1 ile 30 arası toplam 34 sonuç

Konu: Iste simdi foya ortaya cikti...

Hybrid View

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Yani size göre "işçi sınıfının takımı" hakaret gibi bir şey.. Hemen "olur mu bea, bizim kombineler ikibuçuk milyar" diye antitez getiriyorsunuz.

Bence bunu bir övgü olarak almalısınız.. Bütün dünyada Liverpool, Livorno, Boca, Barcelona gibi bazı takımlar ezeli rakipleri karşısında işçi sınıfının, halkın, ezilenlerin vs. takımı olarak görüldükleri için sempatizanları daha çoktur.. Bu tür sınıflandırmalar daha çok takdir görür.. Ki geçmişe bakarsak bu yakıştırma Ömer Abi'nin de dediği gibi, yanlış da değil.

Bu tür bir yaklaşım Fenerbahçe'ye bir şey kazandırmaz, çok şey kaybettirir..

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Bana karşı bazı önyargılar beslemeye başlamışsın
    Benim verdiğim bu savunma reaksiyonları fikrimi savunma amaçldır.Sonucunda burası bir forum olmakla birlikte insanların fikirlerini münazara edebilecekleri bir yerdir.Ben senin dediklerini tek tek alıntı yapıp cevap vermedim.Bir itirazımda olmadı sadece senin düşüncene karşılık kendi düşüncemi ortaya attım senin düşünceni dikkate alarak.Senin söylediklerine bi itirazımı gördün mü ?
    Hasan Şaş'ın kendi tribününe gitmesi gayet doğal birşeydir.Ama şu temponun olması -insanı rahatsız etmekle birlikte zaten içi barut dolu fıçı olan türk insanının (son olaylarda dahil)- Hasan Fenerin Anasını S.. direkt provokedir.
    On yargi kesinlikle kisisel olarak sana karsi degil. On yargi hemen kendi tuttulari takimlari savunma moduna gecen insanlara. Tabii ki dusuncen olacak ve tabii ki bu gibi forumlarda yansitacaksin bu dusunceni. Ama ben kisisel olarak yanlisi gorup tuttugu takim uguruna dogru diyene veya hic arastirma yapmadan taraftarlik uguruna yazana tahammul edemiyorum. Hangi takimdan olursa olsun. Bu da benim eksigim

Galatasaray tribunlerinin yaptigi bu tezahurati duymadim, bilmiyorum. Ama bunu yaptilari icin onlari da cezalandirmanin cok dogru oldugunu dusunuyorum.

Ancaaak. Fenerbahce maci ile yazimda Ayhan'in Aurelio ve bir diger oyuncu arkasindan konusurken donup ingilizce olarak once "Kesin Sesinizi", Aurelio ve digerinin konusmalari devam edince yine ingilizde olarak "S**** Git" diye kufur etmesini de tasvib etmiyorum. Bu olayin olmasi demektir ki Ayhan isine konsantre degil. Demek ki Ayhan sinirlerine hakim degil... Demek ki Ayhan Galatasaray futbol takiminin formasini bu kadar cok giymemeli...

Sucu provoke edende bulmak yerine, provoke olanda bulmanin daha dogru olduguna inanan bir kisiyim ben. Provoke olan insan cunku diger tarafin daha fazla provoke etmesine neden vermis olur. Cunku provoke etmeye calisan insan, provoke ederek amacina ulasmistir, kendi egosunu tatmin etmek icin daha da fazla provoke etmek icin ugrasir.. Bu kisir dongu de devam eder gider...

Taa ki cok buyuk bir ceza yiyip akillanmamiz gerektigini anlayana kadar (gerci Milli Takim'a verilen ceza buyuk bir cezadir.. ama ne yazik ki bu da gecistirildi gitti)

Quote Originally Posted by meddah View Post
    Yani size göre "işçi sınıfının takımı" hakaret gibi bir şey.. Hemen "olur mu bea, bizim kombineler ikibuçuk milyar" diye antitez getiriyorsunuz.

