Sayfa 5 / 23 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 679 sonuç

Konu: Beşiktaş JK

Nesil
    2003

Bır iki not dusmek istedim, zayif yapildigi dusunulen Besiktas ile ilgili...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Burada bazı konularda eleştrinin dozunu kaçırmış olabilirim ya da tartışmanın istenmeyen boyuta gelmesinde istemeden etken olmuş olabilirim, bana gelen cevapları ağır bulmuş, aynı şekilde cevap vermiş olabilirim, gene ben de karşımdakine kırıcı cevaplar vermiş olabilirim, bunlar için özür dileyerek başlayayım. Onun dışında hala haklı olduğumu düşündüğüm konular da var, bunu bir kenara koyalım. Oyunu yarım sezondan fazla oynayınca (ilk sezonda transfer bütçesini kaparım kadrolar aynı kalır) ve gerek oyun içindeki performansları gerek oyundaki çeşitli takımların scoutlarının çeşitli oyuncular üzerindeki raporlarını okuduktan sonra daha sakin bir kafayla bir daha değerlendirmek istiyorum.

Öncelikle ben Beşiktaş taraftarıyım, İ. Toraman da oldukça sevdiğim bir oyuncu, o yüzden yüzde yüz objektif gözle bakıyorum gibi bir iddiam yok. Öte yandan birazdan örneğimde kullanacağım Tümer de pek sevmediğim bir oyuncudur malum sebeplerden, ama yeteneklerinden şüphe etmem. Yani oyuncunun karakteri, takımı önemli değil yetenek ve performansı ele alalım.

Şimdi, Serdar Özkan malum teknik, pasör, bir geçen seneki Arda, ya da 27-28 yaşlarındaki Tümer seviyesinde asla oynamasa da tip olarak klasik ofansif ortasaha oyuncusu. Belki 4-5 sene içinde göstereceği gelişimle Tümerin o yaşlardaki seviyesine ulaşma şansı var, ama bu sene 10 asist 10 golle de oynasa neden Serdar 18 teknikli 17 driplingli 16 paslı değil diyemem. Çünkü Serdarın bu özellikleri hakedecek 2-3 senelik bir sürekli performansı yok ve şu anki formuyla olsun saha dışındaki sigara içme gibi hareketleriyle olsun o güveni veremiyor.

Benzer bir durum da Emre Güngör için geçerli benim gözümde. Emrenin İ. Toramandan daha iyi bir savunma oyuncusu olabileceğine şüphem yok, çünkü Toraman kendini bir çok konuda geliştiremedi, geldiğinde de savunmada çabukluğuyla mental açıklarını kapatan iyi bir kesici idi, hala öyle. Pozisyon alma özelliğini ise sadece hücumda kornerlerde iyi yere hareketlenmesi ile gösteriyor.(bilemiyorum oyunda off the ball unun Güngöre nazaran yüksek olması bununla mı alakalıdır) Buraya kadar da tamam. Ama profilin geneline baktığımız zaman Emrenin şu anda ne olduğu değil "Toramanın yaşına gelince ne olabileceği" şeklinde oyuna yansıtıldığını düşündüm. Haydi fiziksel özellikleri (pace, acceleration, agility) zamanla pek değişmeyeceğinden, yaşının da genç olmasıyla yüksek olması doğal diyelim (ki eskiden Toraman da aynı özalliklerde yapılırdı, yaşı pek ilerlemediği halde bu özelliklerin düşürülmesini yadırgamıştım, sonuçta Üzülmez gibi yaşlılığın etkilerini yaşama aşamasında değil Toraman), ama bu fiziksel özellikler oldukça yüksek teknik özellikleriyle birleşince profilin gözlere abartı gelmesi hayet normal. Örnek olarak kariyerinde kısa bir döenm forvet, Antepte oldukça fazla maçta ortasaha/defansif ortasaha, Beşiktaşta ise bazı sezonların neredeyse tamamında bek oynamış bir oyuncunun kısa pası 8 iken Emre yarım sezonda stoperde nasıl bir pas yüzdesiyle oynamış olabilir ki 11 verilmiş? Veya 14 yaratıcılık, bırakalım emreyi, dünya standardında olmayan herhangi bir kesici stoper için fazla değil midir? Veya savunmada katkısı olan mental değerler bir yana top çalma-adam markajı gibi teknik değerler sözkonusu olduğunda yıllardır milli takımlarda olsun büyük takımlarda olsun görev yapmış Servet, G.Zan, Toraman, Ö. Turacı, Alpay Özalan gibi (bunlara ek olarak Koray Avcı, Egemen Korkmaz gibi fazla milli olmasa da başarılı dönemler geçirmiş kesiciler var) oyuncuların önünde olması [ki bu konuda kendisine eşdeğer tek isim (buna hak verilebilir) E. Aşık)] için 16 maçlık Galatasaray kariyeri yeterli midir? (Ankaragücü kariyerini bir kenara koyuyorum, takdir edilir ki vasatın üzerinde vasıflar gerekmiyor orada forma bulmak için)

Sonuçta Emre Güngör benim gözümde henüz rüşdünü ispatlamamış, ama oldukça iyi bir başlangıç yapmış bir stoper. Ki stoperlerin en verimli yaşlarına gelmekten henüz çok uzak. Doğal olarak Galatasarayın başarılı bir döneminde biraz da mecburiyetten a takımda oynamış olmak henüz bir çok bakımdan Toramandan daha yüksek datalar almasına yetmemeli. Evet, aynı tarz oyuncular ama sonuçta biri yıllardır büyük takımla şampiyonluğa oynayan, milli takımla defalarca turnuvalara katılan, şampiyonlar ligi ve uefa kupasında onlarca maça çıkmış bir oyuncu iken diğeri bu yola yeni başlamış. Yok, "Bjkya şampiyonluğu sadece Toraman kaybetiriyor, Gsyi geçen sene Emre şampiyon yaptı" şeklinde düşünseydik durum başkaydı elbette.

*Not: bu arada Holoskoyu demoda Milanda, tam sürümde Beşiktaşta yarım sezon denedikten ve bu konudaki ilk mesajlarımdaki fevrilikten sonra Holoskonun aynı gerçek Holosko gibi oynadığını da bellirtmem gerekiyor, kusuruma bakmayın. Ama öte yandan Ü. Karan gerçek Ü. Karan gibi oynamıyor (o da Holosko gibi oynuyor), onun da sebebini (bal-str-pace den şüpheleniyorum) anlayınca yazarım

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bır iki not dusmek istedim, zayif yapildigi dusunulen Besiktas ile ilgili...

