Sayfa 37 / 50 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon
1,081 ile 1,110 arası toplam 1479 sonuç

Konu: Galatasaray SK

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    Arda ne şekilde oynuyorki anlamadım takımının en iyi oyuncusu istikrarlı ve FM nin en değerli oyuncularından tıpkı gerçekte olduğu gibi...

Araştırmada eleştirilecek bi çok yön var herkesin farklı düşüncesi var...herkes eleştirisini yapsın ama bir oyuncunun 148 CA GİBİ değeri varsa bence çok iyi bir değerdir ...yanlış mı...
    yanlış. nedenine gelirsek bariz bir örnekle -daha önce de vermiştim bu örneği gerçi, pek faydası olmadı- Luka Modric'i gösteririm. 180 PA 160 CA'sı olan bir oyuncu ve bana göre ve hatta birçok insana göre Arda'dan eksiği olan ama fazlası olmayan bir oyuncudur. nedir Modric'in 160 CA olmasının nedeni acaba? İngiltere'de oyunuyor olması. benim ısrarla söylediğim ama bir türlü kabul görmeyen bir şey var. bazı oyuncular oynadıkları ligin dışında değerlendirilmesi gereken, oynadıkları lige fazla gelen oyunculardır. zamanında bunu Nihat için de ifade etmiştim, Tuncay için de. daha bugün çıkan haberdir Tuncay hakkında, Middlesbrough'da top Tuncay'ın ayağındayken taraftar alkışlarken diğer futbolcuların tamamını ıslıklarla protesto etmişlerdir. bunun nedeni de Tuncay'ın sadece çok koşup mücadele etmesi değil, yeteneğiyle de kendisini taraftara sevdirmesidir. kısaca Tuncay İngiltere Premiere Ligi'ne göre bile iyi, üstdüzey bir oyuncudur ama Fenerbahçe'de oynarken Tuncay'ın değerlerini hatırlarım ben, 150 CA 170 PA civarında gider gelirdi. halbuki hakkı bu değil, şimdi de bunu gösteriyor. seneye Chelsea'da oynadığında halen daha bu değerlerde mi kalacak peki? tabi ki hayır, değerleri en az 10/15 yükselecek. ne oldu ki o zaman, başına saksı mı düştü Tuncay'ın da eskiden oynadığına göre süper oyunuyor. Nihat'da keza aynı şekildeydi, uzun uzun yazmaya gerek yok. bence şu anda da Arda aynı durumda. hangi takıma giderse gitsin bundan daha kötü bir oyunu olmayacak Arda'nın, çünkü hem o yeteneği hem de o hırsı var. o zaman neden korkuyoruz anlamıyorum hakkını vermek için. Arda bana göre her iki değerlendirmede de Modric'ten yukarıda olması gereken bir oyuncu ama değerler ortada, bana göre hakkı verilmiyor. korku "aman daha sonra kötü oynarsa ne yaparız" korkusuysa şayet, bu kadar zamandır hep kendi oyuncularımıza haksız davrandık bir defa da biz hata yapmış olalım, o kadarı da olsun...

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Aynen bu yoruma katılıyorum. Artık bazı oyuncularımızın dünya standartlarına ulaştığını görmemiz lazım bence de. Gökhan Gönül ve Arda Türkiye standartlarını çoktan geçmişlerdir. Fenerbahçe Avrupa'daki geçen sezonki başarısını gösterseydi Gökhan Gönül için çok teklif gelirdi. Keza Galatasaray bu sene uefada Arda ile en az yarı finali görürse, Avrupa Şampiyonasındaki performansını da gördükleri zaman Arda'nın takımda kalacağına inanmıyorum.

Madem öyle, neden biz bu oyuncuları vitrine çıkartmıyoruz? Kierrson (adını yanlış yazmış olabilirim) diye bir futbolcu var Brezilya'da. Bu futbolcuyu çoğumuz Fm deki performansıyla öğrendi. Milan bu oyuncuyla ilgilenmeye başlamış. Milan'ın scoutları onları haberdar etti tabii ki. Ama bizi de haberdar eden Brezilya'lı araştırmacılardı.

Biz de böyle birşey yapmalıyız bence. Gökhan'ın ve Arda'nın Dribbling değerine 18 verilirse PA'ları 180 lere dayandırılırsa kim birşey diyebilir ki? CA değerleri bile daha yükseklere çekilebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Gökhan kesinlikle bu kalibrede bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Mental eksiklikleri olan oyunun savunma yönünü yapamayan. Sürekli arkasına rakibi kaçıran, savruk oynayan bir oyuncu.

130 küsur ca ve 150 küsur pa onun için fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.

Bu mental kısırlığını düzeltmeden ondan bir eboue yaratamayız.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Belgorth View Post
    yanlış. nedenine gelirsek bariz bir örnekle -daha önce de vermiştim bu örneği gerçi, pek faydası olmadı- Luka Modric'i gösteririm. 180 PA 160 CA'sı olan bir oyuncu ve bana göre ve hatta birçok insana göre Arda'dan eksiği olan ama fazlası olmayan bir oyuncudur. nedir Modric'in 160 CA olmasının nedeni acaba? İngiltere'de oyunuyor olması. benim ısrarla söylediğim ama bir türlü kabul görmeyen bir şey var. bazı oyuncular oynadıkları ligin dışında değerlendirilmesi gereken, oynadıkları lige fazla gelen oyunculardır. zamanında bunu Nihat için de ifade etmiştim, Tuncay için de. daha bugün çıkan haberdir Tuncay hakkında, Middlesbrough'da top Tuncay'ın ayağındayken taraftar alkışlarken diğer futbolcuların tamamını ıslıklarla protesto etmişlerdir. bunun nedeni de Tuncay'ın sadece çok koşup mücadele etmesi değil, yeteneğiyle de kendisini taraftara sevdirmesidir. kısaca Tuncay İngiltere Premiere Ligi'ne göre bile iyi, üstdüzey bir oyuncudur ama Fenerbahçe'de oynarken Tuncay'ın değerlerini hatırlarım ben, 150 CA 170 PA civarında gider gelirdi. halbuki hakkı bu değil, şimdi de bunu gösteriyor. seneye Chelsea'da oynadığında halen daha bu değerlerde mi kalacak peki? tabi ki hayır, değerleri en az 10/15 yükselecek. ne oldu ki o zaman, başına saksı mı düştü Tuncay'ın da eskiden oynadığına göre süper oyunuyor. Nihat'da keza aynı şekildeydi, uzun uzun yazmaya gerek yok. bence şu anda da Arda aynı durumda. hangi takıma giderse gitsin bundan daha kötü bir oyunu olmayacak Arda'nın, çünkü hem o yeteneği hem de o hırsı var. o zaman neden korkuyoruz anlamıyorum hakkını vermek için. Arda bana göre her iki değerlendirmede de Modric'ten yukarıda olması gereken bir oyuncu ama değerler ortada, bana göre hakkı verilmiyor. korku "aman daha sonra kötü oynarsa ne yaparız" korkusuysa şayet, bu kadar zamandır hep kendi oyuncularımıza haksız davrandık bir defa da biz hata yapmış olalım, o kadarı da olsun...
    Tuncay'in Ingiltere'ye gittiginden beri CA veya PA olarak hemen hemen hic degismedigini, Aurelio'nun Ispanya'ya gittikten sonra CA ve PA olarak hemen hemen hic degismedigini, Modric'in ise daha transfer olur olmaz 10 puan dusuruldugunu ve daha da dusme ihtimalinin yuksek oldugunu gozardi etmemek lazim (bazi ozelliklerinin fazlaligi konusunda tartisma var su anda ve bu da CA'nin dusmesi anlamina geliyor).

Modric kotu bir ornek cunku Hirvat arastirma sefi Ocak ayinda degistirildi. Bir onceki arastirma sefi'nin gorevi yeterince yapmamasi sozkonusu idi. Bir ulke'ye yeni transfer olmus bir oyuncu icin pesin hukumluluk yapmamak gerekli, bu nedenle de Modric'in yerini bulmasinin 1 yil surmesi de cok garip degil.

