1 ile 30 arası toplam 34 sonuç

Konu: Iste simdi foya ortaya cikti...

Hybrid View

Nesil
    2003

Default Iste simdi foya ortaya cikti...

İngiltere’nin ünlü gazetesi The Times, "Cehenneme hoşgeldiniz? Türk futbol fırınının içi" manşetiyle, F.Bahçe-G.Saray derbisindeki çirkin olaylara üç sayfa yer verdi. The Times, "Boğaziçi kavgası gecenin sıcaklığında hırsları körükledi" başlıklı yazısında F.Bahçe-G.Saray maçının en patlayıcı derbilerden biri olduğunu bildirdi.

"Şükrü Saracoğlu Stadı cehennem olmayabilir, ama Boğaz’dan İstanbul’un Kadıköy semtine doğru bir tehdit havası yığıldı" diye yazan gazete, stattaki atmosferle dalga geçerek "Futbol düşük seviyedeydi, ama eğlence BAFTA ödülüne layıktı" yorumunu yaptı.

Türkiye’de normal

"Taraftar havaya tabanca sıktı. Maç başladığında hastanedeydi" başlığını kullanan The Times, sahada G.Saray bayrağı diken Graeme Souness ve Dean Saunders’ın G.Saray-F.Bahçe derbi heyecanını yaşayanlar arasında olduğuna dikkat çekti. Derbi rekabetine değinen The Times, Mondragon’a ses bombası atılmasını ve Erik Gerets’in başından yaralanmasını anlatırken, futbolcularla, seyircilerin 2 bin güvenlik görevlisiyle nasıl birbirine girdiğini ayrıntılarıyla yansıttı. Basın toplantısında başı yaralı Gerets’e kimsenin başının nasıl olduğunu sormadığını yazan gazete, Türkiye’de bunun normal karşılandığı belirtti.

Çatışmaları anlattı

The Times, birçok G.Saray ve F.Bahçeli taraftarının Türk futbolunun İngilizler tarafından lekelendiğine inandığına işaret etti. Gazete iki takım taraftarları arasındaki çatışmaları anlatırken, 2001 yılındaki maç gecesi Friends adlı bir barın önünde dört kişinin bıçaklandığına değindi. Pazar gecesi de F.Bahçeli bir taraftarın bir tabancayla hastanelik olduğunu belirtti.

Türk futbolunun Chelsea’si F.Bahçe

THE Times, F.Bahçe’nin adının karıştığı şike skandalına değinirken, uluslararası bir forvet oyuncusunun yatağına 250 bin dolar atılması iddiasının olaya entrika soktuğunu belirtti. Bu sezon taraftarlar arasındaki antipatinin arttığına değinen gazete şu ifadeleri kullandı: "F.Bahçe Türk futbolunun Chelsea’si. Artık işçi sınıfı takımı değiller. Cihan Oskay’ın iddialarının böyle büyük bir tepki yaratması sürpriz olmadı." Gazete, Cihan Oskay’ın hayatından endişe edildiğini de bildirdi.

Alinti - Hurriyet
    Haberin orjinalini okudum ve Hurriyet her ne kadar yazilanlarin tamamini etkili bir sekilde cevirememis olsa da ana konulari gecmis..

Ozellikle Hurriyet'in eklemedigi, mac oncesi, mac ici ve mac sonrasi cirkinliginin cok ust duzeyde oldugunu da eklemis.

Turkiye'yi bilmeyen bir futbolcu olarak bunu okusam, ben hayatta bu ulkeye gidip futbol oynamak istemem acikcasi.. En iyisi boyle devam edelim biz..

Ingilizcesini okumak isterseniz burada bulabilirsiniz.

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Macta yasananları bu sekilde anlatmak elbette ellerinde. Ama fazlasıyla abartıyorlar. Yapilanlara dogru demiyorum kesinlikle ama bu İngiliz medyası olayı guzel suslemis.

perpetua nın soyledigine de katılıyorum, hicbir futbolcu bunları okusa Turkiye'ye gelmek istemez.