Tablolardaki 2 şampiyonluk tam olarak ölçü değildir kanımca 4 değişik tabloda toplanılan toplam puanlara bakılınca Gsnin 306 (90 galibiyet), FBnin 295 (90 galibiyet), Tsnin 275 (82 galibiyet), Bjknin de (3. tabloda sıralamaya girememesinden dolayı, hemen kayserinin ardında olduğunu farzedersek) en iyi ihtimalle 275 (82 galibiyet) puan toplayabildiğini görüyoruz. Benim şu anki oyunumda da Gs hafiften farkı açmış şampiyonluğa gidiyor olması da durumu bir nebze destekler vaziyette.

Bunu eleştiri niyetiyle yazmadım tabloya alternatif bir bakış açısı olsun dedim.

Nesil
    2003

Sonuçta Emre Güngör benim gözümde henüz rüşdünü ispatlamamış, ama oldukça iyi bir başlangıç yapmış bir stoper. Ki stoperlerin en verimli yaşlarına gelmekten henüz çok uzak. Doğal olarak Galatasarayın başarılı bir döneminde biraz da mecburiyetten a takımda oynamış olmak henüz bir çok bakımdan Toramandan daha yüksek datalar almasına yetmemeli. Evet, aynı tarz oyuncular ama sonuçta biri yıllardır büyük takımla şampiyonluğa oynayan, milli takımla defalarca turnuvalara katılan, şampiyonlar ligi ve uefa kupasında onlarca maça çıkmış bir oyuncu iken diğeri bu yola yeni başlamış. Yok, "Bjkya şampiyonluğu sadece Toraman kaybetiriyor, Gsyi geçen sene Emre şampiyon yaptı" şeklinde düşünseydik durum başkaydı elbette.
    Emre Gungor'un her ozelligi 1 puan dusuk olsa size daha mantikli gelir mi? (zira oyun editor'e gore hiz ve hizlanma disinda her ozelligini 1'er puan yukseltmis durumda.. bu da tek ayakli oldugu icin. Duzelecek).

Acikcasi Emre beni cok ama cok sasirtti. Ulkenin belki de gelmis gemis en iyi defans oyuncu olan Bulent Korkmaz'dan bile daha iyi toplara mudahale eden, konsantrasyonu dusmeyen, cabuk, boyuna gore inanilmaz iyi ziplayan bir oyuncu goruntusu cizdi bende.

Bunlarin yaninda cok kuvvetli ve dengeli olmamasi, ozellikle kuvvetli forvetlere karsi Emre'nin defansif yonden en buyuk zaafi. Belki de su anda gozden uzak oldugu icin degerleri garip geliyor ancak sundan eminim ki hem Servet hem de Galatasaray Emre'yi cok ariyor.

*Not: bu arada Holoskoyu demoda Milanda, tam sürümde Beşiktaşta yarım sezon denedikten ve bu konudaki ilk mesajlarımdaki fevrilikten sonra Holoskonun aynı gerçek Holosko gibi oynadığını da bellirtmem gerekiyor, kusuruma bakmayın. Ama öte yandan Ü. Karan gerçek Ü. Karan gibi oynamıyor (o da Holosko gibi oynuyor), onun da sebebini (bal-str-pace den şüpheleniyorum) anlayınca yazarım
    Karan'in yaptiklari benim de dikkatimi cekmisti. GS'da Linderoth ile beraber uzerinde duzenleme yaptigim ilk oyuncu oldu.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by mozar View Post
    Tablolardaki 2 şampiyonluk tam olarak ölçü değildir kanımca 4 değişik tabloda toplanılan toplam puanlara bakılınca Gsnin 306 (90 galibiyet), FBnin 295 (90 galibiyet), Tsnin 275 (82 galibiyet), Bjknin de (3. tabloda sıralamaya girememesinden dolayı, hemen kayserinin ardında olduğunu farzedersek) en iyi ihtimalle 275 (82 galibiyet) puan toplayabildiğini görüyoruz. Benim şu anki oyunumda da Gs hafiften farkı açmış şampiyonluğa gidiyor olması da durumu bir nebze destekler vaziyette.

Bunu eleştiri niyetiyle yazmadım tabloya alternatif bir bakış açısı olsun dedim.
    Bir tablo daha/

GS 4 sezonda 306 Puan (sezon basina 76.5 puan)
    FB 4 sezonda 295 Puan (sezon basina 73.75 puan)
    TS 4 sezonda 275 Puan (sezon basina 68.75 puan)
    BJK 4 sezonda 268 Puan (sezon basina 67 puan)

En son tabloyu da eklersek:
    GS 5 sezonda 376 Puan (sezon basina 75.2 puan)
    FB 5 sezonda 367 Puan (sezon basina 73.4 puan)
    TS 5 sezonda 349 Puan (sezon basina 69.8 puan)
    BJK 5 sezonda 344 Puan (sezon basina 68.8 puan)

Pek buyuk sorun goremiyorum acikcasi.

Ozellikle Besiktas'in gecirdigi bir sezonluk kazayi goz onune almayabiliriz, bu tip kazalar her takim icin olabiliyor, ozellikle sakatliklar nedeniyle. O kotu gecirilen ve 49 puan toplanan sezonda:
    Delgado 2.5 ay yok
    Holosko 1 ay yok
    Toraman 2 ay yok
    Gokhan Zan hic sakatlanmamis
    Tello 3 ay yok - 11 mac oynayabilmis
    Ali Tandogan 1.5 ay yok
    Cisse 2 ay yok
    Serdar Ozkan satilmis vs. vs.

Derbi performansi kotu degil (3 galibiyet, 1 Beraberlik, 2 maglubiyet) ama Kocaelispor, Hacettepe, Buyuksehir Belediye, Kayserispor, Genclerbirligi, Bursaspor, Sivasspor'a mac kaybetmis. Bir cok macta da beraberlik almis.

Bu garip sezonu goz onune almazsak (ligin 6. en kaliteli takimi sampiyon olmus ustelik), BJK 4 sezonda 295 puan (sezon basina 73.75 puan).

Sampiyonlugu genelde belirleyen zaten sakatliklar ve Avrupa'da takimlarin ne kadar ilerleyebildigi.

GS daha kaliteli kadroya sahip olmasina ragmen sakatlar mangasi, her ke kadar kadro derin olsa da Kewell, Lincoln, Arda'nin eksiklikleri sorun yaratiyor cunku hava hakimiyeti olan forvet yok ve yaratici oyuncu olmazsa oyunu kanatlara dokemiyor.

FB'nin ilk 11'inde cok iyi 7-8 oyuncu var ama gerisi yetersiz. Bu 7-8 oyuncuya bir sey olursa her turlu sorun yasayabiliyorlar. En basidinden Lugano/Edu ikilisinden birisi sakatlanirsa BJK'de kadroya giremeyecek kalitede olan Yasin var, Gokhan Gonul'un yedegi var ama kesinlikle benzer ozelliklerde degil, Kazim'in Kazimligi, Ugur Boral'in istikrarsizligi vs. vs. derken FB ile basarili olmak da pek kolay degil.

