Sayfa 6 / 41 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 1209 sonuç

Konu: [TSL] Galatasaray Araştırması FM2008 - 8.0.2

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Quote Originally Posted by Lionel Andres Messi View Post
    bence 160 verilmez.150 verilirse iyidir.aydın malesef 2 sene önceki kaldığı yerden devam etmiyor.

160 verilecekse önceki seride -9 verilmeliydi.
    Sen Aydin'i bu sene hic izledin mi? Aydin sadece bi macta iyti oynamadi ayrica gostermis oldugu cok onemliu gelismeler var. Dikkatli takip etmedigin cok belli.

Aydin'in yasindan haberin var mi daha henzu 1988'li, 20 yasinda yani.

Aydin'daki en onemli gelisme fizigidir gercekten fiziki acidan buyuk bi gelisme var bu da cok onemli mesela Arda'nin en buyuk eksigi. Bu durumda bence Arda'dan bile daha buyuk yerlere gelebilir Aydin.

Arda'da patlamasini yapmadan once 135 PA idi sonra -9 PA oldu en son da 166. 160, -8 icin verilebilinicek en yuksek deger ayrica neden olmasin? -8 PA olarak dusundugu Nuri Sahin'e 165 PA veriyorsa Hollanda arastirmacisi baska oyunculara -8 PA diye bu tur degerler verilmicek mi? Mantigin dogru degil bence. Aydin'in -9 PA degeri verilmemesinin en buyuk nedeni bence sakatliklaridir yoksa o degeri Arda'dan bile once hak edicek birisidir.

Ayrica Besiktas'daki son surumde -7 PA olan Aydin Karabulut'a 155 PA veriliyorsa ayni yasta olan Aydin'a 160 PA verilmemesi icin hic bi neden yoktur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Eklemek istedim en son surumde -7 PA yani maksimum 140 PA ulasicak (oyunda aslinda 139'dan oteye gitmez) Aydin Karabulut'a 155 verilmesine itiraz etmeyip (demin Besiktas topigine goz attim) -8 PA diye aslinda oyunda alabilicegi degerlerden birisi olan 155-160'a itiraz etmen enteresan dogrusu.
    Last edited by licentia : 15.Mayıs.2008 at 23:58 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by licentia View Post
    Sen Aydin'i bu sene hic izledin mi? Aydin sadece bi macta iyti oynamadi ayrica gostermis oldugu cok onemliu gelismeler var. Dikkatli takip etmedigin cok belli.

Aydin'in yasindan haberin var mi daha henzu 1988'li, 20 yasinda yani.

Aydin'daki en onemli gelisme fizigidir gercekten fiziki acidan buyuk bi gelisme var bu da cok onemli mesela Arda'nin en buyuk eksigi. Bu durumda bence Arda'dan bile daha buyuk yerlere gelebilir Aydin.

Arda'da patlamasini yapmadan once 135 PA idi sonra -9 PA oldu en son da 166. 160, -8 icin verilebilinicek en yuksek deger ayrica neden olmasin? -8 PA olarak dusundugu Nuri Sahin'e 165 PA veriyorsa Hollanda arastirmacisi baska oyunculara -8 PA diye bu tur degerler verilmicek mi? Mantigin dogru degil bence. Aydin'in -9 PA degeri verilmemesinin en buyuk nedeni bence sakatliklaridir yoksa o degeri Arda'dan bile once hak edicek birisidir.

Ayrica Besiktas'daki son surumde -7 PA olan Aydin Karabulut'a 155 PA veriliyorsa ayni yasta olan Aydin'a 160 PA verilmemesi icin hic bi neden yoktur.
    hayır ben aydın'ı 1978 li 30 yaşında diye biliyordum.
    aydın bu sene izlediğimi hatırlıyorum.1 ya da 2 defa. iyiydi. fazla da izleymedim.zaten şuanki izlediğimiz maç bizetam p.a. sını göstermiyor heralde.aklımdan 115 gibi bir değer mantıklı geldi c.a. sı için.

yaşadığı düşüş ve sakatlıkların etkisi büyük olduğu için p.a. sından pek güven alamadım.kendim bir database hazırlamıştım 150civarı bişey vermiştim.150 yide dediğim gibi hafife alma illa şu bilmem karabulut 155 şu şahin 165 aldı beni ilgilendirmiyor bu kıyaslamada.
    zaten aydın yılmazın öyle bir p.a. yı hakediyorsa ömer abimiz verir ama pek sanmıyorum verceğine umarım en doğrusunu verir.150 bekliorm ben.

