Arkadaşlar consistency vb. diyorsunuz ya oyunda nerden bakıyoruz ve anlamları neler özelden veya burdan yazabilir misiniz?
Printable View
Arkadaşlar consistency vb. diyorsunuz ya oyunda nerden bakıyoruz ve anlamları neler özelden veya burdan yazabilir misiniz?
Eğer GS ile oynuyorsanız Ardanın iyi yerlere gelme şansı artıyor. Evet kötü oyandığı oluyor ama @batuhanry arkadaşın dediği gibi romalara veya bende olduğu gibi liverpoola falan gidebiliyor. Ama eğer GS değilseniz ve türkiye ligini açmışsanız Arda gerçekto olduğu gibi lige damgasını vurabilen bir oyuncu olamıyor. nedenini anlamadım. (Concistency 12). Daha önce de belirtmiştim. mesela bi mehmet topuz bu haliyle Fmde sizde olmasa bile ligin iyi bir oyuncusu olup diğer takımların dikkatini çekip, iyi takımlara gidebilirken Arda ise sıradan bir oyuncuymuş gibi ve bu FM2008de başka bir takıma transfer olduğunu nereseyse hiç görmedim. bunun bir nedenini ise anlamış değilim..
Konumuz FM'de Arda'nın kötü olduğu değil ama, Arda'yı oyunun geriden kurulmasında bir parça değil de, dar alanda adam geçmede ve kilit pasları atmada bir oyuncu olarak kullanın.
Evet dediğin doğru Arda genelde doğru taktikle çok iyi yerlere geliyor ama dediğim gibi eğer siz Ardayla oynamıyorsanız, Arda çok sıradan, Ligde takımının yıldızı olamıyor, milli takıma bile sürekli çağırılamıyor ki sakat olmadığı sürece kesinlikle milli takıma çağrılan bir oyuncu. Bunu değiştirmek lazım bence..
kusura bakmayın hiç bi sayfayı okumadan yazıyorum belki acıklaması vardır bilemiyorum ama önceki oyunlarda 160 üstü p.a. verdiginiz bi oyuncuya neden 135 p.a. verdiniz 91 dogumlu olan bir oyuncu 2 senede gelecegiyle ilgili ne anladınızda bu kadar düşüş verdiniz yaşıtı gibi a takımda oynayıp gol atmadı diyemi bu adamın gelecegi bu kadar düşürüldü???
Ilk olarak kimsen bahsediyorsunuz?
Tahmin ediyorum ki sorunuz Cem Sultan konusunda.
Potansiyeli -9 (yani 150 ile 180 arasi rassal) verilmisti biz kendi yorumlarimizi katmaya baslamadan once.
Bizim yorumumuz simdilik -8 olarak potansiyele karar verdi (yani 130 ile 160 arasi rassal). Bu konuda uzun uzun yazildi bu yuzden bu degisimin nedenlerine girmeyecegim.
Aydin konusunda biraz yazilmis.
Ilk olarak son 2 sezonun buyuk bir kismini sakat gecirmis Aydin icin potansiyel acisindan bir gelisme yapmamiz hic mantikli olmaz. Gelecek sezon gosterecegi performansa gore tekrar degerlendirilir.
Bosu bosuna birbirinizi kirmayin, uzmeyin karsilikli satasmalarla. :)
Ikisi de makul oranda gelistirildi.
Ozellikle Topal'in ozellikleri 1'er puan dusuyordu 8.0.2'de bunun nedeni de iki ayagini da iyi kullanabilmesi idi. Bu sorun ortadan kalkmakla beraber, bazi ozelliklerinde gelismeler oldu.
Ayni sekilde Arda icin de bazi gelismeler oldu.
Tam olarak neleri degistirdigimi anlatmam mumkun degil simdilik cunku bir cok sey diger oyuncularla karsilastirmalar yaptiktan sonra yine degisebilir. Degisikliklerin neden oldugunu uzun boylu anlatmak zorunda kalmak yerine, sizlerden biraz sabir etmenizi bekliyorum.
