Levent Tüzemen sordu toplantıda "Hangi sistemle devam edecek GS " diye...
Prandelli yuvarlak cevap verdi :D Sistemde ısrar edecek mi yoksa 4-4-2'ye dönecek görecez hafta sonu
Printable View
Levent Tüzemen sordu toplantıda "Hangi sistemle devam edecek GS " diye...
Prandelli yuvarlak cevap verdi :D Sistemde ısrar edecek mi yoksa 4-4-2'ye dönecek görecez hafta sonu
Beklenen bir skor, Arsenal'in 10 kişi kalması takımı frenledi ve tarihi bir hezimeti engelledi. Galatasaray'ın bu futbol ve tempoyla bırakın galibiyeti bu grupta alacağı her puan bile imkansızı başarmaktır. Şu gruptan Avrupa Ligine katılmayı başarabilmek, bence GS tarihindeki en önemli Avrupa başarıları arasına bile girebilir. Gerçekten sene başındandır çok vasat bir futbol hakim. Nasıl çare bulacaklar merak ediyorum.
Prandelli'ye bu maça kadar saygı duyuyordum ancak Olcan ve Bruma'yı 11 başlatmayarak gözümden düştü diyebilirim. Arsenal deplasmanındasın kontra yapacaksın arkadaş sen 2 forvet çıkıyorsun kanatsız oynuyorsun ilginç adam ya gider gibi bu gidişle.
Evet 9 kişi savunma yapan Arsenal karşısında son 25 dakika kala oyuna alınması ile hareket ve hız getirdi takıma.Kaptırdığı toplar önemli değil,herkes top kaptırır ki kaptırdığı topları abartıyorsun ve asıl olayı kaçırıyorsun.Neyi kaçırdığını söylemeyeceğim en az 60-70 dk forma şansı bulduğu maçlarda anlarsın neyi kaçırdığını.
Bruma takima hiz kazandiriyor ama 3.bolgede karar vermede SIKINTISI var...
aynı golden 3 tane yenilir mi
Semih üflesek çöpe uçacak zaten.
Semih'in o fizikle bu maçlarda oynaması takımın kadro kalitesini belli ediyor zaten. Bruma konusunda da alındığı bonservisin hakkını vermiyor ve vermeyecekte.
Türkiye de kim gelişti ki? Bir yerlerde pişip alsaydık tamam diyebilirdim çünkü potansiyel olarak üst düzey bir oyuncu ama erkenden o potansiyelin yolunu kapattı.
Bruma konusunda ki görüşlerin çok sığ,çok önyargılı,bu adam hak ettiği süreyi almıyor ve takımda ki bir çok kişiden iyi oynuyor.Yapılabilecek en net yorum bu olur,oynadıkça ve süreleri arttıkça hakkında farklı düşünceler ortaya çıkabilir.
Ben sadece potansiyeli hakkında yorum yaptım.
Bonservisi'nin hakkını vermediği görüşü ise evrensel diyebilirim. Henüz vermedi, bu vermeyeceği anlamına gelmiyor ama şuan için vermediğini söyledim.
İster istatistiksel bak, ister oyun olarak bak bonservisinin hakkını vermiyor.
Semih hala çok amatörce hatalar yapmakta fakat yaşına göre çok az maç oynamış bir stoper. Daha iyi bir lige gidip orada kendini gelitşirmesi lazım. Galatasaray'da olacak şey değil bu. Bruma'da, Telles'de kiralık gitmeliler. Biz oyuncu yetiştiremiyoruz çünkü. Beceremiyoruz.
@walter sakana hocam hakli ciktin fakat en cok calimi melo yedi macta.
Maçı tekrar izledim de bizim bekler leş hakikaten. Eboue ve Sabri'yi özledim vallahi.
3.golden sonra kapattım.İnancımızı kırdılar artık.
