Aziz Yıldırım çok iyi konuşmuş helal olsun. Bizim yöneticilere de laf atmış ona da helal olsun. Fikret Orman pısırık davranıyor bu konuda çok haklı.
Printable View
Aziz Yıldırım çok iyi konuşmuş helal olsun. Bizim yöneticilere de laf atmış ona da helal olsun. Fikret Orman pısırık davranıyor bu konuda çok haklı.
öyle bir söylüyorsun ki sanki fenerbahçenin galibiyet oranı %30lardaydı da sadece bu hakemle yaptığımız maçlarda %70lere çıkmış gibi. Toplamda 3sezonda 1kez şampiyon olan takımın bu hakemle yada herhangi bir hakemle olan galibiyet yuzdesi bırakta %70-80lerde olsun.
Hayır orada ki yüzde Y. Yıldırım maçlarındaki galibiyet oranı, insanlar öyle bir söylüyor ki sanki Y. Yıldırım zamanında maç kazanamıyor Fenerbahçe, ama bakıyorum ben Hakem olduğu maçlarda bugünle beraber 3 maç yenilmiş sadece Fenerbahçe, bu arada Galatasaray karşısında 3 galibiyet 1 mağlubiyet 1 beraberlik almış gözümden kaçan maç yoksa :)
Bu Y. Yıldırımın yönetip kazandırdığı 29 maçtan sonra neden kimse Y. Yıldırımı sevmiyorum demiyordu? Şimdi 1 maç kötü yönetti diye mi kötü hakem oldu? O zaman kötü hakemseydi neden daha önceki 38 maçın 29 tanesinden galip ayrıldı fenerbahçe :)
Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe taraftarları hatta Beşiktaş dahil, TFF'yi istifaya davet etsin, tepki koysun, yürüyüş yapsın, destek veririm çok net. Böyle bir tepki gelir mi, taraftar düzeyinde belki ama yönetimsel düzeyde hayır. O yüzden bu konuşmalar kuru gürültüden fazlası olmuyor.
Belli ki Fenerbahçe için şampiyonluk olmazsa olmaz, yavaş yavaş kötüleşiyor işler, toparlanırlarsa hala çok büyük avantajları var, fikstür olayı aşılabilir. Bakalım, görelim.
Böyle sadece istatistik üzerinden konuşunca sıkıntı doğar.Mesela bugün Sivasspor'un ilk golünden önce Sow golü atsa çok büyük ihtimal galip gelecektik ve atıyorum 5 ay sonra bir maçı daha katledip yenildiğimizde sen ama çok galibiyet almışlar az mağlubiyet almışlar diyecektin aynen bugün dediğin gibi.
Demem o ki önemli olan maçın sonucunun ne olduğu değil o maçı nasıl yönettiğidir.Fenerbahçe'nin tarihinde hakemi yendiği bir çok maç mevcuttur.İlk aklıma gelen maç 90+4'te Andre Santos'un şampiyonluğu getiren golü attığı Gaziantepspor maçı.Hüseyin Göcek o maçı katletmiştir.Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi için elinden geleni yapmıştır ama Fenerbahçe o gün Gaziantepspor'un yanında Hüseyin Göcek'i de yenip 3 puanı almıştır.Bu istatistiksel olarak baktığımızda o hakemin yönettiği maçta puan kaybı olarak geçmez ama işin iç yüzünde bizi katletmiştir.Bazen de bugün olduğu gibi şansımız yanımızda olmaz ve puan kaybettiğimiz bir maç olarak istatistiklere geçer.
Bir bak bakalım o kaybettiğimiz maçlara hangi maçlar diye. Oyle istatistik çıkarması basit. Sizde biliyorsunuz gerçeği ama işinize gelmiyor
[YOUTUBE="aLxpxLWKEKY"]YAZIKLAR OLSUN [/YOUTUBE]
Aslında birçok Fenerbahçe'li arkadaşın mesajlarından alıntılar yapmıştım ancak yenilgiden dolayı gergin olduklarını düşünerek isim vermeden genel bir yorum yapmak daha dogru olur sanırım.
