gazi madımak gibi bir yer degilmiydi hyırdır polisle neden catısılıo
baya cahilim sanırım :)
Printable View
gazi madımak gibi bir yer degilmiydi hyırdır polisle neden catısılıo
baya cahilim sanırım :)
Kelime oyunu MSNBC'de, Rachel Maddow Show'da haber oldu :)
http://www.nbcnews.com/id/26315908/n...27606#52127606
Mustafa Keser'in askerleriyiz!
Aklın yolu bir, hükümete yakın görüşlere sahip bir gazetede bile olsa doğruları görebilen, söyleyebilen insanlar var. Murat Menteş'in yazısı.
Forumda Polis olan kişiye anlatmak istediğim üsteki yazıydı.Ama o anlamadı.
Olayların sizi bizi kalmadı zaten... Biz oldu herkes.
Antalya'da hala meydanda coşkular devam ediyor. 30 Ağustos'a kadar devam edecekmiş gösteriler.
https://www.facebook.com/photo.php?v=181330278697099
Cami'de neler oldugunu görmek isteyenler izlesin. (:
Bence 30 ağustos falan çok erken gösterilerin bitmesi için. olayların başladığı günden itibaren bir yıl devam etmeli...Hatta darbe falan da yapılmalı. bu kadar özgürlük kısıtlanır mı canım ? yıllardır müslüman mahallesinde salyangoz satanlar yaşadı bu ülkede.İnsanların giydiğinden inancına kadar herşeyini sorguladılar.fakat sonra tam aksi bir siyasi irade gelince hazım sorunu yaşandı sanırım ve şimdi ise sokaklara taştılar. benim zihnimdeki vatan sevgisi ile sizlerin vatan sevgisi kavramı birbirinden çok ayrı olduğu için tartışmamak en doğrusu olur diyorum fakat işte olayı hala parti partizanlığı halinde yürütüyorsunuz. Bunu diyince de "ne partisi ? her kesimden halk dışarıda" diyorsunuz. Fakat gerçek olan şu ki bir siyasi iradeyi sandıkta deviremeyen başka bir siyasi irade olayları var gücüyle körükleme devam ediyor. Merak etmeyin Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan insanlar sizin yere göğe sığdıradamadığınız bir kendini bilmezin iddaa ettiği gibi "koyun" değil! Karşı siyasi iradeye oy verdi diye insanları "koyun" yerine koyan zihniyet sokaklarda özgürlük arıyor :) Ne diyelim... Direnişiniz hayırlı olsun....Başarılar dileriz.
Aynı soruyu ben de sana sorayım o zaman ? Olayların senin pencerenden göründüğü haliyle ben ve benim gibi düşünenlerin penceresinden göründüğü hali aynı mı sence ? Aramızda bir fark var yalnız. Ben sizler gibi "anlayamama problemin mi var?" tarzından aşağılayıcı ifadelerle savunmuyorum görüşümü :) Ya da medyada dolaşan ve hangi kaynaklardan servis edildiği belli olmayan fotoğraflarla da desteklemiyorum...ona davransam ben de bulurum benim görüşümü destekleyen foto ve video... haksız mıyım?
Hasan abi sen konuya ekseriyetle girip bir iki mesaj okuyup aklına esen bir yorum yazıp gidiyorsun gibi geliyor bana. Olayları körükleyen başbakanın kendisi. Halkını galeyana getiren , yalanda üstüne olmayan , egosu , kibri tavan yapmış birisi. Hala başka siyasi iradeler olayları körüklüyor diyorsun. Pes doğrusu.
Biz hiç bir zaman veya ben diyeyim kendi payıma konuşayım sırf AK Parti'ye oy veriyor diye birilerini yaftalamam. Görüşü o yöndedir , veriyordur oyunu gayet doğal bu. Ancak şöyle bir durum var ki maalesef ve maalesef bu oy verenlerin azımsanamayacak bir kısmı bu adamın dediklerine yanlış olamaz gözüyle bakıyorlar. Objektiflik denen bir şey zinhar yok. Tayyip yanlış bir şey söyleyecek , yanlış bir şey yapacak hee? İmkansız! Ben bundan şikayetçiyim ve "böyle davrananlara" koyun da derim sürü üyesi de derim.