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by e_mali View Post
    Macta yasananları bu sekilde anlatmak elbette ellerinde. Ama fazlasıyla abartıyorlar. Yapilanlara dogru demiyorum kesinlikle ama bu İngiliz medyası olayı guzel suslemis.

perpetua nın soyledigine de katılıyorum, hicbir futbolcu bunları okusa Turkiye'ye gelmek istemez.
    Kesinlikle ingilizler sever başkalarını kotulemeyi.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003

Bu olay bir kerelik olmus bir olay olsa cok fazla uzerinde durmayacagim. Ancak ozellikle "Basın toplantısında başı yaralı Gerets’e kimsenin başının nasıl olduğunu sormadığını yazan gazete, Türkiye’de bunun normal karşılandığı belirtti." cumlesi cok sey kaybettirir Turk futboluna bence.

Nesil
    2006

F.Bahçe işc takımı denmiş ama F.Bahçe'yi tutan taraftarların en fazla aylık gelir ortalamasına sahip olduklarını bilmiyorlar.

Bu haber bence şiddeti seven futbolcuları bize çeker ama diğerlerini ise bir defa düşünmesine neden olur.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Batuhan1907 View Post
    F.Bahçe işc takımı denmiş ama F.Bahçe'yi tutan taraftarların en fazla aylık gelir ortalamasına sahip olduklarını bilmiyorlar.

Bu haber bence şiddeti seven futbolcuları bize çeker ama diğerlerini ise bir defa düşünmesine neden olur.
    Fenerbahce zamaninda isci takimi olarak bilinirdi zaten Turkiye'de. Galatasaray ise zenginler ve meshurlarin takimi idi. Tabii bunun soylendigi zamandan beri cok seyler degisti Turkiye'de.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

İşçi sınıfının takımı fenerbahçe
    komedi yaa..
    hangi ülkede görülmüş işçi sınıfının en pahalı bilete sahip takımı tuttuğu.İşçinin hiç işi yok kazandığı binlerce YTL'den KALE ARKASI için bile 30 YTL verecek..
    İşin içinde olmadan kimse neyin ne olduğunu bilemez dostlarım.
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by EreN View Post
    İşçi sınıfının takımı fenerbahçe
    komedi yaa..
    hangi ülkede görülmüş işçi sınıfının en pahalı bilete sahip takımı tuttuğu.İşçinin hiç işi yok kazandığı binlerce YTL'den KALE ARKASI için bile 30 YTL verecek..
    İşin içinde olmadan kimse neyin ne olduğunu bilemez dostlarım.
    Simdi bakin, buna tepki vermeden once isci sinifi kelimesinin Ingilizler tarafindan nasil kullanildigini bilmeniz gerekli.

Ingilizlerin tanimina gore isci, her turlu iste calisan kisidir. Yani insaatta tugla oren'de iscidir, buyuk bir sirkette mudurluk yapan kisi de iscidir.

Peki kim isci degildir o zaman? Yine Ingiliz tanimina gore Lord'lardir.

Ayrica haberin hem Ingilizcesinde hem de Turkce'sinde eskiden isci takimi olarak bilinirdi olarak yazilmis..

Fanatiklik o boya ulasmis ki haberin esas can alici noktasini kacirip, hatta dogru duzgun bile okumadan savunmaya geciyorsunuz.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Simdi bakin, buna tepki vermeden once isci sinifi kelimesinin Ingilizler tarafindan nasil kullanildigini bilmeniz gerekli.

Ingilizlerin tanimina gore isci, her turlu iste calisan kisidir. Yani insaatta tugla oren'de iscidir, buyuk bir sirkette mudurluk yapan kisi de iscidir.

Peki kim isci degildir o zaman? Yine Ingiliz tanimina gore Lord'lardir.