öyle bir cevap vermişsin ki tokat gibi gören beni burda gsli oyunculara çamur atan biri sancak.

merak etme 160 verirse ömer abi ağlamam sevinirim.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by licentia View Post
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Eklemek istedim en son surumde -7 PA yani maksimum 140 PA ulasicak (oyunda aslinda 139'dan oteye gitmez) Aydin Karabulut'a 155 verilmesine itiraz etmeyip (demin Besiktas topigine goz attim) -8 PA diye aslinda oyunda alabilicegi degerlerden birisi olan 155-160'a itiraz etmen enteresan dogrusu.

-7 p.a. verdiğini bilmiyordum karabulutu bizim yılmazdan daha çok izledim zaten orayada yazdım ben profil hazırlasam 148-149 gibi bir değer verirdim ama 155e itiraz etmem dedim.

bizim aydın için 150 gibi bir değer dedim.155 de 160 da verilse itiraz etmem.çünkü yılamz karabuluttan daha teknik ve biraz daha hızlı.ben ne diyorum yaşadığı sakatlıktan aşırı etkilendi gelecek için 160 gibi bir değer bana garanti gelmior dedim.ben 150 veririm.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ayrıca kendi arkadaşımada paylaştım bunu aydın 2 yıl öncesine dönse ben 170 p.a. da ısrar ederdim.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 16.Mayıs.2008 at 00:20 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu yıl pek izleme şansı bulamadım ama Trabzon maçı veya GS maçının son dakikaları iyiydi ama 2 maç görüp 160 PA vermezdim(siz daha fazla izlemiş olabilirsiniz). Yani evet büyük yetenek olabilirdi ama çok fazla gelişeceği yaşları sakat geçirerek bence gelebileceği yerlere tam olarak ulaşamayacak. Şu an için 160 zor bence ömer abi kriterlerine göre vermez ancak şöle bişey var Bu yılki performansıyla beraber tekrar 160lara çekilebilir. Ayrıca Licentia'ya katılıyorum, Aydın Karabuluta 155ler falan verilecekse Aydın Yılmazda ona göre değerlendirilmelidir.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Bu yılki derken yani yeni sezonda göstereceği iyi performans ile 160lara çekilebilir kastettim. Belediyedeki haliyle değil..
    Last edited by mkkadi : 16.Mayıs.2008 at 00:34 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

karabulut -7 diydi bence bu sene iyi şans buldu maçlarda.bazı maçlarda katkı sağladı beşiktaşa.daha çok ön plandaydı açıkçası benim gözüme girdi.-7 yi aşacak bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum .ki ben onu -8 biliyordum oyunda daha 20 dk öncesine kadar.

öbür konuda 148-149 verirdim dedim.ancak 155 e de itiraz etmem dedim çünkü -8 biliyordum onu oyunda.umarım bu karabulut konusnu kapatırsın.

bu konuda daha öncesinde 145 e abartı diyenler vardı aydın yılmaz için umarım bunlarıda biliyorsundur.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Mehmet Topal ca ve pa ları nasıl olacak bunun hakkında bilgi var mı ?? Ben bariz artış bekliyorum..
    kuşkusuz ikisindede hem c.a. hemde p.a. da artış olacaktır.

yanılmıyorsum p.a. sı en son 153 tü.bir 160 olmalıdır diye düşünüyorum.

c.a. sını tam kestiremiyorum ama iyi bir artış bekliyorum açıkçası.