Çok değil geçen hafta bugünlerde polisin içeride olaylarla alakası olmayan onlarca insan olduğu halde gaz bombası attığı metrolar iki gün önce beyefendiyi karşılamaya giden "seçmenleri" için sabahın 4'üne kadar açık bırakıldı. Sana normal geliyor mu bu ?
AKP'li değilsen müslümanlığa karşı duran dinsizsin. Nasıl bir mantıksa çözemedim yıllardır. AKP demek müslümanlık mı demek? Haşa ayet felan mı var? Bir iman bunlarda var, sadece müslüman bunlar... Kendilerini halife gibi görmekten vazgeçmeli AKP ve yandaşları artık... Hani Başbakan yarın birgün o taksimi ezelim diyen insanları salarsa cihada gidiyoruz felan diyecek diye korkuyorum. Ona bile hak verip Cihada katılacağım diye gelenler olur. :)
Sokaklarda derken direnişe destek verenleri kastettim. Dısarı cıkmadan da destek verenler var. Yandas medyadan takip ettigin için insanların nasıl direndigini göremedigini düşünüyorum ben hocam. Bu yüzden gelip burda hala partiler vb. şeylerden bahsedebiliyorsun. Bir Taksim'e çıksan hiç bir parti yok orada. Yalnızca yardımlaşma var, namaz kılanları koruyan ateistler var. Ağaç dikenler var. Bedava yemek paylaşanlar var.
Bu da güzel bir yazı bakılmalı..
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23458977.asp#mobil
Olası bir savaş dediğimiz şey halkı birbirine kırdırmadır. Burada sadece görüşlerini savunmak isteyen insanların eylemi var. Kimse ile savaş yapmak balta ile birini kovalama meraklısı insanlar değil.
Ben zaten yukarıda yazdığım mantıkta olan AKP lilere karşı söyledim. Eğer öyle düşünenlerden değilseniz sorun yok. Enteresan olduğunu düşünmüyorum. Bugün halk o kadar bilgisizce başbakanı savunuyorki mesajımda yazdığım ironik olay olsa gözü kapalı üstelik bunu dine bağlayıpta taksimdekilere saldıracak insanların olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Aynı mesajı şöylede verebilirim. Başbakan şuradan atlayın dese atlayacak çok insan vardır. gibi..
Ayrıca benim gibi düşünmüyorsanızda saygı duyarım. Dediğim görüşteki insanlar gibi dinsiz, din karşıtı gibi sizi görüşüme katılmadığınız için etiketlemem.
Bunca insan da biber gazının müptelası değil ki abi bazı şeylere kızdıkları için hak arıyorlar , sokağa çıkıyorlar. Kendinle çelişme durumu mu var anlamadım ki.
Böyle düşünen biz değiliz. Bizler , onlar diye ifade edecek konuma geldik abi bak basit bir konuyu bile açıklarken böyle kelimelere ihtiyaç duyuyoruz ve bunun tek sorumlusu başbakan.
Bu görüşün sahibi de kendileri kimse kusura bakmasın. Kendine oy vermeyenler çapulcu oldu , kindar oldu , terörist oldu , provakatör oldu. Kendi seçmeni melek melaike.
Kullanıcı ismi.......Mesajlar
petrol_fb12.....223
Aydin ..........164
Ralf .........137
Corpus ........118
_yoLcu_ ........112
anil luque .......108
Nocna Mora .......104
europeanconquer..... 92
Börk 72......
SAİT71 ........70
konuda en aktif olan 10 arkadaş bunlar. _yolcu_ dışındakiler direnişe destek veren grup sanırım. Haddimi aşarak bu 9 arkadaşın hangi partinin yandaşı olduğunu sorabilir miyim?
Ben parti yandaşı değilim,siyasi bir görüşüm var ama şu günlerde hiç bir parti benim görüşümü yansıtmıyor,yansıtamıyor,hoş şimdilik bir oy hakkım olmadığı için onun da bir önemi yok,bu arada evet direnişi destekliyorum,etrafa zarar verilmediği sürece,yersiz ortamlarda yapılmadığı sürece destekliyorum.Hükümet geri adım atıp,özür dileyene kadar da destekleyeceğim.
