Eğer somut bir kanıta varırlarsa şampiyon sanırım Trabzon olur ayrıca eğer trabzon'un bursaspor gaziantepspor maçlarındada sorun çıkarsa şampiyon bursa olur :)
Printable View
Eğer somut bir kanıta varırlarsa şampiyon sanırım Trabzon olur ayrıca eğer trabzon'un bursaspor gaziantepspor maçlarındada sorun çıkarsa şampiyon bursa olur :)
Vala Trabzonspor yıllar sonra ilk kez şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken eğer saha dışında şike ile maçlar kazanılıp Trabzonspor'un hakkı yendiyse Fenerbahçe,Sivas, Eskişehirspor ya da başka takım hiç fark etmez, suçlulugu kanıtlandığı anda futbolcuların lisansları iptal edilsin,kulüplerede ligden düşürülme mi olur, eksi puanla başlatmamı olur bilemem ama mutlaka ağır cezalar verilsin. Yazık değil mi o kadar emeğe? Eğer göz altına alınanlar suçlu bulunmazsa hem o isimler hem de kulüpleri aklanır ve bu konu da kapatılır. Ama suçlu bulunurlarsa Fenerbahçe,Sivas ya da Eskişehir taraftarı çıkıpta " bu bir yıpratma projesidir" demesin.
Hatta Denizlispor maçı da araştırılsın. Eğer teşvik falan verildiyse Galatasaray da alsın ceza. Adam gibi sahada oynasın herkes.
Habertürk.comQuote:
"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK OPERASYONU"
Olaya sadece futbol olarak bakılmaması gerektiğini vurgulayan Bulut, "Bu tamamen aslında maddi çıkar sağlamak için organize suç örgütü kuran yapıya yönelik bir operasyon. Salı akşamına kadar operasyonun süreceğine dair kesinleşmemiş bilgiler emniyetten dışarı ulaşıyor.
Soruşturmanın uzaması durumunda Türkiye Futbol Federasyonu liglerin başlangıç tarihini de erteleyebileceği gelen haberler arasında.
ben o maçta tribündeydim ve o maçta denizlispor u destekledim normal bi maç değildi sürekli sahaya atılması için konfeti dağıtıldı ayrıca maçın son 15 dk sında Denizlispor un düşmeyceği belli idi diğer maçlar bitmişti çünkü.O maçta tribünde olan herkes birşey döndüğünün farkındaydı...
Hic bisey olmaz merak etmeyin turkiyede ne sike olaylari dondu hepsi ustu kapandi aynen buda boyle olcak.
"CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜY OPERASYONU"
futbol adına açılan en büyük operasyon ise kesin biryerlere ulaşılacaktır. Herkesin sakin bir şekilde beklemesini öneririm.
Diyarbakır eski başkanı da alınmış gözaltına. Daha gözaltına alınan isimler olabilir.
Hayırlısı olsun.Şimdiden şu yapmıştır bu yapmıştır demek için çok erken. İlla birileri bişeyler yapmış ama kim olduğunun çıkar kokusu 1-2 güne.
Daha soruşturma aşamasında işler gs den ve bjk den de yöneticiler vs alınabilir şu durumda ifadeleri alınmak için bunda sorun yoktur.Eğer ceza alınırsa ozaman söyliyeceklerimi söylerim çünkü şu anda ne desek fenerli arkadaşlar üzerimize atlamak üzereler.Sadece toplum içinde senelerdir konuşulan şeyler mahkemeye intikal etmiş baklaım birşey çıkacak mı? Ben zannetmiyorum.
Saraçoğlu'ndaki ve tesislerdeki aramalar tamamlanmış. İzmir'de de Adanaspor teknik direktörü dahil 6 kişi gözaltına alınmış.
Fenerbahçe suçsuz çıksa bile olayı örtbas ettiler denilecek deniyor da,sanki Fenerbahçe suçlu bulunduğunda çoğu Fenerbahçe'li bunun kendilerine karşı düzenlenmiş bir kumpas olduğunu düşünmeyecekler/iddia etmeyecekler.