Bize Afrika'dan oyuncu geliyor, oyuncu belki veritabaninda var, belki yok. Ilk basta tahmini bir CA veriyoruz, veya gelen CA bir sure kaliyor. Turkiye'de yaptiklarina gore tekrar degerlendiriliyor. Bu da maalesef Afrika ile ilgilenen yeterince arastirmaci olmamasindan kaynaklaniyor. Modric ve Hirvatistan'in durumu da bu idi Ocak ayina kadar. Ivesa'nin bizim ikinci ligimizde ancak oynayacak kalitede gelmesi de bundan kaynaklaniyordu.

Arda'yi su anda Premier lig'e transfer olsa, bir cok takimda onemli bir oyuncu, en buyuk takimlarda ise gelecegi parlak, iyi bir oyuncu olarak gececek (belki banko ilk 11 olmayacak ama rotasyon'un onemli bir oyuncusu olacak). Arda'nin Ingiltere'ye transfer olur olmaz, ligi kasip kavuracagi dusuncesine sahip degilim. Tipki Modric'in bunu yapamayacagi dusuncesine sahip oldugum gibi. Benim kisisel tercihim, Arda transfer olur olmaz Ingiltere'de veya Ispanya'da dusurulmemesi. Yukselirse uzulmem, rahatsiz olmam, aksine bu liglerde basarili oldugu ve daha yuksek CA'yi hak ettigi icin memnun olurum.

Aydin:
    Arda'nin 174'luk PA'si dusuk geliyor cok kisiye.. Su anda veritabaninda 174 ve ustu CA sahibi toplam 28 oyuncu var. Yani Arda'nin su anda dunyadaki en iyi 28 oyuncu arasina girebilecek kapasitede.

Keirrison ornegini veriyorsun, guzel. Bu oyuncunun CA/PA olarak Arda'dan pek de farkli olmamasini nasil karsilamamiz lazim peki? 145+ CA ve 170+ PA kucumsenmemesi gereken bir seviye ama nedense kucumseniyor.

Belki de sorun, dunyada 58 adet 170 CA'lik oyuncu olmasina ragmen, 141 tane 23 yas ve alti 170 PA'lik oyuncu olmasindan kaynaklaniyor. Hatta oyunda bir kulup ile kontratli 370 adet 150+ CA sahibi oyuncu var. 150+ PA sahibi, 21 yas alti oyuncu sayisi ise 423. Eh tabii yuksek CA'li oyuncu sayisinda da muhtesem bir patlama oluyor bu nedenle.

Yani Arda'nin ozel gorunmemesi, kendi yas grubunda cok sayida onemli potansiyellere sahip oyuncu olmasindan doguyor. 3-4 yil icinde bu 170+ PA'lik oyunculardan kacinin o seviyeye ciktigini gorecegiz. Ben Arda'nin bu seviyeye cikacagina inaniyorum. Daha yuksegi de gorebilir belki, daha altini da. Ama ayni seviyede yapilmis oyunculardan cogunun o seviyeye cikacagina inanmiyorum. Bu da ancak SI'in PA denilen rakami arastirmacilara daha detayli anlatmasi ile ortaya cikar. Benim ve bir cok arastirmacinin kullandigi tanim, bazi diger arastirmacilarin kullandigi tanim ile ayni degil. Bu nedenle de Italya, Arjantin vs. gibi bazi ulkeler farkli telden caliyor, Ingiltere, Almanya, Turkiye, Danimarka vs. gibi ulkeler farkli telden caliyor.

%10 ihtimal ile 190
    %15 ihtimal ile 180
    %50 ihtimal ile 175
    %15 ihtimal ile 170
    %10 ihtimal ile 160

olacaksa Arda.. 174-175 civarini secmek de cok mantiksiz olmasa gerek. Veritabani hep degistirilebilir. Ama 190 verip, sonra 160'a dusurmek zorunda kalmak, 175 verip, sonra 190'a cikmasini gormekten cok daha zor bir durum. 190 verip, 160'a indigini gordukten sonra, 1-2 yil sonra Batuhan'a, Emre Colak'a, Ali Helvaci'ya, Semih'e ve daha sonra da Muhammed'e yuksek potansiyel vermemiz gerektiginde ne kadar sorgulanacagimizi da dusunmek gerekli bence.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

işte bahsettiğim bu korku benim. hala anlamış değilim nedenini açıkcası bu korkunun. tekrar ediyorum, bir defa da olsun varsın biz hata yapalım ama düşüncemizi yansıtan bir adam olsun şu oyunda...

Arkadaşlar 903 yamasında Arda Turan çok gerçekçi ve yeterli olmuş. İleride de peşinden Liverpool, Barça, Real, Manu ve Chelsea ayrılmıyor zaten. Ben hiç bir eksiklik göremedim Arda'da. Kewell ve Topal için aynı şeyleri düşünmüyorum ama Arda Turan Galatasaray araştırmacılarının en iyi işidir açık ara.

Nesil
    2003

işte bahsettiğim bu korku benim. hala anlamış değilim nedenini açıkcası bu korkunun. tekrar ediyorum, bir defa da olsun varsın biz hata yapalım ama düşüncemizi yansıtan bir adam olsun şu oyunda...
    Korku degil. Kredibilite.

Meksika veritabaninda bir suru -9 PA'li oyuncu var. 16 yasi altinda oyuncularin veritabaninda olmamasi gerekirken, Martin Galvan'in dogum tarihi bilerek yanlis yazilip oyunda olmasi saglaniyor. Bir tane mac oynamasi ile -10 PA veriliyor. Yuksek potansiyellerin bu kadar kolay verilmesine bir cok arastirmaci isyan ediyor. Meksikali bir oyuncu gercekten -10 hak etse bile, bu degeri aldiginda bir cok kisi sorgulayacak ve dusurulmesini isteyecek.

Italya veritabanina gercekte olmayan oyuncular yuksek potansiyel ile ekleniyor. Daha mac oynamamis genc oyunculara negatif PA vermek yerine, belirli PA veriliyor. Genc milli takimda oynayan her adama -9 yapistiriliyor. Coguna kimse inanmiyor, cogunun dusurulmesini bir cok arastirmaci istiyor.

Arjantin veritabaninda hemen hemen genc her oyuncu icin -8 potansiyel kullaniliyor. Yani Premier Lig'de uzun sure oynayabilecek kalitede oyuncu yapiliyor her genc oyuncu. Kimse inanmiyor bu oyuncularin hepsinin bunu basarabilecegine. Bir cok arastirmaci bu tutuma isyan ediyor.

Iki yil once Israil arastirmacisi 3-4 oyuncu Barcelona ve Chelsea'dan teklif aldi diye bu oyunculara -9 potansiyel verdi. Oyuncularin hepsinin potansiyeli simdi cok daha dusuk degerlerde cunku tepki aldi. Simdi gercekten 3-4 oyuncu'nun -9 potansiyel almasi gerekse, bir cok kisi suphe ile bakacak buna.

Bir yandan bunlar elestiriliyor, elestirilerin bir kismi bizim tarafimizdan yapilmasa bile bizler arastirma ekibinin tamamindan kopuk bir sekilde calismadigimiz icin tabii bu elestirileri okuyoruz, tartisiyoruz. Diger ulkelere yoneltilen bu elestirilerden ders cikartmayip, bu kotu orneklere benzememiz bize ne kazandirir?

Emin olun ki veritabaninda hangi seviyede ne kadar oyuncu var, hangi ligler ile asagi yukari benzer seviyedeyiz, bunlarin hepsini analiz ediyoruz. Buyuk veritabanlari uzerinde istatistiksel analiz yapabiliyoruz. Bu nedenle de oyunculara potansiyel verme konusunda butun veritabaninin ne altindayiz, ne de ustundeyiz. Ancak tabii herkezin ilgisini potansiyel verme konusunda en uc noktalar cekiyor. Kotu ornekler veritabaninda olmasi gerekliymis gibi kabul edilip, iyi ornekler ise gozardi ediliyor. Esasinda bir cok iyi ornek de var.