Sorun da biraz burada gibi yani insanların çıldırmasının problemi biraz da bu. Ortada doğru düzgün lider yok. AKP'ye oy vermiyorum diyenlerin diğer partilere de gönül rahatlığıyla oy verdiğini sanmıyorum. Medya önümüze 4 parti sunuyor; seç birini. Diğerlerini seçersen zaten halkın büyük kısmının o partiden haberi bile olmadığı için(medya güçleri yok) çok az oy alacak ve meclise bile giremeyecek. Senin oyun da çöp olacak.
Darbe yapılacaksa RTE'nin karşısındaki liderlere darbe yapılması gerek. RTE yoksa daha çok seçilir.
Körü körüne siyasi parti yandaşı değilim. Tüm siyasilerin fikirlerini muhalifliğini dinlerim ve haklıysa hakkını veririm. Yani X partiliyim diğer partiler Allah birdir dese bile karşı çıkacaksın gibi bir siyasi yaklaşımım yoktur. Solcusu ilede oturur içerim sağcısı ilede oturur muhabbet ederim. Ancak ülkeme kast edildiğini anlarsamda sonuna kadar, gerekirse partimin genel başkanının fikirlerini dinlemeyip haklı bulduğum bir konuda, başka insanlarla birlikte aynı görüşlerimi sürdürerek, aynı partiyi desteklemeye devam ederek yapılan işe karşı çıkarım...
Desteklediğim siyasi parti MHP'dir. Ancak dediğim gibi şu ayırt edilmeli; bu takım değil siyasi bir görüştür. Her yaptığı şeye düşünmeksizin doğrudur demem... Ancak davamdan asla vazgeçmem tabiki...
RTE eğer 70-80'lerde bu ülkenin başında olsa oturamazdı o koltukta. Ama kendisi biliyordu böyle olacağını. Bilerek polis devleti kurdu böyle. Bu da 10 yılını aldı.
Edit: Ayrıca kimin hangi partiye oy verdiğinin önemi yok. Önemli olan şu andaki olayların farkında olmak.
Olayın partiyle ne alakası var?
@nannar
Güzel soruydu Hasan hoca tuttum bunu : ) Bu tip anlık sorulara verilen cevaplar üzerine tez bile yazılabilir :p
Direnişin 2.gününden itibaren Taksim, Akaretler, Beşiktaş, Gümüşsuyu gibi en aktif bölgelerde bulunmuş biri olarak yazıyorum;
Ekonomik olarak bakıldığında Tayyip Erdoğan Türkiye'yi düzlüğe çıkartan adamdır. Bugün dünya üzerinde ekonomik olarak söz sahibi ve G8 zirvesine davet edilmiş bir ülkede yaşıyoruz. Amerika'nın her emrini kayıtsız şartsız yerine getirmeyen hatta Amerika'nın altarnatifini yaratmaya çalıştığı bir parti konumunda şu an. En son Amerika ziyareti çok olumlu geçmedi, orada sağlam da bir fırça yedi ama döndüğünde kredi notlarımız bi anda yükseldi. Kısacası Ekonomik olarak doğru yoldayız.
Olayın diğer yüzü ise insan haklarının sıfıra yakın olduğu ülkelerde ki gibi yaşıyor oluşumuz. Aslında bu durumdan hem parti hemde kutsal önderleri Fetullah Gülen'de rahatsız çünkü Tayyip gerçekten çok kinci ve faşist zihniyetli bir insan bu faşizanlıkta global değil nedense ulusaldır. Gençlik yıllarından kalma bilinç altında ne kaldıysa artık Türkiye'nin sol kesimine karşı inanılmaz bir nefreti var. Bunun global olmadığına müslüman ülkeleri yağmalayan, kadınlarına tecavüz eden Amerikan askerini kahraman olarak lanse etmesiyle de anlayabiliriz.
Benim kendi adıma ülkenin ekonomik olarak gidişatı hakkında çok derin endişelerim yok yalnız toplumun belirli bir kesimine yapılan barbarlıktan, ulu önder Atatürk'ün bu ülkeden silinmeye çalışılmasından, halkın kendi ülkesi hakkında söz sahibi olamamasından ve bu diktatör rejimine karşı medyanın 3 maymunu oynamasından rahatsızım.