Trabzonspor'un iyi bir 11'i var ama 16 o kadar iyi degil. Biraz Yattara'nin ne yapacagina endeksliler. Sakatlik olursa, takim yorulursa toparlamak kolay degil.

BJK ise nispeten istikrarli ancak pek de kaliteli olmayan bir kadro. Kaliteli derken teknik kalite kistas. Fiziksel acidan zayif gorunen Besiktas'da yukseltme olur ama ayni zamanda zihinsel biraz dusus gerekecek bence (tabii her oyuncuda degil - bazi 10-11 verilmis oyunculara benzer oyuncular diger takimlarda 8-9'larla pekistirilmis durumda).

Not: hemen hemen her oynattigim oyunda Sivok gol kralligina yarisiyor, orta sahadan sutlari sayesinde.. (yanilmiyorsam profili en begenilen oyuncu idi )

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ilk olarak yorumlar icin tesekkurler. Bir cok yararli sey yazmissiniz. Eminim Koray firsat bulunca okuyacaktir.

Bir kac not dusmek istiyorum.

Ilk olarak Emre Gungor, Ibrahim Toraman karsilastirmasi. Hizlanma acisindan Toraman'in daha cabuk oldugunu dusunmuyorum demistim. Ancak Emre Gungor, Toraman'dan daha cabuk da demedim ayni zamanda. Ikisi arasinda fark yaratilmasini gerektirecek kadar buyuk bir fark oldugunu dusunmuyorum kisacasi. Toraman'in 14 hizlanma ile az kaldigini kabul ederim. Itiraz da etmem kesinlikle.

Ancak bir oyuncuyu yuceltmek icin, ille de baska oyunculari kucumseme tonu nedeniyle konunun basinda olusan yazismalar esasinda ozellikle beni rahatsiz edici olan bir durumdu.

Zira bu iki oyuncuyu yan yana bir topun pesinden kosarken gormedigimiz surece, biri digerinden ne kadar daha cabuk cozmemiz hemen hemen mumkun degil. Emre'yi analiz ederken benim kullandigim kriter asagi yukari Song'un seviyesi idi. Song'un onsezilerinin de katkisi ile ortaya koydugu cabuklugun daha da ustune cikmis bir Emre Gungor izledik gecen sene. Song'a itiraz edilmiyorsa, Emre Gungor'e itiraz edilmesi de mantikli gelmiyor acikcasi. Galatasaray'da yarim sezon oynamis olmasi da hizlanma gibi gozlemlenmesi oldukca basit bir ozellik icin acikcasi cok seyi degistirmez. Oyuncular tecrubelendikce daha cabuk olmazlar zira. Aksine hantallasirlar. Cogu teknik ozellik icin de ayni sey gecerli. Konumuz bir zihinsel ozellik olsaydi, belki de sadece yarim sezon Galatasaray'da oynamis olmasi cok daha onem tasirdi.

O yazida "Toraman'in hizlanmasi biraz dusuk kalmis gibi geldi bana. Emre Gungor ile arasinda fark olmamasi gerekli bence. Hatta daha yuksek de olabilir" yazilsaydi, hic uzun uzun cevap yazmadan hak verir, hatta buyuk ihtimalle cevap bile yazmazdim. Tepkim insanlarin dusuncelerine degil, hep usluplarina oldu. Burasi dusuncelerinizin yazilmasi bizlerin esasinda cok yararina, ortaya koyduklarinizi dusunmemizi, gozden kacirdiklarimizi duzeltmemizi saglayan bir yer. Ben genelde de ya sorulan sorulari cevaplamaya calisirim, ya da yorum yazan kisinin bir ozelligin tam olarak ne anlama geldigi konusunda yanlis bir dusuncede oldugunu hissedersem ona aciklama getiririm. Ancak bir saldiri oldugunu hissedersem, tepki vermemi de normal karsilayacaginizi dusunuyorum.

Amac ne kimseyi kirmak, ne uzmek. Insancil yaklasana, ayni sekilde hep insancil yaklasirim. Objektif olmayan tutum yorumu, saniyorum ki esasinda benim ortaya konulan usluba karsi tepkimden dolayi. Belki de iyi niyetle yaklasmaya calisan Mozar'a karsi, kendi yazdigi usluba benzer sekilde cevaplar yazdigim icin objektif olmadigim dusuncesi ortaya cikti. Bu da esasinda benim objektifligimden daha ziyade, konusma disi iletisim methodlarinin bir yazi icinde nasil sakli olabilecegini, ve bu nedenle yorum yazarken ve elestirirken esasinda ne kadar dikkatli bir sekilde yazilmasi gerektigi ortaya cikartiyor. Yani yazarken kullandiginiz uslubunuz, sizin ne kadar dikkate alinacaginizi etkiliyor.

Hincal Uluc gibi "elestiri" yapilacaksa, hic yapilmasin daha iyi yazmaktan alikoyamiyorum kendimi. Tabii herkez kendisini, sizin kendinizi yazinizda ifade ettiginiz gibi ifade edemeyebilir, buna da saygi duyarim.

Diger yazdiklariniza ufak ufak not dusmek gerekirse:
    1. Delgado - Ligimizdeki nadir iki ayagini da cok iyi seviyede kullanabilen futbolculardan birisi oldugu icin, CA seviyesinin yuksek olmasi dogal. CA ille de performansi degil, oyuncunun kalitesini gosterir (veya kumasini, veya yetenegini). Performans tamamen farkli bir olgu oldugu icin acikcasi Delgado'nun en ustte olmasi beni sasirtmiyor. Zira siz de cok yetenekli oldugunu belirttiniz ve istikrarsiz olmasindan yakindiniz. Istikrarlilik CA'dan bagimsiz bir ozellik oldugu ve bir oyuncunun mac icinde kac CA'lik performans gosterdigini etkileyen bir ozellik oldugu icin, pekala bir oyuncu yetenekli olmasina ragmen, zaman zaman o CA'yi hak edecek performans gostermeyebilir.

2. Nobre - yukaridaki yetenek tanimina geri donersek Nobre'nin muthis mucadeleci ancak pek yetenekli olmayan bir oyuncu oldugunu saniyorum ki siz de takdir edersiniz. Ote yandan Nobre istikrarli, rakip defansi hep zorlayan ve takimi icin yararli isler yapan bir oyuncu. Ancak asla yetenekli forvetlerle karisitirlamayacak bir oyuncu. Genel olarak ozellikleri de bunu gosteriyor saniyorum ki. Ayrica genelde Nobre'nin bu caliskanliginin odulu olarak oyunda oldukca cok gol attigini ve takimi icin yararli bir performans gosterdigini gorebiliyoruz. Ancak bu performansi yetenek ile karistirmamak lazim. Mesela Liverpool'dan ornek vermek gerekirse, Dirk Kuyt cok yararli, muthis mucadele eden bir oyuncudur, Liverpool taraftari da kendisine hayrandir. Ancak hic bir zaman Fernando Torres'in yetenegi ile karsilastirilamayacak bir oyuncudur.