Ayrica haberin hem Ingilizcesinde hem de Turkce'sinde eskiden isci takimi olarak bilinirdi olarak yazilmis..

Fanatiklik o boya ulasmis ki haberin esas can alici noktasini kacirip, hatta dogru duzgun bile okumadan savunmaya geciyorsunuz.
    Benim fanatikliğimin boyutunu tartışmak kimsenin haddine değil..
    Ayrıca gözden kaçmış..sonucunda ana dilimiz türkçe ve türkiyede ingilizce eğitimi görüyoruz bu anormal bir durum değil.
    Eklemek istediğim şey ise ingilizler belli bir alt yapıyı oturtmuşlar..Ama hiç dikkat etmişler mi tahrik olayına ?
    maç günü staddaydım..SAbrinin bize yaptığı el hareketleri..hasan şaşın madde atılacağını bile bile kendi taraftarına sokulmak istemesi.bunlar açık tahriktir.türk insanında otokontrol denen şey anlık sinirlere bağlı olarak yok denecek kadar azdır.bu yadırganmayacak bir durum.he bunlar doğru mu tabi ki yanlış hareketler

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

Eklemek istediğim şey ise ingilizler belli bir alt yapıyı oturtmuşlar..Ama hiç dikkat etmişler mi tahrik olayına ?
    maç günü staddaydım..SAbrinin bize yaptığı el hareketleri..hasan şaşın madde atılacağını bile bile kendi taraftarına sokulmak istemesi.bunlar açık tahriktir.türk insanında otokontrol denen şey anlık sinirlere bağlı olarak yok denecek kadar azdır.bu yadırganmayacak bir durum.he bunlar doğru mu tabi ki yanlış hareketler
    fbliler tahrik olcak diye Hasan Şaş taraftarının yanına mı gidemiyecek
    Sabri'ye gelincede tahriktir doğrudur ama nasıl !!! atılan su şişelerine top muamelesi yapıp taraftarı tiye almıştır, atılan şişeler doğru oluyorda Sabri'nin yaptığı mı suç oluyor ?

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by nart_susruko View Post
    fbliler tahrik olcak diye Hasan Şaş taraftarının yanına mı gidemiyecek
    Sabri'ye gelincede tahriktir doğrudur ama nasıl !!! atılan su şişelerine top muamelesi yapıp taraftarı tiye almıştır, atılan şişeler doğru oluyorda Sabri'nin yaptığı mı suç oluyor ?
    Dostum maçta mıydın ? ?
    Yazımın sonunu oku bide zahmet olmazsa

Nesil
    2003

Ayrıca gözden kaçmış..sonucunda ana dilimiz türkçe ve türkiyede ingilizce eğitimi görüyoruz bu anormal bir durum değil.
    Ben uzuluyorum cunku hemen savunma mekanizmasi ortaya cikiyor sanki size saldiriliyormus gibi. Bunun ne geregi var simdi? Sanki sana kufur edilmis gibi algilamissin. Ayrica koyu renkle yazdigim eskiden kelimesini okumadan gectigin icin atlamissin. Bir yere kadar tolere edilir tabii ki bu, belli yaslardaki erkeklere hitab etme amacli kullanilan deli kanli kelimesi guzel Turkcemizde olmasinin nedeni, senin yaptigin gibi isin her yonunu olcmeden reaksiyon verme egilimi olmasindan dolaydir zaten..

Ingiltere'de durum su acidan farkli. Tribunlerde birisi sahaya bir cisim atarsa, veya kavga cikartirsa biliyor ki cok uzun bir sure bir daha maca gidemeyecek. Mac gunlerini goz altinda gecirmek zorunda kalacak. Bunu yapan kisinin yakalanmasini saglayacak guvenlik gucleri (ki bu guvenlik gucleri mac suresince sahaya bakmaz sadece tribunleri seyreder) ve kameralar yerlestirilmis durumda statlara. Yanlis bir sey yapan, gozunun yasina bakilmadan yerinden kaldiriliyor ve stadyumlarin icinde bulunan guvenlik merkezinde goz altina aliniyor. Bu tip guvenlik merkezleri yok Turkiye statlarinda belki. Ama zaten bu gibi kisileri goz alinta alma niyeti olsa, guvenlik merkezleri de insaa edilir.