Ancak genel olarak bu yil gelisim gosteren her oyuncuda kucuk veya buyuk degisim oldu.
Lincoln gibi Alex gibi 28-29 hatta 30 yasına gelmis adamların pa degerlerini cok fazla tartismanıza gerek yok.Genel olarak bu yastan sonra fazla bi gelişim beklenmiyecegi gibi zaten 8.0.2de kodlamadan kaynaklanan çabuk yaşlanma skandalı! oyuncuları erken yaşlandırıyor,kısa sürede kullanılmaz hale getiriyor.Sırf 8.0.2den kurtulmak için bir hafta boyunca ugrasıp 8.0.2deki güncellemeleri 8.0.1 datasına aktarmak zorunda hissettim kendimi ümit karanı 33 yasında sariyerde,nihatı 34 yasında mahalle takımlarında görmekten sıkılmıştım çünkü.
slm arkadaslar ben yenıyım neler olup bıttıgını takıp ettım....
ardanın hareket tercıhlerıne sunlarda eklenebılır dıye dusunuyorum...
tempoyu belırler...
yollar içine ilerler....
seytanlık dener...
defalarca adam gecmeyı sever...
kalabalıktan kurtulur...bazıları eklenmıs durumda ama bence hepsı eklenmelı....
bide omer abi kızacaksın belkı ama ardanın pa aynımı kalıcak?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bide gsnın butcesınde bı artırım yapılacakmı yoksa aynımı kalıcak....
aydın konusunda maalesef pek ümitli değilim çünkü aydın ın sakatlıkları çok uzun sürüyor, ve kendini bulması bir seneyi buluyor, biraz kendini bulunca da hemen övgüler başlıyor, anladığım kadarıyla aydın önümüzdeki sene tekrar gs kadrosunda düşünülmeye başlandı ancak aydın henüz gs de ilk 11 de oynayacak ilk 11 i zorluyacak düzeyde değil, özellikle, ortasaha daki kalabalık rotasyon (sabri ve barış tarafından tutulmuş olan sağ kanat, arda duruma göre ayhan tarafından tutulmuş sol kanat) içinde aydın oynayabileceği bir takıma kiralanmazsa boş bir sezon daha geçirmiş olacak... son 2 sezonu boş geçirdiği ortada...
Aydın konusunda fazla yorum yapmaya gerek yok su asamada.yetenekleri ortada ve kötü bir sakatlık geçirmesi bundan sonra da hep uzun soluklu sakatlıklar yasayacagını göstermez yeni sezonu beklemek ver görmek lazım gelişmeleri.
aydın ın sakatlığı çok sık ve kolay nükseden, ek olarakta iyileşme süreci zor olan bir kasık sakatlığı, her aşırı zorlama ve yükleme bu sakatlığı tetiklemekte... ancak son yaşadığı sakatlık bir omuz sakatlığıydı...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Pubis Sendromu
Türk futbolcularında son dönemlerde sıkça rastlanan bir hastalıktan söz edeceğim. Hastalığın adı: Osteitis Pubis... Hastalığın nedeni tam olarak bilinmiyor. Tıp tanımıyla olaya yaklaşırsak; Pubis bölgesi kas yapışma yeri olarak oldukça zengin. Sürekli tekrarlayan burkulma ve gerilme hareketleri sonucu 'simfiz' üzerinde litik lezyonlar başlıyor. Hastalık daha çok ani ve çok tekrara dayalı futbol, buz hokeyi, basketbol gibi spor dallarında faaliyet gösterenlerde görüldüğü gibi atletlerde de görülebiliyor.
Pubis hastalığı, özellikle futbolcular olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı kullanım sakatlıklarından biri. Uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile karakterize... Bu bölgede hem karın kasları, hem de uyluk iç yan kasları kasıkta 'pubis' isimli kemiğe yapışırlar. Tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir. Başlangıç döneminde özellikle antrenman sonrası ağrılar ile seyreden 'Osteitis Pubis' zamanla antrenman sırasında da ağrı oluşturur. İlerlemiş dönemlerde karın kaslarında zorlanmalarda da (mekik, hapşırma gibi) ağrı oluşur.
