Originally Posted by
perpetua
Gercekleri duymak rahatsiz ediyorsa benden ne bekliyorsunuz?
SI'in kendi cikarlari dogrultusunda hareket etmesi yanlis.
Benim kendi cikarlarim dogrultusunda hareket etmem yanlis.
Ancak siz kendi cikarlariniz dogrultusunda hareket ettiginizde bu dogru mu oluyor?
Detaylandirayim...
SI'in 90 TL istemesi yanlis.
Benim bunun neden boyle oldugunu anlatmam yanlis.
Ama sizin 90 TL'yi yuksek bulmaniz ve bunun dusmesini istemeniz ve bu dogrultuda ornekler vermeniz dogru.
Surekli yazilan bunlar.
Ben de acik acik soyluyorum. FM'in Turkce olmasinin bana bir yarari yok. Yarari olan sizlersiniz. Benim burada rolum araciliktan baska bir sey degil. Sartlar ortaya konulmustur, bu sartlari begenen, uygun bulan katilir. Uygun bulmayan katilmaz. Bu kadar basit degil mi? Evet bu kadar basit. Benim herhangi bir gizli amacim yok.
Ama sizin amaciniz ne hala cozemedim acikcasi.
Kendi kisisel dusuncelerimi duymak insanlari rahatsiz ediyorsa da umurumda bile degil. Cunku ben Turkce FM fikrini satmiyorum. Aksine Turkce FM'i almak isteyen ve surekli soylenen kisilere bir imkan taninmasina yardimci oluyorum.
Bana ustu kapali mesaj vermissiniz.. Halki anlamiyormusum.
Peki halk beni anliyor mu?
Daha once yazdim
Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi icin BIR NUMARALI SART
OYUNUN SADECE TURKCE OLARAK SATILMASI!
Oyunun sadece Turkce olarak satilmasi icin ne gerekli?
Turkce'nin eklenmesi.
Turkce'nin eklenmesi icin ne gerekli?
10 bin kisinin satin almasi.
10 bin kisinin satin almasi icin ne gerekli?
Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi.
Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma olmasi icin ne gerekli?
Iste bu kisir dongunun icinde yazip duruyorsunuz. Ne amacla bilemiyorum.
SI da biliyor Turkiye'de asgari ucretin ne kadar oldugunu. Kendileri arastirip bulmadiysa veritabaninda girili, oradan bakmadilarsa ben 3-4 defa konustugumuzda soyledim. Oyunun Turkiye'de ne kadara satildigini da biliyorlar. Oyunun daha dusuk fiyata satilmasi gerektigini, korsanin bu durumda azalacagini dusundugumu, Turkce cikarsa korsanin azalacagini dusundugumu de biliyorlar. Yani sizin yazdiklariniz yeni, daha once dusunulmemis fikirler degil. Yani tek akilli siz degilsiniz. Ancak fiyatlandirma politikasi Sega'ya ait. Onlar da demek ki ABD'ye yaptiklari gibi Turkiye'ye farkli bir oyun ile girmeyi dusunmuyorlar.
Neden dusunmuyorlar peki?
Yukaridaki mesajlardan birisine Eren CM'in genel muduru Roy Meredith ile olan soylesisi hakkinda bir kac satir yazmis. Neden iste o. Eidos'un stratejisi ise yararsa, Turkiye icin yeni bir model olabilir. Ise yaramazsa da artik kimse kolay kolay Turkiye'ye girmez. Eidos'un kaybinin miktari sadece sirket icinde kalmaz. Insanlar orada burada karsilasir, birbiri ile islerin nasil gittigi hakkinda sohbet eder. Eidos'un Turkiye deneyinin sonucu 1 yila kalmaz herkez tarafindan bilinir. Neden ben CM oynayacaksaniz da orjinal alin ve oynayin diyorum saniyorsunuz? Cebinizde para kalmasina karsi oldugumu mu dusunuyorsunuz acaba?
Tekrar ediyorum. Umarim son olur.
Turkiye icin ozel bir fiyatlandirma yapilmasi icin, oyunun Turkiye'de farkli isim altinda cikmasi, sadece Turkce ile cikmasi gibi yatirimlar gerekmektedir. Turkiye'de 30 TL'ye satilan oyun ile Ingiltere'de 30 GBP'ye satilan oyun ayni olamaz. Ismi farkli olmasa bile icindeki diller farkli olmalidir ki Ingiliz Turkiye'den oyunu ucuza satin alamasin.
Yani SI'in elinde calisan bir Turkce olmasi gerekmektedir. Bundan sonra satislarin cogaltilmasi icin dusuk fiyat da olabilir. 10 bin adet 60 TL'den satmak yerine, 30 TL'den 30 bin adet satmayi hedefleyebilecek alt yapiya sahip olurlar. Gerci o kadar da satmaz herhalde. Ne de olsa en cok satan oyun asagi yukari 10 bin adet satmis. Herkezin ornek vermekten kacinamadigi Crysis. Bu da sizin daha once yazdiginiz bir seydi yanilmiyorsam.
Eh bu ornek varken de zaten 30 TL'den 30 bin adet hayal ise, zaten SI neden ugrasiyor ki bu kadar? Demistim ya, Yunancayi ekler, oradaki potansiyeli sonuna kadar kullanmaya calisirim.
Dikkat ederseniz hep ayni yerlerde donup dolasiyoruz.
Sizin bir numarali hedefiniz fiyati dusurmek. Ancak fiyatin dusmesi icin gerceklesmesi gerekenlerin gerceklesme ihtimali cok dusuk. Sizin guzel hatiriniz icin fiyatin dusmesi icin SI'a isterseniz mektup yazin.
Hatta isterseniz Turkce yazin. Ne de olsa Oliver Collyer Istanbul'da oturuyor ve esi Turk. Gayet guzel de Turkce yazabiliyor ve konusabiliyor.
Ama tabii bu sirket irkcidir, Turkleri hor gorur vs. gibi argumanlarinizi da dinledik sizin.
Sabaha kadar yazarim..
Ama saniyorum ki bu kadari yeter...