Mesela Ozer Hurmaci cok teknik bir oyuncu ama pas almak icin kendisini bosa hic kacirmayan bir oyuncu ve bu nedenle de o teknigini pek kullanamiyor.
Mesela Necati Ates son vuruslari etkili olan bir oyuncu ama yine tehlikeli pozisyonlara sizma konusunda zaaflari olan bir oyuncu. Ileride statik top beklyen bir oyuncu. (En azindan son zamanlarda boyle)
Sonucta sunu da akilda tutmak lazim. Ofansif orta saha oynayan bir oyuncu, ofansif pozisyon almayi hic bilmiyorsa, topu almak yani pas almak icin bir mucadele vermiyorsa o adam takimini ofansif bolgede bir kisi eksik oynatir cunku pas bile alamaz.
Farkli fikirlere saygim yok degil. Tabii ki var. Ozelliklerin anlamlarini bilen, mac motoruna nasil etki ettigini gozlemlemek icin zaman harcayan kisilerin fikirlerine neden saygim olmasin ki? Sonucta ben de kendi dusuncemi yaziyorum. Benim dusuncem kanun degil bir seyi yanlis dusundugume ikna olursam da fikirim gayet cabuk da degisir.
.
Zaten var o ayirim.Tuncay da ardada aynı mevkiinin oyuncuları tuncay kornerden gelen topları önüne katıp 30 40 metreyi 3 sn de inanılmaz bir şekilde kat ederken arda topu alıp böylesine hızlı bir hucuma çıkaramaz takımı ayrıca kanatta onun önüne topu atmazlar koşmayacağını bilirler zaten pası atacak adama doğru dönerki pası ayağına alsın bu iki futbolcudan tuncay her ikisinide yaparken arda sadece pası aldıktan sonra etkilidir o zaman aralarında bir ayrım da olmalıdır
Tuncay'in off the ball 16, Arda'nin ise 13,
Tuncay'in hiz/hizlanma 16/16, Arda'nin ise 12/13,
Tuncay'in guc 14, Arda'nin 8,
Tuncay'in denge 14, Arda'nin ise 12
Yani Tuncay'in hem hizi, hem dengesi hem de kuvveti topu aldiktan sonra daha hizli ilerlemesine yardimci oluyor. Arda ise bu tip gorevler verildiginde eziliyor. Zaten Arda'ya sol kanatta Tuncay gibi ayni gorevleri verirseniz oyunda Arda'nin performansinin cok kotu oldugunu gozlemleme sansi bulursunuz.
Tuncay'in off the ball'i 16 oldugu icin de kendisini pas almak icin Arda'dan cok daha fazla gosteren bir oyuncu ve aralara sizabilen bir oyuncu.
Tuncay'in Arda'ya gore fiziksel ozelliklerde eksikligi ne? Tuncay genelde daha cok tek hat uzerinde topla giden bir oyuncu, yani cabuk yon degistirebilen bir oyuncu degil. Bu yuzden de cevikligi Arda kadar iyi degil.

Alıntılı Yanıtla