GENÇLERDE ÇOK GÖRÜLÜYOR
Pubis denilen bu illet futbolcuların başını son dönemlerde iyice ağrıtmaya başladı. Ümit Davala bu nedenle Werder Bremen'de oynarken genç yaşta futbolu bırakmak zorunda kaldı.
Ümit Karan iki yıl önce ameliyat oldu. Galatasaray'ın genç yeteneklerinden Uğur Uçar ve Aydın Yılmaz pubis hastalığı nedeniyle operasyon geçirdi. Ferhat Öztorun ve Vestel Manisa'nın genç yıldızı Selçuk İnan da aynı nedenle zaman zaman sıkıntı yaşıyor.
Brezilyalı yıldızı Alex, 'pubis' yüzünden performansını sahaya dört dörtlük yansıtamıyor. Alex bu yüzden ağır idmanlara katılmıyor.
Galatasaray'ın eski doktoru Prof. Burhan Uslu, bu hastalığın nedenlerini şöyle 4 ana maddede topluyor.
1-Hastalık, sporcunun anatomik yapısından kaynaklanıyor.
2-Sporcunun yere basış şekli çok önemli. Pubis hastalığı ayağı içeri basan sporcularda daha fazla görünüyor.
3-Antrenmanlardaki aşırı yüklenmeler hastalıkta etkili oluyor. Eğer sporcu sezon öncesi yapılan çalışmalara hazır ve kuvvetli gelmezse aşırı yüklenmede hastalık oluşuyor.
4-Pubis hastalığına yakalanan sporcu, yeterince dinlenmeden ve tam iyileşmeden ağır antrenmalara maruz kalırsa hastalık nüksediyor.
Arkadaslar Emrah Yollu'nun tam olarak boyunu bilen varmı? Bildigim kadarıyla FM07de editörde genç oyuncuların boy degerlerinin basında (-) ifadesi oluyordu bu da oyuncuların ilerki zamanlarda boylarının uzayabilmesini saglıyordu.suan öyle bir durum sözkonusu deil oyuncuların boyları da uzamıyor sanırım?! Emrah Yollu gibi boyunun uzama ihtimali yüksek bazı oyuncuların suanki boylarını girdigimizde ilerleyen senelerde de aynı kalıyor gözlemledigim kadarıyla.Bu uygulama neden kaldırıldı bilginiz varmı
Benim bildigim boy uzama olayi rastgele gelisen bisey yani oyundan oyuna degisiyor. Mesela bi oyunda Irfan Basaran 169 cm kadar uzayabilir baska bi younda hep 164 cm kalabilir sans meselesi.
Boyun zaten oyuna katkızsı yok, yani jumpng değerinin içinde, bu değeri verirken boya göre veriyorlar.
Ole de rastgele ozellilkleri olan genc oyuncularda oluyor onemi yani oyun boyuna gore jumping degeri veriyor.
artik su Arda'yi daha efektif hale getirmek münkünmü?
yani gercektekı ardayla oyundakı arda arasında cok fark var....arda hakkında dusunduklerım ...teknık:19 top surme:17 hız :12 hızlanma:15 yaratıcılık :14 topsuz alan 15 uzun sut :8 bıtırıcılık:10 calısma oranı :14 dayanıklılık :13
cevıklık :16 konsantrasyon:12 pas:14veya 15 orta yapma :13 ılk temas 14
ardanın bıtırıcılıgı artsın demıs 1-2 arkadas ama bence ardanın bıtırıcılıgı 10 nu gecmemelı....
omer abı su ardanın bıttıyse koyabılırmısın .?.dusundugum profılde cok abartı degıl gıbı gelıyo bana....
arda oyunda gercekten kotu gercektekıyle cok uzak bı oyun sergılıyo...