Provokatorluk yapan futbolcu da agir bir para cezasi ve de mac cezasi alir ve o da caydirilir. Sabri bu kategoriye konulur.

Bu sistemlerin hic biri Turkiye'de yok. Yapilmasini isteyen var mi peki?

Bir oyuncunun kendi seyircisinin yanina gidip onlari selamlamasini engellyici bir sekilde ustune yabanci cisim atmak kusura bakma ama seyircinin hayvanligidir. Bunda hic bir provokatorluk yoktur. Hasan Sas'in hareketi de bu kategoriye konulur.

Peki bu halde devam ederse ne olur? Turk futbolu gittikce kuculur cunku bu nedenlerle disariya kapali bir Turk futbolu hic bir zaman buyuyemeyecektir. Avrupa'li gelip Turkiye maclarini oynatmak icin bir suru yayin parasi kimsenin onune dokmez. Buyuk capli sponsorlar, stadinda insanlarin saldiriya ugradigi kuluplere sponsor olmak istemez. Turkiye'nin kisitli malii sartlari ile takimlar kendi iclerinde kavga eder, hic bir zaman bir zaman bir yere varamaz...

Hele hele yukaridaki gibi bir yazidan sonra biliyorum ki benim Turk oldugumu bilen bir cok kisi bana ve benim gibi yurt disinda orturan/calisan/gezen kisilere gelir ve "Turkiye'ye gitmek guvenli mi? Sokakta bizi vururlarmi acaba? Linc edilmemek icin hangi mahallede hangi renkleri giymemem lazim?" gibi sacma sapan sorular sorar.

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Ben uzuluyorum cunku hemen savunma mekanizmasi ortaya cikiyor sanki size saldiriliyormus gibi. Bunun ne geregi var simdi? Sanki sana kufur edilmis gibi algilamissin. Ayrica koyu renkle yazdigim eskiden kelimesini okumadan gectigin icin atlamissin. Bir yere kadar tolere edilir tabii ki bu, belli yaslardaki erkeklere hitab etme amacli kullanilan deli kanli kelimesi guzel Turkcemizde olmasinin nedeni, senin yaptigin gibi isin her yonunu olcmeden reaksiyon verme egilimi olmasindan dolaydir zaten..

Ingiltere'de durum su acidan farkli. Tribunlerde birisi sahaya bir cisim atarsa, veya kavga cikartirsa biliyor ki cok uzun bir sure bir daha maca gidemeyecek. Mac gunlerini goz altinda gecirmek zorunda kalacak. Bunu yapan kisinin yakalanmasini saglayacak guvenlik gucleri (ki bu guvenlik gucleri mac suresince sahaya bakmaz sadece tribunleri seyreder) ve kameralar yerlestirilmis durumda statlara. Yanlis bir sey yapan, gozunun yasina bakilmadan yerinden kaldiriliyor ve stadyumlarin icinde bulunan guvenlik merkezinde goz altina aliniyor. Bu tip guvenlik merkezleri yok Turkiye statlarinda belki. Ama zaten bu gibi kisileri goz alinta alma niyeti olsa, guvenlik merkezleri de insaa edilir.

Provokatorluk yapan futbolcu da agir bir para cezasi ve de mac cezasi alir ve o da caydirilir. Sabri bu kategoriye konulur.

Bir oyuncunun kendi seyircisinin yanina gidip onlari selamlamasini engellyici bir sekilde ustune yabanci cisim atmak kusura bakma ama seyircinin hayvanligidir. Bunda hic bir provokatorluk yoktur. Hasan Sas'in hareketi de bu kategoriye konulur.