3. Tello - ozelliklerine asagi yukari katiliyorsaniz (ki yaraticilik konusunda ufak bir gelistirme olabilir bence de), o zaman CA seviyesi de asagi yukari olmasi gereken yerdedir. Biraz yukarida da yazdigimi biraz acmak gerekirse:

CA, oyuncunun ozelliklerinin agirlikli ortalmasidir. Agirlikli ortalama derken demek istedigim de sudur:

Mesela diyelim ki bir oyuncuda 4 ozellik vardir. Top Kapma, Dripling, Pas, Bitiricilik.

Bir forvet oyuncusu icin top kapma ve pas'in onemi, dripling ve bitiricilige gore dusuktur. Mesela:

(0.05 x Top Kapma) + (0.35 x Dripling) + (0.2 x Pas) + (0.4 Bitiricilik)

Bu formulun sonucu size asagi yukari oyuncunun kalitesini gosterir. Yani CA'sinin yaklasik hangi seviyede olacagini.

Bir defans oyuncusu icin bu formul:
    (0.55 x Top Kapma) + (0.05 x Dripling) + (0.35 x Pas) + (0.05 Bitiricilik) olabilir.

Yani CA/PA degerlerine takilmadan, ozellikler konusunda gorus belirtmeniz en mantiklisidir cunku bu CA'yi belirleyen formul bizlerin kagida (veya forum sayfasina) dokebilecegi cinsten bir formul degildir (ozelliklerin cok sayida olmasini bir kenara birakirsak bile).

4. Holosko potansiyel. Gelisim hizini gordukce saniyorum ki daha saglikli yorum yapabiliriz. Ancak 14 puanlik bir gelisimin, asagi yukari Serdar Ozkan ile Bobo arasindaki farki yansittigini goz onunde tutarsak bence pek de kucumsenecek bir gelisim olmaz. Ancak daha detayli karar vermek tabii Besiktas'i arastiran Koray'a ait.
    cevap verdiginiz icin tesekkurler en basta.ben karsilastirma yapmak istemedim ama bir arkadas yaptigi icin ornek verdim. ben hic bir zaman besiktasin zayif oldugunu soylemedim hatta bazi oyuncularin yuksek oldugunu dusuk olmasi gerektigini soyledim ozellikle cissenin bu konuya cevap vermemissiniz verirseniz sevinirim.cissenin bu kadar yuksek ca ya sahip olabilecek ozellikleri oldugunu dusunmuyorum.

nobre konusunda hak verdim size ama oyunu biraz daha oynayip performansina gore tekrardan yorum yapmak istiyorum.

ayrica -pa larin ne anlama geldigini sormustum bunu aciklarsaniz sevinirim.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Quote Originally Posted by ridvanv View Post
    Hocam Ömer abi size daha ayrıntılı açıklayacaktır belki ama şöyle bir yazı buldum eskilerden.

Editörde her oyuncuya bir potansiyel yetenek verilir. Bu rasgele bir değer veya araştırmacıların hazırladığı bir değer olabilir. Bu 1-200 arasındadır. Rasgele atanan değerler ise -1, -2, -3, -4, -5, -6, -7, -8, -9, -10 değerleridir. Şimdiki yeteneği(current ability) ise oyuncunun daha gelişmemiş halidir. Buda 1 200 arasındadır. Birçok genç oyuncuda bu değer düşüktür. Ama zamanla ve iyi bir antreman programıyla bu değer yükselecektir. Yani Current Ability(Şimdiki yetenek) yükselebilir. Potential Ability(Potansiyel yetenek) ne yükselir, ne düşer. Şimdiki yetenek yükseldiğinde, oyuncunun özellikleride yükselecektir.
    Şimdiki yetenek yaş ilerleyince düşmeye başlar. Oyuncunun yaşı yükselince artık potansiyel değer önemini yitirecektir. Örnek olarak Beckham’ı verebilirim. potansiyeli 194′tür. Buna rağmen yaşı otuzu geçtiğinde özellikleri düşer. En çok bu fizikde kendini gösterir. Ama genellikle kalecilerde bu problem olmaz. 35 yaşına dek rahatlıkla oynarlar.
    -10 = 170-200
    -9 = 150-180
    -8 = 130-160
    -7 = 110-140
    -6 = 90-120
    -5 = 70-100
    -4 = 50-80
    -3 = 30-60
    -2 = 10-40
    -1 = 0-30

Nesil
    2003

cevap verdiginiz icin tesekkurler en basta.ben karsilastirma yapmak istemedim ama bir arkadas yaptigi icin ornek verdim. ben hic bir zaman besiktasin zayif oldugunu soylemedim hatta bazi oyuncularin yuksek oldugunu dusuk olmasi gerektigini soyledim ozellikle cissenin bu konuya cevap vermemissiniz verirseniz sevinirim.cissenin bu kadar yuksek ca ya sahip olabilecek ozellikleri oldugunu dusunmuyorum.

nobre konusunda hak verdim size ama oyunu biraz daha oynayip performansina gore tekrardan yorum yapmak istiyorum.

Cisse cok dikkatle izledigim bir oyuncu degil. Besiktas'i arastiran arkadasimiz Koray kendisini begenmis demek ki. Cisse'nin seviyesinin dogrulugu konusunda onun cevap vermesi daha dogru olur cunku ben yorum yapacak kadar tanidigimi dusunmuyorum.

CA/PA ile ilgili bilgi eklenmis, daha once gozden kacirmisim ozur dilerim.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Sivokta bir problem olduğu kesin, Fm 08 de de aynı sorun vardı, özellikle ortasahada oynatıldığında sezon başına 20 golü gayet rahat bulabiliyor (çoğunluğu uzaktan şutlar, kornerlerde kafa topları, ofansif mc olduğu zaman kale sahasına girip plaseler, penaltılar...). Özellikle kendisine "kaleyi gördüğün yerden vur" şeklinde ppm verildiğinde abartıyor olayı. Sadece uzaktan şutları kırpılarak bu durumun önüne geçilebilir mi bilmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Mersin

Uzaktan denemeleri vardı.Özellikle genç milli takımlarda ama uzaktan vuruşları 11-12 en fazla 13 olmalı(13 bile fazla).Topa sert vuran bir oyuncu olmasına rağmen isabetli vuruşları yok daha çok kafa golü var.Zapotocny bu yönden iyi ceza sahasına yakın bölgelerden serbest vuruş kullanıyordu(Slovan Liberec'te oynarken),penaltı kullandığını da gördüm.Sivok da Zapotocny de teknikleri iyi olan oyuncular.Allah Koray'a yardım etsin