marking,tackling,stamina,first touch ve oyun içi zekasında özel bir artış bekliyorum.pas ve uzun şutuda ekliyebiliriz.
    Last edited by Lionel Andres Messi : 16.Mayıs.2008 at 01:24 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

fenerbahçe ile oynadığım dönemde 140 PA lı vederson 22 asistle rekor kırarken 180 PA lı diego tüm sezon 4 asist yapabilmişti.
    ikisinede aynı özeni gösterdim hatta diegonun üstüne titremiştim..

bunu şundan söylüyorum..

aslında kağıt üzerinde yazan PA değil oyuncunun takımda ne kadar bu potansiyelini gösterdiği daha doğrusu gösterebildiğide çok önemli,,

aydın da ardada değişik akımlarla kadromda bulundurduğum oyuncular oldular ama özellikle arda için 2 sezon inatla oynatmama rağmen bir türlü olmadı maçlarda 8-9 gibi puanlarla oynayamadı ...tüm takım 7 hatta kimi 8 ama arda 6 yla oynadı..

üstelik buna bir kerede değil bir kaç defa başıma geldi...

ayrıca bir başka takımla da süper ligde yer alırken ardanın hiç yılın oyuncusu olduğunu ve süper maçlar çıkardığını göremedim..

ben arda içinde aydın için de PA tartışmasına girmeyeceğim..Türkiye ligi için 150 pa ve üstü değer verilen her oyuncu çok önemlli bir oyuncudur benim için

ama eğer yukarıda yazdıklarım sadece benim başıma gelen tesadüfler zinciri değilse....

gerekirse arda da aydın da 150 olsun ama oyuna katılmaları yeni takıma uyumları ve consistennsyleri yani CA larını sahaya yansıtabilme hünerleri biraz daha fazla olsun...

şimdi vederson 140 Pa sıyla senede 22 asist yapıyor ama ondan 40 puan daha fazla PA lı diego onun yarı performansını gösteremiyorsa...demekki önemli olan sadece profillerde ki veya editördeki değerleri değil saha içerisine bu değerleri ne kadar yansıtabildiğidir..

çünkü ben kağıt üzerinde ki değerlere değil...oyuncunun maç içerisindeki yaptıklarını kendime birinci referans olarak alırım...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    fenerbahçe ile oynadığım dönemde 140 PA lı vederson 22 asistle rekor kırarken 180 PA lı diego tüm sezon 4 asist yapabilmişti.
    ikisinede aynı özeni gösterdim hatta diegonun üstüne titremiştim..

bunu şundan söylüyorum..

aslında kağıt üzerinde yazan PA değil oyuncunun takımda ne kadar bu potansiyelini gösterdiği daha doğrusu gösterebildiğide çok önemli,,

aydın da ardada değişik akımlarla kadromda bulundurduğum oyuncular oldular ama özellikle arda için 2 sezon inatla oynatmama rağmen bir türlü olmadı maçlarda 8-9 gibi puanlarla oynayamadı ...tüm takım 7 hatta kimi 8 ama arda 6 yla oynadı..

üstelik buna bir kerede değil bir kaç defa başıma geldi...

ayrıca bir başka takımla da süper ligde yer alırken ardanın hiç yılın oyuncusu olduğunu ve süper maçlar çıkardığını göremedim..

ben arda içinde aydın için de PA tartışmasına girmeyeceğim..Türkiye ligi için 150 pa ve üstü değer verilen her oyuncu çok önemlli bir oyuncudur benim için

ama eğer yukarıda yazdıklarım sadece benim başıma gelen tesadüfler zinciri değilse....

gerekirse arda da aydın da 150 olsun ama oyuna katılmaları yeni takıma uyumları ve consistennsyleri yani CA larını sahaya yansıtabilme hünerleri biraz daha fazla olsun...

şimdi vederson 140 Pa sıyla senede 22 asist yapıyor ama ondan 40 puan daha fazla PA lı diego onun yarı performansını gösteremiyorsa...demekki önemli olan sadece profillerde ki veya editördeki değerleri değil saha içerisine bu değerleri ne kadar yansıtabildiğidir..