Ryan Babel, Xabi Alonso, John Obi Mikel, Florent Malouda, Anderson, Lucas, Robbie Keane, Michael Carrick, John Carew, Ashley Young, Andrey Arshavin, Eduardo, Tomas Rosicky, Eidur Gudjohnssen, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar, Gonzalo Higuain, Luis Fabiano vs. vs. vs.

Hepsi ya Arda'dan dusuk potansiyele sahip oyuncular, ya da Arda ile asagi yukari ayni potansiyele sahip oyuncular.

Ama tabii bunlarin yaninda Leandro Greco gibi Arda'dan yas olarak daha buyuk olan ve Italyan liginde oynayamayan 170 PA'li adamlari da gormek mumkun. Veya genc millilerde 2-3 mac oynamis ama hangi ayagini kullandigi bile belli olmayan ve 88 CA, 170 PA alan oyunculari da bulmak mumkun. Bunlara daha profesyonel liglerde 62 macta 5 gol atabilmis santraforlarin da 170 PA almasini ekleyebiliriz. Ama ne hikmetse bu oyuncu 14 bitiricilik de alabiliyor. Tamamen fantazi dunyasi yani. Genc milli takima gir, 170+ PA'yi kap felsefesi mi cok dogru olani?

Bir seye karar vermek lazim. Amac herkeze yuksek potansiyel dagitip, yuksek potansiyel sahibi oyuncularin fazla olmasi ile bu oyunculari harcialem oyuncu yapmak mi, yoksa yuksek potansiyelleri az dagitip bu oyuncularin gercekten degerli olmasini saglamak mi olmali?

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

bu tarıtşma zaten türksportalda hep var..

bazı oyuncular için bu hususta eleştiriler yapılabilir...Mesela Sinan Bolat mıdır nedir..150-160 larda PA alırken biz Emrah için -8 verin dedik ama mümkün olmadı
    bekli bazı örnekler verilebilir..Şimdi ben Sezere 160 potansiyeli versem banko avrupada oynar desem ne kadar objektif olurum.. en azından meksikalılardan daha objektif olurum ancak burada söz knosu olan oyuncu ARDA TURAN:

şimdi

148 CA 170 KÜSÜR PA (sanrım 174 ü)

bu değerlde bir oyuncu FM DE süper ligin her takımıda banko oynar...

evet gerçkete de Arda süper ligin tüm takımlarında banko oynar..

Bu değerlerde bir oyuncu FM deAvrupa nın ortanın üstü takımlanra Valencia Atletico Madrit thotneam Lyon gibi takımlarda çok yararlı olur ve oynatılır...

Evet gerçektede arda kişisel görüşüm avrupanın ortanın bir standart üstü dedğimiz..takımlarda banko olmasa bile çok büyük ihtimal oynar ve çok yararlı olur...

148 ca ve 170 küsür PA lık bir oyuncu FM DE avrupanın birinci sınıf dediğmiz takımlarında mancgester Unidet Barcelona gibi takımlarda banko oynar diyemeyiz ancak iyi bir yedek olur rotasyon için

Açıkcası gerkeçtede Arda için böyle Barcada Mancesterde banko oynar diyemeyiz ama Rotasyon için iyi bir oyuncu olacağı kesin..

Arda için verilen değerler ile gerçekte ki arda son derece birbirine yakın belki başka oyuncularda tartışma olur ama 148 CA 175 e yakın PA almış bir oyuncuya niye az değer veriliyor demek te bence yerinde değil...
    ama sizin istediğiniz değerler 160 CA 180-185 PA dediğin zaman bu oyuncu avrupanın birinci sınıf takımlarında neredeyse banko oynar demektir..şimdi elinizi vicdanınıza koyup söyleyin şimdi sizce arda Mancesterde Barcada banko oynarı gerçektende diyebiliyormusunuz..???
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

yanlış. nedenine gelirsek bariz bir örnekle -daha önce de vermiştim bu örneği gerçi, pek faydası olmadı- Luka Modric'i gösteririm. 180 PA 160 CA'sı olan bir oyuncu ve bana göre ve hatta birçok insana göre Arda'dan eksiği olan ama fazlası olmayan bir oyuncudur.

Yanlış nerede biliyormusun yanlış senin verdiğin Modric örneğinde..kötü örnek örnek olamaz.. marginhos kierrson modric. gibi FM de örnekleri verip de bizim oyuncular neden düşük gösteriliyor demeyin.

...biraz tarihe bir bakalım...FM de freddy adu lar Kim Klasströmler fırtına estirirdi..ancak zamanla Herkes gördüki Freddy adu kim kallström abartılmış oyunculardı ve bu deeğrleri verenlerin gittiği yoldan gidilseydi aynı abartı ve yanlışı Trük araştırmasıda yapmış olacaktı..

Şimdi yine durum aynı Modricide Marguinhosu da göreceğiz..Tıpkı -10 verilip ispanya liginin vasat takımlarında 3. sırada kalecilik yapan ustari mustari gibi...

açıkcası Türk araştırması meksikalılarılamayacak....
    BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR

Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
    Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
    Şeyh Edebali

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Aynen bu yoruma katılıyorum. Artık bazı oyuncularımızın dünya standartlarına ulaştığını görmemiz lazım bence de. Gökhan Gönül ve Arda Türkiye standartlarını çoktan geçmişlerdir. Fenerbahçe Avrupa'daki geçen sezonki başarısını gösterseydi Gökhan Gönül için çok teklif gelirdi. Keza Galatasaray bu sene uefada Arda ile en az yarı finali görürse, Avrupa Şampiyonasındaki performansını da gördükleri zaman Arda'nın takımda kalacağına inanmıyorum.

Madem öyle, neden biz bu oyuncuları vitrine çıkartmıyoruz? Kierrson (adını yanlış yazmış olabilirim) diye bir futbolcu var Brezilya'da. Bu futbolcuyu çoğumuz Fm deki performansıyla öğrendi. Milan bu oyuncuyla ilgilenmeye başlamış. Milan'ın scoutları onları haberdar etti tabii ki. Ama bizi de haberdar eden Brezilya'lı araştırmacılardı.

Biz de böyle birşey yapmalıyız bence. Gökhan'ın ve Arda'nın Dribbling değerine 18 verilirse PA'ları 180 lere dayandırılırsa kim birşey diyebilir ki? CA değerleri bile daha yükseklere çekilebilir.
    Tek kelimeyle alkışlıyorum..
    Bazen özeleştiri yapmamız gerekiyor.
    Bu oyunda Flamini ve Gökhan inler gibi iki tane balon var Fiorentina kariyerimde gol krallığına gidiyorlardı. Sezonda 20 gol 20+ asist gibi uçuk rakamlarla oynuyorlar.
    Yine bir Vargas örneği var ki; akıllara zarar özellikleri var..
    Modric balonunu da gördük, hiç bir numarası yok.
    Biraz daha cömert davranmalı araştırmacılarımız.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Gökhan kesinlikle bu kalibrede bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Mental eksiklikleri olan oyunun savunma yönünü yapamayan. Sürekli arkasına rakibi kaçıran, savruk oynayan bir oyuncu.

Evet Gökhan Gönül kim ki; aslında o hala hacettepe'nin oyuncusu olacak kapasiteden fazlasına sahip değil.
    1,5 yıldır sağ kanadı tek başına kullanan adam kim?
    1,5 yıldır defalarca kez başarılı ters kademelere giren adam kim?
    1,5 yıldır milli takımın sağbeki kim?
    1,5 yıldır Fenerbahçe taraftarının sevgilisi olan adam kim?
    1,5 yıldır Türkiye'nin gördüğü en hızlı oyuncu kim?
    Son 10 yıldır (belki daha fazla) Türkiye'nin yetiştirdiği tek "bek" kim?
    Çakma sağ bek Önder, çakma sağ bek Toraman, çakma sağ bek Serkan sizi tatmin ettiyse bek olarak; orasını da bilemeyeceğim.

