1 ile 30 arası toplam 355 sonuç

Konu: FM 16 ilk izlenimler

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

İlk defa Fm yi en yavaş şekilde, tüm detaylara inerek oynamak istiyorum. Dün indirdim ve Galatasaray ile oyuna başladım. 3 saatlik süre zarfında yaklaşık 6 gün ancak ilerleyebildim. Gözlemlediklerimi yazmak istiyorum. * Transfer ile ilgili detayların artması güzel, sözleşme ekranı gayet yerinde olmuş. Bu bölümde hafif karmaşa olması benim hoşuma gitti. Detayların çoğalması daha gerçekçi his veriyor.
    * Geçtiğimiz yıllara göre, oyuncuları mevcut değerleri çok fazla yüksekte. Beklemediğim oyuncuların değerleri 15-20m€ değerlerinde. 2-3m€ lara faydalı ve yıldız niteliğinde oyuncular almak zorlaşmış. Örn: Podolksi> Galatasaray gibi. * Tema hoşuma gitti, her sene daha ileriye gidiyor. Değiştirme gereği duymadım. Fakat bazı arayüzler hala aynı, eski tadı almayı sevmiyorum açıkçası. Yeni oyun tüm yüzü ile yeni olsa bence çok daha zevkli ve heyecan verici olacaktır. * Oyuncu profil verileri çok detaylı, her yerden birşey çıkacakmış gibi, fakat uzun sürelerdir futbolcu değeri ve maaş bilgileri futbolcu fotoğrafı altında olduğundan alışık olduğumuzdan çok farklı geldi, alışması biraz zaman alacak gibi. * Transfer görüşmesi yaptığım oyunculardan bir kaçı dışında baya gelmek istemeyen oldu. Bence bu konuda reputation olayı dışında da birşeyler olsa hiç fena olmaz. Mesela klübün o sezon ve önceki sezonki başarıları, şampiyonlukları, ufak ufak artan gelir düzeyi gibi. Buna örnek olarak Galatasaray'ın Sneijder ve Drogba transferleri gibi. Beklenmedik bir anda Galatasaray yaklaşık 1 buçuk senede dipten, tavana fırlayacak kadar başarılı sezonlar yaşadı her konuda. Böyle birşey gerçekleştirmek inşallah mümkündür. En azından şu an için rastlamadım diyebiliriz. * Boşta oyuncular için artık daha iyi bir search kısmı getirilemez mi? Örneğin ben değerlere göre sıraladığımda hiç yoksa bazı oyuncuları kalitesini algılayabiliyorum fakat serbest oyuncuların değerlerini, nasıl özelliklerini olduğunu bulmak için her birine tek tek girmemiz gerekiyor. Bu oyunculara en azından antrenör ararken ki gibi dünya tarafından verilen değer koyulabilir. Böylece yıldız oyuncuları daha çabuk bulabiliriz. Ne kadar yavaş ta oynamak istesem, 2 saat süresi içerisinde çoğunlukla serbest oyuncuları gezdim fakat yarısını bile tespit edemedim. * Fotoğraflar, logolar vs ler olmalı artık. Oyun Türkçe çıkıyorsa sponsorlarda bir şekilde oyunda olmalı diye düşünüyorum. Oynamaya devam ettikçe paylaşmaya devam edeceğimi düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

[MENTION=24495]elensar77[/MENTION],
    Serbest oyuncu araştırmayla ilgili sıkıntında yalnız değilsin onu söyleyeyim ilk olarak Ancak ben bir çözüm buldum kendimce.Futbol direktörümden transfer önerisinde bulunmasını istiyorum ve bunu isterken serbest durumda olan oyunculardan seçmesini söylüyorum ve ona göre bana 3 futbolcu önerisinde bulunuyor.Bu şekilde Bursaspor'a Mahlangu'yu ücretsiz getirdim ve oldukça da verimli oldu.Tam çözüm olmayabilir,ama bir futbul direktörümüz varsa da onun futbolcu bilgi havuzundan yararlanıyorsak menajerlik açısından daha gerçekçi bir oyun oynamışızdır diyebilirim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by caneration View Post
    @elensar77,
    Serbest oyuncu araştırmayla ilgili sıkıntında yalnız değilsin onu söyleyeyim ilk olarak Ancak ben bir çözüm buldum kendimce.Futbol direktörümden transfer önerisinde bulunmasını istiyorum ve bunu isterken serbest durumda olan oyunculardan seçmesini söylüyorum ve ona göre bana 3 futbolcu önerisinde bulunuyor.Bu şekilde Bursaspor'a Mahlangu'yu ücretsiz getirdim ve oldukça da verimli oldu.Tam çözüm olmayabilir,ama bir futbul direktörümüz varsa da onun futbolcu bilgi havuzundan yararlanıyorsak menajerlik açısından daha gerçekçi bir oyun oynamışızdır diyebilirim.
    Bunun için iyi bir gözlemci ekibi ve futbol direktörü olması lazım, fakat aramayı yaptığında süreç ilerliyor. Dolayısı ile yine bana gelecek cevapların süresi artıyor. Ben transfer işini hızlıca bitirip, takımı gözlemleme ve antreman/taktik varyasyonlarını belirleme yöntemini seviyorum. Süpriz transferler için ise sürekli arayışta oluyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by elensar77 View Post
    Oyuncu profil verileri çok detaylı, her yerden birşey çıkacakmış gibi, fakat uzun sürelerdir futbolcu değeri ve maaş bilgileri futbolcu fotoğrafı altında olduğundan alışık olduğumuzdan çok farklı geldi, alışması biraz zaman alacak gibi.
    Ben de alışamadığımdan Fm --> Tercihler sekmesinden oyuncuya tıklandığında profili değil de özelliklerin göründüğü ekrana bak seçeneğini işaretledim. Böylesi daha iyi. Eskiden oyun içi tercihler için oyuncunun bilgi sekmesine tıklamak gerekiyordu ama FM 2016 ile hemen sağ tarafta oyun içi tercihleri de görülebiliyor. Yani hiç bir şey kaçırmış olmuyorsunuz.