Öncelikle ilk devreyi izlemedim fakat Egemenin itirazdan dolayı kırmızı gördüğü konuşuluyor.Burada hakem hata yapmış olabilir ,hatta yorumların çoguna bakılırsa kabak gibi hata yapmış.Fenerbahçe'nin penalısını da vermeyerek 2. hatasını yapmış. Şimdi arkadaşlar diyorki "eyyam" , "hakemler Feneri doğruyor" vs vs... Ben de soruyorum 11 puan fark var iken ligi Fransız ve Rus hakemler mi yönetti? Son dakika golleriyle alınan galibiyetlerde Hakemler FB aleyhine hiç hata yapmadılar mı ? Onlarda "hakemler de insan" diyenler şimdi hakemi hangi mahlukata benzetiyor :) Fenerbahçe'nin oyuncuları bugün son derece isteksizdi.Sivasspor ise beklediğimden çok daha kötü top oynadı. Hakem hataları Sivas'a yaradı ve maçı kazandı. Fakat bu durum sadece fenerin başına gelen birşey değil. gerçek olan tek şey puan farkını 4e inmesi. 2 hafta önce bir hesap yazmıştık... hesaplar şu anda gayet güzel... inşallah kasımpaşa ve trabzon maçlarından fenerbahçe zorlanır ve liderliğe 1 adım daha yaklaşırız
yorumlari okudum da polemik ustune polemik. hic gerek yok, hersey gun isigi gibi acik ve net.
birincisi liderlik sakinlik gerektirir denmis, ben zaten tersi bir durum gormedim. egemenin ilk tepkisinde degerli hakemimiz direk kirmiziya karar verdi. caner herzamanki agresifliginde zaten. bunlarin disinda sinir bosalmasi gormedim. 2003/04 sezonu bjk samsun macina donmesi yuksek ihtimal bir mac havasi vardi ama fb takimi kendini dizginledi bence. yani kontrolden ciktigi yorumu asilsiz.
ikincisi kararlar karsilikli olarak hataliydi lafi hava civa. meireslesi fenerlilere sor, bir tanesi sari kart dogru demez. atilsin derdi, atamiyorsa bu goremedigi icin degil. oncesinde maci batirdigi icin daha fazlasina cesaret edemedi degerli hakemimiz.
ayrica sivas lehine bircok kere avantaj kuralini isletirken fener lehine bu durum hic vuku bulmadi nedense.
10 kisi kaldigimiz sureler dahil ilk yari gayet de iyiydik. zaten ofansif yonu kuvvetli bir rakip karsisinda ikinci yariyi super hakem yunus yildirimla ancak o kadar oynayabilirlerdi. sow da cikinca fisimiz cekilmis oldu.
acikcasi mac oncesi fikrim bu deplasmandan galibiyet cikaramayizdi ama bu sekilde olacagi hic aklima gelmemisti. 11 e 11 kac tane mac yaparsak yapalim, bugun hicbirinde sivas puan alamazdi, oyle bir baslangic yapmistik. yazik oldu.
edit: hasan hocam, ilk yariyi izlemedigin icin yorumun anlamsiz olmus, macin o derece katledilmesinden sonra istekli olsan nolur. zaten zor bir deplasman, ustune de 10 kisi kalmissin. mac basi itibariyle gayet de istekliydi takim.
Aytaç zaten ben de dedim Sivas'ın kötü oynadığını. Fenerbahçe Beşiktaş maçında da 10 kişi kalmıştı ama saldırmaya devam etti ve sanki 1 kişi fazla gibiydi.Ben bunu görmedim bugün Sivas maçında. En basitinden 1-0 gerideyken Fenerbahçe'liler oyunda çıkarken yavaş yavaş çıktı. Bence bugün Fenerbahçe sadece 3 puanı değil , Şampiyonluk inancını da Sivas'ta bıraktı...
