Quote:
Originally Posted by
aras886
Sürekli Galatasarayla oynadığım için bana yanlış gelen birçok şeyle karşılaştım takımın lehinde alehinde:
1- Arda gerçekten kötü olmuş, taktik-antrenman diyorsansanız Caner de bende, aynı çalışma düzeninin içinde Caner oldu canavar Arda hala aynı.
Artık zaten Arda'nın 6 ay - 1 sene bekledikten sonra özelliklerinin artmasına gerek yok. Hali hazırda koskoca Galatasaray'ın ve Milli Takımın en iyi oyuncusu. Oyunun başında çok daha iyi başlaması gerekiyor bence.
Daha once de yazdigim gibi bir kanat oyuncusu veya bir ofansif oyuncu icin onemli olan, dribbling, technique, off the ball, passing creativity 14-15 seviyesinde. Yani yildiz seviyesi olan 16-17'ye yakin ancak superstar seviyesi olan 18-20'ye varmak icin biraz zaman gerektiriyor. Fiziksel olarak daha zayif olmasi gerekirdi ancak.
Quote:
2- Edu veya Lugano, Songtan iyi adam mıdır? Ben Galatasaraylıyım diyemi böyle geliyor bilmiyorum 2. senenin sonunda Lugano, Real'e transfer oldu Song beni kan kusturuyor. Gerçekte Song, Lugano'nun 2 katı iyi bir oyuncu.
Lugano'nun yasi genc, potansiyeli de var. Song ise kariyerinin zirvesinde, bu noktadan sonra artik Song'dan ilerleme degil, dusme beklenir. Song ozellikle suratli, iyi top kapan, oyunu iyi okuyabilen bir oyuncu. Ancak Song'a geriden oyun kurdurmaya kalkarsan, kendisi basarili olmaz. Yama'da song da defansif becerileri ile one cikiyor, ofansif becerileri ile degil. Kullanilan taktik eger ofansif beceriler beckliyorsa Song'dan bu kotu performans'a neden olur.
Quote:
3- Necati, Hasan Şaş ve Karan'ı istikrarsız yaptığınızı okudum geçen sayfada Ümit Karan şu anda tüm Avrupa'nın takip ettiğini bildiğimiz Türkiyenin en iyi golcüsü, Gökhan Ünal, Umut Bulut'un attığının hadi onu geçtim sahada yaptıklarının yarısını yapsa içim gam yemeyecek. Taktik antrenman derseniz Gökhan da bende. Ümit'in istikrarsız dönemi 3-4 sene evveldi. Son 3 yıldır sakatlık hariç ne zaman oynasa müthiş bir gol ortalaması ile oynuyor. Hasan ile Necati hakkında denilecek bir şey yok o konuda çok haklısınız. Ayrıca Ümit'in crossing ve flair özellikleri daha yüksek tutulabilirdi. Ümit çok güzel top kesen bir oyuncu bu sene Sakarya maçında Kabze'ye, geçen sene oynadığı son maç olan Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçında; Necati'ye yaptığı ortaları bu görüşüme referans olarak gösterebilirim
Umit istikrarsiz bir oyuncu cunku bazi maclarda harika oynayip 2-3 gol atabiliyor, ancak bazi maclarda oyuna fazla katki yapmadan hic gol atamiyor veya belki 1 gol atiyor. Benim yonettigim Galatasaray'da Umit Karan ligde 18, avrupa'da ise 3 gol atti ilk sezon. Orta yapma ozelligi gozden gecirilebilir.
Quote:
4- Bunu yanlış olarak değil anlıyamadığım için soruyorum;
oyunda finishingi 14-15 olan gerçekte; ligde Ümitle beraber takımın en çok gol atan ismi olan, çok net gol vuruşları olan Sasa İliç; 10 maçta karşı karşıya gayet net pozisyonlarda kaleyi bile tutturamıyor finishinginin iyi olmasına karşın bunun sebebi nedir? Ayrıca İliç oyunda çok rahat adam geçiyor, ne yazık ki gerçekte adam geçme özelliği düşükken buna karşın ara pasları, tek topları ve net vuruşları gayet iyidir.
Ilic in dripling'inin fazla iyi olduguna ben de tanik oldum. Buradan calinan bir kac puan, finishing ve composure ozelliklerine yansitilabilir.
Quote:
5- Oyundaki Cihan; gerçekteki Cihanın yanında önliberoda Vierra, sağ bekte de Cafu gibi olmuş. Bence fazla iyi.
Cihan'i da gozden gecirmeyi dusunuyorudum zaten.
