Bu nasıl bi mantıktır yahu.Seninde avatarda Emre var onu ne yapacağız:)
Printable View
Emre'nin vazgeçilemez bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum, 4-3-3 oynadığımızı varsayarsak Mehmet Topal-Nuri-Hamit ortasahası oluşturulabilir ki bence Nuri ve Hamit Emre'den daha faydalı oyunculardır, Nuri'nin banko oynadığı takım Bundesliga'da şampiyonluğa oynuyor, bu sezon sadece Almanya maçında oynadığı için milli takımdaki oyunu hakkında bir fikir edinemedik, onda da Aurelio sakatlandığı için geride kaldı. Hamit de asıl mevkisine döner.
Emre'nin yaptığına bir yaptırım uygulanmazsa yarın Volkan rakibin forvetini yıkıp kırmızı yer, İbrahim Toraman, Sabri biriyle kavga eder, yine kaybeden biz oluruz. Sırf disiplin için bile bu karar doğrudur bence.
http://www.youtube.com/watch?v=iydse...eature=related
Bu halleri daha iyiymiş. :)
SPOR YORUMCULARININ EMRE HAKKINDA SÖZLERİ....
EMRE'DEN VAZGEÇİLMEZ !
Erman Toroğlu'nun, "Artık milli takımda görmek istemiyorum" dediği tecrübeli futbolcuya, diğer futbol otoriteleri sahip çıktı.
http://img5.mynet.com/spr4/emre-milli-32241_501.jpg
Maçlarda zaman zaman yaptığı agresif hareketleriyle gündeme gelen Emre Belözoğlu'nun, son olarak Güney Kore ile oynanan hazırlık karşılaşmasında rakibi Koo Ja Cheol'a tekme atarak ikinci sarı karttan kırmızı kartı görmesi, "Emre milli takımda oynamalı mı, oynamamalı mı" tartışmasını gündeme getirdi.
Yazarımız Erman Toroğlu, dünkü gazetemizde yer alan yazısında, "Emre'yi milli takımda görmek istemiyorum" ifadesini kullanırken, görüşlerine başvurduğumuz diğer otoriteler, "Agresif hareketleriyle zaman zaman takımına zarar verse de Emre'den vazgeçilmez" dediler.
Sinan ENGİN: İhtiyacımız var
Emre'nin biraz agresif hareketleri var. Ama bunlar tamamıyla kazanmak' adına yapılan hareketler. Takımının daha iyi durumda olması için yapıyor. Milli Takımımızın şu an Emre'ye ihtiyacı var.
İLKER YASİN: Evet ve hayır
Emre saha içerisinde kendini kontrol etmekte zorlanan bir oyuncu. Emre'yi bir futbolcu olarak milli takımda tabii ki isterim, ama böyle agresif ve takımına zarar veren bir Emre'yi istemem.
Hakan ÜNSAL: Emre gibisi yok ki
Elimizde Emre Belözoğlu gibi bir oyuncu varsa, gönderelim hemen... Mehmet Aurelio milli takımda oynarken, Mehmet Topal kadroya alınmıyorken, Emre'nin gönderilmesi acımasızlık ve hata olur.
Altan TANRIKULU: Hain ilan etmeyin
Bütün dünyada Emre tipinde agresif oyuncular var. Tabii ki Emre daha sakin olmalı. Ama iki sarı karttan atıldı diye, vatan haini' ilan edenlerin, "Ben bu ülke için ne yaptım" diye düşünmesi lazım.
Ercan SAATÇİ: Milli formayı giymeli
Emre kesinlikle milli formayı giymeye devam etmeli. Milli takım bir değişim süreci yaşarken, hem faydalanma hem de takımın ağabeyliği görevini yapma adına en önemli kişi Emre'dir.
Kanat ATKAYA: Acımasız olmayın
İnsanlar üzerine kararların bu tür olaylarla verilmesini acımasız buluyorum. Emre'nin yaptığını onaylamıyorum. Ama sırf buradan hareket ederek, "milli takımı bıraksın" demek bana uygun gelmiyor.
Ercan GÜVEN: Tadına doyulmaz
Emre oynasın mı sorusuna bir yorumcu elbet "evet" demek zorunda. Birincisi Emre aklını başına toplasın diye, ikincisi Emre'yi örnek alacaklara örnek olsun diye. Ammaaa...Oynarsa da... Tadına doyum olmaz hani.