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Uğur İnceman 1999 yıLında futboL`a Aachen de başLamış bir oyuncu. Daha sonra PauLi ve Fürth te oynayıp Manisa ya transfer oLdu. Manisa da oynarken hemen hemen hepimiz onun iyi bir oyuncu oLduğunu düşünüyorduk zaten. Orta sahada nerede duracağını biLen, pas dağıtabiLen bir yapısı var. Daha çok defansif orta saha değiLde forvet iLe orta aLanda ki bağLantıyı ayarLayan isim oLarak oynadığında verimLi oLan birisi. İyi pas atabiLiyor, aynı zamanda nerede duracağını iyi biLiyor, iyi bir enerjisi var, sahada devamLıLığı var, sürekLi sağa soLa yardım ediyor, iLeri çıkıyor. ErtuğruL sağLam dönemin de DeLgado nun yükseLişinde ki en önemLi isimLerden biriydi. Onun sayesinde DeLgado formunu yakaLadı, orta aLanda ki yükü azaLdı geri geLmekten kurtuLdu ve kendi gibi oynamaya başLadı. Şimdi onsuz maçlara baktığımızda biLe DeLgado nun ne kadar sürekLiLiğinin düştüğünü görebiLiriz. Çünkü arkasında onun yapacağını yapabiLen bir Uğur yok.

Uğurun top tekniği de oLdukça yüksek. Fiziğini de iyi kuLLanan bir isim. Şu anda oynayamamasının tek nedeni sistem kurbanı. Uğur gibi bir oyuncu varsa arkasında iyi top kapan, aLan daraLtan, defansa yardım eden birisi oLması gerektiği gibi önünde de serbest oynayan, sağa soLa kaçan, forvete destek veren bir ismin oLması gerek. Uğur bu iki aLanda ki bağLantıyı ayarLayan oyuncu oLarak oynadığı zaman iyi oynar, daha çok performans verir.

Şimdi bakıyoruz Uğur inceman a 124 CA veriLmiş. Tamam CA oLayında hak veriLebiLir ama 125 Pa vermek gerçekten çok garip. Bu adam 27 yaşında. 29-30 Lu yaşLarına geLdiğinde sürekLi forma veriLse beLki de çok daha iyi yerLere geLecek. Henüz öğreneceği birşey yok beLki ama kendi potansiyeLini yansıtacak daha özeLLikLeri de var. Yani şu anda veriLen değerLere göre Uğur anca budur deniLmiş. Uğur bu değiLdir. Oynadığı süre içerisinde sürekLi oyununu yukarıya çekerek oynuyordu ve taraftarında beğendiği isimLerin arasındaydı. Ve daha da sürekLi oynamaya başLasa kendi özeLLikLerini daha da fazLa gösterebiLirdi. Ama oyunda buna izin veriLmeyecek meseLa. Biz bunu sağLayamayacağız. PA dengesinin tekrar gözden geçiriLmesi gerektiğini düşünüyorum. Uğur bu PA dengesini haketmiyor.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

125 olmassa 130 olur diye düşünüyorum esasinda. Taaa ümit milli takımdan beri bilirim uğuru. 27 yaşına gelmiş. Vay be ne çabuk geçiyor zaman...

7 senedir bir gram üzerine koyamamış Uğur. Aynı geldiii aynı gidiyor. 20-27 arası küçücük bir gelişme bile sağlayamayan adamdan 27 -30 yaş arası 15-20 ca lık bir artış mı yapacak diyorsunuz? Bilmem yapar mı sizce?

Hayır en fazla 5-6 ca arttırır.

Sistem yüzünden yedeğe düştü yorumu yanlış. Bence tabii
    orta saha ortasında oynuyor bu adam... Eskinden 4-4-2 oynanıyordu. Delgado kapattığı için 4 lünün 2 göbeğinden birini... Diğer altarnatif arasında Cisse var Sivok var Serdar Kurtuluş var Özkan var. Yeri gelince Tello var. Var oğlu var yani.

Değişen sistemde aksine 5 li ortasaya yani 3 göbek adamına dönüş var. Verin birini Delgado'ya. Kalan iki mc için Uğur'a çok daha şans düşüyor.

Uğur neden oynamıyor sorusunun cevabı ise; Mustafa Denizli'nin taktiri...
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ben CA sı artması yönünde birşey söyLemedim. PA da artış oLması gerektiğini söyLedim. Şu anda Beşiktaş ta Uğur oynasa her yönü iLe Cisse den daha çok iş yapar. Ama Mustafa DenizLi bir türLü sistemi içerisinde ona yer vermiyor, yer verdiği maçLarda da 45dk dan fazLa oynatmıyor. DenizLi geLdiğinden beri hiç bir maçta 90 dk oynamadı Uğur. Bu onun yetenekLi oLmadığından değiL, DenizLi nin takıntıLı oLmasındandır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by eXcitinG View Post
    Ben CA sı artması yönünde birşey söyLemedim. PA da artış oLması gerektiğini söyLedim. Şu anda Beşiktaş ta Uğur oynasa her yönü iLe Cisse den daha çok iş yapar. Ama Mustafa DenizLi bir türLü sistemi içerisinde ona yer vermiyor, yer verdiği maçLarda da 45dk dan fazLa oynatmıyor. DenizLi geLdiğinden beri hiç bir maçta 90 dk oynamadı Uğur. Bu onun yetenekLi oLmadığından değiL, DenizLi nin takıntıLı oLmasındandır.
    Bende pa artışından bahsetmiştim.
    Fikirlerim burada

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

20-25 Ca Lık bir artış oLmasada artış oLacağı da kesindir. CA sı için oyun içerisinde ki profiLini görmediğimden birşey diyemeceğim ama 138 gibi max bir PA Uğur gibi bir oyuncu için çok yeterLi bir seviyedir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ya da bir diğer yönle olayı düşünürsek artık 27 yaşına gelmiş CA 124 Pa sı 125 gibi olayı pek olmaz.Şu yönde olmaz.Bu oyunda bazı oyuncular vardır.Gerekirse örneklerinide sayarım.Gençken her scout düşünür onun için (fm dilinde söylüyorum) bu adamda 145 Pa var farz-ı misal. Ama o oyuncu yılların getirdiği bazı olaylarla o PA'ya hiç bir zaman ulaşamaz ve 120 li değerlerde kalır ama bu onda o yeteneğin olmadığını göstermez sadece yeteneğini kullanamadığını gösterir. Mesela zaten 27 yaşındaki oyuncuya 125 e 145 verirseniz o oyuncu sizin sisteminizde bir yere gelirse zaten anca 130 olur ya da artı eksi bir kaç kademe fazlası.