Bence bu konuda reputation olayı dışında da birşeyler olsa hiç fena olmaz. Mesela klübün o sezon ve önceki sezonki başarıları, şampiyonlukları, ufak ufak artan gelir düzeyi gibi. Buna örnek olarak Galatasaray'ın Sneijder ve Drogba transferleri gibi.
    Raputasyon olayında zaten oyun belirttiğiniz şeyleri de ölçü alıyor. Daha fazla detay almak isterseniz forumda bu konu hakkında bir başlık var. http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=110860

* Boşta oyuncular için artık daha iyi bir search kısmı getirilemez mi? Örneğin ben değerlere göre sıraladığımda hiç yoksa bazı oyuncuları kalitesini algılayabiliyorum fakat serbest oyuncuların değerlerini, nasıl özelliklerini olduğunu bulmak için her birine tek tek girmemiz gerekiyor.
    Bu noktada ben şu metodu uyguluyorum. Oyunu açtıktan 3 gün sonra, boşta olan oyunculara girip, arama seçeneklerindeki Bilgi butonuna tıklayıp listeletiyorum. Bu durumda Sakatlar, Teklif alanlar, İzlenenler oyuncular sırası ile karşıma çıkıyor. Oyuna başlandığında ön plana çıkan oyuncular teklif alacağından veya izleneceğinden sadece onların profilini incelemeniz size ilk aşamada zaman kazandırabilir.
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Ben de alışamadığımdan Fm --> Tercihler sekmesinden oyuncuya tıklandığında profili değil de özelliklerin göründüğü ekrana bak seçeneğini işaretledim. Böylesi daha iyi. Eskiden oyun içi tercihler için oyuncunun bilgi sekmesine tıklamak gerekiyordu ama FM 2016 ile hemen sağ tarafta oyun içi tercihleri de görülebiliyor. Yani hiç bir şey kaçırmış olmuyorsunuz.

Raputasyon olayında zaten oyun belirttiğiniz şeyleri de ölçü alıyor. Daha fazla detay almak isterseniz forumda bu konu hakkında bir başlık var. http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=110860

Bu noktada ben şu metodu uyguluyorum. Oyunu açtıktan 3 gün sonra, boşta olan oyunculara girip, arama seçeneklerindeki Bilgi butonuna tıklayıp listeletiyorum. Bu durumda Sakatlar, Teklif alanlar, İzlenenler oyuncular sırası ile karşıma çıkıyor. Oyuna başlandığında ön plana çıkan oyuncular teklif alacağından veya izleneceğinden sadece onların profilini incelemeniz size ilk aşamada zaman kazandırabilir.
    Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.

* Açıkçası oyuncu profil görüntüsünü beğendim, değiştirmeyi düşünmüyorum. Böyle tecrübe edelim.
    * Yeni oyundaki reputasyon ile ilgili gelişmeleri ancak 1-2 sezon oynadıktan sonra oynayabiliriz diye düşünüyorum. Bu yüzden gelecekte tekrar görüş bildirmem daha doğru olacak. Bu rehberi inceleyeceğim.
    * Aynı durumu bende yapıyorum, teklif gelen veya takip edilen futbolcuları öncelikli hale getirerek, bir nevi zaman kazanıyoruz. Fakat daha küçük takımları çalıştırırken pek fayda sağlamıyor. Örneğin; brezilya takımlarında çok yetenekli ama mental özelliklerinde zaafı olan oyuncuları pek takip eden yok fakat küçük takımlarda çok iyi iş yapıyorlar. Bunu bulmak ise ancak zaman ve şans işi bence. Tüm serbest Brezilya'lı oyuncular nerden baksan 100 den fazla. Hepsine araştırma istesek, beklemesi transfer dönemini geçirir.

* Boşta oyuncular için artık daha iyi bir search kısmı getirilemez mi? Örneğin ben değerlere göre sıraladığımda hiç yoksa bazı oyuncuları kalitesini algılayabiliyorum fakat serbest oyuncuların değerlerini, nasıl özelliklerini olduğunu bulmak için her birine tek tek girmemiz gerekiyor. Bu oyunculara en azından antrenör ararken ki gibi dünya tarafından verilen değer koyulabilir. Böylece yıldız oyuncuları daha çabuk bulabiliriz. Ne kadar yavaş ta oynamak istesem, 2 saat süresi içerisinde çoğunlukla serbest oyuncuları gezdim fakat yarısını bile tespit edemedim. * Fotoğraflar, logolar vs ler olmalı artık. Oyun Türkçe çıkıyorsa sponsorlarda bir şekilde oyunda olmalı diye düşünüyorum. Oynamaya devam ettikçe paylaşmaya devam edeceğimi düşünüyorum.
    Boşta oyuncuları aratırken ben milli olma kriteri getirerek arıyorum nispeten daha kaliteli oyuncular ekrana geliyor. Lisanslama konusuna kesinlikle katılıyorum, oyunu sürekli yamalarla yok oyuncu resmi yok alman milli takımı yok liglerin doğru isimleri ve logoları diye uğraştırıyorlar. Oyunun bunu maliyetlerinden ötürü kasten yapmadığını düşünüyorum.

Bu Konuya Ait Etiketler

Mesaj Yetkileri