çünkü ben kağıt üzerinde ki değerlere değil...oyuncunun maç içerisindeki yaptıklarını kendime birinci referans olarak alırım...
    Evet yazdıkların önemli .Yani sadece Pa ya da CA değil özelliklerinin nasıl olduğu ve o özelliklerini yansıtabilecekleri bir taktik lazım. Evet bazen arda dediğin gibi 6 dan fazla alamazken bazı taktiklerde takımın en iyi puanlarını alan avarage ratingde ilk 3e giren hatta bende 170 PA ile (-9) iken Liverpool ve Arsenale gidebilen bir oyuncu olmuştu. Yani ömer abi hep diyor. Arda çok hızlı olmadığı için onu ceza sahasına yakın topla buluşturup bişeyler yapmasını beklemek çok daha doğru olacaktır ve bende bu yüzden onu daha farklı oynatmaya çalışıyorum. Yani iş CA ya da PAda bitmiyor..

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Arda bendede hep 6-7 ile oynuyor.8 ile oynadığı maçlarda fark atmış olduğumuzdan dolayı 8 ile oynuyor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Arda oyunda çok formsuz gerçekten hatta oyunda kallinin sisteminde hep yedek kalıyor senede 20 maçın üstüne çıkamıyor..Pa sı iyi ama xxestergonxx dediği gibi durum..Saldırganlık ve çalışma oranı 10 olması çok düşük..Ardanın son oftaş maçında kaptığı top bile agresif ve work rate nin daha yüksek olduğunun göstergesidir.Fizik olarak çok üst düzey olmaması onu tembel bir oyuncu yapmaz ki..! Arda türkiye liginde yıldız bir oyuncudur bu farkın oyundada belli olması gerekir diye düşünüyorum..

Arda bende çok iyi ya.. 2011 yılında Roma'ya sattım orda da harikalar* yaratıyor..
    (*= 35 maç 12 gol 9 asist 6 kez maçın adamı 7.43 ortalama)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    +Hiçbir sezon ortalaması 7.22 dan aşağı inmedi :s
    Last edited by batuhanry : 16.Mayıs.2008 at 16:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya-Edirne(Üni)

benim dikkatimi çeken arda ilk sezon çok iyi oynamıyor..sonraki sezonlar performansı yükseliyor.. birde AML olarak değilde ML olarak oynattığım zaman daha çok verim aldım gibi..

Nesil
    2008
    Yer
    Eskişehir

Arkadaşlar consistency vb. diyorsunuz ya oyunda nerden bakıyoruz ve anlamları neler özelden veya burdan yazabilir misiniz?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Eğer GS ile oynuyorsanız Ardanın iyi yerlere gelme şansı artıyor. Evet kötü oyandığı oluyor ama @batuhanry arkadaşın dediği gibi romalara veya bende olduğu gibi liverpoola falan gidebiliyor. Ama eğer GS değilseniz ve türkiye ligini açmışsanız Arda gerçekto olduğu gibi lige damgasını vurabilen bir oyuncu olamıyor. nedenini anlamadım. (Concistency 12). Daha önce de belirtmiştim. mesela bi mehmet topuz bu haliyle Fmde sizde olmasa bile ligin iyi bir oyuncusu olup diğer takımların dikkatini çekip, iyi takımlara gidebilirken Arda ise sıradan bir oyuncuymuş gibi ve bu FM2008de başka bir takıma transfer olduğunu nereseyse hiç görmedim. bunun bir nedenini ise anlamış değilim..

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Konumuz FM'de Arda'nın kötü olduğu değil ama, Arda'yı oyunun geriden kurulmasında bir parça değil de, dar alanda adam geçmede ve kilit pasları atmada bir oyuncu olarak kullanın.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by peluk View Post
    Konumuz FM'de Arda'nın kötü olduğu değil ama, Arda'yı oyunun geriden kurulmasında bir parça değil de, dar alanda adam geçmede ve kilit pasları atmada bir oyuncu olarak kullanın.
    Evet dediğin doğru Arda genelde doğru taktikle çok iyi yerlere geliyor ama dediğim gibi eğer siz Ardayla oynamıyorsanız, Arda çok sıradan, Ligde takımının yıldızı olamıyor, milli takıma bile sürekli çağırılamıyor ki sakat olmadığı sürece kesinlikle milli takıma çağrılan bir oyuncu. Bunu değiştirmek lazım bence..

