Quote:
Originally Posted by
extensor
top kontrol yüksek demişsin sol taç çizgisine uzun atılan 30 40 metrelik pasları sektirmeden kontrol edebilir galatasaraydaki en kötü top kontrol yapan oyuncu oynadığı mevkiile hiç ölçüşmeyen ayhan akmandır yerden gelen topları genelde havalandırır ve top karambole düşer yaklaşık 7 yıdlır bütün galatasaray maçlarını izlediğimi ve iyi bir gözlemci olduğuma inanıyorum ancak özelliklerin tam olarak ne demek olduğuyla ilgili olarak düşünce farklılıkları oluyor ve bu ayrılığa düşürüyor bizi KAFA neden 8 demişsin boyu kısa ve bir hava topu mücadelesine çıkmaktansa rakibi kafaya çıkarken engellemeyi veya kambura yatmayı düşünür ancak timing i yüksek buda kornerden gelen toplarla 2-3 tane gol atmasını sağladı örnek geçen yılki sivasspor maçı fenerbahçe maçı hadi 10 olsun bunların hatrına
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=43243
Adresinde ozelliklerin tam olarak ne anlama geldigini gormen mumkun. Heading, kafa vuruslarinda isabetliligi belirliyor. Zamanlamasinin yuksek olmasi, off the ball yani topsuz alan, rakibi kafaya cikarken engelleme ise strength/balance gibi ozelliklerle ortaya cikiyor.
Quote:
PENALTI 12 ne çok fazla nede az zaten arda gibi teknik kapesitesi yüksek bir oyuncu için bence penaltı atacak futbolcuda olması gereken 1 numaralı özellik soğukkanlılıktır oyunda böylemidir bilmem ancak hakan şükür çok iyi plaseler atmasına rağmen heyecanı topu nereye vuracağını belli etmesine yardımcı oluyor
Benim de soylemek istedigim zaten oyunda sadece penalti ozelliginin yeterli olmamasi. Soguk kanliligin da buyuk onemi var.
Quote:
TOP ÇALMA 7 olmaz çok temiz müdahale yapıyor demişsin inan bunu yazarken düşündüm özellikle son vestel manisa maçında 4-3-1-2 li sistemde lincolnün arkadasında sağ mc de oynadı ve bir çokta top çaldı ama bazı özelliklerini yüksek tutabilmemiz için bazılarından kesmek gerekiyor onun için 7 yazdım 10-12 arası iyi olur
Her ozelligin onemi her oyuncu icin ayni degil ki. Ornegin bir kanat veya ofansif orta saha oyuncusu icin en az onem tasiyan ozelliklerden birisi top kapmadir. Bu da zaten fazla CA puani yemez.
[quote]
TOP SÜRME dribling midir yoksa ayağına topu alınca sratle gitmekmidir bilmediğim için top sürmeyi görünce ben tuncay gibi downing gibi topu alınca kanattan uçan adamlar sandım o ise dribling yeteneğimiş galatasaraydaki en iyi dribling arda da var lincolnden iyi hatta 16 yapılmalı ha bu arada delpiero hiç bir zaman iyi dribling yapan adam olmadı genelde arif erdem tarzı oynayan top tekniği yüksek bir oyuncuydu
Quote:
ardanın topsuz alanını 4 yapmamın nedeni asla çapraz koşu yapmayan kendini boşa çıkarmak için uğraşmayan sadece taç çizgisinde topu ona atılmasını bekleyen bir kişi olduğu için 4 yaptım
Oyun icinde kendisini pas almak icin markajdan kurtariyorsa zaten topuz alanin yuksek olmasi gerekli. Off the ball/topsuz alan'i dusuk oyuncular genelde marke edilmesi kolay oyunculardir cunku pek bosa kacmak icin caba gostermezler.
Quote:
çevikliğin 6 olmasının sebebi hiç bir zaman birden koşup birden yavaşlayan bir adam olmadığı için bir saviola bir etoo olmadığı içindi hatta çok hantaldır o konuda yaşına göre ama top sürmede ki çevikliği önemliyse 12 13 olabilir
Arda'nin vucudu hantal gorunuyor ancak kendi ekseni etrafinda cabuk donebilen bir oyuncu. Bu da zaten oyundaki cevikligin tanimi.
Quote:
denge dayanıklılık ve güç yorumuna sadece gülüyorum messi belkide dünyada en dayanıksız en güçsüz futbolcudur fiziği itibariyle ben sol bek oynasam beni 100 metrede ikiyüz kere geçer ama omuz omuza yakalarsam pestilini çıkarırım sert savunmaları aşamayan tiptendir butip adamlara örnek vereceksen
Messi'yi biraz daha izlemeni tavsiye ederim o zaman. Boyuna ve kilosuna ragmen ayakta kalma konusunda cok inatci bir futbolcu. Ozellikle copa america'da omuz darbesi ustune omuz darbesi yemesine ragmen yere yakin oldugu icin dengesini iyi koruyan bir oyuncu.
[quote]
vieri lerden mehmet yıldızlardan ver güç denge dayanıklılık onlarda vardır sıkıyorsa yıkında göreyim yoksa etoo yu messiyi terry ferdinand gibi stoperler döver bu sene barcelonayı izleyin hep aynı stilde adamlar hucum hattında olduğu için bir takıma karşı malüp duruma düşerlerse karşılaşacakları kapalı savunmayı asla geçemeyeceklerdir ve bu sene ne avrrupada nede ligde başarılı olamayacaklardır çünkü asla kapalı savunmaları açacak güçlü dengeli ve dayanıklı ofans hattı yok arda ya neden 12 14 dediğime gelecek olursak arda boyuna göre iri yapılı sayılır ve 3-4 kişi arasında tek başına boğşurken bile kolay kolay yıkılmayan ayakta kalmayı başaran bir oyuncudur
[quote]
Guc ve denge boya veya kiloya gore verilen degerler degil. Boyuna gore iri yapili gorunse de fiziksel mucadelede pek gorunmeyen bir oyuncu.
Quote:
ve ardanın hız hızlanması bence 10 u geçmez topla berbaber bir kere siprinte kalktığını görmedim.
Arda hizli bir oyuncu degil zaten. Ama soyledigin 7 seviyesindeki hiz ve hizlanma da hic mantikli degerler degillerdi.
Quote:
Birleştirilen Mesaj:
topsuz alanla ilgili son olarak aklıma gelen daha hiç araya kaçıpta kaleciyle karşı karşıya kalmasını sağlayacak bir pozisyona bile girmedi hiç koşu yoluna top bile almadı hep yattara gibi sol taç çizgisinde bekler topu alır ve ve bütün takım işi ona bırakır
Oyunculara verilen taktikler ile oyuncularin becerilerini karistirmamak lazim. Ornegin gecen sene Gerets'in oynattigi futbolda Arda'nin gorevi kanatta bekleyip atak baslatmakti. Hizli olmadigi icin de defansin arkasina degil, daha cok ayagina paslarla bu yapildi. Lucescu doneminde Hasan Sas benzer sekilde oynardi ama daha hizli oldugu icin kosu yoluna atilan toplarin pesinden de kosardi.
Bu sene ise Arda'yi cok daha hareketli, pas almak icin kanat degistirirken, defansin icinde dogru kosular yaparken gormek mumkun.