Nerdesin Mrsiç
Nerdesin Mrsiç
Abi orda top inişe geçmemişti. Zaten elinden bıraktı Oğuz vurdu topa. Verilmemesi gerekti. Ermal'in yaptığında doğru karardı çünkü top potadaydı zaten, inişteydi.
Skyturk'te şu anda konuşan Nur Germen'ede selam olsun. Geçmişini, yorumlarının önünde tutuyo. SkyTurk gibi kanalda gitmiş yorumcu yapmış bu adamı.
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=nur%20germen Google'da daha arama yaparsınız neler var hakkında.
Nachbar'ın üçlüğüyle farkın 7'ye çıkarması bitirdi maçı. O üçlüğü yemeseydik maçı kazanabilirdik.
Abdi İpekçi'de kazanmak zorundayız, kazanıp kupayı kaldırmalıyız. Kazanamazsak, 3-3 olacak ve korkarım ki Ayhan Şahenk'te Efes Pilsen bizi yenerek kupayı alır. Final maçı Abdi İpekçi'de, yenersek şampiyonuz, yenemezsek Efes Pilsen ipi göğüsler diye tahmin ediyorum.
Efes'in 10 sayı fark yapıp, rahat olduğu dönemde gelen tezahüratın onu nasıl gerdiğini gördük. Orada içimin yağları eridi.:D
Bir ara 2 taraf da 3'lük atmaya başladı, nasılsa giriyor diye ısrar edince, Efes atmaya devam ederken biz kaçırdık. Serinin en etkisiz oyununu oynadık herhalde bugün.
6. maçı kazanmamız lazım, taraftar salonu dolduracaktır, kaybedilirse Efes psikolojik olarak önde başlar son maça, bu da iyi olmaz.
Doping sözlerine çok kızmış Ergin Ataman, basın toplantısında da söylemiş. Maç esnasında da kızgınlığı belliydi. Abdi İpekçi'de parola belli oldu, "doping yapsana, doping yapsana, Ergin Ataman doping yapsana." :D Taraftarlar salonu inleteceklerdir muhtemelen, sinirleri gerilecektir Ataman'ın.
Ergin Ataman'a ne diye bağırdılar orda anlayamadım tam olarak.
Geçen sene yaşanan doping skandalının ardından herhangi bir araştırma yapmadı Efes kulübü içerisinde ve Kerem'in aldığı cezaya itiraz bile etmediler.
Vücutta doğal olarak bulunmayan madde, rastgele seçilmiş 2 oyuncu da çıkıyor. Kerem'de belirtilen sınırın üzerinde olduğu için ceza alıyor ama Fenerbahçe'nin isyanına rağmen, diğer oyuncularda kontrol yapılmıyor belki mu maddeyi aldıklarında Kerem gibi sınırı aşmış başkaları da vardı ama geçmişe dönük kontrolü yapmadı federasyon, Efes Pilsen konuyla ilgili kendi içinde soruşturma yapmadı, olayı kapattılar.
Taraftarın tepkisi bu nedenle.
Olayın üstüne asıl gitmesi gereken Fenerbahçe de gitmedi ki Sekopej. Göstermelik tepki oldu biraz. Sonra onlar da sustular. Bu maddenin Türkiye'ye sokulmasının bile yasak olduğu söylenmişti o zamanlar. Eğer doğruysa kaçakçılık da sözkonusu. Ancak Fenerbahçe yönetimi bu olayların üzerine gitmeyip, bir de bu firmayla sponsorluk anlaşması imzalıyor. Söylemeye dilimin varmıyor ama sus payı mı acaba sponsorluk? Bu bir skandaldır aslında.
İlk açıklamalarda da kulübü suçlamamışlardı zaten. Efes Pilsen Kulübü'ne, bu işin sorumlulularını bulun, sizin de adınızı lekeliyorlar denmişti. Belki Kerem'in de haberi yok, belki diğer oyuncuların da haberi yok ama bir kişi bunu organize etmiş, bunu bulun denmişti.
Kerem'in ilk açıklamarı, kesinlikle doping yapmadım, B numunesi için itiraz edeceğim demesinden kısa bir süre sonra itiraz etmeyeceğini ve açıklamaya yapmayacağını söyledi, itiraz da etmediler zaten 1 senelik cezaya.