Peki bu halde devam ederse ne olur? Turk futbolu gittikce kuculur cunku bu nedenlerle disariya kapali bir Turk futbolu hic bir zaman buyuyemeyecektir. Avrupa'li gelip Turkiye maclarini oynatmak icin bir suru yayin parasi kimsenin onune dokmez. Buyuk capli sponsorlar, stadinda insanlarin saldiriya ugradigi kuluplere sponsor olmak istemez. Turkiye'nin kisitli malii sartlari ile takimlar kendi iclerinde kavga eder, hic bir zaman bir zaman bir yere varamaz...

Hele hele yukaridaki gibi bir yazidan sonra biliyorum ki benim Turk oldugumu bilen bir cok kisi bana ve benim gibi yurt disinda orturan/calisan/gezen kisilere gelir ve "Turkiye'ye gitmek guvenli mi? Sokakta bizi vururlarmi acaba? Linc edilmemek icin hangi mahallede hangi renkleri giymemem lazim?" gibi sacma sapan sorular sorar.
    Bana karşı bazı önyargılar beslemeye başlamışsın
    Benim verdiğim bu savunma reaksiyonları fikrimi savunma amaçldır.Sonucunda burası bir forum olmakla birlikte insanların fikirlerini münazara edebilecekleri bir yerdir.Ben senin dediklerini tek tek alıntı yapıp cevap vermedim.Bir itirazımda olmadı sadece senin düşüncene karşılık kendi düşüncemi ortaya attım senin düşünceni dikkate alarak.Senin söylediklerine bi itirazımı gördün mü ?
    Hasan Şaş'ın kendi tribününe gitmesi gayet doğal birşeydir.Ama şu temponun olması -insanı rahatsız etmekle birlikte zaten içi barut dolu fıçı olan türk insanının (son olaylarda dahil)- Hasan Fenerin Anasını S.. direkt provokedir.

işte görmeniz gereken nokta budur

Nesil
    2003
    Yer
    Ankara

Beni sok eden bir cevap, uzuldum.

Perpetua nın bu konuda yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. Cok dogru tespitler yapmış. Ama bizler olayı yine farklı yerlere cekmisiz.
    Bravo....

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by e_mali View Post
    Beni sok eden bir cevap, uzuldum.

Perpetua nın bu konuda yazdıklarının her kelimesine katılıyorum. Cok dogru tespitler yapmış. Ama bizler olayı yine farklı yerlere cekmisiz.
    Bravo....
    Abicim ben zaten hiçbir şekilde dediklerine itiraz etmedim.Şu şu şu yanlışta demedim.Ön yargı olayını biraz geç yazmış olsam gerek.Ömer abi sonucunda araştırma konusunda bizden onlarca kat üstün..Bunun farkındayım ama birşey dikkatimi çekti.Her konuda yazdığım herşeyde lafı ortaya yollayıp benim üstüme fanatiklikten bahsediyor bu durum beni açıkçası çok üzdü...