arda ıcın dusunduklerım cok abartı degılll .....
teknık:19 top surme:17 hız :12 hızlanma:15 calısma oranı :14 takım oyunu14
dayanıklılık:13 topsuz alan:15 yaratıcılık:14 verılmelı eger arda sahayı ugur ucar ve hakan sukur kadar goremıyosa bıraksın futbolu....
orta yapma:13 pas:15 ardanın paslarında bı duzelme gordum ben bu sezon....
bıtırıcılık:10 nu gecmez...ılk temas:14 frıkık:9 korner:12 bıde ardanın onemlı macları sanırım 14 tu 16 olabılır gıbı gelıyo bana....
tabı yapıcak omer abı bız fıkrımızı beyan ettık.....
Yaratıcılık 15 olmalı.Sabrinin yaratıcılığı nerde.Ardanın yaratıcılığı nerde.
mesajı 2 kere yazmısım ozur dılerım....ardanın kesınlıkle 14-15 olmalı sabrı ,hakan sukur,ve ugur ucar kadarmı yaratıcı arda......14-15 verılmeyecegını bılıyorum ama yınede umut....
Galatasaray'ın kadrosundaki çoğu oyuncunun baştan sona tekrar değerlendirilmesi gerekiyor bana göre.
Uğur uçar CA'sı yükseltilmeli.Çalımlama,hızlanma,hız,kademe,orta açma(bana göre bu konuda Galatasaray'ın en iyisi),pas konusunda yükseltilme yapılması gerekli.
Emre Güngör neredeyse Cannavoro gibi oynamaya başladı bir ara.Ama yaşının gençliği nedeniyle oyuna konsantre olmakta zorlanıyor bazen bu da hata yapmasına neden oluyor.
Rigobert Song CA olarak kesinlikle düzenleme yapılması lazım.Markajı,top çalması,yer tutması kesinlikle daha yüksek değerlere çekilmeli.Hızı ve hızlanması yaşından dolayı düşürebilir.
Servet Çetin tamamen tekrardan değerlendirilmeli.Fenerbahçe'deki Servet ile arasında dağlar kadar fark var.Takım oyunu ve bağımlılık kesinlikle yüksek değerlere çekilmeli.Sakatlık konusu olabildiğince düşürülmeli fizik yapısı kuvvetlendirilmeli.İkili mücadelelerde ve hava toplarında çoğu maçta geçilmez kale gibiydi Servet vücüdunu kullanması çok yerindeydi.
Arda Turan konusunda arkadaşlar gerekenleri fazlasıyla yazmışlar.Oyunu kurma,görev alma konusundaki değerleri yükseltilmeli.
Barış Özbek bağlılık,takım oyunu,takım çalışması değerleri yükseltilmeli.
Ü.Karan bitiricilik ve oyun kurma yeteneği geliştirilmeli.
Nonda takım oyunu ve bitiriciliği geliştirilmeli,fiziksel açıdan tekrar değerlendirilmeli.
Lincoln bence bir sene daha değişim yapılamdan beklenmeli.Çünkü bu sene Türkiye'deki sert oyuna alışmakta zorlandı.İBB maçında Tjikuzu neredeyse tekvando haraketleriyle kendisini biçiyordu.
Uğur,Sabri,Arda,Barış,Serkan,Ü.Karan,Aydın Yılmaz,Özgürcan Özcan,Mehmet Topal,Song,Emre Güngör ve birçok adı aklıma gelmeyen oyuncunun favorite team hanesine Galatasaray eklenmeli.
Altyapıdaki genç yeteneklere biraz daha dikkatli inceleme yapılması gerekli.Çok az oyuncuyu ilk 11'e alabilecek kadar geliştirebiliyorsunuz.
çalımlama özelliği yok.dribling,özel yetenek,teknikten biri bunu içeriyor sanırım.
Ugur'da gelisme yapildi.