@nannar abi kazandığımız maçlarda da kaybettiklerimizdede (bir çok maç var bjk maçı vb) hakem hatası vardı da pek konuşulmuyordu.ama bu bardağı taşıran son damla oldu
Ben zaten hakemi savunmuyorum, bugün kötü bir maç yönettiğini önceki mesajlarımda da söyledim, benim oradaki lafım 1 maç kötü yönetti diye hakemi ezip yerin dibine sokanlaraydı, bundan önceki 29 maçta neden aynı yorum yapılmamıştı? Hakem maçı katletti kabul ediyorum ama bir hakem sonuçta bir maçı çok kötü yönetebilir, kim bilir hayatında neler yaşadığını, yada bir anlık bir dalgınlığa gelmiştir, bu bir oyuncu kötü oynadı diye maç kaybeden takımda o oyuncuyu kötü oynadı diye kovmaya benzer
Fenerbahçe için gerçekten şansız bir maç oldu.Önce penaltıları verilmedi,ardından tartışmalı bir kırmızı kart,tüm bunlara rağmen öne geçme fırsatı değerlendiremeyip üstüne gol yemeleri,en son da Sow'un sakatlanması.Bütün bunlar üst üste gelince Sivas iyi oynamamasına rağmen 2-0 gibi bir skorla sahadan galip ayrıldı.Hakem o penaltıyı verse ve gol olsa belki şu an çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık.Bu mağlubiyetle birlikte zirve yarışı iyice kızışacak ama avantaj hala Fenerbahçe'de.Bugün bütün aksiliklere rağmen maçı pisi pisine kaybetmeleri bence boşuna ligin zirvesinde olmadıklarının göstergesi.Beşiktaş ve Galatasaray yükselişlerini devam ettirmeleri gerekiyor mutlaka.
Aziz Yıldırımın kaos yaratılıyor demesi çok ironik bu adam değil miydi önceki sezon kadıköye gelmeden önce basın açıklamalarında durmadan galatasarayı suçlayan insan hatayı kendisinde aramalı biraz
Ama ayrılmamasına da her geçen gün seviyorum bu şahıs durmadan fenere zarar veriyor bir galatasaraylıyı başkan yapsak ancak bu kadar kötü yönetebilirdi kulübü
sadece başarısızlar hep bahane bulur
bariz penaltı verilmemis cidden yazık olmus.
1- Penaltı pozisyonu
6.hafta Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı:
http://img.haberler.com/haber/992/eg...992_4441_o.jpg
Bu pozisyon da kale arkasındaki 6.hakemin tam önünde olan bir pozisyondu. Egemen'in kolu bariz şekilde açık. Bu pozisyona da penaltı verilmedi. O zamanda da Gençlerbirliği'nin üstüne mi oyunlar oynanıyordu acaba?
Ona çarpma diyenlerin bugün kesin penaltı demeleri enteresan. O kişiler muhtemelen "ikisi aynı değil" diyecek şimdi de...
Geçen sezon Elazığ-GS maçında da Aydın'ın ortasında Bilica'nın açık eline çarpan topta penaltı verilmemişti. Onu da hatırlatırım.
2- Caner'in hareketi
Caner penaltı pozisyonundan sonra Galatasaray-Atletico Madrid maçında yaptığına benzer bir profesyonellik dışı görüntü sergiledi. Koştu önce karşısına ilk çıkan Sivaslı oyuncuya (ne günahı varsa) vurmaya çalıştı, olmadı sonrakine daldı. Direk ve tamamen kasıtlı bir şekilde rakiplere yapılan kasıtlı 2 hareket. Net kırmızı kart.
3- Caner'in eli
Egemen'in kırmızı kart pozisyonundan önce Caner topu koluyla önüne alıyor. TRT Stadyumda çıkan geniş özette vardı bu pozisyon, diğer yerlerde bulamadım. Hakem o pozisyona da devam dedi, hadi öncekinde kırmızı çıkmadı, bu pozisyonu verse 2.sarıdan atılacaktı, o niye konuşulmuyor?
4- Egemen'in pozisyonu
Egemen'in yaptığı hareket nasıl faul değil, nasıl dokunmamış anlayamıyorum. Kalçası dışarıda, Aatıf geçerken net bir darbe var, görüntülerde belli oluyor. Pozisyon açık faul ve sarı kart doğru. Kırmızı direk çıktı, o hakemle arasında geçen diyaloğa bağlı bir şey. Ne dedi ne demedi bilemem. Raporda belli olur hakemin ne duyduğu ya da ne uyduracağı nasıl derseniz diyin. Ama pozisyon net faul, öyle dellenmesini gerektirecek bir şey yok ortada. Aziz Yıldırım mı yalan söylüyor kendisi mi bilmiyorum, nasıl değmedim diyormuş hayret.