Ayrıca Meddah abi sende o laflarımı yanlışa çekmişsin

Yani size göre "işçi sınıfının takımı" hakaret gibi bir şey.. Hemen "olur mu bea, bizim kombineler ikibuçuk milyar" diye antitez getiriyorsunuz.
    Böyle bir kelime kullanmadım ben hakaret felan.İşçi sınıfı diye tabir ettiğimiz sınıf ülkemizin en az gelirine sahip yoksulluk sınırının altında yaşayan insanlarımız orjinal metine göre ?????
    sonuç olarak bir GS-FB maçı KALE ARKASI bileti 45 YTL.. Maaşlarının , asgari ücretin 10/1 'den fazla... 100 Yıl forması 110 YTL.. 4/1'den fazla..
    bu durumda işçi sınıfının bu takıma uzaktan destek vermesinden başka çaresi yok.Sonuç olarkatta bu insanlarımız FB'den uzaklaşıyor.Bunun tek nedeni taraftarı MÜŞTERİ olarak gören ** ki ülkemizdeki TV gelirleri ve diğer gelirler baz alındığında haklılar ** yönetimdir..
    Gazete olaya tam bir politika yaparak yaklaşmış..Üstüne kalın bir branda çekilmiş siyasi bir yazıdan başka birşey değil bu yazı..Bir tabir vardır ülkemizde ince ince kıymak diye aynen odur bu gazete haberi..Bu tür haberlerle dünyanın türkler üzerindeki düşünce yapısını etkilemek amaç..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Biz onları çok mu ilgilendiriyoruz? Başka haber mi bulamamışlar. Bu olaylar çoğu derbi maçlarında görülüyor zaten. Ama Fenerbahçeli taraftarların yaptıkları da yanlıştı, ona bir şey demiyorum zaten. Fakat İngiliz medyası bizleri ele alarak ülkemizin adını kötüleyemez!

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by WishbonE View Post
    Biz onları çok mu ilgilendiriyoruz? Başka haber mi bulamamışlar. Bu olaylar çoğu derbi maçlarında görülüyor zaten. Ama Fenerbahçeli taraftarların yaptıkları da yanlıştı, ona bir şey demiyorum zaten. Fakat İngiliz medyası bizleri ele alarak ülkemizin adını kötüleyemez!
    katılıyorum
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

neyse kalsın bakalım

ingilizlere gelince 33.haftanın hafta içerisinde de aynı konulardan bahsedebilirler ne yazıkki..

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by nart_susruko View Post
    neyse kalsın bakalım

ingilizlere gelince 33.haftanın hafta içerisinde de aynı konulardan bahsedebilirler ne yazıkki..
    Hiç sanmıyorum.Geçen sene sizin sahanın kapatılmasından sonraki bizim evdeki maçı hatırla..taraftar tam olarak sağduyuluydu nerdeyse 1 şişe bile atılmadı.
    Aynı şey bu sefer sizin için geçerli

İngiliz basınına ve Adnan Polat'a göre Fenerbahçe 5 maç ceza almalı o zaman

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

buradan ingiliz gazetelerine tek bişey söylemek istiyorum...
    Ver çoşkuyu ver çoşkuyu...

işçi sinifi he buda iyi roman abromovich oda mı işçiymiş çok güzel ya espiri valla fenerium tribünde lcd ekranlarda kombineyle maç izleme 5 milyardan başlior..araştırmadan yayın yapmasınlar..ikincisi cehennem değilmiş gibi sözcük geçti orda.Fenerbahçenin man utd 3-0 yendiği maçta manchesterlı futbolcular fotoğraflarını eline alıp şükrü saraçoğlunu çektiler.

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Yani size göre "işçi sınıfının takımı" hakaret gibi bir şey.. Hemen "olur mu bea, bizim kombineler ikibuçuk milyar" diye antitez getiriyorsunuz.

Bence bunu bir övgü olarak almalısınız.. Bütün dünyada Liverpool, Livorno, Boca, Barcelona gibi bazı takımlar ezeli rakipleri karşısında işçi sınıfının, halkın, ezilenlerin vs. takımı olarak görüldükleri için sempatizanları daha çoktur.. Bu tür sınıflandırmalar daha çok takdir görür.. Ki geçmişe bakarsak bu yakıştırma Ömer Abi'nin de dediği gibi, yanlış da değil.

Bu tür bir yaklaşım Fenerbahçe'ye bir şey kazandırmaz, çok şey kaybettirir..