Bunların önemini de şöyle anlatayım. 89'da Romanya halkı tarihinin en büyük rafahını yaşarken Çavuşeskuya karşı ayaklanıp kurşuna dizmişlerdir. Olaylar da Macar bir din adamının evinden alınmasıyla başlamış küçük bir eylemin tüm ülkeye yayılmasıyla gerçekleşmiştir.
Bu şarkı barış karşıtı ve eylem karşıtları için gelsin
[YOUTUBE="Arr-TrcDZwI"]flört[/YOUTUBE]
Eokonomi iyi diyorsun ama bu ekonomide üretim yok tüketim çok.Cari açık ok fazla.Ekonomiyi hizmet sektörü ve İnşaat sektörü ayakta tutuyor diyebilir. Heryer Beton oldu. Bu betonlaşma sadece İstanbulda değil heryerde. Zonguldakda yaşıyorum ben burda bile bakıyorum heryer inşaat alan. Ülkede üretime yönelme yok hep tüketim hep tüketim bu sistem biryerde patlak verince çok daha kötü olacak suni bir iyi gidiş var ekonomide.
Ekonomik olarak 10 yıl öncesinden ilerde olmamızın sebebi AKP değil gelişen teknoloji ve aradan geçen zamandır.
- Devletin bütün değerli kurumları yabancılara neredeyse bedavaya satıldı. Zararına satış yaptılar nakit para almak için. Gelen nakit paraları artı olarak yansıtıp insanları yanıltıyorlar.
- 10 yıl önce de aynı olan kayıt dışı hizmetleri, kayıt altına aldılar. Bu sayede ekonomi gelişti diyorlar. Oysa değişen, gelişen bir şey yok. Sadece kayıt altına alınca rakamlar arttı, olay bu.
Bunlar aklıma ilk gelenler. Ekonomik anlamda kısa vadede iyi işler yapıyor gibi durabilirler fakat uzun vadede tamiri zor hasarlar yarattılar. Rakamlarla yalan söylemeye de devam ediyorlar.
Rakibiyle birebir kalan Messi'nin bir anda uzaması gibi uzayan dış borcu unutmamak gerek.
IMF'ye borç bitti diyorlar dış borç yokmuş sıfır borçlu bir ülkeymişiz gibi algılıyor insanlar..
Olayın zaten koptuğu nokta, oradaki gençlere bir parti yandaşıymış gibi davranan kesime derdin anlatılamaması.
Daha önce de yazdım. Chp'li değilim. Sadece Atatürkçüyüm.
Hasan hocam, sanırım cidden konuyla bir ilginiz yok ya da fazla bilginiz yok konu hakkında. Başbakanı sevmem diyorsun ama olaya yaklaşımının ondan farkı yok. Gerçi sen de bu konuda önceden %70'i chpli, gerisi pkk'lı ve ermeni gibi sana yakışmayacak çok sığ bir bakış açısıyla durumu yargılamıştın ki yanılmıyorsam sırf ekonomi kötü gidecek diye oraya giden direnişçilere vatan haini demiştin.
Bir şey diyemiyorum cidden. Hala durumu partilere yanlamaya çalışanlar var. Bilmiyorsunuz. Oraya gitmediğiniz -şehir dışında oturanların gitmediği belli- ve oradaki durumu anlamadığınız belli.
Dün değil, ondan önceki gün, cnn türk'te nazlı ılıcak'ın programında bir akpli profesör vardı. profesör diyorum ve adam canlı yayında milletin gözünün içine baka baka yalan söyledi. ilk başta oraya gittiğini söyledi ve sonra oraya giden katılımcılardan biri "şunu şunu görmene rağmen mi bunları söylüyorsun" dediğinde "ben tarlabaşı taraflarına gittim" dedi.
Başbakan gibi yapmayın. Oradakilerin %80'inin 18-23 yaşındaki gençler olduğunu unutmayın. Ve yapabiliyorsanız olayı diğerlerine rağmen daha az yandaş olan yerlerden takip edin. Halk Tv'den takip edin de demiyorum.