Bu kadar acımasızca bir yorum görmedim. Mental özellikleri berbat demek. Türkiye'nin en çalışkan adamından bahsediyoruz. Daha geçen Kayseri deplasmanında 90+ dakikalarda 70 metre depar attı. Arkasına adam kaçırma konusunda ise Gökhan'ın bir suçu yok. Önünde oynayan adamlar (Deivid,Kazım) ne kadar yardıma geliyor Gökhan'a? Onun hücumda partnerine verdiği desteğin %10'nu partnerleri verse, sizce o hatalar yapılır mı?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by OMANA View Post
    Yanlış nerede biliyormusun yanlış senin verdiğin Modric örneğinde..kötü örnek örnek olamaz.. marginhos kierrson modric. gibi FM de örnekleri verip de bizim oyuncular neden düşük gösteriliyor demeyin.

...biraz tarihe bir bakalım...FM de freddy adu lar Kim Klasströmler fırtına estirirdi..ancak zamanla Herkes gördüki Freddy adu kim kallström abartılmış oyunculardı ve bu deeğrleri verenlerin gittiği yoldan gidilseydi aynı abartı ve yanlışı Trük araştırmasıda yapmış olacaktı..

Şimdi yine durum aynı Modricide Marguinhosu da göreceğiz..Tıpkı -10 verilip ispanya liginin vasat takımlarında 3. sırada kalecilik yapan ustari mustari gibi...

açıkcası Türk araştırması meksikalılarılamayacak....
    Abi zaten sorun burda. Türkiye araştırmasının gerçeğe yakınlığı diğer araştırmalara göre kat be kat daha fazla. Ama burada çoğumuzun kıstası gerçek hayat değil oyundaki standart. Gerçek hayat baz alındığında (kaldı ki başka ne baz alınacak) araştırma kötü değil aksine çok iyi ama oyundaki başka araştırmacıların ülkelerindeki oyuncuları abartmaları yüzünden bizlerde bir memnuniyetsizlik oluşuyor. Onların hata yapmaları oyuna büyük katkı sağlıyor. Maalesef durum böyle.

Ben Sampdoria ile oynarken Arda'yı aldım takımıma. 2. senesinde Barcelona ve Juventus takip etmeye başladı. Mehmet Topal'ı takip eden takımlar ise West Bromwich, Sheff Utd. falan. Demek istediğim, Arda'yı takip edenler arasında Juventus, Arsenal lafları geçiyordu bir ara. Fotomaç haberi değil, gerçek haberlerdi. Oyunu açtığımız zaman da bunları görmek istiyorum. Bunları görmek için de haliyle CA PA ile oynamak gerekiyor.

Ama bu şartlar altında zannetmiyorum hata payı yapabilesiniz. Gözünü çamur bürümüş bazıları bile "yok şu abartılmış, bu abartılmış" diye bıdı bıdı ederken Türk yıldızları vitrine çıkarttıktan sonra "Galatasaray abartılmış, Fener abartılmış" gibi laflar yine dolaşır.

Burada beim gibi düşünenleri görmek gerçekten güzel.Teşekkürler bu kadar net şekilde düşündüklerini belirrtikleriniz için.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by extensor View Post

Mental eksiklikler sizin önyargılarınızda.Hepimizin izlediği bahsi geçen oyuncularda değil.Mental kısırlık dediğins avruk oynuyor dediğin Gökhan Gönül bu kadar disiplinsiz bir takımda normal oalrak bu kadar istikrarsız performanslar ortaya koyuyor sene başından beri.Eboue yaratın demiyor kimse kafanızdan şu önyargılarınızı atın.Gökhan yada Arda tek başına takımların performanslarına direkt etki eden oyuncular.Savunma yönünü yapamayan dediğin zaman o oyuncunun sıfır savunmayla oynaması lazım.Bunu Sabri için söylesen anlarım.

Oyuncuyu izlerken Türk oyuncuların mentali çok kötüdür diyerek genelleme yapar ve bu önyargıyla izlerseniz bizim oyuncularımızın mentali gereğinden yetersiz yapılır zaten.
    Last edited by makalele81 : 17.Mart.2009 at 19:45 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Gökhan gönüle kötü oyuncu demek haksızlık olacağı gibi defans üst düzey demekte haksızlık..Top kapmada başarılı buluorum fakat gerek alan savunması geek markajda sabriden çokta farklı değil..Zaten tekniği ve hücü gücüyle öne çıkan bir oyuncu..

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Gökhan gönüle kötü oyuncu demek haksızlık olacağı gibi defans üst düzey demekte haksızlık..Top kapmada başarılı buluorum fakat gerek alan savunması geek markajda sabriden çokta farklı değil..Zaten tekniği ve hücü gücüyle öne çıkan bir oyuncu..

Bence Gökhan Gönül oyuna çok gerçekçi bir şekilde yansıtılmış. Vision belki 2 puan artırılıp, t. kapma 1 puan kısılabilir. Ama genel olark çok iyi olmuş.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Ayrıca oyunda Galatasaray Arda'nın fiziksel,Mehmet Topal'ında mental değerleri haricinde özellikle ilk sezon [araştırmanın amacıda budur zaten] gerçekteki Galatasaray'la birebir işler yapıyor,sakatlıklar çok,hücumda zengin ama defansif kurguda zayıflıklar göze çarpıyor.Skibbe sistemiyle oynadığımda kanatlardan ve göbekten çok çok iyi hücumlar gerçekleştirirken,göbekten ve Sabri'nin olduğu kanattan yediğim gollerde reeldeki pozisyonların aynısı.Belki ben çok dikkatli irdeledim herşeyi o yüzden böyle geldi belkide yeni maç motorunun etkisiyle bu şekilde gerçekçi hale gelmiş olabilir.

Lincoln ve Baros gerçekteki performanslarını aynen oyundada sergiliyorlar.Baros çok kaçırıyor,bazen 2-3 maç atamıyor bazen 2-3 tane attığı oluyor tek maçta.Lincoln genelde 12 asistlik performansla oynuyorki bence bu oyun için yeterli..Kısaca bazı profil eksiklikleri dışında ben Galatasaray'ı bu açıdan beğendim.

Finansal sıkıntı biraz fazla oluyor aslında özellikle sezonun ikinci yarısında baş gösteriyor bu durum,gerçekteki durumla buda aynı fakat oyunda fazlaca zorlanıyor yönetim bütçe yaratamadan buna paralel olark bizde zorlanıyoruz oynarken.

Sezon sonunda şampiyon olunması durumunda verilen yeni sezon bütçeside gayet ideal 15-20 trilyon arası bir bütçe veriyor yönetim geçen sezona yakın birde maaş bütçesi oluyor

Kısacası genel olarak oynadığım en gerçekçi Galatasaray olmuş.Fakat bazı oyuncularda araştırma şefiyle görüşlerimiz aynı değil bunun haricinde Galatasaray çalışması için tebrikler.

Nesil
    2003

Abi zaten sorun burda. Türkiye araştırmasının gerçeğe yakınlığı diğer araştırmalara göre kat be kat daha fazla. Ama burada çoğumuzun kıstası gerçek hayat değil oyundaki standart. Gerçek hayat baz alındığında (kaldı ki başka ne baz alınacak) araştırma kötü değil aksine çok iyi ama oyundaki başka araştırmacıların ülkelerindeki oyuncuları abartmaları yüzünden bizlerde bir memnuniyetsizlik oluşuyor. Onların hata yapmaları oyuna büyük katkı sağlıyor. Maalesef durum böyle.
    Oyundaki standart son 1 yilda degisti. Gelecek 1 yilda daha da degisecek cunku veritabani'nin bu durumuna itiraz eden tek biz degiliz.