Nesil
    2006

ben biraz oyuncularin ozellikleri hakkinda rakamsal olarak dusunduklerimi belirticem.

ilk olarak bobonun finishing composure ve heading ozelliklerinin 16 olmasi gerektigini dusunuyorum ki 14 biraz gercekdisi olmus bobo pozisyon yakaladiginda soguk kanlilikla iyi vurusla bunlari gol yapabilen bir oyuncu ayrica boyu ve ziplamasi fena olmayan ve kafa vuruslarini teknik ve iyi bicimde koselere kalecinin uzanamadigi yerlere atan bir oyuncudur.ayrica first touch ininda minimum 15 olmasini beklerdimki sert veya yumusak pas aldiginda rahatlikla kontrol edip saga sola pas aticak veya kaleye donucek gibi topu onune alabilen bir oyuncu.

matias delgado icinse once fiziksel ozelliklerinden baslamak istiyorum. balance ve strength degerleri 10 un altinda olmasi gerekiyor kesinlikle. ikili mucadelelerde cok cok nadir ayakta kalan bir oyuncu .bence takim oyununa iyi uyum saglayamayan bir oyuncu oldugundan 13 olan team work 10 ve mac icinde surekliligi olmadigindan concentration da 10 olmasi gerekir. delgado butun mac oynasaa inanilmaz yetenekleir olan bir oyuncu ama macin icinde belki 10 belki 5 dakka oyle bir oynuyorki maci ceviriyor. maci cevirmesinde ki en buyuk etki uzaktan attigi sutlar veya verdigi akilli paslardir bu yuzden long shot unun kesinlikle 16 civari olmasini beklerdim ve first touch inda 13 olmasi biraz dusuk olmus o da 1-2 puan yuksek olabilirdi ayrica passingininde kesinlikle 16 nin ustu ve creatividede 17 olmasi gerekti.

holoskonun finishing composure ve first touch i 13. ozellikle composure en az 15 olmali ben kaleciyle karsi karsiyayken bu kadar rahat topa vuran cok nadir oyuncu biliyorum turkiyede oynayan.ornegin antalyaspor besiktas kupa macinda kaleciyle karsi karsiyayken soguk kanlilikla topu kaldirarak kayarak mudahele etmeye calisan adami ekarte edip cok duzgun bir vurusla topu kaleye yolladi bu sadece bir ornek. finishingide en az 15 olmaliydi diye dusundum. first touch ise holoskonun en buyuk zaafi bence kaleye arkasi donukken sert gelen paslarda topu yumusatmasini pek beceremeyen bir oyuncu bu yuzden 1-2 puan dusme gerekli.bence holoskonun strengh ide 15 puan almaliydi holosko topu aldiginda yanina 2 -3 adam alsa bile gucu ile onlari gecebilen bir oyuncu.

sivoku cok dikkatli izleyen biri olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim takimin en cabuk ve en cevik defans adami bu yuzden 3 olan agility degerini anlamis degilim ve bence en az 4 kati olmasi gerekiyor.hizida 9 gorunuyor bununda 12 13 civari bir puan almasi isabet olurdu.sivok her macta her dakkada surekliligi olan bir oyuncu oldugundan concentration inda 11 degilde 14-15 olmasini beklerdim.team work ununde en az 14 15 olmasi gerekliydi cunku takim oyununu en iyi yapabilen oyunculardan birisi besiktasta. ama ona verilen 13 off the ball degeri biraz fazla olmus onun 10 olmasi bana gore normal.ayrica flairda 14 olmus bu biraz abarti.dribbling finisshing in 10 olmasi gerekirdi sivok bu yeteneklere sahip biri degil ozellikle long shots unun 16 olmasi cok cok abarti olmus en fazla 11 12 olabilirdi.ayrica sivok karsi forvet oyuncusunu cok cok iyi yani 18 degeri alacak yetenekte marke edecek bir oyuncu degil tam tersine cok iyi mudahele yapabilen ve topu iyi kapabilen bir oyuncu. marking 18 tackling 15 degerlerinin tam tersine olmasi gerekti.

serdar kurtulus un hiz hizlanma ve agility ozelligi tam da dusundugum gibi olmus ama bence diger butun fiziksel ozellikleri 2 3 puan yukselmesi gerekiyor.bence serdar kurtulus iyi dribbling yapip depar ataamayip cok bindirme yapamiyor ama kanatta topla bulustugunda isabetli ortalar ve iyi ortalar yapan bir oyuncu crossing i 14 olabilirdi ayrica sivok orneginde oldugu gibi marking 14 degilde o 11 olup tackling 14 olsa daha gercekci bir serdar kurtulus olurdu.ayrica tigananin serdari on libero oynattigi zamani hic dikkatli izledinizmi bilmem, serdar o agir gorunusune ragmen cok kosar takimi icin cok calisir butun mac boyunca her mucadeleye girer ayakta kalir top kapar topa basar kayar ziplar kisa basit pas atan cok maceraya girmeyen bir oyuncu. bunlarin sonucunda saldirganlik cesaret 7 olmasi cok cok dusuk olmus bunlarin en az 12 olmasi gerekiyordu.decisions i ise biraz dusurulup work rate ozelligi 15 olmasi gerek.son olarak off the ball ozelliginde bir alcalmaya gidilmesi iyi olurdu.

simdilik sadece bir kac oyuncu icin yorum yaptim bunlara cevap alabilirsem tatmin olursam diger oyuncularada yorum yapmayi dusunuyorum umarim dikkate alinir

saygilar

Nesil
    2006

ben biraz oyuncularin ozellikleri hakkinda rakamsal olarak dusunduklerimi belirticem.

ilk olarak bobonun finishing composure ve heading ozelliklerinin 16 olmasi gerektigini dusunuyorum ki 14 biraz gercekdisi olmus bobo pozisyon yakaladiginda soguk kanlilikla iyi vurusla bunlari gol yapabilen bir oyuncu ayrica boyu ve ziplamasi fena olmayan ve kafa vuruslarini teknik ve iyi bicimde koselere kalecinin uzanamadigi yerlere atan bir oyuncudur.ayrica first touch ininda minimum 15 olmasini beklerdimki sert veya yumusak pas aldiginda rahatlikla kontrol edip saga sola pas aticak veya kaleye donucek gibi topu onune alabilen bir oyuncu.

matias delgado icinse once fiziksel ozelliklerinden baslamak istiyorum. balance ve strength degerleri 10 un altinda olmasi gerekiyor kesinlikle. ikili mucadelelerde cok cok nadir ayakta kalan bir oyuncu .bence takim oyununa iyi uyum saglayamayan bir oyuncu oldugundan 13 olan team work 10 ve mac icinde surekliligi olmadigindan concentration da 10 olmasi gerekir. delgado butun mac oynasaa inanilmaz yetenekleir olan bir oyuncu ama macin icinde belki 10 belki 5 dakka oyle bir oynuyorki maci ceviriyor. maci cevirmesinde ki en buyuk etki uzaktan attigi sutlar veya verdigi akilli paslardir bu yuzden long shot unun kesinlikle 16 civari olmasini beklerdim ve first touch inda 13 olmasi biraz dusuk olmus o da 1-2 puan yuksek olabilirdi ayrica passingininde kesinlikle 16 nin ustu ve creatividede 17 olmasi gerekti.

