Originally Posted by
Belgorth
Bu maç motoru için çok uğraşmış mı acaba sigames diye düşünüyorum. Size fantastik bir maç anlatacağım şimdi.
Galatasaray ile kariyerimde ŞL 16’sında çeyrek finale kalmak için rakibim Man. Utd. İlk maç deplasman, deplasman olduğu için amacım mümkünse gollü beraberlik, değilse de en fazla 1 farkla mağlup olmak. Ona göre sahaya 4, defans, 2 DMC ve 1 MC’li orta saha, 1 AML, 1 AMR ve ST ile çıktım. Avrupa Birliği yaması kullandığımdan yabancı oyuncu sorunum yok, maça çıktığım kadro şu şekilde: Muslera, Eboue, Semih, Chedjou, Riise, Melo, George Thorne (satın alma opsiyonlu kiralık), Sneijder, Gaitan (kiralık), Simone Pepe (kiralık) ve Drogba.
Maça iyi başladım, ilk yarı oyunu kilitleyip hızlı ataklarla 1-2 pozisyon da buldum, kalemde pozisyon da vermedim. İkinci yarının hemen başlarında, 51. Dakikada kontra atakla Drogba affetmedi ve golü de buldum. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. O ana kadar saçmalamayan oyun motoru efsanevi hareketler yapmaya başladı. Dakika 55, Simone Pepe sakatlandı, yedekten Bruma’yı oyuna soktum. Dakika 58, Gaitan sakatlandı, yedekten Burak’ı oyuna soktum. Dakika 63, Drogba sakatlandı, oyuna Selçuk’u alıp Sneijder’i kanada, Burak’ı forvete koydum. Hemen 1 dakika sonra, dakika 64, Sneijder sakatlandı, Burak tekrar kanada, 3 oyuncu değiştirdiğim için kaldım 10 kişi ve forvetsiz oynamaya başladım. Dakika 70 Rooney arkadan kayarak Melo’ya girdi ve Melo’da sakatlandı. Kaldım 9 kişi. Dakika 85, Van Persie korner kullandı, yine Rooney -tam anlamadım ne yaptığını ama- Muslera’yı sakatladı. Kaldım 8 kişi, oyuncu değişiklik hakkım zaten yok, bu kadar sakatım var ama rakipten kırmızı kartı geçtim, sarı kart gören bile yok ve kalede kalecim yok. Defanstan adam çıkarmak istemediğimden uzun boylu Burak’ı kaleye koydum. Dakika 90+3, Van Persie korneri kullandı, Fellaini kafayı vurdu, Burak çıkardı, yere düşen topa Semih uzaklaştırmak için vurdu top Bruma’ya çarpıp gol oldu.
Sonuç; 2010 yılında satın aldığım vaio i7 işlemcili laptopumu gözüm nasıl döndüyse duvara fırlattım sinirden. Gerçekten bunu yaptım o anda. Yapmamış olsam size oyunun görüntülerini de kaydını da paylaşırdım.
Açık konuşmak gerekirse, 2005 yılından beri arada 1 yıl hariç (o sene hiç oynamadım) her sene orijinal oyun almış birisi olarak bir daha bırak orijinali, kopyasını bile almam bu oyunun. Benim için bu oyun bitmiştir. Müşterisiyle bu şekilde dalga geçen, “ne satsak zaten alıyorlar, o nedenle çok uğraşmamıza gerek yok bazı şeylerle” düşüncesinde olan hiçbir ticari işletmeyle işim olmaz...