Gecen yaz oyuncu potansiyellerinin cok degisecegini yazmistim. Bizde degisti, Ingiltere'de degisti, Ispanya'da degisti/degisiyor, Almanya'da degisti. Italya'da da degisir. Ya biz Italya'ya benzemek zorunda kaliriz, ya da Italya bize benzer. Hangisinin olacagi da bir kac hafta icinde FM 2010 calismalarinin baslamasi ile belli olur.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Gündüzleri işte olduğumdan yazamıyorum, o nedenle sanki konuyu başa sarıyormuşum gibi olacak ama kusura bakmayın.
    Benim ana sorunum da bizim çok fazla gerçekçi olmamız zaten. Diğer bütün ülkeler uçarken CA ve PA dağıtımında biz "aman gerçeğe uygun olsun, aman laf yemeyelim sonra" diye yırtınıyoruz. Sorarım size Arda'ya şimdi 180-185 PA verseniz kim ne diyebilir? Bir allahın kulu "bu oyuncuya çok vermişsiniz" diyebilir mi? 4-3 biten Bordeaux maçını gösterseniz susarlar zaten 2 gol ve 1 asistten dolayı. Yine aynı örnek ama kusura bakmayın çok bariz bir örnek bu ve daha niceleri var, Modric hakediyor mu 160 CA ve 180 PA'yı? Bir de daha beteri CA 10 puan düşürülmüş haldeyken böyle üstelik. Gerçek hayatta Avrupa 3. olmuş bir Türkiye Milli Takımı'nın sampiyonanın en iyi 11'ine seçilmiş ve bazı İngiliz futbol forumlarında "C. Ronaldo mu Arda mı daha iyi?" tartışmalarına neden olmuş bir futbolcuya 170 CA 180 PA versen kim itiraz edebilir bu saatten sonra? Kaldı ki Arda bu oyunundan çok daha ileriye götüremez oyununu bence, ki zaten götürmesine gerek de yok Türkiye liglerinin en iyi yerli oyuncusu olarak. Diyelim ki Arda kötü oynamaya başladı, bu adamın zaten nasıl olduğu ortada, CA düşer PA aynı kalır, performans düzenlemesi yapılır en nihayetinde ama kalitesi olduğundan daha az gösterilmez diğer uçan ülkelerin oyuncularına oranla. Şayet onlar bizim standartımıza uyamıyorlarsa, uymak işlerine gelmiyorsa, daha önce söylediğim gibi Türkiye liglerinin üzerindeki oyuncuları onların standartlarına uydurmak da çok normal ve olması gereken bana kalırsa. Yoksa, Arda özelinde, ama genel olarak Türk oyuncularının hiçbirisi bir baltaya sap olmayacak, üst düzey liglerde yedek oturacak seviyeye anca gelebilecek oyuncular olarak kalır.
    1998 yılından beri bu oyunu oynarım ve ne yazık ki hep sinir olduğum iki durumdan birisidir bu. Diğeri de ne kadar yetenekli ya da iyi olursa olsun Türkiye'ye gelen bir oyuncunun CA ve PA'sının 10-15 puan düşmesidir. Hagi'yi bile 160 (küsür, çok net konuşmayayım, geçmiş zaman zira) PA ile görmüş birisi olarak bunu da belirtmeden geçmemem lazım...

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Gündüzleri işte olduğumdan yazamıyorum, o nedenle sanki konuyu başa sarıyormuşum gibi olacak ama kusura bakmayın.
    Benim ana sorunum da bizim çok fazla gerçekçi olmamız zaten. Diğer bütün ülkeler uçarken CA ve PA dağıtımında biz "aman gerçeğe uygun olsun, aman laf yemeyelim sonra" diye yırtınıyoruz. Sorarım size Arda'ya şimdi 180-185 PA verseniz kim ne diyebilir? Bir allahın kulu "bu oyuncuya çok vermişsiniz" diyebilir mi? 4-3 biten Bordeaux maçını gösterseniz susarlar zaten 2 gol ve 1 asistten dolayı. Yine aynı örnek ama kusura bakmayın çok bariz bir örnek bu ve daha niceleri var, Modric hakediyor mu 160 CA ve 180 PA'yı? Bir de daha beteri CA 10 puan düşürülmüş haldeyken böyle üstelik. Gerçek hayatta Avrupa 3. olmuş bir Türkiye Milli Takımı'nın sampiyonanın en iyi 11'ine seçilmiş ve bazı İngiliz futbol forumlarında "C. Ronaldo mu Arda mı daha iyi?" tartışmalarına neden olmuş bir futbolcuya 170 CA 180 PA versen kim itiraz edebilir bu saatten sonra? Kaldı ki Arda bu oyunundan çok daha ileriye götüremez oyununu bence, ki zaten götürmesine gerek de yok Türkiye liglerinin en iyi yerli oyuncusu olarak. Diyelim ki Arda kötü oynamaya başladı, bu adamın zaten nasıl olduğu ortada, CA düşer PA aynı kalır, performans düzenlemesi yapılır en nihayetinde ama kalitesi olduğundan daha az gösterilmez diğer uçan ülkelerin oyuncularına oranla. Şayet onlar bizim standartımıza uyamıyorlarsa, uymak işlerine gelmiyorsa, daha önce söylediğim gibi Türkiye liglerinin üzerindeki oyuncuları onların standartlarına uydurmak da çok normal ve olması gereken bana kalırsa. Yoksa, Arda özelinde, ama genel olarak Türk oyuncularının hiçbirisi bir baltaya sap olmayacak, üst düzey liglerde yedek oturacak seviyeye anca gelebilecek oyuncular olarak kalır.
    1998 yılından beri bu oyunu oynarım ve ne yazık ki hep sinir olduğum iki durumdan birisidir bu. Diğeri de ne kadar yetenekli ya da iyi olursa olsun Türkiye'ye gelen bir oyuncunun CA ve PA'sının 10-15 puan düşmesidir. Hagi'yi bile 160 (küsür, çok net konuşmayayım, geçmiş zaman zira) PA ile görmüş birisi olarak bunu da belirtmeden geçmemem lazım...
    Etik olarak bir işin yapılması için en doğru olanı yapmaya çalışmamız gerekir.Herhangi bir işte çalışıyorsanız zaten bunu bilirsiniz, elinizden geldiğini yaparsınız.

Biz de aynı şekilde bu bilinç ile hareket ediyoruz ama başka ülkelerde hata var ise bilinçli ya da bilinçsiz, bizim de hatalı şekilde devam etmemiz hiç de doğru değil.Herkes yanlış olanın yolunu seçer ise doğruyu hiçbir zaman bulamayız işin gerçeği.

SI Games de tüm gelişmelerin farkında emin olun, daha da yoğun bir şekilde tartışılıyor SI Community'de (tıklayın) de.

SI Games her zaman daha fazla hizmet vermek için sürekli güncelleştirmeye, bu güncelleştirmelerde de kullanıcıların isteklerinin uygun olanlarının uygulanmaya çalışılmasına çaba sarfediyor, yine de herkesi memnun edemezsiniz.Herkesin bakış açısı ve zevkleri farklı en nihayetinde.

Biz görüş açımızda, oldukça objektif, bilinçli olarak, bilgi dahilinde, duyguları katmadan, sonuca odaklı bir çalışma uyguluyoruz.Bunun için çok fazla zaman harcayarak kullanıcı yorumları haricinde araştırma grubu olarak birbirlerimizin karşıt görüşlerini de tartışarak sonuca varıyoruz.

Doğru olanı biz yapıyor isek, yanlış olan baskı altında kalacaktır, doğru olan zamanla takdir ve taklit edilir.Bizim oyuncularımız büyük takımlarda boğulur iddiası ile bakmak hiç doğru değil, ki zaten boğulmuyorlar orası ayrı bir konu, ligimizin gerçekçiliği, objektif araştırmacılığı ve dengesi konusunda şüphe yok ise eleştirilecek bir konu olmadığını düşünüyorum.

Eğer ki yanlış bir değerlendirme ile gözlemlendiğine ve bu şekilde bize ulaştığına inanıyor isek 10-15 puan düşmesi gayet normaldir kanımca.Önemli olan yapılan işin bir mantığı olması, tüm oyuncularda bu mantığın işlemesi ve tutarlı olmasıdır.Bir öyle bir böyle yapar isek gerçekten o zaman bu sözleri haketmiş oluruz.