Quote:
6- Ergün de Cihan gibi olmuş artık futbolunun son döneminde oyundaki ile alakası olmayan şekilde kötü oynuyor. Oynadığı kanat koridor oluyor, ortaları yerini bulmuyor..
Ergun'un mac eksigi cok. Bunun yaninda ozellikle fiziksel acidan bir dusus gecirmis durumda. Bu fiziksel acidan gecirilen dusus yama'ya yansidi. Ancak teknik ve zihinsel ozellikler bu kadar kolay kaybolan seyler degillerdir. Eger Ergun 3-4 mac ust uste oynayabilse, o teknigini tekrar gosterecegini dusunuyorum. Oyunda, Ergun'u oynattiginiz takdirde, ozellikle yavasliginin kendisini buyuk handkap oldugunu ve bu nedenle cok adam kacirdigini ve ileriye de cok etkili gidemedigini gozlemlersiniz.
Quote:
7- Sabri'nin; Pace, Agility gibi özellikleri yerinde ama Crossing, Sabri için biraz lüks olmuş bizim bildiğimiz Sabri kendini yırtar, oynadığı kanadı parçalar, her şeyi yapar ama bir tek orta yapamaz. Crossing 13 olması ve ilerdeki gelişme ihtimaliyle beraber fazla olmuş.
Katiliyorum, Sabri'nin ozellikle teknik ozelliklerinde biraz dusurme yapmayi ben de dusunuyordum.
[/quote]
8- Emre Aşık, Tomasla kafa kafaya özelliklere sahip ve gerçek hayata göre pek sakin. Emre iyi, Tomas kötü olmuş diye bir yorum yapamıyacağım ama bir daha gözden geçirilse iyi olur.
[/quote]
Emre Asik'a mumkun olan her turlu cirkeflik vs. verdim ama bu oyuna pek yansimiyor. Emre'nin Tomas'dan buyuk farki olan Konsantrasyon, pozisyon alma, onceden sezme, hiz vs. vs. Bu iyi oyuncuyu birbirine nasil bu kadar benzetebildin anlayamadim.
Quote:
9- Beşiktaştan M. Sedef'in, Kayseriden Ergün Teber'in Ferhatla kıyasladığımda fazla iyi olduğunu gördüm. Hepsini izliyoruz gerçekte göremediğimiz fark oyunda fazlasıyla hissediliyor
Bence ucunde de biraz abarti var.
Quote:
10- Galatasaray Avrupa maçlarını Olimpiyat Stad'ın da oynamıyor.
Bu yama ile degil de, oyun kodu ile cozulmesi gereken bir sorun.
Quote:
11- Hakan Şükür'ün Disliked Staff Ersun Yanal,
Ayhan Akman'ın disliked team Bjk,
Bjk'nin disliked personals Alpay&Ayhan ve rival team olarak daha ilk takım Galatasaray değil Fenerbahçe,
Fenerbahçenin disliked personal nasıl Sabri ise Galatasaray'ın da Tuncay olmalıydı..
Bunlara cok daha detayli bir sekilde girmek gerekli, ancak bu yama takimlar ile ilgili hic bir bilgi'yi degistirmedi. Sadece oyuncular ile ilgili bilgiler degisti.
Quote:
12-
Editörden bakınca Cem'e ne finishing ne heading değeri verildiğinii gördüm bu çocuk yüksek biçimde bu değerleri hak etmiyor mu?
Cem Sultan yasitlarina gore cok iyi performans gosteriyor olabilir, ancak bu Cem'in 17 finishing'i, 15 technique'i olmasi gerektigini gostermez. Ben sahsen Cem'i izleme firsati bulamadim ve bu nedenle hangi konuda ne kadar iyi oldugunu olcme firsati bulamadim. Mantili degerler yazilirsa burada neden bu degerler kullanilmasin...
Quote:
13- Fenerbahçenin reputationu neye göre Galatasaraydan yüksek?
Yuksek olmasi gayet normal. Galatasaray 4 senedir Avrupa'da herhangi bir basari gosterememis durumda. Ayrica finansal sorunlardan dolayi futbolcularin gelmeye kolay ikna olmadigi bir takim. Son 4 senede 1 sampiyonluk olabilir ama son senelerde Fenerbahce'nin daha fazla basarili oldugu asikar.
Quote:
14- Özellikle Alman ligi olmak üzere Avrupa ligleriyle ilgilense gurbetçi futbolcularımız da bir rütuşlansa iyi olur..
Bunlar Turkiye arastirmasinin disinda oldugu icin, Alman arastirmacilara kalmis bir durum.