Quote Originally Posted by yorumsuz1i View Post
Senin gibi bir taktik ustasına varsayımlar üzerinden konuşmak yakışmadı bence.Taktiği kullanmayı deneseydin tahmin ettiğin varsayımların hiçbirinin gerçekleşmediğini görürdün.Kontra atak yeme üzerinde özellikle durmuşsun.Defans derinliği fazla olduğundan ve defansın göbeğine adam markajı yaptırdığımdan kontra yemiyorum.Hatta kontradan yediğim gol pek hatırlamıyorum bile.Dediğim gibi varsayımlar üzerinden konuşmaktansa taktiği deneyip şöyle şöyle handikapları var demek daha doğru olur düşüncesindeyim.Senin varsayımına göre chelsea den ya da fenerbahçeden Yozgatspor gibi bir takımla çok gol yemem gerekirdi.Ama ss lere baktıysan ben fenerbahçeye 18 dakikada 5 gol attım.Chelsea ile berabere kaldım.Bu takımlara karşı bu sonuçları alıyorsam daha fazla söze gerek var mı ki.Kimden kontra yiyeceğim.Lütfen taktikleri kullanmadan ve incelemeden yorum yapmayalım.Tekrar ediyorum ve çok iddialıyım.Yozgatspor gibi bir takımla Fenerbahçe ye 18 dakikada 5 gol atan taktikten daha iyisi varsa kanıtlasın da eyvallah diyelim.Daha önce de söylemiştim bükemediğim bileği öperim diye.Bunu birilerinin de yapması lazım değil mi?Kabul edilsin veya edilmesin şu anda KOLEKTİF TEK KALE' den daha iyisi yok.Çünkü kanıtı yukarda.
Şimdi Chelsea maçının istatistiklerine bir bakalım. İnan bana, ben bir taktik sunucusu olsam o maçın istatistik ekranını koymam. Çünkü benim dediğim senaryo aynen gerçekleşmiş. Sen genelde topa daha fazla sahip olmuşsun ama 17 şut görmüşsün kalende. Bu ne demek oluyor, maçtan önce kaydedip maçı tekrar yapsan kaybetme ihtimalin üst düzeyde.

Şimdi beni oyun hakkında konuşturmaya itiyorsunuz. Mini SE Editör kullanıyorsun ve oyuncu potansiyellerini biliyorsun. Yıl 2020 olmuş ki büyük ihtimalle takımının CA ortalaması 155 üzerindedir. Ligde sana en yakın takım da FB'dir ve CA ortalaması maksimum 135-140'tır. Ben sana ne demiştim? Rakip senden zayıfsa rakibi bu taktikle domine edersin çünkü kontra yapacak adam yoktur rakipte.

Taktik kontra yemez çünkü DC'lerim man marking yapıyor ve defans derinliğim deep demişsin ama bu yeterli sebepler değil çünkü rakip kontraya kalkarken DR ve DL zaten AMR ve AML pozisyonlarına gelmiş durumda, defans derinliğini 1'e çeksen bile farketmez. Bu taktiği denerim, maçı videoya çeker ve koyarım, teorilerimi gerekirse ispatlarım senin için ama bunun benim zerre kadar öneminin olmadığının farkına varmanı isterim.

Taktiğin tamamen hücum üzerine kurulu bir taktik, bu takım nasıl savunma yapar diye düşünmemişsin. Kusura bakma ama futbolda her zaman en olumsuz senaryoya göre hazırlık yapmak gerekiyor.