Biz bu dataları yanlış olan örneklere uyarlar isek oyundan ne kadar zevk alabiliriz ki? Biz bu oyunu gerçekçiliği için, bir futbol atmosferini çok fazla yansıttığı, yıllar sonrasında çıkacak bir çok yıldızın ismini şimdiden söylediği, oyunda gördüklerimizin gerçek hayatta karşımıza aynı şekilde çıkmasını sağladığı için etkilenmemiş miydik? Bu değil miydi bizi etkileyen? Eğer ki inandıklarımıza göre hareket edemiyorsak niye araştırmalıyız ki, niye SI Games bu kadar üzerinde düşmeli ki?

Bizler doğru olanı yapıyoruz, zamanla yanlış olanlar eleştirilerek doğru olana çekilecektir ya da bu işi bırakmak zorunda kalacaklardır.Takdir görüyor isek ne mutlu ama herkes gibi bizim de mutlak eksiğimiz vardır ve bunların göstermek isterseniz bu forumlar da bu yüzden var, çok mutlu oluruz.

Arda ile Cristiano Ronaldo ile aralarında takdir edersiniz ki ciddi bir fark olmalı.Cristiano Ronaldo faal futbolda dünyanın en iyi 3 oyuncusundan biri şu anda.Bu işin gerçeği olmasa kimse bu oyunun yüzüne bile bakmazdı zaten.
    Last edited by Cengo : 18.Mart.2009 at 00:16
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

ABOOO hocam öncelikle ilk defa senden bana karşı böyle bir mesaj görüyorum, sağolasın. bunu söylemeden geçmeyeyim dedim.
    o zaman bir de şu açıdan bakalım olaya. diğer ülkelerin şişirmesi yüzünden ben aslında çok rahat yenmem gereken bir takımı yenemiyorsam açıkcası zevk de almıyorum üstüne rahatsız da oluyorum. ukalalık yapmayayım ama yılların getirdiği deneyim nedeniyle kötü bir oyuncu sayılmam ama kalkıp İtalya'nın ya da Fransa'nın orta sıralara oynayan bir takımına gerçek hayatta çok rahat yenebilecekken yeniliyorsam ben rahatsız oluyorum. çünkü ne takımımdan ne de taktiğimden bir şüphem yok. merak edip bir açıyorum oyuncularının profillerini, o da ne adamlar her tarafta 14-15 ve üzeri. ya bu adamı daha önce hiç duymadım ben -ki haftasonları evden çıkmayacaksam Avrupa liglerini izlerim- kim bu allasen diye düşünüyorum. girip internette araştırıyorum, bir bakıyorum adam İtalya 2. liginden yeni alınmış bir oyuncu. merak edip sonraki hafta maçını kovalıyorum o takımın, yemin ederim Ayhan Akman o adamı 5'e katlar kalite anlamında. e o zaman Ayhan'ın günahı ne? daha kötüsü benim günahım ne son 4-5 yıldır orijinal oyun alan birisi olarak? evet, kötü örnek örnek sayılmaz ama bu bir oyun ve ben bazı liglerde oynayan oyuncuların bu kadar abartılırken bizim oyuncularımızın gerçee yakın olacaklar diye ezilmelerine dayanamıyorum. Türkiye ligleri kendi içinde çok tutarlı ama ne yazık ki bu tutarlılığı sergileyemeyen ligler nedeniyle fevkalade eziliyor oyunda oyuncularımız da takımlarımız da...

Nesil
    2003

Ulkeler arasinda tutarsizlik olmasi, ve bu tutarsizligin ortadan kaldirilmasi, 1.5 yil once arastirma seflerinin yazdigi forum'a girme sansini bulmamla beraber ortadan kaldirilmasi icin kampanya baslattigim ilk sey oldu. Bir cok ulke bu yolda ilerliyor, birbirimizin arasinda iletisim daha once hic olmadigi kadar fazla. Tabii daha bu yola girmemis ulkeler de var. Bunlar da ya zamanla bu yola girecek, ya da diger arastirmacilarin tekpilerini cekmeye devam edecek.

Bizim de hatalarimiz, duzeltmemiz gereken seyler olmuyor mu? Tabii ki oluyor. Bunlar da zamanla duzeliyor. Hatalari gordukce, dikkatimizi cektikce.

Ama bir noktada sitem edecegim. Bu konu altinda yazilanlarin belki de %50'si Arda ile ilgili. Biz ise zamanimizin belki de %0.05'ini Arda uzerinde harciyoruz. Yaptigimiz calisma da zamanimizin %0.05'ini alan oyuncu uzerinden degerlendiriliyor.

Tabii bu cok anormal bir durum da degil cunku Arda hepimizin gozbebegi. Ancak su da bir gercek ki ben Arda'nin oyunda performansindan gayet memnunum. Hatta Galatasaray'in oyunda performansindan gayet memnunum. Bu nedenle de Arda hakkinda gelen elestirilere pek hak veremiyorum. Liglerin hepsinin arasinda ahenk olmasi... zaman alacak. FM 2011 veya FM 2012 bile olabilir.

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Mulayim Erdem hic bir zaman Galatasaray PAF takiminin yildizlarindan degildi sadece iyi bi oyuncusu idi ve bana gore gelecegi sinirli olan en fazla bank asya topcusu idi su anda ilerledigi yol da oyle zaten... -8 aldigi donem varmiydi bilmiyorum ama o zaman en fazla -7 olmaliydi su anda en fazla -6 hat da belki -5 alir. Mulayim'in sansi o altin jenerasyon diye dusunulen jenerasyonun parcasi olup Arif Erdem'in yigeni olmasidir ondan biraz medya da yer buldu... Aslinda o jenerasyonun masali tah 2000'li yillarin basinda GS minik yildiz takimin avrupa sampiyonu olmasi ile baslar. O takimda aklimda kalanlar arasinda ve takimin en iyileri olarak goze batanlar arasinda Mehmet Duz ve Ozgur Can Ozcan vardi. Aslinda bu oyuncular o jenerasyona tam girmiyo onlardan 1-2 yas ufaklar ama iste 87 kusagi da o basaridan GS alt yapisina gelen ilgi ile daha cok dikkat cekti bence. bence o jenerasyonlarin nereye geldigini ve ne yaptigini ancak 3-4 sene sonra yorumlayabiliriz su an icin hala 20-21 gibi futblcu icin yasli sayilmicak oyuncular...

Cafercan 17-18 yasinda U-19 milli takimi ile avrupa sampiyonasinda final oynamis bir oyuncudur o zamanlar gelecegi cok parlakti ama -9 verilmesi hata idi kesinlikle... Cafercan gerekli sekile kendisini ozellikle fiziki acidan ve mental acidan gelistiremedi ama halen genc onemli teknik ozellikleri var. Mesela Arda'nin patlama yaptigi sene Cafercan ile Arda yaz kampindan once Akdeniz oyunlarinin yildizlari olmuslardi ama Cafercan'a hala A takimda sans verilmemisti surgune yollanir gibi kiraya gidip durdu dusunun genc bi oyuncuyu mental acidan nasil etkileri bu durum... Bu konuda elestirmek lazim aslinda GS yonetimini gencleri bazen cok yalnis yerlere gonderiyorlar ama bu sene bundan sonra bu konuda biraz daha dikkatli olucaklar gibime geliyor. Cafercan'nin olayi A takima gelene kadar oynadigi seviyelerde gerek genc milli takimlar gerek paf liginde sirf teknigi sayesinde on plana cikabilen ama A takima geldiginde sirf teknik ile bu islerin olmicaginin ornegidir. Fizik de olucak akli da yerinde olucak kendisine guveni olucak. Cem Sultan veya Semih Kaya'ya karsi antitez olarak Cafercan gibi fiziki ve zihinsel acidan ciddi zaaflari olan birisini koymak bu iki oyuncuyu hayatinda izlemedigini dusunduruyor bana.... Mesela Cafercan paf ligi icin cok iyi bir oyuncu idi orada yildiz di ama paf ligini fazlasi ile asiyor sanki A takimdan cekip getirilmis pafa 25 yasindaki oyuncu gibi bi izlenim birakmiyor du. Ama bir Semih Kaya mesela bunu yapiyor iste. Ha zaten A takimda sik sik oynamaya baslayana kadar -9 PA kolay kolay kimseye verilmez. Ama ozellikle Semih Kaya'nin PAF liginin su anda acik ara en iyi oyuncusu olmasi (sadece mevkisinde degil) onun icin -9 PA verilmesi cok ta yanlis olmaz bence. Semih'in tek sorunu defans oyuncusu olmasi sanirim. Cem Sultan'da sakatliktan yeni cikti ama su oynamis oldugu az bucuk macta bile PAF liginin ne kada ustunde oldugunu gosterdi. Formda bir Cem Sultan da tipki Semih Kaya gibi bu PAF ligin acik ara en iyisi olur. E bi oyuncu PAF liginde acik ara en iyi ise ve cok ustunde performans gosteriyorsa bence A takima cikmadan da -9 PA verilebilinir ama gene digim performansi gercekten PAF ligini fazlasi ile asmali. Benim gozumde artik Semih Kaya'nin PAF liginde oynamasi bir Arda Turan'nin yeniden paf da oynamasina es deger mesela.