Nesil
    2003

Bana karşı bazı önyargılar beslemeye başlamışsın
    Benim verdiğim bu savunma reaksiyonları fikrimi savunma amaçldır.Sonucunda burası bir forum olmakla birlikte insanların fikirlerini münazara edebilecekleri bir yerdir.Ben senin dediklerini tek tek alıntı yapıp cevap vermedim.Bir itirazımda olmadı sadece senin düşüncene karşılık kendi düşüncemi ortaya attım senin düşünceni dikkate alarak.Senin söylediklerine bi itirazımı gördün mü ?
    Hasan Şaş'ın kendi tribününe gitmesi gayet doğal birşeydir.Ama şu temponun olması -insanı rahatsız etmekle birlikte zaten içi barut dolu fıçı olan türk insanının (son olaylarda dahil)- Hasan Fenerin Anasını S.. direkt provokedir.
    On yargi kesinlikle kisisel olarak sana karsi degil. On yargi hemen kendi tuttulari takimlari savunma moduna gecen insanlara. Tabii ki dusuncen olacak ve tabii ki bu gibi forumlarda yansitacaksin bu dusunceni. Ama ben kisisel olarak yanlisi gorup tuttugu takim uguruna dogru diyene veya hic arastirma yapmadan taraftarlik uguruna yazana tahammul edemiyorum. Hangi takimdan olursa olsun. Bu da benim eksigim

Galatasaray tribunlerinin yaptigi bu tezahurati duymadim, bilmiyorum. Ama bunu yaptilari icin onlari da cezalandirmanin cok dogru oldugunu dusunuyorum.

Ancaaak. Fenerbahce maci ile yazimda Ayhan'in Aurelio ve bir diger oyuncu arkasindan konusurken donup ingilizce olarak once "Kesin Sesinizi", Aurelio ve digerinin konusmalari devam edince yine ingilizde olarak "S**** Git" diye kufur etmesini de tasvib etmiyorum. Bu olayin olmasi demektir ki Ayhan isine konsantre degil. Demek ki Ayhan sinirlerine hakim degil... Demek ki Ayhan Galatasaray futbol takiminin formasini bu kadar cok giymemeli...

Sucu provoke edende bulmak yerine, provoke olanda bulmanin daha dogru olduguna inanan bir kisiyim ben. Provoke olan insan cunku diger tarafin daha fazla provoke etmesine neden vermis olur. Cunku provoke etmeye calisan insan, provoke ederek amacina ulasmistir, kendi egosunu tatmin etmek icin daha da fazla provoke etmek icin ugrasir.. Bu kisir dongu de devam eder gider...

Taa ki cok buyuk bir ceza yiyip akillanmamiz gerektigini anlayana kadar (gerci Milli Takim'a verilen ceza buyuk bir cezadir.. ama ne yazik ki bu da gecistirildi gitti)

Quote Originally Posted by meddah View Post

Bence bunu bir övgü olarak almalısınız.. Bütün dünyada Liverpool, Livorno, Boca, Barcelona gibi bazı takımlar ezeli rakipleri karşısında işçi sınıfının, halkın, ezilenlerin vs. takımı olarak görüldükleri için sempatizanları daha çoktur.. Bu tür sınıflandırmalar daha çok takdir görür.. Ki geçmişe bakarsak bu yakıştırma Ömer Abi'nin de dediği gibi, yanlış da değil.

Bu tür bir yaklaşım Fenerbahçe'ye bir şey kazandırmaz, çok şey kaybettirir..
    Zaten eskiden isci takimi olarak bilinirdi. Simdi Chelsea gibi goruluyor diyerek cok daha buyuk bir hakaret etmisler hem de. Chelsea gibi olmak demek "Zengin babanin simarik cocugu" oluyor.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Zaten eskiden isci takimi olarak bilinirdi. Simdi Chelsea gibi goruluyor diyerek cok daha buyuk bir hakaret etmisler hem de. Chelsea gibi olmak demek "Zengin babanin simarik cocugu" oluyor.
    Chelsea ile bir tek benzerlik kurulabilir onlar ingiltere liginin en zengini biz Türkiye'nin en zenginiyiz şımarıklık yapan har vurup harman saçan bir klüp olduğumuzu düşünmüyorum.