Defalarca izledim, Egemen elleri havaya kaldırıyor ama arkadan kalçayı çıkartıyor. Aatıf'ın da geçerken baldırına darbeyi aldığı net bir şekilde görülüyor. Koşarken o darbeyi aldığınızda da aynen Aatıf gibi düşersiniz zaten, denge menge kalmaz.
5- Meireles'in hareketi
Tartışmaya bile gerek yok, herkesin hem fikir olduğu net bir kırmızı kart.
Hakemin Fenerbahçe'yi doğramak için çıktığı maç böyleyse kollamak için çıkacağı maçta neler olabileceğini hayal bile edemiyorum...
Şimdi acun medya sitesinde izledim özetide evet egemenin pozisyonunu ben görememiştim youtubeda da insanlar istediği gibi kayıt etmiş, pozisyonda arkadaşında dediği gibi egemenin rakibinin dengesini bozmaya yönelik net bir hareketi var, sarı kartlık hareket değil ama pozisyonun gol potansiyelinin bulunması belki sarı kartı çıkarttırdı hakeme, ek olarak kırmızı kart evet hakeme gelip vurmasından dolayı verilmiş egemene, ama penaltı pozisyonu için net pozisyondu, yukardaki arkadaşa katılmıyorum, o maçta hata yapıldı diye her maçta hata yapılsın mantığı olmaz ama evet fenere oyun oynanıyor diyenlere bu resmi gösterip hesap sormak lazım o konuda katılıyorum sana :) Ancak konumuz önceki maçlar değil, bu maçta bir çok hata vardı ama tek yönlü değildi, egemenin atılması zaten itirazından dolayı doğru bir karardı ancak özeti izleyince zaten orada rakibinin gole giderken dengesini bozdu ki aatıf rakibini geçse önü bomboş yani depar atıp gol pozisyonu bile yaratabilirdi, egemen orada çok doğru bir hamle yaptı ama faul beklemiyordu, egemen o pozisyonda hakeme tepki göstermek istedi ama tepkinin şiddetini ayarlayamayınca hakemin üzerine çıktı, ki pozisyondan sonra hakemin üzerine yine yürüdü ve hakem yine uyardı egemeni ısrarla, zaten ardından kaçırılan golün ardından atamayana atarlar hesabı işledi ve gol geldi
Maçın özetini izledim iki kez. Egemen'in yaptığı ilk hamle sarı kart. Çünkü Aatıf hareket halinde hızla Egemen'i geçmek istiyor ve geniş ekranda gözükmese de Egemen onu düşüyor. Ancak sarı karttan sonra Egemen'in o hızla hakemin üzerine yürümesi çok saçma. Ancak yine de bu itirazı onun kırmızıyı hakettiği anlamına gelmiyor. Herhalde bizim göremediğimiz bir şey oldu da hakem kırmızı kart verdi. Gerçekten neden kırmızı kart çıkarttığını merak ediyorum hakemin.
Meireless'in pozisyonu ise bence net kırmızı kart. O tür pozisyonlarda çoğu kez kırmızı kart çıkıyor, çıktı da. Penaltı konusunda ise söyleyecek bir şey yok herşey ortada zaten.
Fenerbahçe her halükarda maçı 10 kişi bitirecekti. Ancak atılan Egemen değil, Meireles olmalıydı. %100'lük penaltı Fenerbahçe lehine verilseydi belki Fenerbahçe bu kadar kopmayacaktı oyundan. Belki de maçın sonucu 1-1 bitebilirdi. Verilemeyen penaltı ve neden verildiğini anlamadığımız kırmızı karttan sonra gelen bir gol maçı Sivas'ın lehine çevirdi.
@Walter Sakana o pozisyoda top egemenin ayağından sekip eline çarpıyor
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-tot...ahce-mac-ozeti 2.dakikada
Egemen'in pozisyonuna faul diyenlerin sadece özeti izleyenler olması her şeyi anlatıyor aslında.Özetlere konulmayan,aynen Meireles'in tükürük olayındaki gibi saklanılan bir açı var maç içinde yayınlanan.Fenerbahçe kale arkasından çekilen görüntüde Aatif'ın kendini attığı ayan beyan gözüküyor.Bulabilirseniz bulun izleyin o açıyı gelin bir daha tartışalım.