Ben Fenerbahçe yönetiminin gereken tepkiyi verdiğini düşünüyorum. Geçmişe dönük tüm oyunculara test yapılsın diye başvurdular amakabul edilmedi. Sus payı konusunda yorumum yok ama ilk yapılan açıklamadan beri (yaklaşık 1 sene önce) kulübü direk suçlayan ithamlarda bulunmamıştı yönetim.
Rasgele seçilmiş 2 oyuncuda birden doping çıkması çok görülür birşey değil. Yasal sınırlarda bütün oyunculara verilmiş bu çok belli bişeydi. İtiraz etselerdi ne olacağını biliyolardı zaten. Federasyon bu olayın üstüne gidemediki. Onlarda korktular bazı şeylerden. Eğer suçlu bulunsaydı Efes, Fenerbahçe yine şampiyon olacaktı 3. kere şampiyon olacaktı üst üste. Bu senede hakemler maçlarda sürekli hata yapıyolar. En basitinden dün Ömer Onan - rakocevic olayında sahadan atamadılar Rakocevic'i. O atılsa çok farklı olurdu herşey.
Kulübün ilgisinin olup olmaması önemli değil ki. Böyle bir durum sözkonusuysa Efes Pilsen kulübü suçludur. Rasgele seçilen 2 oyuncuda da; özellikle vurgulamak gerekir (doğru olmayabilir de bu iddia) ülkeye sokulması yasak olan bir madde çıkıyor. Bunu kulübün bilgisi dışında, herhangi birinin organize etmesi çok olası gözükmüyor. Bu iddia doğruysa eğer, kaçakçılık da sözkonusu. Sadece federasyonla alakalı değil, adli bir vakaa aynı zamanda. Ama herkes sustu. Kerem ilk önce itiraz edeceğini söyleyip, sonra vazgeçti. Federasyon korkmuşsa, çekinmişse bazı şeylerden eğer Fenerbahçe yönetiminin sonradan olayı hiç kurcalamaması da bu nedenledir belki. Sponsorluk da cabası.
Maddenin yasak olup olmadığı konusunda bir bilgim yok sadece insan vücudunda doğal olarak bulunmadığını biliyorum. Dışarıdan verildiği kesin.
Kulübü elbette bağlar ama kulüp yönetiminin bilgisiyle değil, işgüzar bazı kişiler tarafından yapıldığı ima edildi. Efes kendi içinde cezaları kesmeli dendi.
Sponsorluk anlaşması ne zaman yapıldı, ne kadar bedelle yapıldı bilmiyorum ama buradan gelecek para sebebiyle üzerinde durulmadığını düşünmüyorum çünkü gelecek 1 şampiyonluk var ortada. Çok büyük bir para alınmış olacağını da sanmıyorum. Fenerbahçe bastırdı, federasyon yapması gerekenleri yapmadı, yapamadı ve olayı örttü. Bence hatalı değiller.
Zaten ülkeye sokulması yasak olsa, adli soruşturmaya, kimse şikayetçi olmasa da başlanırdı, çünkü Kerem'de bu maddeye rastlandı. Hadi diğer oyuncu sınırın altında olduğu için bir yaptırımı yok ama Kerem için, ülkeye sokulması yasak maddeden dolayı, sadece doping cezası verilmezdi, devamı da olurdu.
Ben de olamadı diyorum zaten. Üzerine gidilemedi, engelleyici şeyler sözkonusuydu. Hem federasyon, hem Fenerbahçe yönetimi (şampiyonluğun gitmesine pahasına) susuyorsa farklı birşeyler de sözkonusudur sanırım. Belki bu sözkonusu olan şeyler soruşturma açılamamasına da neden olmuştur.
Neyse giden gitti zaten. Biz gelecek olanı düşünelim, konuşalım.
Eklemeyi unutmuşum; o firmayla bu tarz olaylar yaşanmışken, sponsorluk anlaşmasının imzalanmasını doğru bulmuyorum. Sadece sus payı olarak yorumlamıyorum bu anlaşmayı.
