Abi dalga mı geçiyorsun bırak allahaşkına.
Printable View
Pozisyonun devamlılığı kuralına ne oldu ? Bu maçlık rafa mı kaldırıldı ?
Biraz objektif olmaya davet ediyorum Cengiz abi istediğim çok birşey değil. Simao'nun maçın sonlarına doğru Caner'e yaptığı hareketle bunun arasında ne fark var ? Simao bundan daha bariz bir şekilde topa dokundu. Eee ?
Neredeyse 70 küsür maçda 50 küsür galibiyet almış bir hocaya kötü demen bence haksızlıkdan başka birşey değil. Heleki şu kriz döneminden geçerken. Arada yanlış kararları olmuyor mu oluyor tabiki ama sonuçta oda bir insan. Bence Fenerbahçe için Aykut Kocaman bir şanstır. İnşallah şu operasyondan alnımızın akı ile çıkacağız. Ve bu sancılı dönemi atlattıkdan sonra Aykut Hocanın taş gibi bir takım oluşturucağına inancım tam ..
Adama kontrolsüz bir şekilde giriyor. Önce topa dokunması onu temiz mi kılar yani? Ayağı kırılsa ne olacaktı orada? O zaman taban hareketinde de faul olmasın. Nasılsa önce topa dokunuyor adam. Ne önemi var değil mi?
"Gerekirse rakip takım taraftarını da yeneceksin" Ahmet Çınar :D :D
Buyur Cengiz abi 30. saniyeye özellikle dikkat etmeni istiyorum önce topa kim dokunuyor.
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=107022
Anıl kasmaya gerek yok ki. Önce topa dokunmak olayı değil bence bu. Dediğim gibi ozaman taban olayında da faul olmasın. Önce topa dokunduktan sonra isterse sonra ayağı adamın burnunu kırsın. Önemi kalmıyor. Her pozisyonu işimize geldiği gibi mi değerlendireceğiz yani?
Kötü demiyorum mentalitesi yeterli değil diyorum ve kesinlikle bunun arkasındayım. Fenerbahçe çok büyük bi takım bir başka hoca da en azından 50 olmasa bile yüzde 60 lık bi başarı yakalayabilir. Belki o 70 maçın 50sini izlemişimdir. Neredeyse büyük bi çoğunluğunda çıkardığı kadroyu, maçı okumasını bundan doğan değişikliklerini hep eleştirdim. Ne zaman öne geçince takımı yaslamazsa, daha fazla baskı kurmaya çalışırsa yada ne zaman değişiklikleri maçtan önce kafasında belirlemezse maç içinde duruma göre uygularsa o zaman iyi teknik direktördür benim için.
Adamlığına, insanlığına, sadakatine zaten bişey demiyorum.
o pozisyon banada penalti gibi geldi makas seklinde almis ayagini araya oyuncu tabiki direk yerde bulur kendini.
Ceza sahası dışında olsa faul verirdi, içerideyse devam :)
Açıkçası penaltıya da pek takılmadım. Bu maçı kimin hakettiğini herkes çok iyi biliyor. Eze eze oynadık. Fernandes olsa 2 orta da işi bitmişti fenerin. İlk yarı oynadık diyorlar ama ilk yarıda bizim bulduğumuz pozisyonlarının kaçını buldu fener? Futbolun adaletsizliği işte yapacak bir şey yok.
Ben böyle bir fener görmedim 3 maçtır avare avare dolaşıyorlar forvetler harcanıyor şu takımda yıllardır iğrenç orta sahalarla oynuyoruz bir insan akıl edemiyor getiremiyor şu ortaya orasu olmayınca istersen ronaldoyu koy oraya neye yarar.Kazandık ama ben mutlu değilim ben atak görmek istiyorum anadolu takımlarının büyüklerle oynadığı zamanda kapandıkları gibi bir takım görmek istemiyorum.
Beşiktaş bence bu kadroyla çok iyi işler yaptı maçın hakkı beraberlikti.
Hakemi tartışmak saçmalık hakemlik birşey yoktu.
O pozisyonun Avrupada karşılığı penaltı. Ligimizde kıstaslar çok farklı niyeyse hakemler uygulayamıyor. Ceza sahası içinde top ve adama aynı anda dalıp topa müdahale edersen 10 pozisyondan 9una penaltı verilmiyor ama orta sahada olduğu zaman faul çalınıyor.
Haklısında oyuncu profili oynatmak istediği futbola ne kadar uyuyor bunuda sorgulamak lazım ?? Hızlı, basan ve paslı oynayarak yüklenmeyi seven bi teknik adam .. Ne kadar da uğraşsanda fiziki bakımdan zayıf oyuncularla yani Alex ,Emre (son zamanlardaki) Cristian (kaçak dövüşen) gibi adamlarla bunları 90 dakikaya yayamazsın. O yüzden Aykut hocanın kafasındaki düzeni ve oyuncuları oturtması açısından 1-2 sene daha beklemek gerekiyor ..