Seksin. Kolu açık mı açık. Pozisyonu engelliyor mu engelliyor. Farkı yok o yüzden. Bugünkü pozisyonda kasıt var mı sence? Bence yok ama kolu açık. Ondan dolayı penaltı diyor herkes. Sekmesi nasıl bir fark yaratıyor? Yani kuralda var mı sekip gelirse penaltı ya da elle oynama olmaz gibi bir şey? Cidden bilmediğimden soruyorum daha doğrusu yok diye bildiğimden. Yanlışım varsa düzelt lütfen.
Ben penaltı veya penaltı değil diye yorum yapmıyorum. Bu penaltıysa o da penaltı, o değilse bu da değil. Bizim geçen seneki Elazığ maçında Bilica'nın elle kestiği de aynı kategoriye girer. Bizimkinde mesafe de var arada hatta ama verilmedi o da. Sonuç olarak bu pozisyonda penaltı verilmedi diye hakemi başka türlü şeylerle suçlamak yanlış, bahsettiğim pozisyonda FB lehine çalmayan hakem ne oluyor o zaman?
@Önder HOCA&Dennis Bergkamp
Şunu da ekleyeyim; ben hiçbir maçtan sonra sıcağı sıcağına yorum yapmam maçı canlı izlemiş olsam bile. Yorum yapacağım bir şey varsa maç sonrası hem programlardan hem internetten tekrar tekrar izleyip araştırıp emin olup ondan sonra yazarım. Objektif olmadığımı veya taraflı yazdığımı düşünebilirsiniz ona bir şey diyemem ama körü körüne yazmadığıma emin olabilirsiniz.
Vücuttan seken top eğer topu düzeltmek için filan dokunmadıysan topa yani kasti bir müdahale yoksa el olmaz.
Benim dediğime gelirsek;herhangi bir açıda o kalçalar birleşmiyorsa birleşik değildir bu çok basit bir mantık.Çünkü müdahale varsa eğer her açıda kalçalar birleşmek zorunda birleşmediği bir açı bulman imkansız fakat müdahale yoksa doğru açıyla birleşiyormuş olarak görebilmen mümkün.
Hocam tartışıyoruz burada insanların farklı fikirleri olması doğaldır.Arada saygı olduktan sonra tartışmak dünyanın en güzel şeylerinden biridir.Yeni şeyler öğrenirsin yeni ve farklı fikirler duyarsın.Tabi bizim ülkemizde aradaki saygı genelde unutulduğundan tartışmak için insan çekiniyor.
Fenerbahçe Heralde Sivas'tan Yediği Bu Çalımdan Sonra Roberto Carlos'u Sevmekten Vazgeçmişlerdir
İlk posizyon net penaltı hakem orada hatalı ancak Egemen'İn posizyonunda hakeme hak veriyorum ilk faul yerindeydi ancak ondan sonra her zamanki Egemen itirazları vs ile kırmızıyı hak etti.
Sivas'ı tebrik etmek gerekir. F.Bahçe'Nin alt yapıda vs hiç forveti yok mu ben anlamıyorum.
@Walter Sakana öyle bir kural var bir uzuvdan sekerse yerden sekip çarparsa el verilmiyor.2 pozisyonda farklı birinde topa vurulduktan sonra adamın eli topa gidiyor diğerinde ayağından sekip eline çarpıyor aynı pencerede nasıl yorumlarsınız anlamadım.Egemenin faul yaptığını düşünüyorsanız zaten bir şey demiyorum adamın teması yok.Ki bu hakem caneri demediği halde lan dedi diye atan hakem.Maç içinde yönetmen kamera açısını değiştirerek net bir şekilde gösterdi temas olmadığını lakin hiç bir özette yok
Kelimesi kelimesine okudum ve tamamen hak veriyorum. Ben maçı canlı izledim ve Egemen'in pozisyonuna nasıl faul değil diyorlar anlamıyordum. Kırmızı kart doğru, penaltıyı vermesi gerekirdi ama görmedi. Meireles'in kırmızısını da veremedi hakem. Hatalı maç yönetmiştir ama taraflı yönetmedi hakem kesinlikle.
istedikleri kadar uğraşsınlar herkese her şeye rağmen şampiyon olacağız :)