kusura bakmayın hiç bi sayfayı okumadan yazıyorum belki acıklaması vardır bilemiyorum ama önceki oyunlarda 160 üstü p.a. verdiginiz bi oyuncuya neden 135 p.a. verdiniz 91 dogumlu olan bir oyuncu 2 senede gelecegiyle ilgili ne anladınızda bu kadar düşüş verdiniz yaşıtı gibi a takımda oynayıp gol atmadı diyemi bu adamın gelecegi bu kadar düşürüldü???

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kazmavs View Post
    kusura bakmayın hiç bi sayfayı okumadan yazıyorum belki acıklaması vardır bilemiyorum ama önceki oyunlarda 160 üstü p.a. verdiginiz bi oyuncuya neden 135 p.a. verdiniz 91 dogumlu olan bir oyuncu 2 senede gelecegiyle ilgili ne anladınızda bu kadar düşüş verdiniz yaşıtı gibi a takımda oynayıp gol atmadı diyemi bu adamın gelecegi bu kadar düşürüldü???
    Ilk olarak kimsen bahsediyorsunuz?

Tahmin ediyorum ki sorunuz Cem Sultan konusunda.

Potansiyeli -9 (yani 150 ile 180 arasi rassal) verilmisti biz kendi yorumlarimizi katmaya baslamadan once.

Bizim yorumumuz simdilik -8 olarak potansiyele karar verdi (yani 130 ile 160 arasi rassal). Bu konuda uzun uzun yazildi bu yuzden bu degisimin nedenlerine girmeyecegim.

Nesil
    2003

Aydin konusunda biraz yazilmis.

Ilk olarak son 2 sezonun buyuk bir kismini sakat gecirmis Aydin icin potansiyel acisindan bir gelisme yapmamiz hic mantikli olmaz. Gelecek sezon gosterecegi performansa gore tekrar degerlendirilir.

Bosu bosuna birbirinizi kirmayin, uzmeyin karsilikli satasmalarla.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Aydin konusunda biraz yazilmis.

Ilk olarak son 2 sezonun buyuk bir kismini sakat gecirmis Aydin icin potansiyel acisindan bir gelisme yapmamiz hic mantikli olmaz. Gelecek sezon gosterecegi performansa gore tekrar degerlendirilir.

Bosu bosuna birbirinizi kirmayin, uzmeyin karsilikli satasmalarla.
    Peki Mehmet Topal ve Arda hakkında ne düşünüyorsun ömer abi? Daha önce yazdın mı bilmiyorum ama görmedim yada gözümden kactı

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Peki Mehmet Topal ve Arda hakkında ne düşünüyorsun ömer abi? Daha önce yazdın mı bilmiyorum ama görmedim yada gözümden kactı
    Ikisi de makul oranda gelistirildi.

Ozellikle Topal'in ozellikleri 1'er puan dusuyordu 8.0.2'de bunun nedeni de iki ayagini da iyi kullanabilmesi idi. Bu sorun ortadan kalkmakla beraber, bazi ozelliklerinde gelismeler oldu.

Ayni sekilde Arda icin de bazi gelismeler oldu.

Tam olarak neleri degistirdigimi anlatmam mumkun degil simdilik cunku bir cok sey diger oyuncularla karsilastirmalar yaptiktan sonra yine degisebilir. Degisikliklerin neden oldugunu uzun boylu anlatmak zorunda kalmak yerine, sizlerden biraz sabir etmenizi bekliyorum.