Bence bunu bir övgü olarak almalısınız.. Bütün dünyada Liverpool, Livorno, Boca, Barcelona gibi bazı takımlar ezeli rakipleri karşısında işçi sınıfının, halkın, ezilenlerin vs. takımı olarak görüldükleri için sempatizanları daha çoktur.. Bu tür sınıflandırmalar daha çok takdir görür.. Ki geçmişe bakarsak bu yakıştırma Ömer Abi'nin de dediği gibi, yanlış da değil.

Bu tür bir yaklaşım Fenerbahçe'ye bir şey kazandırmaz, çok şey kaybettirir..
    Zaten eskiden isci takimi olarak bilinirdi. Simdi Chelsea gibi goruluyor diyerek cok daha buyuk bir hakaret etmisler hem de. Chelsea gibi olmak demek "Zengin babanin simarik cocugu" oluyor.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Zaten eskiden isci takimi olarak bilinirdi. Simdi Chelsea gibi goruluyor diyerek cok daha buyuk bir hakaret etmisler hem de. Chelsea gibi olmak demek "Zengin babanin simarik cocugu" oluyor.
    Chelsea ile bir tek benzerlik kurulabilir onlar ingiltere liginin en zengini biz Türkiye'nin en zenginiyiz şımarıklık yapan har vurup harman saçan bir klüp olduğumuzu düşünmüyorum.

Bu arada ben ingilizlerin bunları bilerek ve abartarak gazetelerinde yer verdiklerine inanıyorum çünkü onlar her zaman bu tip oyunları sevmişlerdir ve burada yaşamını yitiren leeds'li tatarftarları intakımını bu gibi şeylerle almak istediklerini düşünüyorum. Bu adamların bizler için yazdıklarını burada tartışmamız bile beni rahatsız ediyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Chelsea ile bir tek benzerlik kurulabilir onlar ingiltere liginin en zengini biz Türkiye'nin en zenginiyiz şımarıklık yapan har vurup harman saçan bir klüp olduğumuzu düşünmüyorum.

Bu arada ben ingilizlerin bunları bilerek ve abartarak gazetelerinde yer verdiklerine inanıyorum çünkü onlar her zaman bu tip oyunları sevmişlerdir ve burada yaşamını yitiren leeds'li tatarftarları intakımını bu gibi şeylerle almak istediklerini düşünüyorum. Bu adamların bizler için yazdıklarını burada tartışmamız bile beni rahatsız ediyor.
    Esasinda orjinal ingilizce yazida pek fazla abartma yok gibi geldi bana. Yani sonucta tamamen olup biteni anlatmis ve yaptigi roportajlarla gecmisi suslemis.

Benim ilgimi ceken bir paragraf kisaca:

Turk futbolseverler ile yaptiklari roportajlarda, Turk futboluna Ingilizler tarafindan onyargili olarak yaklasildigini ogrenmisler. Ozellikle siddetin Ingilizler tarafindan cok abartildigindan bahsetmisler. Bundan kisa bir sure sonra ise 4 sezon once Fenerbahce taraftarinin yumurta, tas, patlayici madde ve bicak firtattiklari anlatmis roportaj yapilan kisiler.

Yani iki soylenen sey arasinda celiski cok buyuk.

Simdi belki iceriden bakinca yumurta firlatmalar, tas atma (ki memleketimde arkadasca tas savaslari bile yapilir), patlayici madde ve bicak atma insanlik disi gelmeyebilir insanlara. Belki de bunun arkadasca bir surtusme oldugunu bile dusunebilir bazilari. Ancak Avrupa'li icin kesinlikle boyle bir durum yok.

Boyle bir sey Ingiltere'de olsa, hangi takim olduguna bakmadan cok buyuk cezalar gelir. Zaten Ingiliz'e garip gelen de bunlarin olmasindan daha ziyade, olmasina izin verilmesi. Kendileri de cok iyi biliyor holiganligin nasil bir illet oldugunu, ama sorun holiganlarda degil, holiganligi yeterince caydirici yapmayan ve aciz kalan sistemde. Eskiden yabanci basinda 2-3 satirla gecistirilen futbolda siddet olaylari koca sutunlara yansiyorsa, durum hem de cok vahimdir bence.

Mesaj Yetkileri