Bu arada Semih gecen senenin ikinci yarisindan beri A takim kadrosununda daha once de yazdim kendisi sakatlik yasamasa di eger bu sene A takimda daha sik gorulcekti ama bakalim simdi hem Servet hem Emre sakat Bulent Korkmaz da takimin basinda A takimda sans bulucagini dusunuyorum. Ayrica teknik danisman olarak gorev alan ve su anda paf takimdan sorumlu olan Kalli'nin gozdesidir Semih Kaya...

GS yonetimi PAF'daki yetenekli oyunculari onemsiyor ama dogrudur bazi seyleri yalnis yapiyor. Servet giderse Semihimiz var diyor Polat mesela. Stadin durumundan Cem Sultan gecen sene bahsetmisti ve GS gibi bi takimin alt yapisina yakismadigi zorlandiklarini solemisti... Zaten pubis sakatligi GS genclerinin en buyuk kabusudur... Bu konuda elestirlere hak veriyorum... Ama GS Turkiye capinda tarayip en yetenkli gencleri bulmakta cok basarilidir zaten Turk futboluna en cok oyuncu kazandirmis alt yapidir TSL ve bank asya da bi cok takimda GS alt yapisindan yetismis veya bi donem orada bulunmus cok oyuncu vardir mesela Fenerbahce'nin aldigi Gokhan Emreciksin 2 sene bulunmus GS alt yapisinda. Yetistirme konusunda iyi taraflari da vardir zaaflarini da ama Turkiye de simdilik bu isi en iyi GS yapmaktadir o rezalet sahaya ragmen.

@OMANA bende yazilarini keyifle okuyorum guzel analizler yapiyorsun takdir ediyorum gercekten ama GS paf takimi hakkinda yaptigin analize hic katilamicam. Bu sene kac kere izldin bilemiyorum ozellikle sadece 2. yaridaki maclara mi baktin bilemiyorum ama Mert Afyon'u aralarindaki en cok gelecek vaad eden oyuncu secmene sasirdim. Bence gelecegi sinirli sansi yaver gider ise en fazla bank asya oyuncusu olabilicek takimdaki en yeteneksiz isimlerden birisi. Su an profesyonel kontrati olsa -6 PA derdim onun icin en fazla acikcasi hat da -5 PA bile ciddi ciddi dusunulebilinir PAF takimin belki de en beceriksiz ismi. Anil Dilaver icin ise bence olsa olsa en fazla TSL'de bir Anadolu takimin iyi bir forveti olur yani en iyi ihtimal -7 alir ama -6 da simdilik daha gercekci gibi. Berk Neziroglulari saydigin 3 oyuncu arasinda en cok dikkat cekeni iyi oyuncu olabilir ama simdilik ole fazla goze batan birisi degil GS paf da en fazla -7 PA alicak bi isim. Zaten Berk daha ikinci yari istikrarli bi sekilde forma yuzu bulmaya basladi. Zaten bu uc ismin daha henuz profesyonel kontrati dahi yok ve olana kadar da profesyonel kontrat imzalamis olan ve GS pafin en cok dikkat ceken isimleri ile kiyaslanmalari yalnis. Bu uc isim daha henuz profesyonel futbolcu bile olmamislar.

Ikinci yarida sakatligi olan cok onemli iki oyuncu var hic maca cikamadilar Gokhan Ozturk ve Emre Colak. Bu iki oyuncunun eksikligi su anda A takimda Lincoln ve Ayhan'nin olmamasindan bile daha buyuk kayip GS paf takimi icin. Ozellikle Gokhan Ozturk takimin beyni hatda TD Nedim Yigit kendisini takimin direksiyonu olarak acikliyor. Hem iyi olan fizigi, hem ustun teknigi, ve oyun zekasi ve pas dagitma ozelligi, oyunu cift yonlu oynayabilmesi ile yasitlari arasinda Turkiye de en cok dikkat cekenlerden birisi. Mesela GSTV'de bi kac ay once raportaji vardi orada son iki senedir kendisine gore hazirlanmis ozel bi programi takip ettigini ve onun son senesine geldiginden bahsediyordu bu programda ozellikle defansif yonunu gelistirme amacla calismalar yaptigindan bahsediyordu.

Mert Afyon icin Emre Colak'dan iyi demek bence futbola ihanetdir Emre Colak'daki teknik kapasite ve hiz dunya da cok nadir insanlara nasip olur. Semih ve Cem hakkinda daha once uzun uzun yazdim zaten. Sakatliklari olmasaydi su anda ikisini de 17 yasinda A takimda izliyorduk (gerci Semih dun 18'ine basti).

Mesela Fenerbahce'nin Ankaragucu'nden aldigi Abdulkadir Kayali bu yaz avrupa sampiyonasinda takimin kaptani idi ama o takimin asil kaptani Semih Kaya sakatligi nedeni ile turnuvaya gidememisti. Cem Sultan ve Ali Helvaci (Denizlispor'dan) da sakatliklari nedeni ile bu turnuvaya gidememisti hatda uefa.com da bizim ile ilgili turnuva oncesi haberde TDmizin cok onemli 3 eksigimiz var (bu uc ismi kast ederek) ama genede ev sahibi olarak iddialiyiz demecine yer verilmisti.

Reading'de oynayan ve gelecegin onemli oyunculari arasinda olan ayni zamanda Umit Milli olan Jem Paul Karacan bir kac sene evvel Galatasaray ile profesyonel sozlesme imzalamisti o zamanlar 14-15 yaslarindaydi. Kendisi Turkiye ye alisamadigi icin Ingiltere'ye dondu. Yani Galatasaray bu isi gercekten iyi biliyor.

Kayserispor'un onemli oyuncularindan Mehmet Eren Boyraz Galatasaray'in pilot takimi Beylerbey'ine transfer olmus ve orada gosterdigi basarili performansi uzerine 2004 veya 2005 di yanlis hatirlamiyorsam Galatasaray A takimina yukselmis hatda haberi resmi sitede bile gecmisti ama yetersiz bulundugu icin serbest birakilmisti.

Fenerbahce PAF'daki Sertac Eren ile Emrah Yollu'nun arasinda pek bi fark olmadigini dusunuyorum acikcasi. En buyuk fark Sertac Emrah'dan bi kac cm daha uzun bu yuzden hava toplarina daha hakim ama mesela Emrah en azin onun kadar yapili ve kuvvetli bi de teknigi ve stopper icin fazladan sayilcak offensif yetenekleri daha fazla daha gelismis zaten bu yuzden sol bek de de oynayabiliyor. Emrah aslen stopper ama PAFda genelde bu sene sol bek de oynatildi solak oldugu icin ve sene basindaki stoper fazlaligindan ama bu bolgeyi baya bi yadirgadi bence performansi baya dustu insallah gelisimini kotu etkilemez.