"Hukukta “Kişilerin suçu sabit olana kadar masumdur” ilkesi var ama teknik-takip sonucu ortada çok büyük olayların yaşandığı da yadsınamaz. Savcıların yaptığı inceleme sonucunda olay araştırılıyor. Adı geçen kişililer büyük olasılıkla tutuklanma talebi ilke mahkemeye sevk edilecek. Eldeki teknik-takip verileri sonucu gerekli karar alınacaktır. Eğer mahkeme sonucunda adı geçen kişiler ve kulüpler şikeye karıştıysa inanılmaz ağır cezalar verilecek. Bu takımlar bir alt lige düşürülecek. Ayrıca en az -10 puan ile yeni sezona başlayacak. Ayrıca şikeye adı karıştığı kesinleşen kişilere yeni yasa gereği 5 ile 12 yıl arası hapis cezası verilecek. Eğer bu kişiler kulüp başkanı ise cezası yüzde 50 arttırılacak. Yeni yasa 14 Nisan’da çıktı, İncelemeye alınan tüm maçlar da bu tarihlerden sonra oynandı. Eğer yasa çıkmasaydı bu olaylarında ortaya çıkması kanunen mümkün değildi. Mahkeme ne zaman sonuçlanır bilinmez ama en az 2-3 yıl süreceğini herkes biliyor. Haliyle adı geçen takımlar yeni sezona da bulunduğu liglerde başlarlar. Ancak 2-3 yıl sonra sonuçlandığında kazandıkları kupa ellerinden alınır bir alt lige indirilirler.
Fenerbahçe’nin durumu sabit olursa şampiyonluk Trabzonspor’a verilir. Ligin tescil edilmesi bile bu realiteyi değiştirmez. Ancak mahkeme sonuçlanana kadar ligin şampiyonu Fenerbahçe’dir. Nihai kararı bağımsız Türk mahkemeleri verecek."
Şu anki durum budur bu soruşturma uzun sürer öyle kısa zamanda bitmez. Ama bu soruşturmanın öncelerinde olan şike iddialrıda araştırılsın. Darbeyi 31 yıl sonra gündeme getirip tekrardan dosyayı açan Devletimiz bununda öncesindeki şeyleri ortaya çıkarsın. Sadece 2010-2011 yılındaki 2 maç ve bir kaç futbolcu, yönetici kaynaklı olan soruşturmaya bakmasın
Fenerbahçe neye göre suçlu bulunacak?
Emniyet basına verir video kaydını yada somut belgeyi herkes susar. Dahası olmaz. :)
Aziz Yıldırım'ın Sivas başkanına şike teklifini içeren telefon kaydını dinledikten sonra onu savunan yada tezgah bu diyen bir Fenerbahçeli'yide çok ciddiye almayın zaten... Yıllardır belirttiğimiz şeyde bu zaten. somut belgeyi gösterin ki savunmayalım arkadaş..
Aziz Yıldırım ilaçlarını, kitabını ve ara öğün yemeğini istemiş. Uzun kalacaklar herhalde.
Ee ?
Etmemeli miyiz daha gözaltında Fener küme düşer diyen bir kesim mevcut zaten.Ki fazlasını da beklediğimiz söylenemez.Aziz Yıldırım yargıyı da satın alacak.
Diğer konu zaten olayın Fenerbahçe üzerinnden şekillenmesiyle bu ihtimal arttı.Ne bileyim Bülent Ataman'ın ismini gören duyan oldu mu?
Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker göz altına alınmış
kardes ben bi yerde okumustum su an aklimda degil kaynak, almanyada bile sorusturma acildi turkiye futbolu uzerine adamlarin dedikleri bu turkiyedeki futbol artik ticaret halina gelmis sike olaylari siradan gunluk is haline gelmis diyorlardi en son ornek ibrahim kizil 2 gunde cikarttilar icerden senin benim gibi bi vatandasin mahkemesi olsa biseyi olsa 3-4 ay surer boyle adamlarin"ki 3-5"gun suruyor.