Bır iki not dusmek istedim, zayif yapildigi dusunulen Besiktas ile ilgili...
![]()
Bır iki not dusmek istedim, zayif yapildigi dusunulen Besiktas ile ilgili...
![]()
Tablolardaki 2 şampiyonluk tam olarak ölçü değildir kanımca 4 değişik tabloda toplanılan toplam puanlara bakılınca Gsnin 306 (90 galibiyet), FBnin 295 (90 galibiyet), Tsnin 275 (82 galibiyet), Bjknin de (3. tabloda sıralamaya girememesinden dolayı, hemen kayserinin ardında olduğunu farzedersek) en iyi ihtimalle 275 (82 galibiyet) puan toplayabildiğini görüyoruz. Benim şu anki oyunumda da Gs hafiften farkı açmış şampiyonluğa gidiyor olması da durumu bir nebze destekler vaziyette.
Bunu eleştiri niyetiyle yazmadım tabloya alternatif bir bakış açısı olsun dedim.
Bir tablo daha/
GS 4 sezonda 306 Puan (sezon basina 76.5 puan)
FB 4 sezonda 295 Puan (sezon basina 73.75 puan)
TS 4 sezonda 275 Puan (sezon basina 68.75 puan)
BJK 4 sezonda 268 Puan (sezon basina 67 puan)
En son tabloyu da eklersek:
GS 5 sezonda 376 Puan (sezon basina 75.2 puan)
FB 5 sezonda 367 Puan (sezon basina 73.4 puan)
TS 5 sezonda 349 Puan (sezon basina 69.8 puan)
BJK 5 sezonda 344 Puan (sezon basina 68.8 puan)
Pek buyuk sorun goremiyorum acikcasi.
Ozellikle Besiktas'in gecirdigi bir sezonluk kazayi goz onune almayabiliriz, bu tip kazalar her takim icin olabiliyor, ozellikle sakatliklar nedeniyle. O kotu gecirilen ve 49 puan toplanan sezonda:
Delgado 2.5 ay yok
Holosko 1 ay yok
Toraman 2 ay yok
Gokhan Zan hic sakatlanmamis
Tello 3 ay yok - 11 mac oynayabilmis
Ali Tandogan 1.5 ay yok
Cisse 2 ay yok
Serdar Ozkan satilmis vs. vs.
Derbi performansi kotu degil (3 galibiyet, 1 Beraberlik, 2 maglubiyet) ama Kocaelispor, Hacettepe, Buyuksehir Belediye, Kayserispor, Genclerbirligi, Bursaspor, Sivasspor'a mac kaybetmis. Bir cok macta da beraberlik almis.
Bu garip sezonu goz onune almazsak (ligin 6. en kaliteli takimi sampiyon olmus ustelik), BJK 4 sezonda 295 puan (sezon basina 73.75 puan).
Sampiyonlugu genelde belirleyen zaten sakatliklar ve Avrupa'da takimlarin ne kadar ilerleyebildigi.
GS daha kaliteli kadroya sahip olmasina ragmen sakatlar mangasi, her ke kadar kadro derin olsa da Kewell, Lincoln, Arda'nin eksiklikleri sorun yaratiyor cunku hava hakimiyeti olan forvet yok ve yaratici oyuncu olmazsa oyunu kanatlara dokemiyor.
FB'nin ilk 11'inde cok iyi 7-8 oyuncu var ama gerisi yetersiz. Bu 7-8 oyuncuya bir sey olursa her turlu sorun yasayabiliyorlar. En basidinden Lugano/Edu ikilisinden birisi sakatlanirsa BJK'de kadroya giremeyecek kalitede olan Yasin var, Gokhan Gonul'un yedegi var ama kesinlikle benzer ozelliklerde degil, Kazim'in Kazimligi, Ugur Boral'in istikrarsizligi vs. vs. derken FB ile basarili olmak da pek kolay degil.
Trabzonspor'un iyi bir 11'i var ama 16 o kadar iyi degil. Biraz Yattara'nin ne yapacagina endeksliler. Sakatlik olursa, takim yorulursa toparlamak kolay degil.
BJK ise nispeten istikrarli ancak pek de kaliteli olmayan bir kadro. Kaliteli derken teknik kalite kistas. Fiziksel acidan zayif gorunen Besiktas'da yukseltme olur ama ayni zamanda zihinsel biraz dusus gerekecek bence (tabii her oyuncuda degil - bazi 10-11 verilmis oyunculara benzer oyuncular diger takimlarda 8-9'larla pekistirilmis durumda).
Not: hemen hemen her oynattigim oyunda Sivok gol kralligina yarisiyor, orta sahadan sutlari sayesinde.. (yanilmiyorsam profili en begenilen oyuncu idi)
![]()