sakatlıktan şikayet edenlere önerim antreman programınızı hep aynı tempoda devam ettirmemeniz olacaktır.bir haftada 2-3 maç varsa o hafta takımların zorluk derecesine göre antreman düzeyini düşük yada çok düşüğe alın.faydasını göreceksiniz.
Printable View
oyunla ilgili bir güzelliği söyleyeyim.şimdiye kadar oynadığım serilerde en iyi ve gerçeğe yakın kontra atakların yapılabiliyor olması.hele ki kadronuzda douglas costa gibi ciğer değil turbo motor olan biri varsa.
Arkadaşlar bundan önce ki sürümlerde bir çok kişinin şikayetçi olduğu tek kale top oynayıp, 90 dakika da 40 şut atıp, 20 tanesi kaleyi bulmasına rağmen rakip takımın %30'luk topla oynama yüzdesi ile attığı tek şutun gol olmasıyla maçı 1-0 kaybetme yanlışının düzeltilmesi lazım, ekran görüntülerini alamadım ama bugün Galatasaray ile Şampiyonlar liginde steau bükreş ile tek kale maç yaptım, %68 toplama oynama yüzdesi var 36 şut atmışım 21'i isabetli bükreş 2 şut atmış, 2 si isabetli ve maçı TT arenada 2-0 kaybettim, 3 gün sonra Ligde Osmanlı spor ile benzer bir istatistik ile 1-0 kaybettim, Şimdi hıncımı 2 maçta kaleyi tutan 3 topuda yiyen musleradan mı çıkarayım, 2 maçta 20 şut atıp gol atamayan burak ve sneijderden mi alayım...
Merhaba arkadaşlar. Oyuncuya yeni sözleşme yada mevcut sözleşmede verilen maaş olayı nasıl? Önceki sürümlerde rezildi bu. Mesela Egemen Fenerbahçe'de iken rotasyon oyuncusu ise maaşı örnek veriyorum 1m € ise (yıllık) 1,7 m€ veremiyorduk. Maaş bütçesini düzgün kullanamıyorduk hepinizde yaşamışsınızdır bunu. Yüksek para verebilmek için (eldeki kalan maaş bütçesini kullanabilmek için) illaki kilit oyuncu rolünü vermek gerekiyordu. Bu sorun (bana göre) hala devam ediyor mu? Teşekkürler.
Bende o sorun yok şimdilik, Mesela yaşlanan bir oyuncuyu yedekte kalması için sözleşme öneriyorum kendisi rotasyon veya yedek kalmak için masaya oturuyor aldığı parayı ise düşürüyor biraz hiç sorun olmadı sezon başında 20 maç oynayan oyuncu sezon sonunda hiç sorun çıkarmadan imzaliyor.
bende pek yasamadim denebilir caner,topal sozlesmeler bitiyor hemen hemen ayni paralara imza atiyorlar
bu tip maçlar gerçekte de öyle çok var ki.bence gayet normal.
Dünkü yamadan sonra oynadığım maç sayısı 15- galibiyet 2 sadece
topla oynama oranı ve isabetli pas oranları hep rakibe geçti.bi kaç kez taktik değiştirdim tutmadı
aynı şey başına gelen varmı ?
Oyuncuların aşırı söylenmelerini acaba oyun yapımcıları görmüyor mu, yoksa böyle olmasını mı istiyorlar?