holoskonun finishing composure ve first touch i 13. ozellikle composure en az 15 olmali ben kaleciyle karsi karsiyayken bu kadar rahat topa vuran cok nadir oyuncu biliyorum turkiyede oynayan.ornegin antalyaspor besiktas kupa macinda kaleciyle karsi karsiyayken soguk kanlilikla topu kaldirarak kayarak mudahele etmeye calisan adami ekarte edip cok duzgun bir vurusla topu kaleye yolladi bu sadece bir ornek. finishingide en az 15 olmaliydi diye dusundum. first touch ise holoskonun en buyuk zaafi bence kaleye arkasi donukken sert gelen paslarda topu yumusatmasini pek beceremeyen bir oyuncu bu yuzden 1-2 puan dusme gerekli.bence holoskonun strengh ide 15 puan almaliydi holosko topu aldiginda yanina 2 -3 adam alsa bile gucu ile onlari gecebilen bir oyuncu.

sivoku cok dikkatli izleyen biri olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim takimin en cabuk ve en cevik defans adami bu yuzden 3 olan agility degerini anlamis degilim ve bence en az 4 kati olmasi gerekiyor.hizida 9 gorunuyor bununda 12 13 civari bir puan almasi isabet olurdu.sivok her macta her dakkada surekliligi olan bir oyuncu oldugundan concentration inda 11 degilde 14-15 olmasini beklerdim.team work ununde en az 14 15 olmasi gerekliydi cunku takim oyununu en iyi yapabilen oyunculardan birisi besiktasta. ama ona verilen 13 off the ball degeri biraz fazla olmus onun 10 olmasi bana gore normal.ayrica flairda 14 olmus bu biraz abarti.dribbling finisshing in 10 olmasi gerekirdi sivok bu yeteneklere sahip biri degil ozellikle long shots unun 16 olmasi cok cok abarti olmus en fazla 11 12 olabilirdi.ayrica sivok karsi forvet oyuncusunu cok cok iyi yani 18 degeri alacak yetenekte marke edecek bir oyuncu degil tam tersine cok iyi mudahele yapabilen ve topu iyi kapabilen bir oyuncu. marking 18 tackling 15 degerlerinin tam tersine olmasi gerekti.

serdar kurtulus un hiz hizlanma ve agility ozelligi tam da dusundugum gibi olmus ama bence diger butun fiziksel ozellikleri 2 3 puan yukselmesi gerekiyor.bence serdar kurtulus iyi dribbling yapip depar ataamayip cok bindirme yapamiyor ama kanatta topla bulustugunda isabetli ortalar ve iyi ortalar yapan bir oyuncu crossing i 14 olabilirdi ayrica sivok orneginde oldugu gibi marking 14 degilde o 11 olup tackling 14 olsa daha gercekci bir serdar kurtulus olurdu.ayrica tigananin serdari on libero oynattigi zamani hic dikkatli izledinizmi bilmem, serdar o agir gorunusune ragmen cok kosar takimi icin cok calisir butun mac boyunca her mucadeleye girer ayakta kalir top kapar topa basar kayar ziplar kisa basit pas atan cok maceraya girmeyen bir oyuncu. bunlarin sonucunda saldirganlik cesaret 7 olmasi cok cok dusuk olmus bunlarin en az 12 olmasi gerekiyordu.decisions i ise biraz dusurulup work rate ozelligi 15 olmasi gerek.son olarak off the ball ozelliginde bir alcalmaya gidilmesi iyi olurdu.

simdilik sadece bir kac oyuncu icin yorum yaptim bunlara cevap alabilirsem tatmin olursam diger oyuncularada yorum yapmayi dusunuyorum umarim dikkate alinir

saygilar
    yazdigim tespitlere cevap verilmesini umuyordum umarim en kisa zamanda bunlari dikkaye alir ve hakli veya haksiz oldugum yerleri belirtirsiniz

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Oyun yeni geçti elime ve 2 gündür oynama fırsatı buluyorum.Bende bir kaç bir şey yazma gereği hissediyorum...

Holosko'nun top sürmesi 1 puan düşebilir.Bitiriciliği ise 1 puan artabilir.Holosko kolay kolay gol kaçıran bir oyuncu değil.Girdiği pozisyonları gol yapma yüzdesi oldukça yüksek bir oyuncu.Attığı gollerin çoğuda zaten bitiriciğlinin ne denli iyi olduğunu gösterir nitelikte goller.Özellikle karşı karşıya kaçırdığı pozisyon pek hatırlamıyorum ben...

Delgado'nun pas özelliği mutlaka düşmeli.Delgado zaten takımda en çok top kaybeden oyuncu sıralamasında başı çekiyor.Bu kaybettiği topların çoğuda basit pas hatalarından kaynaklanıyor.Bazen öyle oluyor ki 5 metre yakınındaki arkadaşına bile pas veremiyor.Geçen senelerde de vardı ama bu sene oldukça çoğaldı bu basit pas hataları.Arapaslarının şiddetini ise hiç ayarlayamıyor.Çoğu zaman önemli bir pozisyon oluşabilecek ataklarda pasın şiddetini ayarlayamadığı için doğacak gol tehlikesi heba oluyor.1-2 puan düşebilir pas özelliği...

Sivok ve Zapotocny sanırım İtalyanların yaptığı gibi kaldı.Onlara dokunulmadı diye biliyorum.O yüzden bunlar hakkında yorum yapmak yersiz olur...

Bunların dışında bence Beşiktaş mükemmel yapılmış.Mükemmel yapılmış derken,yani oyuncuların özellikleri gerçekle birebir neredeyse.Oyuncuları tek tek inceleyip özelliklerine baktığımda tam kafamda tasarladığım gibi.Gerçeğe son derece uygun...

Ellerine sağlık Koray abi...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Oyun yeni geçti elime ve 2 gündür oynama fırsatı buluyorum.Bende bir kaç bir şey yazma gereği hissediyorum...

Holosko'nun top sürmesi 1 puan düşebilir.Bitiriciliği ise 1 puan artabilir.Holosko kolay kolay gol kaçıran bir oyuncu değil.Girdiği pozisyonları gol yapma yüzdesi oldukça yüksek bir oyuncu.Attığı gollerin çoğuda zaten bitiriciğlinin ne denli iyi olduğunu gösterir nitelikte goller.Özellikle karşı karşıya kaçırdığı pozisyon pek hatırlamıyorum ben...