Ancak genel olarak bu yil gelisim gosteren her oyuncuda kucuk veya buyuk degisim oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Lincoln gibi Alex gibi 28-29 hatta 30 yasına gelmis adamların pa degerlerini cok fazla tartismanıza gerek yok.Genel olarak bu yastan sonra fazla bi gelişim beklenmiyecegi gibi zaten 8.0.2de kodlamadan kaynaklanan çabuk yaşlanma skandalı! oyuncuları erken yaşlandırıyor,kısa sürede kullanılmaz hale getiriyor.Sırf 8.0.2den kurtulmak için bir hafta boyunca ugrasıp 8.0.2deki güncellemeleri 8.0.1 datasına aktarmak zorunda hissettim kendimi ümit karanı 33 yasında sariyerde,nihatı 34 yasında mahalle takımlarında görmekten sıkılmıştım çünkü.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

slm arkadaslar ben yenıyım neler olup bıttıgını takıp ettım....
    ardanın hareket tercıhlerıne sunlarda eklenebılır dıye dusunuyorum...
    tempoyu belırler...
    yollar içine ilerler....
    seytanlık dener...
    defalarca adam gecmeyı sever...
    kalabalıktan kurtulur...bazıları eklenmıs durumda ama bence hepsı eklenmelı....
    bide omer abi kızacaksın belkı ama ardanın pa aynımı kalıcak?
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bide gsnın butcesınde bı artırım yapılacakmı yoksa aynımı kalıcak....
    Last edited by RIDVAN TLM : 19.Mayıs.2008 at 13:32 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

aydın konusunda maalesef pek ümitli değilim çünkü aydın ın sakatlıkları çok uzun sürüyor, ve kendini bulması bir seneyi buluyor, biraz kendini bulunca da hemen övgüler başlıyor, anladığım kadarıyla aydın önümüzdeki sene tekrar gs kadrosunda düşünülmeye başlandı ancak aydın henüz gs de ilk 11 de oynayacak ilk 11 i zorluyacak düzeyde değil, özellikle, ortasaha daki kalabalık rotasyon (sabri ve barış tarafından tutulmuş olan sağ kanat, arda duruma göre ayhan tarafından tutulmuş sol kanat) içinde aydın oynayabileceği bir takıma kiralanmazsa boş bir sezon daha geçirmiş olacak... son 2 sezonu boş geçirdiği ortada...
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Aydın konusunda fazla yorum yapmaya gerek yok su asamada.yetenekleri ortada ve kötü bir sakatlık geçirmesi bundan sonra da hep uzun soluklu sakatlıklar yasayacagını göstermez yeni sezonu beklemek ver görmek lazım gelişmeleri.

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

Quote Originally Posted by Prowler84 View Post
    Aydın konusunda fazla yorum yapmaya gerek yok su asamada.yetenekleri ortada ve kötü bir sakatlık geçirmesi bundan sonra da hep uzun soluklu sakatlıklar yasayacagını göstermez yeni sezonu beklemek ver görmek lazım gelişmeleri.
    aydın ın sakatlığı çok sık ve kolay nükseden, ek olarakta iyileşme süreci zor olan bir kasık sakatlığı, her aşırı zorlama ve yükleme bu sakatlığı tetiklemekte... ancak son yaşadığı sakatlık bir omuz sakatlığıydı...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Pubis Sendromu

Türk futbolcularında son dönemlerde sıkça rastlanan bir hastalıktan söz edeceğim. Hastalığın adı: Osteitis Pubis... Hastalığın nedeni tam olarak bilinmiyor. Tıp tanımıyla olaya yaklaşırsak; Pubis bölgesi kas yapışma yeri olarak oldukça zengin. Sürekli tekrarlayan burkulma ve gerilme hareketleri sonucu 'simfiz' üzerinde litik lezyonlar başlıyor. Hastalık daha çok ani ve çok tekrara dayalı futbol, buz hokeyi, basketbol gibi spor dallarında faaliyet gösterenlerde görüldüğü gibi atletlerde de görülebiliyor.
    Pubis hastalığı, özellikle futbolcular olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı kullanım sakatlıklarından biri. Uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile karakterize... Bu bölgede hem karın kasları, hem de uyluk iç yan kasları kasıkta 'pubis' isimli kemiğe yapışırlar. Tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir. Başlangıç döneminde özellikle antrenman sonrası ağrılar ile seyreden 'Osteitis Pubis' zamanla antrenman sırasında da ağrı oluşturur. İlerlemiş dönemlerde karın kaslarında zorlanmalarda da (mekik, hapşırma gibi) ağrı oluşur.