selamlar..söyleyeceklerim tecrübe ile sabittir oyuncuların söylemenlerine kati bir şekilde taviz vemeyin.bir süre sonra yelkenleri indiriyorlar.takım arkadaşlarını da kışkırtsa onlara da ayarı verin ve patronun siz olduğunu belli edin.uğraştırıyor biraz evet ama büyük ihtimalle tatlıya bağlanıyor:)
selamlar,
Oyun bu sene epey bir gelişmiş.Ben ilk betayı oynarken maç motorunu epey eleştirmiştim ama RC1'de baya tuttum.Artık tek taiktikle her takıma aynı oyun anlayışı ile başarılı olmak biraz zorlaşmış.Taktiğinizi tam olarak bilmiyorum ama topa sahip bir oyun anlayışı ile oynamak istiyorsanız genişliği biraz daraltın ve temponuzu düşürün.gerçi bunları belki yaptınız ama benim ilk önce aklıma gelenler bunlar.ayrıca antreman programınızda hucüm ve topa hakimiyet antremanlarına biraz daha fazla ağırlık verebilirsiniz.etkisini hemen görmezsiniz ama ilerde faydası olacaktır.
arkadaşlar RC1'le uzun kariyere başlasam mı yoksa final sürümünümü beklesem karar veremedim.gerçi şu anki sürüm final sürümüne çok yakınmış ama kararsız kaldım.uzun kariyere başlayanlar var mı aramızda.?
Ayoze Perez nedir böyle arkadaş adam çılgın atıyor.
Vallahi herşeyi denedim rakip 450 pas yapıyo ben 200 onlar 65 ben 35 oynuyorum topla
Pas yapamıyorum. %65-70 pas yüzdesi ile oynuyorum. Rakipler benden beter.
İnanılmaz bitiricilik sorunu yaşıyorum ben de. Rakipler orta gol yapıyor biz altı pastan kaçırıyoruz.
Dün oyunu 1 - 2 saat oynama fırsatı buldum, Galatasaray'la hızlıca hazırlık maçlarını geçip bir süper kupa 2 de lig maçı yaptım.
Bu maçlarda bir türlü taktiği oyuna yansıtmayı başaramadım. Topa sahip ol dediğimde topa sahip olamadı takım. Oysa seri ve daha dikine pas yap dediğimde topa sahip oluyordu takım. Dışarıdan bakıldığında taktik konusunda görsellik dışında pek değişiklik yok gibi görünse de bence bariz değişiklikler olmuş. 1 - 2 Saatte aceleyle oynadığım için taktik olayını çözemedim :D
Sadece Galatasaray'la oynadığım için diğer oyuncuları bilemiyorum ama neredeyse (belki de tümü) tüm kanat oyuncuları hem Ofansif Kanat hem de Orta Saha Kanat oynayabiliyordu. Doğal olarak bu durumu garipsedim. Oyuncuya verilecek rolün uygunluğu konusunda da bir değişiklik ve zorluk sezdim. Bireysel antrenmanda da pozisyon ve rol antrenmanına öncelik verilmiş.
Acaba Galatasaray'daki kanat oyuncuların hepsi çok yönlü ve ben mi bilmiyorum, yoksa bu seride pozisyondan çok rollerin önemine ve oyuncuya uygun olup olmadığına mı öncelik verilmiş? Fikri veya bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi. :)
Transfer listesine koymamama rağmen Sinan'a, Semih'e, Hakan Balta'ya ve Umut Bulut'a pek çok teklif geldi. Biraz abartı geldi bana ama Beta'ya bağlıyorum şimdilik. :)
Ne kadar doğru olacak bilmiyorum ama 16.0.1 deki 2 kariyerimde de lige kötü başlayan Fenerbahçe ile Beşiktaşa nazaran 16.1.0 daki yeni kariyerimde daha kalitelerinde başladılar. Trabzon ise ne yapacağı belli olmuyor yine. Kazanacağı maçı kaybediyor, kaybedeceğini kazanıyor.
Mac ile oyunu oynayan ve Retina ekranlı cihazı olanlar ise kesinlikle seçeneklerden Retina opsiyonunu aktifleştirmesini tavsiye ediyorum. Acaip güzel gözüküyor oyun o seçenekte.
Galatasaray da Dursun başkana oyuncu kiralık göndercem diye alt takım istemeyin bu sürümde kolay kolay kabul etmiyor. Ettiğinde ise 10-12 gün içerisinde bulamadık diye geliyor nedense.
