Quote Originally Posted by Sekopej View Post
Geçen sene defansın önünde oynayan oyuncular top yapmakta zorlanıyorlardı ve bu nedenle hücumda sadece Alex'in ayağına bakıyorduk.

Bu sene Emre katıldı ve ben Emre ile Alex'in bir arada oynamasını çok istiyorum. Aragones da zamanla tek forvetli sisteme dönecektir. Geçen sene ile karıştırmayalım, geçen sene takımda bir Emre, bir Güiza yoktu.
Aslına bakarsak şöyle bir durum var.

MTK maçında biz tek forvet oynadık. Semih orta sahaya yakındı, Güiza ileride tekti, Semih Güiza'ya destek verdi. Şimdi sorun burada, biz nasıl oynamalıyız? Tek forvet derken geçen yılki gibi tek forvet mi yoksa şimdiki gibi tek forvet mi? Yoksa bildiğimiz çift forvet mi? Semih ile Güiza çift forvet oynarsa (bildiğimiz şekilde, 4-4-2'de) Avrupa maçlarında sıkıntı yaşayabiliriz, ama Türkiye'de fazla sorun yaşamayız. MTK maçındaki gibi oynarsak da ben fazla sıkıntı çekeceğimizi sanmıyorum, ancak geçen yılki gibi Güiza ileride tek başına oynarsa ve Alex MTK maçındaki gibi geriye dönük oynarsa o zaman hücumda hiçbir şey yapamayız.

Geçen yılki tek forvetli sisteme göre bu kadroda hücumda çok etkili olamayız:
4'lü defans - Selçuk - Uğur, Emre, Kazım - Alex - Güiza (Alex'in MTK maçındaki gibi oynayacağını düşünürsek)

Bana göre ligde kolay maçlarda 4'lü defansın önünde yeni alınacak tek ön libero, önlerinde Emre, Alex, Kazım ve ileride de Semih ile Güiza. Yani MTK maçındaki kadrodan Selçuk yerine yabancı ön libero, Uğur yerine Emre oynamalı. Zor maçlarda ise Semih yedek kulübesine çekilip Uğur veya başka bir sol kanat oynayabilir. Ön liberonun önünde Uğur, Emre, Alex, Kazım, ileride de Güiza olabilir.

Semih eğer orta sahaya çok destek verip de hücumda da etkinliğini arttırırsa, yeni mevkiisinde David Villa gibi oynayabilirse eğer bence çok iyi olur ve orta sahada sıkıntı yaşamayız yeni gelecek ön libero ile de.

Emre'ye yer açmak için kadroda Semih'i kesmek anlamsız olur bence, onun yerine defansif anlamda fazla bir şey veremeyen, ofansta da maçta bir iki hareket yapıp etki sağlayamayan istikrarsız Uğur Boral yerine Emre oynamalı. Emre sol açık oynasın demiyorum, Silva gibi serbest rol oynasın, bir solda, bir orta sahada, bir ön liberoda, bir forvet arkasında. MTK maçında da nitekim oyuna girdiğinde gördük ki soldan içeri girip gol attırıyordu az daha. Soldan yapılacak ataklarda R.Carlos yetiyor zaten.