Açıkçası ben beraberlik olduğuna inanmıyorum maçın hakkının. Eğer biz bir gol atsaydık da maçın hakkı Beşiktaş denirdi. En çok da Ernst'in direkte patlayan füzesine üzülüyorum.
Merak edenlere söylüyorum. Markus Merk Yobonun Mustafaya olan hamlesi için penaltı değil dedi.
Top nasıl 90 derece yön değiştiriyor açıklayabilir misin?
Super Slow Motion yakın çekim verdi Lig TV. Yobo önce topa dokunuyor, çok net tartışmam bile.
Videoda son saniyelerinde Yobo'nun topa dokunduğu net belli oluyor. Penaltı değil, faul ile uzaktan yakından alakası yok.
Bizim takımın eskiyle arasındaki fark bu işte eskiden olsa o dakikada golü bulduğumuz zaman daha fazla bastırırdık sonuna kadar pres yapardık 2'yide atıp onunda üstüne giderdik karşı takım çözülürdü zaten şimdi ne öyle bi mantalite kaldı ne de futbolcu at geriye yaslan...
oyunun karşılığı bu skor değildi ama öyle ya da böyle bu skorlar lazım bize.
Fenerbahçe Beşiktaş'ın eksiklerle gelmesi nedeniyle erkenden golü bulma adına çok kişiyle yüklenerek başladı. Ama bu yüklenmeler 90. dakikada mağlup durumda olan ve artık her şeyi göze alan takım gibi olunca daha maçın başında geride çok boşluk bıraktı. Evet baskılı başlayıp maçı koparmalıydık ama 4'e 2 yakalanacak kadar da abartmamak lazımdı. Neyse ki Yobo'nun başarılı müdahaleleriyle Beşiktaş'ın kontraları sonuca ulaşamadı. İlk yarının genelinde dengeli ve zaman zaman rakip kalede etkili olmaya çalışan Fenerbahçe vardı. 2. golü daha erken bulmamız lazımdı ama olmadı. İkinci yarıda Emre çıktıktan sonra Beşiktaş'ın kalabalık orta sahası Fenerbahçe orta sahasından daha ağır bastı. Beşiktaş baskın gibi gözükse de bu baskının pozisyona çevrildiğini söylemek zor. Ernst'in karşı karşıya kaçırdığı bir pozisyon ve ceza sahası dışından çekilen şut haricinde kalemizde ciddi tehlike olmadı. Yine de bizim yapmamız gereken önde basarak Beşiktaş'ı hataya zorlamaktı. Son dakikada da Stoch ve Caner'in güzel paslarıyla Sow golle başlamış oldu. Fenerbahçe için kötü oynadı deniliyor, doğrudur. Ama kötü oynadığınız bir derbiden galip ayrılmak da iyidir.
Pektemek Yobo pozisyonunda Yobo önce topa dokunuyor.
Yarışta devam ediyoruz. Takımımıza tebrikler.
Oh valla ne güzel. Madem faul değil ozaman artık stoperler ölümüne dalar adamlara. Nasılsa önce topa dokunmak önemli. Ayağını sokar ön tarafa, arkadan da allah ne verdiyse darbeyi vurur. Artık ayağımı kırılır bacağımı kopar gözümü çıkar ne önemi var. Bırakın allah aşkına ya böyle bir şey mi olur. Biraz insaf edin.
Hala önce topa dokunuyor muhabbeti dönüyor. Yahu o zaman Simao'nun Caner'e yaptığı harekete niye faul verildi ???!!!!!
Aynı şey değil.
Ayak "kafa hizasına" kadar kalktığı anda pozisyon endirekt serbest vuruştur. Sporcu sağlığına tehdit eden dengesiz hareket olarak değerlendirilir.
Bu ise normal bir pozisyon. Yobo, Mustafa'dan önce kayarak topa dokunuyor ve pozisyon devamında vücudu normal bir şekilde devam ediyor. Burada kendini çekemeyeceği için anormal bir sertlik olmadığı sürece darbeye faul "çalınamaz".
Hakem doğru karar verdi. Futbolu oyuncu gereği dengesiz girişler hariç topa dokunduktan sonra rakibe mücadele futbol oyun kuralları içindedir. Değerlendirmeyi yanlış yapıyorsunuz.
Hakem başka pozisyonda hata yapmış ise bu benim problemim gibi değerlendirilemez. Ayrıca eleştirebilirsiniz.