GS yonetimi Paf takimda ciddi degisikliklere gidiyor bu sene ozellikle Kalli'nin geri gelisi ile ve kendisinin paf takimdan sorumlu kisi olmasi ile artik cok sey degisikcektir. Solentilere gore avrupadaki gibi akademi tarzi bi yapiya giricek ve avrupadan Kalli tarafindan yeni hocalar getirilicek bekleyip gorucez. Eminim ki artik o rezalet stadda da degisikliye gidilir paf daki oyuncular emin olun sizden cok daha sikayetcilerdir.

Yalniz fark ettigim bisey var artik herkez GS alt yapisindaki oyunculara asiri temkinli yaklasiyor. Bazen dusunuyorum bu oyuncularin bazilari GS alt yapisinda degil de baska bi takimda olsa insanlar nasil yaklasirdi onlara. Sanki en ufak durumda zaten abartiliyordu iste en buyuk sehir efsanesi GS alt yapisi denmek isteniyor. Yalnis anlamayin sizler bunu yapiyorsunuz demiyorum. Ama GS paf takimi su anda PAF liginde bosuna lider degil (her ne kadar liederlikte 2 takim daha olsa da Fenerbahce ve Antalyaspor ile birlikte Galatasaray averaj ile lider). Gecen seneye kadar bosuna ust uste 3 sene sampiyon olmadi... bu seviyedeki en iyi takimdir aralarinda yasitlarinin en iyi isimleri vardir ama onlarin arasina girmis o kadar da potansiyeli olmayanlar da var hat da siradan bile sayilabilicek olanlari da var mesela Mert Afyon.

TSL'de herhangi bi anadolu takiminda olsalardi Semih Kaya, Cem Sultan, Gokhan Ozturk, ve Murat Akca gecen sezon zaman zaman A takimda formu yuzu bulmus bu sezon da banko oynuyor ya da oynamak icin zorluyor olurlardi bence. Semih ve Cem icin o kadar iddialiyim ki GS'de bile bu sene forma yuzu bulurlardi en azindan kupa maclarinda ki Semih kisin sonunda buldu. Semih ligin ikinci yarisinin en buyuk suprizi (onu yakindan tanimayanlar icin bana gore olmaz) olabilir dikkatle takip etmenizi oneririm.
    anıl dilaver şubat ayı itibarıyle profesyonel olmuştur net bır bılgidir bu ayrıca anıl şuan paf liginde ilk yılı olmasına ragmen 13 golle takımın en skorer oyuncusu pas almamasına ragmen bılhassa orta sahada oynayan gs paf oyuncuları tamamıyla şahsi bır futbol oynamakta ben bu senekı tum paf maclarını canlı ızledım sahada su oyuncular favorılerımdır semih kaya anıl dılaver gokhan ozturk emre çolak sınan osmanoglu mutlak bu oyuncular allah yardım eder sakatlık felan olmassa kesınlıkle bır yerlere gelecektır
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    anıl dilaver subat ayı itbarıyle profesyonel olmuştur 3 senelık mukavele ımzalamıştr net bır bılgı tartısmasız. ayrıca anıl dılaverı degerlendırırken şunu unutmayalım bu sene bu oyumculardan 90 dogumluların son senesı paf takımda ve seneye yoklar daha once paf takımlarında oyuncular 2 sene hatta 3 sene dahı oynuyorlardı buyuzden oyuncular kendılerını gosterme cabasında bılhassa orta saha oyuncular bu yuzden cok şahsi oynuyorlar anıl olsun cem olsun pas alamıyor ama şunu soyleyebılırımki bu seneki tum paf maçlarını sahada ızledım şu oyuncular allah sakatlık felan vermesse mutlaka iyi yerlere gelecektır .. semıh kaya anıl dilaver emre çokla gokhan ozturk sınan osmanoğlu çetın gungör
    Last edited by gagdela : 19.Mart.2009 at 22:15 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Cem Sultan'ı izlemedin herhal
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Milan Baros;

Dribbling'i 14 verilmiş sene başında beri iyi top sürüyor bu adam özellikle de bu maçta çok fazla belli etti eğer böyle devam ederse belki 15 hatta zarzor 16 bile olabilir bence

Finishing olarak 13 verilmiştir abi el insaf ya Güiza'ya 18 verip baros'a 13 vermek nasıl bir şeydir anlamıyorum. Tamam han sağ ayak, composure falanda yani 13 yakışıyormu? 14-15 olabilir bence, Güiza'da böyle giderse 16 ya düşmelidir diye düşünüyorum

Arda'nın decisions ve creativity belki arttırılabilir, ayrıca work rate arttırılabilir belki...

Ayrıca De Sanctis'in consistency 13 verilmiş belki 1-2 puan çekilebilir bir maç iyi 2 maç kötü oynayabiliyor.

Aydın ise daha çnce yazmıştım yineleyeyim mesajda bulunsun

Kewell'ın stamina belki 11 olabilir
    Aydın'ın jumping ve heading özellikler 2 puan arttırılabilir.
    Dayanıklılık'ta Kewell'ın 2 altına getirilebilir.
    Balance olarakta 1 arttırılabilir diye düşünüyorum..
    Decisions ve creativity de belki düşebilir aydın için...
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by TaYLaN View Post
    Milan Baros;

Dribbling'i 14 verilmiş sene başında beri iyi top sürüyor bu adam özellikle de bu maçta çok fazla belli etti eğer böyle devam ederse belki 15 hatta zarzor 16 bile olabilir bence

Finishing olarak 13 verilmiştir abi el insaf ya Güiza'ya 18 verip baros'a 13 vermek nasıl bir şeydir anlamıyorum. Tamam han sağ ayak, composure falanda yani 13 yakışıyormu? 14-15 olabilir bence, Güiza'da böyle giderse 16 ya düşmelidir diye düşünüyorum

Arda'nın decisions ve creativity belki arttırılabilir, ayrıca work rate arttırılabilir belki...

Ayrıca De Sanctis'in consistency 13 verilmiş belki 1-2 puan çekilebilir bir maç iyi 2 maç kötü oynayabiliyor.

Aydın ise daha çnce yazmıştım yineleyeyim mesajda bulunsun

Kewell'ın stamina belki 11 olabilir
    Aydın'ın jumping ve heading özellikler 2 puan arttırılabilir.
    Dayanıklılık'ta Kewell'ın 2 altına getirilebilir.
    Balance olarakta 1 arttırılabilir diye düşünüyorum..
    Decisions ve creativity de belki düşebilir aydın için...
    Bugünkü maçta finishing için bir pozisyonu yoktu ama..
    Karşı karşıyada açı daralırsa heyecanlanıp topa bakmaya başlıyor.
    Last edited by Cengo : 20.Mart.2009 at 01:09

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

abi attığı goldeki soğukkanlılıktan fazlasıdır bence
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Bugünkü maçta finishing için bir pozisyonu yoktu ama..
    Karşı karşıyada açı daralırsa heyecanlanıp topa bakmaya başlıyor.
    Attıgı golde ne varki sürdügü toplarda ne varki bunları herkez yapar ?
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Attıgı golde ne varki sürdügü toplarda ne varki bunları herkez yapar ?
    Attığı gol aşırtmaydı ve çok rahattı, markajcı Lincoln'e takıldı.Vuruş yapmasına gerek kalmadı, topun biraz dibine girmesi yetti.

Dribblingden bahsetmedim ama 14 kötü bir rakam da değil ayrıca.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Attığı gol aşırtmaydı ve çok rahattı, markajcı Lincoln'e takıldı.Vuruş yapmasına gerek kalmadı, topun biraz dibine girmesi yetti.

Dribblingden bahsetmedim ama 14 kötü bir rakam da değil ayrıca.
    Çok rahattı mıydı o pozisyonda ?,o hareketi , o anda düşünmek bence büyük bir başarıdır + Finishingtir.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Çok rahattı mıydı o pozisyonda ?,o hareketi , o anda düşünmek bence büyük bir başarıdır + Finishingtir.
    Finishing o değildir, kaleye isabetli, doğru noktaya vuruş yapmaktır.Aşırtma yapılması PPM ile girilir.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Sayfa 37 / 50 İlkİlk ... 27353637383947 ... SonSon

Mesaj Yetkileri