-
Açıklamaların için teşekkür ederim Ömer Abi.Bu arada adım Aşkın.
Benim oyunda dikkatimi çeken nokta takımlarında devamlı oynayan genç futbolcuların hemen hemen hepsine direk olarak pa verilmiş(Messi:192,Rooney:192,Sergio Ramos:180,Bojinov:181,Lennon:180 vs.)Baktıklarımın içinde sadece Fabregas'da eksili değer var(-10) (Bu konuda Arsenal scoutu hep eksi değerler kullanmış).
Belki Rooney pa sı 192 olacak kadar gelişmeyecek,belki pa sı 192'den fazla 195-198 olacak.Bunu şu an bilemeyiz.Ama şu an için Rooney için en ideal değer diyebiliriz.
Oyunda pa sı -10,-9 olan adamlar genel olarak yaşı 17-18 olan kişiler(Carlos Vela,Giovanni Dos Santos,Theo Walcott, vs.).(Walcott bu sene biraz oynuyor,diğerleri daha takımlarıyla maça bile çıkmamış futbolcular).
Yani daha Dünya podyumuna çıkmamış futbolcularda eksili değerler kullanıyorlar.Dünya piyasasına sunulmuş,takımlarında oynayan adamlarda belirlenmiş pa kullanıyorlar.
Bunu Galatasaray için düşünürsek.Mesela Cem Sultan 33 maç,77 gol.Süper bir istatistik ama gelişecek mi,geleşemeyecekmi belli olmayacak.Cem'e eksi pa verilmesi çok çok normal.Zaten yaşı dolayısı ile de eksi değer verilmelidir.Aydın'ı düşünelim evet oynadığı maçlarda güzel oynadı ama daha devamlılığı yok,istikrarı yok.Bu yüzden Aydın içinde eksi pa kullanılabilir.Mesela Özgürcan paf takımıyla harikalar yarattı.Ama daha doğru düzgün A takımda oynamadı,oynatılmadı.Yani elimize bir istatistik vermedi.Daha ne yapabileceğini,ne yapamayacağını tam olarak bimiyoruz.Bu yüzden - pa kullanılması normal.
Ama Arda Galatasaray'ın bu seneki hemen hemen tüm maçlarında oynadı.Elimizde bir istatiktik oluşturdu.Neler yapabildiğini,neler yapamadığını gördük.Yani gözümüzün önüne bir gelecek koyabildi.
Ben bu nedenlerden dolayı takımlarında oynayan genç futbolcularda belirli pa kullanılmasından yanayım.
Beni dinlediğin için teşekkür ederim Ömer Abi
Edit:Ömer Abi senin dediğinde çok mantıklı geldi.Yaşı 24-25 altı futbolcuların hepsine rassal pa verilmesi.Eğer öyle olacaksa bile rassal pa lar arası bu kadar fark olmamalı.(-9:150-180 gibi)
Mesela;
-20 190-200
-19 180-190
-18 170-180
-17 160-170
-16 150-160 vs.vs
Bence böyle bir değişken potansiyel belirleme şekli olmalıdır.
Şimdi normal şekilde Messi'yi -10(180-200) yapsak ve oyunda açılırken pa sı 180 çıkarsa intihar eder
Bu değişken potansiyel bu şekilde değiştirilirse bence çok çok iyi olur.23-24 yaş altı her futbolcuya rassal pa verilebilir.Hem böylece oyunda bizim hocalık becerimiz,taktiksel becerimiz,antreman becerimiz daha ön plana çıkar.Böylece oyun daha zevkli olur.
Sports İnteractive rassal potansiyel ayarını bu şekilde değiştirise bence çok çok iyi olur.
Beni dinlediğin için teşekkür ederim Ömer Abi
Mesaj Yetkileri