Aksine bence Emre oldukca konsantre ve ozellikle ters kademeye girmesi gerektigi zaman bunu hatasizca yapabiliyor. Buna tabii hizli ve oldukca cevik olmasinin da bir katkisi var. Emre'de en buyuk zaaf topu oyuna sokamamasi.Quote:
Emre Güngör neredeyse Cannavoro gibi oynamaya başladı bir ara.Ama yaşının gençliği nedeniyle oyuna konsantre olmakta zorlanıyor bazen bu da hata yapmasına neden oluyor.
Katilmiyorum. Song iyi bir oyuncu ancak buyuk degisiklikler yapilmasi gereken bir oyuncu degil. Yaslanmasina ragmen hizindan cok fazla kaybettigini de dusunmuyorum.Quote:
Rigobert Song CA olarak kesinlikle düzenleme yapılması lazım.Markajı,top çalması,yer tutması kesinlikle daha yüksek değerlere çekilmeli.Hızı ve hızlanması yaşından dolayı düşürebilir.
Fizik guclendi. Natural fitness yukseltildi.Quote:
Servet Çetin tamamen tekrardan değerlendirilmeli.Fenerbahçe'deki Servet ile arasında dağlar kadar fark var.Takım oyunu ve bağımlılık kesinlikle yüksek değerlere çekilmeli.Sakatlık konusu olabildiğince düşürülmeli fizik yapısı kuvvetlendirilmeli.İkili mücadelelerde ve hava toplarında çoğu maçta geçilmez kale gibiydi Servet vücüdunu kullanması çok yerindeydi.
Bagilmlilik deyince ne demek istediginizi anlayamadim. Takima bagimlilik ise soylediginiz kesinlikle katilmiyorum. Servet kim en yuksek maasi verirse o takima gidecek bir oyuncu. Kariyeri ve kendi kazanci her zaman icin kendisi icin ilk planda. Simdiye kadar yapitigi tum aciklamalarda da bunu hic tereddut etmeden soyluyor.
Oyun kurma konusunda katilmiyorum. Umit bu sezon cok asist yapmis olabilir ancak top ayaginda oldugu zaman pek etkili olmayan, tek vurusluk bir oyuncu Umit.Quote:
Ü.Karan bitiricilik ve oyun kurma yeteneği geliştirilmeli.
Nonda'nin bitiriciligini gelistirmek icin en ufak bir neden goremiyorum. Hatta bu sezon bir tane bile ne guzel bitirici vurus diyebilecegim bir gol de atmadi.Quote:
Nonda takım oyunu ve bitiriciliği geliştirilmeli,fiziksel açıdan tekrar değerlendirilmeli.
Cogunda zaten vardi, bazi digerlerine de eklendi.Quote:
Uğur,Sabri,Arda,Barış,Serkan,Ü.Karan,Aydın Yılmaz,Özgürcan Özcan,Mehmet Topal,Song,Emre Güngör ve birçok adı aklıma gelmeyen oyuncunun favorite team hanesine Galatasaray eklenmeli.
Alt yapidaki oyuncularin hepsi A takima cikacak ve A takimda oynayacak diye bir kaide yok. Bazi oyuncular var ki ne kadar umit baglasak da baglayalim fiziksel gelisimi olmayacak, hic bir zaman Galatasaray'da oynayamayacak oyuncular. Bazi oyuncular da var ki iyi fizik sahibi olmalarina ragmen basarili olmalari icin gereken patlamayi, gelisimi gosteremeyebiliyorlar. Alt yapidan cikan oyuncularin cogu, Super Lig'de ortaya ve ortanin ustune oynayan takimlar icin kaliteli oyuncular olabiliyor ancak daha ustune cikamiyor bu degerlendirme bence gayet gercekci hatta bazi durumlarda iyimser.Quote:
Altyapıdaki genç yeteneklere biraz daha dikkatli inceleme yapılması gerekli.Çok az oyuncuyu ilk 11'e alabilecek kadar geliştirebiliyorsunuz.
