıkması çok ilginç. Yabancı sınırı birkaç hafta içinde etraflıca düşünülüp karara bağlanabilecekse kesinlikle bu sezondan kaldırılmalı. Ha yok uzun süreç gerektiriyorsa seneye kadar bu çalışmalar yapılmalı.

  25. #10465
    Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    29
    Mesajlar
    4,220

    Default

    Quote Originally Posted by DaveJones View Post
    Daha mayıs ayındayız, Fenerbahçe ki transferin son gününe kadar bizleri bekleten bir klüp olarak yabancı sınırına "plan yapıldığı" gerekçesiyle karşı çıkması çok ilginç. Yabancı sınırı birkaç hafta içinde etraflıca düşünülüp karara bağlanabilecekse kesinlikle bu sezondan kaldırılmalı. Ha yok uzun süreç gerektiriyorsa seneye kadar bu çalışmalar yapılmalı.
    aynen en azından 6 + 0 + 4 gibi bi saçmalığa girişilmemeli 6+0 nedir ya aldığın 4 yabancıyı sen tribüne çıksın diye mi alıyosun

  26. #10466
    Nesil
    2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    37
    Mesajlar
    3,763

    Default

    @uAburak89
    şuan düşmesi işimize bizim işimize gelmez aynı şekilde gelmez ünal aysal geçtiğimiz yıllarda gsnin başında olsaydı bu eknomisi olmasaydı gsnin o da karşı çıkarda bizim şuan karşı çıkmamızın sebebi de gs deki kaliteli yerli sayısının azlığı sonuna kadar da haklılar

  27. #10467
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    @uAburak89
    şuan düşmesi işimize bizim işimize gelmez aynı şekilde gelmez ünal aysal geçtiğimiz yıllarda gsnin başında olsaydı bu eknomisi olmasaydı gsnin o da karşı çıkarda bizim şuan karşı çıkmamızın sebebi de gs deki kaliteli yerli sayısının azlığı sonuna kadar da haklılar
    Arda ve Gökhan İnler'i alsak 1 saat sonra yabancı sınırı yine Türk Futbolunun kanayan yarası olacak demek ki. Senin yazdıklarından çıkardığım sonuç bu.

  28. #10468
    Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    38
    Mesajlar
    2,341

    Default

    Şu + ifadeleri kalksın da ne olursa olsun. 5 tane yabancı desinler 21 yaşaltı da serbest desinler ülke futbolu o zaman gelişir işte. O zaman millet altyapıya transfer yapabildiği için mecburen önem vericek.

    Bu arada sınırın düşmesine kesinlikle karşıyım, bunun sebebi geçen seneden açıklama yapılması. Madem istemiyordunuz geçen sene itiraz etseydiniz, şimdi para gelince itiraz etmek kolay. Kimse kendi takımını savunmasın boşuna roller değişik olsa FB kalksın, GS kalkmasın derdi. Olmuşluğu da var zaten.

  29. #10469
    Nesil
    2011
    Yer
    adana
    Mesajlar
    1,765

    Default

    Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Arda ve Gökhan İnler'i alsak 1 saat sonra yabancı sınırı yine Türk Futbolunun kanayan yarası olacak demek ki. Senin yazdıklarından çıkardığım sonuç bu.
    Öyle bir şey olursa %99 dönerler zaten

    Radikal adımlar atılması için bir tarafın daha adım atması gerek ama o bir taraf hep karar vermekten yana olmuyor...

  30. #10470
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    5,342

    Default

    Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Şu ego adamı ipe götürür.
    Yazının tamamını okuduğundan emin misin ? Şu anki durumu özetledim sadece.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •