Originally Posted by
Belgorth
yanlış. nedenine gelirsek bariz bir örnekle -daha önce de vermiştim bu örneği gerçi, pek faydası olmadı- Luka Modric'i gösteririm. 180 PA 160 CA'sı olan bir oyuncu ve bana göre ve hatta birçok insana göre Arda'dan eksiği olan ama fazlası olmayan bir oyuncudur. nedir Modric'in 160 CA olmasının nedeni acaba? İngiltere'de oyunuyor olması. benim ısrarla söylediğim ama bir türlü kabul görmeyen bir şey var. bazı oyuncular oynadıkları ligin dışında değerlendirilmesi gereken, oynadıkları lige fazla gelen oyunculardır. zamanında bunu Nihat için de ifade etmiştim, Tuncay için de. daha bugün çıkan haberdir Tuncay hakkında, Middlesbrough'da top Tuncay'ın ayağındayken taraftar alkışlarken diğer futbolcuların tamamını ıslıklarla protesto etmişlerdir. bunun nedeni de Tuncay'ın sadece çok koşup mücadele etmesi değil, yeteneğiyle de kendisini taraftara sevdirmesidir. kısaca Tuncay İngiltere Premiere Ligi'ne göre bile iyi, üstdüzey bir oyuncudur ama Fenerbahçe'de oynarken Tuncay'ın değerlerini hatırlarım ben, 150 CA 170 PA civarında gider gelirdi. halbuki hakkı bu değil, şimdi de bunu gösteriyor. seneye Chelsea'da oynadığında halen daha bu değerlerde mi kalacak peki? tabi ki hayır, değerleri en az 10/15 yükselecek. ne oldu ki o zaman, başına saksı mı düştü Tuncay'ın da eskiden oynadığına göre süper oyunuyor. Nihat'da keza aynı şekildeydi, uzun uzun yazmaya gerek yok. bence şu anda da Arda aynı durumda. hangi takıma giderse gitsin bundan daha kötü bir oyunu olmayacak Arda'nın, çünkü hem o yeteneği hem de o hırsı var. o zaman neden korkuyoruz anlamıyorum hakkını vermek için. Arda bana göre her iki değerlendirmede de Modric'ten yukarıda olması gereken bir oyuncu ama değerler ortada, bana göre hakkı verilmiyor. korku "aman daha sonra kötü oynarsa ne yaparız" korkusuysa şayet, bu kadar zamandır hep kendi oyuncularımıza haksız davrandık bir defa da biz hata yapmış olalım, o kadarı da olsun...