Bende bununla alakalı bişeyler söylemek istedim. Evet topu oyuna sokarken hataları oluyor ama GSyi uzun zaman sonra defanstan attığı toplarla pozisyona, hatta karşı karşıya pozisyona bile soktuğu oluyor.(Uğurun Uçarın attıklarıda var ama o stoper oynamıyor ) Yani hem hataları oluyor hemde attığı çok süper paslar. Evet burada bir çelişki var gibi ama oluyor çoğunz görmüşsünüzdür o yüzden acaba emrenin en büyük zaafı topları oyuna sokamamak mı yoksa pozisyona soktuğu paslar şansa mı? Çünkü bundan önce ne Song Tomas ne de Servetin attığı bi uzun top GS için pozisyon olmuş hatırlayamadım..
Gozunun onunde canlanan sadece bir pozisyon. Topu rakip cikmaya calisirken kapti ve hemen uzun oynadi ve Umit Karan'i pozisyona soktu. O bir pozisyona takilip kalirsak Ayhan'in uzun sutlarini 18-19, Arda'nin bitiriciligini 17-18, Servet'in top kapmasini 17-18 yapmamiz gerekir. :)
Servet'înkini yapabiliriz :D güç ve fizik yardımıyla topu kapıyor ama sonuçta kapıyor :)
1 Tane yapmış olduğunu düşünseydim zaten yorum yazmazdım, bundan önceki yorunlarıma bakabilirsiniz, herneyse ama ben bu pozisyonlardan 4-5 tane oldu gibi düşündüm veya aklım beni yanılttı ama sadece fener ve leverkusen maçlarında defansttan pozisyon oluşturan paslar atmış şimdi biraz inceledim. Zaten ben emrenin pasıda şu olsun falan demek istemedim o yüzden kusura bakmayın ..
bıde omer abı servetın top kapma 13 temı kalıcak yanı mınımum 15 ı hak edıyo........vucuduyla topu alıyo demıssın dogru ama dunyada bole defans oyuncuları cok ve bunlara dusuk degerler verılmıyo.....
Servet topu kapmak icin mudaheleyi bir cok durumda yapamiyor. Ustune gelen forvet oyuncusundan top alabilen bir yapisi yok.
Omuz omuza gidiyor, rakibi zorluyor ve kaleye yaklasmasini onluyor. Defans oyuncusu ise belli seviyede top kapma becerisi olmasi lazim dusuncesine katilmiyorum. Bu dusunce nedeniyle Ingiltere'de 4 buyuk takimda oynayan butun defans oyuncularin tackling 16 bu nedenle ve hic de mantikli degil acikcasi.
bide ugurun pa sanırım 143 tu....pa aynımı kalıcak?ardanın mevkı ozellıklerı aynımı kalıcak ppm dıyosunuz galıba?
Emre bazen iyi uzun pas atıyor ama topu oyuna sokmada biraz heyecanlı özellikle büyük maçlarda çok zorlanıyor..Yaşıda genç tabii biraz daha büyük maçlarda oynarsa kendisine güveni gelicek..uğur pa max 150 olur 143 te fena sayılmaz...Aydının bu sene göstereceği performansla bence bir çok değişiklik olucak..ortaları çok iyi özellikle son maçlarda..Ardada zaten gelişme tapılmış ama güç 11-12 olmalı dayanıklılık 11-12 zor geçer..Yaratıcılık bence uzakta koşan adama pas atmaktan ibaret değil bence..Oyuncuyu boşa kaçıran ince paslarıda içermesi lazım..Mesela ardanın beledeye maçındaki asisti tam bi yaratıcılık akıl örneği..Sabri nin dayanıklılığı 20 olmalı.Hızıda artmalı..Spiker dün şl maçında ingilterenin en hızlı oyuncularının 100 metreyi 11 saniyede koştuğunu duydum sanırım sabri geçen seneki bursa maçında 90.dakikada hemde topla 10 saniye civarnda koşmuştu walcott un hızıda 20 20 olduğuna göre biraz düşünülebilir bu konuda..Aykutun cesareti düşük yumruklama ve yan toplar en büyük zaafı reflexleri ve 1-1 de iyi olan kaleci iletişimi biraz düşük..
sabrinin hız artarsa ca da cok artıcagından 20 20 zor....ama mumkunse verılmelı cunku hak edıyo
Theo Walcott, Glichy ve Adebayor Arsenalin en hizli isimleri.