GENÇLERDE ÇOK GÖRÜLÜYOR
    Pubis denilen bu illet futbolcuların başını son dönemlerde iyice ağrıtmaya başladı. Ümit Davala bu nedenle Werder Bremen'de oynarken genç yaşta futbolu bırakmak zorunda kaldı.
    Ümit Karan iki yıl önce ameliyat oldu. Galatasaray'ın genç yeteneklerinden Uğur Uçar ve Aydın Yılmaz pubis hastalığı nedeniyle operasyon geçirdi. Ferhat Öztorun ve Vestel Manisa'nın genç yıldızı Selçuk İnan da aynı nedenle zaman zaman sıkıntı yaşıyor.
    Brezilyalı yıldızı Alex, 'pubis' yüzünden performansını sahaya dört dörtlük yansıtamıyor. Alex bu yüzden ağır idmanlara katılmıyor.
    Galatasaray'ın eski doktoru Prof. Burhan Uslu, bu hastalığın nedenlerini şöyle 4 ana maddede topluyor.
    1-Hastalık, sporcunun anatomik yapısından kaynaklanıyor.
    2-Sporcunun yere basış şekli çok önemli. Pubis hastalığı ayağı içeri basan sporcularda daha fazla görünüyor.
    3-Antrenmanlardaki aşırı yüklenmeler hastalıkta etkili oluyor. Eğer sporcu sezon öncesi yapılan çalışmalara hazır ve kuvvetli gelmezse aşırı yüklenmede hastalık oluşuyor.
    4-Pubis hastalığına yakalanan sporcu, yeterince dinlenmeden ve tam iyileşmeden ağır antrenmalara maruz kalırsa hastalık nüksediyor.
    Last edited by midfielder1912 : 19.Mayıs.2008 at 20:46 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
    puerta kalbimizde...

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Arkadaslar Emrah Yollu'nun tam olarak boyunu bilen varmı? Bildigim kadarıyla FM07de editörde genç oyuncuların boy degerlerinin basında (-) ifadesi oluyordu bu da oyuncuların ilerki zamanlarda boylarının uzayabilmesini saglıyordu.suan öyle bir durum sözkonusu deil oyuncuların boyları da uzamıyor sanırım?! Emrah Yollu gibi boyunun uzama ihtimali yüksek bazı oyuncuların suanki boylarını girdigimizde ilerleyen senelerde de aynı kalıyor gözlemledigim kadarıyla.Bu uygulama neden kaldırıldı bilginiz varmı

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Benim bildigim boy uzama olayi rastgele gelisen bisey yani oyundan oyuna degisiyor. Mesela bi oyunda Irfan Basaran 169 cm kadar uzayabilir baska bi younda hep 164 cm kalabilir sans meselesi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Boyun zaten oyuna katkızsı yok, yani jumpng değerinin içinde, bu değeri verirken boya göre veriyorlar.

Nesil
    2007
    Yer
    Manhattan, New York

Ole de rastgele ozellilkleri olan genc oyuncularda oluyor onemi yani oyun boyuna gore jumping degeri veriyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar

artik su Arda'yi daha efektif hale getirmek münkünmü?

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

Quote Originally Posted by YusufT View Post
    artik su Arda'yi daha efektif hale getirmek münkünmü?
    yani gercektekı ardayla oyundakı arda arasında cok fark var....arda hakkında dusunduklerım ...teknık:19 top surme:17 hız :12 hızlanma:15 yaratıcılık :14 topsuz alan 15 uzun sut :8 bıtırıcılık:10 calısma oranı :14 dayanıklılık :13
    cevıklık :16 konsantrasyon:12 pas:14veya 15 orta yapma :13 ılk temas 14
    ardanın bıtırıcılıgı artsın demıs 1-2 arkadas ama bence ardanın bıtırıcılıgı 10 nu gecmemelı....
    omer abı su ardanın bıttıyse koyabılırmısın .?.dusundugum profılde cok abartı degıl gıbı gelıyo bana....

Sayfa 6 / 41 İlkİlk ... 4567816 ... SonSon

Mesaj Yetkileri