Hayatımda bu kadar saçma bir diziliş görmedim daha. Bekler kanatta oyun oynamaya çalışıyor, kimlerle ? Burak ve Pandev'le :) Kontraya çıktığımız bütün atakları kaybettik. Telles ile Veysel'in yerine Olcan'la Bruma oynasaydı çok farklı olurdu.
Yahu hadi Telles'le Veysel'i koydun çift santrafor nedir be arkadaş ! Yıl olmuş 2014 hala çift santrafor...
Fatih Terim'in galiba bedduası mı desem yada düşündüğü şeyler bir bir gerçek olmaya başladı. Yönetimin en büyük hatası Fatih hocayı göndermesiydi. Sen kurulmuş bir sistemi inatla başka bir sistem ile devam ettiririm mantalitesiyle düşünüp devam edersen sonucuna da böyle katlanırsın. Bir Beşiktaşlı olarak değil de Türk futbolsever biri olarak üzüldüm. 2 yıl önceki sisteme bak bir de şimdiki sisteme bak arada dağlar kadar fark var.. umarım Galatasaray'da işler düzene girer. Çünkü bu ligin heyecanına heyecan katan takımlardan birinin bu şekilde olması bir çok insanı ne olursa olsun etkiler.
hamit man of the match :D bu sene en büyük yıldızımız olacak inşallah :)
gollerde yine tüm suç melo'nun gibi algılanmış ama yine gözden kaçırdığınız bir chedjou detayı var. ben hayatımda bu kadar güven vermeyen stoper görmedim vallahi. balıkesir maçında iki golde net hatalı bu arsenal maçında hiçbir zaman yerinde değil ki zaten onun bulunduğu taraftan içeri girdi oyuncular tüm gollerde. allah sabır versin bize yani ne diyelim.
tabi 4-4-2'ye dönünce daha derli toplu gözüktük fakat temel sorunlarımız var.
chedjou gibi burak gibi veysel gibi sorunlar.
sadece golleri izleyin ve görün;
1.gol alexis sanches'e refakat eden chedjou
2.gol kafasından savunma arkasına sektiren chedjou
3.gol chedjou'nun yanından yürüyerek top alan sanchez üstüne çalımı da yiyor chedjou
4.gol chedjou'nun arkasında yürüyerek ön direğe giden welbeck, izleyen chedjou.
yahu daha net olamaz, sadece golleri izleyin ve 21 numaraya bir bakın.
Bu tür maçlarda takım nasıl bir sisteme alışmışsa nasıl sahada o dizilişle iyi oynuyorsa maça öyle çıkarsın. En kötü 1 puan alırsın, alamassın o ayrı ama böyle saçma sapan taktikle oyuncuların alışık olmadığı yerlerde oynatarak falan bir cacık olmaz.
Yediğimiz bütün gollerde basit bireysel hatalar falan var. Arsenal bunları çok iyi değerlendirdiği için maçı dün kazandı zaten. Maça iyi başlıyoruz tek tük atak yapıyoruz ama Arsenal bi geliyor çatır çatır atıyor.
Bu oyunla Dortmund'dan puan almamız çok zor. Ama İstanbul'da oynayacağız maçı kaybetmemek çok önemli. Yenemiyosan 1 puanı alıcaksın.
Anderlecht maçı:
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=143
Chedjou üst düzey bir stoper değil ve bu sezon ki performansı nasıl bu kadar beğeniliyor şaşırıyorum açıkçası. Sempatik bir oyuncu ama sağlam, güven veren bir stoper kesinlikle değil. Topla fena değil, stoper yerine bek hatta ön libero oynasa çok daha fazla katkı yapar belki. Semih veya Chedjou bek olarak Veysel ve Telles'ten çok daha fazla katkı yapar bence. Semih'i geçen sezon izledik zaten, gayet iyiydi. Yanlış hatırlamıyorsam Chedjou da 1-2 maç bek oynamıştı.