Bu arada ben ingilizlerin bunları bilerek ve abartarak gazetelerinde yer verdiklerine inanıyorum çünkü onlar her zaman bu tip oyunları sevmişlerdir ve burada yaşamını yitiren leeds'li tatarftarları intakımını bu gibi şeylerle almak istediklerini düşünüyorum. Bu adamların bizler için yazdıklarını burada tartışmamız bile beni rahatsız ediyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Chelsea ile bir tek benzerlik kurulabilir onlar ingiltere liginin en zengini biz Türkiye'nin en zenginiyiz şımarıklık yapan har vurup harman saçan bir klüp olduğumuzu düşünmüyorum.

Bu arada ben ingilizlerin bunları bilerek ve abartarak gazetelerinde yer verdiklerine inanıyorum çünkü onlar her zaman bu tip oyunları sevmişlerdir ve burada yaşamını yitiren leeds'li tatarftarları intakımını bu gibi şeylerle almak istediklerini düşünüyorum. Bu adamların bizler için yazdıklarını burada tartışmamız bile beni rahatsız ediyor.
    Esasinda orjinal ingilizce yazida pek fazla abartma yok gibi geldi bana. Yani sonucta tamamen olup biteni anlatmis ve yaptigi roportajlarla gecmisi suslemis.

Benim ilgimi ceken bir paragraf kisaca:

Turk futbolseverler ile yaptiklari roportajlarda, Turk futboluna Ingilizler tarafindan onyargili olarak yaklasildigini ogrenmisler. Ozellikle siddetin Ingilizler tarafindan cok abartildigindan bahsetmisler. Bundan kisa bir sure sonra ise 4 sezon once Fenerbahce taraftarinin yumurta, tas, patlayici madde ve bicak firtattiklari anlatmis roportaj yapilan kisiler.

Yani iki soylenen sey arasinda celiski cok buyuk.

Simdi belki iceriden bakinca yumurta firlatmalar, tas atma (ki memleketimde arkadasca tas savaslari bile yapilir), patlayici madde ve bicak atma insanlik disi gelmeyebilir insanlara. Belki de bunun arkadasca bir surtusme oldugunu bile dusunebilir bazilari. Ancak Avrupa'li icin kesinlikle boyle bir durum yok.

Boyle bir sey Ingiltere'de olsa, hangi takim olduguna bakmadan cok buyuk cezalar gelir. Zaten Ingiliz'e garip gelen de bunlarin olmasindan daha ziyade, olmasina izin verilmesi. Kendileri de cok iyi biliyor holiganligin nasil bir illet oldugunu, ama sorun holiganlarda degil, holiganligi yeterince caydirici yapmayan ve aciz kalan sistemde. Eskiden yabanci basinda 2-3 satirla gecistirilen futbolda siddet olaylari koca sutunlara yansiyorsa, durum hem de cok vahimdir bence.

yani konun en önemsiz yerini alıp (f.b nin işçi sınıfı olması) bu kadar büyümesine çok şaşırdım bence burda konuşulacak çok daha önemli konular var ....

S-B-Z Misafir

ülkemizde bu tip olayların yaşanması ve dış medyada bu şekilde yer bulması gerçekten ülkemiz adına utanç verici.Ama birde şu durum varki;
    eleştiriyi yapan ingilizler.benim gözümdeki en değersiz milletlerden olan ingilizler
    kendi holiganlarının pespayeliklerini görmezden gelmek yerine bunlarla uğraşıyorlar.Bizim medyamız onları yazacak olsa ne kalem nede kağıt yeter.
    Kısaca "Dinime küfreden bari müslüman olsa" sözü cuk oturur.
    Utanmaz herifler...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by semsi1991 View Post
    ulan onlara neymiş bizim ülkemizdeki maçlardan
    Iste bu mantalite yuzunden avrupa kupalarinda nal topluyoruz ve toplamaya devam edecegiz...

Mesaj Yetkileri