Delgado'nun pas özelliği mutlaka düşmeli.Delgado zaten takımda en çok top kaybeden oyuncu sıralamasında başı çekiyor.Bu kaybettiği topların çoğuda basit pas hatalarından kaynaklanıyor.Bazen öyle oluyor ki 5 metre yakınındaki arkadaşına bile pas veremiyor.Geçen senelerde de vardı ama bu sene oldukça çoğaldı bu basit pas hataları.Arapaslarının şiddetini ise hiç ayarlayamıyor.Çoğu zaman önemli bir pozisyon oluşabilecek ataklarda pasın şiddetini ayarlayamadığı için doğacak gol tehlikesi heba oluyor.1-2 puan düşebilir pas özelliği...

Sivok ve Zapotocny sanırım İtalyanların yaptığı gibi kaldı.Onlara dokunulmadı diye biliyorum.O yüzden bunlar hakkında yorum yapmak yersiz olur...

Bunların dışında bence Beşiktaş mükemmel yapılmış.Mükemmel yapılmış derken,yani oyuncuların özellikleri gerçekle birebir neredeyse.Oyuncuları tek tek inceleyip özelliklerine baktığımda tam kafamda tasarladığım gibi.Gerçeğe son derece uygun...

Ellerine sağlık Koray abi...
    Çok güzel eleştiri.
    İşte bazı eleştirileri yersiz ve sert diye eleştirirken bunları da övmek gerekiyor.

Holosko ve Delgado hususuna kesinlikle katılıyorum
    Fikirlerim burada

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by extensor View Post
    Çok güzel eleştiri.
    İşte bazı eleştirileri yersiz ve sert diye eleştirirken bunları da övmek gerekiyor.

Holosko ve Delgado hususuna kesinlikle katılıyorum
    Delgado'nun pas atamaması, çok pas hatası yapması, cesur olması ve soğukkanlı olmamasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bjk ile oynuyorum şu an. Holosko çok güzel defansın arkasına sızan bir oyuncu. Yanına defansı dağıtan bir forvet koyulursa çok etkili olabiliyor.

Kanatlar çok zayıf. Tello ihtiyacı neredeyse hiç karşılayamıyor. 4-3-1-2 gibi bir taktik ile güzel sonuçlar alabilirsiniz. Ben şu an alıyorum zaten.

Ha bir de forvet hattı çok güçsüz bana kalırsa. Çok kolay markaja alınıyorlar. O yüzden güzel bir AMC sistemine sahip olunmalı
    Delgado #10

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

DeLgado nun pas isabet oranı iyi bir pasör oLmadığından değiL, devamLıLığı oLmamasından konsantrasyonu nu kaybetmesindendir. DeLgado oyuna kendini vererek oynadığı zaman tutuLamayan bir futboLcu. Bu dengesini pas özeLLikLerini düşürerek sağLayamazsınız.

Ve Serdar Özkan ve Serdar KurtuLuşu beğenen bir BeşiktaşLı gördüğüm içinde ayrıca mutLuyum. Sanırım sen teksin bu aLanda anıL.

HoLosko nun da ayrıca son vuruşLarda iyi oLmasının sebebi de bitiriciLiğinin iyi oLmasından değiL, soğukkanLıLığının yüksek oLmasındandır diye düşünüyorum. YükseLtiLecek bir yeri varsa o da bitiriciLiği değiL, soğukkanLıLığıdır.Ayrıca top sürmesinde bir puan düşme oLabiLir ama orantıLı oLarak ta topsuz aLan özeLLiği yükseLtiLmeLidir.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Soğukkanlılık ve yaratıcılık özelliklerini nasıl arttırabiliriz ?
    Delgado #10

Nesil
    2003

yazdigim tespitlere cevap verilmesini umuyordum umarim en kisa zamanda bunlari dikkaye alir ve hakli veya haksiz oldugum yerleri belirtirsiniz
    Koray sinavlari oldugu icin pek forum'a giremiyor bu aralar. Ancak giridigi zaman okuyacagindan eminim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beyler kusura bakmayın bu aralar pek ilgilenemedim forumla, burada yazılanları tabiki okuyup, dikkate alıp cevap vereceğim, Bjk dosyası şuan da elimde bazı değişiklikler tabi ki yapacağım, yalnız FM2009 daki Bjk araştırmasının iyi olduğunu, oyuncu profillerinin bazı hatalar dışında genelde başarılı olduğunu söyleyebilirim.
    alemde tekiz, hepinize yeteriz..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Delgado bir 10 numara'dan ziyade bir amc/fc tarzı oynamaya çalıştığı içinde çok top kaybı yapıyor kabulumdur.

Bakın delgadoya... Topu alır hurra dribling duvar pası şut. Direk kaleye yönelir yani. Alex veya Lincoln'ün sürekli yaptığı al arda ver mehmet al lincoln paslarını hiç yapmaz. Oyunun temposunu düşürmeyi hiç denemez delgado.
    Yada şöyle diyelim Delgado oyunu sete çevirmez.
    Bu yüzden de çok pas hatası yapsada bence yinede bir alex ve lincoln kadar kibar bilekleri yok. O kadar naif ve ince pasları yok. Biraz daha sert paslar atıyor. Ve topu kontrolüne yeterince alamıyor

Belkide bu tekniğinin bir alex lincoln kadar olmamasıyla da alakalıdır.
    Fikirlerim burada

Bana göre Serdar Özkan bire bir'de iyi, iyi adam eksilten, accelaration'u fazla olan futbolcu. Ayrıca çok cesur bir futbolcu çünkü adam maç berabere gitsede yenilsekte çalım atmayı deneyip takımı adına iyi şeyler yapmak istiyor. çalım yaparken topu kaptırması önemli değil önemli olan denemesi ve deneyip başarması.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by Murderer26 View Post
    Bana göre Serdar Özkan bire bir'de iyi, iyi adam eksilten, accelaration'u fazla olan futbolcu. Ayrıca çok cesur bir futbolcu çünkü adam maç berabere gitsede yenilsekte çalım atmayı deneyip takımı adına iyi şeyler yapmak istiyor. çalım yaparken topu kaptırması önemli değil önemli olan denemesi ve deneyip başarması.
    Pes etmeyen,azimli bir yapısı var evet.Bu da determination'a karşılık geliyor oyunda da 15 girilmiş durumda zaten.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by koray_capello View Post
    Beyler kusura bakmayın bu aralar pek ilgilenemedim forumla, burada yazılanları tabiki okuyup, dikkate alıp cevap vereceğim, Bjk dosyası şuan da elimde bazı değişiklikler tabi ki yapacağım, yalnız FM2009 daki Bjk araştırmasının iyi olduğunu, oyuncu profillerinin bazı hatalar dışında genelde başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Serdar KurtuLuş, Serdar Özkan ve bir kaç oyuncu dışında geneL oLarak başarıLı bir çaLışma evet Koray.

Ama sende işLerini bir an önce toparLa da şu diğer eksik kaLan kısımLar hakkında biraz kavga edeLim seninLe

Sayfa 5 / 23 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon

Mesaj Yetkileri