Yaw yapma allah aşkına aramızda büyük bir yaş farkı var çocuklar gibi ben ortaya attım yarası olan gocunur söylemlerine ne gerek var iz karşılıklı münakaşa halindeyiz ortada başka insan yoktuki neyse senin üslübun bu diyelim
Ben oyuncu özelliklerinin ne anlama geldiğini bilmiyorum demedim senin oyuncu özellikleri ile ilgili yazdığın yazıyıda dikkatlice okudum benim demek istediğim oyuncu özelliklerini algılamak konusunda farklı düşüncelere sahip oluyoruz mesela çevik ne demek messi ronaldinho arda gibi bileği çevik sağa sola birden dönebilen çalım atan admalarmı yoksa ibrahim toraman etoo saviola gibi ayağını sokabilen birden hamle yapabilen birden hızlanabilen adamlarmı adamlarmı
topsuz alan ne demek sadece bir forvetin veya ofans oyuncuların markajdan kurtulma defans oyuncularının da markaj yapabilme özelliğimidir ön liberolar ortasahaların topsuz alandan ne şekilde yararlanacağı hakkında bilgisi olan varmı eğer savunma ve ofans hattının işine yarıyorsa ofans hatta için boşa çıkma yada markajdan kurtulma defans hattı içinde kademe anlayışı diyebiliriz
Topsuz alan çok mantıksız bir kavram bence arda turan top onda yokken hiç bir şey yapmayan hem savunma hem ofans anlamında bir işe yaramayan sol taç çizgisinde top bekleyen bir adamdır.
DEMİŞSİNKİ Ergun'un AMC oldugunu mu savunmusum? O yuzden mi ML = 20, MC = 15, DM = 10, WBL = 10, DL = 15 olarak degerlendirmisim kendisini?
Ergun'un zaman zaman AML gibi oynadigi da olmustur. Bu nedenle oyunda AMLC gibi gorundugu de olmus olabilir. Oyun da bunu eklemis olabilir cunku AMC ve AML ozellikleri su anda sifir ve oyun zaman zaman bu pozisyonlara 14 ustu degerler verebiliyor kendi kendine
Bunu bende biliyorum ve açık yüreklilikle de söylüyorum sen bir araştırmacı olarak daha bir tane kendine has veritabanı bile oluşturmamışsındır çünkü bir çok editörle uğraşan insan bilirki oyuncu saçma sapan bir mevkiide çıkmasın diye diğer mevkii lere bir yazılır ve sen bunu bu sene öğrenmiş olmalısın oyun atamış demektense bilmiyordum diyebilmek daha erdemli bir davranış olabilirdi
Alex'i Cruzeiro'da izledin mi hic? Ya peki ilk geldigi seneyi hatirliyormusun? Uzaktan sutlarla (ozellikle asirtma) goller atabildigini hatirliyormusun?
Bundan 4-5 sne öncesini bahsediyorsun ben adamın 3 senedir ceza sahası dışından golü yok diyorum önünü boşaltsınlar atar diyorsun oldu banada kaleyi boşlatsınlar ortasahadan atayım. insanlar yaşlanabilir ve yaşa bağlı fiziksel özellikleri düşebilir ben alex de souza yı 1998 deki copa amerikadan beri tanıyorum o zaman 19 yaşında falandı şimdi brezilyada ki savunma kurgusu başka türkiyedeki başka italyada ki başka pirlo milanda çok fazla uzaktan gol atamıyor aaa ama brezilya liginde oynarsa atar deyip te pirlo ya uzun şut 20 mi vermek gerekir ona bakılırsa pavel nedved koskoca italya liginde (hiç bir takım önliberosuz oynamaz önliberolarda rakip takımın 10 numarasını bozmaya şut attırmamaya yönelik oynarlar) öyle şutlar atıp goller yapıyorsa ve alexin uzun şutu 16 olacaksa onun 20 üzerinden 38 falan olması lazım
Alex toplara sert vuramayan bir oyuncudur topun kaleyi bulmayacağından şüphe ederse kaleye şut atmaz ve bu tip oyuncular işte bu sebebten uzaktan gol atamazlar hagi uefa kupasında topu tribünün dışına atmıştı gerard ve lampart ta bunu sıkça yapar ama bazende topu kaleye sokarlar kendine güveni olan futbolcular uzaktan gol atarlar şutu denemeden gol atmak imkansızdır bu yüzden alexinde ricardinhonunda uzun şutu 12i geçmez ben olsam 8-9 yaparım ikisinkinide delgadonun 13 olabilir lincoln ün ise 16-17 olmalıdır aksi bir değer biçilirse futbol bilginizden şüphe edeceğim

Alıntılı Yanıtla