Güvenç KURTAR: Hatasını tekrarlamaz
Emre gibi değerler kolay yetişmiyor. Önemli olan hatasından ders alıp bir daha yapmaması. Bence Emre gereken dersi aldı. Bu nedenle de milli takımda oynamaya devam etmeli.
Mynet
Önceki sayfalarda Aydın abinin dediği gibi ona verilecek en güzel ceza kaptanlığı elinden almak olacak. Sinirlerini tutamayıpta atılan bir adam kaptan olmasın zaten. Ama Emre'ye ihtiyaç varken kırmızı kart gördü diye milli takıma almamak resmen intihar olur. Her oyuncu kart yer, disiplinsiz davranır... Emreyi milli takımdan kesip yerine Nuri'yi dahi koysanız onun kadar etkili bir adam olamaz çünkü Nuri'yi hiç bir zaman milli takım için düşünmedi hiç bir hoca. En azından zaman zaman Emre'yi kesip Nuri'yi baş adam yapmadılar. Böyle bir sorumluluğu bir anda yüklersen kaldıramaz.
Ben olsam Emre'nin yerinde bırakırdım milli takımı... Yıpranmaması F.Bahçe için daha sağlıklık olacak... Hemde çıkarılmalı diyenlerin de ne derece haklı olduklarını görürdük... Birde olayın şu yönü var Emre kaç gol attı ne kadar krtik paslar yapıyor gibi sorular oluyor. Eğer daha iyi bir oyuncumuz varsa bunların hepsini bir anda yapabilen onu oynatalım. Milli takımdaki oyuncu kalitesi çok kötü bence. Bu haliyle iyi oyuncularıda etkiliyor.
Emre üzerine ligimizde de çok oynuyorlar. Adamın üzerinde baskı, sinir herbirşey var. En basitinden Manisa maçının sonunda koridorda olanlara bakın. O ve benzeri olayların birikmesiyle oluyor bunlar. Koreli oyuncunun yaptığı hareket sadece fitili ateşledi. Koreli suçlu değil ama Emre olayında da tek suçlu Emre değil.
Bu kadar baskı altında veya tekme yiyen bir tek futbolcu Emre değil ki , bir sporcu böyle durumlarda kendini kontrol etmeli. Kontrol edemiyorsa milli takımdan affını istemeli, Euro 2008'de Volkan'ın sinirini kontrol edememesi gruptan çıkamamamıza mal oluyordu, bir daha böyle bir durum yaşamayalım.
Emre'nin Ntvspor'da programını izlemiştim. Futbolcu vücudunu tanımalı profesyonellikte budur diyordu.
Profesyonellik kendini kontrol etmektende geçer. Bu oyuncunun futbol kişiliği yanlıştır ancak Emre'de budur. Kabul eden alır takımında oynatır, kabul eden milli takıma seçer. Etmeyende seçmez.
Medya da yakaladı tabi. Daha uzattıkça uzatıyor.
Emre'nin savunduğum yönü orda alıntı yaptığım yönü bir galatasarylını nefret etmesine rağmen söylediği şey , adam bizden , adam sen ve ben , herkes işine gelince ruh olacak abi sahada profesyonellik falan anlamam ben der sonra gelir eleştirir ben böyleyim ben milyonlar da kazansam bu kadar hırslı olucam emre de böyle emre de bizden biri işte , sen de ben de aynı hareketi yapardık kimse birbrini kandırmasın.
Daha önce de söylediğim gibi Emre , Lugano , Bülent Korkmaz , Hagi , Arda , Nouma vb. gibi adamlar kendi takımında olsa tapacağın ama başka takımda oldu mu nefret edeceğin insanlar.Ben işin diğer yanıyla düşünebiliyorum gerçeği kabulleniyorum bu adam bizde olsa aynı hareketleri yapsa ben bu adamı çok sevicektim.
Emre'nin bir daha milli takıma alınmaması saçma olur, mevkisinde önemli bir isim. Milli takım çok saçma bir şekilde kuruluyor, örneğin Kazım niye seçiliyor yıllardır anlam veremiyorum. Forma dağıtımı konusunda bir adalet olmalı, daha sonra da kaptanlık seçimlerine dikkat edilmeli. Bence kaptan olacak kişilerin, otokontrolünü iyi sağlaması gerekli. Arda, Emre, Sabri gibi oyuncular bunu başaramıyor, yerine göre hareket edemiyor. Milli takımın kaptanlığı için Hamit doğru bir isim olabilir.