Ben beğendim güzel oyun olmuş.Şuan beta tabi full de ve güncellemelerle tadından yenmez bu sene.Sakatlık sorunu benimde canımı sıkıyor ama rotasyon yaptıkca sakatlık azalıyor onu fark ettim.
Bu oyunda bir tek ben mi crash dump hatası aldım? Kimse bununla ilgili birşey yazmamış ya da ben göremedim.
İlk defa Fm yi en yavaş şekilde, tüm detaylara inerek oynamak istiyorum. Dün indirdim ve Galatasaray ile oyuna başladım. 3 saatlik süre zarfında yaklaşık 6 gün ancak ilerleyebildim. Gözlemlediklerimi yazmak istiyorum. * Transfer ile ilgili detayların artması güzel, sözleşme ekranı gayet yerinde olmuş. Bu bölümde hafif karmaşa olması benim hoşuma gitti. Detayların çoğalması daha gerçekçi his veriyor.
* Geçtiğimiz yıllara göre, oyuncuları mevcut değerleri çok fazla yüksekte. Beklemediğim oyuncuların değerleri 15-20m€ değerlerinde. 2-3m€ lara faydalı ve yıldız niteliğinde oyuncular almak zorlaşmış. Örn: Podolksi> Galatasaray gibi. * Tema hoşuma gitti, her sene daha ileriye gidiyor. Değiştirme gereği duymadım. Fakat bazı arayüzler hala aynı, eski tadı almayı sevmiyorum açıkçası. Yeni oyun tüm yüzü ile yeni olsa bence çok daha zevkli ve heyecan verici olacaktır. * Oyuncu profil verileri çok detaylı, her yerden birşey çıkacakmış gibi, fakat uzun sürelerdir futbolcu değeri ve maaş bilgileri futbolcu fotoğrafı altında olduğundan alışık olduğumuzdan çok farklı geldi, alışması biraz zaman alacak gibi. * Transfer görüşmesi yaptığım oyunculardan bir kaçı dışında baya gelmek istemeyen oldu. Bence bu konuda reputation olayı dışında da birşeyler olsa hiç fena olmaz. Mesela klübün o sezon ve önceki sezonki başarıları, şampiyonlukları, ufak ufak artan gelir düzeyi gibi. Buna örnek olarak Galatasaray'ın Sneijder ve Drogba transferleri gibi. Beklenmedik bir anda Galatasaray yaklaşık 1 buçuk senede dipten, tavana fırlayacak kadar başarılı sezonlar yaşadı her konuda. Böyle birşey gerçekleştirmek inşallah mümkündür. En azından şu an için rastlamadım diyebiliriz. * Boşta oyuncular için artık daha iyi bir search kısmı getirilemez mi? Örneğin ben değerlere göre sıraladığımda hiç yoksa bazı oyuncuları kalitesini algılayabiliyorum fakat serbest oyuncuların değerlerini, nasıl özelliklerini olduğunu bulmak için her birine tek tek girmemiz gerekiyor. Bu oyunculara en azından antrenör ararken ki gibi dünya tarafından verilen değer koyulabilir. Böylece yıldız oyuncuları daha çabuk bulabiliriz. Ne kadar yavaş ta oynamak istesem, 2 saat süresi içerisinde çoğunlukla serbest oyuncuları gezdim fakat yarısını bile tespit edemedim. * Fotoğraflar, logolar vs ler olmalı artık. Oyun Türkçe çıkıyorsa sponsorlarda bir şekilde oyunda olmalı diye düşünüyorum. Oynamaya devam ettikçe paylaşmaya devam edeceğimi düşünüyorum.