----------------------------------
@mwaru
Doğrudur. Ama Melo oyun tarzına çok ters bir yerde oynatıldı. Melo agresif oynayan, mevkisini koruma kaygısı olmadan rakibe sağlam basan ve faul riskini de göze alan bir oyuncu. Stoperde oynayınca hem penaltı korkusundan hem de adam geçse arkada kimsenin olmamasından dolayı tedirgin oynadı ve bu özelliklerini sahaya yansıtamadı. Ben asıl olarak aşağıdaki noktalara dikkat çekmek istedim;
Pandev ve Dzemaili fiziksel olarak hiç hazır değiller.
Hamit'in oynaması gerektiğini yazan herhalde tek kişiydim maçtan önce.
Tarık, Olcan ve Bruma'nın da böylesi bir deplasmanda ilk 11 oynaması gerekirdi.
Quote:
http://www.footballuser.com/formatio...tasaray_SK.jpg
Şu taktiğin artık 1980'lerde kaldığını söylemeli biri Prandelli'ye..Dünya'da 3-5-2 / 3-4-3 / 4-1-2-1-2 gibi Sistemleri kovalayan hocaları anlamıyorum halen..Dünkü kanatsız Galatasaray'dan anca bu kadar malzeme çıkardı..Prandelli bekleri Dani Alves - Alaba zannediyor herhalde o 80 Metrelik mesafeyi maç boyunca domine etmesini bekleyemesin Telles & Veysel'den...Önlerinde bir kanat oyuncu su olsaydı 40 Metrelik daha cok verimli olurdu..Rakip takım hucuma kalktı mı Selçuk (SOLA) - Dzemaili (SAĞA) Açıldı buda göbeği sadece Melo'ya bıraktı buda Anderlect için cok kolay oldu 2 topta tekli orta sahanı çok rahat geçti.. Bruma oyuna girdikten sonra oyuna hareket geldi..Olcan hamlesini bekledim..Görmeli dedim takımın hafif oynadığını olmadı yapmadı....Galatasaray bu sistemle işi biraz zor olacak..Ayrıca Sneijder- Selçuk - Pandev - Dzemaili Topu ne zaman ayağına alsa Burak'a top atmak istediklerinde bir adam İstisnasız hep "OFSAY"tamı olur ? 20 Pas aldıysa Sneijder "BURAK" hep ofsayt ilk anda..Bunu kendi takım arkadaşı görüyor o göremiyor...
Veysel ŞL'de ilk maçında cok kötü oynadı..Lig'de beğeniyorum doğru hamleler yapıyor Temiz oynuyor..ŞL'de ilk heyacan diye kötü olmuş olabilir..İleriki maçlara bakıcak..
Tarık son 10 dakika girmesine rağmen baya başaralı bir performans sergiledi..Yoksa bu Anderleth yorgulunğuna mı verilmeli bilemedim..
Kanatsız bir Galatasaray Lig'de ve ŞL'de işi zor olacaktır...
Değişen sadece isimler..
http://www.footballuser.com/formatio...tasaray_SK.jpg
Dany'den çok iyi sağ bek hatta ön libero, Chedjou'dan da çok iyi ön libero, Emre Çolak'tan çok iyi regista olur ama ne yazık ki teknik direktörler -ki Mancini hariç- hep adamların cv'sinde ne yazıyorsa o pozisyonda oynatıyorlar. Saçmalık. Maçları izleyen herkes bir oyuncunun eksiklerini görebilir. Sistem dediğimiz şeyse bu eksikleri minimalize eden şeydir. Örneğin geçen sene Mancini'nin Melo'nun düşük kondüsyonu ve patlayıcılığı sonrası dinlenme sürelerinin uzun olması nedeniyle onu öne atıp arkasına bir süpürücü koyması. Ya da Semih'i sağ bekte değerlendirmesi ki Semih'te çok sık pozisyon hatası yapan bir oyuncu stoperde.. 1 sene daha verilmeliydi bence kendisine. Umarım Prandelli hepimizi yanıltır da maçları izlemeye başlar, çünkü hala ama hala isimlere ve cvlere göre kadro yapmaya devam ediyor.