Walcott hem topla hemde topsuz cok ve cok hizli. Sabri'ye 20 vermek yanlis olur ama 17-18 uygundur, Work rate ve staminada ufak artis olabilir.
Arda konusundada, Team work ve work rate 14-15 olabilir. Stamina birkac puan artabilir. Ayrica Creativity 2, flairde 1 puan artis olabilir, olmayabilirde.
Cafercan konusundada Teknik ve birkac tane mental özelliklerinde artis bekliyorum yada suanki degerleri tutup fizik degerleri artrilabilir, cünkü bu yil bayaa bi mac oynanica güclendi, bana hizlanmisda gibi geliyor.
Teamwork ve work rate o seviyelerde olmayacak. Creativity'de ufak bir yukselme oldu. Flair ayni ve bence pek gerek yok.Quote:
Arda konusundada, Team work ve work rate 14-15 olabilir. Stamina birkac puan artabilir. Ayrica Creativity 2, flairde 1 puan artis olabilir, olmayabilirde.
Cafercan'i izlemedim bu sezon. Izleyen ve Ordu'yu takip eden arkadaslar gerektigi duzeltmeleri yaparlar.Quote:
Cafercan konusundada Teknik ve birkac tane mental özelliklerinde artis bekliyorum yada suanki degerleri tutup fizik degerleri artrilabilir, cünkü bu yil bayaa bi mac oynanica güclendi, bana hizlanmisda gibi geliyor.
Dayaniklilik icin 20'nin biraz yuksek olacagini dusunuyorum.Quote:
Sabri nin dayanıklılığı 20 olmalı.Hızıda artmalı..Spiker dün şl maçında ingilterenin en hızlı oyuncularının 100 metreyi 11 saniyede koştuğunu duydum sanırım sabri geçen seneki bursa maçında 90.dakikada hemde topla 10 saniye civarnda koşmuştu walcott un hızıda 20 20 olduğuna göre biraz düşünülebilir bu konuda..Aykutun cesareti düşük yumruklama ve yan toplar en büyük zaafı reflexleri ve 1-1 de iyi olan kaleci iletişimi biraz düşük..
Walcott'un 100 metreyi 11 saniyede kosmasi dogru. Hatta bu nedenle Ingilizler 20/20 verdi. Sabri 90 metre degil ama yaklasik 80 metreyi 10 saniyede kostu.
Aykut konusunda da soyledigine benzer degisimler yapildi bile.
Turkiye U-19 milli takimin Elite round'daki ilk macinda Erhan Senturk galibiyet golunu atmis turnuvanin ev sahibi Ermenistan U-19'u 2-1 yenmisiz diger golu de Bursasporlu Sercan Yildirim atmis. U-19 kadrosunda Galatasaray'dan Erhan Senturk ile birlikte Cetin Gungor ve Sinan Osmanoglu'da kadroda bulunuyor.
U-16 milli takimin Beyaz Rusya ilw 2 hazirlik maci yapmis ve ikisini de 4-1 kazanmisiz kadroda bulunan tek Galatasaray'li oyuncu Berkin Arslan da iki macta da birer gol kaydetmis. Bu Berkin Arslan cok yakindan takip edilmeli U-16'da neredeyse her mac bi golu var.
Ayrica kadrolara bakiyorum cok sayida yurt disinda oynuyan oyuncularimiz (cogu Almanya'da) var umarim FM 2009'da eklenirler oyuna ozellikle PSV'de oynayan Engin Bekdemir'in eklenmesi icin 3-4 ay once yazmistim 802 icin ama eklenmemisti....