[MENTION=24495]elensar77[/MENTION],
Serbest oyuncu araştırmayla ilgili sıkıntında yalnız değilsin onu söyleyeyim ilk olarak :icon_lol: Ancak ben bir çözüm buldum kendimce.Futbol direktörümden transfer önerisinde bulunmasını istiyorum ve bunu isterken serbest durumda olan oyunculardan seçmesini söylüyorum ve ona göre bana 3 futbolcu önerisinde bulunuyor.Bu şekilde Bursaspor'a Mahlangu'yu ücretsiz getirdim ve oldukça da verimli oldu.Tam çözüm olmayabilir,ama bir futbul direktörümüz varsa da onun futbolcu bilgi havuzundan yararlanıyorsak menajerlik açısından daha gerçekçi bir oyun oynamışızdır diyebilirim. :D
Ben de alışamadığımdan Fm --> Tercihler sekmesinden oyuncuya tıklandığında profili değil de özelliklerin göründüğü ekrana bak seçeneğini işaretledim. Böylesi daha iyi. Eskiden oyun içi tercihler için oyuncunun bilgi sekmesine tıklamak gerekiyordu ama FM 2016 ile hemen sağ tarafta oyun içi tercihleri de görülebiliyor. Yani hiç bir şey kaçırmış olmuyorsunuz.
Raputasyon olayında zaten oyun belirttiğiniz şeyleri de ölçü alıyor. Daha fazla detay almak isterseniz forumda bu konu hakkında bir başlık var. http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=110860
Bu noktada ben şu metodu uyguluyorum. Oyunu açtıktan 3 gün sonra, boşta olan oyunculara girip, arama seçeneklerindeki Bilgi butonuna tıklayıp listeletiyorum. Bu durumda Sakatlar, Teklif alanlar, İzlenenler oyuncular sırası ile karşıma çıkıyor. Oyuna başlandığında ön plana çıkan oyuncular teklif alacağından veya izleneceğinden sadece onların profilini incelemeniz size ilk aşamada zaman kazandırabilir.
Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.
* Açıkçası oyuncu profil görüntüsünü beğendim, değiştirmeyi düşünmüyorum. Böyle tecrübe edelim. :)
* Yeni oyundaki reputasyon ile ilgili gelişmeleri ancak 1-2 sezon oynadıktan sonra oynayabiliriz diye düşünüyorum. Bu yüzden gelecekte tekrar görüş bildirmem daha doğru olacak. Bu rehberi inceleyeceğim.
* Aynı durumu bende yapıyorum, teklif gelen veya takip edilen futbolcuları öncelikli hale getirerek, bir nevi zaman kazanıyoruz. Fakat daha küçük takımları çalıştırırken pek fayda sağlamıyor. Örneğin; brezilya takımlarında çok yetenekli ama mental özelliklerinde zaafı olan oyuncuları pek takip eden yok fakat küçük takımlarda çok iyi iş yapıyorlar. Bunu bulmak ise ancak zaman ve şans işi bence. Tüm serbest Brezilya'lı oyuncular nerden baksan 100 den fazla. Hepsine araştırma istesek, beklemesi transfer dönemini geçirir. :)
Bunun için iyi bir gözlemci ekibi ve futbol direktörü olması lazım, fakat aramayı yaptığında süreç ilerliyor. Dolayısı ile yine bana gelecek cevapların süresi artıyor. Ben transfer işini hızlıca bitirip, takımı gözlemleme ve antreman/taktik varyasyonlarını belirleme yöntemini seviyorum. Süpriz transferler için ise sürekli arayışta oluyorum.
2012'den sonraki versiyonları beğenmediğim için 3 senedir oynamamıştım, nefsime yenik düşüp az önce satın aldım, bunu beğenir miyim bilmiyorum bakalım (::)
Yanlız kavgalar ve diyalogları çok güzel olmuş. Ama Caner ve Gökhan'ın hemen gitmek istemesi biraz olağan dışı gibi. Canerle çok büyük bir kavgaya da girdik. Ayrıca oyunun başında Bukres'e 7-1 yenildim, sonra Beşiktaşı 3-1 yendim. Bir ara galibiyetim yoktu şimdi 7'de 7 yaptım. Biraz garip bu durumlar.