İşte o firmayla alakalı bir durum değil, sizi batırmak isteyen kişiler deniyor açıklamalarda. Belki de bu tür sponsorluk anlaşmaları gereği böyle açıklamalar yaptılar, firmayı, kulüp yönetimini suçlamayan ama onlar içlerinde sorumluyu bulmadılar, onlarla anlaşmak da hoş değil tabi.
Başa dönersek, protesto zaten Efes'e değil taraftarın da, direk Ergin Ataman'a. Gelecek maç bu tezahurat daha fazla söylenecektir, sinirlendiğini gören taraftarlar tarafından.
Bilet Fiyatları;
1. Kategori: 5,00 TL (Fenerbahçe Ülker Tribün)
2. Kategori: 30,00 TL (Fenerbahçe Ülker Tribün)
4. Kategori: 50,00 TL (Fenerbahçe Ülker Saha İçi)
5. Kategori: 30,00 TL (Efespilsen Tribün)
Çarşamba günü kupayı havaya kaldırırız.
Çok şaşırdım. Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker'in gündeminde olan hırvat koç Nevan Spahija için teklif yapmış. Önceden başarılarıyla ünlüydü kulup şimdi yaptıkları gereksiz işlerle : ) Hey Allahım akıl fikir biraz.
İnşallah bugün bitirelim. İyi başlamak zorundayız. Sert, olabildiğince sert oynamak zorundayız. Rakibe bir defa bile kolay atış şansı vermeye hakkımız yok. Sayı atacaklarsa el üstünden atsınlar. Boyalı bölgeye giren her Efesli kısa canının yanacağını bilsin. Boyalı bölgeyi namusumuz gibi koruyalım. Provakasyona gelmeyelim. Sakin, kararlı olalım. Saçma sapan ve acele şutlar atıp rakibe hızlı hücum şansı vermeyelim.
Roko Ukiç penetre yapmaya, rakip savunmayı delmeye mecbur... Geçen iki maçtan farklı bir mentalitede oynamak zorunda... Daha hırslı, daha agresif, daha saldırgan... Şutuyla değil, penetre üzerinden oynayan bir Ukiç... Semih Erden geçen maçın aksine bu maç kendisini affettirecek kadar iyi oynamalı... Geçen maç çok kötüydü... Oğuz'da hücumda iyi olsa bile defansta aksadı. Bugün onlara özellikle defansta çok iş düşecek. zaten bizim takımın öyle bir yapısı var... İyi savunma hücumu da tetikliyor. Savunmada işler iyi giderse hücumda şiir gibi akıyoruz.
Koç Ertuğrul hoca en kritik dakikalarda saçma kumarlar oynamasın. Geçen maç olduğu gibi maçın bitimine üç dakika kala beş kısaya dönmesi... Saçmaydı. Kararlı ve dikkatli olmak zorunda... Seyirci sürekli takıma destek versin; başka şeylerle uğraşmasın. Takımı maçın içinde tutmak için ne gerekirse yapılsın. Öncelik Ergin Ataman değil; öncelik bugün kazanmak... Yeri gelir yine uğraşılır ama önce takımı ateşlemek, kötü düdüklere tepki... Maç boyunca takımın ardında olsunlar... Savunma direncini onların desteği ateşleyecektir. Ve inşallah bu maçı savunmamız kazanacak.
Bugün bu iş bitsin,şampiyonluğumuzu ilan edelim.Taraftarın takıma desteği çok önemli.
http://i48.tinypic.com/b6oei1.jpg
Tribünden bir görüntü, Esat Dergi Twitter'da paylaşmış.
Bugün Fenerbahçe'miz kazanıp şampiyonluğunu ilan edecektir. Seyirci desteğimiz de var. Bence rahat kazanırız. İddaada da Fenerbahçe'nin galibiyetine oynadım. Açtım Spor Max'i HD yayın ohh mis gibi izlerim :D
Tribünler süper şampiyonuz ya farkta açılıyor :)
Rahat kazanacağız demiştim bu maçı. Zaten son maçı da kazanabilirdik sadece şanssızlık oldu. Biz daha iyi takımız bu belli zaten. Seyirci de olunca rahat oluyor bazı şeyler.
22 sayı of :D:D
Helal olsun, bu saatten sonra Ataman doping yapsa bile Fenerbahçe şampiyon olur. Wipe out yapıyoruz adeta...